Atlas VPN

8.63 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
8.5/10
Prijs
10/10
Betrouwbaarheid
8/10

Atlas VPN

Voordelen

  • Erg goedkope jaarabonnementen
  • Gratis versie met riante datalimiet
  • No-logs-beleid
  • Onbeperkt aantal connecties
  • Nieuwe functies worden aan de lopende band toegevoegd

Nadelen

  • Prijzen van Premium-abonnement niet consistent
  • Enige security-audit betreft enkel iOS-versie
  • Split-tunneling voorlopig alleen op Android
  • iDeal niet als betalingsoptie

Atlas VPN in het kort

Servers en locaties

– Meer dan 750 servers in 40 landen

Simultane connecties en ondersteunde platforms

– Ongelimiteerd aantal simultane connecties

– Ondersteuning voor Windows, macOS, Android, iOS, Android TV en Amazon Fire TV

Prijs en geld-terug-beleid

– Tijdelijke aanbieding: € 1,68 p/m voor 3 jaar
– € 2,90 euro p/m voor 1 jaar
– € 9,69 voor één maand

– Niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen

– Gratis versie tot 5 GB per maand gratis te gebruiken (beperkt aantal servers)

Ondersteunde protocollen en log-beleid

– IKEv2 met AES-256-GCM-encryptie, WireGuard

– Houdt geen logs bij

Klantenservice

– Via mail en chat

Streamingdiensten

– O.a. Amerikaanse en Britse Netflix, NPO Start, HBO Max, Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Disney+ (Premium)

Atlas VPN recensie mei 2023

VPN-providers schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond, omdat internetgebruikers zich in toenemende mate van hun online privacy bewust worden. Zo is ook Atlas VPN een betrekkelijk nieuwe VPN, die pas sinds 2020 actief is. Inmiddels heeft Atlas VPN echter een enorme groeispurt doorgemaakt. Dat viel ook Nord Security op, het bedrijf achter NordVPN, dat AtlasVPN in oktober van 2021 overnam.

Hoewel de teams zelfstandig blijven werken, kunnen ze elkaar wel aansterken. Aangezien NordVPN een van de veiligste en meest complete VPN’s van het moment is, kan dit voor Atlas VPN alleen maar voordelig uitpakken. En dat merken we ook, gezien de snelle ontwikkelingen van de laatste tijd. Bij Atlas VPN wordt er nog volop geëxperimenteerd.

Een nadeel daarvan is wel dat de abonnementsvormen en bijbehorende prijzen nogal eens willen veranderen, en ook per type apparaat verschillen. Sluit je een Premium Atlas VPN-abonnement af op Android of iPhone, dan ben je veel duurder uit dan wanneer je dit op je pc zou doen. Hoe dat precies zit, leggen we verderop in deze recensie uit.

Op het moment van schrijven noemt Atlas VPN zichzelf een freemium VPN. In de basis is het een gratis VPN, maar als je toegang wil tot alle servers en functies dan kun je een VPN-abonnement overwegen. Je zou dat overigens niet zeggen als je de website van Atlas VPN bezoekt. Het is dan goed zoeken naar de gratis downloadoptie, waar we je hieronder bij helpen.

Inhoudsopgave

Atlas VPN gratis of Premium

Voordat we verder ingaan op de veiligheid en functies van Atlas VPN, staan we eerst even stil bij de verschillen tussen de gratis variant en een Premium-abonnement. De downloadpagina voor de gratis versie van Atlas VPN is goed verborgen. Ergens logisch, want de makers willen natuurlijk het liefste dat je een betaald lidmaatschap neemt. Download Atlas VPN hier gratis door op de Download-knop te klikken. Voer daarna het installatiebestand uit. Je hoeft niet eens een account aan te maken.

Wil je niet voor Atlas VPN betalen, dan gelden er enkele beperkingen. De voornaamste is een maandelijkse datalimiet, van 5 GB. Eerder was dat overigens 10 GB, maar begin 2023 is deze limiet verlaagd. Of je daar genoeg aan hebt, is afhankelijk van hoeveel je wilt streamen en downloaden. Stream je een hele 4K-film op Netflix, dan heb je die limiet meteen al zo goed als bereikt. Wil je vooral anoniem surfen en stream je slechts sporadisch filmpjes, dan duurt het wel een tijdje voor je 5 GB hebt verbruikt.

Probeer het gewoon eens uit, want in de Atlas VPN-software zie je precies hoeveel data je nog over hebt. Merk je dat je vaak snel aan de limiet zit, kies dan een Premium-abonnement. Maar er zijn meer redenen om voor een betaald lidmaatschap te kiezen. De gratis versie biedt namelijk maar drie servers, de betaalde meer dan 750. Bepaalde extra functies zijn ook alleen voor Premium-gebruikers, zoals de nieuwe Privacy Pro-servers, waarover later meer. De livechat-support is er ook alleen voor betalende klanten.

atlas vpn gratis met datalimiet

Prijs

Hoeveel kost een abonnement op Atlas VPN? Het antwoord op die vraag is helaas nog behoorlijk ingewikkeld. Het hangt er namelijk maar net vanaf op welk apparaat je het abonnement afsluit. Doe je dit via de site van Atlas VPN, dan heb je drie opties. Voor een maand betaal je op het moment van schrijven 9,69 euro. Kies je meteen voor een jaarabonnement, dan kost dit slechts 2,90 euro per maand. 

Het driejarige abonnement (+ 3 maanden extra) kost momenteel maar 1,62 euro per maand en daarmee is Atlas VPN een van de allergoedkoopste VPN-providers die je kunt vinden. Je kunt Atlas VPN daarvoor ook nog eens op zoveel apparaten installeren als je wilt. Er zit hier geen limiet op, terwijl andere premium-aanbieders je hierin vaak wel beperken. Zeker een groot pluspunt aan deze VPN.

Wil je verzekerd zijn van de beste prijs, volg dan deze link!

 

Stel nu dat je Atlas VPN vooral als smartphone-VPN ziet zitten. Dan download je de desbetreffende app uit de Play Store of App Store, maar zie je ineens hele andere prijzen. Op Android kost een maandabonnement 4,99 euro in de maand en voor een jaar betaal je 49,99 euro. Nogal een verschil met de prijzen die de website je op pc’s voorschotelt. De iOS-versie maakt het nog bonter: 10,99 euro voor een maand en 54,99 euro voor een maand.

Navraag bij de klantenservice over die uiteenlopende prijzen levert een vaag antwoord op over ‘verschillende prijsmodellen per app, platform en land’, verwarrend dus. 

We raden je dan ook aan om een abonnement te starten via de website van Atlas VPN, op je pc dus. Met dat account kun je vervolgens ook inloggen op de mobiele apps, waardoor de beperkingen van de gratis versie vervallen.

Er geldt verder een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Betalen kan niet met iDeal of cryptovaluta. Wel met creditcard, Google Pay of PayPal. Standaard toont de website overigens de dollarprijzen. In het uitklapmenu linksboven kun je europrijzen selecteren, zodat je precies weet hoeveel er van je bankrekening wordt afgeschreven.

Tot slot kun je sinds kort vrienden uitnodigen om ook lid te worden van Atlas VPN. Elke keer wanneer iemand zich via jouw zich bij Atlas VPN aanmeldt, worden er zeven dagen gratis bovenop je resterende abonnement opgeteld. De vrienden of familieleden die zich via jou hebben aangemeld, profiteren op hun beurt ook van drie dagen extra kosteloze toegang.

Atlas VPN – Beste prijs

Ben je na het lezen van deze review overtuigd van deze VPN en wil je voor een betaald abonnement gaan? Via deze link vind je altijd de beste prijs voor Atlas VPN. Momenteel loopt er een actie waarmee je maar liefst 83 procent korting pakt op het 3-jarige abonnement + 3 maanden gratis! De prijs komt daardoor uit op slechts 1,62 euro per maand.

Privacy

Atlas VPN adverteert met een strikt no-logs-beleid en in het uitgebreide privacybeleid vinden we daar meer informatie over. Hier staat expliciet dat je IP-adres niet wordt opgeslagen, evenals informatie over welke websites je bezoekt tijdens het surfen met Atlas VPN. Wel worden je e-mailadres en betaalgegevens bewaard en dat is logisch, want anders zou je niet voor de dienst kunnen betalen. 

Andere data die wordt verzameld is om de software en apps van Atlas VPN goed te laten functioneren, gegevens die niet naar jou als specifieke gebruiker terug te herleiden zijn. Wel bewaart men bij het gebruik van de mobiele apps  ook je unieke ‘devide ID’. Elke smartphone heeft zo’n code, die uniek is per individueel toestel. Die informatie gebruikt men zogezegd ‘soms voor analytische of marketingdoeleinden’, best wel vaag dus. 

online beveiliging illustratie

We stellen het wel op prijs dat Atlas VPN over de verzamelde data erg transparant is. Dat geldt in het bijzonder voor de iOS-app. Wanneer je deze de eerste keer start, zie je een opsomming van de verzamelde gegevens. Je weet dan direct met welke voorwaardes je akkoord gaat bij het gebruik van deze VPN.

Atlas VPN heeft de Verenigde Staten als vestigingsland. Hoewel daar geen bewaarplicht geldt, hebben de autoriteiten daar wel de macht om jouw gegevens via juridische wegen op te vragen. In het privacybeleid staat ook nadrukkelijk dat Atlas VPN aan Amerikaanse wetgeving voldoet. Omdat Amerika deel uitmaakt van de ‘five eyes’-alliantie, kan men deze informatie vervolgens uitwisselen met geheime diensten uit o.a. het Verenigd Koninkrijk en Australië. 

Vanwege de versleuteling van de data maken we ons hier niet zoveel zorgen over. Maar er zijn ook zeker VPN’s die vanuit veiligere landen opereren. Enigszins onduidelijk is hoe lang jouw gegevens precies worden bewaard nadat je account is opgezegd. Wel staat er in het privacybeleid hoe je contact met Atlas VPN op kan nemen om je data te laten vernietigen, zodat er (als het goed is) geen spoor van jou als klant bij dit bedrijf overblijft.

Security

Tot voor kort was IKEv2 het enige VPN-protocol van dienst bij Atlas VPN. Logisch ook, omdat dit protocol geoptimaliseerd is voor mobiel VPN-gebruik en Atlas VPN in eerste instantie puur als smartphone-app lanceerde. Inmiddels is ook WireGuard een optie. Veel VPN’s hebben dit protocol omarmd vanwege de snelheid en de overzichtelijke opensource broncode, die de veiligheid garandeert. Grote afwezige is OpenVPN, het protocol dat bij veel concurrenten de standaard optie is. Een groot gemis vinden we dat overigens niet, omdat IKEv2 en WireGuard ook goed werken en hun sporen hebben verdiend. Lees hier meer over Wireguard.

Verder wordt de meest veilige encryptiestandaard van het moment gehanteerd, namelijk AES-256-bit-encryptie. Dat zorgt ervoor dat alle data die tussen jou en de servers van Atlas VPN verloopt, volledig beschermd is tegen eventuele pottenkijkers. Jouw internetverkeer wordt erdoor geanonimiseerd.

atlas vpn

Normaal gesproken vinden we het prettig als er security-audits hebben plaatsgevonden. Onafhankelijke beveiligingsexperts testen dan of de systemen van een VPN waterdicht zijn en of de claims die de bedrijven daarachter maken, kloppen. Atlas VPN liet onlangs zo’n audit uitvoeren, maar die betrof wel enkel de iOS-versie. De software voor Windows/macOS en de Android-app zijn dus nog niet gecontroleerd.

Aangezien Atlas VPN nog een relatief jonge VPN is, kunnen we daar voorlopig mee leven. Zeker omdat men aangeeft meer security-audits in de planning te hebben. De iOS-audit is in elk geval een stap in de goede richting. 

Dat jouw identiteit geheim is voor je websites die je bezoekt, staat in elk geval wel vast. Bij het uitvoeren van een DNS leak test wordt namelijk duidelijk dat Atlas VPN netjes z’n werk doet. Maak je verbinding met een Amerikaanse server, dan zien sites inderdaad enkel een Amerikaans IP-adres. En dus niet je eigen, Nederlandse IP-adres.

Verder biedt Atlas VPN nog de volgende extra beveiligingsfuncties:

Kill switch

– Een kill switch zorgt ervoor dat je verbinding met internet helemaal wordt verbroken zodra je connectie verliest met de servers van Atlas VPN. Overigens is dit in onze testperiode niet voorgekomen, maar het is altijd goed dat de optie er is. Je weet dan zeker dat je niet per ongeluk zonder VPN online gaat. De kill switch was eerst alleen op Android en iOS beschikbaar, maar maakt inmiddels ook deel uit van de Windows-software. Controleer bij de instellingen of deze aan staat, zodat je zeker weet dat je niet per ongeluk met je ware IP-adres het internet opgaat.

Tracker Blocker

– Elke website die je bezoekt, heeft trackers op de achtergrond draaien. Op die manier weten adverteerders je te vinden en te volgen – de reden waarom je bijvoorbeeld ineens overal reclames voor bankstellen ziet opduiken als je eerder op zoek was naar een nieuw interieur. De Tracker Blocker-functie weert dit soort trackers en doet ook dienst als algehele adblocker. Je wordt online dus niet meer gestoord door irritante reclames.

Daarnaast monitort de feature de toegang tot websites die mogelijk kwade bedoelingen hebben. Denk dan aan sites die malware verspreiden of waar je terecht komt nadat je op een linkje in een phishing-mail hebt geklikt.

– Breach Monitor

– Wanneer cybercriminelen inbreken op websites en er met de databases vandoor gaan, dan hebben zij vaak o.a. de e-mailadressen van bezoekers met een account in handen. Vaak weet je alleen zelf niet dat er zo’n cyberaanval heeft plaatsgevonden. Met Breach Monitor kom je hierachter.

Na het invoeren van je e-mailadres, controleert Atlas VPN of jouw adres is buitgemaakt bij een datalek. Als dit het geval is, wordt aangeraden om bij de getroffen website je wachtwoord te wijzigen. Als je hetzelfde wachtwoord op andere plekken gebruikt, pas je die het beste ook aan.

Privacy Pro-servers

– Een deel van de servers van Atlas VPN zijn voorzien van extra veiligheidsmaatregelen, om die reden zijn ze tot Privacy Pro-servers aangeduid. Daaronder vallen twee soorten specialiteitsservers: SafeSwap-servers en MultiHop Plus-servers

Normaliter wanneer je met een VPN-server verbinding maakt, krijg je een IP-adres toegewezen dat gedurende die sessie hetzelfde blijft. Wat al een hele verbetering is, omdat het niet je eigen IP-adres is. Maar met SafeSwap verandert het IP-adres ook nog eens meermaals per sessie. Knap is dat dit werkt zonder dat je er iets van merkt, probeer het dus gerust eens uit. MultiHop Plus-servers kunnen wel impact hebben op je snelheid, omdat je verbinding dan langs meerdere VPN-servers wordt geleid. Dat doet enigszins denken aan de manier waarop het Tor-netwerk werkt. Door de tragere prestaties raden we dit niet aan voor dagelijks gebruik, maar de optie is er.

Snelheid en performance

Atlas VPN heeft rond de 750 servers in 40 landen. Waaronder Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en Frankrijk. Dit is een fractie van het aanbod van grote jongens als NordVPN, CyberGhost en ExpressVPN, die ieder voor zich duizenden servers aanbieden. Maar in de praktijk zijn het er meer dan genoeg

Een belangrijk criterium voor je VPN-keuze is de snelheid van de servers. Omdat je internetverkeer een omweg neemt, is het gebruikelijk dat er sprake is van enige snelheidsverlies. Maar hoe groot het verschil is, dat pakt bij elke provider net weer anders uit. Eerst kijken we naar onze internetsnelheid zonder VPN. Op basis daarvan kunnen we meten of de servers van Atlas VPN daarbij in de buurt komen.

We gebruiken hiervoor de onafhankelijke speedtest van Ookla. Die komt uit op een standaard downloadsnelheid van 196 Mbps, een uploadsnelheid van 60 Mbps en een ping van 8. Deze waarden zijn afhankelijk van jouw gekozen internetabonnement.  

Voor de tests laten we het gekozen protocol op Automatisch staan. Of dan Wireguard of IKEv2 wordt gekozen, is niet te zien. Merk je dat de verbinding toch traag is, probeer dan eens van protocol of server te wisselen.

In het verleden waren we niet zo te spreken over de snelheden van Atlas VPN. Maar de meest recente testresultaten (mei 2022) pakken een stuk beter uit. Bij de Nederlandse servers is er sprake van slechts een gering verschil, dat je in de praktijk niet opmerkt.

Hoe verder een VPN-server van Nederland af ligt, hoe groter de impact op je internetsnelheid. Bij servers bij onze directe buurlanden is er eigenlijk geen verschil, dat is positief. Maar ook als we verbinding maken met een Britse server, vallen de resultaten helemaal niet tegen. Belangrijk als je bijvoorbeeld BBC iPlayer wil streamen. De score is als volgt:

Dan de Amerikaanse servers. Hier zitten vaak de grootste verschillen tussen VPN-aanbieders. In de begindagen van Atlas VPN waren deze servers best traag. Tegenwoordig is dat sterk verbeterd. Atlas VPN is nog steeds niet de snelste VPN, want de snelheden kunnen nog niet tippen aan die van o.a. NordVPN, Surfshark en ExpressVPN, maar over deze waardes zijn we zeker tevreden. Wel schommelen de resultaten nogal. Soms moet je een paar keer van Amerikaanse server wisselen, sommige zijn namelijk nog steeds niet al te snel. Je merkt dan dat pagina’s langzamer laden en dat streamen minder vlot werkt. Maar al met al een hele verbetering op dit vlak.

Entertainment

Uiteraard controleren we ook hoe goed Atlas VPN samenwerkt met verschillende streamingdiensten, want dat is eveneens een reden waarom veel mensen een VPN overwegen. 

Zoals gezegd is de serverlijst van Atlas VPN is een stuk kleiner dan die van bijvoorbeeld NordVPN en Surfshark. De belangrijkste landen staan er zeker in (ongeveer heel West-Europa, de V.S., Canada en India) en de overgrote meerderheid van de film- en serieliefhebbers zal waarschijnlijk vooral in de V.S. en Groot-Brittannië geïnteresseerd zijn, dus het hoeft geen onoverkomelijk probleem te vormen. 

Wil je de Amerikaanse Netflix kijken, dan blijkt Atlas VPN daar zeker geschikt voor. We maken verbinding met een server in New York en streamen meteen probleemloos NCIS, een klassieke misdaadserie die niet op de Nederlandse Netflix te vinden is. Om zo maar een voorbeeldje te geven. Mocht het overigens niet werken, probeer dan één van de andere zes Amerikaanse servers. In de software van Atlas VPN vind je een lijst met servers die voor streaming geoptimaliseerd zijn.

 

Hoewel er maar één Atlas-locatie in het V.K. is (Londen) werkt de Britse Netflix zonder problemen. Saving Private Ryan, die niet in “onze” bibliotheek staat, kunnen we zelfs met Nederlandse ondertiteling bekijken. Over Nederland gesproken: ook NPO Start werkt gewoon, zodat je vanuit het buitenland gewoon programma’s van onze publieke omroep kunt volgen.

Bij Amazon Prime Video lopen we wel andere problemen aan. De Amerikaanse versie daarvan (die we via Miami binnenhalen) laadt in het begin erg traag in, we staren drie of vier minuten naar een ronddraaiend blauw cirkeltje, maar werkt dan prima. Gemini Man bijvoorbeeld laat zich probleemloos bekijken. Bij de Britse Amazon Prime-variant is het echter uit met de kijkpret. Daar krijgen we zelfs het bericht dat er een VPN gedetecteerd is en de site laat ons niet binnen. We schakelen over naar Surfshark en dan werkt het plotseling wel zonder probleem. Hier moet Atlas VPN dus toch nog even een tandje bijsteken. 

We proberen ook nog de Amerikaanse HBO Max en de Britse BBC iPlayer uit en die werken gelukkig meteen als een zonnetje. Ook bijvoorbeeld de Duitse en Franse Netflix stellen geen enkel probleem. De resultaten zijn al met al erg wisselend, maar dat heeft er ook mee te maken dat streamingdiensten zelf telkens maatregelen treffen tegen VPN-gebruik. Ook andere VPN-providers kampen hiermee.

Kijken we nog even naar het downloaden van torrents. Een VPN kan hiervoor handig zijn als je torrentwebsites wil bezoeken die in een bepaald land geblokkeerd zijn of als je je ip-adres tijdens het downloaden en uploaden wil verbergen. Bijvoorbeeld omdat je je zorgen maakt om downloadboetes. Met Atlas VPN is dit geen probleem. Alle servers zijn geschikt voor de peer-to-peer-technologie waar torrents mee werken. Voor de beste resultaten kies je een Nederlandse server. Anders kan het downloaden een stuk langer duren dan normaal.

Apps en interface

Atlas VPN begon ooit puur als VPN voor smartphones. Naast de versie voor Android en iOS bestaat er inmiddels ook software voor Windows en macOS, naast versies voor Android TV en Amazon Fire TV. Versies voor Linux en routers ontbreken vooralsnog. 

Atlas VPN voor Windows en macOS

Atlas VPN voor Windows is heel eenvoudig in gebruik. Het programma oogt netjes en overzichtelijk. Het is verstandig om meteen even in de instellingen te duiken. Daar schakel je in dat de VPN automatisch met Windows mee opstart, standaard staat deze optie namelijk uit. Klik daarna simpelweg op een van de servers in de serverlijst en je bent direct verbonden. 

Wat betreft verdere functies is de software voor Windows nog wat karig. Zo ontbreekt de optie voor split tunneling. Je kunt er dus niet voor kiezen dat bepaalde programma’s via je normale internetverbinding werken, terwijl je verder op internet met een ander IP-adres surft. Dit is normaliter onder meer een handige optie voor e-mailsoftware of bij het internetbankieren. Deze diensten willen nog wel eens problemen geven wanneer je telkens met een nieuw IP-adres inlogt. Ze kunnen dit aanmerken als verdachte inlogpogingen.

atlas vpn software voor windows

Wat we ook missen als we Atlas VPN vergelijken met soortgenoten, is de mogelijkheid om servers als favoriet aan te merken. Wel komen de servers die je het vaakst gebruikt, automatisch bovenaan de serverlijst te staan. Verder is niet duidelijk hoe druk bezet de individuele servers zijn. Daarom moet je er maar op hopen dat de software de beste server voor je uitkiest. 

Atlas VPN voor Android en iOS

Op smartphones is Atlas VPN ook gratis, als je genoegen neemt met een datalimiet. Je hebt niet eens een account nodig, wat vanuit privacy-oogpunt weer een voordeel is. Je hoeft geen mailadres te delen, als je dat niet wilt. Ga simpelweg naar de Play Store op Android of de App Store op je iPhone of iPad en download daar de app. Druk hierna op de grote ronde knop in het midden van het scherm en al je mobiele internetverkeer is per direct versleuteld.

De datalimiet is niet de enige beperking van de gratis versie voor smartphones. Zo kun je maar uit drie servers kiezen: een Nederlandse en twee Amerikaanse. Ook zijn deze servers niet geschikt om mee te streamen. Wil je dus op je smartphone het Amerikaanse Netflix-aanbod benaderen, dan heb je daarvoor alsnog een betaald abonnement nodig. Houd er rekening mee dat het afsluiten van een abonnement via de app veel duurder is dan wanneer je het via je pc zou doen. Daarover hadden we het al eerder in deze review.

atlas vpn voor smartphones

De apps voor Android en iOS lijken verder als twee druppels water op elkaar. Zowel op Android als op iOS vind je in de instellingen de eerder besproken kill switch, als ook Tracker Blocker en Breach Monitor. Split tunneling is wel op Android aanwezig, maar niet op iOS. Dit houdt in dat je bepaalde apps kunt uitsluiten van de VPN-verbinding, zoals je internetbankieren-app. Eerder legden we al uit waarom dit handig is.

We missen een functie om bepaalde wifi-netwerken als vertrouwd aan te merken, zodat je bijvoorbeeld alleen bij openbare wifi-netwerken verbinding zoekt via de VPN-servers van Atlas VPN. Andere VPN’s die we op onze site hebben besproken, bieden over het algemeen uitgebreidere apps aan. Maar eerlijk is eerlijk, die zitten ook al veel langer in het vak en de app van Atlas VPN is de laatste tijd wel al veelzijdiger geworden dan voorheen.

Support

De klantenservice van Atlas VPN is voor gratis gebruik maar op één manier te benaderen, namelijk via de mail. Op de website van de VPN vul je een contactformulier in, daarna is het afwachten tot je antwoord krijgt. Bij ons duurde dat ongeveer vijf uren, wat toch vrij lang is. Wil je sneller contact, dan is dat onderdeel van de betaalde abonnementen. Dan kun je namelijk gebruikmaken van de livechat-optie. Op je accountpagina verschijnt er onderin beeld een icoontje van een tekstballon. Klik hierop en een medewerker staat je direct te woord. 

Eindoordeel

Atlas VPN is nog maar kort actief op de VPN-markt en heeft in de tussentijd flinke stappen gezet om zich als volwaardige concurrent van grootmachten als NordVPN en ExpressVPN te kunnen meten. Wat begon als een bescheiden VPN voor smartphones is nu uitgegroeid tot een veelzijdige VPN die ook voor Windows, macOS, Android TV en Amazon Fire TV geschikt is.

Zoek je een gratis VPN, dan is Atlas VPN ook zeker het proberen waard. De datalimiet van 5 GB is in vergelijking met andere gratis VPN-aanbieders behoorlijk ruim, en het feit dat Atlas VPN nu onder Nord Security valt zegt ook veel over de betrouwbaarheid van de dienst. Je hoeft je geen zorgen te maken dat deze VPN je gegevens doorverkoopt om zijn diensten aan te kunnen bieden. Immers, de VPN wordt onderhouden door de betaalde abonnementen.

Doorlopend worden nieuwe functies toegevoegd, die ervoor zorgen dat jij veilig en anoniem het web op kunt. Zo is er inmiddels ondersteuning voor WireGuard, is er sprake van een ingebouwde tracker/adblocker en zijn er gespecialiseerde servers die jouw IP-adres nog zorgvuldiger verbergen. Streamen werkt over het algemeen ook vrij vlot, zeker als je met name het Amerikaanse Netflix-aanbod met deze VPN wilt ontgrendelen.

Atlas VPN is ook een van de goedkoopste VPN’s. Zeker als je een driejarig abonnement afsluit. Voor een schamel maandbedrag van minder dan 2 euro is jouw internetverbinding netjes versleuteld en kun je met hetzelfde account op zoveel apparaten inloggen als je wilt, zonder beperkingen. Een andere VPN die zo riant is met een onbeperkt aantal simultane connecties is Surfshark, maar het blijft hoe dan ook uitzonderlijk en een goede deal. 

We vinden wel dat Atlas VPN er goed aan zou doen de prijzen tussen de desktopversie en de mobiele apps recht te trekken, zodat ze even duur zijn. Momenteel is het verdienmodel erg onoverzichtelijk én oneerlijk richting smartphone-gebruikers, die (als ze niet oppassen) veel meer betalen voor dezelfde services. Houd je daar rekening mee, dan is Atlas VPN alleszins een interessant en goed werkende optie waarvan de mogelijkheden telkens blijven uitbreiden. 


Veelgestelde vragen

Er bestaat een gratis versie en een betaalde variant van Atlas VPN. Wil je niet betalen voor een VPN, dan is Atlas VPN een goede en veilige optie zolang je genoegen neemt met een datalimiet van 5 GB per maand. Ook is het serveraanbod erg beperkt. Wil je deze VPN zonder beperkingen gebruiken, kies dan voor een betaald abonnement. Atlas VPN is één van de goedkoopste VPN’s van het moment.

De software van Atlas VPN is te downloaden via de website van de aanbieder, nadat je een account hebt aangemaakt. Daarnaast vind je de mobiele app in de app stores voor Android en iOS. Voor deze app is geen account nodig zolang je de gratis versie gebruikt. Die heeft een  datalimiet van 2 GB per maand.

Zeker, Atlas VPN is gewoon op je Windows-pc te installeren zodat je ermee veilig online kunt surfen. Daarnaast bestaan er ook versies voor macOS, Android, iOS en Android TV en Amazon Fire TV. Atlas VPN is te installeren op zoveel apparaten als je wilt, er zit hier geen limiet op.

Ja, Atlas VPN is veilig te gebruiken. Deze VPN valt onder de vlag van Nord Security, het bedrijf achter het evenzeer betrouwbare NordVPN. Atlas VPN houdt geen logs bij, zet een versleutelde verbinding op met bewezen veilige protocollen en heeft een kill switch aan boord. Hierdoor ga je nooit onbeschermd het internet op!

Atlas VPN is zeer gebruiksvriendelijk. In een paar eenvoudige stappen heb je al een beveiligde internetverbinding. Na het aanmaken van een account download en installeer je de software met een paar klikken. Daarna druk je op de grote knop om te verbinden. Of kies eerst zelf een server uit. Op smartphones hoef je niet eens een account aan te maken: kwestie van de app downloaden en verbinden maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *