Atlas VPN

8 /10
Snelheid
7/10
Gebruiksvriendelijkheid
8/10
Prijs
9/10
Betrouwbaarheid
8/10

Atlas VPN

Voordelen

  • Erg goedkope jaarabonnementen
  • No-logs-beleid
  • Onbeperkt aantal connecties
  • Op smartphones nog steeds gratis

Nadelen

  • Bewaart ondanks no-logs-beleid alsnog identificerende gegevens
  • Prijzen van Premium-abonnement niet consistent
  • Schaarse functionaliteit software en apps

Atlas VPN in het kort

Servers en locaties

– Rond de 570 servers in 18 landen

Simultane connecties en ondersteunde platforms

– Ongelimiteerd aantal simultane connecties

– Ondersteuning voor Windows, Android en iOS

Prijs en geld-terug-beleid

– € 8,38 voor één maand, € 2,09 euro p/m voor 1 jaar,  € 1,17 p/m voor 3 jaar

– Niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen

– Premium-versie gratis te proberen voor 7 dagen (iOS) of 3 dagen (Android)

– Geen gratis proefversie voor Windows en macOS

Ondersteunde protocollen en log-beleid

– IKEv2 met AES-256-GCM-encryptie

– Houdt geen logs bij

Klantenservice

– Via mail 

Streamingdiensten

– O.a. Amerikaanse en Britse Netflix, NPO Start, HBO Max, Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Disney+ (Premium)

Atlas VPN recensie

VPN-providers schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond omdat internetgebruikers zich in toenemende mate van hun online privacy bewust worden. Met zoveel aanbieders is de keuze voor de beste VPN best lastig. Wat je ervoor moet betalen zou daardoor zomaar eens doorslaggevend kunnen zijn, zeker ook met het oog op gratis VPN’s. Ben je op zoek naar een goede gratis VPN, dan kom je de naam Atlas VPN geregeld tegen. Een betrekkelijk nieuwe speler op de VPN-markt, die pas sinds begin 2020 actief is.

Maar misschien is het je wel opgevallen dat deze VPN inmiddels wel degelijk geld kost. Juist omdat Atlas VPN nog maar kort bestaat, experimenteren de makers nog volop met verschillende verdienmodellen. Er is momenteel dan ook geen onderscheid meer tussen een gratis account en een premium-abonnement, zoals dat eerder wel het geval was. Een interessante keuze, want hierdoor concurreert Atlas VPN nu met andere betaalde VPN-diensten die al veel langer in het vak zitten en daardoor een grotere naamsbekendheid hebben. Denk aan NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost. 

De grote vraag is dan ook of Atlas VPN zich staande kan houden tussen deze grote namen, nu het zich (mogelijk tijdelijk) niet meer als gratis alternatief kan profileren. In deze Atlas VPN review gaan we dieper in op alles wat je voor de prijs mag verwachten. Een prijs die overigens nogal wisselvallig is, afhankelijk van op welk apparaat je het abonnement afsluit. De mobiele apps zijn namelijk wel nog steeds deels gratis te gebruiken. Je hoeft hier niet eens een account voor aan te maken. Daarover verderop in deze review meer.

atlas vpn intro

Privacy

Atlas VPN adverteert met een strikt no-logs-beleid, dat is alvast een goed teken. In het uitgebreide privacybeleid vinden we daar meer informatie over. Hier staat expliciet dat je IP-adres niet wordt opgeslagen, evenals informatie over welke websites je bezoekt tijdens het surfen met Atlas VPN. Maak je een account aan via de Atlas VPN-website, dan geef je wel je e-mailadres prijs.

Graven we wat dieper, dan valt verder op dat Atlas VPN wel degelijk meer informatie bijhoudt dan de gemiddelde betaalde VPN. Met name wanneer je de mobiele apps gebruikt. Zo slaat men op welk type smartphone je hebt en in welke tijdzone je zit. Ook maakt men een aardige inschatting van je locatie, ‘op stadsniveau’ aldus de privacy policy, en bewaart men je zogeheten device ID. 

Elke smartphone heeft zo’n code, die uniek is per individueel toestel. Men weet verder welke browser en welk besturingssysteem je gebruikt. Je begrijpt: mocht dit soort informatie in verkeerde handen komen, dan kan er toch een aardig beeld van jou als Atlas VPN-gebruiker worden geschetst.

atlas vpn privacy

Voor een dienst die privacy hoog in het vaandel heeft staan, zou de informatiegaring beter kunnen. We stellen het wel op prijs dat Atlas VPN hier transparant over is. Dat geldt in het bijzonder voor de iOS-app. Wanneer je deze de eerste keer start, zie je een opsomming van de verzamelde gegevens. Je weet dan direct met welke voorwaardes je akkoord gaat bij het gebruik van deze VPN.

Atlas VPN heeft de Verenigde Staten als vestigingsland. Hoewel daar geen bewaarplicht geldt, hebben de autoriteiten daar wel de macht om jouw gegevens via juridische wegen op te vragen. In het privacybeleid staat ook nadrukkelijk dat Atlas VPN aan Amerikaanse wetgeving voldoet. Omdat Amerika deel uitmaakt van de ‘five eyes’-alliantie, kan men deze informatie vervolgens uitwisselen met geheime diensten uit o.a. het Verenigd Koninkrijk en Australië. 

Vanwege de versleuteling van de data maken we ons hier niet zoveel zorgen over. Maar er zijn ook zeker VPN’s die vanuit veiligere landen opereren. Enigszins onduidelijk is hoe lang jouw gegevens precies worden bewaard nadat je account is opgezegd. Wel staat er in het privacybeleid hoe je contact met Atlas VPN op kan nemen om je data te laten vernietigen, zodat er (als het goed is) geen spoor van jou als klant bij dit bedrijf overblijft.

Security

Het enige verbindingsprotocol van dienst bij Atlas VPN is IKEv2 en daar is op zich niets mis mee. Logisch is het ook, omdat dit protocol geoptimaliseerd is voor mobiel VPN-gebruik en Atlas VPN in eerste instantie puur als smartphone-app lanceerde. Wel is het zo dat veel andere VPN’s je meer keuze geven qua protocollen. 

Grote afwezige is OpenVPN, het opensource-protocol wat bij concurrenten vaak de standaard optie is. WireGuard is ook nog niet van de partij. 

Desondanks wordt de meest veilige encryptiestandaard van het moment gehanteerd, namelijk AES-256-bit-encryptie. Dat zorgt ervoor dat alle data die tussen jou en de servers van Atlas VPN verloopt, volledig beschermd is tegen eventuele pottenkijkers. Jouw internetverkeer wordt erdoor geanonimiseerd.

atlas vpn security

Normaal gesproken vinden we het prettig als er security-audits hebben plaatsgevonden. Onafhankelijke beveiligingsexperts testen dan of de systemen van een VPN waterdicht zijn en of de claims die de bedrijven daarachter maken, kloppen. Bij Atlas VPN is zo’n audit nog niet gedaan, maar deze VPN is dan ook nog erg jong. Wat niet is, kan nog komen. 

Dat jouw identiteit geheim is voor je websites die je bezoekt, staat in elk geval wel vast. Bij het uitvoeren van een leak test wordt namelijk duidelijk dat Atlas VPN netjes z’n werk doet. Maak je verbinding met een Amerikaanse server, dan zien sites inderdaad enkel een Amerikaans IP-adres. En dus niet je eigen, Nederlandse IP-adres.

Verder biedt Atlas VPN nog de volgende extra beveiligingsfuncties:

Kill switch

– Een kill switch zorgt ervoor dat je verbinding met internet helemaal wordt verbroken zodra je connectie verliest met de servers van Atlas VPN. Overigens is dit in onze testperiode niet voorgekomen, maar het is altijd goed dat de optie er is. Je weet dan zeker dat je niet per ongeluk zonder VPN online gaat. De kill switch was eerst alleen op Android en iOS beschikbaar, maar maakt inmiddels ook deel uit van de Windows-software. Controleer bij de instellingen of deze aan staat, zodat je zeker weet dat je niet per ongeluk met je ware IP-adres het internet opgaat.

Safe Browse

– Wanneer je Safe Browse aanzet, blokkeert Atlas VPN de toegang tot websites die mogelijk kwade bedoelingen hebben. Denk dan aan sites die malware verspreiden of waar je terecht komt nadat je op een linkje in een phishing-mail hebt geklikt. Kan nooit kwaad om in te schakelen, maar houd er rekening mee dat Safe Browse alleen in de mobiele apps en de macOS-software is ingebouwd. In de Windows-client vinden we de optie nog niet terug.

– Data Hack Protection

Wanneer cybercriminelen inbreken op websites en er met de databases vandoor gaan, dan hebben zij vaak o.a. de e-mailadressen van bezoekers met een account in handen. Vaak weet je alleen zelf niet dat er zo’n cyberaanval heeft plaatsgevonden. Met Data Hack Protection kom je hierachter.

Na het invoeren van je e-mailadres, controleert Atlas VPN of jouw adres is buitgemaakt bij een datalek. Als dit het geval is, wordt aangeraden om bij de getroffen website je wachtwoord te wijzigen. Als je hetzelfde wachtwoord op andere plekken gebruikt, pas je die het beste ook aan.

Ook deze specifieke optie wordt enkel aangeboden in de mobiele apps en de macOS-client, maar (nog) niet in de Windows-software.

Snelheid en performance

Atlas VPN heeft rond de 570 servers in 18 verschillende landen. Waaronder Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en Frankrijk. Dit is een fractie van het aanbod van grote jongens als NordVPN en CyberGhost, die ieder voor zich duizenden servers aanbieden. 

Bovendien kun je in de software en apps van Atlas VPN geen individuele servers selecteren, zoals dit bij veel andere aanbieders wel kan. Daardoor ben je in de praktijk tot slechts 18 keuzes aangewezen, één per land. Enkel de Amerikaanse servers zijn verder opgedeeld in drie aparte locaties, namelijk New York, Los Angeles en Miami.

atlas vpn laptop

Een belangrijk criterium voor je VPN-keuze is de snelheid van de servers. Omdat je internetverkeer een omweg neemt, is het gebruikelijk dat er sprake is van enige snelheidsverlies. Maar hoe groot het verschil is, dat pakt bij elke provider net weer anders uit. Eerst kijken we naar onze internetsnelheid zonder VPN. Op basis daarvan kunnen we meten of de servers van Atlas VPN daarbij in de buurt komen.

We gebruiken hiervoor de onafhankelijke speedtest van Ookla. Die komt uit op een standaard downloadsnelheid van 177 Mbps, een uploadsnelheid van 61 Mbps en een ping van 8. Deze waarden zijn afhankelijk van jouw gekozen internetabonnement.  

Dat gezegd hebbende, maken we eerste verbinding met de Nederlandse server van Atlas VPN. Die is gevestigd in Amsterdam. De resultaten wisselen nogal. De laagste waarde die we meten, komt uit op een downloadsnelheid van 88 Mbps. Hier is dus sprake van een halvering van onze maximale snelheid. Maar het kan ook beter uitpakken. Zo krijgen we ook scores van 125 Mbps en 153 Mbps terug.

Mocht je niet tevreden zijn met je snelheid, dan loont het om een paar keer opnieuw te verbinden. Op de achtergrond kiest Atlas VPN telkens een andere Nederlandse server en de ene keer is de verbinding beter dan de andere keer.

Hoe verder een VPN-server van Nederland af ligt, hoe groter de impact op je internetsnelheid. Dat zien we zodra we de Amerikaanse servers uitproberen. De speedtest slaat dan niet hoger uit dan 50 Mbps.Vergeleken met concurrenten als NordVPN en Surfshark is dat wel een aanzienlijk verschil.  Die schieten in combinatie met Amerikaanse server namelijk met gemak boven de 100 Mbps uit.

Entertainment

Uiteraard controleren we ook hoe goed Atlas VPN samenwerkt met verschillende streamingdiensten, want dat is eveneens een reden waarom veel mensen een VPN overwegen. 

Zoals gezegd is de serverlijst van Atlas VPN is een stuk kleiner dan die van bijvoorbeeld NordVPN en Surfshark. De belangrijkste landen staan er zeker in (ongeveer heel West-Europa, de V.S., Canada en India) en de overgrote meerderheid van de film- en serieliefhebbers zal waarschijnlijk vooral in de V.S. en Groot-Brittannië geïnteresseerd zijn, dus het hoeft geen onoverkomelijk probleem te vormen. Maar wie een wat meer exotische voorkeur heeft (pakweg Japan, Zuid-Korea of Rusland) moet zijn gading wel elders zoeken. 

Voor de V.S. hebben we drie opties: L.A., Miami en New York, wat bepaald geen overvloed is. Dat laatste speelde ons al meteen parten als we de Amerikaanse Netflix aan de praat willen krijgen. Met de servers in L.A. en New York lukt het ons simpelweg niet. Een ommetje langs Speedtest.net liet eerder al zien waarom: de verbindingssnelheden die we halen, zijn niet top. 

Tot onze verbazing echter is de snelheid met Miami dan weer voortreffelijk. Langs deze route konden we dus probleemloos films bekijken die enkel op Netflix USA staan, zoals Mud of All Dogs go to Heaven.

Hoewel er maar één Atlas-locatie in het V.K. is (Londen) werkt de Britse Netflix zonder problemen. Saving Private Ryan, die niet in “onze” bibliotheek staat, kunnen we zelfs met Nederlandse ondertiteling bekijken. Over Nederland gesproken: ook NPO Start werkt gewoon, zodat je vanuit het buitenland gewoon programma’s van onze publieke omroep kunt volgen.

Bij Amazon Prime Video lopen we tegen weer andere problemen aan. De Amerikaanse versie daarvan (die we via Miami binnenhalen) laadt in het begin erg traag in, we staren drie of vier minuten naar een ronddraaiend blauw cirkeltje, maar werkt dan prima. Gemini Man bijvoorbeeld laat zich probleemloos bekijken. 

Bij de Britse Amazon Prime-variant is het echter uit met de kijkpret. Daar krijgen we zelfs het bericht dat er een VPN gedetecteerd is en de site laat ons niet binnen. We schakelen over naar Surfshark en dan werkt het plotseling wel zonder probleem. Hier moet Atlas VPN dus toch nog even een tandje bijsteken. 

We proberen ook nog de Amerikaanse HBO Max en de Britse BBC iPlayer uit en die werken gelukkig meteen als een zonnetje. Ook bijvoorbeeld de Duitse en Franse Netflix stellen geen enkel probleem. De resultaten zijn al met al erg wisselend, maar dat heeft er ook mee te maken dat streamingdiensten zelf telkens maatregelen treffen tegen VPN-gebruik. Ook andere VPN-providers kampen hiermee.

Kijken we nog even naar het downloaden van torrents. Een VPN kan hiervoor handig zijn als je torrentwebsites wil bezoeken die in een bepaald land geblokkeerd zijn of als je je ip-adres tijdens het downloaden en uploaden wil verbergen. Met Atlas VPN is dit geen probleem. Alle servers zijn geschikt voor de peer-to-peer-technologie waar torrents mee werken. Voor de beste resultaten kies je een Nederlandse server. Anders kan het downloaden een stuk langer duren dan normaal.

Apps en interface

Omdat Atlas VPN zo nieuw is, is de VPN nog niet erg breed beschikbaar. Er zijn apps voor Android en iOS en Atlas VPN is ook op Windows en macOS te installeren. Het eerstvolgende platform dat aan de beurt is, is Chrome. Voor die browser is er een extensie in de maak. Er is nog geen variant voor Linux, en ook nog niet voor routers.

Atlas VPN voor Windows en macOS

Atlas VPN voor Windows is heel eenvoudig in gebruik. Het programma oogt netjes en overzichtelijk. Het is verstandig om meteen even in de instellingen te duiken. Daar schakel je in dat de VPN automatisch met Windows mee opstart, standaard staat deze optie namelijk uit. Klik daarna simpelweg op een van de servers in de serverlijst en je bent direct verbonden. 

Wat betreft verdere functies is de software voor Windows nog wat karig. Zo ontbreekt de optie voor split tunneling. Je kunt er dus niet voor kiezen dat bepaalde programma’s via je normale internetverbinding werken, terwijl je verder op internet met een ander IP-adres surft. Dit is normaliter onder meer een handige optie voor e-mailsoftware of bij het internetbankieren. Deze diensten willen nog wel eens problemen geven wanneer je telkens met een nieuw IP-adres inlogt. Ze kunnen dit aanmerken als verdachte inlogpogingen.

Wat we ook missen als we Atlas VPN vergelijken met soortgenoten, is de mogelijkheid om servers als favoriet aan te merken. Wel komen de servers die je het vaakst gebruikt, automatisch bovenaan de serverlijst te staan. Verder is niet duidelijk hoe druk bezet de individuele servers zijn. Daarom moet je er maar op hopen dat de software de beste server voor je uitkiest. Eerder zag je dat de downloadsnelheden nogal kunnen wisselen. Dat is dus in feite een blinde gok, waar andere aanbieders hier vaak meer inzicht geven.

Atlas VPN voor Android en iOS

Interessant aan de mobiele versies van Atlas VPN is dat deze wel nog steeds gratis zijn. Je hebt niet eens een account nodig, wat vanuit privacy-oogpunt weer een voordeel is. Je hoeft geen mailadres te delen, als je dat niet wilt. Ga simpelweg naar de Play Store op Android of de App Store op je iPhone of iPad en download daar de app. Kies dan in het welkomstscherm niet voor ‘subscribe now’ maar voor ‘proceed with limited version’. 

Druk hierna op de grote ronde knop in het midden van het scherm en al je mobiele internetverkeer is per direct versleuteld. Van een datalimiet is ook geen sprake. Bij andere gratis VPN’s is dit vaak wel het geval. 

Toch zijn er wel degelijk beperkingen van kracht. Zo kun je maar uit drie servers kiezen: een Nederlandse en twee Amerikaanse. Ook zijn deze servers niet geschikt om mee te streamen. Wil je dus op je smartphone het buitenlandse Netflix-aanbod benaderen, dan heb je daarvoor alsnog een betaald abonnement nodig. Houd er rekening mee dat het afsluiten van een abonnement via de app veel duurder is dan wanneer je het via je pc zou doen. Daarover straks meer.

atlas vpn smartphone

De apps voor Android en iOS lijken verder als twee druppels water op elkaar. Zowel op Android als op iOS vind je in de instellingen de eerder besproken kill switch, als ook Safe Browse en Data Hack Protection. Daar blijft het verder wel zo’n beetje bij. Split tunneling is net als op je pc ook op smartphones geen optie. 

We missen ook een functie om bepaalde wifi-netwerken als vertrouwd aan te merken, zodat je bijvoorbeeld alleen bij openbare wifi-netwerken verbinding zoekt via de VPN-servers van Atlas VPN. Andere VPN’s die we op onze site hebben besproken, bieden duidelijk uitgebreidere apps aan. Maar eerlijk is eerlijk, die zitten ook al veel langer in het vak.

Support

De klantenservice van Atlas VPN is maar op één manier te benaderen, namelijk via de mail. Op de website van de VPN vul je een contactformulier in, daarna is het afwachten tot je antwoord krijgt. Bij ons duurde dat ongeveer vijf uren, wat toch vrij lang is. Zeker als je het vergelijkt met VPN’s die een livechat-functie aanbieden. We worden vriendelijk geholpen, maar het mag vlotter.

Prijs

Hoeveel kost een abonnement op Atlas VPN? Het antwoord op die vraag is helaas nog behoorlijk ingewikkeld. Het hangt er namelijk maar net vanaf op welk apparaat je het abonnement afsluit. Doe je dit via de site van Atlas VPN, dan heb je drie opties. Voor een maand betaal je op het moment van schrijven 8,38 euro. Kies je meteen voor een jaarabonnement, dan kost dit slechts 2,09 euro per maand. 

Het driejarige abonnement kost momenteel maar 1,17 euro per maand en daarmee is Atlas VPN een van de allergoedkoopste VPN-providers die je kunt vinden. Ga maar na: je kunt er drie jaar lang gebruik van maken en dit kost je slechts (afgerond) 42 euro. Je kunt Atlas VPN daarvoor ook nog eens op zoveel apparaten installeren als je wilt. Er zit hier geen limiet op, terwijl andere premium-aanbieders je hierin vaak wel beperken. Zeker een groot pluspunt aan deze VPN.

Het bijzondere is dat de prijzen er heel anders uitzien wanneer je een abonnement zou afsluiten via de smartphone-apps. Op Android heb je twee opties: een maandabonnement voor 9,99 euro of een jaarabonnement voor 49,99 euro. Met andere woorden, via deze route ben je duurder uit om twee jaar korter van Atlas VPN gebruik te mogen maken. Op iOS zijn de prijzen weer anders. Namelijk 10,99 voor het maandabonnement en 54,99 euro voor een jaar.

Ook vreemd is dat de trial-periodes per apparaat verschillen. Op Windows en macOS is er geen gratis proefperiode beschikbaar. Op Android kun je de premium-versie echter wel drie dagen kosteloos uitproberen. En op iOS is dezelfde trial wel 7 dagen lang geldig. Navraag bij de klantenservice levert een vaag antwoord op over ‘verschillende prijsmodellen per app, platform en land’, verwarrend dus. 

We raden je dan ook aan om een abonnement te starten via de website van Atlas VPN, op je pc dus. Met dat account kun je vervolgens ook inloggen op de mobiele apps, waardoor de beperkingen van de gratis versie vervallen.

Overigens ging in ons geval het aanmeldproces niet helemaal van een leien dakje. Nadat het bedrag was overgemaakt en we de software installeerden, bleken we alsnog alleen maar met de gratis servers van Atlas VPN verbinding te kunnen maken. Na een uurtje kregen we pas een welkomstmail en bleek ons account naar een betaald abonnement te zijn overgezet. Mocht je tegen hetzelfde probleem aanlopen, stuur dan even een berichtje naar de klantenservice. 

Er geldt verder een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Betalen kan niet met iDeal of cryptovaluta. Wel met creditcard, Google Pay of PayPal. Standaard toont de website overigens de dollarprijzen. In het uitklapmenu linksboven kun je europrijzen selecteren, zodat je precies weet hoeveel er van je bankrekening wordt afgeschreven.

Tot slot kun je sinds kort vrienden uitnodigen om ook lid te worden van Atlas VPN. Elke keer wanneer iemand zich via jouw zich bij Atlas VPN aanmeldt, worden er zeven dagen gratis bovenop je resterende abonnement opgeteld. De vrienden of familieleden die zich via jou hebben aangemeld, profiteren op hun beurt ook van drie dagen extra kosteloze toegang.

Eindoordeel

Atlas VPN komt momenteel het beste uit de verf als een goede gratis VPN voor smartphones. De instapdrempel is ontzettend laag, omdat het installeren van de app zonder zelfs een account ervoor aan te maken een fluitje van een cent is. Let er alleen wel op dat je via de smartphone-versie geen betaald abonnement afsluit. De prijzen zijn dan flink hoger dan die via de website van Atlas VPN.

Tegelijkertijd is Atlas VPN inmiddels niet meer gratis voor Windows en macOS. Des te meer valt dan op dat deze VPN nog erg jong is en lang niet zoveel mogelijkheden biedt als andere grote spelers. Daar staat tegenover dat Atlas VPN wel ook een stuk goedkoper is dan de meeste concurrenten. Met name wanneer je een driejarig abonnement kiest, dan betaal je slechts net iets meer dan een euro per maand. 

Voor dat schamele bedrag is jouw internetverbinding netjes versleuteld, kun je met hetzelfde account op zoveel apparaten inloggen als je wilt zonder beperkingen, en werkt streamen ook heel aardig. We vinden wel dat Atlas VPN er goed aan zou doen de prijzen tussen de desktopversie en de mobiele apps recht te trekken, zodat ze even duur zijn. Momenteel is het verdienmodel erg onoverzichtelijk én oneerlijk richting smartphone-gebruikers, die (als ze niet oppassen) veel meer betalen voor dezelfde services. 

Hoewel men transparant is over welke gegevens worden bewaard, is hier tenslotte nog wel het een en ander op aan te merken. Ondanks het no-logs-beleid zijn er behoorlijk wat zaken die toch opgeslagen worden, zoals welke smartphone je gebruikt en vanaf welke locatie je verbinding maakt. Niet tot op de meter nauwkeurig, maar toch. Als je echt volledige anonimiteit zoekt, dan zijn er betere VPN-providers denkbaar. Met name die buiten de ‘five eyes’-alliantie gevestigd zijn.

Al met al staat Atlas VPN nog enigszins in de kinderschoenen en daardoor vallen de beperkingen in vergelijking met andere betaalde VPN-providers des te meer op. Maar een veelbelovende dienst is het zeker, met nette software en apps waar hard aan gewerkt wordt. Dat de abonnementen bijzonder aantrekkelijk geprijsd zijn, is ook zeker een pluspunt. Een VPN om in de gaten te houden, de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *