Hide My Ass

7 /10
Snelheid
9/10
Gebruiksvriendelijkheid
8/10
Prijs
7/10
Betrouwbaarheid
4/10

Hide My Ass

Kenmerken

HMA (Hide My Ass) heeft software voor de verschillende besturingssystemen. Je weet dus zeker dat je op een gemakkelijke manier connectie maakt het beveiligde VPN netwerk. Je kunt met 2 verschillende apparaten tegelijk een VPN connectie opzetten onder 1 account.

In deze Hide My Ass review zullen we onze ervaringen delen met deze service.

Servers

Vanwege het feit dat HMA al zo lang bestaat hebben ze echt ongelofelijk veel servers. Dit zijn er namelijk meer dan 940 verdeeld over 130 of meer landen. In de praktijk betekent dit dat je toegang  hebt tot veel geblokkeerde content. Je kunt namelijk de meeste geografisch geblokkeerde content prima bekijken met Hide My Ass.

Een ander voordeel van deze enorme hoeveel servers is dat je altijd wel een server in de buurt hebt. Dit is min of meer een garantie dat je altijd een snelle vpn verbinding tot je beschikking hebt.

Dedicated IP adres

Bij Hide My Ass heb je de mogelijkheid om een eigen IP adres te reserveren. Dit kan handig zijn als je voor bepaalde diensten een IP adres moet whitelisten. Of wanneer je bijvoorbeeld in jouw router wilt instellen dat alleen jouw een bepaald IP adres toegang mag krijgen vanaf buitenaf.

Er zit een meerprijs aan een dedicated IP adres vast. De kosten hiervan zijn afhankelijk vanaf welke serverlocatie je graag een eigen IP-adres wilt. Je kunt vrijblijvend aan het support team van HMA vragen wat de kosten voor jouw wensen zijn.

Software Hide My Ass VPN

Omdat HMA eigenlijk voor elk device en besturingssysteem een client heeft gemaakt kan er gemakkelijk gebruik gemaakt worden van de VPN verbinding. Zowel voor iOS (Iphone en Ipad), als Windows, Linux, OSx(mac) en Android is er gemakkelijk te installeren software beschikbaar. Het bedrijf is ook erg bekend geworden omdat het al zo lang bestaat. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de software die ontwikkeld is gewoon heel erg goed is. Het werkt gemakkelijk en is super overzichtelijk.

Hieronder een filmpje van het installeren van Hide My Ass op Windows en op Android. Voor deze review hebben we zelf de software op Windows geïnstalleerd en getest.

Windows

Op Windows ziet de software er als volgt uit. Het werkt allemaal aardig, maar daar is ook alles mee gezegd. Daarnaast vinden we dat de software er ietwat verouderd uitziet. Dat is niet perse ernstig maar de software heeft naast een oud uiterlijk ook verouderde functionaliteit. Voor betere VPN’s voor Windows kun je onze pagina Windows VPN lezen.

Android

Ook op Android is het installatieproces gemakkelijk. Je download simpelweg de software vanuit de play store en logt vervolgens in met je login informatie. Vanaf dat moment kun je gebruik maken van de VPN verbindingen van Hide My Ass.

Automatische verbinding

HideMyAss heeft geen optie om automatisch verbinding te maken bij het opstarten van een computer. Wel heeft de software een optie “secure ip bind” genoemd wordt. Daarmee kan je aangeven welke programma’s alleen verbinding over een VPN connectie mogen maken. Dit houdt in dat als er geen VPN verbinding is, dat de betreffende programma’s geen data versturen naar het internet. Deze optie is overigens alleen voor Windows software beschikbaar.

Beveiliging en privacy

Zoals eerder aan gegeven gebruikt Hide My Ass de 3 bekendste protocollen: Open VPN (256-bit encryptie), L2TP (256-bit encryptie) en PTPP (128-bit encryptie). In de software kan je gemakkelijk aangeven welk protocol je het liefs wilt gebruiken. Het internetverkeer dat je over een VPN connectie van HMA hebt zal dus versleuteld verstuurd worden. Je kunt een openbare wifi veiliger gebruiken en ook is je internetverkeer niet af te luisteren door derden.

Daarnaast heeft de software ook nog handige eigenschappen zoals ip binding. Dit houdt in dat een bepaalde applicatie (bijvoorbeeld je browser of torrent client) alleen werkt als er met de VPN verbinding connectie is. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk met je eigen ip 1 van de geselecteerde programma’s gebruikt.

ip binding hide my ass

Een minpunt dat we kunnen vinden op het gebied van privacy is dat Hide My Ass onder de jurisdictie van het Verenigd Koninkrijk valt. Dit betekent in de praktijk dat het bedrijf logs moet bijhouden van het internetverkeer over hun VPN service. Als de overheid erom vraagt zullen deze logs afgegeven moeten worden.

Er is overigens ook gebleken dat een desbetreffende policy niet geschikt is voor mensen die totale privacy zoeken. Zo is er bekend geworden dat met de hulp van Hide My Ass een hacker van het lulzsec collectief opgepakt is door de autoriteiten. Dit vanwege een hack op de Sony servers, dit was groot toentertijd.

Wij denken dat de meeste mensen hier wel vrede mee kunnen hebben, maar als je meer privacy wilt kan je ons kijken bij de andere VPN diensten die we besproken hebben. Een dienst die bijvoorbeeld wel veel privacy biedt is NordVPN.

Secure IP binding

Hide My Ass heeft een alternatief op de kill switch systemen die andere VPN diensten hanteren. Met de secure IP binding optie kan je instellen welke programma’s alleen maar mogen werken wanneer er een VPN verbinding opgezet is. Wanneer de VPN verbinding wegvalt zal ook het internetverkeer van betreffende programma’s geblokkeerd worden. Je kunt bijvoorbeeld je torrent software toevoegen aan deze lijst. Dan weet je zeker dat je torrents anoniem downloadt via de VPN proxy.

De optie secure IP binding is enkel beschikbaar op Windows. De optie ziet er als volgt uit.

Secure ip binding

De snelheid en stabiliteit

De snelheid is voor de gewone gebruiker voldoende te noemen. Hierbij bedoelen we de mensen die gewoonweg veilig willen surfen en geografische blokkades willen omzeilen. Voor diegene die veel downloaden en uploaden zijn er betere VPN services die hogere snelheden aanbieden. Als een hoge snelheid er belangrijk is kun je de pagina met ons lijstje met snelste VPN’s raadplegen.

De stabiliteit is gewoon goed te noemen. Mede doordat er zoveel servers over de gehele wereld verdeeld staan lijkt Hide My Ass het verkeer goed te kunnen verdelen over de verschillende servers. Dit betekent dat de snelheden constant en dus stabiel gehouden kunnen worden.

Torrent downloaden met Hide My Ass

Ondanks de slechte reputatie van Hide My Ass omtrent downloaden en privacy is het downloaden met Bitorrent wel toegestaan. Maar ze behouden zich het recht voor om abonnementen af te sluiten. Voor deze test hebben we Ubuntu gedownload via Bittorrent en dat ging prima.

Ook zijn er gebruikers die aangeven op internet dat ze alsnog brieven advocaten hebben ontvangen na het downloaden van torrents. Wij raden dan ook ten zeerste af om torrents te downloaden met Hide My Ass.

Kosten Hide My Ass

Hide My Ass Pro heeft 3 abonnementen. De mogelijkheden zijn met alle abonnementen gelijk, het verschil tussen de pakketten vind je in de lengte van het abonnement. Hoe langer je je abonnement vooruit betaalt des te lager de kosten per maand zijn.

In de praktijk betekent dit dat als je direct een jaar vooruit betaalt de kosten €5,99 per maand zijn. Wanneer je een abonnement neemt van 1 maand kost dit je €10,99. En de goedkoopste optie die beschikbaar is kost €3,99 per maand, hiervoor moet je een abonnement van 2 jaar afsluiten. Wanneer je dus zeker weet dat je de service langer gaat gebruiken is het goedkoper om direct een lang abonnement af te sluiten.

Gratis uitprobeer periode

Als je niet zeker weet of je blij zult zijn met de VPN service van HMA kan je de dienst gelukkig vooraf gratis testen. Er is een 7-daagse proefperiode die niks kost. Voor deze proefperiode moet je wel je betaalinformatie opgeven, maar je kunt gemakkelijk de proefperiode opzeggen op de website van Hide My Ass.

Conclusie, onze ervaring met Hide My Ass

Hide my ass is een prima service voor diegene die gemakkelijk veilig internet willen gebruiken op een publieke hotspot. Ook is de service perfect voor het omzeilen van landblokkades op content. Tijdens deze review werkten dit dan ook prima.

Een nadeel van deze service is dat er eens een controverse is geweest rondom de service. Ze zouden persoonlijke gegevens van een gebruiker van Hide My Ass door gegeven hebben aan een overheid. Deze vroeg hierom vanwege vermoedelijke auteursrecht breuk. Om anoniem te internetten zit je dus niet goed bij deze service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Hide My Ass

    1. VPN diensten

      Het bedrag dat je per jaar ziet staan dient in 1 keer betaald te worden. Je kunt natuurlijk ook per maand betalen, dan is de prijs omgerekend echter wel hoger.