NordVPN

9.75 /10
Snelheid
10/10
Gebruiksvriendelijkheid
10/10
Prijs
9/10
Betrouwbaarheid
10/10

NordVPN


Inhoudsopgave

NordVPN overzicht

Beoordeling:

⭐9.75/10
Servers: 5828 servers in 60 landen
Logs: Onafhankelijk gecontroleerd no-logs beleid
Gelijktijdige verbindingen 6
Protocollen OpenVPN met AES-128-GCM-encryptie, WireGuard, IKEv2
Streamen:  Netflix, HBO Max, Disney+ en veel meer
Ondersteuning: 24/7 live chat, email
Prijs: Vanaf 2,99/maand
Gratis of proefversie:

Ja, 7 dagen gratis proefperiode

Tijdelijk een tweejarig abonnement voor slechts 2,99 euro per maand + 3 maanden gratis!


NordVPN aanbieding: tot 69% korting op 2-jarig abonnement + 3 maanden gratis!

Denk je er al een tijdje aan om een betrouwbare VPN aan te schaffen? Dit is het allerbeste moment: momenteel biedt NordVPN namelijk een speciale korting aan. Sluit een abonnement voor 2 jaar met 63% korting voor € 2,99 euro per maand + 3 maanden gratis!

De hoogste korting geldt momenteel voor het Complete-abonnement, o.a. NordPass (wachtwoordmanager) en NordLocker (veilige cloudopslag) bij inbegrepen zitten. Daarop geldt momenteel een mooie korting van 69 procent + 3 maanden.

Als onderdeel van een speciale promotie geeft NordVPN gratis cadeaubonnen van Amazon voor nieuwe klanten aan. Als je kiest voor een Standaard abonnement krijg je een Amazon cadeaukaart van €10, een Plus abonnement geeft je €20 en een Compleet abonnement geeft je zelfs €30.

Een betere deal voor de beste VPN van dit moment is er niet!

9.75 /10
Vanaf
€2.99
/maand
Lees NordVPN review

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

 • Snelle servers
 • Uitstekende software en apps
 • Erg goede prijs
 • Betrouwbare en snelle klantenservice
 • ❌   Geen router-app

Lees NordVPN review

NordVPN ervaringen: recensie december 2023

In deze NordVPN review gaan we dieper in op alles wat NordVPN te bieden heeft. Zo maak je in je zoektocht naar de beste VPN de juiste keuze.


Privacy: hoe houdt NordVPN je anoniem?

Zoals je van een goede VPN-provider mag verwachten, hanteert NordVPN een no-logs-beleid. Dat houdt in dat er geen sporen achterblijven van jouw internetverkeer bij het gebruik van NordVPN. Zo wordt niet bijgehouden wanneer je verbinding met servers maakt, welke IP-adressen je toegewezen krijgt, welke sites je bezoekt en met welke servers je precies verbinding maakt. Dit is van belang omdat anders alsnog een goed beeld van jouw online gedrag geschetst kan worden.

Toch bewaart NordVPN wel enkele strikt noodzakelijke gegevens. Het bedrijf is daarin overigens erg transparant, deze informatie staat duidelijk op de site vermeld. Het betreft dan met name je e-mailadres en je betaalgegevens. Die laatste zijn verder te anonimiseren door je abonnement met cryptovaluta te betalen. Vragen die je aan de klantenservice hebt gesteld, blijven 2 jaar bewaard. Maar als je er om vraagt bij de klantenservice, wordt dit meteen verwijderd.

Wel iets om te onthouden: de zogeheten ‘timestamp’ (wanneer je verbinding maakt) van de meest recente sessie is tijdelijk wel inzichtelijk voor NordVPN. Op die manier weet men namelijk met hoeveel apparaten jouw account tegelijk verbonden is. Dit is van belang omdat het er maximaal zes mogen zijn. Verbreek je de VPN-verbinding, dan wordt die informatie na een kwartier alsnog verwijderd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat dit naderhand te achterhalen blijft.

Op de website van NordVPN vind je een privacybeleid dat dieper ingaat op deze punten en meer. Deze tekst is niet in het Nederlands beschikbaar, maar wel in overzichtelijke subsecties opgedeeld zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. Bovendien is er voor Europese klanten speciaal aandacht voor de ‘Algemene verordening gegevensbescherming’, ofwel de AVG/privacywet/GDPR, waarin NordVPN verduidelijkt hoe het bedrijf aan deze regelgeving voldoet. 

NordVPN heeft Panama als vestigingsland en daar is niet wettelijk vastgesteld dat informatie over internetverkeer bewaard moet blijven. In veel landen is dit wel zo, zodat autoriteiten die gegevens op kunnen vragen. De losse privacyregelgeving in Panama stelt NordVPN in staat om hun no-logs-beleid te kunnen waarborgen.

Aanbieders van VPN-diensten kunnen natuurlijk roepen dat ze veilig zijn, maar geloof je hen ook? Niet per se natuurlijk. Daarom is het van belang dat onafhankelijke partijen die claims onderzoeken, een proces dat een security-audit heet. Bij NordVPN zit dat wel goed. In 2018 werd er een audit gedaan naar het no-logs-beleid en de veiligheid van de servers. Daarna is er eind 2019 opnieuw een audit gedaan, maar dan specifiek gericht op de software en apps van NordVPN. Er zijn hierbij enkele kwetsbaarheden ontdekt die slechts kleine beveiligingsrisico’s vormden, maar die inmiddels dus ook zijn aangepakt.

Toch bleef het ook daar niet bij. Een derde audit vond plaats, waarvan NordVPN de positieve resultaten halverwege 2020 bekend maakte. Opnieuw werd in brede zin de beveiliging van de servers onder de loep genomen en logboeken doorgespit om te bevestigen dat deze VPN-provider zich inderdaad aan zijn no-logs-beleid houdt. Daarbij is specifiek gekeken naar functies die er na de audit uit 2018 zijn bijgekomen, zoals de Double VPN-optie en de P2P-servers – waarover straks meer. Het onderzoek is gedaan door het Zwitserse PwC. Een onafhankelijke en betrouwbare partij die wel vaker VPN’s op de pijnbank legt, waaronder concurrent ExpressVPN.

In 2022 volgde een derde audit op het no-log-beleid, dit keer door Deloitte. Opnieuw werd aangetoond dat NordVPN geen data van klanten opslaat.

Lang niet elke VPN laat dergelijke security-audits uitvoeren. Het feit dat NordVPN er nu al vier op zijn naam heeft staan, is veelzeggend over het vertrouwen dat men heeft in de eigen dienstverlening. Naarmate een VPN langer bestaat, krijgt deze er doorgaans telkens meer functies bij. Het is dan ook geen overbodige luxe om telkens opnieuw vast te laten stellen dat de veiligheid van klanten hierbij gegarandeerd blijft. NordVPN zit daar bovenop en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Wie trouwens VPN’s vergelijken wil en zodoende NordVPN nader onderzoekt, stuit al snel op nieuwsberichten uit 2019 die gaan over een hack bij NordVPN. Dat klinkt zorgwekkend, bij zo’n datalek denk je direct aan gestolen accounts en buitgemaakte persoonlijke gegevens. Misschien overweeg je daarom NordVPN voor de zekerheid links te laten liggen. Toch durven we wel te stellen dat dit niet nodig is, omdat de waarheid een stuk genuanceerder ligt. De dader bleek slechts in het bezit te zijn van een verlopen TLS-certificaat met betrekking tot één Finse server.

Zonder al te technisch te worden: een hacker kan daar zo goed als niets mee wat betreft het ontfutselen van jouw data. Voor zover die überhaupt al te achterhalen is, gelet op het no-logs-beleid. NordVPN heeft als reactie hierop voor de zekerheid o.a. de beveiliging van duizenden servers opnieuw aangescherpt. Dit voorval hoeft daarom wat ons betreft geen rol te spelen in je overweging om NordVPN te kiezen.

Security: hoe veilig is NordVPN?

NordVPN heeft gekozen voor OpenVPN als VPN-protocol waarmee de verbindingen tot stand komen. Dit protocol staat bekend als zeer betrouwbaar. Een van de redenen daartoe is het feit dat dit protocol open source is, de broncode is dus openbaar. Mocht er ooit sprake zijn van een veiligheidslek, dan zou dat direct opvallen. Als alternatief kun je wisselen naar een ander bewezen protocol, namelijk IKEv2/IPsec. Dit instellen is alleen niet zo vanzelfsprekend. Zo dien je ervoor eerst handmatig een certificaat van NordVPN op je computer te installeren. Om je daarbij te helpen, vind je op de site van NordVPN wel een goede handleiding die je stap-voor-stap door het proces loodst.

NordLynx: snel WireGuard VPN protocol

Een protocol dat uniek is aan NordVPN, is NordLynx. Dat is pas sinds kort beschikbaar in de NordVPN-software- en -apps, en heeft WireGuard als basis. Een voordeel van WireGuard ten opzichte van bijvoorbeeld OpenVPN, is dat de onderliggende code veel efficiënter is. Die bestaat namelijk uit minder dan zevenduizend regels ten opzichte van de gebruikelijke honderdduizenden. Daardoor is er minder ruimte voor fouten, die anders een veiligheidsrisico kunnen vormen.

WireGuard is eveneens open source, dus iedereen kan helpen om het protocol verder te verbeteren. NordVPN koppelt WireGuard aan een zogeheten ‘dubbel NAT-systeem’ om je online privacy nog verder te waarborgen. De combinatie van die technieken is tot NordLynx gedoopt. Bijkomend voordeel is dat het protocol sneller presteert dan zijn soortgenoten. Nu hadden we al weinig te klagen over de snelheid van NordVPN-servers, maar alle beetjes helpen. 

De encryptiesoort van dienst is het AES-256-GCM-algoritme, een industriële standaard die als de veiligste in zijn soort geldt. Zelfs al zou iemand toegang krijgen tot jouw internetverkeer, dan nog kan diegene hierdoor niet precies zien wat je online aan het doen bent.

Hiernaast biedt NordVPN nog tal van extra veiligheidsfuncties  aan. We nemen de belangrijkste met je door:

 

CyberSec: een automatische adblocker

CyberSec is in feite een adblocker en is automatisch ingeschakeld, zodat je na installatie van NordVPN geen online advertenties meer te zien krijgt. Ook krijg je een waarschuwing wanneer je een site bezoekt die als gevaarlijk wordt beschouwd, bijvoorbeeld als er malware op aan is getroffen of wanneer het een phishing-domein betreft. Verder zorgt deze functie ervoor dat je systeem geen onderdeel van een botnet kan worden.

Kill Switch: je internetverbinding automatisch uitschakelen

Een kill switch stopt je hele internetverbinding zodra je de verbinding met een VPN-server verliest. Op die manier kun je niet per ongeluk door blijven surfen met je werkelijke IP-adres, wat zonder kill switch-functie wel degelijk een risico is. In de instellingen van de NordVPN-software schakel je deze handmatig in, want standaard staat de kill switch uit. 

NordVPN maakt in zijn software onderscheid tussen twee soorten kill switches en we leggen het verschil graag even uit. Zet je de optie Internet Kill Switch aan, dan wordt je hele internetverbinding verbroken zodra de connectie met de servers van NordVPN wordt stopgezet. 

En dan is er nog de App Kill Switch. Kies hier welke programma’s automatisch afgesloten moeten worden zodra je niet met je VPN verbonden bent. Dus stel, je wilt niet per ongeluk met je torrent-software blijven downloaden als NordVPN niet actief is. Dan is dat via deze functie te regelen. We testen het uit en inderdaad, het torrent-programma sluit direct wanneer we de VPN-verbinding stopzetten.

Split tunneling: bepaalde apps of websites zonder VPN gebruiken

Split tunneling is een techniek die toestaat dat je verbinding slechts deels via je VPN tot stand komt. Het internetverkeer splitst zich ermee als het ware af, zodat je bepaalde sites met je eigen IP-adres kunt blijven bezoeken. Tot voor kort was NordVPN een van de weinige grote VPN-aanbieders zonder deze functionaliteit. Maar sinds december 2020 maakt split tunneling eindelijk ook deel uit van de Windows-versie. Op Android was de optie er al, op iOS (nog steeds) niet. Split tunneling wordt op Apple’s platform echter ook niet door andere VPN-providers ondersteund. Al met al kunnen we stellen dat NordVPN op dit vlak weer in lijn ligt met zijn voornaamste concurrenten. 

Ook op het gebied van split tunneling heb je op de pc twee opties. ‘Disable VPN for selected apps’ zorgt ervoor dat de programma’s die jij aanwijst, via je ‘normale’ IP-adres werken. Op de rest van het wereldwijde web blijf je anoniem surfen via de servers van NordVPN. Kies je daarentegen voor ‘Enable VPN for selected apps only’, dan werkt alleen nog maar de aangewezen software in combinatie met een VPN-verbinding. Voor de rest ben je helemaal van internet afgesloten.

Dedicated IP: een veilig vast IP-adres

Gebruik je een VPN, dan heb je iedere keer een ander IP-adres. Dat is ook de bedoeling, maar kan soms voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld bij diensten die je aan je IP-adres identificeren om je toe te laten, zoals je e-mailaanbieder. NordVPN heeft verscheidene servers ingericht om je een vast IP-adres (maar niet je eigen) te laten behouden. Je bent dan alleen wel wat beperkter in je keuze. Servers met een vast IP-adres bevinden zich alleen in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk én Nederland.

Double VPN en ‘Onion Over VPN’: dubbel beveiligd internetten

Door double VPN in te schakelen, loopt je internetverkeer langs een extra VPN-server. Je daadwerkelijke locatie wordt op die manier dubbel verhuld. In het verlengde hiervan is er de optie Onion Over VPN. Deze servers maken verbinding met het Tor-netwerk, een andere manier waarop mensen online anoniem blijven. Je internetverbinding verloopt langs meerdere ‘nodes’ en bij elke node wordt jouw connectie opnieuw versleuteld. Een bijzonder veilige – maar ook duidelijk tragere manier – van browsen. 

Op de website van NordVPN lees je dat je via deze servers ook op het darkweb kunt browsen, zonder dat je daarvoor een aparte Tor-browser hoeft te gebruiken. Deze websites hebben een speciaal .onion-domein en zijn normaliter niet via reguliere browsers te benaderen. We hebben getest of dit inderdaad werkt zoals wordt gezegd, maar dat blijkt tegen te vallen. Desgevraagd laat de klantenservice weten dat de Onion Over VPN-servers nog erg instabiel zijn en dat dit ertoe kan leiden dat ze niet werken op de manier waarmee wel wordt geadverteerd. De technici zijn daarvan op de hoogte en er wordt aan een oplossing gewerkt, hoewel nog niet duidelijk is wanneer we die kunnen verwachten.

Momenteel hebben we de indruk dat de functie nog in een experimentele fase zit en dat je beter een van de overige verbindingsopties kunt kiezen. Wil je toch .onion-sites bezoeken, gebruik hiervoor dan de officiële Tor-browser. Dat raadt de klantenservice van NordVPN momenteel ook aan.

P2P-servers: snel streamen met VPN

Lang niet iedere VPN-aanbieder laat je torrents downloaden. NordVPN daarentegen wel. Als je dit wilt, kies je in de serverlijst voor een van de vele P2P-servers die hiervoor speciaal zijn aangewezen. Dé manier om anoniem te downloaden. Download je namelijk zonder VPN, dan is eenvoudig je IP-adres te achterhalen. Filmdistributeurs kunnen die informatie gebruiken om je op te sporen en downloadboetes uit te schrijven. Dit gebeurt in Nederland nog niet op grote schaal, maar kan in theorie wel. Daarnaast worden telkens meer torrentsites geblokkeerd. Met een VPN en een buitenlands IP-adres kun je ze alsnog bezoeken.

Autoconnect (of juist niet): automatisch verbinden met VPN

Onder de instellingen van NordVPN vind je een optie om alleen een VPN-verbinding in te schakelen wanneer je met een openbaar wifi-netwerk verbinding maakt. Daar heb je thuis niet zoveel aan, maar des te meer als je veel onderweg bent met je laptop. Openbare wifi-netwerken zijn doorgaans eenvoudig af te luisteren, dus op deze manier bescherm je jezelf ook buitenshuis.

Custom DNS: makkelijk DNS-server wisselen

VPN’s worden veelal gebruikt om je ware locatie te verhullen. Een soortgelijk effect krijg je door van DNS-server te wisselen. Dit kun je zelf doen door in de instellingen van je besturingssysteem te duiken, of regel het simpelweg binnen de software van NordVPN. Let wel: je internetverkeer wordt op deze manier verder niet versleuteld.

Dark Web Monitor: alarm als je emailadres op straat ligt

De Dark Web Monitor geeft je een seintje zodra jouw mailadres op het dark web wordt aangetroffen. Hier verhandelen cybercriminelen namelijk dit soort gegevens met elkaar. Er wordt specifiek gelet op het e-mailadres waarmee je bij NordVPN een account hebt aangemaakt en wat je vermoedelijk ook voor veel andere diensten gebruikt. De functie is voorlopig enkel in te schakelen op Android en iOS.

Threat Protection: bescherming tegen trackers en malware

Met de komst van Threat Protection (in februari 2022) is NordVPN meer geworden dan enkel een VPN. De software biedt nu namelijk ook antivirus aan voor Windows en macOS. Schakel de functie in en NordVPN houdt continu in de gaten of de bestanden die je downloadt, wel veilig zijn. Mocht je wel malware hebben gedownload, dan waarschuwt het programma tijdig en wordt het bestand verwijderd voor het schade kan aanrichten. Vertrouw je een bestand niet, dan kun je deze ook los scannen (een zogeheten deep file scan). Zo weet je zeker dat er geen virus in verborgen zit, zoals spyware of een trojan horse.

Threat Protection zorgt er daarnaast ook voor dat online trackers worden geblokkeerd.  Vrijwel elke site heeft dit soort trackers op de achtergrond draaien; daar merk je niets van maar is voor adverteerders een onzichtbare manier om je te volgen. Verder heb je geen toegang meer tot websites waarvan bekend is dat ze malware serveren. Oftewel, de functie biedt allround bescherming tegen allerlei soorten online narigheid. Goed, hoe bevalt dat in de praktijk?

Bij het gebruik van Threat Protection merken we op dat websites niet altijd goed meer laden. Dat komt omdat bepaalde trackers ook nodig zijn om sites optimaal te laten functioneren. Merk je dat jouw favoriete sites traag zijn of kapot lijken, dan kun je daarvoor een uitzondering maken binnen de Threat Protection-instellingen. Vergelijkbaar met split tunneling dus; je kiest zelf welke sites wel en niet worden meegenomen door NordVPN. Sterker nog, je kunt heel fijnmazig afstellen welke onderdelen van Threat Protection je wel en niet wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld wel trackers blokkeren maar heb je geen behoefte aan de antivirusfunctie omdat je al een ander antiviruspakket gebruikt, dan is dat eenvoudig te regelen.

Security score: Haal het maximale uit NordVPN

Zoals je leest, biedt NordVPN nogal wat mogelijkheden en dat kan wellicht wat overweldigend zijn. Binnen de software vind je een handige Security score-functie, waarmee je stap voor stap de belangrijkste instellingen doorloopt. Die score valt in het begin wat laag uit, als je alleen de VPN aanzet en er verder niet naar omkijkt. Maar heb je al de eerdergenoemde killswitch ingeschakeld? Staat Threat Protection aan en is je NordVPN-account met tweestapsverificatie beveiligd?

Klik op de Boost your score-knop en kies welke onderdelen je wilt inschakelen. Hoe hoger de score, hoe beter je bent beschermd.

NordPass: wachtwoordmanager

Sinds kort biedt NordVPN een eigen wachtwoordmanager aan. Die helpt bij het aanmaken en het beheren van veilige, unieke wachtwoorden, zodat je dit niet zelf hoeft te verzinnen en bij te houden. NordPass valt buiten het NordVPN-abonnement. De gratis versie is op slechts één apparaat te gebruiken, wat in de praktijk wat onhandig is. Ga maar eens na op hoeveel websites je zowel op je pc als op je smartphone ingelogd bent. 

NordPass gebruiken op maximaal zes apparaten kan met een betaald abonnement en dat biedt ook nog enkele extra voordelen. Zo krijg je ermee toegang tot een functie om te controleren of je wachtwoorden wel sterk genoeg zijn, of verouderd. De Data Breach Scanner laat je daarnaast automatisch weten wanneer jouw accountgegevens in een datalek zijn opgedoken, bijvoorbeeld omdat ze bij een webwinkel zijn buitgemaakt.

Meer hierover weten? Lees ook onze uitgebreide NordPass review.

NordLocker: bestanden versleutelen

NordLocker is software voor het versleutelen van bestanden op je pc, waarbij je de keuze hebt tussen een gratis versie en NordLocker Premium. Het verschil heeft te maken met de back-upfunctie naar de beveiligde cloud van NordVPN. Bij de variant die niets kost, beperkt de cloudopslag zich tot maximaal 3 GB. Bij Premium is dit flink meer, namelijk 500 GB. De kosten betreffen 1,32 euro per maand voor een jaar, of 6,39 euro voor één maand.

NordLayer: zakelijke VPN

Heb je een eigen bedrijf en wil je dat je werknemers op afstand veilig verbinding maken met je systemen? Sluit dan niet zomaar een persoonlijk NordVPN-abonnement af, maar kijk eerst eens naar NordLayer. Dit abonnement is wat duurder maar geeft je handige extra functies, zoals het beheren van connecties. Je houdt daarmee in het oog wie er precies verbinding maakt. Daarnaast verplicht je je werknemers ook niet om individuele abonnementen af te sluiten.

Wil je trouwens weten of een VPN-dienst goed zijn werk doet, dan kun je online een zogenaamde DNS leak-test uitvoeren. Zo’n test controleert of websites inderdaad niet jouw werkelijke DNS en IP-adres kunnen zien. We proberen het verschillende keren met NordVPN en de resultaten zijn positief: sites zien inderdaad telkens een andere identiteit.

Tot slot stuurt NordVPN geregeld mailtjes met extra beveiligingstips. Zo ontdek je functies waarvan je het bestaan misschien nog niet kende. Wil je dit liever niet, dan schrijf je jezelf eenvoudig uit van de mailinglist.

Snelheid en performance: hoe snel is NordVPN?

Het serveraanbod van NordVPN is erg groot. Met maar liefst 5.700 servers in 60 landen heb je in ieder geval keuze genoeg. Op de site van NordVPN staat een handig overzicht van de landen waarin het bedrijf servers heeft. Een aanzienlijk deel ervan betreft overigens Amerikaanse servers. Maar ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk valt er genoeg te kiezen, met honderden VPN-servers per land. Goed om hierbij te weten is dat het allemaal servers op fysieke locaties zijn. NordVPN werkt niet met virtuele servers.

Het gebruik van een VPN heeft een impact op je internetsnelheid. Het liefste wil je dan ook dat die dicht in de buurt komt van je snelheid zonder VPN, zodat je ongestoord kunt surfen. We doen verschillende snelheidstests om te onderzoeken hoe NordVPN op dit vlak scoort. De resultaten vind je hieronder in een overzichtelijke tabel. Daarna duiden we de cijfers uitvoeriger. 

VPN-server Downloadsnelheid Uploadsnelheid Ping
Geen (standaard) 198,67 MB/s 60,67 MB/s 9
Nederland 190,44 MB/s 58,21 MB/s 11
Duitsland 189,19 MB/s 57,94 MB/s 29
Verenigd Koninkrijk 185,87 MB/s 57,94 MB/s 26
Verenigde Staten 167,44 MB/s 59,57 MB/s 181

We zetten onze standaard internetsnelheid dus af tegen de serversnelheden van NordVPN en dan blijkt dat de verschillen zeer minimaal zijn. Hoe verder weg het land, hoe groter de impact op de snelheid. Maar zelfs de Amerikaanse servers van NordVPN scoren heel goed. Er is eigenlijk zo goed als geen snelheidsverlies. De ping (wat aangeeft hoe snel een site wordt opgevraagd) is wel duidelijk hoger bij de Verenigde Staten, maar daar ontkom je eigenlijk niet aan.

Dat zijn de pure cijfers, maar hoe bevalt het in de praktijk? Over het algemeen heel goed. Doorgaans merk je zo goed als geen verschil met je normale internetsnelheid. Vergeleken met veel concurrenten valt vooral ook de Amerikaanse snelheid in positieve zin op. Stream je graag Amerikaanse Netflix-content, dan is NordVPN hierdoor een uitstekende keuze.

De initiële verbinding duurt wel wat langer dan we bij concurrenten zien. Waar Surfshark en ExpressVPN in een oogwenk de VPN-verbinding hebben gelegd, duurt het bij NordVPN al snel zeven á tien seconden. Dit kan vervelend zijn als je vaak van server wisselt. Maar het euvel is verholpen wanneer je NordLynx als protocol selecteert. Het verbinden gaat dan merkbaar sneller, vergeleken met OpenVPN.

Wat is de prijs van NordVPN?

NordVPN splitst zijn VPN-abonnementen op in drie pakketten: Complete, Plus en Standard. Daarnaast kies je hoe lang je het lidmaatschap aan wilt gaan: een maand, een jaar of twee jaar.

 • Het Standard-abonnement is de goedkoopste optie en omvat alle VPN-functies, plus antivirus met adblocking en het blokkeren van trackers
 • Met het Plus-abonnement  krijg je naast al het bovenstaande ook toegang tot de wachtwoordmanager NordPass en de Data Breach Scanner-functie
 • Het Complete-abonnement voegt daar ook nog eens 1 TB versleutelde cloudopslag aan toe als onderdeel van NordLocker

Des te langer je een VPN-abonnement afsluit, des te goedkoper je uit bent. Dat geldt voor veel VPN-aanbieders en ook voor NordVPN.

Zoek je de voordeligste optie, dan kom je uit bij een Standard-abonnement van twee jaar. Dat kost namelijk 2,99 euro per maand. Het bedrag wordt aan de start van het lidmaatschap in z’n totaal in rekening gebracht. Zou je dit abonnement voor één jaar afsluiten, dan kost dat momenteel maandelijks 4,49 euro. Eén maand is het duurst, namelijk 12,99 euro. Maar het is een goede optie als je NordVPN wilt uitproberen zonder ergens aan vast te zitten.

Kun je eigenlijk ook wel een wachtwoordmanager gebruiken of wil je een seintje krijgen als je e-mailadres is opgedoken in een datalek, dan zijn de Plus-abonnementen zeker interessant. En wil je daarnaast je bestanden veilig in de cloud opslaan, dan komt het Complete-abonnement van pas. Ook bij deze twee kies je tussen een lidmaatschap voor een maand, een jaar of twee jaar. Zeer flexibele opties dus, en de uitgebreidere abonnementen zijn niet eens zoveel duurder. 

Voor die kosten kun je NordVPN op zes apparaten tegelijkertijd gebruiken, waaronder pc, laptop en smartphone. En dat is zeker geen slechte deal. Het ligt in elk geval in lijn met de concurrentie, zo is ExpressVPN op vijf apparaten geldig en CyberGhost op zeven. Bij Surfshark is het aantal simultane connecties daar onbeperkt en de prijzen pakken ook net iets lager uit. Al met al is NordVPN daardoor net niet de goedkoopste aanbieder, maar ook niet de duurste. En zes apparaten is voor de doorsnee gebruiker zeker afdoende. Een prima prijs-kwaliteitverhouding, als je het ons vraagt. 

Betalen kan op meerdere manieren, waarbij het voor Nederlandse klanten prettig is dat iDeal tot de mogelijkheden behoort. Andere gangbare betaalmethodes voor gebruikers uit de Benelux zijn een creditcard of Google Pay. Wil je niet dat jouw betaling is te herleiden naar jouw persoonlijke bankrekening, dan is cryptovaluta ook nog een betaaloptie. Onder meer Bitcoin en Ethereum worden geaccepteerd.

NordVPN kortingscode

Het is je misschien wel eens opgevallen dat VPN-aanbieders graag stunten met hun prijzen, die zeer geregeld wijzigen. Logisch ook, want daarmee trekken zij potentiële klanten aan die anders bij de goedkopere concurrent terechtkomen. Deze strategie uit zich in hoge kortingen op de standaard VPN-prijs, die vaak van tijdelijke aard zijn.

Het kan dus zomaar zijn dat op het moment dat je deze review leest, de genoemde bedragen al niet meer helemaal kloppen. Verwarrend? Welnee! Bezoek je via onze website namelijk de site van NordVPN, dan ben je altijd verzekerd van de laagste prijs. Zoek je de beste NordVPN-deal van het moment, dan ben je via ons altijd het goedkoopste uit. 

NordVPN en Entertainment

Een belangrijke ‘use case’ bij het gebruik van een VPN is natuurlijk het streamen van buitenlandse videodiensten. Hoe goed is NordVPN in die taak? Behoorlijk goed, zo blijkt. 

Werkt NordVPN met Netflix?

Laten we beginnen met de moloch onder de streamers, dat is uiteraard Netflix. Via NordVPN laat de Amerikaanse Netflix zich net zo gemakkelijk bedienen als de Belgische of Nederlandse. Films die enkel in de Amerikaanse bibliotheek beschikbaar zijn, zoals:

 • The Big Friendly Giant
 • Mystic Pizza
 • Twin Peaks: The Movie 

Deze stroomden probleemloos bij ons binnen. We ontdekten ook dat bijvoorbeeld de geestige serie Schitt’s Creek bij Netflix USA volledig beschikbaar is. Momenteel loopt die ook op de VRT.

Hetzelfde verhaal bij Netflix UK. Titels als Fear and Loathing in Las Vegas, The Game en Into the Wild zijn niet beschikbaar op “onze” Netflix, maar we konden ze moeiteloos bekijken. We zijn voor de vorm ook nog even bij Netflix Frankrijk en Duitsland langs geweest. Wat denk je: geen enkel probleem. Alles streamt zoals het hoort. 

Ook interessant is dat NordVPN in heel wat landen aanwezig is. Wie dus graag naar de Servische, Zuid-Koreaanse, Oekraïense of Turkse Netflix wil kijken, is hier aan het goede adres. Voor wie een minder exotische voorkeur heeft: ongeveer alle Europese landen zijn natuurlijk ook vertegenwoordigd. Kortom, zoek je de beste VPN voor Netflix? Dan is NordVPN een uitstekende keuze.

Streamen met NordVPN

Uiteraard zijn er ook nog andere streamingdiensten dan Netflix en daarvan hebben we er een paar onder de loep gelegd. Amazon Prime Video detecteert wel dat we met een Europees account proberen in te loggen op de Amerikaanse versie, maar na het ingeven van een toegestuurde code, krijgen we toch toegang. Hier kijken we dan bijvoorbeeld naar Midsommar (de meest recente horrorfilm van Ari ‘Hereditary’ Aster) of de uitstekende Britse misdaadreeks Unforgotten, twee pareltjes die niet in de Europese bibliotheek zitten.

Ook Hulu, HBO Max en The Criterion Channel laten ons binnen als we via NordVPN probeerden in te loggen, al hadden we voor HBO Max wel een paar pogingen nodig. Het is ons al vaker opgevallen dat de anti-VPN-maatregelen van HBO vrij scherp staan afgesteld, maar het lukt meestal wel. Blijven proberen, dus. Ook je browser opnieuw opstarten en/of de cache leegmaken, brengt meestal wel soelaas.

Tot slot proberen we vanuit België via NordVPN in te loggen op BBC iPlayer en ook dat verliep vlekkeloos. In de app van NordVPN kun je trouwens geen specifieke servers kiezen die geoptimaliseerd zijn voor streamen, zoals sommige andere VPN’s dat aanbieden. Maar dat neemt niet weg dat elke streamingdienst waar wij op inloggen, waar ook ter wereld, prima werkt.

Apps en interface: hoe gebruiksvriendelijk is NordVPN? 

NordVPN is op allerlei apparaten te installeren, namelijk op Windows en macOS, Linux, Android en iOS, Android TV en op routerniveau. Daarnaast is er een extensie voor Chrome en Firefox beschikbaar. Voordat we op de verschillen ingaan, leggen we kort eerst even uit hoe het installeren van NordVPN in zijn werk gaat.

NordVPN downloaden en installeren

NordVPN installeren is heel eenvoudig. Nadat je een abonnement hebt afgesloten, ben je in het bezit van een Nord Account. Daarmee log je in op alle apparaten waarop je een VPN-verbinding tot stand wil brengen. Na je registratie opent er in je browser een persoonlijk dashboard, waar je onder meer terugleest hoe lang het huidige abonnement van je NordVPN-account nog geldig is. Je vindt er daarnaast ook downloads naar de software, apps en extensies van NordVPN.

Laten we als voorbeeld de Windows-variant downloaden. Nadat de installatie is afgerond, vraagt de software je om in te loggen. Je hoeft hiervoor niet eens je wachtwoord in te voeren, enkel je e-mailadres is voldoende. NordVPN haalt vervolgens de juiste gegevens op via je browser. 

Na enkele seconden opent nu het volledige programma. Het enige wat nog rest, is om op Quick Connect te klikken. Nu ben je verbonden met de veilige servers van NordVPN en kun je je anoniem op internet begeven. Uiteraard zijn er veel meer opties, die behandelen we zo.

Eerst kijken we nog even naar de installatie van NordVPN op smartphones, wat al even gemakkelijk is. Je vindt de NordVPN-apps gewoon in de Play Store (Android) en App Store (iOS) terug. Nadat je de VPN voor smartphones hebt gedownload en geopend, vraagt deze eerst om je Nord Account-gegevens, voordat je aan de slag kunt.

Handig: ook hier hoef je niet een wachtwoord voor te onthouden. Je hebt ook de keuze om een 6-cijferige code te ontvangen op het e-mailadres waarmee je je Nord Account hebt aangemaakt. Voer deze eenmalig om toegang tot de rest van de app te krijgen. Tik op Quick Connect en je mobiele verbinding is voortaan beveiligd.

Het installeren van NordVPN op je router heeft wat meer voeten in de aarde. We gaan er verderop in deze review wat dieper op in, maar als je dit echt van plan bent is het goed om te weten dat er op de website van NordVPN nog veel uitgebreidere handleidingen voor te vinden zijn. Ook voor de andere platformen, overigens.

NordVPN voor Windows en macOS

De software van NordVPN is op Windows en macOS gelijk en gemakkelijk in gebruik. Een aardige extra is dat je een wereldkaart ziet met daarop een serveroverzicht.  Klik op zo’n Google Maps-achtig icoontje om direct verbinding te maken met de snelste server van het land in kwestie. 

In het menu aan de linkerzijde zie je ook alle landen op een rij staan, of voer de naam van het land in bij het zoekveld bovenin. Er wordt verder onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten servers, zoals eerder in deze review aan bod kwam. De Dedicated IP, Double VPN, Onion Over VPN en P2P-servers vind je terug onder het kopje ‘speciality servers’.

Wat niet op het eerst gezicht duidelijk is, is dat je per land afzonderlijk kunt zien hoe druk bezet de servers zijn. Klik daarvoor op de drie bolletjes naast de naam van het land en daarna op het pijltje naast ‘fastest server’. Je krijgt een overzicht van alle beschikbare servers met daarnaast een percentage. Hoe lager dit getal, hoe beter. Want een drukke server vertaalt zich naar een tragere internetsnelheid. In dit menu kun je overigens ook servers aanmerken als favoriet, zodat je ze later sneller terugvindt. Klik daarvoor op het hart-icoontje.

Een andere handige optie is om je VPN-verbinding tijdelijk stop te zetten. Klik op Disconnect, waarna een menuutje uitklapt. Pauzeer NordVPN nu voor 5 minuten, een kwartier of een uur. Zodra die tijd om is, wordt de verbinding automatisch weer tot stand gebracht. Verdere geavanceerde instellingen vind je onder het tandwiel-icoontje, waaronder het verbindingsprotocol. Bepaal in deze menu’s bijvoorbeeld of NordVPN tegelijk met je systeem opstart en dan direct verbinding maakt of zet de Kill Switch-functie aan. Of regel er de split tunneling-opties, die pas recentelijk zijn toegevoegd. 

Fijn is dat de desktopversie van NordVPN inmiddels ook helemaal in het Nederlands beschikbaar is. Pas deze instelling aan via Settings, General en dan Language.

NordVPN voor Android en iOS

Omdat je maximaal zes apparaten kunt verbinden met één abonnement, is je NordVPN-account ook te gebruiken op smartphones. De apps voor Android en iOS lijken erg op elkaar, maar verschillen zijn er ook. Daarover zo meer. De app zelf heb je in mum van tijd aan de praat. Na inloggen tik je in feite enkel nog op ‘quick connect’. Je wordt dan automatisch verbonden met de snelste server. 

Scroll een stukje naar onderen om de andere servers te selecteren, of gebruik hiervoor (net zoals op Windows en macOS) de wereldkaart met locatie-icoontjes. Het eerdergenoemde CyberSec maakt ook deel uit van de smartphone-versie van NordVPN, zodat je ook in je mobiele browser geen advertenties meer ziet. Het beschermt je toestel eveneens tegen overname van hackers voor gebruik in botnets. Dark Web Monitor en de Security score functie vind je ook in beide mobiele apps.

Op beide platformen is verder Auto Connect een optie. Hiermee kun je vertrouwde wifi-netwerken toevoegen, waaronder je thuisnetwerk. NordVPN start dan pas (automatisch) zodra je met onbekende wifi-punten zoals openbare hotspots verbinding maakt, of wanneer je buiten het bereik van je router komt en overschakelt op 4G.

Zoals eerder aangegeven, zit het voornaamste verschil hem in bij de split tunneling-functie. Op Android kun je bepaalde apps uitsluiten van het VPN-verkeer. Je VPN blijft dan gewoon ingeschakeld, maar de geselecteerde apps vallen buiten de beveiligde tunnel. Op iOS is dit niet mogelijk. Ook uniek aan de Android-versie is dat je een handige NordVPN-widget op je homescherm kunt plaatsen.

Een leuk extraatje van de iOS-versie is daarentegen de koppeling met Siri. Je kunt een VPN-verbinding handsfree starten of stoppen met een spraakcommando. Het IKEV2-protocol is ook alleen op iOS te selecteren, naast op beide OpenVPN en NordLynx. Verder zijn de apps wat betreft functionaliteit zo goed als identiek.

Samengevat: de functies van NordVPN op smartphones hangt deels af van het type toestel dat je hebt. Wil je zeker weten of wat je zoekt op jouw telefoon mogelijk is, vraag het dan voor de zekerheid even aan de klantenservice.

NordVPN voor Linux

De versies van NordVPN voor pc en smartphones ziet er gelikt uit, maar op Linux werkt het net even anders. Op dit besturingssysteem moet je het stellen zonder grafische interface. Het installeren, verbinden en nader instellen van een VPN-verbinding verloopt allemaal via Terminal-commando’s. Enige kennis van zaken is dus wel vereist. Maar dat neemt niet weg dat NordVPN op Linux wel degelijk gewoon werkt.

Op de site van de VPN-aanbieder vind je handige tutorials voor NordVPN op Debian, Ubuntu en Linux Mint. Daar staan ook alle beschikbare commando’s op een rij. Eveneens fijn is dat deze instructies naar het Nederlands vertaald zijn. Kom je er niet uit, dan kan de klantenservice altijd helpen.

NordVPN op routers

Je kunt niet zomaar op elk apparaat een VPN installeren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de meeste smart-tv’s (een uitzondering is er voor televisies die op Android TV draaien) en voor spelcomputers. Om er toch voor te zorgen dat dergelijke devices verbinding maken via een VPN, dan kun je de VPN-dienst op routerniveau installeren. Ook NordVPN biedt hier ondersteuning voor. Het is dan wel van belang dat je alternatieve firmware op je router hebt staan, zoals DD-WRT, OpenWRT of Tomato. 

Hoe je daarop NordVPN aan de praat krijgt, lees je in de vele tutorials die de site van het bedrijf rijk is. Durf je het zelf niet aan, dan zijn er ook routers te koop die al helemaal geconfigureerd zijn met NordVPN aan boord. Het betreft modellen van Netgear, Asus en Linksys. Je wordt dan doorverwezen naar de (Amerikaanse) webshop van Flashrouters.

Extensies

NordVPN is ook onder te brengen in je browser zelf. Er zijn extensies beschikbaar voor Firefox en Chrome. Na installatie vind je NordVPN terug naast de adresbalk. Klik op Quick Connect en klaar ben je. Of kies een specifiek land uit. Verder zijn de opties beperkt. Je kunt bijvoorbeeld niet binnen een land nog een specifieke serverselectie maken. 

Wel kun je CyberSec inschakelen of het blokkeren van WebRTC opheffen. WebRTC is een techniek die sites gebruiken om o.a. videobellen mogelijk te maken, maar staat er ook om bekend je daadwerkelijke IP-adres inzichtelijk te maken. Daarom is de WebRTC-blokkade voor de zekerheid standaard ingeschakeld.

Verbind je via de browserextensie, dan wordt alleen het internetverkeer binnen die browser versleuteld. Daarbuiten ben je dus niet beschermd. Heb je slechts voor enkele websites een VPN nodig, dan kan het handig zijn om deze alleen via de browser te bezoeken waarin de NordVPN-extensie aanwezig is.

Support

Over de klantenservice zijn we in principe zeer te spreken. Je dient alleen wel even goed te zoeken, omdat je standaard eerst wordt verbonden met een chatbot. Onze ervaring daarmee is dat de vraag niet altijd goed begrepen wordt en dat het doorschakelen naar een menselijke medewerker lang kan duren. 

Tip: ga direct door naar de contactinformatie-pagina en klik daar op Live Chat. Je krijgt dan binnen enkele seconden een vriendelijke medewerker tegenover je, die je graag op weg helpt. Je vraag mailen is trouwens ook een optie. 

Voor alle ondersteunde platformen vind je tenslotte in het helpcentrum op de site van NordVPN nog uitgebreide installatie-instructies. Ze zijn alleen niet allemaal in het Nederlands te lezen. Uiteraard wel in het Engels.

Eindoordeel

Zoek je een goede VPN, dan is NordVPN zeker het overwegen waard. Aan het enorme serveraanbod kan veel concurrentie niet tippen en de snelheden zijn doorgaans ook top. De dienst maakt gebruik van even bekende als betrouwbare veiligheidsprotocollen, zodat je online anoniem kunt blijven. 

Zoek je met name een VPN voor het streamen van buitenlandse content, dan is NordVPN ook een aanrader. Niet alleen door de uitstekende verbindingssnelheden, maar ook omdat NordVPN goed omgaat met IP-blokkeringen. Alleen bij HBO Max merken we een kleine hiccup, maar ook hier raakten we na een paar keer proberen binnen. 

Wat ook fijn is om te merken, is dat men op de achtergrond constant aan NordVPN blijft sleutelen. Er komen geregeld nieuwe functies bij, zoals een split tunneling-optie op Windows die we voorheen echt misten. Qua gebruiksvriendelijkheid is het een plus dat de apps van deze VPN helemaal naar het Nederlands vertaald zijn.

NordVPN is tenslotte niet de goedkoopste VPN, maar de prijs-kwaliteitverhouding staat buiten kijf. Zo krijg je er ook een hoop extra functies bij, zoals een adblocker en een killswitch-optie. Bovendien is NordVPN op tal van apparaten te installeren, waar duidelijke handleidingen voor beschikbaar zijn, mocht je niet zo technisch ingesteld zijn. Er geldt een beperking van maximaal zes apparaten, maar dat zal voor de meeste mensen voldoende zijn. Al met al een hele complete VPN, waar weinig (en telkens minder) op aan te merken is.


Veelgestelde vragen

Ja, NordVPN is zeer veilig. Zo biedt deze VPN ondersteuning voor verschillende beveiligde verbindingsprotocollen en wordt alle informatie met de hoogste mate van bescherming versleuteld. Tijdens het surfen is jouw ware identiteit daardoor verborgen. Verder houdt NordVPN geen logs bij. Naderhand kan niemand informatie over jouw surfgedrag opvragen, omdat die er simpelweg niet is. Zo kun je met een gerust hart van deze VPN gebruikmaken.

NordVPN werkt heel eenvoudig door een account aan te maken en daarmee in te loggen in de software op de mobiele apps. Daarna druk je op de Quick connect-knop en na een paar seconden ben je met de servers van NordVPN verbonden. Vanaf dat moment is je internetverkeerd beschermd, omdat de data via een versleutelde tunnel reist. Er zijn natuurlijk wel meer mogelijkheden. Zo kun je ook zelf een server uitkiezen. Kies bijvoorbeeld een server in de Verenigde Staten als je een film of serie wil zien die alleen op de Amerikaanse Netflix staat.

De prijzen van NordVPN zijn afhankelijk van het soort abonnement dat je kiest. Een lidmaatschap van twee jaar is naar verhouding een stuk voordeliger dan een abonnement van een jaar of slechts een maand, bijvoorbeeld. Ook kun je ervoor kiezen je NordVPN-abonnement te combineren met een lidmaatschap op NordPass en NordLocker. Actuele prijzen vind je altijd bovenaan deze review. Doorgaans betreft het slechts een paar euro per maand.

Je kunt NordVPN opzeggen door naar de website van de VPN te gaan en daar in te loggen op je persoonlijke dashboard. Onder het kopje Billing zet je Auto-renewal uit. Je abonnement loopt nog door zolang je daarvoor betaald hebt, maar er worden geen nieuwe kosten in rekening gebracht. Zeg je NordVPN op binnen 30 dagen na het starten van je lidmaatschap, dan kun je je geld terugvragen. Hiervoor kun je contact opnemen met de klantenservice, via livechat of e-mail.

Ja, NordVPN is in het Nederlands te gebruiken. Je kunt dit tijdens het installeren en inloggen al kiezen, of naderhand aanpassen bij de taalinstellingen. Zorg ervoor dat je NordVPN-app up-to-date is om de Nederlandse taaloptie te zien.

NordVPN is niet gratis maar biedt wel een free trial aan. Als je via de Android-app een lidmaatschap start, dan wordt het geld daarvoor pas na een week van je rekening geschreven. Stop je het abonnement binnen zeven dagen, dan hoef je nergens voor te betalen. Daarnaast kun je nog binnen 30 dagen je geld terugvragen.

NordVPN is in de eerste plaats bedoeld voor het anonimiseren en afschermen van je internetverkeer. Overigens ook onmisbaar als je geregeld verbinding maakt met openbare wifi-netwerken. Maar dat is niet het enige waar een VPN geschikt voor is. Ook regioblokkades zijn ermee te omzeilen, zodat je het buitenlandse Netflix-aanbod kunt streamen of op vakantie in het buitenland de Nederlandse of Vlaamse tv kunt blijven volgen. En als je vaak op boekingssites zit, zal het je opvallen dat de prijzen flink voordeliger kunnen uitpakken als je een buitenlands IP-adres aanneemt. Ook handig is dat NordVPN een ingebouwde antivirusfunctie heeft. Zo is je systeem goed beschermd tegen malware en andere narigheid.

Ja, NordVPN werkt in combinatie met Popcorn Time. Maar wel op eigen risico; veel films en series die je op Popcorn Time kunt streamen, zijn auteursrechtelijk beschermd. Kijk je die zonder ervoor te betalen, dan is dat tegen de wet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

182 reacties op “NordVPN

 1. julien van der weerden

  ik heb nordvpn al verschillende maanden.
  de vraag :
  alle internet loopt via de ISP (bij mij telenet).
  dus ,denk ik , begint de vpn niet vanaf je toestel maar gaat in alle openheid naar de ISP en daana naar de VPN server die versleutelt.
  Europese wet gebied dat de ISP bepaalde data van mij bijhoudt.
  Is deze redenering correct of heb ik het verkeerd ?
  vriendelijke groeten ;; julien

 2. Ilza Best

  Good Morning,

  I subscribed to the NordVpn 2 year package deal Monday 7th June. But I am still not able to stream specifically South Africa. I have read and watched all the setup tutorials. Is there a way I can get my money refunded as this is not working for me at all.

  Thanks Ilza Best

 3. Johan

  Zat net te kijken voor abo NordVPN en er staan wat kleine letters …!!!!

  *Na de eerste periode wordt u €67.15 per jaar aan servicekosten in rekening gebracht.

  Das dus bizar veel , te gek voor woorden. Bijna oplichting…

  1. VPN diensten

   Dit is een matige vertaling uit het Engels van NordVPN. Wat hier bedoeld wordt, is dat voor de volgende 2 jaar hetzelfde bedrag in rekening wordt gebracht. Geen extra servicekosten dus, de €67,15 zijn de abonnementskosten voor jaar 3 en 4.

 4. MarcB

  Op welke manier is Nordlynx te installeren op DD-WRT v3.0-rf40559 std(08/06/19) ? Deze is vele keren sneller dan de gewone NordVPN (udp).

  Ik woon in België, waar een aantal (precies minder als vroeger) servers zijn. Zijn die allemaal evenwaardig qua snelheid ?

 5. Marc BARZEELE

  Beste,

  Ik ben reeds enige tijd bezig met NordVPN, zeer tot mijn tevredenheid.
  Mijn laptop is aangesloten aan mijn Telenet-provider via een ASUS-router
  (RT-AC88U)met daarop de DD-WRT firmware v.3.0-r40559 std (08/06/19), die beter is dan mijn vorige. Nu is mijn vraag, hoe ik Ethernet Over IP Tunneling met protocol type WireGuard moet instellen om met Nordlynx te werken ?

 6. Patrick

  Beste,
  Ik wil graag proefperiode Nord VPN afsluiten en niet verlengen.
  Ik heb volgens vorige mail tot 26 mei tijd om op te zeggen, Nu zie ik dat mijn maand abonnement verlengd wordt tot 28 juni en dat automatisch betaald wordt via ideal.
  Dat is niet de bedoeling. Ik wilde alleen 1 keer een maand testen , maar jammer vpn Nord bevalt mij toch niet helemaal. onder andere enorme achteruitgang in speed download ,
  Hoe kan ik account beeindigen.

  Groeten en dank

  1. VPNdiensten

   Met de Duitse servers van NordVPN kunt u alle Duitse livestreams volgen. Als de zender een online livestream heeft, kunt u deze op deze manier bekijken.

  1. VPNdiensten

   Legitiem punt. We hebben NordVPN de afgelopen maanden scherp in de gaten gehouden, en besteden ook een alinea aan dit voorval in onze geüpdatete review.

 7. patrick poppe

  als ik maandabonnement neem om vb eens een maand te vpn nord te proberen .
  en ik doe dit vb op 27 april , wanneer start mijn abonnement . is dat dan de eerste mei, of start abonnement op 27 april en loopt tot 27 mei.

  groeten

  1. VPNdiensten

   Het abonnement start direct, telt per dag, en je hebt 30 dagen om de dienst uit te proberen. Dus als je vandaag 27 april een abonnement afsluit, dien je deze (eventueel) uiterlijk 26 mei op te zeggen.

 8. Wouter van Rosmalen

  Vraagje over NordVPN.
  Je kunt met 6 gebruikers tegelijkertijd werken, dan zal bij mij niet voorkomen.
  Maar kan je het wel op meer apparaten installeren?
  Ik heb namelijk meer dan 6 apparaten die van internet gebruik kunnen maken.

  1. VPNdiensten

   Het getal 6 verwijst in dit geval inderdaad naar het aantal apparaten waarop je tegelijkertijd NordVPN geïnstalleerd kunt hebben. In theorie betekent dat dan ook dat er zes gebruikers kunnen zijn. Wat je kunt overwegen is om je router één van die apparaten te laten zijn, waardoor al je thuisapparaten in een klap beveiligd zijn en je de limiet niet zo snel zult bereiken. Voor meer info: https://vpndiensten.nl/informatie/apparaten/vpn-router/

 9. Théo

  Via de website ip6.me kom ik er achter dat ik zowel een IPv4 als een IPv6 toegang tot het internet heb, waarbij het laatste protocol bij voorkeur door de browser wordt gekozen.
  Nu lees ik elders op het internet (https://www.oeioei.nl/internet/vpn.php) dat wanneer je enkel een IPv4 adres hebt, de “verbinding altijd gecodeerd is zolang je VPN verbinding aan staat”. Maar dat met een IPv6 adres de browser altijd “buiten de (VPN-)tunnel om verbinding (zal) maken met de webserver”.
  Misschien heb ik een en ander niet goed begrepen. En nu vraag ik mij af of in de gegeven omstandigheden het voor mij wel zinvol is om een abonnement te nemen op een VPN-dienst ?

  1. VPNdiensten

   De meeste VPNs, waaronder NordVPN, lossen dit op met DNS leak-bescherming. Door deze technologie is het veilig de VPN te gebruiken, ongeacht de voorkeur van de browser.

 10. Jos Borsboom

  Prima overzicht ben aan het zoeken naar een betaalbare VPN provider.
  Maar echt transparant is die markt niet. De BTW is een voorbeeld. Prijzen zij dus netto.
  Maar bij betaling via ideal komt er een extra toeslag op van 5 euro. Niet te vinden op hun site. Is dat bekend?

  1. VPNdiensten

   BTW-tarieven verschillen per land, het is daarom enigszins begrijpelijk dat de algemene prijsstelling op de website nog niet de uiteindelijke prijs laat zien. De extra opslag voor iDeal hadden wij niet opgemerkt, wij gaan bij NordVPN informeren waarom dit zo is. Dank voor de tip!

 11. P. A. Korteland

  Beste mensen, ik heb al een abonnement, maar ben wachtwoord vergeten. Ik kan geen nieuw wachtwoord aanvragen, want het lukt mij niet om met laptop op internet te komen, waarschijnlijk omdat ik de optie aan heb staan dat ik alleen toegang tot internet heb als vpn aan staat. Mobiel email heb ik niet. Als u het nieuwe wachtwoord stuurt naar [email protected] of [email protected] dan denk ik weer verder te kunnen. Dank u wel. Tel 0031614438555

 12. Theo

  CyberGhost is volgens mij Roemeens, hun hoofdkantoor staat in Roemenië.

  Hun uitstekende chat/helpdesk echter spreekt uiteraard gewoon Engels ─ dat weet ik omdat ik zelf CyberGhost gebruik 😉

  1. VPN diensten

   Dat hebben we zelf niet getest, dus daar kunnen we geen uitsluitsel over geven. Ons vermoeden is dat het gewoon zal werken. Wel vraag ik me af waarom je beide op 1 apparaat zou wille installeren :). Als je voor NordVPN kiest kun je natuurlijk altijd F-secure verwijderen of visa versa.

  1. VPN diensten

   Een VPN browser add-on is niet nodig als je al een actieve VPN verbinding hebt. De add-on is handig wanneer je een VPN verbiding vanuit je browser wilt beheren of als je alleen de data van je browser via een VPN wilt laten lopen.

 13. Geinteresseerde

  Is er enig verschil in beschikbaarheid, snelheid en stabiliteit met ExpressVPN?
  Is er ook een NordVPN firmware om een Linksys WRT3200ACM router te flashen?
  Zo ja, waar vind ik de instructies?
  Dank voor de info.

  1. VPN diensten

   NordVPN heeft volgens onze testen een iets lagere snelheid. Maar deze snelheid is nog steeds prima, je merkt tijdens het surfen en/of hd video content streamen geen verschil.
   Er is geen NordVPN firmware voorhanden, wel kun je DD-WRT installeren op je router en vervolgens op de website van NordVPN zoeken naar DD-WRT. Dan vind je een uitgebreide handleiding hoe je verbinding kunt maken met de NordVPN servers.

 14. Oliver

  ik heb vorig jaar een abonnement op NordVPN gesloten maar toen werkt het niet goed met mijn MacOS in combinatie met KPN internet voor thuis. De helpdesk probeerde om mij te helpen. helaas ging het niet. Ik moest toen de abonnement annuleren. Wat is de situatie op dit moment? Wat weten jullie over het functioneren van NordVPN icm met KPN netwerk? Want ik zou graag het abonnement opnieuw wil sluiten. Ik hoor het.

  1. VPN diensten

   Naar aanleiding van jouw vraag hebben wij zelf even de tijd genomen om dit te testen. We hebben NordVPN op een Android telefoon, iPhone, MacOS en Windows 10 PC kunnen doen. De modem die we van KPN hebben is op het moment van schrijven de experiabox V10. En wij hebben geen problemen ondervonden. We hebben simpelweg gesurft, video’s gekeken en verschillende apps gebruikt.
   Aan de hand van jouw vraag kunnen we niet precies zien bij welke acties je problemen ondervindt, maar hier bij ons leek alles goed te werken.

 15. willem brinkman

  Sommige website`s weren Afrikaanse IP adressen, is dat met NordVPN opgelost en denken deze site`s dan ook echt dat het IP adres OK is?

 16. Marc

  Welke goede totale beveiligingssoftware (Anti-virus, betalingsbeveiliging, enz…) kan je best gebruiken (in combinatie met) wanneer je Nord VPN gebruikt ?

  1. VPN diensten

   We zijn geen experts op het gebied van antivirus dus we kunnen daar niet over adviseren. Als het goed is werken alle antivirus pakketten gewoonweg met NordVPN.

 17. Henk

  Hallo
  Ik heb een abonnement bij Netflix Nederland. Kan ik dit probleemloos via VPN op m’n laptop blijven kijken? Stel deze vraag omdat ik gelezen heb dat er een kat en muisspel gaande is tussen Netflix en VPN

  1. VPN diensten

   Ja je kunt probleemloos blijven kijken naar Netflix. Als Netlix ziet dat je een VPN gebruikt kan je alleen op dat moment niet kijken. Het is niet dat je account stop gezet wordt.

  1. VPN diensten

   Je IP adres is onzichtbaar voor andere zolang je verbonden met een NordVPN server. Zorg er wel voor dat je de optie “kill switch” aanzet in de instellingen van NordVPN. NordVPN heeft doorgaans snelle verbindingen, tijdens onze test ging de snelheid van 60 Mbit/s naar 50 Mbit/s. We moeten de snelheid zelf nog testen met een snellere internetverbinding, maar door ervaringen van andere hebben we het idee dat NordVPN qua snelheid altijd goed scoort.

   1. Murray

    Bedankt, Hoe zit het met de instellingen van utorrent? Moet daar iets veranderd worden?
    Of gaat dat ook automatisch zolang ik verbonden ben met nordvpn server?

    1. VPN diensten

     Zolang je verbonden bent met een VPN server gaat al je internetverkeer, dus ook dat van uTorrent, over de VPN verbinding. Je hoeft dus niks aan die instellingen te veranderen.

 18. GelRoe

  Ik heb Nord vpn geinstalleerd en het werkt, wat wel opvalt is dat zodra ik de top2000 wil luisteren dit niet meer mogelijk is? Ik kan de site selecteren maar er komt geen geluid uit de luidsprekers. Zodra ik Nord vpn uitzet is het geluid weer daar? Zelfs als ik een server in NL selecteer! Dit zelfde gebeurt ook bij Duke, een site met verschillende radio zenders, Nord aan: Radiogeluid uit. Nord uit, Radio weer aan???? Zie ik iets over het hoofd?

  1. VPN diensten

   Het lijkt erop alsof NPO (de site waar via de livesteam van radio 2 loopt) de NordVPN servers geblokkeerd heeft. We kunnen je adviseren om NordVPN een bericht te sturen met de mededeling dat het niet meer goed werkt, dan zullen zij ernaar kijken en bij genoeg meldingen nieuwe Nederlandse IP adressen aanschaffen.
   Voor nu is er wel een oplossing: kies een Belgische server en dan werkt de radio 2 livestream prima.

 19. Serge

  Hallo, ik ben sinds 2 dagen overgestapt van VPN.ht naar NordVPN. Aangezien ik in het buitenland studeer, maar vaak het nieuws in NL volg via nos.nl, stel ik op de VPN mijn virtuele locatie op Nederland in, zodat ik geen last heb van geoblocking van nieuwsuitzendingen. Dat werkte met VPN.ht perfect. Met NordVPN werkt dit echter niet: de content van video’s en uitzendingen van nos.nl blijft nog steeds gevlokeerd. Is dit iets dat u herkend, en, belangrijker, is er ook een oplossing voor?

  1. VPN diensten

   Wij hebben zojuist gecheckt of het bij ons wel werkt met NordVPN. Hier werkt het wel, ook via de npo.nl werkt kan prima het journaal gekeken worden. Misschien is het de moeite waard om dat eens te proberen?

 20. Serge

  Hoi, ik wil NordVPN voor 3 jaar betalen via IDEAL, zoals aangegeven als mogelijkheid, maar stuit op problemen. Als ik op de optie klik waar onder meer IDEAL tussen staat, is IDEAL in het resulterende scherm in geen velden of wegen te bekenen. Ik zag dat iemand hierboven iets soortgelijks had. Die kon dat met uw hulp oplossen. Ik helaas niet.

  MVG, Serge

  1. VPN diensten

   Ik heb het zojuist even bekeken maar wanneer je op onze link klikt kom je gewoon op de NordVPN website. Wanneer je doorklikt kun je kiezen voor ideal. Na het invullen van je e-mail adres kun je dan gemakkelijk afrekenen via iDeal.

   1. Serge

    Hallo, dank voor uw snelle reactie. Wat gek, want ik heb het wel tien keer geprobeert, en uw antwoord aan klant Jan van 13 maart nauwkeurig gelezen om te kijken of ik niet ergens een stap oversloeg.

    “tijdens het afrekenen moet je je betaalmethode aanklikken, daar klik je op “ander”. Vervolgens klik je op volgende en dan kun je kiezen voor iDeal. Dan kun je gemakkelijk afrekenen met iDeal.”

    Desondanks kreeg ik 6 betaalopties maar daarbij ontbrak IDEAL. Gelukkig kon ik via de mij onbekende service Klarna wel afrekenen, na veel pogingen, en een beetje huiverig omdat ik liever met bekende betaalservices werk. Het probleem is dus opgelost en Nordvpn lijkt een stuk gebruiksvriendelijker dan bv VPN.ht

    Nogmaals dank voor uw reactie!

    Serge

 21. Winston

  Bij het afsluiten van een abonnement moet je een land aangeven in verband met BTW, heeft dit consequenties indien ik bijvoorbeeld United States (0%) BTW selecteer?

  Dit scheelt namelijk USD 22.59 (Nederland 21% BTW) bij de NordVPN-plan voor 3 jaar

 22. C.F.J van Heel

  Heb Goose VPN geprobeerd, maar had daar veel problemen mee.
  Het automatisch vinden van een server ging erg moeizaam met veel fout meldingen. Moest dan handmatig een server zoeken, wanneer dat uiteindelijk was gelukt, had ik geen internet verbinding meer en werkte outlook ook niet meer. Heb dat abonnement opgezegd.

  Wil nu NordVPN gaan proberen, zijn daarvan ook zulke problemen van bekent, en is er een goede Nederlandse service beschikbaar?

   1. Ineke

    En nog een aanvulling, ik heb snelheid downloade 200 mbps zonder nord vpn aan, maar zodra ik nord vpn aanzet zakt het naar 96 mbps, dus de helft minder …..

    Ook daar zou ik oplossing voor zien…

    1. VPN diensten

     Het klopt dat de snelheid in de meeste gevallen door een VPN verbinding omlaag gaat, 96Mbps is overigens nog meer dan snel genoeg om snel te kunnen internetten. Voor een betere snelheid zou je eens kunnen testen met een andere server. Als je op zoek bent naar een snelle VPN kunnen we je aanraden om de pagina snelste VPN te lezen.

 23. Noordman

  Als ik NordVPN op mijn pc installeer en ik heb meerdere programma’s openstaan die online diensten gebruiken (bijvoorbeeld browser, dropbox, steam, netflix, bittorrent, you name it), krijgt elk programma dan een ander ip-adres te zien? Ik kan me namelijk voorstellen dat je met wat crossreferencing nog wel kan achterhalen. Ik zou graag willen dat ik mijn betaalde diensten (steam, netflix) gewoon via mijn eigen ip kan blijven gebruiken en dat alleen mijn privacy gevoelige informatie (dropbox, email, webbrowsing) afgescherm is, maar dat ik ze wel gelijktijdig kan gebruiken.

  1. VPN diensten

   Voo het crossreferencing is het eigenlijk nodig dat jij de enige of 1 van de weinige bent die hetzelfde ip adres gebruikt. De VPN services zijn zo gebouwd dat 1 IP adres wordt gedeeld met een grote groep mensen. Op die manier is het dus lastig om crossreferencing uit te voeren voor geïnteresseerde.

 24. Peter

  Hallo, als ik de betaling Paypal selecteer is er aangegeven BTW 0% United States, zodra ik Nederland selecteer voor land dan krijg ik een extra 21% BTW ophoging van het bedrag. Kan ik dit gewoon op US laten staan ?

   1. peter

    Dank je wel voor de reactie. 🙂
    Ik had toevallig gisteren de bestelling al geplaast waarbij ik het toen wel op NL gezet heb….
    Voor een volgende keer & voor andere “vrienden” die nog een bestelling zullen plaatsen.

    P.S. Eerste ervaring met BordVPN en de software is heel positief.
    BEDANKT !!

 25. Marc

  Stel dat ik via 4G verbinding maak met bijvoorbeeld een Amerikaanse server. Valt dat dan binnen mijn mobiele data pakket of wordt dat apart aangerekend omdat Telenet denkt dat ik vanuit Amerika mobiele data verbruik in plaats van binnen Europa?
  Mvg Marc

  1. VPN diensten

   Dat valt dan binnen je mobiele datapakket. Je provider ziet met welke zendmast je bent verbonden en kan zo bepalen waar je bent.

  1. VPN diensten

   Dat lijkt ons zeer onwaarschijnlijk dat na 3 jaar de prijs opeens hoger zal zijn. Bovendien is het zo dat je tegen die tijd natuurlijk nog altijd kunt beslissen een andere (goedkopere) VPN provider te gaan gebruiken.

 26. Lalaloempi

  Hoe zit het met de abbonementen?
  Ik zou graag voor 1 maand een vpn willen hebben.
  Als ik het abbonement neem voor 12 euro betaal ik dan eenmalig 12?

  1. VPN diensten

   Je betaalt dan inderdaad eenmalig dat bedrag. Stop wel het abonnement in je profiel op de NordVPN website, dit gaat heel gemakkelijk met 1 druk op de knop.

 27. Jan

  Ik wil NordVPN aanschaffen. Ben ik zover dat er afgerekend moet worden op de site, dan kom ik eerst wel Ideal tegen, die ik aan-vink, maar bij het volgende tabblad is er alleen maar keus uit allerlei betalingsmogelijkheden, uitgezonderd Ideal. Klik ik op die andere betalingsmogelijkheden, dan is er nergens een mogelijkheid om verder te gaan met afrekenen. Een bekend verschijnsel met buitenlandse aanbieders, alleen deze spant wel echt de kroon. Dit is een klein drama. Weet iemand een andere mogelijkheid om toch te kunnen betalen ?

  1. VPN diensten

   Hey Jan. Ik heb het zojuist ook geprobeerd en hier lukt het wel, ik ging als volgt te werk: tijdens het afrekenen moet je je betaalmethode aanklikken, daar klik je op “ander”. Vervolgens klik je op volgende en dan kun je kiezen voor iDeal. Dan kun je gemakkelijk afrekenen met iDeal.

  1. VPN diensten

   Ja dat is mogelijk. De meeste VPN services hebben een app voor Android die simpelweg ook op je Androidbox kan worden geïnstalleerd. Check wel even of jouw de Androidversie van jouw Androidbox ondersteund wordt. Soms draaien er nog erg oude Adroid versies op die Androidboxen.

  1. VPN diensten

   Dit moet in beginsel gewoonweg mogelijk zijn. Alleen sommige internet providers laten je alleen de smtp server (server waar je mail via verstuurt) gebruiken als je verbonden bent met hun internetverbinding.

 28. Frenk

  Hoe kan ik instellen op mijn IPhone dat VPN automatisch een connective maakt met een server?
  Tevens de vraag is het noodzakelijk dat mijn Ziggo router als VPN router geconfigureerd moet zijn of is het voldoende alleen de VPN software te installerren op zowel mijn Mac als Windows laptop?

  1. VPN diensten

   De iPhone app heeft (nog) niet de mogelijkheid om automatisch connectie met een VPN te maken, dit zal elke keer handmatig gedaan moeten worden. De NordVPN software voor je Windows en Mac laptop kunnen wel automatisch connectie maken. Het is niet noodzakelijk om je router verder te configureren, het is voldoende om de software op je laptops te installeren.

  1. VPN diensten

   In de geavanceerde instellingen van NordVPN bij OS X kan je de volgende instelling aanzetten “Start on Boot”. Dan start NordVPN automatisch wanneer je je iMac opstart. Als je dan ook instelling inschakelt van automatisch verbinding maken dan wordt er dus elke keer wanneer je iMac opstart automatisch verbinding gemaakt met VPN.

 29. Donald

  newbee : Ik wil graag het omgekeerde, mijn thuisnetwerk bereiken via de vpn.
  Als ik de vragen antwoorden en site bekijk heb ik dan een andere oplossing nodig of kan ik dit met NordVPN realiseren ?

  1. VPN diensten

   Dan heb je NordVPN niet nodig. Je zult dan een VPN server op 1 van je apparaten moeten installeren. Ideaal zou het zijn als dit mogelijk is op je router.

 30. Ed

  Werkt Nord VPN ook op een Windows telefoon (Lumia 950, win10 mobile)?

  Mijn vrouw, zoon en ik hebben ieder een eigen smartphone met eigen Windows account. Wel allemaal bij dezelfde provider onder een familie-abonnement.
  Dat betekent dat ik driemaal NordVPN moet aanschaffen?

  1. VPN diensten

   NordVPN heeft momenteel geen app ontwikkeld voor Windows telefoons. Een (volgens ons) goede dienst die dit wel heeft is PIA (klik).
   Wel heeft NordVPN een redelijk gemakkelijk uitleg op de website staan hoe je middels de mogelijkheden van Windows Mobile alsnog verbinding kunt maken met een server van NordVPN en zodoende toch gebruik kunt maken van de VPN van NordVPN.
   Nee je hoeft NordVPN niet 3 keer aan te schaffen. bij NordVPN mag je met 6 verschillende apparaten tegelijkertijd verbinding maken met 1 abonnement. In al onze reviews van verschillende VPN services vind je terug met hoeveel apparaten je tegelijkertijd verbinding kunt maken op 1 abonnement, dit verschilt per vpn dienst.

 31. Edwin

  Ik ga binnenkort in Duitsland wonen en zoek een vpn netwerk waar ik gewoon mijn films mee kan downloaden in Duitsland (aangezien dit in Duitsland verboden is). Bied Nordvpn dit ook aan?

 32. Vraagje

  Voorbeeld: Ik stel de VPN instellingen in mijn router in, kan ik dan alsnog kiezen met welke server ik verbind, of gaat dit dan automatisch naar de snelste? Of is het een statische?

  Het lijkt mij eenvoudig om te kunnen switchten tussen servers, maar ook om automatisch alle devices thuis via de router op vpn te laten gaan zonder dat ik ze allemaal moet instellen. Hoe werkt dat?

  1. VPN diensten

   Dit zal een statische zijn. Wanneer je wilt switchen van VPN server zul je dan het nodige moeten aanpassen in je router. Er zijn VPN services die meer simultane verbindingen toestaan. Gebruik onze filter op de pagina VPN vergelijken om een VPN te vinden die meerdere simultane verbindingen toestaat.

 33. Johan

  Kan ik Nordvpn ook installeren op mijn smart tv, zodat ook, de op mijn televisie geïnstalleerde Kodie app veilig kan worden gestreamd ? ik heb een oled tv Philips 55POS901F met android erop.

  1. VPN diensten

   Nee dat is niet direct mogelijk. Je kunt bij sommige routers wel instellen dat ze verbinding maken via een VPN verbinding. Op die manier gaat al het internetverkeer via de VPN en dus ook Kodi.

 34. J. Doe

  Ik heb een interessante vragen:

  Kan het verkeer alvorens het bij de leverancier (in mijn geval KPN) ook via een VPN verlopen?. Na de router is niet moeilijk d.m.v. VPN , indien diensten voor de router ook vermengd worden naar een anonieme stroom dan zou het een uitkomst zijn.
  als jouw gegevens eerst naar de internetprovider gaan heeft een VPN eigenlijk geen enkel nut toch? Die provider kan het datapakket weer inzien,en verkopen aan geinteresseerden?
  ook al is een aantal stappen verderop het geheel weer anoniem.

  jij->provider->VPN-> eindstation is het nu

  ik wil graag

  jij->vpn->provider->eindstation

  1. VPN diensten

   Wanneer je een VPN op jouw pc of andere device installeert heb je de situatie die jij graag wilt. De VPN verbinding verloopt wel via jouw provider maar zij kunnen niet jouw data inzien omdat deze versleuteld is. De data is namelijk tussen jouw apparaat (computer, telefoon, tablet of ander apparaat) en de VPN server versleuteld.

 35. Abel

  Als mijn pc (utp) laptop (wifi) achter een router zitten volstaat het om nordvpn-software te installeren op beide.
  Het ip adres van beide wordt vervangen maar dat van de router dus niet of wel?
  Ben ik dan veilig ?

  1. VPN diensten

   Beste, het volstaat dan inderdaad om de software op zowel de laptop als pc te installeren. Het ip adres van de router verandert dan niet, maar dat is ook niet nodig om veilig te zijn.

  1. VPN diensten

   Voor het gebruik op een Imac dien je de software voor OS X te downloaden en te installeren. Vervolgens kan je gemakkelijk gebruik maken van NordVPN.

 36. Richard

  Hallo,
  Vraagje van een newbie
  Als ik mijn Router instel om via Nord VPN verbinding te maken, worden dan alle devices (laptops, computers tabs, telefoons, tv, Kodi, Dreambox etc) via VPN verbonden?
  Geldt dan ook de maximale 6 devices? Of telt de Router als 1 device.

  1. VPN diensten

   Ja alle devices die via je router het internet opgaan worden dan via een vpn verbinding verbonden. En de router telt als 1 device, het maakt niet uit hoeveel apparaten je via die router verbindt.

  1. VPN diensten

   Het is vaak afhankelijk van de server die je kiest. Wanneer een website geblokkeerd wordt is dat meestal omdat veel gebruikers via dezelfde server eenzelfde webserver proberen te bereiken. Wisselen van server kan dit probleem dus vaak oplossen.

 37. Jan

  Het is dus mogelijk om met 6 verschillende apparaten tegelijkertijd gebruik te maken van NordVPN. Is dit ook mogelijk als deze apparaten zich niet op het zelfde netwerk bevinden? (1 account delen op verschillende locaties in een stad.)

  1. VPN diensten

   Dat is mogelijk, er is echter wel iets waar je rekening mee moet houden. Je moet ervoor zorgen dat je niet met 2 devices met dezelfde server connectie maakt. Je kan namelijk niet met 1 account met meerdere apparaten met hetzelfde protocol met 1 server connectie maken. Voor de zekerheid kan je het best dus elk apparaat met een verschillende server connectie laten maken. Er zijn gelukkig in Nederland alleen al 34 servers dus dat moet geen probleem zijn.

  1. VPN diensten

   Je kunt met 6 verschillende apparaten, dus ook met 6 verschillende computers tegelijk gebruik maken van NordVPN. En ja, op een x96 box kan je ook de verbinding opzetten.

 38. Jimmy

  Ik ben een fanatieke downloader. Ivm de ontwikkelingen van Brein etc lijkt een VPN dienst mij wat. Kan ik eenvoudig blijven downloaden met gebruik van VPN diensten zoals NordVPN?

 39. Peter

  Ik zoek een oplossing om mijn Synology NAS als VPN client te gebruiken. De NAS kan volgende protocollen aan: PPTP, OpenVPN, L2TPIPSec .
  De NAS heeft een eigen operating system.
  Kan ik via NordVPN zo een connectie maken?

 40. Niels

  Biedt Nord ook dedicated IP aan ?
  Dit omdat ik van mijn routers een vpnrouter wil maken

  Hoe ik van buitenaf dan weer mijn Nas moet benaderen kan ik nog niet achter komen , enige tips ?

  1. VPN diensten

   Een dedicated ip adres is daar inderdaad een oplossing voor. Bij NordVPN bieden ze deze mogelijkheid aan, wel zul j e er extra voor moeten betalen.

   1. Niels

    zie mijn vraag ook bij PIA :

    met dedicated ipadres kan ik dan mijn nas bereiken als mijn synology nas als vpnserver fungeerd?
    dat terwijl mijn router als vpnclient staat ingesteld??

    zo creer je nl het beste en anoniemste van beide werelden …..en daar ben ik naar opzoek nl .

    een cursus netwerken zou niet verkeerd zijn 😉

  1. VPN diensten

   Netflix blokkeert actief het kijken via een VPN service. Met sommige VPN diensten werkt het alsnog maar de enige manier om daarachter te komen is door het te testen.

 41. Carel

  Goedemiddag,

  Zoek een mogelijkheid om tijdens mijn overwinter periode in het buitenland Nederlandse televisie te bekijken.
  Ten 2e Werkt het ook op een chromebook?
  Ik hoor het graag.

  MVG,
  Carel

  1. VPN diensten

   NordVPN is inderdaad geschikt om Nederlandse televisie te kijken in het buitenland. Ook kan je op hun website een uitleg vinden met hoe je de VPN connectie op een Chromebook werkend kan maken.

  1. VPN diensten

   Nordpn heeft geen Nederlandse helpdesk of installatiehandleiding. Dat is ook niet erg nodig omdat het erg goed voor zich spreekt.