Beste VPN voor Netflix: kijk duizenden extra films en series

Op zoek naar de beste VPN voor Netflix? Netflix mag dan wel een wereldwijde streamingdienst zijn, dat betekent niet dat het aanbod overal hetzelfde is. In sommige landen zijn er veel meer series en films te zien dan in Nederland. Met een VPN is het gelukkig een koud kunstje om naar het Netflix-aanbod van welk land dan ook te kijken. Wij leggen je uit hoe.

Netflix is een wereldwijd bekende streamingdienst met miljoenen kijkers. Het heeft enorm veel films en series, maar het aanbod verschilt per land. Dat heeft te maken met geografische beperkingen. Door verschillende licenties en auteursrechten, mag Netflix bepaalde content alleen in bepaalde landen streamen. Dat heb je waarschijnlijk al opgemerkt wanneer je opzoek bent naar een nieuwe film of serie op Netflix die niet beschikbaar blijkt in de Nederlandse Netflix-bibliotheek. 

Gelukkig hebben wij een oplossing – het gebruik van een VPN. Zo’n ‘virtual private network’ laat je jouw locatie veranderen zodat je toegang krijgt tot Netflix-bibliotheken overal ter wereld. Wanneer je verbinding maakt met bijvoorbeeld een Amerikaanse server, wordt je IP-adres veranderd, waardoor Netflix denkt dat je je echt in de Verenigde Staten bevindt. Heel simpel dus! 

In dit artikel lees je  hoe je een VPN gebruikt om toegang te krijgen tot buitenlandse Netflix content terwijl je data beschermd blijft. 

Inhoudsopgave

Hoe kijk je buitenlandse Netflix in Nederland met een VPN

 1. Kies een goede VPN-dienst met servers in het buitenland voor de beste Netflix kijkervaring. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 68% korting
 2. Download de VPN-app op het apparaat waarop  je buitenlandse Netflix wil bekijken
 3. Maak verbinding met een server in het land van je voorkeur, zoals de Verenigde Staten als je toegang wil tot de Amerikaanse  Netflix
 4. Log in op Netflix en stream het buitenlandse Netflix-aanbod in Nederland! 

De beste VPN-providers voor Netflix

 1. NordVPN de beste VPN met veel serverkeuzes voor Netflix
 2. Surfsharkgoedkope VPN met toegang tot de meeste Netflix-bibliotheken
 3. Atlas VPNgebruiksvriendelijke VPN voor het streamen van Netflix

De Netflix VPN block omzeilen in 2023

Hoewel het niet verboden is om een VPN met Netflix te gebruiken, is de dienst er uiteraard niet dol op dat je toegang kunt krijgen tot series en films die niet voor jou bedoeld zijn. Om die reden blokkeert Netflix regelmatig IP-adressen van VPN-servers. Het gevolg daarvan is dat je met die server niet meer toegang hebt tot de buitenlandse Netflix, en een foutmelding krijgt. Een andere server proberen helpt vaak al. 

Wil je zonder risico kijken of een van de betrouwbare VPN’s hun Netflix-zaken op orde heeft? Sluit dan een abonnement met een gratis proefperiode af. Onze tip: NordVPN. Je kunt dankzij de geld-terug-garantie 30 dagen gebruikmaken van de volledige diensten (inclusief de voor Netflix geoptimaliseerde servers). Ben je niet tevreden en zeg je binnen een maand op, dan krijg je zonder problemen je geld terug.


Waarom met VPN Netflix kijken?

Netflix maakt heel wat eigen series en films, denk aan bijvoorbeeld Stranger Things, Wednesday en Squid Game. Deze zogeheten Netflix Originals  brengt het bedrijf normaal gezien ook wereldwijd en tegelijkertijd uit. Daarnaast vind je op Netflix ook veel content waarvan  het zelf de rechten niet bezit en waarvoor het bedrijf dus moet betalen om ze te mogen aanbieden.

Die rechten worden per land geregeld. Het is dus heel goed mogelijk dat Netflix voor een bepaalde serie wel de rechten heeft voor Amerika, maar niet voor Nederland of België. Op de Nederlandse Netflix vind je die  serie dan ook nergens terug. Dat verklaart waarom er veel meer series op de Amerikaanse Netflix staan dan op “onze” Netflix. De enige manier om hier een mouw aan te passen, is Netflix kijken via een VPN. Het lijkt daarmee namelijk alsof je streamt vanuit de Verenigde Staten. 

Wat is de beste VPN voor Netflix?

Bij VPNdiensten testen we voortdurend de beste VPN-aanbieders. Onze top-3 bestaat uit NordVPN, Surfshark en Atlas VPN. Er zijn nog andere die ook prima werken, maar met deze drie kan het bijna niet fout gaan.


1. NordVPN – de beste VPN met veel serverkeuzes voor Netflix

NordVPN

NordVPN is onze eerste keuze als de beste VPN voor Netflix. De dienst heeft 5.800+ servers in 60+ landen waarvan bijna 2.000 servers in de Verenigde Staten. Het streamen van Amerikaanse Netflix is helemaal geen probleem met deze provider. 

Je krijgt 6 gelijktijdige verbindingen, wat in principe genoeg is voor al je apparaten. Zo niet, dan is er altijd de mogelijkheid om de VPN op je router in te stellen om je hele thuisnetwerk te beschermen. Daarnaast biedt NordVPN de industriële standaard encryptie (AES-256), een kill switch, DNS-lekbescherming en een onafhankelijk gecontroleerd no-logs beleid om je veiligheid en privacy online te garanderen. 

De verbindingen worden aangedreven door het door NordVPN zelf ontwikkelde NordLynx-tunnelingprotocol, wat bekend is als heel snel. Wat specifiek Netflix betreft, ondersteunt NordVPN onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, Spanje, Australië, Japan en Nederland. 

NordVPN is beschikbaar voor Windows en MacOS, Linux, Android en iOS, Android TV, op routerniveau en als extensie voor Chrome en Firefox

De prijzen van NordVPN beginnen bij € 3,29 per maand. Deze VPN heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen (alleen voor Android) en een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Voordelen:

 • Snelste VPN dankzij NordLynx
 • Bijna 2.000 servers in de VS
 • Goed in omzeilen van geo-blocks 

Nadelen:

 • Geen router-app

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie.


2. Surfshark – goedkope VPN met toegang tot de meeste Netflix-bibliotheken

Surfshark

Surfshark komt op de tweede plaats als de beste VPN voor buitenlandse Netflix. Het bedrijf biedt meer dan 3.200 servers in 100+ landen, dus je bent ervan verzekerd dat je alle gewenste films of series kan vinden, ongeacht in welk land ze beschikbaar zijn 

Een van de grootste voordelen van Surfshark  is het ongelimiteerd aantal tegelijk verbonden apparaten. Met één account zijn zoveel toestellen te beschermen als je maar wilt. Je kan ook je account delen met je vrienden of familie. De provider heeft mobiele apps voor Android– en iOS-apparaten. Surfshark ondersteunt daarnaast ook Windows, macOS, Linux, routers en smart-tv-toestellen. Als alternatief is Smart DNS beschikbaar voor apparaten zonder ondersteuning voor VPN-apps, zoals smart-tv’s of game consoles. 

Wat snelheid betreft zit het bij Surfshark snor, wat mede te danken is aan het snelle WireGuard-protocol.Met Surfshark haal je zonder problemen (o.a.) de lokale Netflix uit Amerika, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, India, Japan, Turkije, Polen, Noorwegen, Zweden, Australië, Portugal, Singapore en Zuid-Korea in huis. Surfshark biedt naast dat alles ook nog een behoorlijk vriendelijk prijskaartje aan. 

De prijzen van Surfshark beginnen bij € 2,94 per maand. De VPN heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen. 

Voordelen:

 • Zeer snel dankzij WireGuard
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • 3.200+ servers in 100+ landen 

Nadelen:

 • Sommige functies kosten extra

Lees onze Surshark recensie voor meer informatie.


3. Atlas VPN – gebruiksvriendelijke VPN voor het streamen van Netflix

Atlas VPN

Atlas VPN biedt tenslotte 1.000+ servers in 49+ landen aan, wat wel veel minder is in vergelijking met concurrenten zoals NordVPN of Surfshark. De provider maakt gebruik van het WireGuard-protocol voort goede verbindingssnelheden, waardoor je streamingervaring naadloos en zonder lag is.

De provider heeft, net zoals veel andere VPN-diensten, ook servers speciaal gereserveerd voor het doorsturen van Netflix en andere streamingdiensten. Met deze voor streaming geoptimaliseerde servers bekijk je overal Netflix zonder buffering.

Atlas VPN is te installeren op Windows, macOS, Android, iOS, Android TV en Amazon Fire TV apparaten. Verder biedt deze VPN helaas geen routerconfiguratiebestanden of Smart DNS-functie, waardoor Atlas VPN niet in te stellen is op apparaten die niet compatibel zijn met VPN’s, zoals smart tv’s en spelcomputers

Atlas VPN biedt ook een  gratis versie aan. Deze is wel beperkt met een datalimiet tot 5 GB per maand en er zijn maar 3 serverlocaties om uit te kiezen –  in Amsterdam, in New York en in Los Angeles. Een datalimiet is natuurlijk niet fijn als het gaat om streamen, want het gaat heel snel op. En je kan in dit geval alleen de Amerikaanse Netflix ermee bekijken. Alle andere landen zijn alleen toegankelijk met een betaald abonnement. 

Voor een prettige kijkervaring raden we aan om een betaalde VPN te nemen, want dan heb je geen datalimieten en duizenden servers om uit te kiezen. Maar als je echt niet wil betalen voor een VPN dan is de gratis versie van Atlas VPN wel een van de beste gratis VPN’s die je kunt kiezen. 

Deze provider heeft geen apparaatlimiet waardoor je het op zoveel apparaten kunt gebruiken als je maar wilt. Het is ook een van de goedkoopste VPN’s. De prijzen van Atlas VPN beginnen bij € 1,71 per maand. Probeer de service zonder risico’s uit dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie.

Voordelen:

 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Voor streaming geoptimaliseerde servers
 • Gratis versie 

Nadelen:

 • Geen firmware voor router 

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie 


Wat doet een VPN voor Netflix? 

Netflix “weet” uit welk land je komt (en dus welk aanbod het je moet voorschotelen) aan de hand van jouw IP-adres. Heb je een Nederlands IP-adres, dan krijg je het Nederlandse aanbod te zien en zo werkt het ook voor kijkers uit andere landen. Door een VPN te gebruiken, verandert echter jouw IP-adres.

Je kunt zelfs kiezen uit welk land je een IP-adres wil krijgen. Op die manier lijkt het dus alsof je je in Amerika, Duitsland, Groot-Brittannië of waar dan ook bevindt. En dan krijg je ook toegang tot de Netflix-bibliotheek van die landen. Extra bonus: dit werkt niet alleen met Netflix, maar ook bijvoorbeeld met Hulu, Amazon Prime Video of Disney+

Hoe kies ik de beste VPN-provider om Netflix te kijken?

Er zijn letterlijk tientallen VPN-aanbieders actief. Welke moet je nu kiezen wanneer je Netflix uit andere landen wilt kijken? 

 • Servers en landen. In welke landen heeft je VPN-aanbieder servers staan? Het is langs die servers dat Netflix “omgeleid” wordt. De meeste grote aanbieders hebben gelukkig wel servers in de belangrijkste Netflix-landen, zoals Amerika, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. Heb je echter een wat meer exotische smaak (je bent misschien dol op Indiase Bollywood-musicals of Aziatische dramaseries) dan moet je wel even dubbelchecken of de VPN die je op het oog hebt ook in deze landen servers heeft.
 • Snelheid. Het is niet de bedoeling dat de buitenlandse Netflix stroperig bij jou binnenkomt. Je wilt zo snel mogelijke verbindingen, voor een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit en een zo goed mogelijke kijkervaring. Lees reviews om te controleren of VPN’s goed scoren op snelheid en of ze werken met snelle verbindingsprotocollen.
 • Ondersteunde platforms. Let er ook op dat er voor jouw favoriete kijkapparaat een mogelijkheid is om een VPN op te installeren. Dus minstens voor Windows en Mac, bij voorkeur ook voor Android en  iOS. En dan het liefst ook nog voor bijvoorbeeld je game-console, streaming box of smart tv.
 • Split tunneling. Nog een handige feature om op te letten is split tunneling. Daarmee geef je zelf aan welke apps op je pc de VPN moeten gebruiken (Netflix bijvoorbeeld) en welke werken via de “gewone” verbinding. Soms kan het immers handig zijn dat bepaalde software toch nog via die gewone verbinding loopt, bijvoorbeeld wanneer je een printer in een lokaal netwerk wilt gebruiken of wanneer sommige programma’s een lokaal IP-adres nodig hebben om correct te werken.

Stranger things on Netflix

Hoe stel ik een VPN in voor Netflix? 

Nadat je een VPN-provider hebt gekozen, moet je natuurlijk ook nog de verbinding zelf instellen. Dat klinkt moeilijker dan het is. Over het algemeen zijn er twee mogelijke manieren om met je VPN verbinding te maken. 

1. Met een VPN app

 1. Kies een betrouwbare VPN-dienst, zoals NordVPN
 2. Download de VPN-app of extensie voor je apparaat
 3. Maak een account aan en log in
 4. Maak verbinding met een gewenste server 
 5. Je bent nu verbonden met VPN! 

2. Met een VPN router

Een tweede en veel complexere manier is dat je je router instelt om met je VPN-dienst verbinding te maken. Op die manier worden je complete netwerk en al je apparaten in één beschermd door je VPN. Dat heeft als groot voordeel dat ook apparaten die individueel geen VPN-verbinding ondersteunen (een smart tv bijvoorbeeld of een Google Chromecast) tòch met de VPN verbonden kunnen worden. 

Ongeveer alle grote VPN-aanbieders kunnen perfect via een router verbinding maken. Bij de ene VPN is dit wat lastiger in te stellen dan bij de andere. Plus: niet elke router biedt ook die mogelijkheid. Zoek dus eerst uit of jouw router VPN’s ondersteunt of kijk op de support-pagina van de fabrikant voordatje een nieuwe router koopt. Sommige VPN’s bieden overigens zelf ook routers aan waarop de VPN in kwestie al helemaal geïnstalleerd is.

Biedt jouw router geen VPN-support? Dan is er (soms) nog een ontsnappingsroute, door het installeren van een alternatieve firmware als dd-WRT, openWRT of Tomato. Dat is niet iets wat met elke router lukt en je moet natuurlijk ook weten hoe je deze software moet installeren. 

Hier volgt een stap-voor-stap uitleg over hoe je VPN installeert op je router:

 1. Controleer eerst of je router VPN’s ondersteunt. Niet elke router ondersteunt VPN’s. Daarom moet je eerst controleren en online opzoeken of het mogelijk is om een VPN in te stellen op jouw router. 
 2. Download de voor jouw router bedoelde firmware. Op de website van dd-wrt.com vind je de firmware en uitgebreide uitleg voor elke ondersteunde router. 
 3. Log in op je router. Volg de instructies van je router, meestal moet je het IP-adres van de router intypen in het adresveld van je webbrowser. Vervolgens typ je je gebruikersnaam en wachtwoord in het inlogscherm. 
 4. Navigeer door het menu. Vervolgens navigeer je door het menu van de router naar firmware-upgrade en volg je de benodigde stappen. 
 5. Lees de specifieke instructies. Voordat je begint, lees je de specifieke instructies van de firmware op de website dd-wrt.com. 
 6. Wees voorzichtig! Er is een reële kans dat je jouw router onherstelbaar beschadigd tijdens het installeren van custom firmware. . Het flashen van de router betekent ook dat de garantie vervalt. Weet waar je aan begint.

Voor meer informatie lees je onze VPN voor router uitleg. 

De Netflix VPN blokkade omzeilen als het niet werkt

De rechten van films en tv-series worden dus per land verkocht. Als Netflix voor een bepaalde serie enkel de rechten heeft voor Amerika, doet het bedrijf er alles aan om het voor niet-Amerikanen zo lastig mogelijk te maken om die serie te bekijken. Netflix wil immers de grote tv- en filmstudio’s te vriend houden, de leveranciers van een belangrijk deel van zijn content. 

Netflix fout M7037-1111

Die strijd is de laatste jaren ook wel aangescherpt. Er is dus voortdurend een soort kat-en-muis-spel aan de gang tussen Netflix en de verschillende VPN-providers. Netflix blokkeert daarbij de bekende IP-adressen van VPN-providers en zet ze op een zwarte lijst, waardoor ze geen toegang meer krijgen tot de dienst. Wat in de praktijk voor jou betekent dat je een foutmelding krijgt te zien en dat je dus niks kunt bekijken. 

De beste manier om dit probleem op te lossen is door een VPN-provider te kiezen die een voldoende grote voorraad van IP-adressen heeft en die dus snel IP-adressen kan wisselen wanneer deze geblokkeerd worden. Bij de top-3 VPN-providers die we hierboven al bespraken, kom je waarschijnlijk niet snel met zo’n foutmelding tegen. Helemaal uitgesloten is het  helaas nooit. 

Gebeurt het toch, dan zijn er meestal wel een paar zaken die je kunt proberen. De eerste is het wissen van je cache en je cookies in je browser. Daarna start je de browser opnieuw op en met wat geluk kan het streamen opnieuw beginnen. Als dat niet werkt, kan je in de VPN-app een andere server selecteren. De meeste VPN-providers hebben heel wat verschillende servers in hetzelfde land staan, daar tussen switchen losth et probleem vaak gauw op.

Als het nog niet lukt, neem je het beste even contact op met de helpdesk van je provider. Zij kunnen je vast en zeker verder helpen

Een proxy server gebruiken om Netflix te kijken 

Een VPN is overigens niet de enige manier om naar de buitenlandse Netflix content te kijken. Ook met een zogenaamde “proxy” of “proxy server” is dat mogelijk. Een proxy is een simpele maar minder veilige manier om je internetverkeer om te leiden, ze zijn meestal ook trager en worden door Netflix makkelijker gedetecteerd en geblokkeerd. Het gebruik van proxies is vaak goedkoper dan een “echte” VPN, maar dat is dan ook zo ongeveer hun enige voordeel.

Goedkoper Netflix abonnement met een VPN

Veel mensen weten het niet, maar Netflix hanteert in verschillende landen verschillende abonnementsprijzen

Als je als Nederlander via een VPN in een ander land jouw abonnement afsluit, bespaar je vaak tientallen euro’s per jaar. Turkije is een goed voorbeeld van een goedkoop land (allicht door de goedkope Turkse Lira). Netflix-abonnementen die in het buitenland zijn afgesloten, werken ook perfect in ons land en laten evengoed het volledige lokale aanbod zien. 

Netflix vindt het natuurlijk niet fijn abonnees uit andere landen spotgoedkope abonnementen in pakweg Turkije, Argentinië of India afsluiten. Het bedrijf treedt dan ook tegen dit soort praktijken op. In sommige landen heb je bijvoorbeeld een lokale creditcard nodig als je een abonnement wil afsluiten. Heb je dat niet, dan gaat het feest niet door. 

Gelukkig is ook daar een omweggetje voor gevonden. Je kunt bijvoorbeeld ook een abonnement op Netflix afsluiten met cadeaubonnen of prepaid-kaartjes. En slimme entrepreneurs bieden die natuurlijk dan ook online te koop aan. Google maar eens op ‘Turkish Netflix Gift Card’. 

Overigens een gerelateerde tip: met een VPN kun je ook goedkopere vakanties boeken. Net als Netflix-abonnementen verschillende prijzen van hotelovernachtingen ook per land! 

Pricing

Het delen van je Netflix-account: kan een VPN helpen?

Het delen van Netflix-accounts is heel beperkt geworden. Netflix wilt dat je je account alleen deelt met mensen in hetzelfde huishouden. Dit is namelijk bepaald aan de hand van IP-adressen. Als je je account wilt delen met iemand buiten je huishouden, dan moet je er wel 3.99 euro extra voor betalen. 

Netflix heeft wel een oplossing als je twee huizen hebt. In de eerste stap maak verbinding met het wifi-netwerk van je hoofdverblijf. Zorg ervoor dat je op het mobiele apparaat hetzelfde account gebruikt als op de tv-app. Herhaal deze stappen in je tweede huis, waar zowel de tv als het mobiele apparaat verbonden moeten zijn met hetzelfde netwerk en hetzelfde account moeten gebruiken.

Als je ingelogd bent op de Netflix-app op je mobiele telefoon in je tweede huis, is het account volgens Netflix voor 30 dagen geactiveerd op die locatie. Dit betekent dat je gedurende 30 dagen gebruikmaakt van Netflix op de tweede locatie. Je moet deze procedure wel maandelijks uitvoeren om Netflix te blijven bekijken.

Wij hebben wel een oplossing gevonden als je niet elke maand naar huis kunt komen maar toch Netflix wilt streamen. Zo kun je Netflix account-verbod omzeilen:

 1. Kies een VPN-dienst die Meshnet aanbiedt. Wij raden NordVPN aan.
 2. Download en installeer de VPN in het huishouden van de accounteigenaar.
 3. Schakel Meshnet vanuit dat apparaat. 
 4. Download en installeer de VPN op je eigen apparaat.
 5. Maak verbinding met de Meshnet-netwerk.
 6. Log in bij Netflix.
 7. Nu zou je Netflix kunnen streamen van overal! 

Met Meshnet zijn apparaten op afstand met elkaar verbonden. Het wordt gebruikt om een IP-adres of bestanden te delen en om een LAN te creëren voor online gaming. 

Let wel op dat je de gebruiksvoorwaarden van Netflix respecteert!

Conclusie 

Wil je zonder zorgen van alle mooie films en series op Netflix wereldwijd genieten? Met een VPN krijg je veel meer waar voor je Netflix abonnement. Kies een betrouwbare VPN-provider, zoals eentje die wij in dit artikel hebben benoemd. Het belangrijkste is dat de VPN snel genoeg is en veel servers wereldwijd heeft. Onze aanbeveling is NordVPN

Als je een VPN-abonnement hebt afgesloten, hoef je alleen maar verbinding te maken met een server in het buitenland. Op die manier kan je gemakkelijk het Amerikaanse, Japanse of Britse Netflix aanbod streamen. 


Veelgestelde vragen over VPN voor Netflix

Alle VPN-providers die wij in dit artikel hebben genoemd, kunnen geoblokkades omzeilen en werken heel goed met Netflix. De beste VPN voor Netflix is NordVPN of Surfshark. 

Meestal raden wij niet aan om een gratis VPN te nemen voor Netflix. Vaak zijn ze niet betrouwbaar of kunnen ze de geografische beperkingen niet omzeilen. Als je echter geen betaalde VPN kan of wil nemen, raden wij aan om de gratis versie van Atlas VPN te proberen. Deze heeft wel een datalimiet van 5 GB per maand en heeft maar 3 serverlocaties te bieden. 

Het proces is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met een VPN server in je gewenste land. Als je bijvoorbeeld een film of serie wil kijken die alleen op de Amerikaanse Netflix staat, dan maakje verbinding met een Amerikaanse server. Selecteer het land in de serverlijst en druk op de Verbinden-knop, meer hoef je niet te doen!

Als je VPN niet werkt op Netflix, komt dat waarschijnlijk doordat Netflix het IP-adres van je VPN-server heeft geblokkeerd. Je kunt proberen verbinding te maken met een andere server, cookies en cache te wissen of van VPN-provider te veranderen.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 reacties op “Beste VPN voor Netflix: kijk duizenden extra films en series

 1. dick Timmermans

  als ik via vpn netflix kijk in een ander land moet ik dan geen abbo hebben in dat land dat is iets wat ik nog niet goed begrijp.
  En is het zo dat ik ergens in een land gewoon tv kan kijken naar bijv iplayer in engeland

  1. VPN diensten

   Voor het Netflixabbonement zelf maakt het niet uit, die kun je gewoon in Nederland afgesloten hebben. De VPN zorgt ervoor dat je het aanbod uit andere landen ook kunt zien en kijken.

 2. Frank

  Netflix uit turkije of ander land is dat nederlands ondertitelde dan? En wat heb je nodig om vpn te instaleren.
  Zijn Belgen in hongarije en willen graag Nederlandse tv zien hier via WiFi.

  1. VPN diensten

   Nee, Nederlandse ondertiteling is er alleen op Nederlandse en Belgische Netflix. Buitenlandse Netflix bieden meestal Engelse ondertiteling en ondertiteling in de landstaal. Een VPN installeren is eenvoudig, door een abonnement af te sluiten en de software te downloaden. Dan kies je een Nederlandse server, en kun je Nederlandse TV kijken via bijvoorbeeld NPO.nl.

 3. Jer

  Ik probeer een Abbonement op de Argentijnse Netflix af te sluiten, alleen bij betalen krijg ik elke keer dit bericht “There appears to be a problem with the payment method you are trying to use.”

  Ik heb het zowel met N26 als met Openbank Mastercard geprobeerd

  1. VPN diensten

   Waarschijnlijk moet je een Argentijnse credit card hebben. Het valt te proberen online een Argentijnse Netflix-giftcard te kopen, dit zou net zo moeten werken als het Turkse voorbeeld in het artikel.

  1. VPNdiensten

   Als je Netflix en Amazon wilt blijven gebruiken heb je een abonnement voor beide nodig. Met een VPN kun je de selectie wat je kan kijken enorm uitbreiden.

 4. sander

  bedankt voor de informatie, top site, heb je voor een turk netflix account een turks mobielnummer nodig? Heb al wel een prepaid netflix kaart van 100TL.

  hoor graag, Sander

 5. Riet

  Hoi, ik heb de netflixapp gedownload en ingelogd, daarna heb ik de VPN verbonden met de VS, maar ik zie alleen maar downloads van Nederland. Ik zie geen Amerikaans aanbod. Wat Zou ik kunnen doen om dit wel te krijgen?

  1. VPN diensten

   Zorg dat de VPN-verbinding met de Amerikaanse server actief is, en log dan pas in op Netflix. Het kan ook helpen om cookies en browsing cache te verwijderen, en Netflix in een nieuw (anoniem) browser window te openen.

 6. Anoniem

  Ik heb laatst Express VPN gekocht om series te kijken vanuit Malaysia. Echter heb ik gister een proxy error gekregen. Ik heb al de cookies verwijderd en andere servers van andere landen geprobeerd, maar het lukt nog alsnog niet.
  Is er hier een oplossing?

  1. VPNdiensten

   De klantenservice van ExpressVPN kan je helpen, zij zijn constant bezig om deze proxy-error te voorkomen en nieuwe servers te bieden waarmee het wel lukt.

 7. Sjaak

  welke vpn is de goedkoopste als ik de Nederlandse Netflix in Thailand wil bekijken?
  Heb nu een Nederlands netflix account, maar door de locatie Thailand, krijg ik niet het Nederlandse aanbod

  1. VPNdiensten

   Het ligt eraan voor hoe lang je het abonnement wilt afsluiten. Surfshark is de goedkoopste optie die we kunnen aanraden, minder dan 2 euro per maand bij een abonnement van 2 of 3 jaar. NordVPN is ook een goede optie voor iets meer dan 3 euro per maand bij 2 of 3 jaar.

  1. VPNdiensten

   NordVPN zou gewoon moeten werken met Netflix. Er zou een tijdelijke storing kunnen zijn. De klantenservice van NordVPN kan precies vertellen wanneer dit verholpen is.

 8. Diana

  Woon in Spanje als ik NL tv wil kijken, moet ik wel een NL tv abonnement hebben bij Ziggo bijvoorbeeld.
  En met mijn VPN kan ik dan een server in NL kiezen en zo toch en NL tv kijken?
  Heb ik het zo goed begrepen
  Mvg

 9. David

  Netflix kijken vanuit Egypte (Marsa Alam) met een Belgische account is dat mogelijk via een VPN server.
  De betalende vpn service is dat maandelijks opzegbaar?
  Datalimiet is onbeperkt?
  David

  1. VPN diensten

   Ja dat is mogelijk via een Belgische VPN server. Ja een VPN service is maandelijks opzegbaar en de datalimiet is inderdaad onbeperkt bij nagenoeg alle betaalde VPN abonnementen.

 10. Rob van Vroonhoven

  Er wordt hier veel geschreven over hoe gemakkelijk het is om Amerikaanse Netflix te bekijken. Maar ik zie nergens info over ondertiteling. Als ik alleen films met Nederlandse ondertitels wil bekijken, heb ik dan iets aan die Amerikaanse Netflix? Ik verwacht van niet, maar ik zou het graag zeker weten. Bestaat die mogelijkheid uberhaupt? Wat moet ik doen om via Netflix Nederlands ondertitelde films te bekijken? Op welk land moet ik dan mijn VPN instellen?

  1. VPN diensten

   Het klopt dat je bij het Amerikaanse aanbod geen Nederlandse ondertitels kunt laden op Netflix. Als je de Nederlandse ondertitels wilt zien, zul je gebruik moeten maken van de Nederlandse Netflix.

   1. Led

    Ja hoor, CyberGhost. Je moet wat moeite doen om verbinding te maken, want er geldt voor gratis gebruikers een toegangstimer, en er geldt een dagelijkse limiet van een aantal uur per dag, geloof ik. Ook wordt de internetsnelheid beperkt, maar je kunt met gemak een film of een paar series kijken en ook op goede kwaliteit.

 11. Rick

  Het gebruik van VPN is natuurlijk niet strafbaar, maar is het gebruiken van een VPN om andere series op netflix te kijken wel helemaal legaal? Dus kan Netflix simpelgezegd een account blokkeren of een boete rekenen voor het gebruik maken van een VPN? Lijkt mij dat ze dit juridisch gezien kunnen doen maar dan klanten zouden verliezen en het dus ‘dogen’. Klopt dit?

  1. VPN diensten

   Netflix heeft volgens ons geen legale grond om een boete te rekenen voor mensen die via een VPN Netflix gebruiken. Het verhaal van dogen klopt naar ons inzicht wel.

 12. Clemens Gjertsen

  Wij wonen permanent in Duitsland maar willen graag NL-televisie kijken op diverse apparaten. Met normale TV lukt dat (CanalDigitaal) sinds 1 april prima.
  Voor Netflix nog niet; we hebben een account in Duitsland geopend maar dat biedt slechts voor een klein deel NL-ondertitels.
  Als ik alle informatie op deze site goed heb begrepen, is een VPN een goed oplossing waarmee de NL- Netflix te ontvangen is.
  Vragen:

  1. werkt dit met het bestaande Netflix account als ik via VPN aangeef dat ik “in Nederland” ben
  2. werkt dit ook op smart-tv’s die een Netflix app hebben (is VPN daar in te stellen)
  3. is het aanmelden bij een VPN-provider voldoende en wijst de wen zich dan vanzelf, of is het ingewikkeld mbt instellingen?
  4. Het aanbod van expressVPN ziet er goed uit, betaal ook liever wart meer omdat wij veel reizen ( ok buiten europa) en ik begrijp dat je dan zelfs vanuit bijv. Australie of Zuid Afrika Nederlandse Netflix kunt ontvangen?
  1. VPN diensten

   Om maar direct antwoord op je vragen te geven:

   1. Ja dit werkt ook met een bestaand Netflix account. De locatie waar je je bevindt bepaalt welk aanbod en welke ondertitels beschikbaar zijn.
   2. Op de meeste Smart-tv’s is er geen mogelijkheid om een VPN in te stellen. Wel is er de mogelijkheid om sommige routers als VPN cliënt in te stellen en zodoende al je internetverkeer (dus ook je Smart-tv) via een VPN verbinding te laten verlopen. We hebben overigens een speciaal artikel gewijd aan Smart-TV’s in combinatie met VPN (klik).
   3. Het aanmelden en vervolgens verbinden bij een VPN provider is erg gemakkelijk. De meeste VPN services hebben voor alle bekende besturingssystemen gratis beschikbare software. Denk aan Windows, Mac OS X, Android en iOS (iPhone en iPad). In de lijst met beste VPN’s vind je sowieso goede VPN providers die goede en gemakkelijke software hebben en goede verbindingen kunnen garanderen.
   4. ExpressVPN is inderdaad een zeer goede VPN aanbieder. Het klopt inderdaad dat je dan wereldwijd de Nederlandse Netflix kunt ontvangen.

   *Er moet bij vermeld worden dat Netflix probeert VPN services te blokkeren. Af en toe gebeurd het dus dat je, wanneer je verbonden met een VPN server, een melding krijgt van Netflix dat je verbonden bent via een proxy. En dat is dan een reden om je geen toegang tot de films en series te geven. Een oplossing is om dan een andere locatie in Nederland te selecteren in het VPN programma. Dan werkt het eigenlijk altijd wel. Doordat de VPN services tussendoor van IP adressen wisselen zal de volgende keer dat je Netflix wilt gebruiker ook weer werken via de locatie die eerst niet werkte.

 13. Less is more

  Gebruik unblock-us in Spanje wordt gedetecteerd, en content Netflix via iPad daardoor niet beschikbaar.
  Wel via Apple TV … ! Daarop draait geen unblocker ?? Ontvangst via WIFI direct op smartTV

  1. VPN diensten

   Dat klopt, overigens is het sowieso geen goed idee om Hola te gebruiken. Hola gebruikt jouw internetverbinding als node voor andere gebruikers van Hola.