CyberGhost

8.81 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
9/10
Prijs
9.25/10
Betrouwbaarheid
9/10

CyberGhost

8.81 /10
Vanaf
€2.03
/maand
Lees CyberGhost review

CyberGhost is een zeer gebruiksvriendelijke VPN, die zijn geschiedenis als langzamere VPN achter zich heeft gelaten. Makkelijk te installeren en te gebruiken apps maken het plaatje compleet.

 • veel serverlocaties
 • gebruiksvriendelijke software en apps
 • 45 dagen niet-goed-geld-teruggarantie
Lees CyberGhost review

Inhoudsopgave

CyberGhost overzicht

? Beoordeling: ⭐8.81/10
?️ Servers: 9700 servers in 91 landen
?️ Logs: Onafhankelijk gecontroleerd no-logs beleid
? Gelijktijdige verbindingen 7
? Protocollen OpenVPN met AES-128-GCM-encryptie, WireGuard, IKEv2
? Streamen:  Netflix, HBO Max, Disney+ en veel meer
❔ Ondersteuning: 24/7 live chat, email
? Prijs: Vanaf 2,03/maand
? Gratis of proefversie: Ja, 24 uur gratis proefperiode

Tijdelijk een tweejarig abonnement voor slechts 2,03 euro per maand + 4 maanden gratis!


CyberGhost aanbieding: Black Friday korting voor 2 jaar + 4 maanden

Overweeg je al een tijdje om een betrouwbare VPN te kopen waar je lang mee vooruit kunt? Dit is een goed moment: momenteel biedt CyberGhost namelijk een speciale Black Friday deal. Sluit een abonnement voor twee jaar af met maar liefst 83% korting en krijg er ook nog eens 4 maanden gratis bij. Een betere deal voor deze solide VPN van dit moment is er niet. Kijk voor deze speciale deal op de website van CyberGhost.


CyberGhost ervaringen: recensie november 2023

CyberGhost doet zijn naam als VPN-aanbieder eer aan. Door jouw internetverbinding te versleutelen en te anonimiseren, maakt de dienst je als het ware onzichtbaar op het web. Je waant je een spook op internet en dat betekent onder meer dat je adverteerders het nakijken geeft en sites kunt bezoeken die normaliter door regioblokkades zijn afgeschermd. Ook krijg je er toegang mee tot buitenlandse streamingdiensten zoals de Amerikaanse variant van Netflix. Of CyberGhost de beste VPN voor je geld is, lees je in deze review. 

Privacy: werkt CyberGhost goed voor je anonimiteit online?

Veel VPN-aanbieders adverteren met hun no-logs-beleid. Dat is ook wat je wilt: zonder logs kunnen autoriteiten namelijk niet alsnog jouw gegevens opvragen. Toch is er vaak sprake van kleine lettertjes en als je die leest, merk je soms dat er wel degelijk informatie van je wordt opgeslagen. Bij CyberGhost is dat gelukkig alleszins goed geregeld. O.a. je IP-adres en internetgeschiedenis worden niet bijgehouden, ook niet wanneer je verbinding met je VPN legt en/of stopzet (zogeheten timestamps), met welke servers je precies verbonden bent en hoeveel bandbreedte je verbruikt.

Transparantierapporten

Het enige wat men van je weet, is je e-mailadres en je betaalgegevens. Die laatste zijn nodig om je abonnement mee in stand te houden. Fijn is hoe uitgebreid hierbij op de site van CyberGhost stil wordt gestaan. Transparantie heeft men hoog in het vaandel en dat vinden we zelf ook belangrijk bij het vergelijken van VPN’s. We zien dat ook terug bij de zogeheten transparantierapporten van het bedrijf. Elk kwartaal publiceert men hoe vaak er door derden is aangeklopt om de ware identiteit van CyberGhost-gebruikers te achterhalen. Dit zijn bijvoorbeeld auteursrechthebbende organisaties die downloadboetes willen opleggen, of politie die verdacht internetverkeer onderzoekt.

CyberGhost VPN transparantie

Dankzij dergelijke rapporten wordt inzichtelijk dat het om tienduizenden verzoeken per maand gaat. Maar vanwege het no-logs-beleid vangen dit soort partijen bij CyberGhost bot; er is geen data om te overhandigen, omdat er niets wordt bewaard

Vestigingsland

Een van de manieren waarop CyberGhost dit kan garanderen, is door het vestigingsland van waaruit het bedrijf opereert. Dat is namelijk Roemenië en daar gelden geen wetten voor het bewaren van internetgegevens. In veel andere landen zijn strenge bewaarplichten van kracht. Internetproviders moeten er maanden- of zelfs jarenlang de data van klanten moeten bewaren. Autoriteiten kunnen die gegevens vervolgens weer opvragen zodra daar juridische aanleiding voor is. In Roemenië werd een dergelijke wet wel voorgesteld, maar niet doorgevoerd omdat het een te grote impact zou hebben op de privacy van inwoners. Dat maakt het een geschikt land voor VPN-aanbieders.

Geen security-audits

Wie precies wil weten hoe CyberGhost met data omgaat en welke rechten je als CyberGhost-klant hebt, kan het uitgebreide privacybeleid er op naslaan. Zeker ook omdat die in het Nederlands beschikbaar is, wat we niet vaak zien. Een ander aspect waar we veel waarde aan hechten, is of er zogeheten security-audits hebben plaatsgevonden. Onafhankelijke beveiligingsexperts worden dan ingezet om de claims die een VPN-aanbieder maakt, te toetsen en/of na te gaan of de bijbehorende software en apps geen lekken bevatten.

Op dit gebied loopt CyberGhost achter op andere grote VPN’s zoals NordVPN. Dergelijke audits hebben namelijk nog helemaal niet plaatsgevonden; dit terwijl het bedrijf al sinds 2011 in ‘de business’ zit en er dus alle tijd voor heeft gehad. Hier valt nog wat te winnen.

Security: hoe veilig is CyberGhost?

CyberGhost kiest ervoor om OpenVPN als standaard VPN-protocol aan te bieden. Een goede beslissing, dit protocol is namelijk opensource zodat de broncode door beveiligingsexperts eenvoudig gecontroleerd kan worden. Zo is de kans bijzonder klein dat er mee gesjoemeld wordt. Verder is IKEv2 een optie. Ook dit protocol wordt zeer veilig bevonden. Tot slot is inmiddels ook Wireguard breed beschikbaar in de software en apps van Cyberghost. Sterker nog, op smartphones is dit protocol als standaard ingesteld.

Bovendien is veelzeggend welke protocollen juist níet ondersteund worden. Recent is besloten om PPTP en L2TP niet meer aan te bieden in de CyberGhost-software. Met name die eerste is inmiddels sterk verouderd en dus kwetsbaar.

Het is fijn om te zien dat CyberGhost ontwikkelingen op dit gebied in de gaten houdt en puur focust op de veiligste protocollen van het moment. Dat voorkomt ook verwarring bij het instellen van de VPN.

CyerbGhost VPN protocols

Naast het gekozen protocol is ook de encryptiestandaard van belang. Die zorgt er namelijk voor dat de connectie versleuteld is. Er is gekozen voor 256-bit AES encryptie, een industriële standaard die tot op heden nog niet gekraakt is. Zelfs wanneer alle computers ter wereld er hun rekenkracht tegenaan zouden gooien, dan zouden ze nog niet sterk genoeg zijn om de code te kraken.

Controleren of een VPN-dienst goed zijn werk doet, kan op verschillende manieren. De site IPleak.org is hier een goede kandidaat voor en vertelt ons dat CyberGhost inderdaad zowel ons ware IP-adres als onze DNS-gegevens verborgen houdt.

Goed, een betrouwbaar protocol met een onfeilbare encryptiemethode staan aan de basis van iedere goede VPN. Verschillen tussen aanbieders zitten hem vaak in nevenfuncties die al dan niet aanwezig zijn.

Laten we eens kijken wat CyberGhost op gebied van beveiliging en online privacy nog meer te bieden heeft.

Kill Switch

Normaliter wanneer je je verbinding met een VPN-server stopzet, schakelt je systeem automatisch over naar je onbeveiligde verbinding. Maar dit vormt ook een risico voor je privacy. Zeker wanneer je er te laat achterkomt dat je VPN niet aan staat of de verbinding is weggevallen. In zo’n scenario komt een zogenoemde kill switch van pas.

Staat (of valt) je VPN uit, dan verbreekt de hele internetverbinding. Je kunt pas weer online zodra je je VPN weer aanzet en je zeker weet dat je je identiteit hebt afgeschermd. CyberGhost biedt een kill switch-functie aan die bovendien automatisch is ingeschakeld.

CyberGhost VPN kill switch

Split tunneling

Dankzij split tunneling zorg je ervoor dat een deel van je internetverkeer juist niet via een VPN-connectie verloopt. Dit kan handig zijn voor websites die VPN’s detecteren en je de toegang versperren of die alarm slaan zodra je telkens vanaf een ander IP-adres inlogt. Denk onder meer aan de site van je bank of die van je e-mailprovider. In CyberGhost vind je deze mogelijkheid onder de noemer Smart Rules. Hier sluit je bijvoorbeeld bepaalde websites uit, zodat je die met je eigen (en onbeveiligde) IP-adres bezoekt.

Wil je dat bijvoorbeeld alleen je torrent-software of de Netflix-app verbinding maakt via CyberGhost? Dat kan ook. Je vindt de mogelijkheid bij de instellingen van CyberGhost onder App Protection. Leuke bijkomstigheid is dat je bepaalde software automatisch met CyberGhost mee kunt laten opstarten. Je zou hier een browser kunnen selecteren waarmee je enkel de sites bezoekt waarvoor je een VPN specifiek nodig hebt.

Toch raden we over het algemeen wel aan om je VPN zo breed mogelijk in te zetten, zolang je niet tegen problemen aanloopt.

CyberGhost VPN split tunneling

Bescherming bij openbare wifi

Openbare wifi-hotspots zijn funest voor je online privacy. Voor cybercriminelen is het heel eenvoudig om er op in te breken en zo mee te kijken met alles wat je doet. Dit is vooral een gevaar op smartphones en laptops, die heb je immers het vaakst bij je in openbare ruimtes. Stel in CyberGhost dan ook in dat een VPN-verbinding direct tot stand wordt gebracht wanneer je met een openbaar draadloos netwerk verbinding maakt. Of zelfs iedere keer wanneer je van een nieuw netwerk gebruik wilt maken.

Bepaalde wifi-netwerken vertrouw je meer dan anderen. Zoals je internetverbinding thuis, die als het goed is al van een wachtwoord is voorzien. Eventueel stel je dit netwerk in als een ‘bekend’ netwerk. CyberGhost is dan alleen actief zodra je verbinding maakt met andere, onbekende en mogelijk onveilige netwerken.

Adblocker / bescherming tegen trackers

Online reclame bevat trackers zodat adverteerders je overal kunnen volgen. Daarom zie je overal advertenties  voor schoenen als je toevallig net een kledingwebshop hebt bezocht. Nu beschermt een VPN je hier sowieso al tegen, maar je kunt het een stapje verder nemen door binnen CyberGhost de adblocker-functie aan te zetten.

Trackers schuilen niet alleen in advertenties maar ook in andere website-elementen, zoals like- en deelknoppen van sociale netwerken. Ook hier bescherm je jezelf tegen zodra je in de software van CyberGhost de functie block online tracking inschakelt. Beide staan standaard uit, mede omdat het gros van de websites van advertentie-inkomsten afhankelijk is om te blijven draaien.

Decicated IP

Dat je iedere keer van IP-adres verandert, heeft veel voordelen. Maar soms is zo’n wisselend adres niet handig. Denk aan bedrijfssystemen die alleen bepaalde IP-adressen laten inloggen, of websites die frauduleuze inlogpogingen vermoeden omdat je telkens vanuit een ander land lijkt te komen. Voor deze toepassingen zijn Dedicated IP-adressen bedacht. Je houdt dan telkens hetzelfde beveiligde IP-adres. Je ware IP-adres blijft evenzeer afgeschermd.

Zo’n vast IP-adres is ook bij CyberGhost af te nemen, maar daar betaal je wel extra voor.  Wat overigens gebruikelijk is, bij andere VPN-diensten is dit ook niet gratis. Bij CyberGhost kost het 5 dollar per maand, omgerekend zo’n 4,60 euro. Kies je hiervoor, dan kun je kiezen uit een Amerikaans, Brits, Duits, Frans of Canadees IP-adres. Een Nederlands IP-adres behoort niet tot de mogelijkheden.

HTTPS Redirect

HTTPS is een techniek die ervoor zorgt dat wat je in je browser invoert – denk betaalgegevens, inlognamen en wachtwoorden – niet onderschept kunnen worden. Veel websites zijn al overgestapt op HTTPS-verbindingen, maar nog lang niet allemaal.

CyberGhost geeft je de mogelijkheid om HTTPS-verbindingen af te dwingen bij sites die nog van het verouderde HTTP gebruikmaken. Je weet dan zeker dat de gevoelige informatie die je op websites invult, niet in verkeerde handen terecht komt.

CyberGhost Cookie Cleaner

Vrijwel elke website plaatst cookies op je systeem. Soms is dat nodig om sites goed te laten functioneren; zo zorgen cookies ervoor dat je niet telkens opnieuw hoeft in te loggen. Maar omdat cookies in de eerste plaats een identificatiemiddel zijn, worden ze ook door o.a. adverteerders ingezet om je online te kunnen volgen.

CyberGhost biedt zijn Cookie Cleaner aan als extensie voor Chrome en Firefox. Die zorgt er periodiek voor dat cookies verwijderd worden. We vinden het alleen niet zoveel toevoegen omdat browsers zelf ook al ingebouwde functies bezitten om cookies te verwijderen.

NoSpy-servers

CyberGhost heeft servers over de hele wereld, waaronder ook een stuk of twintig in eigen beheer. Deze draaien fysiek vanuit het Roemeense hoofdkantoor van het bedrijf (in Boekarest) en zodoende hebben alleen de eigen werknemers er toegang tot. Het idee daarachter is dat er meer controle is over wie er bij de servers kan. En dus dat je privacy nog beter gewaarborgd is. Wil je hier gebruik van maken, selecteer dan een van de zogeheten NoSpy-servers in de software en apps van CyberGhost.

Mijn ID Guard

Mijn ID Guard bestaat uit twee onderdelen: Leak Monitor en Wachtwoordcontrole. Beide hebben als doel om te achterhalen of jouw privégegevens bij datalekken zijn buitgemaakt. Bij Leak Monitor gebeurt dit in realtime. Zodra je jouw e-mailadres hebt doorgegeven, scant CyberGhost voortdurend of dit adres in verkeerde handen terecht is gekomen. Zodra dit het geval is, krijg je er een seintje van. Je weet dan direct bij welke websites je je wachtwoord dient te wijzigen. 

Snelheid en performance: hoe snel is CyberGhost?

CyberGhost biedt een enorme selectie aan servers wereldwijd. Het zijn er momenteel meer dan 9.400, verspreid over 91 landen. De meeste servers bevinden zich in de Verenigde Staten, dat zijn er meer dan 1000.

Ook het serveraanbod voor het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland is riant. Daarbij valt op het het aantal servers in Europa de afgelopen tijd flink is toegenomen. Zo is het aantal Nederlandse servers recent met meer dan 200 stuks opgeschaald. Goed nieuws voor inwoners van de Benelux. Want hoe meer servers er dicht bij ons in de buurt zijn, hoe hoger de snelheden.

Op de site van CyberGhost vind je een handig overzicht van alle ondersteunde landen.

CyberGhost VPN servers

Het aanbod is bijzonder breed, maar zijn de servers ook snel genoeg? Die vraag is eigenlijk nog wel belangrijker. Daar kom je achter door een speedtest uit te voeren.

Aardig aan de CyberGhost-software is dat deze de snelheid zelf al toont, waarover later meer. Wij vinden het prettig om hiervoor de tests van Ookla te gebruiken, omdat dit een onafhankelijke partij is.

Voor we naar de resultaten kijken, is het belangrijk te onthouden dat de ware snelheid van VPN’s altijd erg schommelt. Veel factoren spelen een rol, zoals de maximale internetsnelheid van je internetabonnement en bovendien is de ene server de andere niet.

Dat gezegd hebbende, beginnen we de test met onze normale internetsnelheid als uitgangspunt. Die meet een waarde van 198 Mbps down, 60 Mbps up met een ping van 9.

Internetsnelheid zonder VPN

internetsnelheid zonder vpn

Testen we buitenlandse servers, dan valt op dat de uploadsnelheden een vrij constante waarde aanhouden van rond de 57 Mbps. Dat is ongeveer even snel als onze normale snelheid zonder VPN, netjes dus.

Dan de downloadsnelheden, waar het immers vooral om draait. Verbinden we met de Nederlandse servers, dan scoort CyberGhost top. Zo meten we een snelheid van 164 Mbps met een ping van 10.

Snelheid Nederlandse servers

snelheid VPN server Nederland van CyberGhost

Dat komt dus erg dicht in de buurt van onze snelheid zonder VPN. In de praktijk merk je tijdens het surfen geen verschil, precies zoal je wil.

We zoeken het verderop en halen ook elders in Europa goede resultaten. Een Duitse server tikt zelfs de 169 Mbps aan, met een ping van 12.

Snelheid Duitse servers

snelheid Duitse VPN server van CyberGhost

Snelheid Britse servers

Bij de Britse servers zien we zelfs 177 Mbps. Wat hier vooral opvalt, is dat de scores de afgelopen maanden flink verbeterd zijn. De uitgebreidere servercapaciteit lijkt hierbij dus zijn vruchten af te werpen. 

snelheid VPN server Verenigd Koninkrijk van CyberGhost

In het verleden vielen de snelheden wat tegen, maar dat is nu zeker niet meer het geval. Sinds de opschaling van Europese servers komen de snelheden tot wel 100 Mbps hoger uit dan daarvoor. 

Snelheid Amerikaanse servers

Hetzelfde geldt helaas nog niet voor de Amerikaanse servers. Die zijn namelijk nog steeds aan de trage kant. Met wat geluk halen we rond de 84 Mbps, maar de gemeten snelheden duiken hier ook geregeld onder.

snelheid VPN server Amerika van CyberGhost

Vergelijk dit bijvoorbeeld met NordVPN, waarvan de Amerikaanse scores veel hoger uitvallen, en we moeten concluderen dat hier nog werk aan de winkel is. CyberGhost kan zich hier nog niet helemaal meten met de snelste VPN’s.

Wat kost CyberGhost?

CyberGhost is een van de goedkoopste VPN’s van het moment. Als je deze VPN kopen wilt, kost dat je het volgende:

 • Je bent het meeste kwijt wanneer je een abonnement afsluit voor slechts een maand, dat kost 11,99 euro.
 • Kies je voor een abonnement van 6 maanden, dan betaal je daarvoor 6,99 euro in de maand.
 • Een 2-jarig abonnement is het goedkoopst, namelijk slechts 2,03 euro in de maand. Nu met 4 maanden gratis erbij.
 • De CyverGhost Security Suite is ook afgeprijsd. Daarvoor betaal je nu slechts een euro per maand extra.

Voor het geld is CyberGhost op maximaal zeven apparaten te activeren. Hier scoort deze VPN beter dan onder meer NordVPN (6 apparaten), maar kan het niet tippen aan Surfshark (onbeperkt aantal apparaten).

Tot voor kort bestond er ook een volledig gratis versie van CyberGhost. Maar om de kwaliteit van de VPN te kunnen waarborgen, is men van die aanpak afgestapt. Daarentegen is er wel een CyberGhost free trial. Je kunt de software 24 uur lang gratis uitproberen. Lang genoeg om te testen of de VPN voldoet. Voor Windows geldt dat alle functies uit te proberen zijn, er zijn geen beperkingen. Op macOS geldt dat smart rules (waaronder split tunneling) en bepaalde privacy-instellingen niet aan te passen zijn in de gratis versie.

Eveneens heeft CyberGhost een extra lange niet-goed-geld-teruggarantie. Die is bij de meeste VPN-aanbieders 30 dagen, maar CyberGhost hanteert 45 dagen. Kies je voor het maandabonnement, dan is deze periode vanzelfsprekend wat korter: 14 dagen.

Betalen kan met iDeal, PayPal, een creditcard of met Bitcoin. Tot slot kun je ook nog een vriend of familielid naar CyberGhost doorverwijzen. Sluit diegene via jou een CyberGhost-abonnement af, dan is de VPN voor beiden 30 dagen gratis langer te gebruiken. Dit kan oplopen tot maximaal 90 dagen, dus tel uit je winst.

CyberGhost VPN refer a friend

CyberGhost kortingscode

Het is bij VPN’s gebruikelijk dat je goedkoper uit bent naarmate je voor een langere periode een VPN-abonnement afsluit. Toch willen de prijzen daarnaast nogal fluctueren. De aanbieders houden elkaar goed in de gaten en proberen door op de prijs te concurreren, de meest aantrekkelijke VPN-deals aan te bieden. 

Vaak wordt er daarbij gestunt met hoge kortingen, die van tijdelijke aard zijn. Dat is alleen maar mooi meegenomen natuurlijk, maar kan ook verwarrend zijn. Daar hebben we iets op verzonnen. Sluit je namelijk via onze website een CyberGhost-abonnement af, dan ben je altijd verzekerd van de laagste prijs. Wel zo makkelijk!

CyberGhost en Entertainment

Voor heel wat mensen is het streamen van buitenlandse videodiensten een van de belangrijkste redenen om een abonnement op een VPN-provider te nemen. Is CyberGhost daarvoor een goede keuze?

Werkt CyberGhost met Netflix?

Een van de grote voordelen van Cyberghost is dat deze VPN servers heeft die gespecialiseerd zijn in streaming. Die zijn onder meer beschikbaar voor de Britse en Amerikaanse versies van Netflix en Amazon Prime, maar ook bijvoorbeeld voor BBC iPlayer, Netflix Japan, Rai Play in Italië en zelfs Fox Sport in Brazilië en Disney+ in India.

Als grootste videostreamingdienst proberen we Netflix natuurlijk als eerste. We surfen zonder problemen naar de Amerikaanse Netflix-site en kunnen daar naar USA-only films als Rain Man, The Big Friendly Giant of Casino Royale kijken. 

Het valt ons wel op dat de verbindingssnelheid niet zo bliksemsnel is als bij sommige andere VPN-diensten. Het duurt ongeveer een half minuutje voor de films opstarten en in het begin zit het beeld vol blokjes. Dat komt omdat Netflix automatisch de beeldkwaliteit terugschroeft als de verbindingssnelheid niet optimaal is. 

CyberGhost VPN streaming

Gelukkig herstelt alles zich vrij snel en na twee, drie minuten ziet je kijkvoer er weer prima uit. We merken die wat mindere verbindingssnelheid trouwens ook als we bijvoorbeeld meteen een uur doorspoelen in de film. Ook dan en duurt het even vooraleer hij weer begint te spelen.

Bij de Britse Netflix is er van al die probleempjes geen sprake meer. Hier werkt Netflix net alsof we naar de Belgische of Nederlandse versie aan het kijken zijn. Films beginnen onmiddellijk te spelen en wel vanaf de eerste seconde in perfecte kwaliteit. The Great Escape, Highlander of The Game (die alle drie niet bij ons beschikbaar zijn) laten zich probleemloos bekijken, net zoals een serie als Top of the Lake bijvoorbeeld. Ook over de Franse en Duitse Netflix kunnen we kort zijn: op het gebrek aan Nederlandse ondertiteling na, merken we geen enkel verschil met ‘onze’ Netflix.

Voor de gein proberen we ook nog eens Netflix Japan, maar daar draait de verbinding helemaal in de soep. Niet alleen raken we niet binnen op Netflix, ook een simpele zoekopdracht in Google lukt niet: telkens lopen we tegen een time-out van de verbinding aan, zowel bij de VPN-server die voor streaming is geoptimaliseerd als bij de ‘normale’ versie. 

Andere streamingdiensten en CyberGhost

Bij HBO Max ondervinden we ongeveer dezelfde problemen als bij Netflix USA. Het werkt allemaal wel, maar supersnel loopt het niet echt. Gewoon maar inloggen duurde bij ons meer dan een minuut. Ongeveer een seconde voor we het wilden opgeven, raakten we dan toch binnen. En ook hier kijk je de eerste minuut van je film of serie naar een festival van blokjes vooraleer het beeld zich herstelt. Daarna loopt alles gelukkig wél zoals het moet.

Bij Prime Video gaat het net iets vlotter, zeker de Britse variant komt vlot binnen, hier merk je opnieuw bijna geen verschil met de vaderlandse versies. We keken een stukje naar The Mauritanian (een nieuwe film met Tahir “The Serpent” Rahim) die nog niet op onze Prime beschikbaar is en dat ging probleemloos.

CyberGhost VPN streaming servers

We probeerden in de V.S. ook nog binnen te raken bij The Criterion Channel en dat lukte dan weer perfect. CyberGhost heeft geen speciale server voor deze dienst, maar we kozen zelf een server uit die het dichtst bij Europa lag (New York) en tussen alle New Yorkse servers gingen we dan ook nog eens voor degene met de laagste “load” of werklast (40 procent). Dat leek te lonen, want de site werkte bliksemsnel. Pluim dus voor Cyberghost om die mogelijkheden aan te bieden.

Tot slot probeerden we ook nog de Indische versie van Disney+ (kwestie van onze kennis van het Hindi wat bij te spijkeren). Ook die site werkte zonder enig probleem: de streams komen vlot binnen en beginnen meteen af te spelen in maximale beeldkwaliteit.

Conclusie: streamen met CyberGhost

Britse, Franse of Duitse streamingdiensten bekijken via Cyberghost gaat zonder enig probleem. Diensten uit de V.S. werken ook wel, maar dan moet je soms wel wat geduld voor uitoefenen eer alles vlot binnenloopt. Het lijkt ons dat Cyberghost een tandje moet bijsteken wat betreft zijn Amerikaanse serverpark. In de lijst met servers zagen we bijvoorbeeld verschillende keren een ping van 9999 milliseconden staan, wat dus de facto bijna betekent dat het apparaat quasi plat ligt. 

Zelfs de Indische Disney+ werkte een stuk vlotter dan de Amerikaanse Netflix. Val je er echter geen bult over om een minuutje wachten, dan heb je aan Cyberghost wel een goede compagnon om video te kijken, of die nu uit de V.S komt of niet. Feit is daarentegen ook dat andere VPN’s op dit gebied beter scoren, zoals NordVPN. Voor de titel Beste VPN voor Netflix grijpt CyberGhost net mis.

Apps en interface: hoe gebruiksvriendelijk is CyberGhost?

CyberGhost is voor een boel verschillende platformen beschikbaar. We sommen ze even op en gaan daarna dieper op ze in. Je kunt CyberGhost installeren op:

 • Windows
 • macOS
 • Linux
 • Android
 • iOS
 • Als extensie voor Chrome en Firefox
 • Smart-tv’s met Android TV
 • Amazon Fire TV
 • Synology-nas en op overige smart-televisies
 • Spelcomputers en Apple TV door middel van Mijn Smart DNS. Dit versleutelt je internetverkeer op deze apparaten niet maar geeft je wel een andere online identiteit, zodat je buitenlandse streaming-content hierop alsnog kunt benaderen. 

CyberGhost downloaden en installeren

We leggen kort uit hoe het downloaden en installeren van CyberGhost in zijn werk gaat, mede zodat je een idee krijgt van hoe eenvoudig het eigenlijk is. Nadat je een abonnement hebt afgesloten, log je in op de CyberGhost-website via de Mijn Account-knop en krijg je toegang tot je persoonlijke online omgeving. Dit is het zogeheten Dashboard en hier vind je onder meer een mooi overzicht van alle apparaten waarop je CyberGhost hebt geïnstalleerd en dus ook hoeveel er op je abonnement nog bij kunnen.

Je ziet ook precies voor hoeveel dagen je abonnement nog loopt en je vindt er de DNS-adressen die je nodig hebt voor apparaten zoals smart-tv’s en spelcomputers. Maar goed, we zijn hier nu vooral voor de installatiebestanden. Klik hiervoor in het menu aan de linkerkant op Mijn CyberGhost, gevolgd door App-downloads. Je ziet nu voor ieder platform welke mogelijkheden er beschikbaar zijn. Voor nu doorlopen we de Windows-installatie met je. 

CyberGhost VPN installeren

Na het downloaden van het Windows-installatiebestand, start je deze. Accepteer de gebruiksvoorwaarden en laat de installatie zijn gang gaan. Log daarna in met je e-mailadres en wachtwoord en druk op de grote ronde knop om direct verbinding te maken met de snelste VPN-server in jouw buurt. Zo simpel is het. Binnen enkele minuten na registratie is je internetverbinding al versleuteld

Er zijn uiteraard veel meer instellingen om aan te passen. Laten we daar per platform eens naar kijken.

CyberGhost voor Windows en MacOS

De CyberGhost-software voor Windows en MacOS ziet er verzorgd uit en is gebruiksvriendelijk ingerichtDe installatie voorafgaand verloopt vlot en helpt je met een paar tutorials uitstekend op weg, wat met name voor beginnende VPN-gebruikers een uitkomst is. Standaard wordt verbinding gemaakt met een optimale VPN-server, maar deze is uiteraard ook handmatig te selecteren.

Binnen het programma zie je precies welke VPN-servers het drukst bezet zijn. Het liefste zoek je er zelf eentje uit die een laag ‘load’-percentage heeft, daarmee haal je de hoogste snelheden. Servers zijn als favoriet aan te merken door op het icoontje van een ster te klikken. Naderhand vind je ze dan snel weer terug onder ‘favorites’. 

CyberGhost VPN Windows interface

Het valt je misschien al op dat we de functies bij hun Engelse naam noemen. Dit omdat CyberGhost in verschillende talen in te stellen is, maar nog niet in het Nederlands. De klantenservice laat ons weten dat ondersteuning voor een Nederlandse interface er ‘misschien’ komt, maar men gaf nog geen concrete toezegging. Overigens zijn de meeste opties en instellingen verborgen. Ze komen pas tevoorschijn als je links op de gele knop drukt.

CyberGhost VPN instellingen

Hoewel we op de software zelf weinig aan te merken hebben, komt deze wel wat opdringerig over. In onze tijd met deze VPN kregen we zo nu en dan pop-ups in beeld die op ongelegen momenten kwamen, zoals een terugkerende melding die vraagt om een ‘rating’ achter te laten. Zolang je dit niet doet, blijft de melding zich van tijd tot tijd voordoen. Vervelend en overbodig. Dit soort praktijken zijn we gewend van gratis smartphone-apps, niet van degelijke pc-software.

Het is tot slot aan te raden om met name twee instellingen aan te passen. Kijk eerst bij Settings en dan General. Zet het schuifje bij App launch aan, om ervoor te zorgen dat CyberGhost automatisch met je pc opstart. Ga daarna naar Smart rules en zet Connect on launch aan. Nu weet je zeker dat je altijd met een VPN het internet op gaat. Zodra je je computer opstart, wordt ook meteen de VPN-verbinding gelegd.

CyberGhost voor Linux

CyberGhost is ook op verscheidene Linux-distributies te installeren, waaronder op Ubuntu, Fedora, Linux Mint en Kali Linux. Net zoals andere VPN’s die ook op Linux werken, dien je te werken met commando’s in Terminal. Op de site van CyberGhost vind je exacte informatie over de installatie en de vervolgstappen. Met de juiste commando’s kun je bijvoorbeeld specifiek verbinding maken met P2P-servers of streamingservers.

CyberGhost VPN Linux interface

CyberGhost voor Android en iOS

Internetverkeer verplaatst zich telkens meer van de vaste pc naar smartphones. Vandaar dat we ons ook mobiel willen beveiligen met een goede smartphone-VPN. CyberGhost is te downloaden voor Android en iOS-toestellen. De werking van beide apps is gelijk. Je hebt hetzelfde uitgebreide server-aanbod als op de pc en er is een aparte categorie voor streaming-servers te vinden.

Beide staan ook toe om vertrouwde wifi-netwerken aan te wijzen. Zo maak je bijvoorbeeld alleen verbinding via je VPN zodra je apparaat een nieuw (onveilig, openbaar) wifi-netwerk ontdekt. De Android-versie biedt wel als enige split tunneling voor apps aan. Ook bij andere aanbieders is het echter vaak zo dat split tunneling niet werkt op iPhones en iPads, maar wel op Android.

CyberGhost VPN Android interface

CyberGhost als extensie voor Chrome en Firefox

Voor browsers heeft CyberGhost extensies beschikbaar voor Chrome en Firefox. Opvallend is dat ze niet onderdeel zijn van je abonnement. Je kunt ze helemaal gratis gebruiken om je internetverkeer in deze browsers te versleutelen en een ander IP-adres aan te nemen. Bij andere VPN-providers zien we vaak dat je eerst dient in te loggen met je (betaalde) account, voor je de extensies kunt activeren. Bij CyberGhost is dit niet het geval.

Na het toevoegen van de CyberGhost-extensie, vind je deze bovenin beeld naast de adresbalk terug. De functionaliteit is wel een stuk beperkter dan gehoopt. Zo zijn er slechts vier landen beschikbaar om uit te kiezen. Er zijn 8 servers te selecteren, verspreid over de Verenigde Staten, Duitsland, Roemenië en Nederland. Meer instellingen zijn er niet. 

Wil je de VPN breder inzetten om je online privacy sterker te waarborgen, dan is het beter om wel een abonnement af te sluiten en de volwaardige CyberGhost-software te installeren. Maar als je niet aan een abonnement vast wil zitten en slechts af en toe een film wilt streamen op de Amerikaanse versie van Netflix bijvoorbeeld, dan kan dat met deze extensies verder prima.

CyberGhost VPN Firefox extensie

CyberGhost voor routers

Ben je van plan om CyberGhost op meer dan 7 apparaten te gebruiken? Overweeg dan om de VPN op je router te installeren. Elk apparaat dat vervolgens via die router verbinding met internet maakt, wordt door CyberGhost beschermd. Voordeel is dat zo ook het internetverkeer wordt versleuteld op apparaten waar je normaliter geen VPN op kunt installeren. Je hebt alleen wel een router met zogeheten custom firmware nodig.

CyberGhost werkt op DD-WRT en op Tomato via het OpenVPN-protocol. Hoe je een en ander instelt, is te lezen in de Engelstalige handleiding op de site van CyberGhost. Je vindt hier ook instructies voor NAS-instellingen, hoewel dat zich beperkt tot modellen van Synology. 

Support

De klantenservice van CyberGhost is te benaderen door het bedrijf te mailen of door de livechat te gebruiken. Kom je ergens niet helemaal uit, dan kun je de helpdesk benaderen door onderaan de CyberGhost-website op de Support-knop te drukken. 

In eerste instantie voer je het onderwerp in waarover je meer wilt weten. Je krijgt dan enkele links met extra informatie voorgeschoteld. Is dit niet afdoende, klik dan op Livechat. Je wordt dan geholpen door een menselijke medewerker

In onze ervaring worden we bijzonder snel geholpen. We zijn de eerste in de wachtrij en worden al binnen enkele seconden te woord gestaan. Het gesprek verliep soepel en vriendelijk, maar de communicatie verloopt wel in het Engels.

Eindoordeel

Voor we deze review concluderen sommen we nog even snel de voor- en nadelen van deze VPN op, zodat je in één oogopslag ziet waar je aan toe bent.

Voordelen CyberGhost

 • Meer servers dan de meeste concurrenten
 • Houdt geen logs bij
 • Software en apps zijn compleet en eenvoudig in gebruik
 • Geschikt voor veel apparaten en op zeven tegelijk te installeren
 • Een van de goedkoopste VPN’s
 • Free trial van 24 uur

Nadelen CyberGhost

 • Er zijn VPN’s met snellere Amerikaanse servers
 • Nog niet getoetst door onafhankelijk beveiligingsbedrijf (security-audit)

CyberGhost is een zeer complete VPN die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. De software ziet er verzorgd uit en helpt beginnende VPN-gebruikers goed op weg, o.a. door servers voor verschillende doeleinden (streaming, torrents downloaden) binnen het programma hun eigen sectie te geven. Ook zijn we onder de indruk van het sterke no-logs-beleid en de transparante manier waarop het bedrijf zijn diensten levert.

Sinds de servercapaciteit is vergroot, werkt CyberGhost veel sneller dan voorheen. Althans binnen Europa. Daar haal je met CyberGhost hoge snelheden die je eigen snelheid zonder VPN benaderen, zeker als je een Nederlandse server kiest. Tegelijkertijd zijn de Amerikaanse servers van CyberGhost nog steeds traag, zeker vergeleken met concurrerende diensten. En dat merk je onder andere tijdens het streamen, het duurt dan een poosje voor de video in hoge kwaliteit op gang komt.

Ook is er nog werk weggelegd op het gebied van onafhankelijke audits en mag de software minder storen met pop-up-meldingen.

Los van die kritiekpunten is de prijs/kwaliteitsverhouding redelijk op orde en is de VPN op genoeg apparaten tegelijk te installeren, meer dan bij menig concurrent. Probeer CyberGhost gerust een dagje uit, dit is namelijk helemaal gratis. Als het bevalt, kun je vervolgens op een betaald abonnement overstappen. 


Veelgestelde vragen

Ja, CyberGhost is veilig te gebruiken. Deze VPN houdt geen logs bij en ondersteunt de veiligste verbindingsprotocollen in combinatie met de stevigste encryptiestandaard van het moment.

De prijzen van CyberGhost fluctueren, maar over het algemeen ben je nooit meer geld kwijt dan slechts een paar euro per maand. De langere abonnementen zijn relatief goedkoper dan de kortere. In deze review houden we altijd de actuele prijzen en CyberGhost-aanbiedingen voor je in de gaten, dus neem geregeld een kijkje als je op een betere deal zit te wachten.

CyberGhost is niet gratis, maar je kunt deze VPN-dienst wel 24 uur lang gratis uitproberen. Aan deze free trial zitten geen beperkingen. Geen snelheids- of datalimieten dus, en alle krap 8000 servers heb je ter beschikking. In dit tijdsbestek kun je de VPN even goed aan de tand voelen, voor je overstapt op een betaald abonnement.

CyberGhost is op maximaal 7 apparaten tegelijk te installeren, een bovengemiddeld aantal vergeleken met de concurrentie. Maar er zijn ook VPN’s waar er helemaal geen installatiebeperkingen gelden. Voor een gemiddeld huishouden is 7 installaties echter snel voldoende, en er zijn programma’s en apps voor elk denkbaar platform. Waaronder Windows, Mac en Linux, smartphones (Android/iOS), routers, smart-tv’s, et cetera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

62 reacties op “CyberGhost

 1. rudi van meeteren

  Na het lezen van deze uitstekende beschrijving en recensie heb ik besloten om CyberGhost aan te schaffen.
  Het maakte mijn besluit een stuk makkelijker

  Bedankt

 2. Sal

  Kan je, als je bijv nu een abonnement voor 15 maanden afsluit, vlak voordat deze afloopt kiezen voor een andere vorm (andere aanbieding met andere looptijd) of kan je alleen verlengen met dezelfde periode?

   1. mrT

    Weet je dit zeker? Sinds 1,5 maand kan ik met Cyberghost geen ZiggoGo meer bekijken (vanuit Zuid-Afrika). Het lijkt alsof Ziggo alle servers heeft geblockt. Ik krijg te zien dat ik buiten de EU verblijf en dus geen verbinding kan maken.

    Netflix werkt wel prima.

    1. VPN diensten

     Ziggo Go controleert tegenwoordig ook aan de hand van je gps locatie waar je bent. Kun je het nog eens proberen met je gps uit en natuurlijk wel je VPN aan. Als dat niet werkt kunnen we je aanbevelen een “fake GPS location” app te installeren. Hiermee kun je ook je GPS locatie voor de Ziggo Go app faken.

 3. Heleen

  Ik wil het abonnement gaan delen buitenshuis met de kinderen kan ik dan beter met aps werken op de apparaten of kan ik dan ook vpn in mijn router zetten en alsnog delen

 4. Nick

  Ik kan slechts op 1 device programma’s kijken. Op de 2 andere krijg ik de volgende melding: deze video mag niet bekeken worden van jou locatie(33)
  VPN staat aan en zijn verbonden.

 5. Freek

  Ik overweeg een abonnement te nemen van 18 maanden met korting. Nergens kan ik iets vinden over wat er daarna gebeurt. Wordt het contract verlengd en wat zijn dan de kosten of is het opzegbaar?

  1. VPN diensten

   Hey abonnement wordt in principe verlengd na de 18 maanden, het opzeggen is echter met 1 klik op de knop gedaan in je account op de CyberGhost website.

 6. WimW

  Waarom beantwoord Cyberghost een 5 maal gestelde vraag niet.
  Mijn vraag : ondanks Cybrghost krijg ik meldingen van 6000 tracking cookies in 2 dagen.
  Hoe kan dat ?
  Mijn computer is toch onvindbaar?

  1. VPN diensten

   Een cookie wordt door je browser gedownload wanneer je een pagina bezoekt die cookies wilt laden. Je hebt voor je browser verschillende plugins waarmee je kunt instellen dat er geen cookies worden geaccepteerd en/of alleen cookies van derde partijen niet worden geaccepteerd. CyberGhost heeft ook een optie om cookies van advertentienetwerken en onbetrouwbare partijen te blokkeren.

 7. Bert Pienter

  Als ik CyberGhost enkel gebruik om anoniem te surfen verbruik ik dan mijn download (loopt mijn meter) die ik heb van mijn server? Wat als ik download komt er een e.v.t. extra verbruik bij?

  1. VPN diensten

   Alle data die je ontvangt en verstuurt telt als dataverbruik, dus bij beide activiteiten loopt de meter. Bij surfen verbruik je natuurlijk veel minder dan bij grote bestanden downloaden.

 8. Bert Kabbes

  1 CG abonnement kan kennelijk op max 7 verschillende apparaten worden gebruikt. Kan dat een mix zijn van Windows apparaten, Android apparaten en IOS apparaten ?

  1. VPN diensten

   Het kan inderdaad een mix van de verschillende apparaten zijn. Het gaat om het aantal connecties, CyberGhost kijkt verder niet naar welke besturingssystemen er gebruikt worden.

  1. VPN diensten

   In het CyberGhost programma heb je een kopje met “all servers”. Als je daar op klikt zul je alle beschikbare servers te zien krijgen. Vervolgens kun je dus kiezen voor 1 van de Amsterdamse servers.

 9. C. van der Schoot

  1. Wil graag 4 simultane VPN-connecties via één modem kunnen maken naar Nederlandse TV-zenders. Modemsnelheid downstream: 19,38Mb/s.
  Is dit mogelijk? (uiteraard in de Premium plus-versie).

  2. indien 1 = ja, is de Premium plus-variant tijdelijk in te zetten, b.v. alleen een paar maanden per jaar, en dan te downgraden naar Premium (voor 1 connectie) ?

  1. VPN diensten

   Ja dit is mogelijk: je zult de Nederlandse tv zenders dus wel moeten benaderen over internet in dat geval. Bijvoorbeeld via de NPO site of RTL XL website. Het gebruik van de premium plus variant voor een aantal maanden per jaar is ook mogelijk, je zult dan alleen het abonnement per maand moeten betalen zodat je het ook per maand kunt opzeggen. Waarschijnlijk is het voor jou goedkoper om simpelweg een jaarabonnement af te sluiten.

 10. D. Cornelissen

  Goede middag
  Welke optie kan ik het beste nemen om anoniem te kunnen downloaden? bv via spotnet of torrentsite.

  Vriendelijke dank

 11. Peter

  Als ik de VPN installeer op een router gaat dan automatisch al mijn internetverkeer via de VPN. Dus ook mijn NAS en de WiFi van bijvoorbeeld de IPad?

  1. VPN diensten

   Als je jouw router instelt als VPN client dan is dit inderdaad het geval. Niet op elke router vind je de mogelijkheid om deze als VPN client in te stellen. Met een router waar de DD-WRT firmware op geïnstalleerd is, is dit in ieder geval wel mogelijk.

 12. jeanny

  ik zet cyberghost aan (laten we zeggen op US of Spanje), vervolgens incognito modus (chrome) en vervolgens netflix. als ik dan een serie wil kijken die in dat gebied aangeboden word dan werkt dit niet. krijg melding dat ik naar mijn proxy instellingen moet kijken. ik doe iets fout.

  enig idee?

   1. VPN diensten

    Als je inlogt op de website van Cyberghost kun je in het menu onder “my account” op de optie “cancel subscription” klikken. Hiermee stop je gemakkelijk je abonnement.

  1. VPN diensten

   De snelheid van de gratis servers is gelijk. Het nadeel van de gratis dienst is enkel dat je toegang tot een beperkt aantal servers hebt. Daarnaast krijg je advertenties voorgeschoteld als je de gratis versie gebruikt. De snelheid van de gratis servers kan overigens wel lager zijn dan bij de betaalde servers omdat de gratis servers erg druk kunnen zijn.

 13. rob

  ik overweeg de gratis versie van cyberghost te downloaden om in te kunnen loggen op een yomvi account van een vriend van me in spanje om hierop spaans voetbal te kunnen kijken. zal dit werken?

  1. VPN diensten

   Ja dit zal waarschijnlijk werken. We hebben dit overigens nog niet zo specifiek getest, maar Cyberghost kan je gratis gebruiken dus het is het proberen waard.

 14. pat

  heb je een internet provider nodig? zoals bv ziggo
  als je android gebruikt gaat het dan van je mb pakket af? of kan je dit totaal zonder andere internet diensten gebruiken?

  1. VPN diensten

   Je hebt internet en dus een internet provider nodig. Als je via een telefoon de vpn dienst gebruikt gaat het inderdaad van je mb pakket af.

  1. VPN diensten

   Je kunt binnen popcorn time een VPN verbinding instellen, dan weet je zeker dat je data over verloopt en dat je dus veilig bent. Een andere mogelijkheid is om je al je internetverkeer over een VPN verbinding te verlopen door gewoon met de CyberGhost software de vpn verbinding op te zetten en vervolgens Popcorn Time gebruiken.

 15. Tom

  Hallo,

  Ik vroeg mij af hoe CG nu precies werkt met torrenting.
  Stel ik start de ‘Surf anonymously’, daarmee ga ik naar een torrentwebsite en vandaar download ik een film/serie. Dan krijg ik een file die naar uTorrent gaat, alleen is dit dan ook nog anoniem, of moet je daarvoor de premium versie met ‘Torrent anonymously’ aanschaffen?

  1. VPN diensten

   In de gratis versie zal torrenting in zijn geheel niet werken. Ze laten simpelweg torrent verkeer niet door op hun gratis te gebruiken servers. Voor het anoniem downloaden van torrents zul je dus inderdaad de premium versie moeten aanschaffen.