TunnelBear

7.5 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
8.5/10
Prijs
6.5/10
Betrouwbaarheid
7/10

TunnelBear

In deze Tunnelbear review ontdek je onze ervaringen met deze VPN dienst en kun je beslissen of Tunnelbear aan jouw eisen en wensen voldoet.

Kenmerken TunnelBear

Naast het leuke thema, is de service die ze bieden is goed te noemen. Het privacy beleid is duidelijk en geloofwaardig en geschikt voor mensen die privacy hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast lijken de verbindingen stabiel en goed en te werken, hierover kun je meer lezen verder in deze review.

In onderstaande review worden onze ervaringen met deze dienst verder beschreven. Aan de hand van onze uitgebreide review periode kunnen we een duidelijke beoordeling geven over de werking en eigenschappen van Tunnelbear VPN en kun jij beslissen of deze VPN service aan jouw wensen en eisen voldoet.

Servers TunnelBear

Tunnelbear heeft momenteel servers in 41 verschillende landen staan. Dit aantal is niet heel groot, een dienst als NordVPN heeft echt veel meer locaties waarmee je verbinding kunt maken. Toch vind je bij Tunnelbear alle landen waar je eventueel geografisch geblokkeerde content van zou willen zien hebben ze wel een server. Toch lijkt het omzeilen de blokkades van de verschillende streamingdiensten niet goed te werken de laatste tijd. Zo kan je bijvoorbeeld niet meer met TunnelBear BBC iPlayer in Nederland kijken ondanks ze servers in het Verenigd Koninkrijk hebben staan. De BBC herkent de IP adressen van de Tunnelbear servers en blokkeert deze tegenwoordig.

Ook al hebben ze servers in Nederland staan, je kunt er niet mee vanuit het buitenland naar de Nederlandse tv kijken. Ook de Nederlandse omroepen en streamingapps lijken de IP adressen van Tunnelbear servers te blokkeren.

Naast het geringe aantal locaties dat voorhanden is Het aantal servers is zoals gezegd wat klein vergelen met andere VPN providers waar een review over geschreven hebben. Dit zou een probleem kunnen vormen wanneer je een Nederlandse tv show vanuit het buitenland wilt kijken maar de Tunnelbear servers in Nederland te druk of offline zijn. Gelukkig zijn er de laatste maanden extra servers bij gekomen zodat dit scenario erg onwaarschijnlijk is.

Software en app van TunnelBear

Ook zijn ze bekend vanwege de gemakkelijk te gebruiken software die ze gemaakt hebben. Eigenlijk kan iedereen zonder enige technische kennis gebruik maken van deze dienst, ook als je minder van techniek af weet.

Hieronder vind je enkele screenshots waarin je ziet dat thema ook heel leuk terug komt in de software en apps.

Windows en Mac

De software voor Microsoft Windows en Mac OS X Apple computers ziet er hetzelfde uit. In de software is het thema van Tunnelbear echt goed door getrokken en wij vinden dat erg leuk en origineel. Bovendien werkt de software echt prima en intiutief. Hieronder zie je een screenshot van het scherm waarmee je kunt bepalen met welke locatie je een VPN verbinding op wilt zetten.

Ondanks het feit dat het Tunnelbear zeer gebruiksvriendelijk is, is het ook voor de iets meer eisende gebruiker een goede VPN service. Zo vind je in het instellingen menu bijvoorbeeld opties als een killswitch, automatisch opstarten en verbinding maken en het toevoegen van vertrouwde netwerken. Al met al een zeer complete VPN app voor Windows en Mac OS X.

Leuk om te weten is overigens dat de software van Tunnelbear bij Windows en Mac kiest welk protocol er gebruikt gaat worden. De opties die er zijn is dat IKEv2 of OpenVPN gekozen wordt. Dit doet de software aan de hand van welk protocol sneller reageert.

TunnelBear op Android en iPhone

Tijdens onze review van de TunnelBear apps voor de Iphone en Android telefoons vonden wij alles gemakkelijk en goed werken. Het werkt vanzelfsprekend en is duidelijk in wat er precies gebeurd en in te stellen is. Deze apps zijn natuurlijk ook gewoon te gebruiken voor de iPad en Android tablets.

Tunnelbear Android server selecteren
Tunnel locatie selecteren op Android

Ook op Android en iOS beslist Tunnelbear welk VPN protocol gebruikt gaat worden voor de VPN verbinding. Op Android wordt standaard OpenVPN gebruikt en voor de iOS apparaten iPhone en iPad wordt IKEv2 gebruikt.

Overige apparatuur

Handig om te weten is omdat Tunnelbear het OpenVPN protocol ondersteund dat het mogelijk is om Tunnelbear op een reeks van apparaten te gebruiken. OpenVPN is open source en is daarom ondersteund op veel apparaten. Het instellen is misschien iets ingewikkelder op andere besturingssystemen, maar het is mogelijk.

Op deze manier kan je Tunnelbear dus ook gebruiken op je Linux computer, DD-WRT routers, Tomato router, Openelec en nog veel meer. Het voordeel van Tunnelbear op je router instellen is dat alle apparaten in je netwerk via een VPN het internet gebruiken. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk je Chromecast, Apple tv of smart TV een VPN verbinding te laten gebruiken.

Automatisch connectie bij opstarten

De TunnelBear software heeft de mogelijkheid om automatisch connectie te maken wanneer je je computer opstart. Dit is wel zo veilig, zeker wanneer je bijvoorbeeld met je laptop altijd buitenshuis werkt of op vakantie bent. Daarnaast heeft TunnelBear ook een killswitch optie, deze voorkomt internetverkeer wanneer er geen connectie gemaakt kan worden met de VPN server. TunnelBear noemt deze optie vigilant.

Voor Android en Iphone is deze optie nog niet beschikbaar, dit vinden wij erg jammer en een gemiste kans. Het is natuurlijk wel zo dat je telefoon meestal aan staat. Wanneer je dus continu je VPN verbinding wilt gebruiken kan je de app simpelweg op connect laten staan.

Tunnelbear Chrome extensie

Wanneer je Tunnelbear alleen wilt gebruiken om veilig te surfen is een browser extensie een prima oplossing. Op deze manier zorg je ervoor dat alleen het internetverkeer dat via je browser verloop versleuteld wordt en via de VPN verbinding gaat. Let er wel op dat wanneer je de browser extensie gebruikt, dat je andere internetverkeer gewoon onversleuteld verzonden en ontvangen wordt.

Het mooi aan deze Chrome extensie is dat je, in tegenstelling tot andere VPN services, niet de standaard software hoeft te installeren om de gebruik te maken van de Chrome VPN extensie. Dit zorgt er dus voor dat je de service ook kunt gebruiken op een Chromebook, iets wat normaal gesproken een stuk lastiger is. Tunnelbear is dus een goede optie als je een VPN speciaal voor Chrome overweegt.

Tunnelbear heeft een gemakkelijke Chrome extensie ontwikkeld die je gemakkelijk kunt installeren via de Chrome Web Store. Ook deze dienst is gratis te gebruiken voor geïnteresseerde gebruikers.

Privacy en beveiliging

De standaard encryptie die gebruikt wordt op de standaard OpenVPN verbinding met TunnelBear is de 128bit encryptie. Ook al is 256bit encryptie nog sterker, met de 128bit versie is het nog steeds zo goed als onmogelijk om de encryptie te breken. Bovendien is de snelheid iets hoger omdat er minder berekend hoeft te worden.

De privacy voorwaarden die TunnelBear zelf op haar website heeft gepubliceerd laat niets aan onduidelijkheid over. Wij vinden het fijn om eens een doorzichtige privacy policy te lezen, dat is lang niet bij elke vpn dienst het geval. Er staat luidt en duidelijk welke gegevens wel en welke gegevens niet bewaard worden. Zo is er bijvoorbeeld te lezen dat credit card transacties wel op geslagen, maar dit gebeurd om credit card fraude tegen te gaan. Ook geven ze duidelijk aan dat ze geen enkele data opslaan die van doen heeft met het gebruik van de service: ze bewaren dus niet welke websites je bezoekt of wanneer je uberhaubt de VPN verbinding gebruikt.

Ook maakt de TunnelBear vpn service gebruik van het shared ip principe. Dit betekent dat meerdere gebruikers eenzelfde endpoint ip gebruiken. Dit is het ip adres waarmee je met de rest van het internet communiceert. Dit zorgt er dus voor dat er feitelijk niet te herleiden is wie welke informatie heeft ontvangen als er duidelijk wordt wie er tegelijkertijd het end point gebruikt hebben.

Dit alles bij elkaar geeft ons de indruk en ervaring dat Tunnelbear bijzonder betrouwbaar is als het op privacy en veiligheid aankomt.

Snelheid en stabiliteit van verbindingen

De snelheid van de Tunnelbear VPN verbindingen is gemiddeld te noemen. De verbindingen zijn snel genoeg om lekker anoniem mee te surfen op internet, maar als je veel video’s wilt streamen voelt het af en toe traag aan en moet er bijvoorbeeld lang gebufferd worden.

Tijdens onze test is de ervaring van de snelheid dus voldoende te noemen. Als snelheid echt belangrijk voor je is kan je beter nog even door zoeken naar een andere provider, ExpressVPN is dan een echte aanrader.

De stabiliteit van de verbindingen met Tunnelbear servers is wel echt goed te noemen. We hebben geen enkele keer meegemaakt dat een verbinding onderbroken werd of haperde.

Iets wat wel een minpunt is van Tunnelbear is dat het gebruik van de VPN verbindingen in China nagenoeg onmogelijk is. China probeert actief VPN verbindingen te blokkeren. Sommige VPN services zijn deze maatregel echter te slim af en werken wel gewoon in China, bij Tunnelbear lijkt echter niet goed te lukken.

Torrent download beleid TunnelBear

Zoals je hebt kunnen lezen vinden wij het privacy beleid van TunnelBear erg goed en betrouwbaar. En sinds kort is het bij Tunnelbear ook toegestaand om Torrents te downloaden. Waar dit vroeger verboden was, blijkt nu dat het wel mogelijk is op het Tunnelbear VPN netwerk.

Voorheen kreeg Tunnelbear naar eigen zeggen veel klachten kregen van content providers (video, software, muziek etc producenten). Ze hebben toen de keuze gemaakt om torrent verkeer te blokkeren. Nu blijkt deze blokkade dus weer ongedaan te zijn gemaakt.

Gezien de snelheid van de verschillende VPN servers die we getest hebben kun je de service prima gebruiken om Torrents te downloaden.

Netflix via Tunnelbear kijken

Veel mensen kopen een VPN om geografisch geblokkeerde content te kijken. Met name het kijken van de Amerikaanse Netflix in het buitenland is interessant, er zijn immers meer en eerder series te bekijken dan in Nederland.

Netflix probeert echter mensen die een VPN service gebruiken te blokkeren op hun platform. Tunnelbear blijkt niet in staat te zijn om de Netflix blokkade te omzeilen. Dit betekent dat je met een Tunnelbear verbinding naar Amerika de Amerikaanse Netflix op moment van schrijven niet kunt kijken in Nederland. Ook Netflix in vanuit andere landen lijkt niet te werken. Bijvoorbeeld als je vanuit het buitenland naar het Nederlandstalige aanbod van Netflix wilt kijken.

Netflix en Tunnelbear is dus geen goede combinatie. We hebben een speciale pagina gepubliceerd waar je kunt zien wat wel geschikte Netflix VPN’s zijn.

TunnelBear prijs

Voor de betaalde Tunnelbear abonnement worden de volgende prijzen gehanteerd.

Als je dus regelmatig gebruik wilt maken van Tunnelbear zul je een betaald abonnement moeten nemen. Je kunt kiezen of je een abonnement neemt dat je per maand ,per jaar of per 2 jaar betaalt Het abonnement dat je afsluit per jaar is omgerekend goedkoper dan het abonnement dat je per maand betaalt, het abonnement dat je weer voor 2 jaar afsluit is omgerekend nog goedkoper; dit kost namelijk omgerekend $4,17 per maand. Een maandabonnement kost $9,99 en een jaarabonnement kost omgerekend $4,99 per maand.

De kosten van deze VPN dienst zijn bovengemiddeld te noemen, naar onze smaak is het eigenlijk te duur voor wat je krijgt. Je krijgt eenzelfde kwaliteit bij bijvoorbeeld het veel goedkopere surfshark.

Een ander nadeel met betrekking tot de prijs, is dat je niet kunt betalen met Paypal of iDeal. De enige betaalmethode die geaccepteerd wordt op het moment van schrijven is credit card.

Tunnelbear gratis abonnement

Tunnelbear was voorheen erg populair omdat ze de mogelijkheid boden om gratis gebruik te maken van deze VPN dienst. En gratis is altijd een garantie voor grote populariteit, net zoals je dat ook bij Windscribe ziet.

Tunnelbear is jammer genoeg gestopt met het aanbieden van dit gratis abonnement. We hebben nog wel een pagina met de volgens ons beste gratis VPN diensten. Als je kosteloos gebruik wilt maken van een VPN verbinding kun je het best die pagina eens goed doorlezen. Je vind dan ook direct uit wat de consequenties zijn van een gratis VPN abonnement.

Conclusie, TunnelBear ervaringen

TunnelBear is een VPN dienst die gemakkelijk in gebruik is; voor de veelgebruikte besturingssystemen en en mobiele apparaten is er software aanwezig. De dienst voldoet aan de beveiligingseisen die wij stellen, OpenVPN en IPSec zijn beschikbaar met een sterke encryptie. Het privacy beleid is solide opgesteld en deze wordt ook zeer duidelijk gecommuniceerd op de website.

Tijdens onze review periode van deze dienst hebben we in ieder geval een positieve ervaring opgedaan met Tunnelbear. De service was betrouwbaar en snel genoeg voor een fijne internet ervaring. Wel is de prijs naar onze mening iets te hoog voor hetgeen je krijgt voor deze kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

62 reacties op “TunnelBear

 1. Wendy

  Ik ben nu op vakantie in Frankrijk en tunnelen naar nederland werkt echt voor geen meter. Had een jaar abonnement gekocht… Echt fijn dit.. Werkte wel in Spanje maar nu nada. Al hun adviezen opgevolgd en nog niks. Zit ook niet op een hotel adres oid. Doodzonde. Het enige wat werkt is het leuke beertje maar daar blijft het bij…

  1. VPN diensten

   Dat is vervelend, maar dit hoeft niet direct door TunnelBear te komen. Het kan zo zijn dat het netwerk, of eigenlijk de router, geen vpn verkeer toestaat. Dit kan je wellicht testen door de app of software te gebruiken op een ander netwerk, misschien in een Frans cafe of een andere plek met openbare wifi.

 2. Edward

  Wordt het maandabonnement iedere maand automatisch verlengd? Is het een kalendermaand, of gaat de maand in na het moment van betalen?

  1. VPN diensten

   De maand gaat in na het moment van betalen. En het abonnement wordt inderdaad automatisch verlengd, maar je zult nog wel handmatig moeten betalen. Wanneer je niet betaalt zal je abonnement simpelweg ontbonden worden.

  1. VPN diensten

   Ja, je kunt je abonnement ten alle tijde opzeggen. Op de website van Tunnelbear vindt je uitgebreide informatie over hoe je dat kunt doen.

  1. VPN diensten

   Je kunt controleren wat jouw ip is op verschillende websites. Dat zou moeten veranderen wanneer je je vpn verbinding activeert. Zoek op Google eens naar “wat is mijn ip”.

 3. L.Loekemeijer

  Ik ben Nederlands en woon in Spanje. Graag zou ik de nederlandse Netflix via TunnelBear in Spanje ontvangen. Is het waar dar dit niet meer mogelijk is?

 4. Christine

  Ik net een abonnement afgsoten met de Grizzly tunnelbear maar ik kan dus niet bv een film downloaden van videoland. Ik kan wel direkt kijken maar dan verbruikt de grizzly wel meer dan 10 mb snelheid terwijl ik hier niet meer heb dan 15 mb en dan gaat het zien van de films heel wazig.
  Ik woon in frankrijk op het platteland en dan is er s’nachts een snelheid van 21 mb en dan zou ik ze mooi kunnen downloaden.
  Nu heb ik gelezen dat dat niet mogelijke zou zijn omdat ze geen torrent hebben en open vpn? Dus wil ik grizzle opzeggen. Krijg ik dan het restant geld terug of ben ik het gewoon kwijt?

  1. VPN diensten

   Zover bekend is het niet mogelijk om Tunnelbear geld terug te krijgen. Dit is omdat ze een gratis proefaccount hebben waar je de dienst mee kunt uitproberen.

 5. m

  Ik ga op vakantie naar Oostenrijk en wil daar graag gebruik maken van VPN om live Nederlandse televisie te kijken maar Oostenrijk staat niet aangeduid op de kaart. Misschien een voor de hand liggende vraag maar…..Niet mogelijk om daar te gebruiken?

  1. VPN diensten

   De landen die je op de kaart ziet zijn de landen waar een server staat. Je kunt de dienst dus wel in Oostenrijk gebruiken. Voor het kijken naar Nederlandse televisie zit je dus bij Tunnelbear wel goed, ze hebben servers in Nederland staan.

 6. Helen

  Als je de tunnelbear gedownload hebt hoe kom je dan op de nederlandse tv? Ik zie de beer in nederland uit de tunnel komen, maar dan houdt het op

 7. g.dekker

  Heb TunnelBear geïnstalleerd en aan gezet, icoon staat op bureaublad, als ik nu de browser(firefox) open brows ik dan automatisch via de VPN?
  bvd

  1. VPN diensten

   Je moet Tunnelbear eerst openen en in dat programma verbinding maken met een VPN server. Daarna browse je via een VPN verbinding in de verschillende browsers.

  1. VPN diensten

   Ideal was al niet mogelijk en Paypal is inmiddels geschrapt als betaalmethode. Er kan alleen met credit card of Bitcoin betaald worden. In de Play store van Google en App store van iOS kan betaald worden met de daarvoor gebruikte betaalmethode.

 8. J

  Wij willen volgende week graag ziggo go kijken op Ibiza. Heb TunnelBear geinstalleerd en kan dan de app openen en Nederland kiezen. Daarna de Ziggo go-app openen. Moet ik ook nog een fake Gps – app installeren? Of kan ik Gps “uit” zettten op mijn tablet, is dat voldoende?

  1. VPN diensten

   Waarschijnlijk heb je wel een fake gps app nodig. Maar voor de zekerheid kun je het even testen bij je thuis :). Gebruik Tunnelbear met een Nederlandse server, zet de gps uit en check je of Ziggo kunt kijken :).

 9. Jacques Berben

  Ik heb juist de gratis versie van TunnelBear gedownload en die blijkt prima te werken. Ik denk zelfs beter dan de andere VPN providers die ik eerder had. Waarom zou ik dan een betalende versie nemen ?
  Alvast bedankt.

 10. Robin

  Ik wil Netflix gaan aanschaffen en gaan bekijken in Zweden. Ik heb al TunnelBear. Als ik een proefmaand Netflix neem gaat het dan automatisch via tunnelbear?

 11. paul

  Is het mogelijk om op een bepaald moment Tunnelbear te gebruiken (buitenland) en een paar uur later instellen dat dit niet meer hoeft (ben terug thuis)

 12. Rob Zwagerman

  Ik woon in NL in het verre buitengebied en heb daarom internet via de Astra2 satelliet.
  Dit geeft een Luxemburgs IP adres en derhalve heb ik geen toegang tot NPO TV uitzendingen waarvoor exclusieve NL uitzendrechten gelden zoals b.v. bepaalde sport livestreams.
  Deze blokkade is te omzeilen door een VPN server te kiezen met locatie in NL want dan denkt de NPO dat ik toch vanuit NL kijk.
  Heb de gratis trial version van 500 Mb geprobeerd en dit werkt goed maar is een beetje traag. Als het bevalt dan koop ik de upgrade

 13. Ans

  Als ik op mijn bankrekening wil kijken en ik schakel Tunnelbear in dan zie ik dat er een tunnel wordt gemaakt naar het geselecteerde land. Kijk ik dan via de server van het geselecteerde land op mijn bankrekening?

 14. Leni

  Wij zitten nu in Oostenrijk en gebruiken voor het eerst Tunnelbear.
  Geweldig we kunnen gewoon het nieuws kijken en af en toe een filmpje. Wij zijn fan???

 15. Anna

  Ik wilde even delen: ik gebruik al tijden tunnelbear en ik ben er ontzettend tevreden mee. Ik kijk rtl xl, npo, ziggo go, en meer, allemaal vanuit engeland (ben op uitwisseling). Persoonlijk vind ik de toevoeging van de beer erg leuk en het maakt mij altijd vrolijk als ik de verbinding aanzet. Ik vind dat het elke cent waard is geweest en ben vast van plan om volgend jaar het te verlengen zodat ik de engelse tv zorgeloos zal kunnen kijken. Misschien is het wat aan de prijs maar ik vind de service erg fijn, het programma werkt erg makkelijk en heb er nog nooit problemen mee gehad. Het beertje maakt het af.

 16. Huub

  Zit in Frankrijk en kan niet meer gebruik maken van Ziggo. Want die zegt dat ik niet in Nederland ben, en dat klopt. Maar daarom heb ik juist Tunnelbear aangeschaft. Een paar weken geleden werkte de verbinding nog wel?? Wat is hier aan de hand?

 17. Sabrina

  Als de tunnelbear app aan staat zodat ik het buitenland van videoland gebruik kan maken, lukt het niet meer om te casten (met chromecast) vanaf mijn telefoon naar de tv. Ik kan dus via tunnelbear wel de videoland app openen en series etc bekijken via mijn telefoon. Heeft iemand een oplossing? Bedankt! Sabrina

  1. VPN diensten

   Dit komt omdat de stream naar je chromecast niet een stream vanaf je telefoon is. Als je iets cast naar je Chromecast geef je de Chromecast alleen de opdracht om een bepaalde stream vanaf het internet te spelen. Omdat je Chromecast niet verbonden is via een VPN verbinding kun je geen Videoland content afspelen op je Chromecast. Daarnaast is het zo dat wanneer je telefoon verbonden is met een VPN dat deze het eigen netwerk niet meer ziet, je ziet waarschijnlijk ook je Chromecast niet staan als je op het Chromecast icoon in de Videoland app klikt. Er is een oplossing: je router instellen als VPN client. Hierover kun je meer lezen op de pagina Chromecast met VPN.

 18. Locus

  Ik lees allerlei reacties van personen, die vanuit een Europees land TunnelBear gebruiken.
  Is TunnelBear ook te gebruiken in Spaanstalige landen in Midden en Zuid-Amerika?
  Tweede vraag: Is TunnelBear uitsluitend Engelstalig of ook Spaanstalig?

  1. VPN diensten

   Tunnelbear is wereldwijd te gebruiken en dus ook in Spaanstalige landen in Midden- en Zuid-Amerika. De software van Tunnelbear is in het Engels.

 19. MSipma

  Als ik Tunnel Bear gebruikt heb, krijg ik altijd een email van microsoft.
  Er wordt mij gevraagd of ik de juiste persoon ben van het account.
  Hiervoor moet ik inloggen etc etc.Ontvang code.

  Ik vind dit vervelend. Is dit echt nodig?

  1. VPN diensten

   Dit heeft er te mee te maken dat Microsoft ziet dat je een nieuw ip adres hebt. In de ogen van het beveiligingssysteem van Microsoft kan dit erop duiden dat iemand probeert in te breken in jouw account. Ter controle sturen ze daarom een mail met de vraag of het klopt dat je inlogt vanaf een andere locatie.

   In feit betekent dit dat de service van Tunnelbear goed werkt, Microsoft herkent namelijk dat je vanaf een andere locatie inlogt. Om dit te voorkomen terwijl je Tunnelbear gebruikt kun je ervoor kiezen om elke keer dezelfde locatie van Tunnelbear te kiezen. In dat geval ziet Microsoft elke keer hetzelfde ip adres en zal dusdanig niet verwachten dat je jezelf verifieert via een e-mail bericht.

   1. M.Sipma

    Hartelijk dank voor het snelle en begrijpelijke antwoord! Ik zal er rekening meehouden en telkens vanaf dezelfde locatie Tunnel Bear gebruiken. U heeft me erg geholpen! Dank dank!

 20. astrid

  ik heb tunnelbear speciaal gekocht om Italiaanse tv te kunnen kijken maar misschien 2 keer verbinding kunnen krijgen. voor de rest krijg ik altijd de tekst dat ik niet in italie zit en dus niet kan streamen.

  wat doe ik fout?

  1. VPN diensten

   Heb je goed gekozen voor een locatie in Italië? Daarnaast kan het zijn dat je in browser cache nog je originele locatie staat opgeslagen. Nadat je bent verbonden met een Italiaanse VPN server van Tunnelbear is het raadzaam je browser (Chrome, Firefox, Microsoft Edge of andere) even te sluiten en daarna weer te starten. Dit moet de moeilijkheden oplossen met het kijken van Italiaanse televisie. In die link vind je meer informatie over het kijken van Italiaanse TV via internet in Nederland.

 21. Steef

  Hoi, wij gaan 7 weken op reis naar Sri Lanka en zullen daar best veel gebruik maken van lokale wifinetwerken met onze laptop (en mobiel). Om te voorkomen dat iemand aan de wandel gaat met persoonlijke gegevens, is ons aangeraden een VPN te installeren. Is dan de grizzly versie de beste optie? Zijn er ook nadelen aan verbonden eigenlijk?

  1. VPN diensten

   Tunnelbear voldoet aan je eis om je persoonlijke persoonlijke gegevens veilig te houden. Maar omdat je Grizzly direct voor een jaar moet afsluiten is het misschien verstandiger om het Giant abonnement af te sluiten, deze kun je eenvoudig stoppen nadat je terug bent van je reis.

 22. Alfred

  Ik woon in Spanje en heb een Samsung Qled smart tv. Kan ik Tunnelbear op mijn router installeren en zodoende de nederlandse apps van de Smarthub gebruiken (Netflix, NLZiet, Videoland etc.)? Ik heb internet (Fibra Optica 300Mb) en een router van MasMovil.

  Of moet ik een andere gebruiken (ExpressVpn of zo?)

  1. VPN diensten

   Voor het kijken van Netflix en andere videostreamingdiensten raden wij inderdaad ExpressVPN aan. Zij zijn actief bezig met het steeds weer omzeilen van Netflix blokkades. Tijdens onze laatste test werkte Tunnelbear niet in combinatie met Netflix. Voor meer informatie over Netflix in combinatie met een VPN raden we je aan onze speciale pagina over Netflix met VPN te lezen.
   Of je een VPN op je router kunt instellen is afhankelijk van je router. Ook daar hebben we een speciale pagina voor geschreven: de pagina VPN router.

 23. Annemieke

  Het lukt me niet om BBC iPlayer te kijken met de gratis versie van Tunnelbear. Heb op mijn iPhone ingelogd via de UK-server van Tunnelbear, maar krijg op de BBC-site een melding dat ik niet in de UK woon en dus geen toegang krijg. Is de BBC slimmer can Tubbelbear?

  Heeft iemand misschien een tip om wel gratis toegang te krijgen?

  1. VPN diensten

   We hebben het getest en het viel ons op dat het inderdaad niet meer werkte. Met ExpressVPN werkt het nog wel prima. Mocht je geen geld willen uitgeven kunnen we je adviseren om onze pagina met gratis VPN”S te raadplegen. Daar kun je een VPN uitkiezen en het daarmee testen zonder kosten te maken.

 24. Ed Meijet

  I tunnelbear because it is a very good vpn. My question is, does tunnel bear also work if I disconnect wifi and switch to my providers 4g +? M.v.g. Ed.

 25. Bruno Garain

  Hallo,

  Wanneer ik Tunnel Bear activeer hoe weet ik dan dat die bij gebruik van een web browser wel zijn werk doet? Met andere woorden, hoe weet mijn browser dat die via Tunnel Bear moet gaan?
  Ik surf naar een bepaalde website maat met of zonder Tunnel Bear krijg ik een foutmelding:” This domain is not allowed for your country”.
  Met dank!
  Bruno

  1. VPN diensten

   Als TunnelBear ingeschakeld is, verandert deze je IP. Je browser neemt simpelweg die informatie over. Geoblokkades kun je oplossen door een VPN-server in een land te kiezen waar de website wél werkt (bijvoorbeeld de VS).