KPN interactieve TV in het buitenland kijken

Klanten van KPN interactieve TV kunnen met hun abonnement overal online live televisie kijken en programma's opnemen. Dit is natuurlijk een hartstikke mooie service, 1 groot minpunt is echter dat deze service niet werkt wanneer je buiten Europa in het buitenland bent. Dit is omdat KPN alleen maar de rechten heeft om de programma's in Nederland uit te zenden. Bij andere aanbieders is het ook zo, bijvoorbeeld bij Ziggo Go.

KPN interactieve tv in buitenlandDe interactieve TV van KPN is dé manier om Nederlandse televisie te kijken, waar je ook bent. Hoewel… helaas werkt KPN interactieve TV niet buiten de Europese Unie. Een VPN biedt hulp! In dit artikel leggen we uit hoe.

 Binnen de EU kun je zorgeloos genieten van alle zenders van de interactieve TV van KPN. Maar daarbuiten? Dan krijg je de melding: ‘Het is niet mogelijk om video’s te kijken buiten de EU’. Dit geldt onder meer voor landen zoals het Verenigd Koninkrijk (sinds 1 januari 2021), Noorwegen en Zwitserland, die niet tot de EU behoren.

Dat komt omdat KPN maar beperkte uitzendrechten heeft en dus niet over de hele wereld mag uitzenden. Met behulp van VPN kun je dit probleem verhelpen. Echter niet elke VPN is geschikt en er zijn veel VPN providers online te vinden. Je hebt een veilige, snelle en betrouwbare VPN aanbieder nodig die ook nog eens servers in Nederland aanbiedt.

Op deze pagina helpen wij jou de beste VPN voor KPN interactieve TV te kiezen, zodat je wereldwijd je favoriete tv programma’s, Nederlandse tv, films en series kunt kijken, waar en wanneer je dat wilt.

Hoe KPN Interactive TV Deblokkeren Buiten Europa

Stap 1: Identificeer het probleem

Als je een locatiefout ondervindt bij het gebruik van KPN Interactive TV buiten Europa, komt dit waarschijnlijk door geografische beperkingen.

Stap 2: Kies een VPN-provider

Kies een betrouwbare VPN-service die servers in Nederland aanbiedt. Populaire opties zijn onder andere NordVPN, Surfshark en Atlas VPN.

Stap 3: Installeer en maak Verbinding

Sluit een abonnement af en installeer de VPN op je apparaat. Maak verbinding met een Nederlandse server via de VPN-app. Dit geeft je een Nederlands IP-adres.

Stap 4: Toegang tot KPN TV

Zodra je verbonden bent met de Nederlandse server, open je de KPN Interactieve TV-app of website. Je zou de service nu zonder locatiefouten moeten kunnen gebruiken.

Stap 5: Geniet van onbeperkte toegang

Met de VPN kun je wereldwijd KPN TV-content streamen alsof je in Nederland bent.

Houd je VPN-abonnement actief voor ononderbroken toegang tot KPN Interactive TV van overal ter wereld.


Top 3 beste VPNs voor KPN TV

 1. NordVPN: All-round VPN-provider voor vlekkeloze live streaming op KPN tv
 2. Surfshark: Een voordelige keuze met razendsnelle verbindingen
 3. Atlas VPN: Biedt zowel premium als gratis opties voor KPN televisie

VPN biedt oplossing voor KPN interactieve TV Geo blokkade

Je hebt een VPN nodig om overal ter wereld KPN tv te kunnen kijken. Via de KPN TV app kun je live tv op je tablet, smartphone, PC of laptop. Echter, niet alle VPN’s hebben een geschikt Nederlands IP-adres, om de geografische blokkades van KPN tv in het buitenland te kunnen omzeilen, of de VPN servers zijn niet snel genoeg. Er is dus uitzoekwerk te doen, maar gelukkig hebben wij het meeste al gedaan.

Wees gerust, in dit artikel volgt heldere uitleg, benodigde informatie en begeleiding, zodat het voor jou ook mogelijk wordt om KPN tv in het buitenland te kunnen kijken.

Geografische blokkade van KPN interactieve TV omzeilen met VPN

Zodra je in het buitenland bent, verandert jouw internetverbinding. En je IP adres verandert mee. KPN ziet aan jouw IP adres waar jij je bevindt. Zo herkent de KPN interactieve TV app dat je in het buitenland bent, waardoor de geografische blokkade in werking treedt. Vanaf dat moment biedt een VPN de oplossing.

Indien je gebruik maakt van een VPN, maak je op een andere manier verbinding met het internet. Je gebruikt een veilige (privé) omweg, zodat jouw eigen IP adres niet herkend wordt. De privé verbinding met de VPN laat alleen het IP adres van jouw VPN zien, en laat die VPN verbinding nou uit Nederland komen! Op die manier kun je Nederlandse tv programma’s, films en series via KPN interactieve TV kijken in het buitenland.

VPN kiezen om KPN TV te kunnen kijken in het buitenland

In dit artikel lees je welke VPN’s hiervoor het beste geschikt zijn. Het aanbod is enorm en  niet alle VPN’s zijn even goed of betrouwbaar. We hebben alleen de best geteste en meest geschikte VPN’s voor jou op een rij gezet waarmee je KPN tv in het buitenland kunt kijken.


Kies direct de door ons best geteste VPN om KPN interactieve TV en de interactieve tv app werkend te krijgen in het buitenland. Probeer nu NordVPN, onze nummer één VPN. Betrouwbaar, snel, met goede software, en met een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie zodat je de dienst zonder risico uit kunt proberen. 


Uitgebreide uitleg: waarom interactieve TV van KPN buiten Europa niet werkt

KPN heeft een bepaald aanbod van verschillende zenders. Deze zenders kopen programma’s in of maken zelf programma’s waarvan bepaald wordt dat deze enkel en alleen in Nederland mogen worden uitgezonden. Dit zijn de zogenaamde TV-rechten. Gelukkig voor de klanten van interactieve TV is de blokkade binnen Europa opgeheven, dit moest van de Europese overheid. Dit vinden we een goede ontwikkeling.

Het detecteren van de locatie van de gebruiker gaat aan de hand van het IP adres van het apparaat dat gebruik probeert te maken van de interactieve tv app of website. Elk land heeft namelijk een eigen reeks met IP-nummers, aan de hand van zo een IP-adres kan dus gemakkelijk nagegaan worden in welk land je je bevindt.

De oplossing: IP veranderen naar een Nederlands IP-adres

Gelukkig is er een oplossing om deze blokkade te omzeilen. Aangezien aan de hand van je IP-adres je locatie wordt bepaald, kunnen we het beste zorgen voor een Nederlands IP-adres als je in het buitenland bent. Gelukkig is dit heel makkelijk te realiseren met een VPN service, je kunt simpelweg je IP adres veranderen. Lees snel verder om te ontdekken hoe dat precies werkt en welke VPN service je het best kunt kiezen om interactieve tv van KPN in het buitenland te kunnen kijken.

Met een VPN service kun je gemakkelijk een VPN verbinding maken en Nederlandse tv kijken in het buitenland. Zodra deze VPN verbinding actief is, neemt voor de buitenwereld jouw internetverbinding het IP adres van de VPN server aan. Dit betekent in de praktijk dus dat wanneer je een VPN verbinding maakt met een server in Nederland, het lijkt alsof je in Nederland bent. Zolang je verbonden bent met een Nederlandse VPN server zal het dus mogelijk zijn om interactieve TV te kijken. Het maakt dan niet uit of je vakantie viert in Spanje of op zakenreis bent in Azië, overal ter wereld kan je gewoon blijven kijken naar interactieve tv van KPN.

Welke VPN service werkt goed met de interactieve TV app van KPN?

Nu is natuurlijk de vraag welke VPN service het best geschikt is voor het kijken naar KPN interactieve tv in het buitenland. Om de KPN interactieve TV app werkend te krijgen is het een vereiste dat de VPN dienst sowieso servers in Nederland aanbiedt. Als dat niet het geval is zal deze methode niet werken. Gelukkig hebben bijna alle VPN services meerdere servers in Nederland staan. Daarnaast is het belangrijk dat de service die je kiest snelle verbindingen kan garanderen. Dit is voornamelijk vanwege het feit dat video’s, zoals live streams, veel data bevatten. Hoe sneller de verbinding des te korter er gebufferd moet worden en hoe minder kans op stotterend beeld.

Om je wat uitzoekwerk uit handen te nemen vind je hieronder de volgens ons beste VPN’s om KPN tv in het buitenland te kunnen kijken. Met al deze diensten is het mogelijk om zowel op je smartphone als op je tablet te kunnen kijken.


NordVPN

NordVPN is onze favoriete premium VPN service aanbieder. Dit zie je ook terug in ons lijstje met beste VPN providers. Deze biedt hun service aan voor een stuk lagere prijs dan ExpressVPN. NordVPN is ook uitermate geschikt voor het kijken naar interactieve TV van KPN waar je ook bent.

NordVPN heeft voldoende servers in Nederland staan waardoor je je locatie in Nederland kunt faken. De verbindingen zijn ook snel genoeg om de live streams van interactieve tv te kunnen afspelen.


Surfshark

Surfshark is een favoriet van ons. Dit is een goede VPN service met snelle verbindingen en goede software. Ook staan er meer dan voldoende servers in Nederland om ten alle tijden te kunnen kijken naar KPN interactieve TV vanuit het buitenland.

Bij Surfshark betaal je ook nog eens een stuk minder dan bij andere partijen maar daar krijg je gewoon een goede service voor terug. Een nadeel voor sommige mensen is dat de software in het Engels is. Lees hier onze volledige Surfshark review.


Atlas VPN

Atlas VPN verbetert je KPN intertactieve TV-ervaring in het buitenland door toegang tot Nederlandse content te bieden, ongeacht je locatie. Het zorgt ook voor online privacy en beveiliging via encryptie, ideaal voor gebruik op openbare wifi-netwerken. Met Atlas VPN geniet je van soepel streamen zonder buffering. 

Atlas VPN biedt niet alleen een uitstekende premium VPN, maar ook een gratis versie. De gratis versie heeft maar drie servers, maar één daarvan is wel een Nederlandse dus precies wat je nodig hebt. Daarentegen is de datalimiet voor streamen wel snel bereikt, dus je hebt eigenlijk een premium abonnement nodig. Lees onze Atlas VPN review voor meer informatie over de premium en freemium versies van Atlas VPN.


VPN gebruiken voor interactieve TV is makkelijk

Het gebruiken van een VPN klinkt misschien wat lastig. Maar in de praktijk valt dit reuze mee. Bij een abonnement op een VPN service krijg je de toegang tot hun software. Deze software is bij genoemde partijen echt eenvoudig in gebruik.

Na het installeren kan je gemakkelijk een land uitkiezen waar je verbinding mee wilt maken. In het geval je Interactieve TV van KPN in het buitenland wilt kijken zul je moeten kiezen voor een Nederlandse server. Daarna klik je afhankelijk van de VPN service op “verbinden” of “connect”. Er wordt aangegeven dat je je verbonden bent en vanaf dat moment kun je gewoon TV kijken in het buitenland.

Interactieve TV op je laptop in het buitenland kijken

Voorheen was het niet mogelijk om op je laptop en/of computer te kijken naar interactieve TV van KPN wanneer je buitenshuis was, ook niet in het buitenland dus. Inmiddels heeft KPN het wel mogelijk gemaakt om via een browser zoals Chrome en Firefox op je laptop en computer buitenshuis te kijken. De enige voorwaarde die er is, is dat je dat dus doet vanuit Europa. Met een VPN is het dus mogelijk om dit ook te doen als je fysiek niet in Europa bent.

Overal ter wereld

Het maakt niet uit in welk land je bent, of waar je verblijft. Of je nu in een hotel slaapt of op de camping TV van KPN wilt kijken, het is allemaal mogelijk. Zolang je maar een internetverbinding tot je beschikking hebt, via wifi of een simkaart. In combinatie met een VPN verbinding is het simpelweg mogelijk om gebruik te maken van KPN interactieve TV vanuit het buitenland. Verander je IP adres naar een Nederlands IP adres en je kunt genieten van interactieve televisie van KPN.

 

Inloggen op KPN TV online stappenplan met VPN

Hier is een stappenplan om in te loggen op KPN interactieve TV online met behulp van een VPN-verbinding in het buitenland. Houd er rekening mee dat VPN-services variëren in hun interfaces en functies, maar dit geeft je een algemeen idee van hoe je het kunt doen:

 • Stap 1: Installeer en configureer een VPN-service: 
  • Download en installeer een betrouwbare VPN-app op je apparaat (laptop, smartphone en tablet).
  • Meld je aan bij je VPN-account of registreer je als nieuwe gebruiker.
  • Kies een VPN-server in Nederland om een Nederlands IP adres te krijgen.
 • Stap 2: Verbind met de VPN-server:
  • Open de VPN-app en log in met je accountgegevens.
  • Kies de Nederlandse server uit de lijst met beschikbare servers.
  • Start de VPN-verbinding door op “Verbinden” te klikken.
 • Stap 3: Open een webbrowser:
  • Ga naar de webbrowser op je apparaat.
 • Stap 4: Ga naar de KPN interactieve TV-website:
 • Stap 5: Log in op je KPN-account:
  • Klik op “Inloggen” en voer je KPN ID-accountgegevens in (gebruikersnaam en wachtwoord of abonnementsnummer en pincode)
 • Stap 6: Kies het programma dat je wilt bekijken:
  • Blader door het aanbod van beschikbare tv-programma’s.
 • Stap 7: Start met kijken:
  • Klik op het programma dat je wilt bekijken en begin met kijken!

Over KPN interactieve tv

KPN Interactieve TV biedt tal van voordelen voor tv-kijkers. Met deze dienst kun je televisie kijken waar en wanneer het jou uitkomt. Hier zijn enkele handige tips en functies:

 • Overal toegang: Met KPN Interactieve TV kijk je programma’s op je televisie, computer, smartphone of tablet. Hierdoor ben je niet beperkt tot één locatie of apparaat, en kun je genieten van je favoriete shows, ongeacht waar je bent.
 • Live pauzeren en terugspoelen: Dankzij de interactieve functies kun je live televisie pauzeren en terugspoelen. Hierdoor mis je nooit meer een belangrijk moment in je lievelingsprogramma’s.
 • Opnemen: Je kunt met gemak programma’s opnemen en ze later bekijken, zodat je ze nooit meer hoeft te missen. KPN biedt je voldoende opslagruimte voor het opnemen van meerdere programma’s.
 • Kijken in het buitenland: Als je op reis bent, kun je gebruikmaken van diensten zoals Chromecast om je geliefde programma’s op een groot scherm te bekijken, zelfs in het buitenland. Zorg ervoor dat je de benodigde apparatuur en toegang tot internet hebt om dit mogelijk te maken.
 • Internetverbruik in het buitenland: Houd rekening met je internetverbruik in het buitenland, vooral als je tv-programma’s streamt. Controleer je mobiele data-abonnement en overweeg het gebruik van wifi om onverwachte kosten te voorkomen. Maar wees tegelijkertijd voorzichtig met onbeveiligde, openbare wifi. Verbind hier alleen mee in combinatie met een VPN.

KPN Interactieve TV biedt dus de vrijheid en flexibiliteit om tv te kijken zoals jij dat wilt, met handige functies om je kijkervaring te verbeteren. Het is verstandig om je specifieke KPN Interactieve TV-abonnement te controleren op de specifieke mogelijkheden en details, aangezien deze variëren op basis van je gekozen pakket.

Voordelen van KPN interactieve TV

Met KPN Interactieve TV geniet je van alle voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 • Je bepaalt zelf wat je kijkt en wanneer je kijkt
 • Gemiste programma’s kun je terugkijken
 • Live programma’s kunt je vaak pauzeren
 • Via de functie ‘Terugkijken’, kun je een programma vanaf het begin starten
 • Live programma’s opnemen (met het opnemen-pakket van KPN)
 • On Demand films kijken
 • Netflix in je tv menu
 • Online tv kijken

KPN Interactieve TV biedt flexibiliteit en gemak voor je kijkervaring.

Over de KPN Smart TV app

De KPN Smart TV app is een handige oplossing als je de televisie wilt kijken op extra televisies binnen je woning en als je niet een extra tv-ontvanger wilt aanschaffen. Deze Smart TV app is kosteloos beschikbaar als je een Internet en TV abonnement bij KPN hebt afgesloten. Hiermee kan je als KPN-klant genieten van de flexibiliteit om je favoriete programma’s te bekijken op meerdere schermen in huis, zonder extra kosten, zolang je beschikt over het juiste abonnement.

Met de KPN Smart TV app kan je eenvoudig televisiecontent streamen naar extra tv’s in huis, waardoor ze niet beperkt zijn tot slechts één tv-toestel. Dit biedt een handige oplossing voor gezinnen of huishoudens met meerdere kamers waarin televisie wordt gekeken.

Houd er echter rekening mee dat de app niet compatibel is met het gebruik van Digitenne, een andere televisiedienst van KPN. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste type abonnement hebt voor optimaal gebruik van de KPN Smart TV app. Hierdoor heb je zorgeloze kijkervaring op meerdere schermen binnen je huis.

Tot slot

Hoewel het kijken van KPN interactieve TV binnen de EU geen probleem zou moeten zijn, kan een VPN nog steeds je online kijkervaring verbeteren en beveiligen. Voor buiten de EU is een VPN zelfs van cruciaal belang om gebruik te maken van de KPN TV app en om interactieve TV van KPN te kunnen kijken. KPN interactieve TV kijken in het buitenland is eenvoudig op te lossen met het gebruik van een VPN. Omzeil er geografische beperkingen mee en krijg toegang  tot je favoriete KPN TV programma’s en series, waar je je ook ter wereld bevindt.

Overweeg je een VPN aan te schaffen om KPN TV in het buitenland te bekijken? NordVPN is een de best geteste en meest betrouwbare VPN-provider met een sterke reputatie op het gebied van beveiliging en privacy. Klik hier om NordVPN vandaag nog aan te schaffen en begin met het genieten van KPN TV vanaf elke locatie.

Veelgestelde vragen

Nee, KPN heeft geen eigen VPN-service, maar het biedt een programma genaamd “KPN Veilig” voor internet klanten in Nederland. Deze service versleutelt gegevens, beschermt tegen cyberdreigingen en is gebruiksvriendelijk. Het is echter voornamelijk beschikbaar voor KPN-klanten en de functionaliteit kan variëren. Raadpleeg de KPN-website voor meer details. Als je toch op zoek bent naar een veilige VPN-optie voor KPN, is NordVPN een goede keuze, vooral als je KPN Interactieve TV gebruikt om geografische beperkingen te omzeilen en je kijkervaring te verbeteren. NordVPN biedt een groot servernetwerk en sterke encryptie om je online activiteiten te beveiligen.

Binnen de Europese Unie (EU) is het mogelijk om KPN Interactieve TV te bekijken. Als je in Nederland een abonnement hebt op KPN Interactieve TV, kun je dezelfde dienst gebruiken tijdens het reizen binnen de EU. Hierdoor blijft je kijkervaring naadloos, zelfs wanneer je binnen de EU reist.

Nee, doorgaans kun je KPN interactieve TV niet buiten de Europese Unie bekijken vanwege geografische beperkingen en licentieovereenkomsten. KPN interactieve TV is alleen beschikbaar voor gebruik binnen Nederland en de EU. Wanneer je buiten Nederland of de EU bent, wordt toegang tot KPN interactieve TV geblokkeerd. Als je toch verder wil kijken, overweeg dan om een VPN te gebruiken om je locatie te verbergen en toegang te krijgen tot de dienst alsof je je in Nederland bevindt. 

Mogelijke redenen voor het niet kunnen bekijken van KPN interactieve TV zijn geografische beperkingen buiten Nederland en de EU, een inactief account, problemen met de internetverbinding, incompatibele apparaten, beperkte beschikbaarheid in sommige regio’s en abonnement problemen. Mogelijk kan de klantenservice van KPN je verder helpen!

Digitale tv is een bredere categorie waartoe interactieve tv behoort. Interactieve televisie maakt gebruik van een internetverbinding om beeldmateriaal te leveren via een modem. Dit betekent dat interactieve tv alleen beschikbaar is als onderdeel van een pakket waarbij zowel televisie als internet wordt geleverd door dezelfde provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties op “KPN interactieve TV in het buitenland kijken

  1. VPN diensten

   Dat zou op zich geen probleem mogen zijn. Het kan wel zijn dat de beheerder van het netwerk de snelheid afknijpt wat het kijken moeilijk maakt. En heel misschien hebben ze een blokkade ingesteld voor het streamen van video’s.

  1. VPN diensten

   De KPN itv service werkt buitenshuis alleen op de iOS (iPhone en iPad) en Android apps. Op laptop en computer werkt het niet buitenshuis.

   1. Richard

    Dus met een VPN op mijn mobile zou het in het buitenland via de WiFi moeten kunnen werken? Of wat moet ik nog veranderen heb de VyprVPN op mijn mobile iPhone