KPN interactieve TV in het buitenland kijken

Klanten van KPN interactieve TV kunnen met hun abonnement overal online live televisie kijken en programma's opnemen. Dit is natuurlijk een hartstikke mooie service, 1 groot minpunt is echter dat deze service niet werkt wanneer je buiten Europa in het buitenland bent. Dit is omdat KPN alleen maar de rechten heeft om de programma's in Nederland uit te zenden. Bij andere aanbieders is het ook zo, bijvoorbeeld bij Ziggo Go.

KPN interactieve tv in buitenland

Inhoudsopgave

Gelukkig is het mogelijk om met de hulp van een VPN service toch gebruik te maken van de KPN interactieve TV wanneer je op vakantie of wat voor reden in het buitenland bent. Op deze pagina vind je precies hoe je met de hulp van een VPN service op je tablet of smartphone gewoon online kunt kijken naar KPN interactieve TV. Het omzeilen van de geografische blokkade met een VPN werkt overigens ook als je wilt kijken naar Ziggo GO in het buitenland.


Meteen aan de slag met KPN Interactieve TV in het buitenland, bijvoorbeeld om Nederlandse TV op vakantie te kijken? Probeer nu NordVPN, onze nummer één VPN. Betrouwbaar, snel, met goede software, en met een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie zodat je de dienst zonder risico uit kunt proberen. 

Probeer NordVPN


Waarom ITV van KPN buiten Europa niet werkt

KPN heeft een bepaald aanbod van verschillende zenders. Deze zenders kopen programma’s in of maken zelf programma’s waarvan bepaald wordt dat deze enkel en alleen in Nederland mogen worden uitgezonden. Dit zijn de zogenaamde TV-rechten.

Wanneer interactieve TV van KPN in het buitenland zou werken zou dit betekenen dat deze regels gebroken worden. Wij zelf vinden dit redelijke onzin aangezien je sowieso al abonnementsgelden aan KPN betaald. Maar KPN en/of de tv zenders denken hier blijkbaar anders over. Gelukkig voor de klanten van ITV is de blokkade binnen Europa opgeheven, dit moest van de Europese overheid. Dit vinden we een goede ontwikkeling.

Het detecteren van de locatie van de gebruiker gaat aan de hand van het IP adres van het apparaat dat gebruik probeert te maken van de interactieve tv app of website. Elk land heeft namelijk een eigen reeks met IP-nummers, aan de hand van zo een IP-adres kan dus gemakkelijk nagegaan worden in welk land je je bevindt.

De oplossing: IP veranderen naar een Nederlands IP-adres

Gelukkig is er een oplossing om deze blokkade te omzeilen. Aangezien aan de hand van je IP-adres je locatie wordt bepaald, kunnen we het beste zorgen voor een Nederlands IP-adres als je in het buitenland bent. Gelukkig is dit heel makkelijk te realiseren met een VPN service, je kunt simpelweg je IP adres veranderen. Lees snel verder om te ontdekken hoe dat precies werkt en welke VPN service je het best kunt kiezen om interactieve tv van KPN in het buitenland te kunnen kijken.

Met een VPN service kun je gemakkelijk een VPN verbinding maken. Zodra deze VPN verbinding actief is, neemt voor de buitenwereld jouw internetverbinding het IP adres van de VPN server aan. Dit betekent in de praktijk dus dat wanneer je een VPN verbinding maakt met een server in Nederland, het lijkt alsof je in Nederland bent. Zolang je verbonden bent met een Nederlandse VPN server zal het dus mogelijk zijn om interactieve TV te kijken. Het maakt dan niet of je vakantie viert in Spanje of op zakenreis bent in Azië, overal ter wereld kan je gewoon blijven kijken naar interactieve tv van KPN.

Welke VPN service voor interactieve TV

Nu is natuurlijk de vraag welke VPN service het best geschikt is voor het kijken naar kpn interactieve tv in het buitenland. Het antwoord daarop is dat de service sowieso servers in Nederland moet hebben staan. Als dat niet het geval is zal deze methode sowieso niet werken. Gelukkig hebben bijna alle VPN services meerdere servers in Nederland staan. Daarnaast is het belangrijk dat de service die je kiest snelle verbindingen kan garanderen. Dit is voornamelijk vanwege het feit dat video’s, zoals live streams, veel data bevatten. Hoe sneller de verbinding des te korter er gebufferd moet worden en hoe minder kans op stotterend beeld.

Om je wat uitzoekwerk uit handen te nemen vind je hieronder de volgens ons beste VPN services om interactieve tv in het buitenland te kunnen kijken. Met al deze services is het mogelijk om zowel op je op je smartphone als op je tablet te kunnen kijken.

NordVPN

NordVPNNordVPN is onze favoriete premium VPN service aanbieder. Dit zie je ook terug in ons lijstje met beste VPN providers. Deze biedt hun service aan voor een stuk lagere prijs dan ExpressVPN. NordVPN is ook uitermate geschikt voor het kijken naar ITV van KPN waar je ook bent.

NordVPN heeft voldoende servers in Nederland staan waardoor je je locatie in Nederland kunt faken. De verbindingen zijn ook snel genoeg om de live streams van interactieve tv te kunnen afspelen.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark is een favoriet van ons. Dit is een goede VPN service met snelle verbindingen en goede software. Ook staan er meer dan voldoende servers in Nederland om ten alle tijden te kunnen kijken naar KPN interactieve TV vanuit het buitenland.

Bij Surfshark betaal je ook nog eens een stuk minder dan bij andere partijen maar daar krijg je gewoon een goede service voor terug. Een nadeel voor sommige mensen is dat de software in het Engels is. Lees hier onze volledige Surfshark review.

Bezoek Surfshark

VPN gebruiken voor interactieve TV is makkelijk

Het gebruiken van een VPN klinkt misschien wat lastig. Maar in de praktijk valt dit reuze mee. Bij een abonnement op een VPN service krijg je de toegang tot hun software. Deze software is bij genoemde partijen echt eenvoudig in gebruik.

Na het installeren kan je gemakkelijk een land uitkiezen waar je verbinding mee wilt maken. In het geval je Interactieve TV van KPN in het buitenland wilt kijken zul je moeten kiezen voor een Nederlandse server. Daarna klik je afhankelijk van de VPN service op “verbinden” of “connect”. Er wordt aangegeven dat je je verbonden bent en vanaf dat moment kun je gewoon TV kijken in het buitenland.

ITV op je laptop in het buitenland kijken

Voorheen was het niet mogelijk om op je laptop en/of computer te kijken naar interactieve TV van KPN wanneer je buitenshuis was, ook niet in het buitenland dus. Inmiddels heeft KPN het wel mogelijk gemaakt om via een browser zoals Chrome en Firefox op je laptop en computer buitenshuis te kijken. De enige voorwaarde die er is, is dat je dat dus doet vanuit Europa. Met een VPN is het dus mogelijk om dit ook te doen als je fysiek niet in Europa bent.

Overal ter wereld

Het maakt niet uit in welk land je bent, of waar je verblijft. Of je nu in een hotel slaapt of op de camping TV van KPN wilt kijken, het is allemaal mogelijk. Zolang je maar een internetverbinding tot je beschikking hebt, via wifi of een simkaart. In combinatie met een VPN verbinding is het simpelweg mogelijk om gebruik te maken van KPN ITV vanuit het buitenland. Verander je IP adres naar een Nederlands IP adres en je kunt genieten van interactieve televisie van KPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties op “KPN interactieve TV in het buitenland kijken

  1. VPN diensten

   Dat zou op zich geen probleem mogen zijn. Het kan wel zijn dat de beheerder van het netwerk de snelheid afknijpt wat het kijken moeilijk maakt. En heel misschien hebben ze een blokkade ingesteld voor het streamen van video’s.

  1. VPN diensten

   De KPN itv service werkt buitenshuis alleen op de iOS (iPhone en iPad) en Android apps. Op laptop en computer werkt het niet buitenshuis.

   1. Richard

    Dus met een VPN op mijn mobile zou het in het buitenland via de WiFi moeten kunnen werken? Of wat moet ik nog veranderen heb de VyprVPN op mijn mobile iPhone