Surfshark

9.31 /10
Snelheid
9.25/10
Gebruiksvriendelijkheid
9/10
Prijs
10/10
Betrouwbaarheid
9/10

Surfshark

Voordelen

 • Voor veel apparaten geschikt
 • Eenvoudig in gebruik
 • Onbeperkt aantal connecties
 • Werkt met Netflix van verscheidene landen
 • Veel extra security-functies
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Software, apps en handleidingen (nog) niet in het Nederlands
 • Gedateerde security-audits op beperkte schaal

Surfshark aanbieding: deal met veel korting in februari

Alleen deze maand biedt Surfshark deze scherpe deal: een abonnement van 2 jaar met 81% korting. Je betaalt dus maar € 2,07 per maand! Surfshark biedt de meest complete VPN voor een buitengewoon lage prijs. Surf snel naar Surfshark om deze aanbieding binnen te halen


Surfshark in het kort

Servers en locaties

– Meer dan 3000 servers in meer dan 65 landen

Simultane connecties en ondersteunde platforms

– Ongelimiteerd aantal simultane connecties
– Ondersteuning voor Windows, macOS, Linux, Android, iOS, routers, smart-tv’s en meer

Prijs en geld-terug-beleid

– € 10,95 voor één maand / € 5,49 p/m voor 6 maanden / € 2,07 p/m voor 24 maanden
– Niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen
– Gratis te proberen voor 7 dagen

Ondersteunde protocollen en log-beleid

– IKEv2, OpenVPN met AES-256-GCM-encryptie, WireGuard
– Houdt geen logs bij

Klantenservice

– Via mail en chat 

Streamingdiensten

– O.a. Netflix, Ziggo Go, HBO Max, BBC iPlayer en NPO Start

Surfshark review

Surfshark is een betrekkelijk nieuwe speler op de VPN-markt die sinds 2018 actief is en sindsdien flink aan de weg timmert. Dat doet men niet alleen door in betrouwbare en snelle VPN-verbindingen voorzien, maar ook door extra’s aan te bieden en geen limiet te stellen aan het aantal apparaten waarop Surfshark installeren is. We belichten hieronder de verschillende wapenfeiten van deze VPN-aanbieder, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken in je zoektocht naar de beste VPN. Lees hier meer over hoe wij testen.

Privacy

Surfshark belooft geen logs bij te houden; je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw surfgedrag via Surfshark zelf alsnog in handen van derden kan komen. Of erger, dat die gegevens worden verkocht. Surfshark bewaart geen IP-adressen, je internetgeschiedenis of andere informatie over je surfsessies; zoals wanneer je precies verbinding maakt of die weer verbreekt. Dit zijn zaken die anders toch een aardig beeld van jouw online gedrag kunnen schetsen, ook al maak je gebruik van een VPN. Bij Surfshark is daar dus geen sprake van. 

Een van de weinige zaken die men van je opslaat, is het e-mailadres en het wachtwoord waarmee je een account aanmaakt. Geen zorgen, dat wachtwoord wordt versleuteld opgeslagen zodat het voor niemand inzichtelijk is, ook niet voor de medewerkers van Surfshark. Je betaalgegevens voor het afnemen van de dienst worden eveneens bewaard. Daarover verderop meer.

Sinds juli 2020 heeft Surfshark zijn hele server-infrastructuur overgezet op RAM-geheugen. Het voordeel hiervan tegenover servers die van harde schijven gebruikmaken, is dat de gegevens erop sneller (en automatisch) worden gewist. Een andere bekende VPN-provider die deze aanpak hanteert, is ExpressVPN. In de praktijk merk je hier niets van, zie het dus vooral als extra reden om te geloven dat Surfshark zijn no-log-beleid netjes nakomt.

Wil je meer weten over hoe Surfshark je privacy waarborgt, dan vind je op de site van Surfshark een overzichtelijk privacybeleid. Dat is in doorgaans heldere taal geschreven, maar is wel alleen in het Engels beschikbaar. Surfshark opereert vanuit de Britse Maagdeneilanden, waar geen wetten gelden voor het opslaan van data. Dat is ook de reden waarom bijvoorbeeld ExpressVPN dit als vestigingsplaats koos.

In november 2018 – dus alweer een poosje geleden – heeft er een security-audit plaatsgevonden. Dat wil zeggen dat een onafhankelijke partij (in dit geval het Duitse Cure53) de diensten van Surfshark heeft getest op beveiligingslekken. Surfshark kwam daar positief uit naar voren, maar bij die uitslag is sprake van een belangrijke kanttekening: enkel de extensies voor Chrome en Firefox werden onder de loep genomen en de software/apps voor andere apparaten niet.

Security

De gebruikte protocollen en bijbehorende encryptie zijn van groot belang bij je VPN-keuze. Fijn is dan ook dat je bij Surfshark deels zelf kunt kiezen. Standaard maakt men gebruik van de industriële standaard IKEv2, maar je kunt ook OpenVPN selecteren. Shadowsocks is ook een optie, maar is voornamelijk bedoeld voor Chinese gebruikers.

Sinds eind september 2020 is ook WireGuard als verbindingsprotocol te selecteren. De kersverse standaard is beschikbaar in de Windows- en macOS-software, en de apps voor Android-smartphones/tablets en iOS-apparaten. WireGuard kent van zichzelf enkele privacy-issues, zo deelt het geen dynamische IP-adressen uit. Daarom bouwde Surfshark er een zogeheten ‘double NAT’-systeem omheen, wat er voor zorgt dat je toch iedere keer een ander IP-adres toegewezen krijgt. Deze aanpak komt overigens overeen met die van NordVPN.

De encryptiestandaard van dienst is het veilige AES-256-GCM, een versleutelingstechniek die tot op heden nog nooit gekraakt is. Een zogeheten leak test wijst uit dat ons werkelijke IP-adres en onze DNS-gegevens inderdaad niet meer zichtbaar zijn zodra we Surfshark inschakelen.

Extra features

Surfshark biedt een uitgebreid aanbod aan extra diensten, waar we hieronder even op verder gaan:

Kill Switch

Surfshark heeft een Kill Switch in zijn software gebouwd. Dit betekent dat je internetverbinding helemaal wordt stopgezet zodra je onverhoeds de verbinding met je gekozen VPN-server verliest. Het risico is anders namelijk dat je gewoon door blijft internetten en zo onopgemerkt alsnog je eigenlijke IP-adres blootgeeft. Standaard staat deze functie echter wel uitgeschakeld en het is even zoeken om de schakelaar te vinden. Kijk ervoor onder Settings en dan Connectivity.

Static IP

VPN’s werken over het algemeen met dynamische IP-adressen. Telkens wanneer je verbinding maakt met een VPN-server, krijg je een nieuw IP-adres toebedeeld. Goed voor je privacy, maar soms loop je daardoor tegen hindernissen aan. Bijvoorbeeld bij diensten die juist uit veiligheidsoogpunt je IP-adres gebruiken om je te identificeren (denk aan e-mailsoftware). Merk je inderdaad dat je hiermee te maken krijgt, dan biedt Surfshark een lijst van zo’n 30 VPN-servers die je een statisch IP-adres verlenen. Je houdt dan telkens hetzelfde (maar niet je eigen!) IP-adres.

Multihop

Multihop is in feite een dubbele VPN-verbinding. In plaats van rechtstreeks verbinding te maken met een server in bijvoorbeeld Duitsland, passeert deze eerst nog langs een ander land. Op het moment van schrijven zijn er 15 van dit soort multihop-servers beschikbaar. Een extra beveiligingslaag op weg naar je bestemming, dus. 

Je verwacht daarvan wellicht dat deze optie tot trager internet zou leiden. Maar uit onze tests blijkt dat de verschillen in snelheid in vergelijking met de standaard servers, nihil zijn. Pas als we het erg bont maken door met Amerika via Australië te verbinden, merken we dat het internet merkbaar een stuk langzamer wordt. Een scenario waar de meeste gebruikers niet voor kiezen, omdat er voldoende snellere (en meer voor de hand liggende) opties beschikbaar zijn.

CleanWeb

Surfshark komt met een ingebouwde adblocker, hoewel ook die standaard uit staat. Schakel deze functie in om online reclame en bijbehorende trackers te blokkeren. Want ook dat is een manier waarop je op internet te identificeren bent. 

Whitelister

Whitelister is de naam die Surfshark hanteert voor zijn split tunneling-techniek. Hierdoor wordt het internetverkeer dus letterlijk afgesplitst, zodat je sites kunt benaderen met je reguliere IP-adres zonder je VPN uit te hoeven schakelen. Dit kan onder meer van pas komen bij het internetbankieren; daar wil men nog wel eens alarm slaan als je ineens met een buitenlands IP-adres inlogt. Maar het is ook van belang als je apparaten in je lokale netwerk wilt benaderen, zoals printers.

Een andere optie is reverse split tunneling, met het omgekeerde effect. Het meeste internetverkeer verloopt niet via je VPN, op enkele specifieke sites na. Handig als je een VPN puur wilt gebruiken voor Netflix, maar elders online niet. 

HackLock en BlindSearch

Deze twee functies behandelen we even samen omdat ze standaard geen deel uitmaken van Surfshark. Voor 0,89 cent extra per maand krijg je toegang.

HackLock stuurt je een melding zodra jouw mailadres is aangetroffen in een datalek. Je weet dan dat je daarvoor zo snel mogelijk je wachtwoord moet wijzigen. Ook kun je met HackLock controleren of je wachtwoord uniek genoeg is, of dat deze al eens boven water is gekomen. 

Blindsearch is een zoekmachine zonder trackers en advertenties. De zoekresultaten zelf zijn afkomstig van Bing. Op zich zijn BlindLock en BlindSearch aardige toevoegingen, maar er zijn online ook gratis alternatieven te vinden. Denk aan respectievelijk Firefox Monitor en DuckDuckGo. Je kunt je deze kosten dan ook gerust besparen.

2FA

Tweestapsverificatie (2FA) staat in principe los van je VPN-verbinding maar zorgt wel voor extra beveiliging van je VPN-account. Na inloggen voer je een extra code in die per sms naar je wordt verstuurd. Surfshark biedt hier welkome ondersteuning voor. 

Slimme DNS

Niet ieder apparaat dat verbinding maakt met internet, heeft de optie om een VPN in te stellen. Je kunt dan gebruikmaken van de ‘slimme DNS’-functie van Surfshark, zodat je alsnog een andere online identiteit toegewezen krijgt. Overigens wel zonder de encryptie die je van een VPN gewend bent. Surfshark biedt op deze manier ondersteuning voor je PlayStation 4, Xbox One, Apple TV en smart-tv’s van Samsung en LG. Voor elk apparaat is op de site van Surfshark een duidelijke handleiding inclusief screenshots beschikbaar, wel in het Engels geschreven.

Surfshark Alert

Cybercriminelen hebben het geregeld gemunt op jouw e-mailadres. Op die manier kunnen ze je namelijk phishing-mailtjes toesturen. Een van de manieren waarop ze aan je mailadres kunnen komen, is wanneer er ingebroken wordt op een website waarbij jij een account hebt. Men gaat er dan vandoor met de database, waar jouw gegevens in opgeslagen zijn. Je weet alleen lang niet altijd welke sites het slachtoffer zijn geworden van een dergelijk datalek.

Surfshark Alert houdt je hiervan op de hoogte. Schakel deze functie in, en Surfshark stuurt je een bericht zodra jouw e-mailadres in een gelekte database van een gehackte website is aangetroffen. Zorg er daarna voor dat je een nieuw wachtwoord instelt voor het getroffen account. Gebruik je hetzelfde wachtwoord ook voor andere sites en diensten, wijzig die daar dan ook.

Snelheid en performance

Surfshark biedt een zeer uitgebreid serveraanbod, op het moment van schrijven meer dan 3000 servers in meer dan 65 landen. Slechts bij enkele landen is er sprake van virtuele servers. Dit geldt niet voor de meest reguliere landen, waar je vermoedelijk het meeste verbinding mee maakt. We pikken er een paar tussenuit om je meer te vertellen over de snelheid van deze VPN. 

De maximale snelheid van een VPN hangt onder meer af van je provider en je internetabonnement. Onze standaard internetsnelheid betreft 192 Mbps down en 60 Mbps up, met een ping van 6. Dit kan afhankelijk van jouw gekozen internetpakket verschillen, maar vormt hier ons startpunt. Maken we verbinding met een server binnen Nederland, dan zijn de verschillen heel klein: 184 Mbps down, 57 Mbps up met een ping van 8. Duitsland dan: 182 Mbps down, 57 Mbps up en een ping van 22. Het Verenigd Koninkrijk: 175 Mbps down, 56 Mpbs up en een ping van 14. 

We zoeken het wat verderop met een Amerikaanse server: 163 Mbps down, 57 Mbps up en een ping van 85. De ping lijkt hoog vergeleken met de andere scores, maar in het dagelijks gebruik merk je dat verschil eigenlijk niet. Om het wat praktischer te stellen: met onze normale verbinding doen we er 6 á 7 minuten over om een bestand van 1,5 GB te downloaden. Downloaden we met Surfshark via een Amerikaanse VPN-verbinding, dan is het bestand vrijwel even snel binnen. 

Al met al zijn we erg tevreden over de snelheden en de stabiliteit die we met Surfshark behalen. We merken nauwelijks een verschil met onze verbinding zonder VPN, en dat is ook wat we van een goede VPN verlangen. 

Prijs

Surfshark biedt drie abonnementssoorten aan. Wil je een maandelijks opzegbaar abonnement? Dat kost 10,95 euro en is relatief de duurste optie. Sluit je een abonnement af van 6 maanden, dan betaal je 5,49 euro per maand. Op het moment van schrijven loopt er een actie voor een abonnement van 24 maanden voor slechts 2,09 euro per maand. 

Heb je interesse in de eerdergenoemde HackLock en BlindSearch-functies, dan komt er 0,89 euro per maand bovenop. Daarmee zijn de prijzen alleszins redelijk en in lijn met andere hoogwaardige VPN-aanbieders. Zeker met het oog op het feit dat je Surfshark op zoveel apparaten kunt installeren als je wilt. Er zit geen limiet op het aantal simultane connecties.

surfshark kosten

Surfshark hanteert een niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen. Betalen kan op verschillende manieren, waaronder de voor ons Nederlanders meest gebruikte betaalmethode iDeal. Onder meer creditcards en PayPal worden eveneens geaccepteerd, plus cryptovaluta als Bitcoin en Ethereum om je gebruik van Surfshark nog verder te anonimiseren.

Wil je Surfshark eerst eens gratis uitproberen? Dat kan, want dit is een van de weinige VPN-aanbieders die een gratis proefperiode hanteert. Van 7 dagen, om precies te zijn. Daarnaast is je abonnement gratis te verlengen middels het Refer a Friend-initiatief. Dat wil zeggen: als je een vriend overhaalt om ook een Surfshark-abonnement te nemen, dan profiteren jullie beide van extra dagen gratis VPN-gebruik.

Het werkt binnen de Windows-versie van Surfshark als volgt. Ga naar Settings en kies Earn free months. Onderin zie je een code staan. Deel die met een vriend, vriendin of familielid. Voeren zij deze code in bij het aanmaken van een Surfshark-account, dan weet het bedrijf dat ze door jou als het ware doorgestuurd zijn. Na 30 dagen krijgen jullie beide een extra maand gratis Surfshark-gebruik.

Hoe meer vrienden je doorverwijst, hoe meer je hiervan profiteert. Als het je lukt om vijf bekenden op deze manier van Surfshark te overtuigen, dan kun je wel tot 12 maanden lang extra VPN-gebruik ‘verdienen’. Surfshark is al erg goedkoop, maar wordt zo al helemaal een koopje voor jou en iedereen die je aan een account helpt.

Entertainment

Veel mensen willen een VPN om daarmee het buitenlandse Netflix-aanbod te kunnen bekijken. Dat lukt lang niet met elke VPN, omdat Netflix maatregelen treft om dit tegen te gaan. Het is dan ook goed nieuws dat we met Surfshark geen problemen ondervinden om het Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken. En daar blijft het niet bij. Ook de lokale versie van Netflix in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, India, Japan, Noorwegen, Australië, Singapore en Zuid-Korea zijn te bezoeken. Elf landen in totaal (inclusief Nederland), een schappelijk aanbod maar opvallend genoeg wel minder dan de 15 waarmee geadverteerd wordt.

surfshark netflix

We vragen het bij de klantenservice na en er blijkt een logische verklaring voor. Netflix heeft er namelijk een handje van om VPN’s te blokkeren. Vervolgens gaan de ontwikkelaars van Surfshark weer aan de slag om die blokkades te omzeilen. Daardoor wisselt het soms welke buitenlandse Netflix-bibliotheken je daadwerkelijk met Surfshark kunt benaderen. Wil je het zeker weten, informeer dan even bij de klantenservice over het actuele aanbod.

De snelle Amerikaanse servers zorgen er ook voor dat je streamingdiensten die normaal alleen in de VS werken, zoals HBO Max en Hulu, gewoon benaderd kunnen worden.

Ben je in het buitenland en wil je vanaf daar juist Nederlandse tv-programma’s kunnen terugkijken en livestreamen? Ziggo Go en NPO Start werken allebei. Tot slot is Surfshark een van de weinige VPN-diensten die je toestaat om torrents te downloaden, eveneens via een beveiligde verbinding. Anoniem downloaden behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

App en interface

Surfshark is op allerlei platformen te installeren. We sommen de interessantste op en gaan er daarna dieper op in. Surfshark is beschikbaar voor:

 • Windows
 • macOS
 • Linux
 • Android
 • iOS
 • Chrome (extensie)
 • Firefox (extensie)
 • Routers met custom firmware
 • Spelcomputers (via smart DNS, zie boven)
 • Android TV (via smart DNS, zie boven)
 • Apple TV (via smart DNS, zie boven)
 • Smart-tv’s van LG en Samsung (via smart DNS, zie boven)

Een overzicht van alles wat Surfshark te bieden heeft, vind je in de webinterface terug nadat je op de site van deze VPN-provider bent ingelogd. Zo download je er onder andere de benodigde software voor de verschillende besturingssystemen, stel je het hierboven genoemde Smart DNS in voor streamingdoeleinden en schakel je Surfshark Alert desgewenst in. Ook vind je er informatie over je account en abonnement. Stel bijvoorbeeld tweestapsverificatie in en achterhaal wanneer je abonnement precies afloopt. Eventueel kun je hier je abonnement ook eenvoudig verlengen.

Surfshark voor Windows en macOS

De software van Surfshark is op Windows en macOS gelijk en in beide gevallen gebruiksvriendelijk dankzij het minimalistische design. Na inloggen klik je simpelweg op Connect om direct verbinding te maken met de snelste server in jouw buurt. Zeer waarschijnlijk is dit een Nederlandse. Je kunt ook kiezen voor de optie ‘dichtstbijzijnde land’, in ons geval komt daar een Belgische server uitrollen. Wil je handmatig een connectie kiezen, vraag dan de lijst van servers op onder het locaties-menu. Door hier op het sterretje te klikken, voeg je ze toe aan je favorieten. Later vind je ze dan sneller terug. Ook servers met een statisch IP en de eerder besproken MultiHop-functie zijn hier ondergebracht. 

Onder instellingen zie je een donkere modus staan, altijd prettig. De donkergrijze menu’s zijn namelijk fijner voor je ogen als je ’s avonds laat nog achter de pc zit. Helaas is de software verder nog niet in het Nederlands te gebruiken. Ondersteuning voor onze taal staat desgevraagd wel in de planning, maar men weet nog niet precies voor wanneer. 

Surfshark voor Chrome en Firefox

De Surfshark-extensies voor Chrome en Firefox werken op dezelfde manier. Je installeert ze via je browser en ze nestelen zich dan rechts in je adresbalk. Het is dan enkel nog een kwestie van op Quick connect drukken, en je bent verbonden. Uiteraard kun je ook zelf een locatie kiezen. De Clearweb-functie voor het blokkeren van online advertenties en trackers is via de extensie ook in te schakelen. Beide extensies zijn de enige onderdelen van Surfshark die door een onafhankelijke partij op hun beveiliging zijn getoetst. Deze security-audit stamt wel alweer uit 2018.

Surfshark voor Android en iOS

De werking van de mobiele app van Surfshark lijkt op Android en iOS sterk op elkaar, maar we merken zijn kleine verschillen op wanneer we de geavanceerdere functies doorspitten. De indeling komt overeen met de Surfshark-client voor pc’s en ook hier is het gebruik erg eenvoudig. De Kill Switch-functie vind je er ook terug. De optie voor GPS spoofing maakt (sinds kort) enkel deel uit van de Android-versie. Zet deze aan om je GPS-locatie te laten matchen met de locatie van je VPN-verbinding. Laat het uit als je bijvoorbeeld wil navigeren met Google Maps. 

Op iPhones hoef je hier niet op te rekenen, omdat Apple geen apps toestaat die op deze manier met je GPS-verbinding knoeien. Lees elders op de site wat de voordelen zijn van een smartphone-VPN

Overigens biedt Surfshark nog een andere app aan waarmee je je mobiele internetverkeer anonimiseert. Deze ‘Free DNS Changer’ valt buiten het abonnement en is gratis te installeren op Android-smartphones en iPhones. Let wel op dat er verder geen versleuteling wordt toegepast. Hoewel je op deze manier vrijer op internet kunt bewegen, blijf je zeker niet volledig onzichtbaar. 

Surfshark voor Linux

Surfshark is op Linux (Debian en Ubuntu) te installeren, maar werkt wat beperkter dan op andere apparaten. Zo is er geen vlotte grafische interface, het installeren en gebruik van Surfshark op Linux vereist enige kennis van Linux-codes. Daar is overigens wel een handleiding voor beschikbaar. Het aantal beschikbare servers is kleiner dan op Windows, macOS en smartphones, maar het zijn er alsnog honderden. Tot slot wordt op Linux alleen het OpenVPN-protocol ondersteund en IKEv2 bijvoorbeeld niet.

Surfshark op routers

Wil je alle apparaten die verbinding maken met je router, in één keer beveiligen middels een VPN-connectie? Dat kan door Surfshark op routerniveau te implementeren. Dit kan op routers met de custom firmware DD-WRT, AsusWRT en Tomato. Voor ieder geldt dat er op de site van Surfshark duidelijke handleidingen beschikbaar zijn, inclusief screenshots die je door het proces loodsen. Lees hier meer over VPN-routers.

Support

Over de klantenservice van Surfshark hebben we niets te klagen. Je kunt je vragen mailen, maar chatten werkt het snelste. Al binnen een minuut krijgen we antwoord terug van een vriendelijke Surfshark-medewerker – niet van een chatbot, dus. Stel je je vraag in het Nederlands, dan valt op dat je een Nederlands antwoord terugkrijgt maar dat dit wel uit het Engels vertaald is. Toch helpt men ons telkens prima op weg. We krijgen hierdoor duidelijk het idee dat Surfshark bij problemen voor je klaarstaat, en snel ook. De klantenservice is 24/7 te bereiken.

Eindoordeel 

Surfshark is een heel complete VPN en dat tegenover een zeer vriendelijke prijs. De meest gangbare en veilig geachte security-protocollen worden ondersteund en de snelheid van de servers laat weinig te wensen over. De software is gebruiksvriendelijk en op allerlei apparaten te installeren, met als pluspunt dat hier geen limiet aan zit. Je installeert Surfshark daarbij op zoveel apparaten als je wilt. Wel zouden we het prettig vinden als de security-audits ook de software en apps zouden omvatten, in plaats van enkel de browserextensies. Hopelijk komt daar nog verandering in. Maar verder raden we Surfshark zonder meer aan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “Surfshark

 1. Alfons Goossens

  Heb Surfshark geinstalleerd en het werkt met vlagen goed. Maar regelmatig stopt mijn brouser en zegt dan dat het e lang duurt. Als ik surfshark dan uit zet krijg ik plots een normale verbinding. Hoe kan dit

  1. VPN diensten

   Dit kan te maken hebben met een mogelijke slechte verbinding met de gekozen server of overbelasting van de gekozen server. Heb je al een andere server proberen te kiezen?

 2. Wim Stikvoort

  Ik heb inmiddels diverse VPN diensten geprobeerd maar altijd waren er problemen met mijn mail omdat KPN en een VPN dienst geen goed huwelijk is, hoe is de ervaring bij Surfshark ?

  1. VPN diensten

   Dit komt waarschijnlijk omdat je de instelling de smtp authenticate moet aanzetten bij je mail software. In outlook heet dit “My Outging server (SMTP) requires authentication”.

 3. Anton

  is het ook mogelijk om je uit te schrijven of wordt je abonnement na het einde altijd verlengt? dus kun je ook het abonnement beëindigen?

  Met vriendelijke groet,

  Anton

 4. T. de Vecht

  Beste redactie,

  Ik zou een VPN-aanbieder voornamelijk willen gebruiken om veilig te downloaden met behulp van torrents (en dan downloaden via Vuze). Is Surfshark hier een geschikte aanbieder voor?

 5. Marcus

  1, Is Surfshark in het Nederlands te krijgen
  2, werkt het ook met de Ziggo go app

  Lijkt me een geweldige vpn maar bovenstaande is zeker van belang!.

  Alvast bedankt voor de reactie.

  1. VPN diensten

   1. De software is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.
   2. We hebben zojuist direct Surfshark nogmaals getest met Ziggo Go en het werkt hier.

 6. VPN-Zoeker

  Ik probeer uit te vinden hoe het met datalimieten is. Dat kon ik zo 123 niet terugvinden.

  Ik heb nu een no-limit vpn server, maar hoe zit dat dan met Surfshark?

  Groetjes

 7. Mies

  Beste SurfShark….

  Ik maak gebruik van DDNS services voor bijvoorbeeld mijn IP camera’s een NAS en mijn router.

  Als ik VPN op mijn router zou instellen wat doet dit dan met mijn DDNS ?

  1. VPNdiensten

   Surfshark heeft nog geen (veilige) mogelijkheid tot port forwarding. Voor meer info over de mogelijkheden in je specifieke situatie raden we aan contact op te nemen met de klantenservice van Surfshark (https://support.surfshark.com/hc/en-us, rechts onderin op live chat klikken), zij kunnen je snel en volledig antwoord geven op je vraag.

 8. Jan

  Ik heb Surfshark nu een tijdje.
  Op mijn mobiel met android 10 heb ik dagelijks meerdere malen problemem dat ik geen internet verbinding heb.
  Dit gebeurd zowel bij g4 als wifi.
  Als ik Surfshark disconnect en daarna weer connect is de verbinding erweer.
  Meerdere mensen daar last van?
  Erg vervelend want je ook geen berichten meer binnen.

  1. VPNdiensten

   Erg vervelend! De klantenservice van Surfshark is erg behulpzaam bij het oplossen van dit soort problemen, schroom niet om contact met ze te zoeken.

   1. Jan

    Wat il vervelend vind dat het dan in engels. Ik heb het abbonement via een nederlandse site genomen en dacht dat het nederlands was maar ik zal een poging wagen.

    1. VPNdiensten

     Dat kunnen we ons voorstellen. De klantenservice is wel erg behulpzaam als u tegen zaken oploopt, zij kunnen u via automatische vertaling in het Nederlands verder helpen.

 9. Eric

  Ik ben een zakelijke gebruiker en kan de BTW dus terugvragen. Aangezien Surfshark echter formeel op de Britse Maagdeneilanden is gevestigd, vraag ik me af of de abonnementen in Euro’s incl. (Nederlandse) BTW zijn en of die BTW ook op de faktuur vermeld wordt. Zo ja, wordt een abonnement voor zakeljike gebruikers immers goedkoper en dus aantrekkelijker.

  1. VPNdiensten

   De prijzen op de website van Surfshark zijn exclusief BTW, omdat dit per land verschilt. Als je Nederland als betaalland kiest, komt er dus 21% bij. Afhankelijk van hoe je de kosten wilt opvoeren, kun je een land met 0% BTW-tarief kiezen bij betaling zonder dat dat verdere problemen oplevert.

 10. henk

  ik beschik over een streamingbox die ik hoofdzakelijk gebruik voor sportevenementen te streamen,heeft een vpn dan zin om b.v. beter beeld of betere verbinding te maken,kan een vpn op de streamingbox aangesloten worden?
  gaarne info

  1. VPNdiensten

   Dit is normaliter mogelijk, maar dan loopt de VPN-verbinding via de router. Een VPN kan zorgen voor een betere verbinding (bijvoorbeeld als je ISP je verbinding afknijpt), maar het ligt aan de situatie. Een VPN voor sportliefhebbers is met name de moeite omdat je toegang kunt krijgen tot meer programmering en streamingdiensten door je IP-adres te veranderen naar bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres.

  1. VPN diensten

   Wij kennen deze melding niet. Wellicht kan de helpdesk van Surfshark je helpen, als er andere gebruikers zijn die dezelfde melding krijgen hebben ze misschien een oplossing.

 11. Jimmy

  Ik begrijp lang niet alles en kan via google ook niet echt antwoord vinden.
  Ik heb surfshark geinstalleerd op mijn desktop computer nu zou dus alles wat ik doe achter vpn moeten zitten toch?
  Waarom dan nog de addon’s voor de browser? Je bent toch al beschermd?

  Verder kan ik de besproken surfsharkalert optie niet vinden, of zit die niet op de desktop versie?

  1. VPN diensten

   Na installatie en activatie kun je met Surfshark een server kiezen, dan is al je internetverkeer versleuteld. De add-on is meer voor het gemak, om snel te kunnen schakelen. Alert is een aparte functie, die je indien aangeschaft in de webomgeving terug kan vinden.