BBC iPlayer in Nederland

Standaard kun je vanuit Nederland de programma's op BBC iPlayer niet bekijken. Dit komt omdat de content alleen toegankelijk is voor mensen in het Verenigd Koninkrijk. Dit heeft weer als reden dat de rechten die de BBC heeft om de betreffende programma's uit te zenden, alleen gelden voor het Verenigd Koninkrijk.

BBC iPlayer in NederlandToch is het mogelijk om in Nederland te kijken naar alle programma’s van BBC iPlayer in Nederland. Namelijk met de hulp van een VPN verbinding. Een VPN biedt gemakkelijk te gebruiken software waardoor je je IP kunt veranderen en het voor de BBC lijkt alsof je in het Verenigd Koninkrijk bent. Hoe dit precies lees je op deze pagina.

Er zijn op BBC iPlayer echt veel leuke series, documentaires en andersoortige programma’s te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de bekende serie Peaky Blinders en alle natuurdocumentaires zoals Earth die altijd het eerst door de BBC wordt uitgezonden. Het is dus daadwerkelijk de moeite waard om te zorgen dat je kunt kijken naar BBC iPlayer in Nederland.

Op deze pagina geven we daar meer uitleg over het afspelen van BBC iPlayer in Nederland aan de hand van de volgende onderwerpen:

Inhoudsopgave

Beste VPN services voor iPlayer in Nederland

Er zijn tal van aanbieders die VPN verbindingen aanbieden. De juiste uitkiezen is altijd een lastige klus, mede omdat BBC actief VPN verbindingen te blokkeren. Dat lukt ze aardig en daarom is het ook niet mogelijk om met elke VPN naar BBC iPlayer te kijken online.

Wij hebben de VPN services uitgekozen die wel werken om de blokkade van BBC iPlayer te omzeilen. Hieronder vind je dan ook een lijstje met 2 VPN services die werken om BBC iPlayer te kijken in Nederland.

NordVPN

NordVPNOnze nummer 1 voor BBC iPlayer: een betaalbare, goede VPN service. De software is gemakkelijk in gebruik en de snelheid is meer dan genoeg om de hoogste kwaliteit video’s te streamen. Dit laatste is natuurlijk erg belangrijk als je streams wilt bekijken van BBC iPlayer.

Momenteel heeft NordVPN meer dan 80 VPN-servers in het Verenigd Koninkrijk staan. Dit betekent dat er altijd wel een server beschikbaar is die je kunt gebruiken om streams van de BBC in Nederland te bekijken.
Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNHet gebruik van Surfshark om in Nederland naar BBC iPlayer te kijken is erg prettig. Ze hebben op 3 verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk meerdere servers staan. Dit houdt in dat je altijd een geschikte server hebt om te gebruiken.

Een ander voordeel van deze service is de lage prijs. Deze VPN service is een prima optie om iPlayer te kijken.
Bezoek Surfshark


CyberGhost

CyberGhost is ook een VPN die zeer geschikt is om naar BBC iPlayer the kijken. Meer dan 370 Britse servers staan klaar zodat jij snel en zonder bufferen naar je favoriete Britse series kan kijken. Dus het zal niet snel gebeuren dat de servers overbelast zijn en je kijkkwaliteit beïnvloed wordt.

Deze VPN is ook een goedkopere optie dan de meeste andere betrouwbare VPN’s. Al met al is CyberGhost goed geschikt als je BBC iPlayer vanuit Nederland of België wilt kijken.
Bezoek CyberGhost


Wanneer geen van bovenstaande VPN diensten jou aanspreekt kan je natuurlijk zelf op onderzoek uitgaan. Wanneer je zelf een VPN service uitzoekt om iPlayer te kijken moet je er zeker van zijn dat de provider servers in het Verenigd Koninkrijk heeft staan. En uiteraard zijn dit er liever veel dan weinig voor het geval dat servers overbelast of offline zijn.

Video uitleg

Hieronder zie je een Youtube filmpje dat we zelf opgenomen hebben om te laten zien hoe het precies werkt. In het filmpje krijg je een duidelijke uitleg en een duidelijk beeld van hoe het in de praktijk werkt. In dit filmpje gebruiken we Firefox om iPlayer te kijken, maar in principe werkt dit met elke browser precies hetzelfde. Deze methode kun je dus prima toepassen in Chrome, Microsoft Edge of Safari.

Aandachtspunt; open je browser opnieuw

Wanneer je al een browser venster open hebt staan en daarna verbinding maakt met een VPN server in het Verenigd Koninkrijk is het van belang dat je browser sluit en opnieuw opent. Anders krijg je alsnog de melding dat de content niet op jouw locatie beschikbaar is. Het makkelijkst is om een incognito venster in Chrome of privé venster van Firefox te openen, dan moet het ook gewoon werken. We denken dat dit met de cache te maken heeft van je browser en/of een eventueel geplaatste cookie door de BBC.

Waarom kan je BBC iPlayer in Nederland niet bekijken?

Wellicht is het eerst interessant om te weten waarom bepaalde content van de BBC iPlayer in Nederland niet te zien is. De BBC koopt of heeft bepaalde uitzendrechten voor bepaalde programma’s, een serieproducent verkoopt deze rechten vaak per land. Het gevolg daarvan is dat de BBC deze content alleen maar mag laten zien aan mensen in het Verenigd Koninkrijk.

melding bbc geoblokkade
De melding die je krijgt

Zodoende hebben ze dus een filter in de website en app ingebouwd die herkent dat jij niet in het Verenigd Koninkrijk bent en daardoor bepaalde content niet kan/mag afspelen. Dit wordt een geografische blokkade genoemd.

Ook voor andere streaming platformen

Het is overigens zo dat mensen in het buitenland ook niet zomaar programma’s op onze Uitzending Gemist kunnen zien, ook dat is op te lossen met een VPN service, net zoals het mogelijk is om de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken wanneer je verbonden bent met een Amerikaanse VPN server. Met een VPN is het dus mogelijk om geografische blokkades te omzeilen.

Hoe een VPN dienst de BBC blokkade omzeilt

Als je verbinding maakt met het internet via een VPN server, dan denkt de BBC iPlayer dat je de site bezoekt vanaf de plek waar de server staat. Deze server dient dus als een soort proxy of tussenstation. Als jij via een VPN server in het Verenigd Koninkrijk de website of app van de BBC bezoekt, dan zal de BBC site dus denken dat je vanuit het Verenigd Koninkrijk de site bezoekt. Iplayer zal je niet blokkeren en zodoende kan je dus alle content van BBC iPlayer in Nederland afspelen.

Overigens kun je dan natuurlijk vanuit alle landen op de wereld naar de programma’s kijken, niet alleen vanuit Nederland.

Wanneer je dan ook een VPN dienst kiest waarmee jee naar BBC iPlayer wilt kijken is het dus belangrijk dat deze dienst servers in Groot-Brittannië heeft staan. Het liefst meerdere servers omdat sommige servers soms te traag zijn of toch geblokkeerd worden door de BBC. De meeste VPN services hebben meerdere servers in het Verenigd Koninkrijk, zo ook de aanbevolen VPN providers die je hierboven terugvindt.

Account voor iPlayer maken noodzakelijk

Voordat je uitzendingen op iPlayer kunt bekijken is het noodzakelijk om een account aan te maken. Hiervoor dien je een e-mail adres in te vullen en moet je een postcode uit Groot-Brittannië invullen. Op Google kan je eenvoudig een postcode vinden, typ bijvoorbeeld “Newcastle postcode” in en je krijgt een lijst met postcodes. Je kunt natuurlijk elke willekeurige plaats in Groot-Brittannië.

Het e-mail adres dat je invult hoef je overigens niet te verifiëren. Je kunt dus een e-mail adres simpelweg verzinnen en invullen in het registratieformulier.

Op verschillende devices

Een ander aandachtspunt is de ondersteuning die beschikbaar is voor verschillende apparaten. Bedenk bij jezelf op welke verschillende apparaten je BBC iPlayer wilt kijken in ons landje (of elk ander land) en zoek een VPN service die software biedt voor al deze apparaten.

BBC iPlayer in Nederland voor iPad, iPhone en Android

Voor zowel iOS en Android heeft de BBC een app ontwikkeld voor iPlayer. Het afspelen van iPlayer op de iPhone en iPad of Android smartphone of Android tablet is dus mogelijk.  Wanneer je dat in Nederland wilt doen is het dus wel zaak dat je een VPN service installeert op je mobiele apparaat waar je de BBC iPlayer op wilt gebruiken.

Zorg er dus voor dat de VPN service van jouw keuze ondersteuning biedt voor besturingssystemen die jij gebruikt. Gelukkig bieden alle bekende VPN services, en zeker de eerder genoemde, prima ondersteuning voor zowel iOS als voor Android.

Laptop en desktop computer

Ook het kijken van de programma’s op BBC iPlayer is op een laptop of computer in Nederland gewoon mogelijk. Bijna alle VPN providers hebben namelijk zowel een Windows als MacOS VPN client gemaakt.

Zodra je met die client verbonden bent kun je simpelweg in Chrome, Firefox, Edge of een andere willekeurige browser naar BBC iPlayer kijken terwijl je in Nederland bent.

Verbinding maken via server in Groot Brittannië

Het daadwerkelijk verbinding maken met een server die in het Verenigd Koninkrijk staat is heel simpel. Alle VPN diensten komen met gemakkelijk te gebruiken software waarmee je gemakkelijk kunt selecteren via welke server je verbinding wilt maken. Hieronder zie je een screenshot van NordVPN waar je je server en dus locatie kan selecteren. Het screenshot dat je ziet is overigens genomen op een Windows computer, maar de selectie van je locatie ziet er op een mac en smartphone net zo simpel uit.

NordVPN locatie instellen
Gemakkelijk kiezen voor een server in het Verenigd Koninkrijk met NordVPN

Zoals je kunt zien is het werkelijk waar een fluitje van een cent om met de juiste server verbinding te maken.

Gratis methode voor het omzeilen van BBC iPlayer blokkade

Vaak krijgen we de vraag of er geen gratis VPN aanbieders zijn. Met een gratis VPN verbinding zou je immers zonder geld uit te geven kunnen kijken naar de programma’s die beschikbaar zijn op BBC iPlayer.

Er zijn wel een een gratis VPN abonnementen. Maar deze hebben allemaal datalimiet. Deze datalimiet maakt deze verbindingen eigenlijk geheel ongeschikt om te gebruiken om naar BBC iPlayer te kijken in Nederland. Je kunt waarschijnlijk net 1 aflevering van een serie zien en dan is de data op. Het is wel een erg goede methode om gratis te testen of een VPN iets voor jou is om te kijken naar de geblokkeerde video’s.

Waar op te letten bij gebruik VPN

Wanneer je besluit om een VPN service te gaan gebruiken om de BBC iPlayer content in Nederland te kunnen kijken is er een belangrijk aspect in het selecteren van je VPN dienst. Het is noodzakelijk dat zij een (het liefst meerdere) server(s) in het Verenigd Koninkrijk hebben staan. Dit is gelukkig bijna voor alle aanbieders het geval, maar lees het voor de zekerheid nog even na voordat je een abonnement afsluit.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties op “BBC iPlayer in Nederland

 1. paul

  cyber ghost geïnstalleerd. gratis versie. servers in uk. vpn mee opgezet. maaarrrr de bbc iplayer doet het niet.

  heeft u dit al vaker gehoord

  1. VPN diensten

   We hebben het zojuist zelf even getest en we zien inderdaad dat BBC vpn services probeert te blokkeren. Het kan helpen om verschillende servers van Cyberghost in de UK te proberen, ze hebben 18 free servers in de uk zover wij kunnen zien. Ik heb het zojuist zelf met Private Internet Access geprobeerd en daar werkte de ene server niet maar de andere weer wel.

    1. VPN diensten

     Inderdaad, het specifiek selecteren van een server vereist een betaald lidmaatschap. Wanneer je liever niet betaald voor een goede service is het wellicht de moeite waard om de gratis service van TunnelBear of Zenmate te proberen.

 2. Jan reuvers

  Tot vorige week keek ik heel tevreden via pure VPN vanuit Frankrijk bbc i player
  BBC heeft nu iets nieuws om content te kunnen zien moet je je eerst aanmelden en inloggen met je naam en e mail en een Engels adres .
  Hoe los ik dat op iemand enig idee ?
  Groet
  Jan

 3. Michel F. van den Brun

  Geachte heer/mevrouw,

  Hoe ziet een fictief Engels mailadres eruit?
  En levert dat geen probleem op, als de BBC de mailadressen gaat koppelen aan hun mail bestanden van betalende Britse ‘leden’?

  Ik beschouw de vraag naar een mailadres nu als een onoverkomelijke hindernis, zodat ik met tegenzin met BBC kijken gestopt ben.

  Dus een praktisch advies in dezen is bijzonder welkom.

  Met vriendelijke groet,
  Michel

  1. VPN diensten

   Een mail adres is het probleem niet, deze kun je gewoon aanmaken bij 1 van de vele e-mail aanbieders (gmail, hotmail etc). Het gaat om het fictieve Engelse adres dat misschien wat lastig is. Maar je kunt simpelweg een willekeurige weg in Groot-Britannië kiezen en een niet bestaand huisnummer. Op deze manier hebben andere “betalende” leden geen last van je.

 4. Chanel

  Hoi! Het lukt mij niet op via Goose VPN op BBC Iplayer te kijken terwijl ik wel alle stappen heb gevolgd en mijn IP-adres ook aangeeft dat ik in London ben. Weten jullie zeker dat Goose nog werkt?

  MVG
  Chanel

  1. VPN diensten

   Wij hebben het zojuist ook even gecontroleerd en hier werkte BBC iPlayer ook niet meer in combinatie met de UK server van GOOSE VPN. We hebben het direct met ExpressVPN getest en dit werkt nog wel!

  1. VPN diensten

   Nee dat klopt niet. BBC iPlayer kun je gewoon gratis kijken, check ons filmpje op onze pagina waarop je kunt zien hoe het proces precies in zijn werk gaat. Het klopt dat GOOSE (momenteel) niet werkt, daarom staat deze ook niet meer in het lijstje.

  2. Rudy

   @Sil, Die 150 pond is de TV Licence. Een heffing die iedereen in de UK die tv programma’s wil bekijken moet betalen. Dit is te vergelijken met onze voormalige omroepbijdrage (ook wel bekend als kijk-en luistergeld). Jij hoeft je daar niks van aan te trekken. 😉

 5. Henk

  Geachte hr/mw,
  Tot mijn grote teleurstelling lukt het mij niet om programma’s terug te kijken via BBC iplayer.
  Ik heb de instructie gevolgd echter zonder succes.
  De “bug” is de check voor een “TV licence” die ca £175,- per jaar kost.
  De vraag; “heeft u een TV licence”, daar kom je niet doorheen.
  De gevraagde uitzending wordt niet weergegeven.
  Mocht u hier een omweg voor weten dan houd ik mij van harte aanbevolen.
  m.vr.grt,
  Henk

  1. VPN diensten

   Je kunt simpelweg aangeven dat je een tv licentie hebt. Als er om een postcode gevraagd wordt kun je een bestaand uit de UK invullen.

 6. rudivanmeeteren

  beste, ik gebruik cyberghost als VPN, echter als ik probeer om BBC iplayer te kijken of naar een amerikaanse zender als ABC wil kijken krijg ik onmiddelijk een foutmelding, men ziet onmiddelijk dat ik met een vpn inlog, terwijl ik natuurlijk voor bbc een verbinding in de Uk kies en vooor de U.S. eentje in new york!

  wat doe ik niet goed? graag advies, ik snap er niets van!

 7. Mila

  hoi,
  kun je ook je eigen mail gebruiken bijvoorbeeld je Gmail in plaats van een verzonnen mail bij het aanmaken van een BBC iplayer account of zien ze dan dat je in Nederland woont?
  alvast bedankt voor jullie reactie.