Nederlandse TV kijken in het buitenland: makkelijk met VPN

In het buitenland kijken naar je favoriete programma's van de Nederlandse TV is niet altijd even gemakkelijk om te doen. Wanneer je in het buitenland jouw favoriete website of app opent om TV te kijken, kan het zomaar zijn dat het niet werkt.
Inhoudsopgave

 

Uitzondering: Sinds mei 2018 is het meestal wel mogelijk om binnen  Europa de apps en website van NPO plus, Ziggo go en andere andere Nederlandse TV uitzendingen aanbieders te gebruiken om Nederlandse TV in het buitenland te kijken en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Bij sommige partijen zit hier wel een limiet aan, bij Ziggo is dat bijvoorbeeld maximaal 4 maanden achter elkaar in het buitenland.

Buiten Europa werkt het kijken naar Nederlandse TV überhaupt niet. Je kunt bijvoorbeeld niet via Ziggo Go, KPN interactieve tv, interactieve tv van Telfort of andere grote aanbieders, Nederlandse TV kijken in het buitenland kijken.

 

Hoe Nederlandse TV kijken in het buitenland met een VPN

 1. Kies en abonneer op een VPN-dienst waarmee je Nederlandse TV kunt kijken in het buitenland. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting
 2. Download de VPN-app op je toestel zodat je Nederlandse TV kan kijken in het buitenland
 3. Maak verbinding met een server in Nederland, zodat je Nederlandse TV kan kijken in het buitenland
 4. Geniet van Nederlandse TV kijken in het buitenland! 

Beste VPN’s voor Nederlandse TV-kijken in het buitenland

 1. NordVPN VPN met snelste servers voor streamen in het buitenland
 2. Surfsharkbeste VPN met Nederlandse servers voor TV-kijken 
 3. AtlasVPNvoordelige VPN voor Nederlandse TV in het buitenland

Waarom beter live tv via VPN kijken?

Het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) om live TV te kijken in plaats van het bekijken van tv- en streaming platforms in het land waar ze zich bevinden, heeft verschillende voordelen, zoals toegang tot geo-beperkte content, omzeilen van censuur en blokkades, veiligheid op openbare wifi, verbeterde keuze en flexibiliteit, en natuurlijk, niet het minst belangrijk, privacy en beveiliging.

Het gebruik van een VPN voor het kijken van live TV biedt dus niet alleen toegang tot meer en vaak diversere content, maar het zorgt ook voor een veiligere en meer anonieme kijkervaring, waarbij je de controle hebt over je online locatie en gegevens. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van een VPN in overeenstemming moet zijn met de regels en voorwaarden van de specifieke dienstverleners.

Al met al biedt een VPN je talloze voordelen met het kijken van live TV en vooral met het kijken van Nederlandse TV in het buitenland. Zo kan je met een VPN gemakkelijk overal ter wereld naar de Nederlandse TV kijken en genieten van bijvoorbeeld NPO Start, RTL, SBS6 en nog veel meer. In dit artikel geven we een duidelijke uitleg over hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Ook leer je waarom en hoe de meeste uitzendingen en streams geblokkeerd worden wanneer je in het buitenland bent. En natuurlijk, welke VPN het beste is voor jou om Nederlandse TV straks in het buitenland te kijken.


Binnen 10 minuten Nederlandse TV kijken in het buitenland? Het kan met NordVPN, onze nummer 1 geteste VPN. Deze betrouwbare VPN kun je een maand lang zonder risico uitproberen. Een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie verzekert dat je zonder problemen je geld terugkrijgt als je de VPN niet meer nodig hebt of als je niet tevreden bent. 


Op deze pagina behandelen we de volgende onderdelen:

Waarom Nederlandse TV in het buitenland wordt geblokkeerd

Veel programma’s uitgezonden op de Nederlandse TV zijn gekocht of worden nog verkocht. Er zitten in ieder geval bepaalde uitzendrechten op. Deze zogenaamde uitzendrechten zijn veel geld waard en worden per land verkocht. Het is de omroepen die een bepaald programma uitzenden dan ook niet toegestaan om dit op internet voor eenieder beschikbaar te maken. Dan zullen de andere uitzendrechten immers waardeloos worden.

Veel tv programma’s op de Nederlandse televisie mogen door de zenders dus enkel in Nederland uitgezonden worden. Deze regel handhaven ze door niet Nederlandse IP adressen uit te sluiten op de app en website. Aan de hand van een IP adres kan namelijk bepaald worden in welk land iemand zich bevindt. Mensen die niet in Nederland of Europa zijn, zijn dus gemakkelijk te blokkeren. Dit blokkeren wordt heel toepasselijk geografische blokkeren genoemd.

Met een VPN verbinding zijn deze geografische blokkades gelukkig gemakkelijk op te lossen. Hieronder lees je hoe dit precies in z’n werk gaat en hoe jij dit ook makkelijk kunt doen.

Nederlandse TV aanbieders NPO plus, Ziggo Go, KPN TV en meer
Programma’s van Nederlandse TV RTL XL, NPO, NPO Plus en SBS
Series je kan bekijken Greyzone, Grantchester en veel meer
Ondersteunde toestellen  Android, iOS, Windows en meer
Bekijk Nederlandse TV overal terug met NordVPN met 66% korting 

Met VPN doen alsof je in Nederland bent

Om dus televisie te kijken vanuit het buitenland is het noodzakelijk om de indruk te wekken dat je in Nederland bent. Dit kun je simpel doen door je eigen IP te verbergen en te veranderen naar een Nederlands IP adres.

Dit kan dus door middel van een VPN verbinding. Je maakt dan namelijk verbinding met het internet via een VPN server in Nederland. Veruit de meeste VPN services hebben meerdere servers in Nederland staan zodat het geen enkel probleem is om je IP adres naar een Nederlands IP adres te veranderen.

Dit klinkt ingewikkeld maar het is eigenlijk hartstikke eenvoudig. Wanneer je een abonnement afneemt bij een VPN provider krijg je namelijk de bijbehorende software gratis. Je kunt dan de app van de betreffende VPN provider op je iPhone, iPad, Android telefoon, PC en laptop installeren. Of op alle apparaten die je hebt natuurlijk.

Met de software of app kan je dan gemakkelijk een locatie uitkiezen waar je mee wilt verbinden. Als je naar Nederlandse TV wilt kijken zul je dus met een Nederlandse server moeten verbinden.

Afhankelijk van de VPN provider ziet dit er ongeveer als volgt uit, voor het voorbeeld hebben we ExpressVPN genomen. Zoals je ziet kun je gemakkelijk voor de locatie Nederland kiezen. Als je daar op dubbel op klikt zal de software de VPN verbinding met de Nederlandse server gaan opzetten. Daarna heb je voor de buitenwereld een Nederlands IP-adres en kan je dus TV kijken vanuit het buitenland zonder geblokkeerd te worden.

Waar moet je op letten wanneer je een VPN provider uitkiest?

Bij het kiezen van een VPN-provider zijn er verschillende belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele essentiële aspecten om te overwegen:

Toegang tot gewenste content: Niet alle VPN-providers kunnen toegang bieden tot alle online streamingdiensten en kanalen. Als je van plan bent om geografisch beperkte content te ontgrendelen, zoals NPO Start/Plus, Ziggo Go, KPN TV, zorg er dan voor dat de VPN-provider deze mogelijkheid biedt. Niet alle VPN’s kunnen dit even goed.

Compatibiliteit met besturingssystemen: Controleer of de VPN-software beschikbaar is voor de besturingssystemen die je gebruikt. De meeste VPN-providers bieden apps voor populaire platforms zoals Windows, macOS, Android en iOS. Zorg ervoor dat de VPN-software werkt op het besturingssysteem van jouw keuze.

Gebruiksvriendelijkheid: Een VPN moet gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs als je geen technische expert bent. Kies een VPN-provider met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt de installatie en het gebruik van de VPN veel eenvoudiger.

Aantal gelijktijdige verbindingen: Afhankelijk van je behoeften, moet je controleren hoeveel apparaten je tegelijkertijd kunt verbinden met de VPN. Sommige providers staan slechts één of twee gelijktijdige verbindingen toe, terwijl andere er veel meer toestaan. Kies een provider die aansluit bij het aantal apparaten dat je wilt beschermen.

Snelheid en prestaties: VPN’s kunnen je internetverbinding vertragen vanwege de versleuteling en de omleiding van je verkeer via externe servers. Kies een VPN-provider met goede snelheden en prestaties, vooral als je van plan bent om veel streaming of online gaming te doen.

Privacybeleid: Lees het privacybeleid van de VPN-provider om er zeker van te zijn dat ze geen logs van je online activiteiten bijhouden. Idealiter zou een VPN geen persoonlijke informatie moeten bewaren.

Serverlocaties: Controleer of de VPN-provider servers heeft op locaties die voor jou relevant zijn. Als je geografische blokkades wilt omzeilen of toegang wilt tot content in specifieke landen, heb je servers op die locaties nodig.

Veiligheidsprotocollen: Zorg ervoor dat de VPN-provider sterke beveiligingsprotocollen biedt, zoals OpenVPN of IKEv2. Dit garandeert dat je gegevens veilig worden versleuteld tijdens de overdracht.

Klantenservice en ondersteuning: Check de beschikbaarheid en kwaliteit van de klantenondersteuning van de VPN-provider. In geval van problemen wil je snel en efficiënt geholpen worden.

Prijzen en abonnementen: Vergelijk de prijzen en abonnementsopties van verschillende VPN-providers. Sommige bieden gratis proefversies of geld-terug-garanties, wat je de mogelijkheid geeft om de service uit te proberen voordat je een langdurig abonnement afsluit.

Kortom, bij het kiezen van een VPN-provider is het essentieel om rekening te houden met je specifieke behoeften en prioriteiten. Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je de VPN vinden die het beste past bij jouw online activiteiten en beveiligingsbehoeften.


Beste VPN om TV te kijken in het buitenland

Er zijn zoveel verschillende VPN aanbieders dat het lastig is om de beste te kiezen als je Nederlandse tv live wilt kijken in het buitenland. Wanneer je zelf een VPN wilt kiezen is het in ieder geval belangrijk dat ze verschillende servers in Nederland hebben staan, dit is zoals eerder aangegeven noodzakelijk. Daarnaast is het van belang dat de servers die ze hebben snel zijn, video’s online streamen vereist eenmaal een snelle verbinding. We hebben een groot aantal verschillende VPN providers getest en er een review over geschreven zodat je kunt kiezen welke het beste bij jou past.

Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we hieronder de volgens ons beste VPN providers voor het kijken naar Nederlandse tv vanuit het buitenland in een lijstje gemaakt. Al deze services hebben voldoende servers in Nederland en deze servers zijn snel genoeg om prettig live tv te kijken en afleveringen terug te kijken in de apps of op de websites van de tv zenders.


NordVPN

NordVPN staat in onze lijstje met beste VPN’s niet voor niks op nummer 1. Het serveraanbod is enorm en de software werkt erg prettig en gemakkelijk. De snelheid van de verbinding met de verschillende VPN providers is ruim voldoende voor het streamen van uitzendingen van de Nederlandse tv.

Daarnaast is de prijs voor abonnementen van NordVPN lager dan bij bijvoorbeeld ExpressVPN. Dit is echt een premium VPN service met een zeer aantrekkelijke prijs. Wat ons betreft biedt NordVPN misschien wel de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Voor meer informatie, lees onze NordVPN recensie

Bezoek NordVPN

(+1 nadeel)

Mobiele apps kunnen beperkt zijn: Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de mobiele apps van NordVPN minder functies bieden in vergelijking met de desktopversie, wat voor sommigen een nadeel kan zijn als ze geavanceerde instellingen willen aanpassen.


Surfshark

In onze review over Surfshark kan je precies zien waarom wij deze VPN service zo goed vinden. Surfshark heeft verschillende servers in Nederland staan. Dit betekent dat er meer dan voldoende bandbreedte is om video’s te streamen via een VPN verbinding van Surfshark.

De servers van van deze providers zijn hartstikke snel. Dit merk je tijdens het tv kijken, er hoeft niet (lang) gebufferd te worden en je kan de uitzending in de hoogste kwaliteit bekijken. Daarnaast is er erg goed en gemakkelijke software beschikbaar voor je smartphone en tablet (iOS en Android) en voor je laptop die je mee hebt op vakantie of zakenreis. Surfshark is ook nog eens zeer betaalbaar. Je kunt je er eigenlijk geen buil aan vallen. Voor meer informatie, lees onze Surfshark recensie.

Bezoek Surfshark

(+1 nadeel)

Niet altijd stabiel met streamingdiensten: Hoewel Surfshark over het algemeen goede toegang tot streamingdiensten biedt, kan het soms minder stabiel zijn in vergelijking met enkele andere VPN-providers. Dit betekent dat terwijl het de ene dag mogelijk is om toegang te krijgen tot bepaalde geografisch beperkte content, het de volgende dag kan mislukken. Dit komt doordat sommige streamingdiensten actief proberen VPN-gebruik te detecteren en te blokkeren, en VPN-providers constant bezig zijn om deze blokkades te omzeilen.


Atlas VPN

Ook AtlasVPN is een prima keuze om Nederlandse TV in het buitenland te kijken. De gebruiksvriendelijke interface maakt het eenvoudig om verbinding te maken met een beveiligde VPN server en je privacy wordt gewaarborgd dankzij een strikt no-log-beleid. 

Bovendien is er een gratis versie beschikbaar, zij het met enkele beperkingen, waaronder beperkte server locaties en een datalimiet. Hoewel er advertenties kunnen worden weergegeven, biedt de gratis versie nog steeds basisbeveiliging en privacybescherming, wat het tot een kosteneffectieve optie maakt voor tv-streaming in het buitenland.

Voor meer informatie, lees onze AtlasVPN review.

(+1 nadeel)

Wisselende resultaten met streamingdiensten: Een potentieel nadeel van Atlas VPN in relatie tot streaming is dat het wisselende resultaten kan opleveren bij het omzeilen van geografische beperkingen op streamingdiensten. Hoewel AtlasVPN vaak effectief werkt met populaire streaming platforms, kunnen sommige servers af en toe worden gedetecteerd en geblokkeerd, waardoor je mogelijk geen toegang hebt tot specifieke content.


Voordelen van VPN-gebruik bij Streamen en TV-Kijken

Het gebruik van een VPN is vaak een betere keuze dan het kijken naar tv of het streamen via openbare Wi-Fi, om verschillende belangrijke redenen:

 • VPN’s verbeteren privacy en beveiliging: Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak onveilig, waardoor het voor cybercriminelen eenvoudig is om gegevens te onderscheppen, terwijl VPN’s je verkeer versleutelen en gevoelige informatie zoals inloggegevens beschermen. 
 • VPN’s omzeilen geo-beperkingen, waardoor toegang mogelijk is tot content die niet beschikbaar is op jouw locatie, wat ideaal is voor reizigers. Ze bieden ook anonimiteit door je IP-adres te verbergen, waardoor tracking door websites en adverteerders wordt voorkomen. 
 • VPN’s kunnen de bandbreedte beperkingen van internetproviders tegengaan, waardoor ononderbroken streaming wordt gegarandeerd. 
 • VPN geeft je toegang tot lokale content, wat ze van onschatbare waarde maakt voor internationale reizigers die een vleugje van thuis willen hebben terwijl ze in het buitenland zijn. 

Kortom, VPN’s bieden een veiligere, veelzijdigere streaming ervaring.

Zonder schotel met internet

Het kijken van Nederlandse tv in het buitenland via een schotel is natuurlijk een optie, maar vaak wordt dit als onpraktisch beschouwd. In de meeste gevallen wil je niet de extra moeite nemen om een schotelantenne mee te nemen op vakantie, tenzij je reist met een caravan of camper, waarin dit wellicht een haalbare optie is. Maar zelfs dan is dit aanzienlijk duurder dan een premium of gratis VPN. Bovendien vereist het gebruik van een schotel-abonnement voor tv-kijken wat extra kosten meebrengt. Dit kan onnodig lijken, vooral als je al een Ziggo, KPN of een ander tv-abonnement hebt.

In vergelijking daarmee biedt het gebruik van een VPN om televisie te kijken in het buitenland een handig en kostenbesparend alternatief voor het gebruik van een schotel. Met een VPN heb je alleen een goede internetverbinding nodig om deze methode te kunnen gebruiken. Hierbij maak je gebruik van de internetstreams van verschillende tv-providers en omroepen, wat betekent dat je toegang hebt tot Nederlandse tv-programma’s zonder de noodzaak van een fysieke schotelantenne.

Met gebruik van een VPN kan je jouw favoriete Nederlandse tv-shows en programma’s te bekijken, waar je ook bent, en het biedt de flexibiliteit om te schakelen tussen verschillende zenders en streamingdiensten. VPN is een handige en kostenefficiënte manier om te genieten van Nederlandse televisiecontent terwijl je op reis bent in het buitenland.

Voor alle apparaten

Het gebruik van een VPN is mogelijk op vele apparaten, zodat je vanuit het buitenland naar Nederlandse televisie kunt kijken op welk apparaat dan ook. Dit komt doordat de meeste VPN-aanbieders software hebben ontwikkeld voor vrijwel elk populair besturingssysteem dat tegenwoordig wordt gebruikt. Het is echter belangrijk om hierop te letten bij het kiezen van een VPN-abonnement. Bij de selectie van een VPN-provider moet je er zeker van zijn dat er software beschikbaar is voor al jouw apparaten.

Stel dat je bijvoorbeeld Nederlandse tv wilt bekijken vanuit het buitenland op je iPad. In dat geval is het van belang dat er software beschikbaar is die compatibel is met iOS. Als je daarentegen op je Android-smartphone of -tablet wilt kijken, heb je natuurlijk software nodig die geschikt is voor Android. En als je van plan bent om op een pc, laptop of Mac te kijken terwijl je in het buitenland bent, is het van belang dat er een specifieke client beschikbaar is voor jouw besturingssysteem, zoals een Windows-client of een Mac OS X-client.

Het goede nieuws is dat de eerder genoemde VPN-providers doorgaans software bieden voor al deze genoemde besturingssystemen. Ze streven ernaar om gebruiksvriendelijkheid en compatibiliteit te bieden op alle apparaten. Bovendien kun je bij de meeste VPN-reviews zelf de VPN-services kiezen op basis van het specifieke besturingssysteem dat je gebruikt, waardoor je de perfecte VPN-oplossing kunt vinden die naadloos aansluit op jouw behoeften, ongeacht welk apparaat je wilt gebruiken.

Ook in de caravan en camper

Wanneer je op vakantie gaat met je camper of caravan is het ook mogelijk om Nederlandse televisie te ontvangen, zelfs terwijl je in het buitenland bent. Op veel moderne campings is tegenwoordig wifi beschikbaar voor gasten. Met een combinatie van wifi, een VPN-service en een televisie in je camper of caravan kan je genieten van Nederlandse tv in het buitenland.

Om dit te realiseren, is het wel belangrijk dat je camper of caravan is uitgerust met een televisie (of een extra monitor) die kan worden aangesloten op een laptop of ander apparaat via bijvoorbeeld een HDMI-kabel. De tv zelf heeft namelijk geen ingebouwde mogelijkheid om een VPN-verbinding tot stand te brengen. Dus, met een laptop en een actieve VPN-verbinding, kun je het internetsignaal van de camping gebruiken om toegang te krijgen tot Nederlandse tv-streams en programma’s, waar je ook bent.

Dit biedt je de flexibiliteit om te genieten van je favoriete Nederlandse tv-shows en programma’s, zelfs wanneer je onderweg bent in je camper of caravan. Het is echter wel aan te raden om ervoor te zorgen dat de camping een betrouwbare en snelle wifi-verbinding biedt om een soepele kijkervaring te garanderen tijdens je vakantie avonturen.

Nederlandse live tv in het buitenland kijken

Om live televisie van je tv-aanbieder te kunnen kijken terwijl je over de grens zit, is het niet mogelijk om simpelweg je tv-ontvanger kastje van thuis mee te nemen en te gebruiken. Gelukkig bieden de meeste tv-aanbieders apps voor tablets en smartphones, evenals websites waarop je live tv kunt streamen via het internet. 

Deze functionaliteit is eigenlijk bedoeld voor mensen die onderweg zijn of zich op een locatie bevinden waar geen fysieke tv beschikbaar is. Diverse televisie aanbieders bieden zulke apps en websites aan, waaronder:

 • Ziggo, met de Ziggo GO-app voor tablets en smartphones en een specifieke website voor laptops.
 • KPN, met iTV voor smartphones en tablets, en de interactieve tv-website.
 • T-Mobile, met de TV Anywhere-service.

Echter, het enige struikelblok is dat deze apps en websites doorgaans alleen operationeel zijn wanneer de aanbieder detecteert dat je je binnen de grenzen van Nederland bevindt. Wanneer je de landsgrens overschrijdt, zal de toegang tot live tv via deze apps en websites zonder een VPN-verbinding niet meer mogelijk zijn.

Gelukkig biedt een VPN de oplossing wanneer je je in het buitenland bevindt: met een VPN-verbinding kun je het doen lijken alsof je je nog steeds in Nederland bevindt, waardoor je tijdens je vakantie volop van Nederlandse tv kan blijven genieten.

Houd er wel rekening mee dat je voor het gebruik van de online tv-kijkdiensten van de bovengenoemde aanbieders een geldig abonnement bij een van hen moet hebben. Alleen met een actief abonnement heb je namelijk het recht om live tv te streamen via de app en/of website. Het is vanzelfsprekend dat je ook een stabiele internetverbinding nodig hebt op je buitenlandse locatie. In sommige landen kan de internetsnelheid een uitdaging vormen, maar in de meeste landen zal dit geen probleem zijn.

Programma’s terugkijken op NPO, RTL XL en SBS in het buitenland

Wanneer je jezelf in het buitenland bevindt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of om andere redenen, kan het vaak leuk zijn om Nederlandse programma’s terug te kijken. Gelukkig bieden de meeste Nederlandse omroepen apps en websites aan waarmee je programma’s van de Nederlandse televisie kunt bekijken, zoals RTL XL, NPO, NPO Start/ Plus en SBS.

Echter, het kan een uitdaging zijn, want deze diensten hebben doorgaans beperkingen ingesteld voor mensen die zich buiten Nederland bevinden. Ze gebruiken zogenaamde geografische blokkades om de toegang tot hun content te beperken.

Maar hier komt een oplossing: een VPN: daarmee kun je deze blokkades omzeilen en toch al je favoriete Nederlandse programma’s kijken, waar je ook bent. Dit betekent dat je met de eerder genoemde VPN-services, mits je over een stabiele internetverbinding beschikt, zonder problemen NPO Gemist, RTL XL of de video’s van SBS in het buitenland kunt bekijken. Het is een handige manier om een stukje Nederland mee te nemen, zelfs als je ver van huis bent. 

BVN, publieke omroep televisie in het buitenland

Naast het gebruik van een VPN, is er nog een alternatieve oplossing beschikbaar voor het bekijken van Nederlandse en Belgische programma’s in het buitenland. BVN, een omroep die al jarenlang een selectie van programma’s van de publieke omroepen van België en Nederland wereldwijd uitzendt, biedt deze mogelijkheid. Je kunt BVN ontvangen via een schotel via de satelliet of gewoon via internet. Bovendien hebben ze tegenwoordig een handige app waarmee je BVN kunt bekijken op smartphones en tablets.

Het aanbod van BVN is echter relatief beperkt in vergelijking met wat je wellicht gewend bent van reguliere tv-kanalen. Het kan dus niet volledig dienen als vervanging om al je favoriete programma’s in het buitenland te bekijken. Ons advies is daarom om, indien mogelijk, toch een VPN aan te schaffen voor de periode dat je in het buitenland bent. Dit biedt je de flexibiliteit om eenvoudig toegang te krijgen tot Nederlandse en Belgische content, inclusief je geliefde programma’s, waar je ook bent.

Gratis VPN gebruiken voor tv kijken

Het gebruik van een gratis VPN lijkt misschien aantrekkelijk, maar het schiet vaak tekort als het gaat om het bieden van een betrouwbare oplossing voor het streamen van content vanuit het buitenland. Jammer genoeg hebben gratis VPN’s hun beperkingen. Een van de belangrijkste nadelen is het ontbreken van essentiële functies die nodig zijn voor een naadloze streaming ervaring. Veel gratis VPN-services bieden beperkte server locaties, langzamere verbindingssnelheden en zijn mogelijk niet uitgerust om strenge geo-beperkingen effectief te omzeilen. 

Bovendien leggen gratis VPN’s vaak datalimieten of tijdsbeperkingen op, wat het vermogen om content continu te streamen aanzienlijk beperkt. In tegenstelling tot gratis opties bieden premium VPN-services een robuustere en functie betere ervaring, met betrouwbare toegang tot je favoriete content zonder onderbrekingen. Hoewel gratis opties geschikt kunnen zijn voor basis privacy behoeften, zijn ze niet de juiste keuze voor als je die onbeperkt wil streamen terwijl je niet in Nederland bent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 reacties op “Nederlandse TV kijken in het buitenland: makkelijk met VPN

 1. Arnoud Ross

  Ik zit in Bénin (West Afrika) en heb NordVPN op telefoon en tablet. Op de telefoon kan ik zonder probleem NL televisie volgen, op tablet is account (KPN ITV) geblokkeerd.
  Enig idee hoe dit kan ?

 2. C.V.van Gelder

  goede avond Wij wonen in Polen,heb nu een schotel om de nederlandse zenders te kunnen ontvangen,maar bij storm,we wonen 9 hoog is de ontvangst niet mogelijk en vaak is er een storing.Daarom de vraag aan jullie is er een mogelijkheid om de nederlandse zenders en eventueel meerdere andere,te kunnen ontvangen via b.v. internet hier in Polen of op een andere wijze.Ikzelf ben compleet a technisch ,maar er zijn hier ook competente vaklui die me wel kunnen helpen. Vriendelijke groet vanuit Polen,Christiaan van Gelder,Jelenia Gora,Polen.

  1. VPN diensten

   NPO. 1, 2 en 3 kunt u sowieso online kijken. Verder is bijvoorbeeld Ziggo Go een optie, daarmee kunt u veel zenders online kijken. Ook is er veel achteraf op internet beschikbaar.

 3. John

  Ik woon als Nederlander – zonder adres in Nederland – in Egypte aan de Rode Zee.
  Wil ik Nederlandse zenders hier ontvangen moet ik dan eerst een abonnement afsluiten met VPNNord via mijn Iphone om daarna bij een provider abonneren?

  1. VPN diensten

   Je kunt een VPN-abonnement aanschaffen, dan verbinding maken met een Nederlandse server, en vervolgens kun je via bijvoorbeeld npo.nl Nederlandse televisie kijken.

 4. Ron van Huizen

  Ik wil VPN gebruiken om Nederlandse TV te streamen met mijn kan abonnement. Maar zit in een berghut in Noorwegen zonder wifi. Kan ik dan ook streamen met mijn 22GB bundel sim only van KPN?

 5. Johan

  Hallo! Ik ben 81, dus svp een beetje geduld, dank je wel.
  Ik woon in Duitsland, will nederlandse tv kijken. Heb gisteren VPN gekocht. Wat moet ik Verder doen? Kann ik nu gewoon kijken op smart tv? Of moet ik eregens een abo hebben?
  Tot nu toe heb ik het niet begrepen, Maar U helpt mij wel?!!
  Johan

  1. VPNdiensten

   Om van de voordelen van uw VPN-verbinding gebruik te kunnen maken moet u deze koppelen aan uw smart tv. De meeste VPNs hebben een duidelijk uitleg op hun website hoe dit te doen.

 6. Harrie

  Ik heb een abonnement bij t mobile onbeperkt internet. In het buitenland heb ik minder data, als ik een VPN gebruik kan t mobile dan zien dat ik niet in Nederland ben?

  1. VPN diensten

   Nee dat zal niet werken zover wij weten, hiervoor moet namelijk volgens ons een IP adres van Ziggo voor worden gebruikt, dat is met een VPN niet het geval.

    1. VPN diensten

     Dat weten we eigenlijk niet. Eigenlijk zouden we je als tip willen geven om in je kennissenkring eens rond te vragen of iemand Ziggo Go heeft (iedereen die een Ziggo tv abonnement heeft) waarvan je het account mag gebruiken.
     Daarnaast kun je natuurlijk de apps van NPO, Videoland, Kijk gebruiken om Nederlandse TV vanuit het buitenland te kijken.

 7. Ron

  De WDR livestream kan ik vanuit Nederland niet zien via internet.
  Is dat dmv VPN wel mogelijk?
  Ik lees dat je vanuit elk land Nederland tv wil zien, ik wil juist andersom, dus vanuit Nederland buitenlandse streams bekijken.

  Hoor het graag, vrgr

 8. Cees

  Ik woon in Hongarije, kijk Ned. tv via EuroNL maar ik zou tevens naar NOS willen kijken maar daar zit een blokkade op.
  Hoe kan ik NOS ontvangen zonder mijn EuroNL tv te verstoren, want als ik een Nederlands ip adres heb komt er een blokkade op EuroNL.

  Graag een oplossing zodat ik beide kan ontvangen via mijn laptop.

  1. VPN diensten

   Een VPN kun je gemakkelijk uit- en aanzetten met de VPN software die je krijgt bij elk VPN abonnement. Je kunt dus op het moment dat je naar nos wilt kijken de VPN inschakelen. Als je dan weer terug wilt naar EuroNL tv kun je de VPN verbinding gemakkelijk verbreken.

 9. esmee

  Ik woon in spanje en zou graag nederlandse televisie kijken maar vooral ook netflix in het nederlands willen kunnen kijken. ik ontvang nu netflix met spaanse content.
  kan ik dit ook doen met een vpn verbinding of is dat alleen voor nederlandse televisie niet voor diensten als netflix of hbo?
  bij voorbaat dank,
  esmee

  1. VPN diensten

   Dit werkt ook met diensten zoals Netflix en HBO. Wel is het zo dat Netflix probeert om IP adressen van VPN servers te blokkeren, maar dat is een soort van kat en muis spel. Op de pagina Netflix VPN vertellen we daar meer over.

 10. L Thiele

  Kan ik op de camping in Spanje met goede WIFI via mijn smartphone TV kijken met googlecast,of heb ik nog iets anders nodig, voorgaande jaren had ik op mijn smartphone en tablet goed ontvangt zowel itvkpn.

  1. VPN diensten

   Wanneer je cast via je telefoon gebruik je in feite je telefoon als afstandsbediening voor je Chromecast. De Chromecast speelt vervolgens de opgevraagde stream gewoon via de internetverbinding af, dat is dus zonder VPN. Je kunt het wel voor elkaar krijgen door je router te gebruiken als VPN client. Op onze pagina Chromecast VPN vind je meer informatie over hoe een VPN met CHromecast werkt.

 11. Piedro

  Als ik bij b.v. Videoland een trial neem van 14 dagen en daarna weer een trial wil hebben kan dat natuurlijk niet omdat zij mij “zien”. Volgens mij zou dat met VPN opgelost moeten zijn. Niets is minder waar. Bij zowel Nord als 5Euro werkt dat niet. Videoland blijft mij zien en een 2de trial is niet mogelijk. Overigens werkt dat wel met n.b. Incognito van Chrome! Klopt dit allemaal?

  1. VPN diensten

   Ja dit klopt allemaal. Videoland slaat die gegevens op in je cookie in je browser. Met incognito worden cookies verwijderd zodra je de browser afsluit. Het kan dus goed kloppen dat het op deze manier werkt.

 12. Gerrit van Sprang

  Vraag,

  Ik ben voor geruime tijd op Curaçao kijk graag naar FOX sport 1 via Ziggo go. Ontvangst op mijn Samsung mobiel perfect met gebruik van VPN. Heb een Chromecast aangesloten op de TV via een HDMI port . Helaas lukt het niet om te streamen naar de TV als de VPN connect is. Zodra VPN disconnect, geen probleem met streamen bv. NPO gemist. Is dit probleem te tackelen?

  1. VPN diensten

   Dit is een bekend probleem; dit komt omdat de Chromecast de stream van Fox/Ziggo direct vanaf het internet afspeelt. Op deze manier kan Ziggo dus zien dat je niet in Nederland bent en dus je de stream blokkeren. De oplossing is dus om de Chromecast ook via een VPN verbinding met het internet te verbinden. Dit kan door de een router te gebruiken die verbinding maakt met een VPN server in Nederland, dit is wel wat lastiger dan dat je gewend bent met je Samsung mobiel, maar het is zeker mogelijk. Lees onze Chromecast VPN pagina voor meer informatie.

  1. VPN diensten

   Dit is mogelijk op verschillende manieren. Je kunt je laptop laten verbinden met een VPN server in Nederland. Vervolgens kan de laptop eventuele geografische blokkades omzeilen en dus de Nederlandse tv streamen via de verschillende websites van de Nederlandse omroepen. Het is dan alleen nog noodzakelijk om je laptop met een HDMI kabel aan de tv te verbinden om de Nederlandse tv op de tv te zien.

   Een andere optie is om je de smart-tv (als je die hebt) te laten verbinden met een Nederlandse VPN server zodat alle Nederlandse content beschikbaar komt. Hoe je dit kunt doen lees je op onze speciale pagina over hoe je een Smart TV instelt als VPN client.

 13. Karen

  Als ik een VPN router in Noorwegen aansluit kan ik daar dan mijn nl KPN mediabox op de smart tv aansluiten en op die manier te gebruiken als n Nl. Ik wil namelijk niet via tablet of computer tv kijken maar gewoon op mij smart tv.

  1. VPN diensten

   Nee dat zal niet werken. Als je op je smart wilt kijken kan het een oplossing zijn om je laptop te laten verbinden met een VPN en je laptop tegelijkertijd aan te sluiten op de tv. En aandere oplossing is om je router te laten verbinden met een VPN server en vervolgens met een Chromecast gebruik maken van interactieve TV van KPN.

  1. VPN diensten

   Afhankelijk op welke zenders de US Open en Wimbledon worden uitgezonden. Het zal uitgezonden moeten worden op een televisiezender die ook een internetstream heeft, bijvoorbeeld NPO 1,2 of 3. Als dat het geval is, kun je inderdaad met een VPN verbinding dit live volgen op internet zonder dat je last hebt van geografische blokkades.

  1. VPN diensten

   Als je een Ziggo abonnement hebt kan dat wel. Anders heb je met een VPN De mogelijkheid om programma’s terug te kijken via RTL XL en NPO uitzending gemist.