VPN aanbieders

Hieronder vind je een overzicht van alle VPN aanbieders die wij getest hebben. Door middel van het filter kun je gemakkelijk de VPN aanbieders weergeven die voldoen aan jou criteria. Daarna kun je doorklikken naar de uitgebreide review van een VPN services naar keuze. We hebben al deze VPN diensten uitgebreid getest en delen onze ervaringen in de desbetreffende review. Zo ontdek je welke VPN het best bij jou past.

Filter op je wensen

Software voor
Protocol
Betaalmethodes
Aantal gelijktijdige connecties

Hieronder vind je een overzicht van alle VPN aanbieders die wij getest hebben. Door middel van het filter kun je gemakkelijk de VPN aanbieders weergeven die voldoen aan jou criteria. Daarna kun je doorklikken naar de uitgebreide review van een VPN services naar keuze. We hebben al deze VPN diensten uitgebreid getest en delen onze ervaringen in de desbetreffende review. Zo ontdek je welke VPN het best bij jou past.


VPN vergelijken op eigenschappen

Om de VPN providers goed te vergelijken hebben we van alle hierboven genoemde VPN aanbieders een zeer uitgebreide review geschreven. In deze review vind je alle belangrijke eigenschappen van de verschillende VPN services. Denk bijvoorbeeld aan functionaliteiten die de software met zich meebrengt, hoe er wordt omgegaan met privacy en of het downloaden via torrent is toegestaan.
Op basis van al deze gegevens kun je een gedegen vergelijking maken tussen alle VPN aanbieders die we getest hebben en waar we een review over geschreven hebben. Bij het vergelijken van al de VPN aanbieders hebben we erop gelet dat we alle VPN providers zo eerlijk mogelijk met elkaar vergeleken hebben en dat we dezelfde criteria aangehouden hebben. Alleen op deze manier is het alleen mogelijk om een zo eerlijk mogelijke afweging te maken.

Daarnaast vind je ook onze ervaringen met de besproken VPN aanbieder. Je ziet bijvoorbeeld een hoe een snelheidstest verlopen is en hoe wij de algehele indruk functionaliteit van de provider vinden. Deze ervaringen geven je een indruk of de eigenschappen van de desbetreffende service goed bij je passen of dat je nog even verder wilt kijken.

Als je simpelweg op zoek bent naar de VPN aanbieder die het beste uit de test komt kun je op de pagina beste VPN kijken. Daar vind je onze top 4 aanbieders op basis van de score die ze gehaald hebben bij onze reviews.

Waar op te letten bij kiezen van VPN aanbieder

Er zijn een aantal punten waar iedereen extra aandacht aan zou moeten besteden wanneer er wordt gekeken naar een VPN. De volgende punten zijn dan ook erg belangrijk om aandacht te besteden bij de keuze:

  • Welke protocollen worden ondersteund? OpenVPN is in veruit de meeste gevallen de beste keus. De meeste VPN providers ondersteunen dit protocol. Maar er kan een reden dat je liever een ook een ander protocol gebruikt, zorg dat de VPN aanbieder die je kiest de protocollen ondersteunt die jij (mogelijk) wilt gebruiken.
  • Onder welke jurisdictie valt de VPN service. Dit bepaald hoe de VPN aanbieder om moet en mag gaan met jouw privacy. Zo kunnen VPN aanbieders die in Amerika gevestigd zijn relatief eenvoudig verplicht worden om de overheid te laten meekijken op het verkeer dat via de VPN server verloopt. Zoek je privacy? Kies dan een VPN provider die niet in Amerika gevestigd is.
  • Heeft de VPN aanbieder die jij op het oog hebt software voor de apparaten die jij gebruikt. Je wilt natuurlijk de VPN verbinding gemakkelijk kunnen gebruiken op de verschillende apparatuur die jij gebruikt om het internet op te gaan.
  • In welke landen heeft de service een server staan en hoeveel. Afhankelijk van het doel van de VPN verbinding is het van belang dat er servers op de juiste locatie staan. Als je bijvoorbeeld Nederlandse TV vanuit het buitenland wilt bekijken is het van belang dat er voldoende servers in Nederland voorhanden zijn.
  • Log en privacy beleid. Als de reden voor het gebruiken van een VPN je privacy vergroten is, let dan goed
    op het log beleid en privacy voorwaarden van de VPN aanbieder. Zorg voor een VPN service die geen logs bijhoudt. Bij sommige VPN providers kun je zelf gebruik maken van de VPN service zonder dat je je e-mail adres hoeft door te geven en waar je kunt betalen met Bitcoin. Op die manier ben je echt anoniem.

Alle bovenstaande informatie vind je dus sowieso terug in de reviews van de VPN aanbieders die je hierboven ziet staan. Door het lezen van onze ervaringen kun je ontdekken of de betreffende VPN service bij je past.