Duitse TV in Nederland kijken

Als je Duitse TV zenders online wilt kijken in Nederland zul je vaak ervaren dat er een geografische blokkade optreedt. Dit betekent dat de Duitse omroepen hun streams blokkeren zijn voor mensen die niet in Duitsland zijn.

Ook voor Nederlandse omroepen werkt het zo, je kunt bijvoorbeeld sommige programma’s via de NPO gemist website en app eigenlijk niet in het buitenland kijken.

Duitse tv in Nederland kijkenDeze beperking heeft te maken met de uitzendrechten die omroepen kopen voor een tv show of serie. Wanneer een omroep uitzendrechten koopt zijn deze in de meeste gevallen alleen geldig in een bepaald land, in dit geval Duitsland.

Gelukkig zijn er manieren om deze geografische blokkades te omzeilen zodat je gewoon naar Duitse televisiezenders en uitzendingen in Nederland kunt kijken via de app en website van de Duitse omroepen. Op deze pagina leggen we je gemakkelijk en precies uit hoe je de Duitse TV livestreams kunt kijken en al uitgezonden afleveringen van de Duitse TV kunt terugkijken in Nederland.

Deze pagina is onderverdeeld in de volgende onderwerpen:

Inhoudsopgave

Virtueel verplaatsen naar Duitsland

De Duitse TV omroepen blokkeren de video streams aan de hand van IP adressen. Een IP adres is simpelweg gekoppeld aan een land, als een omroep zoals ARD en ZDF dus ziet dat je de app of website bezoekt vanaf een niet Duits IP adres, kunnen ze je gemakkelijk de toegang tot uitzendingen ontzeggen.

De oplossing om de geografische blokkade te omzeilen is dus om ervoor te zorgen dat jouw IP adres een Duits IP adres wordt. Gelukkig is hier een erg makkelijke oplossing voor: namelijk een VPN verbinding. Wat een VPN precies is en hoe deze werkt kun je vinden op deze pagina. Het komt er in grote lijnen op neer dat je het internet gebruikt via een server, een tussenstation dat in Duitsland staat. De websites die je bezoekt en de apps die je gebruikt hebben dan het idee dat het IP adres van de VPN server waar je mee verbonden bent jouw IP adres is. Op dat moment heb je dus voor de buitenwereld je IP veranderd naar een Duits IP adres.

Duitse TV aanbieders ARD, ZDF, RTL Group, WDR en meer
Programma’s van Duitse TV RTL, RTL2, VOX, ZDFinfo, ZDFneo
Series je kan bekijken 4 Blocks, Das Boot, Babylon Berlin
Ondersteunde toestellen  Android, iOS, Windows en meer
Bekijk Duitse TV overal met

NordVPN met 66% korting 

Hoe Duitse TV in Nederland kijken met een VPN

 1. Kies en abonneer op een VPN-dienst waarmee je Duitse TV kunt kijken in Nederland. Onze #1 aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting
 2. Download de VPN-app op je toestel zodat je Duitse TV kan kijken in Nederland
 3. Maak verbinding met een server in Duitsland, zodat je Duitse TV kan kijken in Nederland 
 4. Geniet van Duitse TV kijken in Nederland!

Beste VPN providers om Duitse TV gratis te kijken

Wanneer je besloten hebt om een VPN abonnement af te sluiten zijn er een aantal dingen waaraan je moet denken. Het meest belangrijke is dat je een VPN service kiest die in ieder geval een, maar het liefst meerdere, servers in Duitsland heeft staan. Daarnaast is het belangrijk dat je een VPN service kiest die snelle verbindingen aanbiedt. Het is namelijk uiteindelijk het doel om video’s te af te spelen via de VPN verbinding. Omdat dit veel data verbruikt is het belangrijk dat de VPN verbinding snel genoeg is, dan heb je geen last van lange laad- en buffertijden.

Om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we hieronder een aantal VPN services opgesomd die aan bovenstaande eisen voldoen. Welke je uiteindelijk kiest hangt een beetje af van je eigen voorkeur en van waar je jouw VPN account nog meer voor wilt gebruiken. Je kunt daarom ook altijd de uitgebreide review van de genoemde VPN service er zelf op na slaan, deze vind je door op de naam te klikken bij elk genoemde VPN service.

NordVPN

NordVPNDeze VPN is sowieso onze grote favoriet als het aankomt op VPN services. NordVPN staat in onze lijst met beste VPN’s ook op plek 1. Deze VPN service heeft simpelweg erg goede software, stabiele verbindingen en servers over de gehele wereld.  Ook in Duitsland staan voldoende servers zodat je altijd online kunt kijken naar Duitse TV. Zoals gezegd zijn de verbindingen snel. De snelheid is ruim voldoende om de HD video’s van de verschillende Duitse televisie omroepen zonder bufferen of schokken af te spelen.

De software die bij NordVPN geleverd wordt is erg gemakkelijk in gebruik. Je kunt met de software gemakkelijk verbinding maken met een Duitse VPN server. Hoe de software eruit ziet kun je zien op de review pagina van NordVPN.

Er is geen gratis proefabonnement dat je kunt afnemen bij NordVPN. We is het mogelijk om binnen 30 dagen het abonnementsgeld terug te vragen. Op die manier is het dus wel mogelijk om het NordVPN gratis uit te proberen voor 30 dagen.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark staat met name bekend om zijn groeiende netwerk en zeer hoge snelheden die de servers leveren. Deze hoge snelheid is dus ideaal voor het streamen van video’s van de Duitse televisieomroepen. De dienst is ook nog eens een stuk goedkoper dan andere betrouwbare VPN’s.

Er staan op 3 locaties in Duitsland meerdere servers. Dit betekent dus dat er meer dan genoeg servers zijn om naar de uitzendingen van Duitse TV in Nederland te kunnen kijken. Dit kan dan bijvoorbeeld via de websites en op de apps van de Duitse omroepen. Door de hoeveelheid servers is er altijd wel een geschikte server beschikbaar, ook wanneer er 1 offline of te druk is.

Bezoek Surfshark


CyberGhost

Ook CyberGhost is een prima keuze als je Duitse servers wilt gebruiken. Het bedrijf is opgezet door Duitse privacy-experts, dus je kunt ervan uitgaan dat ze ook goede en snelle Duitse servers beschikbaar hebben, waar je zonder problemen het Duitse TV-aanbod mee kunt streamen.

Een ander positief punt van deze VPN is de gebruiksvriendelijkheid van de software en apps. Het is echt eenvoudig om de juiste server te kiezen en zo te kunnen genieten van je favoriete Duitse programma’s.

Bezoek CyberGhost


Verbinding maken met VPN in Duitsland

We kunnen ons voorstellen dat het lijkt alsof het heel lastig en technisch is om verbinding te maken met een VPN server. Maar niks is minder waar, het gebruik van een VPN service is heel erg eenvoudig.  Hieronder vind je de eenvoudige stappen zodat ook jij Duitse televisie in Nederland kunt kijken.

Het enige dat je hoeft te doen is een abonnement afsluiten bij een VPN service. Vervolgens download en installeer je de software en/of apps van VPN service. Na deze installatie kun je inloggen met de gegevens die je van de VPN provider ontvangen hebt. Eenmaal ingelogd in het programma of app van de VPN service kan je eenvoudig een Duitse server selecteren zodat je een Duits IP krijgt.

Welke Duitse TV zenders kun je online gratis zien

Alle Duitse zenders met een online live stream kan je dus live volgen. Daarnaast hebben de meeste Duitse televisiezenders wel een website en/of app waar je programma’s op kunt terugkijken. In Duitsland is een vrij breed aanbod als het aankomt op de online tv streaming diensten. De volgende Duitse tv zenders hebben in ieder geval een website en meestal ook app waar je met een VPN de online streams op kunt zien in Nederland:Duitse tv zenders

 • ARD
 • ZDF
 • RTL Now
 • ProSieben Videos
 • VOX Now
 • 3 Sat Live
 • RTL Nitro
 • RTL2
 • ART

En zo zijn er nog meer Duitse zenders die je in Nederland online live kunt zien als je verbinding hebt met een VPN server die in Duitsland staat.

Duitse TV series in Nederland

Met een VPN is het dus mogelijk om alle Duitse tv series die op 1 van bovenstaande tv zenders worden uitgezonden in Nederland te volgen. Dit kan dan op je computer, laptop, iPad, Android en iPhone apparaat. Je moet alleen weten welke omroep welke serie uitzendt. Bij de meeste omroepen is het zelfs mogelijk om een serie op een later moment terug te kijken zodat je niet op een bepaald tijdstip voor je scherm hoeft te zitten.

Stappen Duitse TV in Nederland kijken

Om alles nog even in kort overzicht te zetten hoe je live Duitse tv, of programmas’s kunt terugkijken van de Duitse televisie zender, vind je hieronder nog een stappenplan.

 1. Kies een VPN service met servers in Duitsland en sluit een abonnement af bij deze VPN.
 2. Maak met het programma of app dat je bij je VPN service krijgt connectie met een server in Duitsland.
 3. Ga naar de website of open de app van de Duitse tv zender die je in Nederland wilt kijken.
 4. En bekijk de live stream of de stream van het programma dat je wilt terugzien.

Op dat moment kijk je Duitse tv in Nederland, het is echt heel eenvoudig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties op “Duitse TV in Nederland kijken

 1. Lucie

  Zelfs met een VPN (NordVPN), lukt het mij niet om Vox now te kijken. Weet iemand hoe dat kan? Er staat iets met Digital Rights Management.
  Alvast bedankt.

  1. VPNdiensten

   Als iemand het weet, is het de NordVPN klantenservice. Zij kunnen voor je kijken of het aan je instellingen ligt, of kunnen hun technische team vragen hiernaar te kijken.

 2. Willy Prins

  Goedenavond

  Mijn vraag is kan ik via VPN alle duitse zenders ontvangen en wat kost dat

  Met vriendelijke groet,

  Willy Prins

  1. VPNdiensten

   Met VPN’s die Duitse servers hebben kunt u de Duitse zenders kijken die een livestream op hun site hebben. Alle VPN’s genoemd in het artikel hebben deze Duitse servers.

  1. VPN diensten

   Je kunt ervoor kiezen om altijd dezelfde VPN server te gebruiken. Op die manier hoef je niet steeds te bevestigen dat je vanaf een andere locatie inlogt.

  1. VPN diensten

   We hebben het even voor je gecontroleerd en ja dat is mogelijk met een VPN verbinding met een Duitse server. De VPN providers in dit artikel hebben allemaal meerdere servers in Duitsland staan.

  1. VPN diensten

   Dat zal niet werken als je alleen een VPN verbinding op je telefoon hebt. Om dit werkend te krijgen is het van belang dat je Chromecast ook een VPN verbinding heeft. Dit kun je op verschillende manieren bewerkstelligen, op de pagina Chromcast VPN vind je daar meer informatie over.

 3. Mom

  Kan ik dit doen op mn Samsung tablet en daarna ook op mn HPlaptop ? Of moet ik dit voor elk apparaat opnieuw doen? Kan ik dat ook met mn Nederlandse gsm vanuit Duitsland doen, en daarna in mijn woning in Nederland deze app gebruiken?

  1. VPN diensten

   Ja dat is zeker mogelijk. Bijna alle VPN services hebben zowel een app voor Android als voor Windows. DIt kan zowel vanuit Duitsland als vanuit je eigen woning in Nederland. In feite kan het van over de hele wereld.