HBO Max (o.a. Mortal Kombat) in Nederland met VPN kijken: zo werkt het

Heb je ondertussen ongeveer elke goede serie en film op Netflix of Amazon Prime al gezien? Dan is het tijd om HBO Max te proberen, een nieuwe Amerikaanse streamingdienst met alleen maar kwaliteitskijkvoer. Normaliter is de dienst enkel vanuit de V.S. te bekijken, maar met een VPN is HBO Max kijken in Nederland een peulenschil.

Wil je simpelweg weten wat de beste VPN om HBO Max in Nederland te kijken is? Dit behandelen we eerst. In de rest van dit artikel gaan we dieper in op HBO Max en geven we je een stappenplan om HBO Max met een VPN in Nederland te kijken.

Inhoudsopgave

Mortal Kombat kijken in Nederland op HBO Max in april 2021Mortal Kombat stream kijken (nieuwe release op 23 april 2021)

Wil je de nieuwe Mortal Kombat kijken? Deze actiefilm is nu te zien, en omdat je voorlopig de bioscoop niet inkomt, kun je hem thuis op je bank kijken via HBO Max. Volg het stappenplan hieronder om deze langverwachte blockbuster te kunnen kijken. Maar wacht niet te lang. Op 23 mei verdwijnt de film alweer uit de bibliotheek van de streamingdienst.

Mortal Kombat heeft een speelduur van 110 minuten en is geregisseerd door Simon McQuoid. Castleden zijn onder andere Lewis Tan, Jessica McNamee, Hiroyuki Sanada, Joe Taslim, Mechad Brooks, Tadanobu Asano, Ludi Lin, Chin Han, en Sisi Stringer.

De nieuwste Mortal Kombat film draait om een nieuw personage dat niet in eerdere verfilmingen te zien was – een MMA vechter genaamd Cole Young, gespeeld door Tan. Cole wordt opgejaagd door Sub-Zero, de beste krijger van Outworld keizer Shang Tsung, en ontdekt al snel dat zijn mysterieuze drakenmoedervlek een soort uitnodiging is voor een apocrief vechttoernooi.

“Uit angst voor de veiligheid van zijn familie gaat Cole op zoek naar Sonya Blade op aanwijzing van Jax, een Special Forces-majoor die dezelfde vreemde drakenvlek draagt waarmee Cole is geboren,” luidt de beschrijving van de film. “Zodra hij naar de tempel van Lord Raiden is gebracht, begint Cole zijn training met ervaren krijgers Liu Kang, Kung Lao en de schurkachtige huurling Kano. Al snel zal hij samen met de grootste kampioenen van de Aarde het opnemen tegen de vijanden van Outworld in een strijd om het universum die op het spel staat.”


Hoe kies je een VPN voor HBO Max?

Een keuze maken uit alle VPN-providers is niet zo eenvoudig, want er zijn er heel veel. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten.

 1. Je moet natuurlijk wel een VPN-provider kiezen die in de V.S. servers heeft staan, anders zal het natuurlijk niet lukken om HBO binnen te halen. Gelukkig is Amerika zo ongeveer de belangrijkste markt voor dit soort diensten, dus dat zit bij zowat alle providers wel snor.
 2. Ook de snelheid is belangrijk: hoe sneller de verbinding met de States, hoe vlotter het dataverkeer bij jou binnen komt en hoe beter de beeldkwaliteit en kijkervaring.
 3. Tot slot is het natuurlijk ook interessant als je VPN-provider een deugdelijk aanbod van apps voorziet om de VPN-verbinding te maken, dus minstens Windows en OS X, natuurlijk ook Android en iOS en liefst ook je gameconsole, streaming box of smart tv.

Wat is de beste VPN om HBO Max te kijken?

Wij testen voortdurend VPN-providers en houden nauwgezet alle nieuwe ontwikkelingen in VPN-land bij. Onze drie favoriete VPN-providers zijn momenteel: NordVPN, Surfshark en CyberGhost, in die volgorde. Al deze VPN-providers bieden gratis proefperiodes aan om hun diensten uit te proberen. Maak er zeker gebruik van, zo weet je precies wat je kan verwachten alvorens je een betalend abonnement neemt.


NordVPN heeft meer dan 5000 servers staan in bijna zestig landen, waaronder natuurlijk ook de V.S. Het bedrijf biedt een uitstekende verbindingssnelheid (veel meer dan wat nodig is om video te streamen) en is op heel veel apparaten beschikbaar.

Bezoek NordVPN


Surfshark VPNSurfshark is dan weer in 61 landen aanwezig en heeft zowat 2000 servers wereldwijd. Deze provider biedt vaak zelfs nog wat hogere snelheden dan NordVPN dus je zal zonder enig probleem video kunnen streamen, zelfs in glorieuze HD-kwaliteit.

Bezoek Surfshark


CyberGhost ten slotte heeft zo’n 6300 servers in ruim 90 landen en 112 locaties. Ook hier is de snelheid meer dan voldoende om te streamen en CyberGhost biedt, net zoals de meeste andere providers trouwens, ook heel wat servers aan die speciaal geoptimaliseerd zijn om videostreamingdiensten door te sturen.

Bezoek CyberGhost


Wat is HBO?

HBO staat voor Home Box Office, een Amerikaanse kabelzender die al bijna een halve eeuw oud is. Een jonkie is het dus niet, maar de naam heeft, zeker sinds 2000, een bijna mythische bijklank gekregen vanwege de zondvloed van uitstekende tv-series die het bedrijf al heeft geproduceerd.

Terwijl Amerikaanse network television in de jaren negentig en begin 2000 synoniem stond voor doodbrave series, voorspelbaarheid en comedy-met-een-lachband, produceerde HBO reeksen die het publiek au sérieux namen, die stevig buiten de lijntjes durfden te kleuren en die zwaarwichtige thema’s, stevig geweld en een fikse portie naakt niet uit de weg gingen.

The Larry Sanders Show, Flight of the Conchords, Sex and the City, Deadwood, Carnivale, The Sopranos, Band of Brothers, The Wire, Boardwalk Empire, Six Feet Under en natuurlijk Game of Thrones… de lijst met legendarische HBO-shows is bijna eindeloos.

Allemaal samen maakten ze van HBO een huis van vertrouwen voor liefhebbers van kwaliteitstelevisie. Het succes werkte al snel aanstekelijk en ook andere (kabel)zenders begonnen door te krijgen dat er een publiek bestond voor intelligente televisie. Zonder HBO zouden reeksen als The Shield, Mad Men, Dexter en Battlestar Galactica allicht nooit groen licht gekregen hebben.

Wat is HBO Max dan?

HBO heeft al verschillende jaren eigen streamingdiensten en het is niet zo eenvoudig om daar een onderscheid tussen te maken, omdat ze elkaar (deels) overlappen. We zetten ze even op een rijtje.

1) De allereerste was HBO Go, in 2010 al. Die (gratis) dienst is echter enkel toegankelijk voor mensen die al een Amerikaans kabelabonnement op HBO hebben afgesloten.

2) In 2015 volgde HBO Now, een streamingdienst waarvoor je geen kabelklant moest zijn en die zelfs een tijdje in Nederland op de markt was, vooraleer Ziggo een exclusief contract sloot met HBO.

3) De laatste in het rijtje is HBO Max, dat eind mei van 2020 op de wereld werd losgelaten. HBO Max heeft hetzelfde aanbod als HBO GO, maar dan aangevuld met nog meer films en series van Warner Media, de huidige eigenaar van HBO. Het gaat dan onder meer over content van DC Comics, The Cartoon Network, TBS, TNT en Studio Ghibli. Die laatste naam zal vooral liefhebbers van Japanse anime als muziek in de oren klinken, want Studio Ghibli is verantwoordelijk voor klassiekers uit het genre als Princess Mononoke, Howl’s Moving Castle en Ponyo.

Alles in totaal werd HBO Max gelanceerd met zowat 10.000 uur aan content. Daaronder de complete HBO-bibliotheek en meer dan 1.300 films, gaande van recente blockbusters als Ad Astra over de complete Harry Potter-reeks tot en met Casablanca en Citizen Kane. Eigen reeksen, die nergens anders te zien zullen zijn, zal HBO trouwens ook gaan produceren voor HBO Max, waaronder een serie die gebaseerd is op de film Dune.

Hoe kun je HBO Max in Nederland kijken?

We kunnen ons perfect voorstellen dat het water je in de mond loopt bij het lezen van al dat lekkers, dus de hamvraag is: hoe kun je ervoor zorgen dat HBO Max ook in jouw Nederlandse of Belgische huiskamer te zien is? Het antwoord is: met een VPN of Virtual Private Network.

HBO heeft voor heel veel reeksen zijn buitenlandse rechten al aan andere kabelmaatschappijen in Europa en Azië verkocht en het bedrijf zal er dus alles aan doen om HBO Max enkel toegankelijk te maken voor Amerikaanse kijkers. Die worden vooral geselecteerd op basis van hun IP-adres. Heb je een Amerikaans IP-adres? Dan kom je erin bij HBO Max, zo niet word je vriendelijk naar de uitgang verwezen.

En hier komt de VPN in het spel. Door gebruik te maken van een VPN wordt je netwerkverkeer echter vanuit Nederland of België via een Amerikaanse server omgeleid. Daardoor lijkt het alsof je je in de V.S. bevindt en kun je naar hartenlust kijken, ook al zit je gewoon in je huiskamer in Heist-op-den-Berg of Purmerend.

Nu is er overigens nog een tweede hindernis(je) dat het moeilijk moet maken om een abonnement op HBO af te sluiten: je moet ook over een Amerikaanse kredietkaart beschikken. Gelukkig bestaan er ook daar manieren om dit te omzeilen. Daar komen we zo dadelijk nog op terug.

Gebruik ik een VPN-app of stream ik via mijn router?

NordVPN app overzichtEr is trouwens nog een keuze die je zult moeten maken: ga je je VPN voor elk apparaat in huis (dus: je telefoon, je tablet, je pc, je laptop,…) apart instellen? Of ga je de verbinding via de router laten verlopen? In dat laatste geval wordt al je netwerkverkeer in een beweging langs de VPN gestuurd.

Dat heeft een groot voordeel: ook apparaten waarvoor geen VPN-app bestaan (je smart tv bijvoorbeeld of een Chromecast) kunnen dan van de VPN gebruikmaken. Het grote nadeel is dat niet iedere router de mogelijkheid heeft om als VPN-cliënt ingezet te worden. Dat moet je dus op voorhand wel even uitvissen.

HBO Max kijken: stappenplan

Goed, je hebt een keuze gemaakt en je bent klant geworden bij een VPN-provider. Nu wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de bank van HBO gaan genieten. Hoe gaat dat in z’n werk?

Je VPN inschakelen en naar de HBO Max-website surfen om daar een abonnement aan te maken, lukt helaas niet. HBO vraagt in dat geval immers naar een Amerikaanse kredietkaart, iets waar de meeste Belgen en Nederlanders waarschijnlijk niet zullen over beschikken.

Je kunt dit probleem omzeilen door een abonnement aan te maken met HBO Max-app op je smartphone of tablet. In dat geval kan je immers betalen via je PayPal-account.

De grote uitdaging hierbij is evenwel om de HBO-app op je telefoon te krijgen, want die staat natuurlijk niet in de Belgische of Nederlandse app-winkels. Ere wie ere toekomt: hoe je dat voor mekaar krijgt, werd ontdekt door de Britse website Tech Advisor. We hebben dit zelf getest en het werkt, kudos voor hen dus. De werkwijze is wel niet helemaal dezelfde voor Android of iPhone.

Ik heb een Android-telefoon

NordVPN op een smartphone
NordVPN op smartphone

Als je een Android-telefoon hebt, gaat het zo:

 1. Maak op je telefoon verbinding met je VPN-provider en kies voor een Amerikaanse server.
 2. In de webbrowser Chrome maak je een nieuw Google-account aan. Op de startpagina klik je bovenaan op je eigen profielfoto en klik je in het vak “Gebruiker” op je naam. Kies voor “Account toevoegen”.
 3. Vul alle gegevens in (naam, geboortedatum,…) tot je een nieuw Gmail-adres hebt.
 4. Ga naar de Play Store en schakel over op je nieuwe account (rechtsboven op je profielfoto klikken).
 5. Nu kan je in de Play Store de HBO Max-app zoeken en downloaden.
 6. Installeer de app, start deze op en probeer een serie te streamen. HBO zal je vragen om in te loggen. Gebruik hiervoor het nieuwe Google-account dat je net gemaakt hebt.
 7. Wanneer HBO je vraagt om je betaalgegevens in te vullen (zelfs voor de proefperiode van 14 dagen) kies je hier PayPal. Dit mag je reguliere PayPal zijn die aan een Belgische of Nederlandse bankrekening of kredietkaart is gekoppeld. Na je gratis proefperiode wordt deze dan automatisch gebruikt om elke maand je HBO-abonnement te betalen.
 8. Je bent nu klaar om te streamen.

Ik ben Apple-gebruiker

NordVPN iPhone instellenVoor Apple-gebruikers is de procedure ongeveer dezelfde, alleen een tikje omslachtiger.

 1. Surf op een pc of Mac naar http://appleid.apple.com. Hier gaan we een nieuw, Amerikaans Apple-ID aanmaken. Doe dit niet op je iPhone, want dan werkt het niet.
 2. Kies op deze pagina voor “Maak je Apple ID aan”. Vul je gegevens in (het hoeft je echte naam niet te zijn en je mag eventueel een tijdelijk mailadres gebruiken al je Apple-ID). Verzeker wel dat je als Land/Regio kiest voor “Verenigde Staten”. Als telefoonnummer mag je gewoon het nummer van je Belgische of Nederlandse mobieltje opgeven.
 3. Nadat je op “Ga door” hebt geklikt, zal Apple zowel naar je gsm-nummer als naar het mailadres dat je opgaf een verificatiecode sturen. Die geef je natuurlijk in.
 4. Als het goed is, is je nieuwe Apple ID daarmee aangemaakt. Nu ga je verder op je iPhone. Ga naar “Instellingen” en klik op “iTunes en App Store”. Klik bovenaan op je “oude” Apple ID en kies voor “Uitloggen”. Klik opnieuw op je Apple ID en log terug in met je “nieuwe”, Amerikaanse Apple ID.
 5. Ga terug naar “Instellingen” en klik op “Algemeen” en daarna “Taal en Regio”. Kies hier voor “Verenigde Staten”. Alle andere instellingen mag je laten staan.
 6. Ga nu naar de App Store en zoek naar de HBO Max-app. Die zou tevoorschijn moeten komen.
 7. Als je kiest om deze te installeren, zal Apple een melding geven dat het de eerste keer is dat je de App Store met dit account gebruikt en dat je nog wat extra informatie moet geven. Bij “Betaalmethode” kies je voor “None”. Je moet ook een adres opgeven. Wij gebruikten het adres en telefoonnummer van een McDonalds in Brooklyn die we op Google opzochten. Je eigen telefoonnummer werkt niet omdat de nummerstructuur anders is dan een Amerikaans nummer.
 8. Nu zal de HBO Max-app eindelijk gedownload worden naar je apparaat.
 9. Start nu je VPN op je op iPhone en start daarna de HBO Max-app op. Probeer een film of serie te streamen en de app zal je vragen om een abonnement aan te maken. Zodra dat gedaan is, zal Apple je vragen om een betaalmethode aan je Apple-account toe te voegen. Een van de methoden is PayPal en daarvoor kiezen we.
 10. Zodra je in je PayPal bent ingelogd en je autorisatie hebt gegeven, kan je terug naar de HBO Max-app gaan en beginnen streamen. Na de proefperiode van twee weken, betaal je je abonnement dan maandelijks via PayPal.

Alternatief voor avonturiers

Heb je een Android-telefoon en het lukt op een of andere manier niet om HBO met bovenstaande methode aan de praat te krijgen? Dank kun je de app ook gewoon sideloaden. Dat wil zeggen dat je hem niet uit de officiële winkel van Google downloadt, maar uit een alternatieve downloadshop op internet. Zo zijn er wel wat, de allerbekendste is waarschijnlijk wel APK Mirror. Aptoide, AppBrain en UpToDown zijn er nog andere.

Je surft naar die websites toe met je mobieltje en downloadt gewoon de app, net zoals je dat bij de Google Store zou doen. Daarna kan je hem installeren. Een nadeel is wel dat de apps (in tegenstelling tot apps uit de officiële Google-winkel) niet automatisch geüpdatet worden naar de nieuwste versie. Die moet je dus af en toe manueel opnieuw downloaden.

Een oplossing daarvoor is dan weer om bijvoorbeeld de app van APK Mirror zelf te installeren en zo andere apps binnen te halen. Dan worden ze wél automatisch geüpdatet.

Een gewaarschuwd mens…

Een belangrijke bemerking wel bij deze werkwijze: op het internet circuleren heel wat waarschuwingen dat je moet oppassen met het sideloaden van apps die niet van bij Google komen. Dat is niet voor niets. Het risico dat je op die manier een app binnenhaalt die met een virus of iets dergelijks is besmet, is niet onbestaande.

Download daarom zeker geen apps uit schimmige Chinese downloadshops en houd je aan de grote namen die we hierboven al aanhaalden. De kans dat je daar een besmet bestand binnenhaalt, is klein. Maar… dus niet helemaal nul.

Laat daarom bijvoorbeeld ook altijd even een anti-virusscanner op je gedownload bestandje los, om te kijken of alles wel koosjer is.

Hoe kijk ik HBO Max op mijn smart TV?

Smart tv VPNWil je nu HBO niet alleen op gsm of tablet bekijken, maar ook op je smart TV, dan loop je zo’n beetje tegen hetzelfde probleem aan: de app is niet zomaar via je tv te downloaden. Bezitters van een Android TV (zoals Sony en Philips die maken) hebben een voordeel: ook op deze tv’s kunnen app’s via sideloading geïnstalleerd worden. Dat kan bijvoorbeeld door het HBO-bestand via APK Mirror op je telefoon te downloaden, naar jezelf te e-mailen en het dan via een USB-stick op de tv te zetten.

Heb je nu echter pakweg een Samsung, Panasonic of LG in de woonkamer staan? Geen probleem, ook jij kunt kijken, maar dan heb je wel een extra stukje hardware nodig: een Google Chromecast. Dat is een kastje waarmee je videocontent via je telefoon naar de tv kunt sturen. Het ding is de milde investering van 39 euro (of 79 euro voor de 4K-versie) best wel waard. Alternatieven zijn er ook: met een Nvidia Shield TV (189 euro) of een Xiaomi Mi Box TV (75 euro) lukt het ook.

Een belangrijk aandachtspunt wel: deze oplossing werkt enkel maar als je je router als VPN-cliënt hebt kunnen instellen. Ook je Chromecast moet immers via een VPN met internet verbonden zijn om dit mogelijk te maken.

Wat als HBO Max niet werkt?

Wij hebben HBO Max aan de praat gekregen, dus dan moet het jou ook lukken. Wat ons wel opviel: HBO heeft nog wel wat technieken in huis om erachter te komen of er mensen uit het buitenland meekijken, want regelmatig kregen wij de boodschap dat we eruit gegooid werden, ook al stond onze VPN-verbinding netjes aan.

In dat geval is het zaak om gewoon een nieuwe Amerikaanse server te kiezen en de HBO-app weer op te starten. Daarna konden we weer kijken. Hoe meer servers je VPN-provider in de V.S. dus ter beschikking heeft, hoe beter.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *