Paramount Plus: CBS All Access aanbod kijken in Nederland en België
Feestdagen VPN deals + Paramount Plus, de perfecte combinatie!
Binnen tien minuten Paramount Plus in Nederland of België kijken? Je kunt nu zonder risico de beste VPN van dit moment uitproberen en met het stappenplan hieronder Paramount Plus kijken. NordVPN biedt snelle Amerikaanse servers, en is nu de feestdagen eraan komen extreem voordelig: je krijgt via onze site 72% korting bij een abonnement van 2 jaar. Ben je niet tevreden? Je kunt dan binnen 30 dagen zonder problemen je geld terug krijgen.
“Een voorgeschiedenis die enkele jaren terug gaat” is eigenlijk nog een beetje een understatement, want CBS All Access, de voorloper van Paramount Plus, zag al eind 2014 het levenslicht. En daarmee was het de eerste online streamingdienst die werd opgericht door een televisiezender.
Hoe CBS All Access dan uiteindelijk Paramount+ werd, is een interessant, maar ook een beetje een ingewikkeld verhaal. Tot 2006 was CBS eigendom van de mediagroep Viacom, maar in dat jaar werd de tv-zender afgesplitst. In 2019 echter werd die operatie ongedaan gemaakt en werd CBS terug door Viacom ingelijfd (je moet natuurlijk wel weten wat je wil…).
Viacom was ondertussen ook eigenaar geworden van onder meer de filmstudio Paramount en begin vorig jaar werd beslist om CBS All Access uit te breiden met films en series van Paramount en enkele andere mediabedrijven als Nickelodeon en MTV. Daarop drong ook een “rebranding” zich op en dit jaar werd de naam veranderd in Paramount+.
Paramount Plus programma’s | CBS Studios, Comedy Central, MTV en meer |
Programma’s je kan bekijken | Big Brother, Star Trek, Evil en veel meer |
Ondersteunde toestellen | Android, iOS, Windows, Chromecast en meer |
Bekijk Paramount Plus programma’s overal met |
Inhoudsopgave
Hoe kan je Paramount Plus kijken in Nederland en België?
CBS heeft altijd al een interessant aanbod aan series gehad, veel daarvan zijn nu ook op Paramount+ te bekijken, net zoals heel veel films van de gelijknamige studio natuurlijk. We kunnen ons dus voorstellen dat er ook heel wat Belgen en Nederlanders zich bij de acht miljoen abonnees op de dienst willen aansluiten, maar helaas… ze is enkel in de Verenigde Staten beschikbaar.
Dat komt omdat de uitzendrechten van al dat moois per land aan andere partijen worden verkocht. In België bijvoorbeeld mag NCIS uitgezonden worden door tv-zender Play. En Play vindt het uiteraard niet fijn als een programma, waarvoor ze geld op tafel hebben gelegd, door Belgen kan bekeken worden via een concurrerend platform in Amerika.
Natuurlijk is er wel een achterpoortje om aan die restrictie te ontsnappen: met een VPN ontsluit je alle content van Paramount+, waar ter wereld je je ook bevindt.
Met VPN de blokkade omzeilen
Zoals gezegd probeert Paramount+ dus niet-Amerikanen zoveel mogelijk te weren van zijn dienst. Hoe weten zij dan dat jij in België of Nederland zit en niet in Pittsburgh, New Orleans of St. Louis? Dat kunnen ze nagaan aan de hand van het IP-adres van je PC of tablet of smartphone waarmee je probeert in te loggen. Een IP-adres kan je min of meer omschrijven als je “digitale huisadres op internet”. Heb jij een IP-adres dat overeenkomt met de USA? Dan mag je vrolijk klant worden bij Paramount+. Is dat niet het geval, dan zal de digitale portier je de toegang tot de tent ontzeggen.
Als je er dus op een of andere manier in zou slagen om jouw apparaat van een Amerikaans IP-adres te voorzien, dan raak je dus toch binnen. En dat is nu precies wat een VPN voor je kan klaarspelen. Zo’n VPN moet je zien als een soort tussenstation waarop jij inlogt met je Belgische of Nederlandse IP-adres en dat dan, als het ware in jouw plaats, alle content opvraagt bij Paramount+. Daarna wordt al die data weer doorgestuurd naar jou in België of Nederland. Omdat Paramount+ alleen maar het IP-adres van de VPN “ziet” – en niet jouw eigen IP-adres – denken ze dat ze te maken hebben met een Amerikaanse klant en krijg je toegang.
Het klinkt vrij simpel, maar komt wel wat technische poespas bij kijken. Zo proberen streamingdiensten als Netflix bijvoorbeeld gekende IP-adressen van VPN-servers te blokkeren, omdat ze natuurlijk weten dat daar horden buitenlandse kijkers achter zitten. Gelukkig kennen de nerds bij de VPN-diensten ondertussen wel wat manieren om dat soort manoeuvres te pareren.
Hoe Amerikaanse Paramount Plus in Nederland en België kijken met een VPN
- Kies en abonneer op een goede VPN-dienst om de ideale kijkervaring te krijgen met Paramount Plus in Nederland en België. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting!
- Download de VPN-software voor jouw apparaat om Amerikaanse Paramount Plus in Nederland en België te kunnen kijken
- Kies een Amerikaanse server uit de serverlijst en start de VPN-verbinding zodat je Paramount Plus kan streamen
- Log in op Paramount Plus en geniet van het Amerikaanse Paramount Plus-aanbod in Nederland en België!
Hoe kies ik een VPN om Paramount Plus te kijken?
Als je zelf al wat research hebt gedaan naar VPN-diensten, hoeven we je het allicht niet meer te vertellen: er zijn er héél veel. Hoe kies je daar nu een goede dienst uit? Als je streaming video wilt bekijken, zijn er wel wat keuzefactoren die er uit springen.
De eerste is natuurlijk een goede verbindingssnelheid. Als je van een VPN verwacht dat hij (zware) bestanden als videobeelden gaat doorsturen, moet er genoeg bandbreedte zijn om dat fatsoenlijk voor mekaar te krijgen. Als die bandbreedte en verbindingssnelheid te klein zijn, krijg je slechte beeldkwaliteit, haperende films en een krakkemikkig geluid. Zulke bandbreedte aankopen kost het VPN-bedrijf trouwens een hoop geld en dat is meteen ook de reden waarom de kijkervaring bij gratis VPN-diensten (want die zijn er ook) vaak zo lamentabel is.
Een tweede belangrijke voorwaarde is dat de VPN-providers zo veel mogelijk servers heeft in zo veel mogelijk landen. Nu is de Verenigde Staten (de thuisbasis van Paramount+) voor zo ongeveer alle providers een heel belangrijke markt dus daar zijn quasi allemaal wel aanwezig. Maar misschien wil je, naast Paramount+, ook naar, pakweg, de Japanse Netflix, de Duitse Prime Video of de Britse BBC iPlayer kijken. Dat lukt dus enkel maar als je provider in elk van die landen servers heeft geplaatst. Bovendien: hoe meer servers, hoe beter, om overbelasting te voorkomen en elke klant voldoende bandbreedte te geven (ja, die bandbreedte is echt wel belangrijk).
Wat ook significant is al je buitenlandse streamingdiensten wil binnenhalen, is dat je VPN-provider voor zo veel mogelijk apparaten apps aanbiedt. Je PC of Mac, smartphone en tablet zijn natuurlijk het absolute minimum, maar het is ook handig als er bijvoorbeeld een app is voor gameconsoles (de Xbox of PlayStation). Die zijn meestal immers al met een groot tv-scherm verbonden, zodat je op dat grote scherm ook naar films en series kunt kijken. Ben je geen gamer, dan is het handig als er bijvoorbeeld een VPN-app is voor op je smart tv, dan kan je op die manier buitenlandse streamingdiensten binnenhalen. Als ook dat niet het geval is, zijn er nog wel wat omwegen mogelijk, bijvoorbeeld door de videostream te casten naar een Google Chromecast of Apple TV.
Overigens: de meeste VPN-providers laten ook toe dat je rechtstreeks op een Apple TV (of Nvidia Shield of iets dergelijks) verbinding maakt door de DNS-instellingen van je apparaat aan te passen. Zo lukt het dus ook, maar dan worden je verbindingen wel niet geëncrypteerd, zoals bij een “echte” app. Om video te kijken, is dat allicht maar een kleine toegeving. (Als je geen idee hebt wat dit allemaal precies betekent: geen paniek, ongeveer elk VPN-bedrijf biedt stappenplannen aan waar dit van naaldje tot draadje wordt uitgelegd).
Wat je ook best nagaat, is hoeveel gelijktijdige verbindingen je VPN-provider toestaat, zeker als je deel uitmaakt van een groot gezin. Het is natuurlijk wel zo fijn als zowel mama, papa en de kinderen elk op hun eigen apparaten van de VPN gebruik kunnen maken.
Tot slot, raden we ook aan een VPN te kiezen met een goede helpdesk. Niks is zo frustrerend als om half tien ’s avonds (met een chips en een biertje bij de hand) te ontdekken dat de film die je wilt bekijken, niet binnenkomt. Een goede helpdesk is dan het verschil tussen vroeg naar bed en toch snel weer voor de buis genieten.
De beste VPN’s voor Paramount Plus
- NordVPN – de beste VPN voor Paramount+ met veel servers
- Surfshark – een VPN met ongelimiteerd aantal connecties voor Paramount+
- CyberGhost –ideale VPN voor Paramount+ met grootste aantal apparaten
Wat is de beste VPN voor Paramount Plus?
Bij VPNdiensten houden we de bewegingen op de VPN-markt nauwlettend in de gaten en testen we voortdurend alle grote VPN-providers. Gebaseerd op de bovenstaande criteria hebben we een top-3 opgesteld van providers die volgens ons prima voldoen.
1. NordVPN
Het goud geven we aan NordVPN, een grote naam in het wereldje en een bedrijf dat al bijna tien jaar meedraait. NordVPN biedt ongeveer 6.500 servers aan in een zestigtal landen en voorziet dan ook nog eens van zeer snelle verbindingen. Qua beeld- en geluidskwaliteit zit het dus bijna altijd wel snor, ook als je in 4K wil kijken. De apps van NordVPN zijn er onder meer voor Android, iOS, Windows, Mac, Linux, PlayStation en Xbox en zelfs als plugins voor de webbrowsers Chrome en Firefox.
NordVPN laat daarnaast toe dat zes apparaten tegelijkertijd van hetzelfde account gebruikmaken. Zelfs heel grote gezinnen komen dus allicht zonder al te veel problemen aan hun trekken bij deze provider. Om af te ronden, vermelden we nog dat NordVPN over een prima helpdesk beschikt, die dag en nacht bereikbaar is via mail en chat. Samengevat: NordVPN is zeker niet de goedkoopste VPN-leverancier, maar zijn features maken dat hij zeker een plaatsje op je shortlist verdient.
2. Surfshark
Het zilver mag wat ons betreft aan Surfshark uitgedeeld worden. Ook Surfshark komt met prima snelheden voor de dag, al lopen de connecties soms net een tikje minder vlot binnen dan bij NordVPN. Je merkt bijvoorbeeld af en toe dat in de eerste twintig seconden van een film de verbinding even moet “bufferen”, vooraleer de beeldkwaliteit helemaal opgeschaald wordt. Daarna verloopt in regel alles wel probleemloos. Net zoals NordVPN is Surfshark in zowat zestig landen aanwezig, al houden zij er wat minders servers op na, zo’n 3.200 (waarbij de eerlijkheid ons gebiedt te zeggen dat we nog nooit tegen een “server full”-boodschap zijn aangelopen).
Wat het aantal verbindingen betreft, overtreft Surfshark zelfs NordVPN, want zij laten een ongelimiteerd aantal connecties vanaf hetzelfde account toe. Tot slot moeten we ook hier de goede helpdesk aanstippen, met competente mensen die je de klok rond helpen.
3. CyberGhost
Voor de (meer dan eervolle) bronzen medaille kijken we graag in de richting van CyberGhost. Als absolute troef heeft het een bedrijf een leger van 7.000 servers ingezet in liefst 91 landen. Weinigen doen beter en je zal op die manier dus bijna elke videostreamingdienst op deze planeet kunnen bereiken. Qua snelheid zit CyberGhost ongeveer in hetzelfde vaarwater als Surfshark. Op papier zijn de snelheden meer dan goed, maar we merken soms een aarzeling in het begin van de videostream, zeker op servers in de Verenigde Staten. Na maximum een halve minuut is alles weer normaal en in Europa heb je zelfs vanaf de eerste seconde een perfect beeld.
Een ander pluspunt van CyberGhost is het grote aantal apparaten waarvoor het bedrijf zijn app heeft klaargestoomd: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Xbox, PlayStation, als plugin voor Chrome en Firefox en zelfs Android TV ontbreekt niet. Qua maximaal aantal verbindingen houdt CyberGhost het op zeven, wat in de praktijk allicht ruim voldoende zal zijn. En mocht onverhoopt tegen een probleem aanlopen: ook bij CyberGhost helpen de jongens en meisjes van de support je weer vlot online.
Nog een tip: quasi alle VPN-providers bieden een proefabonnement aan, meestal van een maand. Na die eerste maand kan je, als je niet tevreden bent, je geld gewoon terugvragen. Ideaal dus om de dienst rustig uit te testen en te zien of ze aan je wensen voldoet. Is dat zo, zet je je abonnement verder, is dat niet zo, vraag je gewoon je geld terug.
Stappenplan Paramount+ aanbod kijken
Wil je zo snel mogelijk genieten van Paramount+ bij jou op de bank? Volg dan dit stappenplan.
- Sluit een (proef)abonnement af bij een VPN-provider, een van onze drie favorieten is zeker een goede keuze, maar er zijn er natuurlijk nog meer. Zodra je officieel klant bent, krijg je van hen een gebruikersnaam en wachtwoord.
- Download de app van je provider op je pc, smartphone of tablet.
- Start de app, er zal gevraagd worden om in te loggen met die gebruikersnaam en bijhorend wachtwoord. Kies in de app een land uit waarmee je wil verbinden, in het geval van Paramount+ moet dat dus de Verenigde Staten zijn. Meestal pikt de app automatisch de beste en snelste server, maar je kunt ook zelf manueel een keuze maken.
- Je bent nu verbonden met een Amerikaanse VPN-server. Je kunt nu naar www.paramountplus.com surfen en een account aanmaken. Er zal naar je Amerikaans adres gevraagd worden, hier kan je om het even wat invullen.
- Het aanmaken van een Amerikaans adres is bij Paramount+ een fluitje van een cent, het ingeven van een correcte betaalmethode is een ander paar mouwen. De site aanvaardt namelijk enkel Amerikaanse creditcards en PayPal-accounts die aan een Amerikaanse bankrekening zijn gekoppeld.
Normaliter gebruiken we dan de omweg van de “gift cards”. Voor bijvoorbeeld de Amerikaanse Amazon Prime Video kan je bij Amazon geschenkbonnen kopen die je per email worden toegestuurd. Je geeft de code van die bon in in de app en je kunt kijken. Alleen… geschenkkaarten voor Paramount + zijn in geen wegen of velden te bekennen bij Amazon. Ook op de Amerikaanse eBay schitteren ze voor een of andere reden door afwezigheid.
We probeerden dan maar zo’n kaartje te kopen via webshops als BestBuy, Gamestop, NewEgg en eGifter, maar telkens die merkten dat we een aankoop probeerden te doen met een Belgische kredietkaart, werd onze bestelling geweigerd. Zelfs het invoeren van een prepaid Amerikaanse kredietkaart, zoals je die bijvoorbeeld op StatesCard.com vindt, lukte niet.
Uiteindelijk kozen we voor een andere route: het afsluiten van een abonnement in de iOS-app van Paramount+. De grote uitdaging hierbij is evenwel om de app op je telefoon te krijgen, want die staat natuurlijk niet in de Belgische of Hollandse app-winkels. Ere wie ere toekomt: hoe je dat voor mekaar krijgt, werd uitgevogeld door de Britse website Tech Advisor. We hebben dit zelf getest en het werkt, alle lof voor hen dus. De werkwijze is wel niet helemaal dezelfde voor Android of iPhone.
Ik heb een Android-telefoon
Als je een Android-telefoon hebt, gaat het zo:
- Maak op je telefoon verbinding met je VPN-provider en kies voor een Amerikaanse server.
- In de webbrowser Chrome maak je een nieuw Google-account aan. Op de startpagina klik je bovenaan op je eigen profielfoto en klik je in het vak “Gebruiker” op je naam. Kies voor “Account toevoegen”.
- Vul alle gegevens in (naam, geboortedatum,…) tot je een nieuw Gmail-adres hebt.
- Open de Google Play Store en schakel over op je nieuwe account (rechtsboven op je profielfoto klikken).
- Nu kan je in de Play Store de Paramount+-app zoeken en downloaden.
- Installeer de app, start deze op en probeer een serie te streamen. Paramount zal je vragen om in te loggen. Gebruik hiervoor het nieuwe Google-account dat je net gemaakt hebt.
- Wanneer je gevraagd wordt om je betaalgegevens in te vullen (zelfs voor de proefperiode) kies je voor PayPal. Dit mag je reguliere PayPal zijn die aan een Belgische of Nederlandse bankrekening of kredietkaart is gekoppeld. Na je gratis proefperiode wordt deze dan automatisch gebruikt om elke maand je Paramount+-abonnement te betalen.
- Je bent nu klaar om te streamen.
Ik gebruik een iPhone
Voor Apple-gebruikers is de procedure ongeveer dezelfde, alleen een tikje omslachtiger.
- Surf op een pc of Mac naar appleid.apple.com. Hier gaan we een nieuw, Amerikaans Apple-ID aanmaken. Doe dit niet op je iPhone, want dan werkt het niet.
- Kies op deze pagina voor “Maak je Apple ID aan”. Vul je gegevens in (het hoeft je echte naam niet te zijn en je mag eventueel zelfs een tijdelijk mailadres gebruiken als je Apple-ID). Verzeker wel dat je als Land/Regio kiest voor “Verenigde Staten”. Als telefoonnummer moet je gewoon het nummer van je Belgische of Nederlandse mobieltje opgeven.
- Nadat je op “Ga door” hebt geklikt, zal Apple zowel naar je gsm-nummer als naar het mailadres dat je opgaf een verificatiecode sturen. Die geef je natuurlijk in. Als het goed is, is je nieuwe Apple ID daarmee aangemaakt.
- Nu ga je verder op je iPhone. Ga naar “Instellingen” en klik op “iTunes en App Store”. Klik bovenaan op je “oude” Apple ID en kies onderaan voor “Uitloggen”. Klik opnieuw op je Apple ID en log terug in met je nieuwe, Amerikaanse Apple ID.
- Ga terug naar “Instellingen” en klik op “Algemeen” en daarna “Taal en Regio”. Kies hier voor “Verenigde Staten”. Alle andere instellingen mag je laten staan.
- Ga nu naar de App Store en zoek naar de Paramount+-app. Die zou tevoorschijn moeten komen.
- Als je kiest om deze te installeren, zal Apple een melding geven dat het de eerste keer is dat je de App Store met dit account gebruikt en dat je nog wat extra informatie moet geven. Bij “Betaalmethode” kies je voor “None”. Je moet ook een adres opgeven. Wij gebruikten het adres en telefoonnummer van een McDonalds in Brooklyn die we op Google opzochten. Je eigen telefoonnummer werkt niet omdat de nummerstructuur anders is dan een Amerikaans nummer.
- Nu zal de Paramount-app eindelijk gedownload worden naar je apparaat.
- Start nu je VPN op je op iPhone en start daarna de Paramount-app op. Probeer een film of serie te streamen en de app zal je vragen om een abonnement aan te maken. Zodra dat gedaan is, zal Apple je vragen om een betaalmethode aan je Apple-account toe te voegen. Een van de methoden is PayPal en daarvoor kiezen we.
- Zodra je in je PayPal bent ingelogd en je autorisatie hebt gegeven, kan je terug naar de Paramount-app gaan en beginnen streamen. Na de proefperiode van een maand, betaal je je abonnement dan maandelijks via PayPal.
- Je kunt je iPhone nu terug overschakelen op je reguliere Apple-ID. In de “Instellingen” mag je “Taal en regio” ook weer op België of Nederland zetten, de Paramount+-app blijft gewoon op je telefoon staan en zal blijven werken. Als je hem wilt gebruiken, moet je wel telkens je eerst je VPN opstarten, anders zal je een foutmelding krijgen over het feit dat je je in de verkeerde regio bevindt.
Alternatief voor Android-avonturiers
Heb je een Android-telefoon en het lukt voor een of andere reden niet om Paramount+ met bovenstaande methode aan de praat te krijgen? Dank kan je de app ook gewoon sideloaden. Dat wil zeggen dat je hem niet uit de officiële winkel van Google downloadt, maar uit een alternatieve downloadshop op internet. Zo zijn er wel wat, de allerbekendste is waarschijnlijk wel APK Mirror. Aptoide, AppBrain en UpToDown zijn gekende alternatieven.
Je surft naar die websites toe met je mobieltje en downloadt en installeert gewoon de app. Een nadeel is wel dat de apps (in tegenstelling tot apps uit de officiële Google-winkel) niet automatisch geüpdatet worden naar de nieuwste versie. Die moet je dus af en toe manueel opnieuw downloaden. Een oplossing daarvoor is dan weer om bijvoorbeeld de app van APK Mirror zelf te installeren en zo andere apps binnen te halen. Dan worden ze wél automatisch geüpdatet.
Weest gewaarschuwd, vermaledijde!
Een belangrijke bemerking wel bij deze werkwijze: op het internet circuleren heel wat waarschuwingen dat je moet oppassen met het sideloaden van apps die niet van bij Google komen. Dat is niet voor niets. Het risico dat je op die manier een app binnenhaalt die met een virus, ransomware of digitaal gespuis is besmet, is niet onbestaande. Download daarom zeker geen apps uit schimmige Chinese downloadshops en houd je aan de grote namen die we hierboven al aanhaalden. De kans dat je daar een besmet bestand binnenhaalt, is klein. Maar…dus niet helemaal nul. Laat daarom bijvoorbeeld ook altijd even een anti-virusscanner op je gedownload bestandje los, om te kijken of alles wel koosjer is.
Wat is het aanbod van Paramount Plus?
OK, de vraag van één miljoen is nu natuurlijk: is een abonnement op Paramount+ zoveel moeite en gedoe waard? Wat valt er te bekijken?
Qua aanbod moet Paramount+ alvast niet onder doen voor bijvoorbeeld Disney Plus of Prime Video, want er staan meer dan 30.000 afleveringen van tv-shows op van CBS, MTV, Nickelodeon, Comedy Central en BET. Dat gaat van (soms stokoude) klassiekers als The Brady Bunch, Frasier en NCIS over de originele versie én de reboot van Hawaii Five-O tot nieuwe(re) shows als Bull en Blood & Treasure. Wie absoluut Paramount+ in huis moet halen, zijn zeker de die hard Star Trek-fans. CBS en Paramount zijn de thuisbasis van deze SF-franchise, dus ongeveer alles wat ook maar van ver naar Star Trek ruikt is er te vinden: de originele Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Star Trek Voyager, Star Trek Enterprise en Star Trek, The Animated Series. Ook de gloednieuwe Star Trek Picard ontbreekt uiteraard niet, net zoals ongeveer elke Star Trek-film.
Kinderen kunnen hun hart ophalen aan series als Jimmy Neutron, Sonic, The Hedgehog en de onvermijdelijke Bob De Bouwer en Dora. Uit de stal van National Geographic haalde Paramount+ dan weer een hele reeks docuseries die vooral natuurliefhebbers en wetenschapsfanaten zullen aanspreken, met titels als Africa’s Hidden Kingdoms, David Attenborough Great Barrier Reef en Mighty Cruise Ships. Qua comedy houdt Paramount+ het vrij braaf met onder meer Everybody Hates Chris, Family Ties (met een piepjonge Michael J. Fox) of Man With a Plan, de serie die Matt “Joey” LeBlanc maakte na Friends. Wie absoluut wil (al raden we het niemand aan): ook tien seizoenen van het volstrekt onnozele Ridiculousness vallen te streamen.
Exclusieve series op Paramount Plus
Net zoals ongeveer alle andere streamingdiensten ontwikkelt Paramount+ natuurlijk ook eigen, exclusieve series die nergens anders te bekijken vallen. Hier vonden we onder meer The Stand terug, gebaseerd op het boek van Stephen King, de reboot van The Twilight Zone en (natuurlijk) Star Trek: Discovery. Begin volgend jaar staat de SF-serie Halo geprogrammeerd, gebaseerd op het gelijknamige videogame, een tv-reeks gebaseerd op de film The Italian Job en een reeks gebaseerd op de jaren 70-thriller The Parallax View.
Paramount+ lijkt wat dat betreft dus vooral te wedden op bestaande franchises. Die vormen zakelijk een kleiner risico dan nieuwe, originele content, maar wijzen wat ons betreft ook wel een beetje op creatieve bloedarmoede. Nou ja, dit blijft Hollywood, natuurlijk.
Film aanbod op Paramount+
In het filmaanbod trokken prenten als Chinatown, The Abyss, de Indiana Jones-films, Face/Off en de Mission Impossible-franchise, al is er voor de liefhebbers ook een sectie “Westerns”, met onder meer Gunfight at the O.K. Corral, Johnny Guitar en El Dorado. Echt heel recente films misten we wel een beetje, wat dat betreft moest de eer gered worden door prenten als Sonic, The Hedgehog (de live action-versie) en Terminator: Dark Fate.
Paramount gebruikt zijn onlineplatform daarnaast ook om nieuwe films te streamen die door de coronapandemie niet of nauwelijks in de bioscoop te bekijken vielen.
Tot slot stippen we nog aan dat je via Paramount+ ook live naar verschillende CBS-zenders kunt kijken. Daaronder de nieuwszender CBSN en CBS Sports. Op die manier is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de PGA Tour- en The Masters-golftoernooien te volgen en zelfs de Europa League voetbal.