Beste VPN providers – top 5 best getest oktober 2023

Het kiezen van de beste VPN dienst is best lastig. Er zijn zoveel diensten met elk hun voor- en nadelen. Op basis van ons eigen onderzoek hebben we voor jou een top-5 van best geteste VPN's samengesteld.

Inhoudsopgave


De beste VPN providers in september 2023

 1. NordVPN – de beste VPN overall
 2. Surfshark – de VPN met de beste prijs-kwaliteitverhouding
 3. Atlas VPN – snelle VPN met goede gratis versie
 4. CyberGhost – goede gebruiksvriendelijke VPN app
 5. ExpressVPN – uitstekende maar dure VPN provider

Wat is de beste VPN?

De beste VPN moet in de eerste plaats zorgen voor een snelle, veilige privé-verbinding tussen jou en de dienst of website van je keuze. Hierbij is het belangrijk dat een dienst de beste VPN-protocollen ondersteunt, en jou zekerheid kan geven over het bewaken van je privacy. Wat voor jou specifiek de beste VPN app is, hangt af van waar je hem voor wil gebruiken.

Wil je snel en anoniem via Bittorrent kunnen downloaden dan moet je letten op de beschikbaarheid van een groot aantal snelle servers. Wil je vooral buitenlandse streamingdiensten gebruiken, is het belangrijk te zien of dit ook (voldoende) wordt ondersteund. Ten slotte is er natuurlijk altijd de prijs/prestatie-afweging.

Hoe kies je de beste VPN-provider

Bij het kiezen van een VPN is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften en budget. Enkele factoren om te overwegen zijn:

Beveiligingsfunctie:

Kill switch, Threat Protection
Privacy-functie: Onafhankelijk gecontroleerd no-logs beleid
Encryptie: AES-256-GCM-encryptie, SHA-512 hashfunctie
Snelheid: Snelle tunnelprotocollen (WireGuard), IKEv2/IPSec
Streamingdiensten: Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video en veel meer

Beste VPN aanbiedingen en deals voor september 2023

1. NordVPN aanbieding

De nummer 1 premium VPN in onze testresultaten pakt uit met 57 % korting op een abonnement van 2 jaar. Klik hier om dit cadeau direct uit te pakken. Let wel dat je binnen de timer je abonnement afsluit, anders betaal je een paar euro meer. Daarnaast lopen er momenteel ook bundeldeals. Het Complete-abonnement heeft nu ook 57 % korting en geeft ook toegang tot de wachtwoordmanager van NordVPN, naast datalek-detectie én 1 TB aan versleutelde cloudopslag bij NordLocker.

2. Surfshark aanbieding

Onze nummer 2 VPN (beste prijs/kwaliteitverhouding) doet er nog een schepje bovenop qua betaalbaarheid: je krijgt nu 81% korting bij een abonnement van 2 jaar voor €2,49 p/m. Kijk hier voor deze exclusieve deal. De Surfshark One-bundel is ook afgeprijsd!


Hoewel we alle VPN-aanbieders in onze top-5 op het moment van schrijven aanbevelen, is het wel belangrijk om te zien wat de kracht en zwakte van elke aanbieder is. Kijk dus wat je echt nodig hebt en maak op basis daarvan je keuze. Dit zijn de vijf beste VPN’s:

1 NordVPN is de beste VPN overall

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies, werkt heel goed om geoblocking te omzeilen (dus toegang tot internationale inhoud van streamingdiensten) en houdt je torrentverkeer privé. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

Bezoek NordVPN

Specificaties:

 • OpenVPN met AES-256-GCM-encryptie, IKEv2/IPSec, NordLynx (WireGuard)
 • Houdt geen logs bij
 • Maximaal zes apparaten
 • Windows, macOS, Linux, Android, iOS, routers, Android TV, Chrome en Firefox
 • 5.700 servers in 60 landen, alle fysiek (géén virtuele servers)

Waarom zou je voor NordVPN kiezen?

NordVPN is wat ons betreft de beste VPN-aanbieder van het moment. Ze leveren een heel compleet pakket aan diensten. Ze bieden zelfs een eigen beveiligingsprotocol aan, Nordlynx genoemd, wat werkt op basis van Wireguard. Een zeer innovatieve VPN-dienst dus die dankzij een groot aantal servers en een sterk privacybeleid absoluut een topprovider mag heten. 

Veiligheid:
NordVPN heeft gekozen voor OpenVPN als protocol waarmee de verbindingen tot stand komen. Dit protocol staat bekend als zeer betrouwbaar. Een van de redenen daartoe is het feit dat dit protocol open source is, de broncode is dus openbaar. Mocht er ooit sprake zijn van een veiligheidslek, dan zou dat direct opvallen.

Als alternatief kun je wisselen naar een ander bewezen protocol, namelijk IKEv2/IPsec. Een unieke optie is NordLynx, een protocol dat WireGuard als basis gebruikt. WireGuard is minstens zo veilig als OpenVPN maar is veel efficiënter geprogrammeerd. Dat zorgt voor minder potentiële lekken en het werkt sneller dan zijn soortgenoten. 

Privacy:
De dienst houdt geen logbestanden bij, dus je surfgeschiedenis wordt niet bijgehouden. Het bedrijf registreert wel noodzakelijke informatie over je account en facturatie, en registreert ‘time-stamp data’ om bij te houden met hoeveel apparaten je tegelijkertijd gebruik maakt van hun dienst.

Aantal servers:
5.700 servers in 60 landen, allen fysiek (géén virtuele servers)

Werkt NordVPN met Netflix en P2P?
Voor P2P (torrents) kun je kiezen uit een groot aantal specifieke servers. Deze zorgen voor een anonieme en snelle verbinding. Buitenlands Netflix-aanbod kijken kan (uit elf landen, inclusief de VS), let wel op dat je ook hier de juiste server van NordVPN kiest. Op de website zie je welke bibliotheken je wel of niet via een server kan benaderen.

Welke apps worden ondersteund?
De dienst heeft eigen apps voor iOS en Android voor het configureren van de verbinding. De Windows en MacOS versies laten je op een wereldkaart de server kiezen waarmee je wil verbinden.

NordVPN werkt op Android TV, maar niet rechtstreeks op smart-tv’s. Daarvoor moet je de VPN-dienst op je router instellen. Dit is een eenmalige aanpassing van de instellingen van je router. NordVPN ondersteunt verder extensies voor Firefox en Chrome

Snelheid:
Over het algemeen heel goed. Doorgaans merk je zo goed als geen verschil met je normale internetsnelheid. Soms komt het voor dat pagina’s wat langzamer laden. Het duurt dan net iets langer voor afbeeldingen ingeladen zijn, bijvoorbeeld. Dit is snel op te lossen door een andere server te kiezen. 

Klantenservice:
Via mail en chat.

Verbeterpunten:

 • Geen Nederlandse interface

Prijs en geld-terug-garantie

 • Exclusieve aanbieding: € 3,19 p/m voor 2 jaar + 3 maanden extra
 • € 4,99 p/m voor 1 jaar
 • € 12,99  voor één maand
 • Gratis uitproberen met een free trial
 • Kies een Plus of Complete-abonnement als je ook toegang wil tot functies als een wachtwoordmanager en versleutelde cloudopslag
 • Niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen

Benieuwd naar onze ervaringen met NordVPN? Lees onze diepgaande NordVPN review.


2 Surfshark is de beste VPN in prijs-kwaliteitverhouding

Surfshark is een zeer betaalbare VPN die ideaal is voor wie veel apparaten heeft die vaak gelijktijdig VPN willen gebruiken en de meest uitgebreide ondersteuning voor Netflix wil.

Bezoek Surfshark

Specificaties:

 • Onbeperkt aantal gelijktijdige apparaten
 • Houdt geen logs bij
 • 3200+ servers in 100 landen
 • WireGuard, IKEv2, OpenVPN met AES-256-GCM-encryptie

Waarom zou je voor Surfshark kiezen?

Surfshark is een relatief jonge premium VPN-dienst, die extra opvalt door zijn lage prijs en het onbeperkt aantal apparaten dat je gelijktijdig kan gebruiken. Zo kan je hele huishouden altijd veilig online, met alle apparaten, zonder dat je tegen limieten aanloopt.

Veiligheid:
Surfshark geeft je zelf de keuze welke encryptie je gebruikt. Standaard is dat IKEv2, maar ook OpenVPN en Shadowsocks zijn mogelijk. De encryptiestandaard van dienst is het veilige AES-256-GCM, een versleutelingstechniek die tot op heden nog nooit gekraakt is. Een zogeheten leak test wijst uit dat ons werkelijke IP-adres en onze DNS-gegevens inderdaad niet meer zichtbaar zijn zodra we Surfshark inschakelen.

Privacy:
De dienst houdt geen logs bij, dus jouw internetgedrag is zelfs voor Surfshark niet te volgen. Wel slaat de dienst je wachtwoord en gebruikersnaam (versleuteld) op, en ook je betaalinformatie. 

Aantal servers:
3200+ servers in 100 landen.

Werkt Surfshark met Netflix en P2P?
Via Surfshark krijg je toegang tot 30 (!) buitenlandse Netflixbibliotheken (Waaronder de VS). Door het constante kat-en-muisspel tussen Netflix en VPN-diensten kan dit van de ene op de andere dag veranderen en/of niet meer werken, maar de provider werkt constant om alle bibliotheken toegankelijk te houden, en slaagt daar goed in. 

Bittorrent werkt via een anonieme en beveiligde verbinding. 

Welke apps worden ondersteund?
Eigen apps voor iOS en Android voor het opzetten van de verbinding. Er zijn wel verschillen in functionaliteit tussen de iOS en Android app. Android staat GPS-spoofing (dus doen of je ergens anders bent) toe, de iOS versie niet. Werkt op routers en smart-tv’s. Ondersteuning voor Windows, Linux, MacOS. Er zijn browser-extensies voor Chrome en Firefox. 

Snelheid:
Een snelheidsmeting wijst uit dat er een miniem snelheidsverlies is vergeleken met internetten zonder VPN, maar dit heeft geen invloed op je ervaring. 

Klantenservice:
Mail en chat. 

Verbeterpunten:

 • Software niet in het Nederlands
 • Laatste security-audits (veiligheidssteekproef) zijn niet erg recent

Prijs en geld-terug-garantie

 • Tijdelijke actie: 2 jaar voor 2,49 euro
 • 3,99 euro p/m voor 12 maanden
 • 12,95 euro voor één maand
 • Niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen
 • Gratis 7 dagen uitproberen op Android en iOS

Lees ook de uitgebreide Surfshark review met alle details van onze tests.


3 Atlas VPN is de beste VPN met gratis VPN

De meeste gratis VPN’s bevelen we niet aan, omdat ze vaak alsnog een loopje nemen met je privégegevens. Atlas VPN is daarentegen wél betrouwbaar, met een gratis instapversie en een hele schappelijke prijs voor de complete variant.

Bezoek Atlas VPN

Specificaties:

 • Onbeperkt aantal gelijktijdige apparaten
 • Houdt geen logs bij
 • 1000+ servers in 49+ landen
 • IKEv2 met AES-256-GCM-encryptie, WireGuard

Waarom zou je voor Atlas VPN kiezen?

Atlas VPN is een hele laagdrempelige VPN omdat je misschien ook al wel met de gratis versie uit de voeten kunt, zonder ergens aan vast te zitten. Wil je continu verbonden zijn met een VPN en er ook mee streamen, dan raden we het betaalde abonnement aan.

Net als Surfshark is Atlas VPN ook op een onbeperkt aantal apparaten te installeren.

Veiligheid:

Atlas VPN is snel en veilig dankzij ondersteuning voor het WireGuard-protocol in combinatie met AES-256-GCM-encryptie, de industriële standaard voor ijzersterke versleuteling.

Ook biedt Atlas VPN een kill switch aan, die ervoor zorgt dat je niet per ongeluk zonder VPN-verbinding het internet op kunt. En er is bescherming tegen IP-, DNS- en WebRTC-lekken.

Privacy:

Een gratis VPN die je online privacy voldoende waarborgt is een zeldzaamheid, maar Atlas VPN is een uitzondering op deze regel. Deze VPN biedt een sterk no log beleid en heeft ook een ingebouwde ad- en trackerblocker (SafeBrowse). 

Andere functies die je privacy bevorderen zijn de SafeSwap-servers (telkens een nieuw IP-adres) en MultiHop Plus-servers (dubbele versleuteling), en de Data Breach Monitor (seintje bij datalek).

Aantal servers:

Meer dan 1000 servers in 49 landen.

Werkt Atlas VPN met Netflix en P2P?

Ja, Atlas VPN werkt met Netflix en veel andere streamingdiensten, mede dankzij de geoptimaliseerde streamingservers. Dit geldt alleen niet voor de gratis versie, omdat je dan te snel de datalimiet bereikt.

Ook het downloaden van torrents werkt goed met Atlas VPN, zo lang je voor het betaalde abonnement kiest.

Welke apps worden ondersteund?

Je kunt deze VPN installeren op Windows-pc’s, macOS-apparaten, Android- en iOS-smartphones/tablets, Linux en ChromeOS.

Snelheid:

Atlas VPN heeft niet zo’n groot serveraanbod als de andere VPN’s in deze top 5. Toch zijn er genoeg servers om uit te kiezen en zijn deze dankzij het WireGuard-protocol ook nog eens zeer snel. Snelheidsverlies is minimaal, ook bij de Amerikaanse servers.

Klantenservice:

De klantenservice van Atlas VPN is te bereiken via mail en chat. Laatstgenoemde optie is er alleen voor betalende klanten.

Verbeterpunten:

 • Software niet in het Nederlands
 • Geen ondersteuning voor routers

Prijs en geld-terug-garantie

 • Tijdelijke actie: 3 jaar + 3 maanden gratis voor 1,72 euro
 • 3,82 euro p/m voor 1 jaar
 • 11,22 euro voor één maand
 • Niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen

Meer weten over deze VPN? Lees onze gedetailleerde Atlas VPN review.


4 CyberGhost is de beste VPN voor beginnende gebruikers

CyberGhost is een zeer gebruiksvriendelijke VPN, die zijn geschiedenis als langzamere VPN achter zich heeft gelaten. Makkelijk te installeren en te gebruiken VPN apps maken het plaatje compleet.

Bezoek CyberGhost
Specificaties:

 • Geen logs
 • OpenVPN, L2RP/IPSec, PPTP
 • 7 gelijktijdige verbindingen
 • Meer dan 9.400 servers in 91 landen

Waarom zou je voor CyberGhost kiezen?

CyberGhost is een Roemeense VPN-dienst die uitblinkt in gebruiksgemak. De eigen applicaties voor het instellen van je verbinding zijn zeer goed ontworpen en geven je snel en overzichtelijk de keuze uit de beste server. Ook fijn is het grote aantal servers wereldwijd, waardoor de snelheid hoog blijft en geoblokkades bijna altijd zijn te omzeilen

Veiligheid:
Qua technische veiligheid is het goed geregeld bij CyberGhost. Standaard wordt het OpenVPN protocol gebruikt in de software van CyberGhost. Het OpenVPN protocol staat bekend als zeer veilig. De killswitch functie (hier ‘Secure Connect’ genoemd) verbreekt automatisch de verbinding als de connectie met de VPN server wegvalt. 

Privacy:
De dienst slaat geen logs op, en geeft zelf inzage in hoe vaak de autoriteiten geprobeerd hebben om gegevens van gebruikers op te vragen in verband met copyright-claims en politiekwesties. En er wordt gebruik gemaakt van 256-bit AES encryptie.

Niemand zou deze data kunnen ontcijferen zonder wachtwoord. De PTPP en L2TP standaard zijn ook te gebruiken, maar zijn minder veilig en moeten dus zoveel mogelijk vermeden worden wanneer je een VPN gebruikt voor je privacy.

Aantal servers:
Meer dan 9.400 servers in 91 landen

Werkt CyberGhost met Netflix en P2P?
Omdat CyberGhost zoveel wereldwijde servers heeft, is de kans dat Netflix deze allemaal blokkeert minder groot. Toegang tot het aanbod uit de VS blijkt uit onze tests heel betrouwbaar, maar door het constante kat-en-muisspel tussen Netflix en VPN-diensten kan dit van de ene op de andere dag veranderen en/of niet meer werken.

Voor het downloaden via bittorrent heeft CyberGhost een aantal aparte servers aangewezen. Die moet je dus wel selecteren voor je met downloaden begint, Via de interface van de software kan je dat snel en makkelijk regelen.

Welke apps worden ondersteund?
Er is uitgebreide ondersteuning voor Linux. Heeft eigen apps voor MacOS, Windows, iOS en Android. De mobiele apps bevatten een optionele add-blocker en tracking-blokker. Je kunt ook instellen hoe Cyberghost met wifi-netwerken om moet gaan. Ondersteuning voor Smart-TVs.

Snelheid:
Hoewel er snelheidsverlies is ten opzichte van internet zonder VPN-verbinding, heeft dit geen invloed op de ervaring en is streaming en downloaden op hoge snelheden mogelijk.

Sinds de gratis versie van de dienst is geschrapt, is de snelheid voor betalende abonnees beter geworden. Wel merkten we bij sommige servers op sommige tijdstippen een tragere verbinding, maar met de software kun je dat oplossen door een andere server te kiezen.

Klantenservice:
Chat en mail

Verbeterpunten:

 • Sommige servers zijn op sommige tijdstippen wat traag

Prijs en geld-terug-garantie

 • Tijdelijke aanbieding: € 2,11 p/m voor 2 jaar (24 maanden) + 2 maanden gratis
 • € 6,99 p/m voor 6 maanden
 • € 11,99 voor één maand
 • Free trial met 45 dagen geld-terug-garantie. Zeg je dus binnen 45 dagen op, krijg je zonder vragen je geld terug.

Meer details? Lees onze diepgravende CyberGhost review.


5 Express VPN is de beste VPN als geld geen rol speelt

ExpressVPN is een uitmuntende maar dure VPN met een zeer compleet pakket aan servers en privacy functies.

Bezoek ExpressVPN

Specificaties:

 • Geen logs
 • OpenVPN, L2TP/IPSec, PPtP, IKEv2
 • 5 gelijktijdige verbindingen
 • meer dan 3000 servers in 94 landen, waarvan 3 procent virtueel

Waarom zou je ExpressVPN kiezen?

ExpressVPN doet op uitstekende wijze wat je van een VPN mag verwachten. Door de sterke concurrentie op de VPN markt zijn er echter meer diensten die een minstens zo goede dienst leveren voor een lagere prijs. Het is dus de vraag of de relatief hoge prijs van ExpressVPN nog te verantwoorden is. Je krijgt in elk geval wel een hele goede VPN voor je geld.

Veiligheid:
Ondersteunt meerdere protocollen, zoals OpenVPN en L2TP/IPSec die een veilige en snelle verbinding garanderen

Privacy:
Hoewel het bedrijf geen exacte logs bijhoudt, registreert het wel hoeveel data je gebruikt, op welke dagen (maar niet de tijden) je inlogt en vanuit welk land je de verbinding legt. 

Aantal servers:
meer dan 3000 servers in 94 landen, waarvan 3 procent virtueel.

Werkt ExpressVPN met Netflix en P2P?
Voor het kijken van de Amerikaanse Netflix-bibliotheek is deze dienst prima. Voor andere landen is de ondersteuning minder betrouwbaar, maar kan de klantenservice soms helpen om een server te vinden waarmee je bijvoorbeeld ook het aanbod van het Verenigd Koninkrijk kan kijken.

Bittorrent werkt prima met deze dienst. De website van ExpressVPN raadt uTorrent aan, maar andere P2P applicaties werken ook. 

Welke apps worden ondersteund?
Android, iOS, MacOS, Windows. Werkt ook op Linux. Is ook te installeren op bijvoorbeeld spelcomputers en Apple TV. Er zijn extensies voor Chrome en Firefox.

De smartphone apps zijn overzichtelijk en geven je snel verbinding tot fe server van je keuze. iOS ondersteunt IKEv2, Android helaas niet. De Android-app ondersteunt daarentegen split-tunneling, wat de iOS versie niet doet.

Snelheid:
Er is een licht snelheidsverlies vergeleken met internettoegang zonder VPN, maar dit verlies is zeer gering zodat het je ervaring niet beïnvloedt. 

Klantenservice:
Chat en mail

Verbeterpunten:

 • Het grote nadeel van ExpressVPN is de hoge prijs.

Prijs en geld-terug-garantie

 • Tijdelijke deal: $ 6,67 voor 1 jaar + 3 maanden (49 procent korting)
 • $12,95 per maand bij maandelijkse opzegbaarheid
 • $9,99 per maand bij halfjaarcontract
 • Geld-terug-garantie als je binnen 30 dagen opzegt

Meer weten? Lees onze zeer uitgebreide ExpressVPN review.


Veelgestelde vragen over de beste VPN

Wat is een VPN?

VPN staat voor ‘Virtueel Persoonlijk Netwerk’ of ‘Virtual Private Network’.  Dat betekent dat de VPN dienst een speciale, afgeschermde verbinding legt tussen jouw apparaat en de website of dienst die je wil gebruiken. De verbinding gedraagt zich alsof hij zich binnen je eigen netwerk bevindt. Dat betekent dat buitenstaanders niet kunnen zien wat je op internet doet, of waar je je bevindt. Lees hier de uitgebreide uitleg over VPN.

Wat zijn de voordelen van een VPN?

Het belangrijkste voordeel van een VPN is dat niemand kan zien welke internetdiensten je gebruikt of wat je daar doet. 

Als je zonder VPN gebruik maakt van een openbare WiFi-spot, kunnen anderen met eenvoudige software meekijken met je surfgedrag. Maar ook als je van huis uit online gaat, is het mogelijk om te zien waar je bent en waar je gebruik van maakt. Zo is zichtbaar of je met bittorrent downloadt. Ook kan een streamingdienst zoals Netflix zien in welk land je bent, en het aanbod daar op afstemmen.

Met een VPN is je gedrag anoniem, en is het zelfs mogelijk om servers te ‘foppen’ zodat ze denken dat je in een ander land bent. Dat betekent in het geval van streamingdiensten dat je vervolgens toegang hebt tot het veel grotere aanbod van bijvoorbeeld abonnees in de VS.

Wat is de beste gratis VPN?

Voor wie slechts af en toe een veilige verbinding nodig heeft, kan ook een gratis VPN dienst overwegen. Diensten zoals ProtonVPN, Windscribe, Hide.me en AtlasVPN kunnen jouw verbinding heel goed afschermen tegen pottenkijkers.

Ook kun je tot op zekere hoogte downloaden en streamingdiensten gebruiken, al heb je wel te maken met een vrij strenge datalimiet. Daar merk je bij het bezoeken van sites niet snel wat van, maar bij Bittorrent of streaming video zit je zo aan de max. 

Wat is de beste VPN voor Netflix?

De beste VPN voor Netflix geeft je een zo betrouwbaar mogelijke toegang tot buitenlandse bibliotheken. Vooral de Amerikaanse Netflix is erg interessant, omdat daar veruit de meeste films en series te vinden zijn. Maar wellicht heb je interesse in Netflix uit Japan of het VK, en lang niet alle VPN-diensten houden die verbinding even goed in stand. Netflix is namelijk constant bezig met het blokkeren van VPN-diensten.

Netflix is overigens niet de enige streamingdienst die je kunt benaderen met een VPN. Ook services als Amazon Prime Video, HuluHBO Max en Peacock, die normaliter alleen voor Amerikanen beschikbaar zijn, kun je met een VPN deblokkeren.

Aanbieders kiezen er dus vaak voor om slechts een aantal buitenlandse bibliotheken te ondersteunen. Let er dus bij je keuze op of de VPN dienst toegang geeft tot de Netflix-bibliotheek van je keuze.

Wat is de beste VPN voor Popcorn Time?

Wij raden drie VPN-diensten voor Popcorn Time aan: Surfshark, CyberGhost en NordVPN geven je snel en gemakkelijk een beveiligde verbinding waarmee je anoniem kan streamen. Popcorn Time is een dienst die je (illegaal) toegang verschaft tot streaming video.

Als je betrapt wordt op het gebruik van Popcorn Time, kan dat een flinke boete opleveren. Wil je toch deze dienst gebruiken dan is een VPN een manier om jezelf beter tegen detectie te beschermen.  

Wat is de beste VPN voor torrents?

De beste VPN voor torrents heeft servers die speciaal voor dit doeleinde geschikt zijn. De meeste premium VPN-diensten kun je gebruiken voor bittorrent, maar let er wel op dat je dan specifieke servers binnen de dienst moet gebruiken. Dat is om te voorkomen dat het dataverbruik van torrenters de snelheid van andere gebruikers ondermijnt.

Door speciale P2P servers te draaien, kan het verkeer in goede banen worden geleid zodat iedereen een fijne snelheid houdt. 

Kun je een VPN op je router/spelcomputer/TV instellen?

Ja, de meeste apparaten die verbinding maken met internet kun je gebruik laten maken van een VPN.

Voor je thuisnetwerk is het vaak het makkelijkst om de VPN in te stellen op je router, zodat alle apparaten die via de router internet op gaan (smart tv, spelcomputer, pc, mac, chromecast) automatisch via VPN werken. Zelfs je smartphones en andere apparaten die je thuis via WiFi gebruikt, maken er dan automatisch gebruik van.

Maar voor verbindingen buiten de deur is het wel noodzakelijk dat je je smartphones en/of tablet ook instelt voor gebruik van een VPN, om ook veilig te internetten als je niet op je eigen netwerk zit.

Wat is de snelste VPN?

Uiteraard hebben wij voor jou een uitgebreide snelheidstest gedaan van VPN-providers. Vier diensten sprongen daaruit: Surfshark, NordVPN, ExpressVPN en Cyberghost. Bij deze diensten kun je er zeker van zijn dat je op hoge kwaliteit kan streamen en/of downloaden zonder je privacy kwijt te raken. Maar gezien de aard van het internet, is de snelheid van de verbinding aan veel factoren onderhevig.

We raden je dan ook aan om, als snelheid belangrijk voor je is, zelf te testen. Maak daarvoor gebruik van de proefperiode of de geld-terug-garantie. Als een dienst een volledig gratis abonnement aanbiedt, is dat meestal geen goede indicatie van de snelheid, omdat voor gratis abonnementen ook minder servers en minder bandbreedte wordt geleverd.

Wij hebben meerdere tests gedaan om de snelste VPN te vinden.

Wat kost een premium VPN dienst?

De kosten voor een VPN variëren van minder dan 2 euro per maand tot meer dan een tientje per maand, afhankelijk van de dienst en van de duur van het contract. 

Als je voor langere tijd een contract aangaat (bijvoorbeeld voor een jaar) betaal je dus gemiddeld per maand minder, maar je moet wel het hele jaarbedrag ineens voldoen.

Bekijk ook ons artikel over goedkope VPN’s voor een overzicht van betaalbare providers.

Wat zijn de risico’s van een VPN?

De risico’s van een VPN zijn gering, maar bestaan wel degelijk. Om te beginnen is geen enkel computersysteem waterdicht. Zelfs VPN-diensten kunnen gehackt worden.

Zo lang deze bedrijven hier transparant over zijn, en hun verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot het dichten van lekken, valt dat risico echter reuze mee.

Kun je getraceerd worden als je een VPN gebruikt?

Hoewel het zeer moeilijk is om iemand te traceren die een VPN gebruikt, is het niet helemaal onmogelijk.

De verbinding tussen jou en de VPN-dienst zelf is bijvoorbeeld te achterhalen, maar alleen als iemand ook toegang heeft tot de servers van de VPN-dienst. Het is daarom wel belangrijk om een VPN dienst te gebruiken die je kan vertrouwen. 

Zijn VPN’s legaal?

Het gebruik van een VPN is volkomen legaal. Let er wel op dat je gedrag online niet automatisch ‘legaal’ wordt als je een VPN gebruikt.

Vergelijk het met een masker dragen: je bent onherkenbaar, maar als de politie je betrapt op iets illegaals zal dat masker je niet beschermen tegen de juridische gevolgen. Zo is downloaden van films nog steeds verboden, maar door een VPN is de kans zo goed als nihil dat je wordt betrapt. 

Maakt een VPN je anoniem op internet?

Met een VPN kun je anoniem surfen, omdat het je internetgebruik aan de technische kant onzichtbaar maakt. Een VPN versleutelt en verbergt je verbinding, maar je eigen gedrag bepaalt hoe anoniem je werkelijk bent. als jij inlogt op een dienst, weet die dienst alles van je wat je bij het inschrijven hebt opgegeven.

Ook kunnen websites nog steeds via cookies jouw gedrag volgen, tenzij je je browser opdracht geeft dit allemaal te weigeren. En tenslotte zijn er sites die op basis van de kenmerken van je apparaat (resolutie, OS, nationaliteit en nog een aantal criteria) een soort ‘digitale vingerafdruk’ van je computer maken, die ze kunnen volgen. Dat betekent niet dat ze je naam en adres weten, maar wel welke sites jouw computer bezoekt.

Ook hiertegen kun je je wapenen, maar een VPN op zich weerhoudt sites er niet van om op die manier je gedrag te analyseren. Waar je wel zeker van kan zijn is dat je dataverbinding niet tot aan jouw voordeur te traceren is.

Wat is de beste VPN app voor mijn apparaat/operating system?

Voordat je een VPN download kiest, is het slim te kijken of de VPN van je keuze voor jouw favoriete besturingssyste(e)m(en) beschikbaar is. Alle hier genoemde diensten ondersteunen in elk geval Windows en MacOS met eigen VPN apps voor het instellen van de verbinding. Ook voor Android en iOS ligt de software op een hoog niveau, al zien we op mobiele platforms wel verschillen in features tussen Android en de Apple-familie.

Als je binnen deze vier systemen blijft, is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur wat je het fijnst vindt. Gebruik daarom vooral de gratis proefperiode of geld-terug-garantie om de dienst te vinden die het best bij je past.

Ook Linux wordt door de beste betrouwbare VPN-aanbieders meestal wel ondersteund. Als je echt andere Operating Systems wil gebruiken, zoals het OS van je smart-tv ben je meestal aangewezen op handmatig instellen. Bij sommige VPN-diensten moet je dan de instellingen van je router eenmalig aanpassen, wat meteen het voordeel heeft dat alle apparaten in je netwerk automatisch de VPN gebruiken. Dat is gelukkig niet moeilijk.

Gebruik je echt afwijkende hardware, neem dan even contact op met de servicedesk van de verschillende diensten. Dat is ook meteen een goede test van hun klantvriendelijkheid en reactietijd!


Veelgestelde vragen

NordVPN is wat ons betreft de beste VPN van 2022. De dienst biedt snelle servers over de hele wereld, voldoet aan de nieuwste beveiligingsstandaarden en de software is even veelzijdig als gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de prijs/kwaliteitverhouding uitstekend, zeker bij een meerjarig abonnement. 

Zoek je de beste gratis VPN van 2023, dan raden we AtlasVPN aan. Bij de meeste gratis VPN’s is het de vraag of ze wel eerlijk zijn over de data die ze verzamelen en wat daarmee gedaan wordt. Bij AtlasVPN hoef je je hier geen zorgen om te maken, mede door het no-log-beleid. Er zijn wel wat beperkingen bij de gratis versie, zo is er sprake van een datalimiet. Zoek je een VPN die niks kost maar toch veilig te gebruiken is, dan is AtlasVPN een goede keuze.

De beste VPN voor Netflix moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet deze toegang geven tot het buitenlandse aanbod van de streamingdienst en snelle servers hebben in voldoende landen. Wij hebben wat betreft het streamen van Netflix met een VPN de beste ervaringen met Surfshark. Extra voordeel: deze aanbieder is ontzettend betaalbaar.

De veiligste VPN van 2023 is NordVPN, blijkt uit onze uitgebreide tests. De dienst maakt gebruik van de nieuwste beveiligingsprotocollen en hanteert een streng no-log-beleid. Er worden dus geen gegevens van jouw internetsessies bewaard.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

110 reacties op “Beste VPN providers – top 5 best getest oktober 2023

 1. Alert

  Zijn jullie op de hoogte van dit bericht? 2 bekende vpn leveranciers op jullie lijst zou ik niet aanbevelen: expressvpn en cyberghost werken met de inlichtingendiensten samen!
  [https://www.zerohedge.com/news/2021-10-16/malware-distributor-building-vpn-empire]

 2. S.M. Nawaz

  Hallo,

  Als ik vanaf nu VPN ga gebruiken, dan is mijn IP adres verborgen.
  Maar hoe zit het met de oude en vorige sessies met Social Media en websites?
  Bijvoorbeeld, onze berichten, vragen, reacties, ingevulde formulieren enz.
  Zit onze oude IP adres nog altijd daar aan vast?
  Zo wel, is er een mogelijkheid om dat te wijzigen/verwijderen?

  1. VPN diensten

   Ja, het oude IP-adres is in die gevallen gelogd. Alleen wanneer je vanaf nu VPN gebruikt, slaan de websites of social media een andere IP-adres op.

 3. Tobias Kruit

  Geachte lezer,

  hebben jullie Goose VPN al getest? Ik kan nog nergens bevindingen vinden. Ik gebruik het al een hele tijd, maar ik zou graag jullie mening vernemen.

  Veel dank, groet, Tobias

  1. VPNdiensten

   Het gebruik van een VPN maakt de kans dat je een virus oploopt een stuk kleiner, maar toch is het altijd verstandig voor de zekerheid antivirus ingeschakeld te houden.

  1. VPNdiensten

   De Opera browser heeft inderdaad een ingebouwde ‘VPN’, maar dit is in werkelijkheid een proxy, die niet dezelfde mogelijkheden biedt als een VPN. Ook is gebleken dat er problemen zijn met de veiligheid (extension leak), is de verbinding traag, het aantal servers en locaties zeer beperkt, is de ‘VPN’ niet geschikt voor torrents, en is er geen klantenservice beschikbaar. De ingebouwde oplossing van Opera is om deze redenen niet als reële optie genoemd.

  1. VPN diensten

   Bij al deze VPN providers kun je met meerdere apparaten tegelijk gebruik maken van een VPN verbinding met 1 abonnement. In de reviews van alle VPN aanbieders kun je exact zien wat het aantal maximale toegestane gelijktijdige verbindingen is met 1 abonnement.

 4. Charles

  Ik heb op aanraden van een bevriend persoon de VPN Goose in gebruik
  Hebben jullie ervaringen e/o comments betreffende Goose ?
  Ik lees namelijk niets over Goose, dus ben erg benieuwd of dit evt. wordt aanbevolen

  BVD

 5. Chris

  Hallo beste, ik heb express VPN, die zo goed zou moeten zijn? Maar die beschermt niet tegen malware? Dan is hij toch niet zo goed? Of is malware niet belangrijk?

  Mvg

  Chris

  1. VPN diensten

   Een VPN is niet bedoeld voor het beschermen tegen malware. ExpressVPN is dus wel een goede VPN. Malware is uiteraard wel belangrijk, maar daar zul je een antivirus of anti malware programma tegen moeten gebruiken.

 6. rene verwoerd

  ik stream vaak sportwedstrijden uit engeland of duitsland,biedt een vpn dan een betere ontvangst en kan ik dan meerdere wedstrijden streamen?,gaarne reaktie

  1. VPN diensten

   Als er omroepen zijn die in dat betreffende land de streams gratis uitzenden op hun websites en/of app werkt dat inderdaad perfect via een VPN.

 7. Ben Adar

  Ik zit veel bij klanten waar ik geregeld op een onbeveiligd gastennetwerk terecht kom. Hiervoor heb ik onlangs BitDefender VPN aangeschaft. Daar heb ik niets dan ellende mee als het gaat om de combinatie met Microsoft Office Applicaties en OneDrive. Openen van deze resulteert in “geen connectie”, “niet aangemeld” etc. meldingen waardoor in de cloud werken geen optie is. BitDefender’s support laat hier in te wensen over.

  Nu ben ik op zoek naar een andere VPN leverancier, maar ik heb geen zin om weer tegen deze problemen aan te lopen. Echter vind ik hierover geen info op de website. Als dit te testen is (of, nog beter, getest is) zou dat erg prettig zijn.

  1. VPN diensten

   Ook volgens ons is Bitdefender momenteel geen goede VPN provider, dit kun je ook zien aan de score in de Bitdefender review. Je kunt over alle VPN diensten informatie vinden in de uitgebreide reveiws, we hebben ze allemaal zelf getest. Alle reviews vind je op onze pagina met VPN aanbieders.
   We kunnen je adviseren om Windscribe even te proberen. Deze dienst is goed beoordeeld en bovendien kun je gratis en vrijblijvend testen of het wat voor jou is. Klik hier voor de WIndscribe review en daar kun je ook direct doorklikken naar de website.

 8. Ron Scheepers

  Ik las net een recensie over VPN aanbieder Private Internet Access. Deze aanbieder komt daar positief uit. Wat is jullie mening over deze aanbieder?

   1. Ron Scheepers

    In uw review staat dat maximaal 5 connecties gelijktijdig kunnen werken. De website van PIA geeft echter aan dat maximaal 10 apparaten gelijktijdig kunnen werken. Ik neem aan dat 5 connecties ook 5 apparaten zijn. Heeft PIA dit aantal onlangs gewijzgd?

    1. VPN diensten

     Bedankt voor de opmerkzaamheid. Private Internet Access blijkt dit sinds kort verantwoord te hebben, we hebben dit inmiddels aangepast.

  1. VPN diensten

   Je zult inderdaad gewoon klant moeten blijven bij een internetprovider. Je hebt namelijk het internet nodig om gebruik te maken van een VPN verbinding.

 9. Gokhan

  Beste,

  Welk vpn raden jullie aan als ik graag onbeperkt torrents wil downloaden en popcorntime wil gebruiken in Nederland? Mijn andere vraag is kun je torrents en popcorntime ook met een gratis vpn gebruiken?

  Mvg

  1. VPN diensten

   We hebben een speciale pagina geschreven over Torrent VPN’s. Gratis VPN’s zijn er niet geschikt voor omdat deze altijd een datalimiet hebben. Omdat je met downloaden en films kijken veel data verbruikt zal een gratis abonnement niet voldoende voor jouw doeleinden. Wel hebben we een lijstje gemaakt met goedkope VPN’s.

 10. David De Groodt

  Ik ga binnenkort naar Egypte en ik zou graag Netflix (Belgische account) daar kijken ontvangen.
  Mijn vraag ik ben daar maar voor 2 maanden kan ik dan de VPN dienst later gewoon opzeggen?
  Ik gebruik die sporadisch in het jaar en ik heb ook een Mifi Router om die daar te gebruiken met een Egyptische Datacard.
  Graag wat assistentie in deze materie.

  1. VPN diensten

   Je kunt bij de verschillende VPN providers kiezen voor welke periode je een abonnement wilt gebruiken. In jouw geval is het dus aan te raden om een maandabonnement af te sluiten en dit na de 2e maand op te zeggen. Let er wel op dat de VPN die je kiest niet geblokt wordt door Netflix, dit probeert Netflix namelijk actief te doen.

 11. f.veth

  Ik ga komende maand naar de VS en wil daar graag Ziggo kijken via mijn eigen abbonement op mijn laptop
  als het goed bevalt wil mijn zoon blijven kijken via mijn abbo want hij woont daar
  welke vpn is geschikt om Ziggo te blijven kijken?

 12. hans stoutjesdijk

  Ik heb al jaren een abonnement op private internet acces op mijn windows tablet..
  Nu wil deze vpn ook op mijn ipad zetten.
  Kan dat gratis?
  En hoe doe je dat?

  1. VPN diensten

   Ja dat kan. Je kunt in de app store van Apple simpelweg de software voor je iPad downloaden, zoek op “private internet access”. Vervolgens heb je alleen de inlogcode van Private Internet Access nodig om verbinding te maken met een VPN server naar keuze.

  1. VPN diensten

   Bij elk abonnement heb je recht op alle software die ze aanbieden. Je kunt dus de software voor de verschillende apparaten met 1 abonnement simpelweg downloaden van hun website.

 13. John

  ik woon en werk in Indonesie, Jakarta welke betaal en/of gratis VPN provider kan me toegang geven tot Belgische Tv en Belgische Netflix?
  Dank bij voorbaat voor jullie feedback.

  1. VPN diensten

   De gratis VPN aanbieders krijgen het niet voor elkaar om de Netflix blokkade te omzeilen. Met een gratis VPN provider als Windscribe moet het wel lukken om Belgische TV te kijken, je hebt wel dan wel een datalimiet die er vrij snel doorheen gaat als je online tv gaat kijken. Maar testen met een gratis VPN provider geeft je in ieder geval een idee van hoe werkt.
   Om Netflix werkend te krijgen zal het toch noodzakelijk zijn om een betaald VPN abonnement af te sluiten. Tot op heden hebben we de beste ervaring met ExpressVPN. Op onze pagina Netflix VPN vind je meer informatie over een VPN in combinatie met Netflix.

 14. C Swartsenburg

  Stel ik wil surfen op Darkweb,reageren,kopen,verkopen,betalingen in crypto’s doen en ontvangen,daarnaast eis ik van een VPN service dat men geen medewerking kan geven aan Justitieele diensten,waar ook ter wereld, de mogelijkheid hebben om van server naar server een tunnel op te zetten zodat verbinden via meerdere servers verloopt (meeste VPN diensten kunnen dit niet) welke VPN dienst raad je aan, ben benieuwd of je er 1 vind

  1. VPN diensten

   In dat geval kunnen we je NordVPN aanbevelend. Deze heeft VPN over VPN mogelijkheid en biedt zelfs Tor over VPN aan. In de vorige link vind je de review van NordVPN waar dit alles in beschreven staat.

 15. Frank

  Ik ga binnenkort naar Italië. Welke VPN kan ik het beste gebruiken, Privateinternetacces, Cyberghost of de gratis Windscribe?
  Of zijn er betere opties?

  1. VPN diensten

   Het is afhankelijk van wat je er mee wilt doen. Als je films wilt streamen zou ik bijvoorbeeld kiezen voor private internet acces of Cyberghost. Als je het “gewoon” wilt gebruiken voor veilig internetten en af toe de mail te lezen dan is het voldoende om het gratis abonnement van Windscribe te gebruiken.

 16. Jose Terry

  Wij gaan in augustus naar China verhuizen voor een paar jaar. Kan ik vanuit daar met een VPN NL tv programmas ontvangen van uitzending gemist of BVN via de app?? Er komt wifi in het huis en we hebben dan prepaid NL iphone telefoons en Mac book air en iPads. En als ja, welke VPN raden jullie aan?

  1. VPN diensten

   Ja dit is mogelijk met een VPN. Het enige probleem dat zich kan voordoen is dat China actief VPN services probeert te blokkeren, gelukkig lukt dit vaker niet dan wel. Voor gebruik in China raden we de VPN service van ExpressVPN aan, deze heeft tot nog toe altijd goed gewerkt in China.
   Ik zie echter dat jullie wel veel apparaten willen gebruiken met de VPN verbinding. Bij ExpressVPN kun je met maximaal 3 apparaten tegelijkertijd met een VPN server verbinding maken. Een goed alternatief voor ExpressVPN in China is NordVPN, bij deze provider kun je met maximaal 6 apparaten tegelijkertijd verbinding maken met een VPN server van NordVPN.

 17. Eric

  Welke VPN provider kan ik het beste kiezen voor het volgende:
  Ik heb een Synology NAS waarmee ik torrents of nzb doe downloaden.
  Nu wil ik dat downloaden graag anoniem doen.
  Kan ik zo’n VPN service installeren op mijn NAS, dat die de films download via de beveiligde VPN verbinding?
  Als extra kan ik dan natuurlijk op de pc of tablet ook gebruik maken van de VPN, ,
  maar daar is het me in eerste instantie niet om te doen.

  1. VPN diensten

   In de lijst op deze pagina met de beste VPN’s vind je allemaal VPN services die perfect geschikt zijn om te gebruiken in heel Rusland en dus ook st. Petersburg. Afhankelijk van je budget raden we dus NordVPN of ExpressVPN aan.

 18. Diet

  Dank jullie wel. Enig idee of Avast goed is? Voor mij is belangrijkste de privacy. Snelheid is hier door lokatie toch niet optimaal te behalen voor mij. Ben vooral al dat “meekijken en meeluisteren” meer dan zat.
  Groet!

  1. VPN diensten

   We hebben een review geschreven over de Avast VPN, deze vind je hier (klik). Op zich doet die z’n werk maar we denken dat er betere alternatieven zijn. Zeker als je een VPN service zoekt die je privacy goed beschermt.

 19. geecky

  Welke VPN kan ik kopen met de paysafecard?

  Momenteel is ExpressVPN duurder dan IPVanish.

  Ik wens voornamelijk de Amerikaanse Netflix te bekijken en af en toe eens iets via Kodi.
  Wat kan u mij dan aanraden?

  1. VPN diensten

   In Hongarije werkt het precies hetzelfde als in andere landen. Je hebt enkel een abonnement nodig bij de VPN service van je keuze en de software die zij meeleveren.

 20. Irene

  Waarom wordt de gratis versie van Windscribe niet genoemd als gratis VPN? Elke maand gratis 10 GB is toch vele malen beter dan eentje opnoemen waarbij je maar 500mb krijgt?

  1. VPN diensten

   Dank je voor je opmerking. Eens in de zoveel tijd updaten we het artikel en bekijken we of we iets moeten toevoegen of juist moeten weghalen. Inmiddels hebben we Windscribe dan ook toegevoegd aan het lijstje met gratis VPN services. Nogmaals bedankt voor het ons hierop wijzen.

 21. Nieuwenhuis

  kan je met een vpn( ik dacht aan express vpn ) abonnement op verschillende systemen gebruiken.
  bv windows en android.

  Ik woon in frankrijk.

  Groet

  Philip Nieuwenhuis

 22. p. usti

  1) Augustus 2016 meldt u dat u Goose gaat testen.Lees er goede dingen over. Niet bij u. Nog niet getest?
  2) Via je betaling geef je toch prive data weg / gegevens weg. Hoe zit dat?
  3) Downloaden via nieuwsgroepen lees ik nergens iets over. welke is daarin het best?

  1. VPN diensten

   1) We hebben Goose al tijd geleden getest, de review kun je hier terugvinden.
   2) Er zijn bepaalde betaalmiddelen die meer prive zijn: Bitcoin en Paysafe card bijvoorbeeld.
   3) Voor informatie over anoniem downloaden kun je dit artikel lezen.

 23. annemie

  mijn zoon heeft laatst in duitsland op popcorntime 1 film gekeken op zijn logeeradres. een maand later kregen ze daar een boete van 914 euro binnen. welke vpn kan ik het beste gebruiken zodat dit niet nog eens kan gebeuren, zowel in duitsland/buitenland als in nederland

  1. VPN diensten

   Je dient dan een VPN service uit te kiezen met servers in Italië. Zodra je een abonnement hebt op een VPN service kun je met de hulp van de software die je van de VPN service krijgt eenvoudig een server kiezen in het land, in jullie geval Italië, waarvan je een uitzending wilt zien. NordVPN heeft veel servers in Italië staan en is zeer zeker aan te raden.

 24. Sjim

  Ik maak gebruik van Cyberghost.
  Wat opvalt is dat zonder VPN van Cyberghost de downloadsnelheid 190 mbps is.
  Via de VPN van Cyberghost is de downloadsnelheid slechts rond de 60 mbps. Dit was tot twee weken terug nog ruim 130 mbps.
  Ik heb al via verschillende server aangemeld maar dat geeft geen soelaas.
  Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat de downloadsnelheid nu een stuk trager is.

  1. VPN diensten

   Het kan zijn dat de servers die je probeert erg druk zijn. Een tip is om de server te kiezen die geografisch zo dicht mogelijk bij jou in de buurt staat.

 25. roger abeck

  lk woon in Spanje,wil van Belgische en Nederlandse TV progamma’s als ook Nederlandstalige apps gebruik maken.
  Welke VPN dienst raad u mij aan.

  1. VPN diensten

   Hiervoor raden we je ExpressVPN aan. Ze hebben zowel servers in Nederland als in België. Bovendien zijn de verbindingen perfect evenals de service.

 26. Corina

  Dank je wel voor het artikel…
  toch kom ik er niet helemaal uit welke VPN ik in Marokko het best kan gebruiken. Welke raad je aan?

  1. VPN diensten

   Wij raden op het moment ExpressVPN aan. Deze heeft servers over de gehele wereld en de software is heel gemakkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de verbindingen erg stabiel en snel.

 27. Lukas

  Ik zie de voordelen wel, maar begrijp niet helemaal hoe een VPN werkt.
  Hoe kan ik bijvoorbeeld vanuit het buitenland nederlandse zenders zien/ontvangen.
  Moet ik dan in Nederland een abonnement hebben op ziggo of KPN ?
  Hoe kijk ik naar Netflix in de USA ?
  Wie kan me dit uitleggen.

  1. VPN diensten

   Nee je hebt dan niet perse een abonnement op Ziggo of KPN nodig. Je kunt via de NPO app de publieke omroepen gewoon zien. En voor RTL kan je bijvoorbeeld via RTL XL ook gratis terugkijken. Om de Amerikaanse Netflix te kijken heb je een Netflix account nodig en een VPN service.

 28. Jan Mulder

  Ik zag op de PCM site een test waarbij een gebruiker de opmerking maakte dat hij het Nederlandse Goose VPN gebruikte voor 3 euro per maand. Hoe is uw reactie daarop?

  1. Nico

   Ik heb Goose voor een maand gratis kunnen testen.
   Is best wel een goed progie.
   Voor mij persoonlijk zit er een nadeel aan dat er een datalimiet van 50 gigabyte is, maar voor sommige mensen zal dit voldoende zijn..
   Je kunt die er bij kopen 5 GB / 25 GB of 50 GB
   50 GB kost 3 euro
   Als je dus meer als 50 GB per maand gebruikt kom je op een prijs van 6,75 euro.
   Is wel snel met down / uploaden.Geen p2p [torrents] ondersteuning

 29. FransV

  Verblijf 2 maanden in Griekenland (een van de eilanden) en kan daar gebruik maken van een wifi verbinding.Is de vpn-dienst van Express-VPN ok voor een goede ontvangst van de Ned tv progr.? Ik vind de kwaliteit belangrijker dan de prijs!
  Streaming ?
  bvd

  1. VPN diensten

   Ja Expressvpn heeft servers in Nederland staan die het mogelijk maken om Nederlandse content te bekijken op zovel npo gemist als op RTL XL. Bovendien staat deze partij bekend om zijn zeer snelle servers, qua kwaliteit zit je bij ExpressVPN dus erg goed.

 30. VPN.ht gebruiker

  Ik ben eigenlijk benieuwd waarom VPN.ht er niet tussen staat en als het dan door de beoordelings’test’ gehaald wordt, hoeveel punten het zou krijgen. Toevallig heb ik net weer de invoice binnengekregen van $ 39,99 per jaar.

  1. VPN diensten

   We hebben tot nog toe nog geen tijd gehad om VPN.ht te beoordelen. Maar dankzij jouw tip gaan we VPN.ht als eerst volgende service beoordelen, dank je wel! VPN.ht bevalt jou dus wel goed zo te lezen?

   1. VPN.ht gebruiker

    Ik heb het nog te weinig gebruikt om er iets zinnigs over te zeggen. Vandaar mijn vraag naar jullie beoordeling. Maar ga het zeker nu op mijn android-toestel zetten i.v.m. openbare wifi-mogelijkheden….