Disney Plus en Star: internationaal aanbod kijken met VPN

In geen tijd is Disney Plus de tweede grootste streamingdienst ter wereld geworden, na Netflix. Op het eerste zicht lijkt het alsof de dienst overal dezelfde content aanbiedt, maar schijn bedriegt. Met een VPN ontsluit je alle films en series die er op Disney Plus te bekijken vallen, waar dan ook ter wereld.

In zeer korte tijd is Disney Plus de tweede grootste streamingdienst ter wereld geworden, na Netflix. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de dienst overal dezelfde content aanbiedt, maar schijn bedriegt. Met een VPN krijg ie toegang tot alle films en series die er op Disney Plus staan, waar dan ook ter wereld.

Sinds de lancering in november 2019 is Disney Plus heel snel een van de populairste streamingdiensten geworden en dat is niet zo gek; de animatiefilms van Disney, de Star Wars- en Marvel-reeksen zijn immers geliefd onder een breed publiek.  

Wil je alles zien wat er te zien valt, dan heb je een VPN nodig, want de inhoud van Disney Plus verschilt per land. Dat heeft vooral te maken met uitzendrechten. De series en films die van Disney zelf zijn, worden doorgaans in ieder land aangeboden. Maar dit geldt lang niet altijd voor content die aangekocht wordt, daarvoor gelden andere rechten. Zo mag Disney deze wel in het ene land aanbieden, maar in het andere weer niet. Met een VPN omzeil je deze beperkingen.


Hoe je een VPN installeert voor Disney Plus

 1. Kies een betrouwbare VPN-service. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting
 2. Abonneer je op de VPN
 3. Verbind met een server, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten voor toegang tot de Amerikaanse Disney+ en Star-content.
 4. Open Disney+ en log In
 5. Begin met streamen!

Inhoudsopgave

De beste VPN’s voor Disney Plus

 • NordVPN beste VPN voor streamen van Disney Plus wereldwijd
 • Surfsharkvoordelige VPN voor het streamen van Disney Plus
 • AtlasVPNgoede Disney Plus VPN met een freemium-optie

Waarom een VPN voor Disney Plus?

Goed, als je dus alles wilt bekijken, heb je een VPN (Virtual Private Network) nodig. Disney wil immers zeker zijn dat bepaalde locaties toegang hebben tot een bepaalde bibliotheek van films en series en de verschillende rechten daarvoor worden verkocht per regio of per land. In elk land is er dus een iets ander aanbod. 

Hoe weet Disney nu waar jij je bevindt? Dat weet de dienst aan de hand van je IP-adres. Als je er dus op in zou slagen om jouw Nederlandse IP-adres in een Amerikaans, Brits of Zuid-Koreaans IP-adres te veranderen, zie je niet de Nederlandse bibliotheek, maar wel de Amerikaanse, Britse of Zuid-Koreaanse. En dat is nu precies wat een VPN voor je regelt.

Een VPN is een soort tussenstation tussen jouw computer of tablet/smartphone en Disney Plus. Het interessante is dat je kunt kiezen uit tussenstations in heel wat verschillende landen. In plaats van dus rechtstreeks verbinding te maken vanuit Nederland, maakt je data eerst een tussenstop in Amerika, Engeland of elk ander land waar een VPN-server staat. 

Op die server wordt jouw Nederlandse IP-adres meteen vervangen door een Amerikaans of Brits IP-adres en zo lijkt het alsof jij je fysiek in Houston, Manchester of Seoul bevindt. Disney Plus “ziet” enkel dat Amerikaanse of Britse adres en schotelt je dus zijn Amerikaanse of Britse bibliotheek voor.  

Wat zijn de beste VPN’s voor Disney Plus? 

Er zijn veel goede providers, maar bij VPNdiensten raden we NordVPN, Surfshark en Atlas VPN als de beste VPN’s voor Disney Plus aan. Waar is die voorkeur op gebaseerd?


NordVPN verblijdt ons altijd met zeer hoge verbindingssnelheden, zowel naar Amerikaanse, Europese en Aziatische servers. Die snelheden zijn meer dan voldoende om Disney Plus probleemloos in 4K te streamen. Je bereiktmet deze provider ook zo ongeveer elk land waar de dienst bestaat, want NordVPN houdt ruim 5.700 servers in 60 landen in de lucht. 

Bovendien zijn er apps beschikbaar voor zowel iOS, Android, Windows, MacOS, Linux, Xbox, PlayStation en als extensies voor Chrome en Firefox. Je kunt NordVPN ook op een Chromecast of Apple TV gebruiken door je DNS-instellingen te wijzigen. Daarbij mis je dan wel de extra beveiliging en de versleutelde data, maar je kunt wel kijken. 

Ook niet onbelangrijk: NordVPN laat toe om de dienst met zes verbindingen tegelijk te gebruiken. Terwijl jij naar de Amerikaanse Disney Plus kijkt, streamen andere gezinsleden de Britse Netflix  en de Duitse Prime Video. En dan heb je nog drie connecties over. Tot slot willen we ook nog de prima helpdesk van NordVPN aanstippen, die via chat en mail dag en nacht bereikbaar is. 


Onze nummer twee onder de VPN’s is Surfshark. Ook deze dienst biedt pijlsnelle verbindingen aan, naar ongeveer alle uithoeken van de wereld. Ze hebben iets minder fysieke servers opgesteld dan NordVPN, maar dat zijn er nog altijd zo’n 3.200 in meer dan 100 landen. Alle providers laten trouwens ook toe om specifieke servers in specifieke steden te kiezen. Als een server in Dallas dus al bijna aan zijn maximumcapaciteit zit, kies je er net zo makkelijk voor om meteenserver in New York of Los Angeles te verbinden.

Ook bij Surfshark zijn er legio apps beschikbaar zodat je elk apparaat met de VPN kunt verbinden. Wil je je VPN-app op je router installeren, dan dat ook. Op die manier is meteen je complete internetverbinding vanaf de bron met de VPN verbonden en hoef je niet voor elk apparaat een aparte app te installeren. Wat het aantal verbindingen betreft, doet Surfshark het zelfs nog beter dan NordVPN: er is helemaal geen limiet. Je koppelt zoveel apparaten aan hetzelfde account als je wilt. Ideaal voor grote families met kinderen, toch een belangrijke doelgroep voor Disney Plus!


Het brons delen we tenslotte uit aan Atlas VPN. Deze VPN-provider heeft zijn eigen unieke kenmerken die aantrekkelijk zijn als je Disney Plus wilt streamen.

Een van de sterke punten van Atlas VPN is de gebruiksvriendelijkheid. De applicatie is intuïtief ontworpen en makkelijk te installeren op verschillende apparaten, waaronder iOS, Android, Windows en MacOS. Dit maakt De VPN voor iedereen toegankelijk, ongeacht je technische kennis. 

Wat betreft serverdekking heeft Atlas VPN een netwerk van servers in verschillende landen, wat betekent dat je toegang hebt tot Disney Plus-content vanuit verschillende regio’s. Handig dus als je toegang wilt tot specifieke films of series die alleen beschikbaar zijn in bepaalde landen. Het serveraanbod is wel minder uitgebreid dan dat van NordVPN en Surfshark.

Atlas VPN biedt ook nog een gratis versie. Deze is te overwegen als je op zoek bent naar een kosteloze VPN-service. De freemium versie heeft echter enkele beperkingen, zoals slechts 3 serverlocaties en een datalimiet. Hierdoor kun je helaas niet alle films en series kijken op Disney Plus. Wil je onbeperkt streamen, kies dan het betaalde abonnement.


Hoe kies je een VPN?

Zoals je wellicht al gemerkt hebt, zijn er vele tientallen aanbieders van VPN’s. Hoe maak je daaruit een keuze? Als je er vooral eentje wil gebruiken om buitenlandse videostreamingdiensten te streamen, zijn er een paar factoren om extra op te letten.

De eerste is  de verbindingssnelheid die je kunt halen. Als je videobeelden streamt heb je immers een boel bandbreedte nodig. Hoe hoger die snelheid ligt, hoe beter je beeldkwaliteit is en hoe groter het kijkcomfort. Want: minder onderbrekingen, minder haperingen in beeld, beter geluid, gemakkelijker snel doorspoelen et cetera.

Ten tweede wil je natuurlijk ook zo veel mogelijk beschikbare servers in zo veel mogelijk verschillende landen. De Verenigde Staten en Europa worden door de meeste providers wel goed bediend, maar ook aanwezigheid in bijvoorbeeld Japan, Australië of India kan voor jou een must zijn. 

Daarnaast is het ook wel zo handig als de software voor je VPN-provider op verschillende apparaten beschikbaar is. Dus niet alleen op je telefoon en computer, maar het liefst ook voor je tablet, je Xbox of PlayStation, je Chromecast en zelfs als het even kan ook voor je smart tv. Check voor welke platforms de VPN beschikbaar is en op hoeveel apparaten je deze tegelijk mag gebruiken.  Zeker in grote gezinnen is het een bonus als zowel vader, moeder en de kids tegelijkertijd van de VPN gebruik kunnen maken op hun eigen apparaten. 

Ga meteen ook voor een provider met een goede helpdesk die op alle momenten van de dag (en nacht) bereikbaar is. Soms werkt er iets niet goed met je VPN, zo gaat dat nu eenmaal met technologie. In dat geval betekent een goede helpdesk het verschil tussen een boel frustratie en snel verder kijken.

Tot slot is het ook fijn als de bediening van de software gemakkelijk en intuïtief verloopt. Je wil geen uren door handleidingen ploegen om je VPN aan de praat te krijgen, gewoon op een knop drukken moet volstaan. 

Voor al deze parameters scoren de providers NordVPN, Surfshark en Atlas VPN  meer dan behoorlijk. Ook bieden  ze allemaal een “niet-goed-geld-terug”-garantie van  dertig dagen. Je kunt ze dus rustig een maandje uitproberen en zien of ze voldoen aan je wensen. Mocht dat niet zo zijn, dan krijg je je geld netjes terugbetaald.

Werkt een gratis VPN ook voor Disney+ kijken?

Hoewel het mogelijk is om een gratis VPN te gebruiken om Disney+ te kijken, is dit meestal geen optimale oplossing. Er zijn verschillende redenen waarom het vaak niet goed werkt:

 • Snelheid en betrouwbaarheid: Gratis VPN-services hebben vaak beperkte servercapaciteit en bandbreedte, wat resulteert in trage en instabiele verbindingen tijdens het streamen van Disney+.
 • Geografische beperkingen: Disney+ past geografische blokkades toe om toegang te beperken tot specifieke landen. Gratis VPN’s hebben minder serverlocaties om uit te kiezen, waardoor je geen toegang krijgt tot de gewenste content in elk land.
 • Beperkte serverkeuze en datalimiet: Gratis VPN’s bieden meestal een beperkt aantal servers, wat leidt tot overbelasting en trage videostreams. Vaak hebben ze ook een datalimiet, zodat je niet onbeperkt kunt kijken.
 • Beveiliging en privacy: Gratis VPN-services hebben minder strenge beveiligingsmaatregelen en beschermen je gegevens minder goed dan betaalde VPN-services, wat een risico voor je online privacy vormt.

Kortom, hoewel een gratis VPN in theorie k voor Disney+ gebruikt kan worden, is de kwaliteit van de kijkervaring meestal niet goed. Als je ononderbroken en betrouwbaar toegang tot Disney+ wilt met goede snelheden, is investeren in een betaalde VPN-service doorgaans de beste keuze.

Stappenplan Disney+ aanbod kijken met een vpn

Je hebt je keuze voor een VPN gemaakt, en dan? Dit stappenplan helpt je op weg:

 1. Nadat je een abonnement neemt bij je provider, krijg je van hen een login en wachtwoord.
 2. Download de app en log in met deze gegevens.
 3. Kies in de app met welke VPN-server je wil verbinden en klik op Connect of Verbinden.
 4. Nu ben je verbonden met de VPN en krijg je een IP-adres uit het betreffende land
 5. Start nu Disney Plus op en log ook hier in. Ook al zie je alle knoppen en links nog in het Nederlands staan (“Zoeken”, “Mijn Lijst”, “Ondertiteling”,…), de bibliotheek aan series en films is nu wel degelijk degene van het land waar je gekozen VPN-server staat. Sterker nog: de meeste films die niet in “onze” bibliotheek zitten zijn alsnog van Nederlandse ondertiteling voorzien.
 6. Kies simpelweg de film of serie die je wilt streamen en we wensen je veel kijkplezier! 

Heel af en toe kan het voorkomen dat Disney Plus detecteert dat je je achter een VPN verstopt. Uitloggen uit je VPN en weer inloggen, eventueel via een andere server in hetzelfde land, lost in 99 procent van de gevallen het probleem op. Voor die ene overblijvende procent, stuur je best een appje of mailtje naar de helpdesk. 

Disney Plus kijken vanuit het buitenland?

Disney+ kijken vanuit het buitenland kan vanwege geografische beperkingen een uitdaging zijn. Dit probleem doet zich voor wanneer je Disney+ wilt streamen buiten het land waarvoor je abonnement is geregistreerd. Deze beperkingen zijn er omwille van contentlicenties en auteursrechtelijke redenen. 

Wanneer dit voorkomt:

Disney+ beperkt de toegang tot bepaalde content tot specifieke landen.

Als je je buiten je landsgrenzen bevindt, wordt je IP-adres herkend als afkomstig uit het buitenland, waardoor je geen toegang hebt tot de Disney+ -bibliotheek van je thuisland.

Waarom dit zo is:

Disney+ moet voldoen aan de contentlicenties van elk land, die per land verschillen.

Hier is een stappenplan om toch met een VPN naar Disney+ te kijken:

Stappenplan om met een VPN naar Disney+ te kijken:

Stap 1: Kies een betrouwbare VPN-provider

 • Kies een gerenommeerde, snelle en betrouwbare VPN-provider met servers in het land waarvoor je Disney+ wilt deblokkeren. 

Stap 2: Abonneer en installeer de VPN

 • Neem een abonnement bij de VPN-provider en volg de installatie-instructies voor je apparaat of besturingssysteem.

Stap 3: Start de VPN en maak verbinding met een server

 • Start de VPN-app en maak verbinding met een server in het land waarvoor je Disney+ wilt deblokkeren. Als je bijvoorbeeld toegang wilt tot de Amerikaanse Disney+ -bibliotheek, maak dan verbinding met een Amerikaanse server.

Stap 4: Open Disney+

 • Nadat je met de VPN-server bent verbonden, open je de Disney+ -app of website. Veel kijkplezier!

Je hebt nu toegang tot Disney+ alsof je je in het land van de gekozen VPN-server bevindt. Je streamt Disney+ -content alsof je thuis op de bank zit.

Wat valt er te bekijken op Disney Plus? 

Het aanbod van Disney Plus draait in de meeste landen vooral rond de films van Disney zelf (van Doornroosje tot The Little Mermaid en Wreck-it Ralph), de animatieparels van Pixar (o.a. Brave, Toy Story, Soul), de Marvel-superhelden (o.a. X-Men, Avengers, Thor, Captain America) en alles wat te maken heeft met Star Wars (alle bioscoopfilms en alle spinoffs, van The Mandalorian tot The Clone Wars).

In Nederland is Disney+ een populaire keuze vanwege het uitgebreide aanbod aan films en series voor alle leeftijden.Hier volgt een overzicht van enkele geliefde films/series die beschikbaar zijn op Disney+:

Disney Films:

 • Doornroosje
 • The Little Mermaid
 • Wreck-it Ralph
 • Aladdin
 • Frozen
 • The Lion King
 • Beauty and the Beast
 • Mulan
 • Zootopia
 • Moana

Pixar Films:

 • Toy Story-serie
 • Finding Nemo
 • Inside Out
 • Coco
 • Up
 • Ratatouille
 • Monsters, Inc.
 • The Incredibles
 • Wall-E
 • Brave

Marvel Films en Series:

 • Avengers: Endgame
 • Black Panther
 • Guardians of the Galaxy
 • WandaVision
 • Loki
 • The Falcon and the Winter Soldier
 • Spider-Man: Far From Home
 • Doctor Strange
 • Ant-Man and the Wasp
 • Thor: Ragnarok

Star Wars Films en Series:

 • Star Wars: The Rise of Skywalker
 • The Mandalorian
 • Star Wars: The Clone Wars
 • Rogue One: A Star Wars Story
 • Star Wars: The Force Awakens
 • Star Wars: The Last Jedi
 • Star Wars: Rebels
 • Solo: A Star Wars Story
 • Star Wars: Episode IV – A New Hope
 • Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back

Dit is slechts een kleine greep aan populaire films en series die Disney+ in Nederland biedt. Naast deze titels stream je op  het platform ook documentaires, National Geographic-programma’s en nog veel meer. 

Tieners en kinderen vormen een zeer belangrijke doelgroep voor Disney Plus, maar het bedrijf wil natuurlijk ook abonnementen aan volwassenen slijten. Om hen te bedienen werd Star aan de service toegevoegd , waar de meer “volwassen” series en films onder vallen Al is dat in dit geval wel een rekbaar begrip. Serieuze films en series als Solaris, Big Sky en The Book Thief  vonden we er terug, maar evengoed The Simpsons Movie, The Beverly Hillbillies en Desperate Housewives. 

Wat zijn de verschillen in het Disney Plus aanbod tussen landen? 

Op Disney Plus staan in elk geval de series en films die het zelf gemaakt heeft, hetzij via Disney Studios, hetzij via dochterondernemingen als Touchstone, Pixar of 20th Century Fox. Toch is de online bibliotheek niet in elk land hetzelfde. Het bedrijf geeft dat zelf ook toe in de FAQ op zijn website. 

Vanwege rechtenkwesties kan Disney bepaalde series en films in bepaalde landen wél en in andere landen niet uitzenden. Die situatie geldt voor andere streamingdiensten evengoed. Disney heeft heel recent nog een overeenkomst afgesloten met Sony Pictures, waardoor heel wat films van die studio (bijvoorbeeld Spider-Man en Jumanji) op Disney Plus te zien zijn, maarenkel en alleen in de Verenigde Staten. Voor die content heb je als Nederlandse kijker dus een VPN nodig

De gespecialiseerde website WhatsOnDisneyPlus houdt bij hoe groot de bibliotheken van de verschillende DisneyPlus-afdelingen precies zijn. In hun laatste update bleek bijvoorbeeld dat Australie het beste bedeeld was, met 890 films en series. Nieuw-Zeeland volgt op de voet, met 883, daarna komt Canada, met 868 en dan pas de Verenigde Staten, met 861. Nederland volgt op een afstandje, met 824.

Als de cijfers worden opgesplitst naar films en tv-series worden nog enkele interessante verschillen duidelijk. De V.S. hebben bijvoorbeeld veruit de meeste series (172), maar de minste films (690). Zelfs Nederland heeft er meer (698), terwijl Australië de kroon draagt, met 729.

Tijd voor een steekproef

We hebben zelf natuurlijk ook een kleine steekproef gedaan. De eerste vaststelling is dat het verschil niet wereldschokkend is, maar dat er toch enkele opvallende ‘gaten’ zitten in alle bibliotheken. Die je met een VPN dus wel kunt opvullen. 

De echte Disney animatieklassiekers, de Star Wars-films en ongeveer alle grote Marvel-films zijn natuurlijk overal beschikbaar, net zoals films als pakweg While You Were Sleeping of Turner & Hooch. Opvallend genoeg krijg je in Nederland wel Never Been Kissed en de complete reeks Ice Age-films ter beschikking, maar e in Amerika zijn die nergens te bespeuren. Dat geldt trouwens ook voor bijvoorbeeld voor Romancing The Stone en zijn vervolg The War of the Roses. Diezelfde Amerikanen kunnen dan wel weer exclusief het schitterende The Princess Bride streamen. 

Soms zitten er ook wel rare kronkels in de bibliotheken. De animatiefilm The Rescuers zit wel in de Amerikaanse bibliotheek, maar niet in de onze. Voor het vervolg, The Rescuers Down Under, geldt dan weer net het omgekeerde: wel bij ons te zien, niet in de V.S. Om het helemaal af te maken: in de Britse Disney Plus staan ze alle twee. Ook de tv-serie Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. valt probleemloos door Nederlanders, Belgen en Britten te streamen en niet door Amerikanen. Het komt ook regelmatig voor dat bepaalde films veel sneller in de ene bibliotheek opduiken dan in de andere. Zo waren bijvoorbeeld Maleficent en de remakes van Jungle Book en Beauty and the Beast sneller in Europa te bekijken dan in de Verenigde Staten. 


Conclusie

Disney Plus heeft in korte tijd enorme populariteit gekregen en is nu een van de grootste streamingdiensten wereldwijd, met miljoenen abonnees in verschillende landen. Hoewel het lijkt alsof Disney Plus dezelfde content aanbiedt voor alle gebruikers, ongeacht hun locatie, is de realiteit complexer. Het aanbod van films en series varieert van land tot land, vanwege ingewikkelde licentieovereenkomsten.

Om toegang te krijgen tot de volledige Disney Plus-bibliotheek, waar je ook bent, is een VPN essentieel. Die fungeert als een tussenstation tussen jouw apparaat en Disney Plus, en verbergt je echte locatie door je IP-adres te veranderen naar dat van een ander land. Hierdoor stream je content die normaal gesproken alleen beschikbaar is in andere landen

Er zijn veel verschillende VPN-providers om uit te kiezen, maar enkele van de beste opties voor het streamen van Disney Plus zijn NordVPN, Surfshark en Atlas VPN. Deze providers bieden snelle en betrouwbare verbindingen en hebben servers in diverse landen, waardoor je toegang hebt tot alle Disney Plus-bibliotheken wereldwijd.


Veelgestelde vragen

Disney+ abonnementen zijn geografisch beperkt, wat inhoudt dat je alleen in het land waar je het abonnement hebt afgesloten Disney+ kan kijken. Je locatie veranderen is helaas niet direct mogelijk, hiervoor heb je een VPN nodig. Je verbergt je echte locatie door verbinding te maken met een server in een ander land. Hiermee krijg je toegang tot veel meer Disney Plus content.

Helaas kan je door geografische beperkingen, licentieovereenkomsten en regionale releases niet alle Disney+ content bekijken. Een VPN omzeilt dit door je locatie te veranderen en toegang te geven tot content die anders niet beschikbaar is in je eigen land. Bijvoorbeeld, met een VPN kun je in Nederland naar “The Dog Whisperer” kijken door je locatie naar de Verenigde Staten te veranderen. Zo kun je dus overal genieten van je favoriete films en series.

Je krijgt Disney+ waarschijnlijk niet goedkoper via een VPN. Disney+ hanteert verschillende abonnementsprijzen per regio, maar het wijzigen van je locatie met een VPN om lagere tarieven te verkrijgen, gaat tegen de servicevoorwaarden in en kan gevolgen hebben voor je account. Houd ook rekening met wisselkoerskosten of andere kosten bij betaling in een andere valuta, waardoor je mogelijk niet goedkoper uit bent. Overweeg daarom de lokale prijzen en voorwaarden van Disney+ voordat je een VPN probeert.

Het gebruik van Disney Plus met een VPN in Nederland is legaal omdat er geen specifieke wetgeving is die dit verbiedt. Hoewel Disney Plus VPN-gebruik kan beperken volgens hun voorwaarden, is het niet strikt illegaal volgens de Nederlandse wet.

Ja, je kan Disney+ in het buitenland kijken. De beschikbaarheid van Disney+ varieert per land, maar als je in het buitenland bent en toegang wilt tot de content van je thuisland, heb je een VPN nodig. Met een VPN wijzig je je locatie door verbinding te maken met een server in bijvoorbeeld Nederland, waardoor je Disney+ kan kijken alsof je thuis bent.

Wil je de beste kijkervaring om overal ter wereld te genieten van Disney+? Dan is NordVPN onze keuze. Deze VPN biedt namelijk de beste snelheden en beveiliging voor een zorgeloze en onafgebroken kijkervaring op Disney+. Met de ruime keuze aan servers over de hele wereld en de betrouwbaarheid van NordVPN kan je overal ter wereld Disney+ streamen.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *