Peacock TV aanbod kijken in Nederland & België: het kan met VPN

In 2020 kwam er alweer een nieuwe streamingdienst bij: Peacock TV, eigendom van de Amerikaanse tv-zender NBC. Helaas is de dienst alleen voor Amerikaanse kijkers bedoeld, tenzij… je over een VPN beschikt. Hoe je het Peacock TV aanbod in Nederland en België kunt kijken, leggen we hier graag uit. 

peacock kijken met vpn full logoPeacock is Engels voor “pauw”, niet toevallig de vogel die ook terugkomt in het beroemde logo van NBC. NBC is een van de drie Amerikaanse oerzenders, samen met ABC en CBS. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1926, toen het met zijn eerste radio-uitzendingen startte. Tegenwoordig is NBC eigendom van de kabelmaatschappij Comcast en vormt het een fusiebedrijf met de filmstudio Universal. Op 15 juli 2020 is Peacock.tv gestart, de nieuwe online streamingservice van NBC. 

Inhoudsopgave
Peacock TV programma’s NBC Sports, Hallmark Channel, WWE en meer
Programma’s je kan bekijken Battlestar Galactica, Miami Vice en veel meer
Ondersteunde toestellen Android, iOS, Chromecast en meer
Bekijk Peacock TV programma’s overal met NordVPN met 66% korting

Hoe kun je Peacock in Nederland en België kijken?

Ben je benieuwd hoe de (tweede!) reboot van Battlestar Galactica eruit zal zien of wil je graag nog eens de volledige Miami Vice bingewatchen? Bij Peacock zit je goed, zolang je je maar in Amerika bevindt. De dienst heeft de rechten op zijn programma’s immers enkel voor de V.S. in handen en controleert dus, aan de hand van je IP-adres, of je wel degelijk in Amerika bent. 

Wil je die controle als Belg of Nederlander omzeilen, dan heb je een abonnement op een VPN nodig, een Virtual Private Network. Een VPN leidt al je netwerkverkeer via een buitenlandse server om, in dit geval uiteraard een Amerikaanse. Op die manier lijkt het dus alsof je in de States bent en kun je vanuit onze kikkerlandjes gewoon gezellig meekijken.

Hoe Amerikaanse Peacock TV in Nederland en België kijken met een VPN

  1. Kies en abonneer op een goede VPN-dienst om de ideale kijkervaring te krijgen met Peacock TV in Nederland en België. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting!
  2. Download de VPN-software voor jouw apparaat om Amerikaanse Peacock TV in Nederland en België te kunnen bekijken 
  3. Kies een Amerikaanse server uit de serverlijst en start de VPN-verbinding zodat je Amerikaanse Peacock TV kan streamen
  4. Log in op Peacock TV en geniet van het Amerikaanse Peacock TV-aanbod in Nederland en België! 

Hoe kies ik een VPN-provider? 

Er zijn hopen VPN-providers op de markt, welke moet je daarvan kiezen? Als je deze criteria overweegt, kom je al een heel eind. 

  • Een eerste belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat je provider servers heeft staan in de Verenigde Staten. Nu is de V.S. zo ongeveer de belangrijkste markt voor dit soort diensten, de overgrote meerderheid voldoet dus wel aan die parameter. 
  • Je wilt ook dat de verbindingssnelheid met de Amerikaanse server hoog genoeg ligt. Video streamen vereist wel wat bandbreedte en hoe sneller het dataverkeer bij jou binnenkomt, hoe beter de beeldkwaliteit en de kijkervaring; 
  • Als laatste is het natuurlijk wel zo handig als je VPN-provider je via zo veel mogelijk apparaten verbinding laat maken. Let er dus op dat er minstens apps zijn voor Windows en Mac OS en natuurlijk ook iOS en Android en liefst ook voor je gameconsole, streaming box en smart TV. 

Wat is de beste VPN voor Peacock? 

1. NordVPN

Een van de providers waar we het bij VPNDiensten nogal voor hebben, is NordVPN. Het bedrijf heeft wereldwijd zowat 6.600 servers geïnstalleerd in bijna zestig landen. De Verenigde Staten zijn daar uiteraard ook bij, dus Peacock zul je zonder veel problemen kunnen bekijken via NordVPN.

Bovendien bieden die servers over het algemeen een snelheid die meer dan voldoende is voor het fatsoenlijk streamen van video. Dataconnecties van 150 à 160 Mbps met Amerika zijn geen probleem en dat is véél meer dan het minimum wat nodig is om Peacock binnen te halen.

Last but not least: NordVPN biedt ook een risicoloze proefperiode met een geld-terug-garantie van dertig dagen. Mocht de dienst je om de een of andere reden toch niet bevallen en je zegt je abonnement binnen de dertig dagen op, dan krijg je je geld terug. Netjes.

Bezoek NordVPN


Surfshark VPN

2. Surfshark

Surfshark is een goedkoper alternatief met wereldwijd zowat 3.200 servers en haalt regelmatig zelfs nog hogere snelheden dan NordVPN. Surfshark heeft zijn servers zo ingericht, dat je vanaf ALLE servers standaard Peacock kunt kijken. Een buitengewoon goede optie dus als je geïnteresseerd bent in de content van Peacock.

Bezoek Surfshark


3. CyberGhost

CyberGhost, ten slotte, heeft meer dan 6.300 servers in meer dan 90 landen. De Verenigde Staten zijn daar uiteraard bij. Ook CyberGhost biedt meer dan voldoende snelheid om fatsoenlijk hd-video te streamen en heeft bovendien heel wat servers geïnstalleerd die speciaal gefinetuned zijn om videostreamingdiensten door te sturen. 

Bezoek CyberGhost


Tip: de meeste streamingdiensten voorzien een gratis proefperiode waarin je hun diensten kunt testen. Dat is uiteraard een uitstekende manier om zonder al te grote financiële engagementen hun diensten te testen en te kijken of ze goed voor jou werken.

Welke series en films kun je via het Peacock aanbod kijken?

Veel. Alles samen heeft NBC duizenden uren aan programma’s klaarstaan voor Peacock. Een groot deel daarvan bestaat uit series, NBC heeft immers altijd bekend gestaan als een tv-zender die sterk inzette op scripted television. Klassiekers als The A-Team, Knight Rider, Friday Night Lights, Hill Street Blues, Murder, She Wrote, Miami Vice, maar ook recentere dramareeksen als Law & Order, Chicago P.D., comedy als 30 Rock, Brooklyn Nine-Nine, Saturday Night Live, de Amerikaanse versie van The Office en reality shows als America’s Got Talent… al die programma’s zullen alvast via Peacock (opnieuw) te bekijken zijn. 

De dienst komt ook met een sterk aanbod aan kinderreeksen (He-Man, Zorro, Woody Woodpecker, Care Bears,…), nieuws en actua (NBC News) en late night shows (Jimmy Fallon en Seth Meyers). Ook de Olympische Spelen in Beijing, de Ryder Cup (voor golffanaten) en zelfs Engels voetbal uit de Premier League zullen op Peacock uitgezonden worden.

Tot slot wordt er ook een selectie van een honderdtal films aangeboden, niet toevallig vooral Universal-titels. Ondermeer Psycho, Jurassic Park, Meet Joe Black, The Fast and the Furious en Schindler’s List zijn erbij. 

Exclusieve series op Peacock

NBC zal ook exclusieve reeksen gaan maken die enkel via Peacock te bekijken zijn. Daarbij werd niet op wat star power meer of minder gekeken. Zo is er Brave New World, gebaseerd op het klassieke boek van Aldous Huxley, met in de hoofdrol Demi Moore. Dr. Death is een medische thrillerreeks met Jamie Dornan (50 Shades of Grey), Alec Baldwin en Christian Slater. Er komt ook een nieuwe reboot van de SF-reeks Battlestar Galactica, gemaakt door Sam Esmail, de man achter Mr. Robot en een reboot van Saved by the Bell, de klassieke comedyreeks van begin de jaren negentig. Hiervoor werd Elizabeth Berkley ingeschakeld, die ook in de originele serie meespeelde. 

Als kers op de taart kondigde NBC net voor de lancering van Peacock nog een verrassing van formaat aan. Het bedrijf kon een overeenkomst sluiten met concurrent Viacom/CBS om ook content van hen op Peacock te vertonen. Daardoor zullen shows als Everybody Hates Chris en Ray Donovan op dienst te zien zijn, maar ook films van de studio Paramount, waaronder The Godfather-trilogy, American Beauty, Patriot Games, An Officer and a Gentleman en Fatal Attraction. Deze prenten zijn niet exclusief voor Peacock en zullen er ook niet voortdurend op beschikbaar zijn. Ze komen en gaan en verhuizen daarna eventueel naar een andere dienst zoals Netflix of CBS All Access, het concurrerende eigen platform van CBS. 

Wat kost Peacock?

VPN kostenPeacock is er in drie verschillende smaken:

  • De eerste is een volledig gratis versie waarop echter niet alle content te zien zal zijn. Volgens Amerikaanse media komt hier ongeveer 7.500 uur aan programma’s beschikbaar. 
  • De tweede optie is een versie van net geen vijf dollar per maand, waarop wel het volledige aanbod staat (15.000 uur), maar waar de kijker ook reclame te zien zal krijgen. 
  • Wie het volledige aanbod wil savoureren zonder reclame is net geen tien dollar per maand kwijt. Het Engels voetbal bijvoorbeeld zal enkel op de betalende Peacock worden uitgezonden. 

De titels van Viacom/CBS zullen waarschijnlijk verdeeld worden over het gratis en betalend aanbod.

Overigens: voor wie zich afvraagt waarom Viacom/CBS zijn programma’s aan concurrerende platformen zou uitlenen… het bedrijf heeft daar in 2019 zowat 6,5 miljard dollar aan inkomsten mee gegenereerd. Easy money.   

Kijk ik met een VPN app? Of via de router? 

Nadat je een VPN-provider hebt gekozen, is er trouwens nog een afweging die je moet maken. Ga je de verbinding voor elke apparaat in huis apart instellen? Of laat je de verbinding in een beweging langs je router lopen? Dat laatste geval heeft het grote voordeel dat ook apparaten waarvoor er geen VPN-app bestaat (bijvoorbeeld je tv-toestel of je Chromecast) toch van de VPN gebruik kunnen maken.

Voor je hier meteen enthousiast “ja” op zegt: niet elke router heeft die mogelijkheid om als VPN-cliënt te dienen. Om te weten of uw apparaat het wel kan, moet je dus even de handleiding induiken. 

Op welke apparaten is Peacock beschikbaar?

apparaten

Peacock heeft al aangekondigd dat het een Android- en iOS-app gaat maken en dat er ook een app komt voor Android TV’s en Android-streamingboxen (zoals bijvoorbeeld de Nvidia Shield). Ook voor de Xbox One-spelconsole komt er een app, net als voor televisietoestellen van LG.

Tot slot zal de dienst ook de Chromecast-dongle ondersteunen. Maar, zoals gezegd, die zal voor Europeanen dus enkel werken als je met je VPN verbindt via je router.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *