Beste VPN voor Netflix: kijk duizenden extra films en series

Op zoek naar de beste VPN voor Netflix? Netflix mag dan wel een wereldwijde streamingdienst zijn, dat betekent niet dat het aanbod overal hetzelfde is. In sommige landen zijn er veel meer series en films te zien dan bij ons in Nederland en België. Met een VPN is het gelukkig een koud kunstje om naar het Netflix-aanbod van welk land dan ook te kijken. Wij leggen je uit hoe.
Beschikbare Netflix-bibliotheken Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Japan en veel meer
Programma’s je kan bekijken Rush Hour, The Witcher en veel andere
Ondersteunde toestellen Android, iOS, Windows, Chromecast en meer
Bekijk Netflix programma’s van overal met NordVPN met 66% korting
Inhoudsopgave

De Netflix VPN block omzeilen in januari 2023

Het lijkt erop dat Netflix de afgelopen tijd extra hard zijn best doet om VPN-gebruikers te blokkeren. Momenteel merken we dat inloggen op Netflix bij veel VPN’s niet meer werkt. We krijgen de melding dat ons wachtwoord fout is. Zonder VPN kunnen we daarentegen wel gewoon inloggen.

Wil je zonder risico kijken of een van de betrouwbare VPN’s hun Netflix-zaken inmiddels op orde heeft? Sluit dan een abonnement met een gratis proefperiode af. Onze tip: NordVPN. Je kunt dan 30 dagen gebruik maken van de volledige diensten (inclusief voor Netflix geoptimaliseerde servers). Ben je niet tevreden en zeg je binnen een maand op, krijg je zonder problemen je geld terug.

Bezoek NordVPN


Waarom met VPN Netflix kijken?

Netflix maakt heel wat eigen series en films, denk aan bijvoorbeeld House of Cards, Tiger King of Orange is the New Black. Dat aanbod brengt het bedrijf normaal gezien ook wereldwijd en tegelijkertijd uit. Daarnaast echter brengt Netflix ook heel wat series op de buis waarvan het zelf de rechten niet bezit en waarvoor het bedrijf dus moet betalen om ze te mogen uitzenden.

Die rechten worden per land geregeld. Het is dus heel goed mogelijk dat Netflix voor een bepaalde serie wel de rechten heeft voor pakweg Amerika, maar niet voor Nederland of België. Op de Belgische of Nederlandse Netflix zal die serie dan ook nergens te vinden zijn. Dat verklaart waarom er bijvoorbeeld véél meer series op de Amerikaanse Netflix staan dan op “onze” Netflix. De enige manier om hier een mouw aan te passen, is Netflix kijken via een VPN

Wat doet een VPN voor Netflix dan? 

Netflix “weet” uit welk land je komt (en dus welk aanbod het je moet voorschotelen) aan de hand van jouw IP-adres. Heb je een Nederlands of Belgisch IP-adres, dan krijg je respectievelijk het Nederlandse of Belgische aanbod en zo werkt het ook kijkers uit andere landen. Door een VPN te gebruiken, zal jouw IP-adres echter veranderen.

Meer nog: je kunt zelfs kiezen uit welk land je een IP-adres wilt. Op die manier lijkt het dus alsof je je in Amerika, Duitsland, Groot-Brittannië of waar dan ook bevindt. En dan krijg je ook toegang tot de Netflix-bibliotheek van die landen. Een goed voorbeeld is als je de Harry Potter-films op Netflix wilt kijken. In Nederland en België gaat dat niet, maar als je zorgt dat je internetverbinding uit Australië of Turkije komt, verschijnen de films opeens wel! Extra bonus: dit werkt niet alleen met Netflix, maar ook bijvoorbeeld met Hulu, Amazon Prime Video of Disney+

Hoe buitenlandse Netflix in Nederland kijken met een VPN

 1. Kies en abonneer op een goede VPN-dienst met servers in het buitenland om de beste kijkervaring te krijgen op Netflix. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting
 2. Download de VPN-app op je favoriete Netflix-toestel om buitenlandse Netflix te kunnen bekijken
 3. Maak verbinding met een server in het land van je voorkeur, zoals Amerika, waar buitenlandse Netflix beschikbaar is
 4. Log in op Netflix en geniet van het buitenlandse Netflix-aanbod in Nederland! 

Hoe kies ik de beste VPN-provider om Netflix te kijken?

netflix op verschillende apparatenEr zijn letterlijk tientallen VPN-aanbieders actief. Welke moet je nu kiezen wanneer je Netflix uit andere landen wilt kijken?

 • Een belangrijk criterium is alvast: in welke landen heeft je VPN-aanbieder servers staan? Het is immers langs die servers dat Netflix “omgeleid” zal worden. De meeste grote aanbieders hebben gelukkig wel servers in de belangrijkste Netflix-landen als bijvoorbeeld de V.S., Groot-Brittannië, Frankrijk of Italië. Heb je echter een wat meer exotische smaak (je bent misschien dol op Indiase Bollywood-musicals) dan moet je wel even nakijken of ze ook daar aanwezig zijn. 
 • Een tweede belangrijk criterium is natuurlijk de snelheid van de verbinding met je VPN-provider. Het is niet de bedoeling dat de buitenlandse Netflix stroperig bij jou binnenkomt. Je wilt zo snel mogelijke verbindingen, voor een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit en een zo goed mogelijke kijkervaring.
 • Let er ook op dat er voor jouw favoriete kijkapparaat een mogelijkheid is om een VPN te installeren. Dus minstens voor Windows en Mac OS X, bij voorkeur ook voor Android en iPhone iOS en dan het liefst ook voor bijvoorbeeld je game-console, streaming box of smart tv. 
 • Nog een handige feature is split tunneling. Daarmee kun je zelf aangeven welke apps op je PC de VPN moeten gebruiken (Netflix bijvoorbeeld) en welke gebruik moeten maken van de “gewone” verbinding. Soms kan het immers handig zijn dat bepaalde software toch nog via die gewone verbinding loopt, bijvoorbeeld wanneer je een printer in een lokaal netwerk wilt gebruiken of wanneer sommige programma’s een lokaal IP-adres nodig hebt om correct te werken.

De beste VPN-providers voor Netflix

 1. NordVPN – de beste VPN met veel serverkeuzes voor Netflix
 2. Surfshark – goedkope VPN met toegang tot de meeste Netflix-bibliotheken
 3. CyberGhost – VPN met veel servers voor het streamen van Netflix

Wat is de beste VPN voor Netflix?

Bij VPNdiensten testen we voortdurend de beste VPN-aanbieders. Onze top-3 bestaat uit NordVPN, Surfshark en Cyberghost. Er zijn nog andere die ook prima werken, maar met deze kan het bijna niet fout gaan.


NordVPN voor Netflix: beste allround provider

NordVPN heeft bijvoorbeeld bijna 6.000 servers in 59 landen. Downloadsnelheden van rond de 150 Mbps met de V.S. en ongeveer 160 Mbps met het V.K. worden zonder veel problemen gehaald, waar we normaal 190 Mbps halen. Wat specifiek Netflix betreft, ondersteunt NordVPN de V.S., het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, Spanje, Australië, Japan en Nederland.

NordVPN is beschikbaar voor Windows en MacOS, Linux, Android en iOS, Android TV, op routerniveau en als als extensie voor Chrome en Firefox. NordVPN is niet de allergoedkoopste VPN-dienst, maar biedt wel een prima prijs-kwaliteit-verhouding

Bezoek NordVPN


Surfshark voor Netflix: snel en goedkoop

Surfshark VPNOok Surfshark is een prima aanbieder. Het bedrijf biedt meer dan 3.200 servers in 63 landen en laat een ongelimiteerd aantal tegelijk verbonden apparaten toe. Ook wat snelheid betreft, zit het bij Surfshark snor, we noteren hier zelfs snelheden van boven de 160 Mbps met Amerika en boven de 170 Mbps met Groot-Brittannië.

Met Surfshark haal je zonder problemen de lokale Netflix uit Amerika, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, India, Japan, Turkije, Polen, Noorwegen, Zweden, Australië, Portugal, Singapore en Zuid-Korea in huis. Surfshark biedt dat alles ook nog eens aan met een behoorlijk vriendelijk prijskaartje

Bezoek Surfshark


CyberGhost voor Netflix: veel verschillende landen

CyberGhost, ten slotte, biedt liefst 6.300 servers in 89 landen en 111 locaties. Dat is erg veel, al moeten we er wel bij vertellen dat sommige regio’s (Europa en de V.S.) wel veel beter bediend worden dan andere (Afrika en Azië). Gebruik je een regio die door veel servers bediend wordt, dan is de snelheid gelukkig meestal prima, met een gemiddelde van zo’n 130 Mbps.

CyberGhost heeft, net zoals veel andere VPN-diensten, ook servers speciaal gereserveerd voor het doorsturen van Netflix en andere streamingdiensten. 

Bezoek CyberGhost


Hoe stel ik een VPN in voor Netflix? 

Nadat je een VPN-provider hebt gekozen, moet je natuurlijk ook nog de verbinding zelf instellen. Dat klinkt moeilijker dan het meestal is. Over het algemeen zijn er twee mogelijke manieren om met je VPN verbinding te maken. 

Met een VPN app

Je kunt bijvoorbeeld elk apparaat apart configureren. Dat wil zeggen dat je dus op elke PC, tablet of smartphone die je hebt, de VPN-software installeert en configureert. In de meeste gevallen gebeurt dat door het ingeven van de login en een wachtwoord in de app of software van de provider.  Op die manier verschilt het proces dus eigenlijk niet zoveel met inloggen op pakweg je Instagram-account.

Met een VPN router

Een tweede manier is dat je je router instelt om met je VPN-dienst verbinding te maken. Op die manier worden je complete netwerk en al je apparaten dus in een keer langs de VPN geleid. Dat heeft als grote voordeel dat ook apparaten die individueel geen VPN-verbinding ondersteunen (een Smart TV bijvoorbeeld of een Google Chromecast) tòch met de VPN verbonden kunnen worden. Zeker als je op zulke apparaten een buitenlandse Netflix wil bekijken, kan dat een life saver zijn. 

Ongeveer alle grote VPN-aanbieders kunnen perfect via een router verbinding maken. Alleen… niet elke router biedt ook die mogelijkheid. Je zult dus even moeten uitzoeken of jouw router VPN ondersteunt of de support-pagina van de fabrikant moeten uitpluizen vooraleer je een nieuwe router koopt.

Biedt jouw router geen VPN-support? Dan is er (soms) nog een ontsnappingsroute, door het installeren van een alternatieve firmware als dd-WRT, openWRT of Tomato. Maar: dat is niet iets wat met elke router lukt en je moet natuurlijk ook weten hoe je deze software moet installeren (tenzij je er geen probleem mee hebt om je verknoeide router als veredelde boekensteun te gebruiken). 

De Netflix VPN blokkade omzeilen als het niet werkt

Zoals we in het begin al vertelden: de rechten van films en tv-series worden per land verkocht. Als Netflix voor een bepaalde serie enkel de rechten heeft voor Amerika zal het bedrijf er alles aan doen om het voor niet-Amerikanen zo lastig mogelijk te maken om die serie te bekijken. Netflix wil immers de grote tv- en film-studio’s te vriend houden, de leveranciers van een belangrijk deel van zijn content. 

Netflix fout M7037-1111

Die strijd is de laatste jaren ook wel aangescherpt. Er is dus voortdurend een soort kat-en-muis-spel aan de gang tussen Netflix en de verschillende VPN-providers. Netflix blokkeert daarbij de bekende IP-adressen van VPN-providers en zet ze op een zwarte lijst, waardoor ze geen toegang meer krijgen tot zijn dienst. Wat in de praktijk voor jou betekent dat je een foutmelding krijgt te zien en dat je dus niks kunt bekijken: 

Netflix-fout M7037-1111: er is een fout opgetreden. Proxy gedetecteerd. Het lijkt erop dat je een unblocker of proxy gebruikt. Schakel deze uit en probeer het opnieuw. Ga naar netflix.com/proxy voor meer hulp.

De beste manier om dit probleem op te lossen is door een VPN-provider te kiezen die een voldoende grote voorraad van IP-adressen heeft en die dus snel IP-adressen kan wisselen wanneer deze geblokkeerd worden. Bij de top-3 VPN-providers die we hierboven al bespraken, zal je waarschijnlijk niet snel met zo’n foutmelding geconfronteerd worden, maar helemaal uitgesloten is het dus niet. 

Gebeurt het toch, dan zijn er meestal wel een paar zaken die je kunt proberen. De eerste is het wissen van je cache en je cookies in je browser. Daarna start je hem terug op en met wat geluk kan het streamen opnieuw beginnen. Als dat niet werkt, kan je in de VPN-app een andere server proberen te selecteren. De meeste VPN-providers hebben heel wat verschillende servers in hetzelfde land staan, daar tussen switchen kan een oplossing zijn.

Als het nog niet lukt, neem je het beste even contact op met de helpdesk van je provider. Meestal kunnen zij snel nieuwe IP-adressen opsnorren, zodat je snel weer verder kunt kijken. 

Een proxy server gebruiken om Netflix te kijken 

Een VPN is overigens niet de enige manier om naar buitenlandse Netflixen te kijken. Ook met een zogenaamde “proxy” of “proxy server” is datChromecast Netflix VPN mogelijk. Een proxy is een veel simpelere en minder veilige manier om je internetverkeer om te leiden, ze zijn meestal trager en ook veel makkelijker door Netflix te detecteren en te blokkeren. Het gebruik van proxies is vaak goedkoper dan een “echte” VPN in te zetten, maar dat is dan ook zo ongeveer hun enige voordeel.

Goedkoper Netflix abonnement met een VPN

Er is trouwens nog een goede reden om via een VPN een buitenlandse Netflix binnen te halen. Veel mensen weten het niet, maar het bedrijf hanteert in verschillende landen verschillende abonnementsprijzen.

Als je als Belg of Nederlander daar je abonnement afsluit, bespaar je vaak tientallen euro’s per jaar. Turkije is het goedkoopst af (allicht door de goedkope Turkse Lira). Een Netflix Basic-abonnement heb je er al voor iets meer dan 2,5 euro per maand. Sluit je er een Premium-abonnement af, dan bespaar je 92 euro per jaar, vergeleken met Nederland en België. Netflix-abonnementen die in het buitenland zijn afgesloten, werken ook perfect in ons land en laten het volledige lokale aanbod zien. 

Er is maar een probleem: Netflix vindt het natuurlijk niet fijn dat haar abonnees uit andere landen spotgoedkope abonnementen in pakweg Turkije, Argentinië of India gaan afsluiten. Het bedrijf begint dan ook meer en meer tegen dit soort praktijken op te treden. In sommige landen kan het nog zonder, maar bijvoorbeeld in Turkije verplicht Netflix je bijvoorbeeld om het nummer van een Turkse kredietkaart in te geven als je een abonnement wilt afsluiten. Heb je dat niet, dan gaat het feest niet door. 

Gelukkig is ook daar een omweggetje voor gevonden. Je kunt bijvoorbeeld ook een abonnement op Netflix afsluiten met cadeaubonnen of prepaid-kaartjes. En slimme entrepreneurs bieden die natuurlijk dan ook online te koop aan. Google maar eens op ‘Turkish Netflix Gift Card’. Het enige nadeel van deze methode is wel dat ook de verkoper van die kaartjes een marge neemt op zijn product. Voor een kaart van pakweg 100 Lira zal je dus een tikje meer moeten betalen dan de nominale waarde.

Het delen van je Netflix-account: kan een VPN helpen?

Opschudding onder Netflix-gebruikers in april 2021: de streamingdienst is een systeem aan het testen om het delen van accounts tegen te gaan. Hoe heet wordt de soep gegeten? En kan een VPN eventueel soelaas brengen?

Midden maart 2021 bereikten de eerste berichten over de nieuwe policy van Netflix de sociale media. Sommige kijkers kregen plots een bericht op hun scherm: Netflix meldde dat ze eigen account moeten hebben om te kunnen kijken, als ze niet samenwonen met de eigenaar van het account. Daarbij kregen ze dan de optie om hun account te verifiëren via mail of SMS. Opmerkelijk genoeg was er ook de optie om een en ander later verifiëren (waarbij er in de praktijk dus eigenlijk niks gebeurde). 

Aan de BBC liet Netflix weten dat het inderdaad aan het onderzoeken was of er iets gedaan kon (of moest) worden aan ‘account sharing’. Of de nieuwe policy breed uitgerold zou worden, was nog niet beslist, zo zei de Amerikaanse streamingreus. 

De eerste vraag die bij veel mensen opkomt, is dus: is het delen van je Netfllix-accountgegevens legaal? Of met andere woorden: mag Netflix daar tegen op treden? Het hangt er een beetje van af hoe je het bekijkt. Het delen van je account is niet per se verboden. Anders zou je bijvoorbeeld ook geen verschillende profielen kunnen aanmaken voor verschillende personen in je huishouden. Er zijn echter wel een paar voorwaarden aan verbonden, want wat lezen we in de gebruiksvoorwaarden: “De Netflix-dienst en de content die via de dienst beschikbaar is, zijn alleen bedoeld voor je persoonlijke, niet-commerciële gebruik en mogen niet worden gedeeld met personen buiten de huiselijke kring.”

Netflix buiten de huiselijke kring?

Daar wringt het schoentje, want wat bedoelt Netflix met “huiselijke kring”? Mensen die onder hetzelfde dak wonen en waarschijnlijk ook dezelfde internetverbinding gebruiken? Of mensen die niet bij elkaar wonen, maar wel familie zijn? En in dat tweede geval, familie tot welke graad dan? Zonen en dochters? Of ook neven en nichten? Overigens laat Netflix ook toe dat je je content bekijkt terwijl je op reis bent. Stel dat jij als accounthouder in Amsterdam woont, maar een account deelt met iemand in Brussel. Hoe gaat het bedrijf controleren dat jij het niet bent die in Brussel kijkt omdat je daar op reis bent? En hoe lang mag zo’n “reis” dan wel duren? Het zijn vragen waar juristen allicht een mooie kluif aan hebben. 

Belangrijker voor eindgebruikers is allicht: moeten we ons zorgen maken als we een account delen met iemand die niet onder hetzelfde dak woont? Voorlopig zouden we onze slaap daarvoor niet laten. Vooreerst geeft Netflix zelf al aan dat het om een test gaat en dat er nog geen definitieve beslissingen rond genomen zijn. In het verleden is de streamer ook al op dit onderwerp ingegaan. In 2016 liet CEO Reed Hastings bijvoorbeeld weten dat ‘het delen van wachtwoorden iets is waarmee je moet leren leven’. De topman wees er op dat er vele legitieme vormen zijn van het delen van wachtwoorden, bijvoorbeeld met je echtgenote of je kinderen en dat zijn bedrijf er geen groot nadeel van ondervond. Drie jaar later, in 2019, zei Chief Product Officer Greg Peters dat het bedrijf het delen van wachtwoorden in de gaten houdt, maar ‘dat er geen grote plannen zijn aan te kondigen om hier anders mee om te gaan.’ 

Hoe zal Netflix een account laten bevestigen?

Ondertussen zijn we natuurlijk alweer twee jaar verder, maar de praktijk van het account-delen gaat gewoon door. Over hoe groot het “probleem” is, bestaan trouwens cijfers uit Nederland, al zijn ze niet echt recent. Uit de Smart Media Monitor 2017 van Multiscope (waarover de website Tweakers destijds berichtte) blijkt dat ongeveer 40 procent van de Nederlandse klanten met een Netflix-account zijn gegevens deelt met iemand buiten het huishouden. Het is natuurlijk ook maar de vraag hoever Netflix wil gaan om hier iets tegen te doen, zonder zijn klanten tegen de haren in te strijken. Als het eenvoudig geregeld kan worden door het bevestigen van een account via SMS of mail, lijkt ons dat geen al te grote hindernis. Moet daarbij bijvoorbeeld een tijdelijke code ingetikt worden, dan kan die allicht ook snel doorgegeven worden. Als het nog verder gaat, riskeren mensen af te haken en hun abonnement op te zeggen. 

Gedeeld Netflix met VPN

Tot slot: kan een VPN in deze kwestie misschien helpen? In dit geval helaas niet, lijkt ons. Door in te loggen op een IP-adres van een VPN “verschuift” je locatie naar de stad waar je VPN zijn servers heeft geïnstalleerd. Tenzij dit toevallig net de stad is waar zowel jij als degene met wie je het account deelt, ook wonen, ben je daarmee dus niet mee geholpen. En dan nog is het maar de vraag hoe diep Netflix kan controleren wat je locatie is. Blijft dat op het niveau van de stad? Of gaat het tot op straatniveau? Een boel praktische bezwaren dus. 

Let wel: Netflix schrijft in zijn gebruiksovereenkomst ook “je mag Netflix-content primair bekijken in het land waar je je account hebt geopend, en alleen op geografische locaties waar we onze dienst aanbieden en een licentie hebben voor de content. De beschikbare content kan verschillen per geografische locatie en verandert van tijd tot tijd.” Om dat probleem op te lossen, blijft een VPN natuurlijk je beste vriend.

Wil je zonder zorgen van alle mooie films en series op Netflix wereldwijd genieten? Met een VPN krijg je veel meer waar voor je Netflix abonnement.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 reacties op “Beste VPN voor Netflix: kijk duizenden extra films en series

 1. dick Timmermans

  als ik via vpn netflix kijk in een ander land moet ik dan geen abbo hebben in dat land dat is iets wat ik nog niet goed begrijp.
  En is het zo dat ik ergens in een land gewoon tv kan kijken naar bijv iplayer in engeland

  1. VPN diensten

   Voor het Netflixabbonement zelf maakt het niet uit, die kun je gewoon in Nederland afgesloten hebben. De VPN zorgt ervoor dat je het aanbod uit andere landen ook kunt zien en kijken.

 2. Frank

  Netflix uit turkije of ander land is dat nederlands ondertitelde dan? En wat heb je nodig om vpn te instaleren.
  Zijn Belgen in hongarije en willen graag Nederlandse tv zien hier via WiFi.

  1. VPN diensten

   Nee, Nederlandse ondertiteling is er alleen op Nederlandse en Belgische Netflix. Buitenlandse Netflix bieden meestal Engelse ondertiteling en ondertiteling in de landstaal. Een VPN installeren is eenvoudig, door een abonnement af te sluiten en de software te downloaden. Dan kies je een Nederlandse server, en kun je Nederlandse TV kijken via bijvoorbeeld NPO.nl.

 3. Jer

  Ik probeer een Abbonement op de Argentijnse Netflix af te sluiten, alleen bij betalen krijg ik elke keer dit bericht “There appears to be a problem with the payment method you are trying to use.”

  Ik heb het zowel met N26 als met Openbank Mastercard geprobeerd

  1. VPN diensten

   Waarschijnlijk moet je een Argentijnse credit card hebben. Het valt te proberen online een Argentijnse Netflix-giftcard te kopen, dit zou net zo moeten werken als het Turkse voorbeeld in het artikel.

  1. VPNdiensten

   Als je Netflix en Amazon wilt blijven gebruiken heb je een abonnement voor beide nodig. Met een VPN kun je de selectie wat je kan kijken enorm uitbreiden.

 4. sander

  bedankt voor de informatie, top site, heb je voor een turk netflix account een turks mobielnummer nodig? Heb al wel een prepaid netflix kaart van 100TL.

  hoor graag, Sander

 5. Riet

  Hoi, ik heb de netflixapp gedownload en ingelogd, daarna heb ik de VPN verbonden met de VS, maar ik zie alleen maar downloads van Nederland. Ik zie geen Amerikaans aanbod. Wat Zou ik kunnen doen om dit wel te krijgen?

  1. VPN diensten

   Zorg dat de VPN-verbinding met de Amerikaanse server actief is, en log dan pas in op Netflix. Het kan ook helpen om cookies en browsing cache te verwijderen, en Netflix in een nieuw (anoniem) browser window te openen.

 6. Anoniem

  Ik heb laatst Express VPN gekocht om series te kijken vanuit Malaysia. Echter heb ik gister een proxy error gekregen. Ik heb al de cookies verwijderd en andere servers van andere landen geprobeerd, maar het lukt nog alsnog niet.
  Is er hier een oplossing?

  1. VPNdiensten

   De klantenservice van ExpressVPN kan je helpen, zij zijn constant bezig om deze proxy-error te voorkomen en nieuwe servers te bieden waarmee het wel lukt.

 7. Sjaak

  welke vpn is de goedkoopste als ik de Nederlandse Netflix in Thailand wil bekijken?
  Heb nu een Nederlands netflix account, maar door de locatie Thailand, krijg ik niet het Nederlandse aanbod

  1. VPNdiensten

   Het ligt eraan voor hoe lang je het abonnement wilt afsluiten. Surfshark is de goedkoopste optie die we kunnen aanraden, minder dan 2 euro per maand bij een abonnement van 2 of 3 jaar. NordVPN is ook een goede optie voor iets meer dan 3 euro per maand bij 2 of 3 jaar.

  1. VPNdiensten

   NordVPN zou gewoon moeten werken met Netflix. Er zou een tijdelijke storing kunnen zijn. De klantenservice van NordVPN kan precies vertellen wanneer dit verholpen is.

 8. Diana

  Woon in Spanje als ik NL tv wil kijken, moet ik wel een NL tv abonnement hebben bij Ziggo bijvoorbeeld.
  En met mijn VPN kan ik dan een server in NL kiezen en zo toch en NL tv kijken?
  Heb ik het zo goed begrepen
  Mvg

 9. David

  Netflix kijken vanuit Egypte (Marsa Alam) met een Belgische account is dat mogelijk via een VPN server.
  De betalende vpn service is dat maandelijks opzegbaar?
  Datalimiet is onbeperkt?
  David

  1. VPN diensten

   Ja dat is mogelijk via een Belgische VPN server. Ja een VPN service is maandelijks opzegbaar en de datalimiet is inderdaad onbeperkt bij nagenoeg alle betaalde VPN abonnementen.

 10. Rob van Vroonhoven

  Er wordt hier veel geschreven over hoe gemakkelijk het is om Amerikaanse Netflix te bekijken. Maar ik zie nergens info over ondertiteling. Als ik alleen films met Nederlandse ondertitels wil bekijken, heb ik dan iets aan die Amerikaanse Netflix? Ik verwacht van niet, maar ik zou het graag zeker weten. Bestaat die mogelijkheid uberhaupt? Wat moet ik doen om via Netflix Nederlands ondertitelde films te bekijken? Op welk land moet ik dan mijn VPN instellen?

  1. VPN diensten

   Het klopt dat je bij het Amerikaanse aanbod geen Nederlandse ondertitels kunt laden op Netflix. Als je de Nederlandse ondertitels wilt zien, zul je gebruik moeten maken van de Nederlandse Netflix.

   1. Led

    Ja hoor, CyberGhost. Je moet wat moeite doen om verbinding te maken, want er geldt voor gratis gebruikers een toegangstimer, en er geldt een dagelijkse limiet van een aantal uur per dag, geloof ik. Ook wordt de internetsnelheid beperkt, maar je kunt met gemak een film of een paar series kijken en ook op goede kwaliteit.

 11. Rick

  Het gebruik van VPN is natuurlijk niet strafbaar, maar is het gebruiken van een VPN om andere series op netflix te kijken wel helemaal legaal? Dus kan Netflix simpelgezegd een account blokkeren of een boete rekenen voor het gebruik maken van een VPN? Lijkt mij dat ze dit juridisch gezien kunnen doen maar dan klanten zouden verliezen en het dus ‘dogen’. Klopt dit?

  1. VPN diensten

   Netflix heeft volgens ons geen legale grond om een boete te rekenen voor mensen die via een VPN Netflix gebruiken. Het verhaal van dogen klopt naar ons inzicht wel.

 12. Clemens Gjertsen

  Wij wonen permanent in Duitsland maar willen graag NL-televisie kijken op diverse apparaten. Met normale TV lukt dat (CanalDigitaal) sinds 1 april prima.
  Voor Netflix nog niet; we hebben een account in Duitsland geopend maar dat biedt slechts voor een klein deel NL-ondertitels.
  Als ik alle informatie op deze site goed heb begrepen, is een VPN een goed oplossing waarmee de NL- Netflix te ontvangen is.
  Vragen:

  1. werkt dit met het bestaande Netflix account als ik via VPN aangeef dat ik “in Nederland” ben
  2. werkt dit ook op smart-tv’s die een Netflix app hebben (is VPN daar in te stellen)
  3. is het aanmelden bij een VPN-provider voldoende en wijst de wen zich dan vanzelf, of is het ingewikkeld mbt instellingen?
  4. Het aanbod van expressVPN ziet er goed uit, betaal ook liever wart meer omdat wij veel reizen ( ok buiten europa) en ik begrijp dat je dan zelfs vanuit bijv. Australie of Zuid Afrika Nederlandse Netflix kunt ontvangen?
  1. VPN diensten

   Om maar direct antwoord op je vragen te geven:

   1. Ja dit werkt ook met een bestaand Netflix account. De locatie waar je je bevindt bepaalt welk aanbod en welke ondertitels beschikbaar zijn.
   2. Op de meeste Smart-tv’s is er geen mogelijkheid om een VPN in te stellen. Wel is er de mogelijkheid om sommige routers als VPN cliënt in te stellen en zodoende al je internetverkeer (dus ook je Smart-tv) via een VPN verbinding te laten verlopen. We hebben overigens een speciaal artikel gewijd aan Smart-TV’s in combinatie met VPN (klik).
   3. Het aanmelden en vervolgens verbinden bij een VPN provider is erg gemakkelijk. De meeste VPN services hebben voor alle bekende besturingssystemen gratis beschikbare software. Denk aan Windows, Mac OS X, Android en iOS (iPhone en iPad). In de lijst met beste VPN’s vind je sowieso goede VPN providers die goede en gemakkelijke software hebben en goede verbindingen kunnen garanderen.
   4. ExpressVPN is inderdaad een zeer goede VPN aanbieder. Het klopt inderdaad dat je dan wereldwijd de Nederlandse Netflix kunt ontvangen.

   *Er moet bij vermeld worden dat Netflix probeert VPN services te blokkeren. Af en toe gebeurd het dus dat je, wanneer je verbonden met een VPN server, een melding krijgt van Netflix dat je verbonden bent via een proxy. En dat is dan een reden om je geen toegang tot de films en series te geven. Een oplossing is om dan een andere locatie in Nederland te selecteren in het VPN programma. Dan werkt het eigenlijk altijd wel. Doordat de VPN services tussendoor van IP adressen wisselen zal de volgende keer dat je Netflix wilt gebruiker ook weer werken via de locatie die eerst niet werkte.

 13. Less is more

  Gebruik unblock-us in Spanje wordt gedetecteerd, en content Netflix via iPad daardoor niet beschikbaar.
  Wel via Apple TV … ! Daarop draait geen unblocker ?? Ontvangst via WIFI direct op smartTV

  1. VPN diensten

   Dat klopt, overigens is het sowieso geen goed idee om Hola te gebruiken. Hola gebruikt jouw internetverbinding als node voor andere gebruikers van Hola.