Nederlandse TV kijken in het buitenland: makkelijk met VPN

In het buitenland kijken naar je favoriete programma's van de Nederlandse TV is niet altijd even gemakkelijk om te doen. Wanneer je in het buitenland jouw favoriete website of app opent om TV te kijken kan het zomaar zijn dat het niet werkt.
Inhoudsopgave

Uitzondering: Sinds mei 2018 is het meestal wel mogelijk om binnen  Europa de apps en website van NPO plus, Ziggo go en andere andere Nederlandse TV uitzendingen aanbieders te gebruiken om Nederlandse TV in het buitenland te kijken. Bij sommige partijen zit hier wel een limiet aan, bij Ziggo is dat bijvoorbeeld maximaal 4 maanden achter elkaar in het buitenland.

Buiten Europa werkt het kijken naar Nederlandse TV überhaupt niet. Je kunt bijvoorbeeld niet via Ziggo Go, KPN interactieve tv, interactieve tv van Telfort of andere grote aanbieders, Nederlandse TV in het buitenland kijken.

Nederlandse tv in buitenland kijkenGelukkig is er een makkelijke manier om deze geografische blokkades te omzeilen, namelijk een VPN verbinding. Met deze manier kun je dus alsnog naar Nederlandse TV te kijken vanuit het buitenland. Op deze pagina geven we een duidelijk uitleg over hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Ook leer je waarom en hoe de meeste uitzendingen en streams geblokkeerd worden wanneer je in het buitenland bent.


Binnen 10 minuten Nederlandse TV kijken in het buitenland? Het kan met NordVPN, onze nummer 1 geteste VPN. Deze betrouwbare VPN kun je een maand lang zonder risico uitproberen. Een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie verzekert dat je zonder problemen je geld terugkrijgt als je de VPN niet meer nodig hebt of als je niet tevreden bent. 

Probeer NordVPN


Op deze pagina behandelen we de volgende onderdelen:

Inhoudsopgave

Waarom Nederlandse TV in het buitenland wordt geblokkeerd

Veel programma’s uitgezonden op de Nederlandse TV zijn gekocht of worden nog verkocht. Er zitten in ieder geval bepaalde uitzendrechten op. Deze zogenaamde uitzendrechten zijn veel geld waard en worden per land verkocht. Het is de omroepen die een bepaald programma uitzenden dan ook niet toegestaan om dit op internet voor eenieder beschikbaar te maken. Dan zullen de andere uitzendrechten immers waardeloos worden.

Veel tv programma’s op de Nederlandse televisie mogen door de zenders dus enkel in Nederland uitgezonden worden. Deze regel handhaven ze door niet Nederlandse IP adressen uit te sluiten op de app en website. Aan de hand van een IP adres kan namelijk bepaald worden in welk land iemand zich bevindt. Mensen die niet in Nederland of Europa zijn, zijn dus gemakkelijk te blokkeren. Dit blokkeren wordt heel toepasselijk geografische blokkeren genoemd.

Met een VPN verbinding zijn deze geografische blokkades gelukkig gemakkelijk op te lossen. Hieronder lees je hoe dit precies in z’n werk gaat en hoe jij dit ook makkelijk kunt doen.

Nederlandse TV aanbieders NPO plus, Ziggo Go, KPN TV en meer
Programma’s van Nederlandse TV RTL XL, NPO, NPO Plus en SBS
Series je kan bekijken Greyzone, Grantchester en veel meer
Ondersteunde toestellen  Android, iOS, Windows en meer
Bekijk Nederlandse TV overal terug met NordVPN met 66% korting 

Met VPN doen alsof je in Nederland bent

Om dus televisie te kijken vanuit het buitenland is het noodzakelijk om de indruk te wekken dat je in Nederland bent. Dit kun je simpel doen door je eigen IP te verbergen en te veranderen naar een Nederlands IP adres.

locatie veranderenDit kan dus door middel van een VPN verbinding. Je maakt dan namelijk verbinding met het internet via een VPN server in Nederland. Veruit de meeste VPN services hebben meerdere servers in Nederland staan zodat het geen enkel probleem is om je IP adres naar een Nederlands IP adres te veranderen.

Dit klinkt ingewikkeld maar het is eigenlijk hartstikke eenvoudig. Wanneer je een abonnement afneemt bij een VPN provider krijg je namelijk de bijbehorende software gratis. Je kunt dan de app van de betreffende VPN provider op je iPhone, iPad, Android telefoon, PC en laptop installeren. Of op alle apparaten die je hebt natuurlijk.

Met de software of app kan je dan gemakkelijk een locatie uitkiezen waar je mee wilt verbinden. Als je naar Nederlandse TV wilt kijken zul je dus met een Nederlandse server moeten verbinden.

Afhankelijk van de VPN provider ziet dit er ongeveer als volgt uit, voor het voorbeeld hebben we ExpressVPN genomen. Zoals je ziet kun je gemakkelijk voor de locatie Nederland kiezen. Als je daar op dubbel op klikt zal de software de VPN verbinding met de Nederlandse server gaan opzetten. Daarna heb je voor de buitenwereld een Nederlands IP-adres en kan je dus TV kijken vanuit het buitenland zonder geblokkeerd te worden.

Hoe Nederlandse TV kijken in het buitenland met een VPN

 1. Kies en abonneer op een VPN-dienst waarmee je Nederlandse TV kunt kijken in het buitenland. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting
 2. Download de VPN-app op je toestel zodat je Nederlandse TV kan kijken in het buitenland
 3. Maak verbinding met een server in Nederland, zodat je Nederlandse TV kan kijken in het buitenland
 4. Geniet van Nederlandse TV kijken in het buitenland! 

Beste VPN’s voor Nederlandse TV-kijken in het buitenland

 1. NordVPN – VPN met snelste servers voor streamen in het buitenland
 2. Surfshark – beste VPN met Nederlandse servers voor TV-kijken 
 3. CyberGhost – voordelige VPN voor Nederlandse TV in het buitenland

Beste VPN om TV te kijken in het buitenland

Er zijn zoveel verschillende VPN aanbieders dat het lastig is om de beste te kiezen als je Nederlandse tv live wilt kijken in het buitenland. Wanneer je zelf een VPN wilt kiezen is het in ieder geval belangrijk dat ze verschillende servers in Nederland hebben staan, dit is zoals eerder aangegeven noodzakelijk. Daarnaast is het van belang dat de servers die ze hebben snel zijn, video’s online streamen vereist eenmaal een snelle verbinding. We hebben een groot aantal verschillende VPN providers getest en er een review over geschreven zodat je kunt kiezen welke het beste bij jou past.

Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we hieronder de volgens ons beste VPN providers voor het kijken naar Nederlandse tv vanuit het buitenland in een lijstje gemaakt. Al deze services hebben voldoende servers in Nederland en deze servers zijn snel genoeg om prettig live tv te kijken en afleveringen terug te kijken in de apps of op de websites van de tv zenders.

NordVPN

NordVPNNordVPN staat in onze lijstje met beste VPN’s niet voor niks op nummer 1. Het serveraanbod is enorm en de software werkt erg prettig en gemakkelijk. De snelheid van de verbinding met de verschillende VPN providers is ruim voldoende voor het streamen van uitzendingen van de Nederlandse tv.

Daarnaast is de prijs voor abonnementen van NordVPN lager dan bij bijvoorbeeld ExpressVPN. Dit is echt een premium VPN service met een zeer aantrekkelijke prijs. Wat ons betreft biedt NordVPN misschien wel de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNIn onze review over Surfshark kan je precies zien waarom wij deze VPN service zo goed vinden. Surfshark heeft verschillende servers in Nederland staan. Dit betekent dat er meer dan voldoende bandbreedte is om video’s te streamen via een VPN verbinding van Surfshark.

De servers van van deze providers zijn hartstikke snel. Dit merk je tijdens het tv kijken, er hoeft niet (lang) gebufferd te worden en je kan de uitzending in de hoogste kwaliteit bekijken. Daarnaast is er erg goed en gemakkelijke software beschikbaar voor je smartphone en tablet (iOS en Android) en voor je laptop die je mee hebt op vakantie of zakenreis. Surfshark is ook nog eens zeer betaalbaar. Je kunt je er eigenlijk geen buil aan vallen.
Bezoek Surfshark


CyberGhost

Ook CyberGhost is een prima keuze om Nederlandse TV in het buitenland te kijken. Eerder zouden we dat wat meer onder voorbehoud hebben gedaan, omdat er nog wel eens wat snelheidsproblemen waren met de servers van CyberGhost. Deze VPN heeft echter hard gewerkt om de problemen op te lossen, en inmiddels komt het nog maar af en toe voor dat je VPN-verbinding niet snel genoeg is om Nederlandse programma’s te streamen.

CyberGhost heeft ook prima software die het je makkelijk maakt om als je op vakantie of zakenreis bent toch vinger aan de pols te houden voor wat betreft Nederlandse TV. De apps werken intuïtief, wat betekent dat je met een paar klikken je favoriete programma’s kan kijken. Deze VPN is ook nog eens redelijk voordelig.
Bezoek CyberGhost


Zonder schotel met internet

Het kijken van Nederlands TV in het buitenland is natuurlijk ook mogelijk met een schotel. Maar dit is vaak onpraktisch, je gaat natuurlijk niet met je schotel op vakantie (tenzij je met de caravan of camper bent misschien). Daarnaast heb je nog een abonnement nodig als je TV wilt kijken via de schotel. Dat lijkt ons zonde van het geld, zeker als je bijvoorbeeld al een Ziggo, KPN of ander tv abonnement hebt.

De methode om met een VPN naar de televisie te kijken in het buitenland is dus het alternatief op het gebruik van een schotel. Het is wel belangrijk om te weten dat er wel een internetverbinding nodig is om deze methode te gebruiken. Je zult immers gebruik gaan maken van de internet streams van de verschillende tv providers en omroepen gaan gebruiken.

Voor alle apparaten

Het gebruik van een VPN is mogelijk op alle verschillende apparaten waarop je naar Nederlandse televisie wilt kijken vanuit het buitenland. Dit is vanwege het feit dat de meeste VPN aanbieders voor elk populair besturingssysteem wel software ontwikkeld heeft. Dit is wel een aandachtspunt bij het afsluiten van een VPN abonnement. Wanneer je een VPN gaat uitkiezen zorg er dan voor dat er voor al jouw apparaten software beschikbaar is.

Als je dus TV wilt kijken vanuit het buitenland via je iPad is het zaak dat er software beschikbaar is voor iOS. Wanneer je op je Android mobiel of tablet wilt kijken heb je natuurlijk software nodig voor Android. En wanneer je op pc, laptop of Mac wilt kijken in het buitenland is het belangrijk dat er een Windows client of Mac OS X client beschikbaar is.

Bovenstaande VPN providers hebben overigens voor alle genoemde apparaten software beschikbaar. Daarnaast kun je bij alle VPN reviews ook zelf de VPN services filteren die een bepaald besturingssysteem ondersteunen.

Ook in de caravan en camper

Wanneer je op vakantie gaat met je camper of caravan is het ook mogelijk om Nederlandse televisie te ontvangen. Op de meeste campings waar je tegenwoordig komt is er wifi aanwezig. In combinatie met een VPN en een wifi signaal op de camping zou het dus mogelijk moeten zijn om Nederlandse tv in het buitenland te ontvangen in de camper en caravan.

Als je een tv hebt in de camper of caravan is het wel zaak dat er een laptop via bijvoorbeeld een HDMI kabel aangesloten kan worden op deze televisie. De tv zelf kan immers zelf geen VPN verbinding maken.

Nederlandse live tv in het buitenland kijken

Om live televisie van je tv aanbieder te kijken in het buitenland kan je niet je kastje van thuis gebruiken. De meeste tv aanbieders hebben een app voor de tablets en smartphones en een website waarop je online live tv kan kijken. Dit is eigenlijk bedoeld voor mensen die onderweg of op een plek waar geen tv staat tv te kijken. Televisie aanbieders die zo een app en/of website aanbieden zijn:

Ziggo met de Ziggo GO app voor tablet en telefoon en een website voor de laptop

KPN met iTV voor smartphones en tablets en de interactieve tv website

Telfort met de interactieve app en website

TV Anywhere van T-Mobile

Het enige probleem is dat wanneer je de landsgrens over gaat dat dit zonder VPN niet meer werkt. De mogelijkheid om live te kijken via bovenstaande apps en websites werkt alleen als de aanbieder ziet dat je in Nederland bent. Het gebruik van en VPN is hier de oplossing voor wanneer je in het buitenland bent. Dan kun je gewoon Nederlandse tv ontvangen terwijl je lekker op vakantie bent.

Wanneer je gebruik wilt maken van online tv kijken van bovenstaande aanbieders is het wel zaak dat je een abonnement hebt bij 1 van deze providers. Alleen met een geldig abonnement heb je namelijk recht om online tv te kijken via de app en/of website. Het is vanzelfsprekend dat je dus wel internet nodig hebt op je buitenlandse adres. Een probleem in sommige landen kan de snelheid zijn, maar in de meeste landen is dit geen probleem.

Programma’s terugkijken op NPO, RTL XL en SBS in het buitenland

Wanneer je op vakantie bent of voor een andere reden in het buitenland verblijft is het vaak leuk om Nederlandse programma’s terug te kijken. Gelukkig kan je op internet van de meeste omroepen een app of website vinden waarmee je programma’s van de Nederlandse tv kunt terugkijken. Bijvoorbeeld met de apps en websites van RTL XL, NPO, NPO Plus en SBS. Ook deze diensten hebben echter blokkades ingesteld voor mensen die in het buitenland verblijven.

Ook voor al deze diensten geldt dat een VPN ervoor zorgt dat deze blokkade omzeilt wordt. Met bovengenoemde VPN services kun je dus ook prima NPO gemist, RTL XL of de SBS videos in het buitenland terug kijken. Ook hier heb je vanzelfsprekend wel een goede internetverbinding voor nodig.

BVN, publieke omroep televisie in het buitenland

bvnDaarnaast is er ook nog een beperkte oplossing waar geen VPN verbinding voor nodig. BVN is een omroep die al jaar en dag een bepaald aanbod van de publieke omroepen van België en Nederland wereldwijd uitzendt. BVN is te ontvangen met een schotel via de satelliet of gewoon op internet. Ook hebben ze tegenwoordig een app zodat ook smartphones en tablets gebruikt kunnen worden om naar BVN te kijken.

Het aanbod van BVN is wel redelijk beperkt. Het is dus niet een echter vervangen om tv in het buitenland te kunnen bekijken. Ons advies om simpelweg een VPN aan te schaffen voor de periode dat je in het buitenland bent om simpelweg van al je favoriete programma’s te kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 reacties op “Nederlandse TV kijken in het buitenland: makkelijk met VPN

 1. Arnoud Ross

  Ik zit in Bénin (West Afrika) en heb NordVPN op telefoon en tablet. Op de telefoon kan ik zonder probleem NL televisie volgen, op tablet is account (KPN ITV) geblokkeerd.
  Enig idee hoe dit kan ?

 2. C.V.van Gelder

  goede avond Wij wonen in Polen,heb nu een schotel om de nederlandse zenders te kunnen ontvangen,maar bij storm,we wonen 9 hoog is de ontvangst niet mogelijk en vaak is er een storing.Daarom de vraag aan jullie is er een mogelijkheid om de nederlandse zenders en eventueel meerdere andere,te kunnen ontvangen via b.v. internet hier in Polen of op een andere wijze.Ikzelf ben compleet a technisch ,maar er zijn hier ook competente vaklui die me wel kunnen helpen. Vriendelijke groet vanuit Polen,Christiaan van Gelder,Jelenia Gora,Polen.

  1. VPN diensten

   NPO. 1, 2 en 3 kunt u sowieso online kijken. Verder is bijvoorbeeld Ziggo Go een optie, daarmee kunt u veel zenders online kijken. Ook is er veel achteraf op internet beschikbaar.

 3. John

  Ik woon als Nederlander – zonder adres in Nederland – in Egypte aan de Rode Zee.
  Wil ik Nederlandse zenders hier ontvangen moet ik dan eerst een abonnement afsluiten met VPNNord via mijn Iphone om daarna bij een provider abonneren?

  1. VPN diensten

   Je kunt een VPN-abonnement aanschaffen, dan verbinding maken met een Nederlandse server, en vervolgens kun je via bijvoorbeeld npo.nl Nederlandse televisie kijken.

 4. Ron van Huizen

  Ik wil VPN gebruiken om Nederlandse TV te streamen met mijn kan abonnement. Maar zit in een berghut in Noorwegen zonder wifi. Kan ik dan ook streamen met mijn 22GB bundel sim only van KPN?

 5. Johan

  Hallo! Ik ben 81, dus svp een beetje geduld, dank je wel.
  Ik woon in Duitsland, will nederlandse tv kijken. Heb gisteren VPN gekocht. Wat moet ik Verder doen? Kann ik nu gewoon kijken op smart tv? Of moet ik eregens een abo hebben?
  Tot nu toe heb ik het niet begrepen, Maar U helpt mij wel?!!
  Johan

  1. VPNdiensten

   Om van de voordelen van uw VPN-verbinding gebruik te kunnen maken moet u deze koppelen aan uw smart tv. De meeste VPNs hebben een duidelijk uitleg op hun website hoe dit te doen.

 6. Harrie

  Ik heb een abonnement bij t mobile onbeperkt internet. In het buitenland heb ik minder data, als ik een VPN gebruik kan t mobile dan zien dat ik niet in Nederland ben?

  1. VPN diensten

   Nee dat zal niet werken zover wij weten, hiervoor moet namelijk volgens ons een IP adres van Ziggo voor worden gebruikt, dat is met een VPN niet het geval.

    1. VPN diensten

     Dat weten we eigenlijk niet. Eigenlijk zouden we je als tip willen geven om in je kennissenkring eens rond te vragen of iemand Ziggo Go heeft (iedereen die een Ziggo tv abonnement heeft) waarvan je het account mag gebruiken.
     Daarnaast kun je natuurlijk de apps van NPO, Videoland, Kijk gebruiken om Nederlandse TV vanuit het buitenland te kijken.

 7. Ron

  De WDR livestream kan ik vanuit Nederland niet zien via internet.
  Is dat dmv VPN wel mogelijk?
  Ik lees dat je vanuit elk land Nederland tv wil zien, ik wil juist andersom, dus vanuit Nederland buitenlandse streams bekijken.

  Hoor het graag, vrgr

 8. Cees

  Ik woon in Hongarije, kijk Ned. tv via EuroNL maar ik zou tevens naar NOS willen kijken maar daar zit een blokkade op.
  Hoe kan ik NOS ontvangen zonder mijn EuroNL tv te verstoren, want als ik een Nederlands ip adres heb komt er een blokkade op EuroNL.

  Graag een oplossing zodat ik beide kan ontvangen via mijn laptop.

  1. VPN diensten

   Een VPN kun je gemakkelijk uit- en aanzetten met de VPN software die je krijgt bij elk VPN abonnement. Je kunt dus op het moment dat je naar nos wilt kijken de VPN inschakelen. Als je dan weer terug wilt naar EuroNL tv kun je de VPN verbinding gemakkelijk verbreken.

 9. esmee

  Ik woon in spanje en zou graag nederlandse televisie kijken maar vooral ook netflix in het nederlands willen kunnen kijken. ik ontvang nu netflix met spaanse content.
  kan ik dit ook doen met een vpn verbinding of is dat alleen voor nederlandse televisie niet voor diensten als netflix of hbo?
  bij voorbaat dank,
  esmee

  1. VPN diensten

   Dit werkt ook met diensten zoals Netflix en HBO. Wel is het zo dat Netflix probeert om IP adressen van VPN servers te blokkeren, maar dat is een soort van kat en muis spel. Op de pagina Netflix VPN vertellen we daar meer over.

 10. L Thiele

  Kan ik op de camping in Spanje met goede WIFI via mijn smartphone TV kijken met googlecast,of heb ik nog iets anders nodig, voorgaande jaren had ik op mijn smartphone en tablet goed ontvangt zowel itvkpn.

  1. VPN diensten

   Wanneer je cast via je telefoon gebruik je in feite je telefoon als afstandsbediening voor je Chromecast. De Chromecast speelt vervolgens de opgevraagde stream gewoon via de internetverbinding af, dat is dus zonder VPN. Je kunt het wel voor elkaar krijgen door je router te gebruiken als VPN client. Op onze pagina Chromecast VPN vind je meer informatie over hoe een VPN met CHromecast werkt.

 11. Piedro

  Als ik bij b.v. Videoland een trial neem van 14 dagen en daarna weer een trial wil hebben kan dat natuurlijk niet omdat zij mij “zien”. Volgens mij zou dat met VPN opgelost moeten zijn. Niets is minder waar. Bij zowel Nord als 5Euro werkt dat niet. Videoland blijft mij zien en een 2de trial is niet mogelijk. Overigens werkt dat wel met n.b. Incognito van Chrome! Klopt dit allemaal?

  1. VPN diensten

   Ja dit klopt allemaal. Videoland slaat die gegevens op in je cookie in je browser. Met incognito worden cookies verwijderd zodra je de browser afsluit. Het kan dus goed kloppen dat het op deze manier werkt.

 12. Gerrit van Sprang

  Vraag,

  Ik ben voor geruime tijd op Curaçao kijk graag naar FOX sport 1 via Ziggo go. Ontvangst op mijn Samsung mobiel perfect met gebruik van VPN. Heb een Chromecast aangesloten op de TV via een HDMI port . Helaas lukt het niet om te streamen naar de TV als de VPN connect is. Zodra VPN disconnect, geen probleem met streamen bv. NPO gemist. Is dit probleem te tackelen?

  1. VPN diensten

   Dit is een bekend probleem; dit komt omdat de Chromecast de stream van Fox/Ziggo direct vanaf het internet afspeelt. Op deze manier kan Ziggo dus zien dat je niet in Nederland bent en dus je de stream blokkeren. De oplossing is dus om de Chromecast ook via een VPN verbinding met het internet te verbinden. Dit kan door de een router te gebruiken die verbinding maakt met een VPN server in Nederland, dit is wel wat lastiger dan dat je gewend bent met je Samsung mobiel, maar het is zeker mogelijk. Lees onze Chromecast VPN pagina voor meer informatie.

  1. VPN diensten

   Dit is mogelijk op verschillende manieren. Je kunt je laptop laten verbinden met een VPN server in Nederland. Vervolgens kan de laptop eventuele geografische blokkades omzeilen en dus de Nederlandse tv streamen via de verschillende websites van de Nederlandse omroepen. Het is dan alleen nog noodzakelijk om je laptop met een HDMI kabel aan de tv te verbinden om de Nederlandse tv op de tv te zien.

   Een andere optie is om je de smart-tv (als je die hebt) te laten verbinden met een Nederlandse VPN server zodat alle Nederlandse content beschikbaar komt. Hoe je dit kunt doen lees je op onze speciale pagina over hoe je een Smart TV instelt als VPN client.

 13. Karen

  Als ik een VPN router in Noorwegen aansluit kan ik daar dan mijn nl KPN mediabox op de smart tv aansluiten en op die manier te gebruiken als n Nl. Ik wil namelijk niet via tablet of computer tv kijken maar gewoon op mij smart tv.

  1. VPN diensten

   Nee dat zal niet werken. Als je op je smart wilt kijken kan het een oplossing zijn om je laptop te laten verbinden met een VPN en je laptop tegelijkertijd aan te sluiten op de tv. En aandere oplossing is om je router te laten verbinden met een VPN server en vervolgens met een Chromecast gebruik maken van interactieve TV van KPN.

  1. VPN diensten

   Afhankelijk op welke zenders de US Open en Wimbledon worden uitgezonden. Het zal uitgezonden moeten worden op een televisiezender die ook een internetstream heeft, bijvoorbeeld NPO 1,2 of 3. Als dat het geval is, kun je inderdaad met een VPN verbinding dit live volgen op internet zonder dat je last hebt van geografische blokkades.

  1. VPN diensten

   Als je een Ziggo abonnement hebt kan dat wel. Anders heb je met een VPN De mogelijkheid om programma’s terug te kijken via RTL XL en NPO uitzending gemist.