TunnelBear

7.5 /10
Snelheid
7/10
Gebruiksvriendelijkheid
8/10
Prijs
7/10
Betrouwbaarheid
8/10

TunnelBear

Wie een goede gratis VPN zoekt, heeft vast al eens van TunnelBear gehoord. Hoewel het klopt dat je hiermee voor niets een beveiligde VPN-verbinding kunt opzetten, is die pret vanwege de krappe datalimiet van korte duur. Er zijn ook betaalde abonnementen zonder die beperking. Lees er alles over in deze TunnelBear review.


Inhoudsopgave

TunnelBear 2023 review in het kort

Voordelen

 • Op onbeperkt aantal apparaten te installeren
 • Gratis versie zonder snelheidsbeperking
 • Gebruiksvriendelijke software en apps
 • Meerdere security-audits doorstaan
 • Houdt geen logs bij

Nadelen

 • Niet of nauwelijks geschikt voor streaming
 • Datalimiet van 500 MB is wel heel weinig
 • Zonder creditcard of crypto is betalen omslachtig
 • Geen ondersteuning voor routers
 • Geen geld-terug-garantie

Servers en locaties

– Onbekend aantal servers in 47 landen

Simultane connecties en ondersteunde platforms

– Ongelimiteerd aantal simultane connecties
– Geschikt voor Windows, macOS, Android, iOS

Prijs en geld-terug-beleid

– Goedkoopste optie: $ 3,33 per maand voor 3 jaar
– $ 4,99 p/m voor 1 jaar
– € 9,99  voor één maand
– Geen geld-terug-garantie

Ondersteunde protocollen en log-beleid

OpenVPN, IKEv2, WireGuard
–  AES-256-GCM-encryptie
– Houdt geen logs bij

Klantenservice

– Via mail

Streamingdiensten

– Worden bijna niet ondersteundTunnelBear recensie januari 2023

TunnelBear is een van oorsprong Canadese VPN-aanbieder, die op Google gauw bovendrijft zodra je zoekt naar gratis VPN’s. Het bedrijf zit al een flinke poos in het vak; in 2011 opgericht en in 2018 overgenomen door het Amerikaanse McAfee, een bekende antivirusfabrikant. Bezoek je de website van Tunnelbear, dan valt direct het toegankelijke karakter op. De schattige illustraties van bruine beren met bijbehorende woordgrapjes hebben een vriendelijke toon, die met name internetgebruikers zonder al te veel technische kennis moet aanspreken. 

In deze TunnelBear review lees je of deze VPN zich kan meten met de beste gratis VPN’s, of dat je eigenlijk al gauw naar een betaald abonnement moet overstappen. En hoe TunnelBear zich dan verhoudt tot andere betaalde VPN’s, op het gebied van beveiliging, prijs/kwaliteitverhouding, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. 

TunnelBear gratis of betalen?

 TunnelBear biedt drie versies aan: Free, Unlimited en het zakelijke Teams-abonnement. Het enige verschil tussen de gratis versie van TunnelBear en het betaalde lidmaatschap, is een datalimet. Nadat je 500 MB hebt verbruikt, wordt de VPN-verbinding verbroken en surf je weer verder op je onbeveiligde internetverbinding.

Iedere maand wordt deze limiet gereset, zodat je er opnieuw een poosje gratis gebruik van kunt maken. Vandaag de dag is 500 MB alleen behoorlijk weinig. Daar red je het nog geen dag op, laat staan een hele maand. Of als je wat YouTube-video’s en/of Spotify streamt, komt de limiet al binnen een uur in zicht.

De datalimiet is dus summier, Ook in vergelijking met enkele andere goede gratis alternatieven. Zo biedt Atlas VPN 5 GB en Hide.me beide 10 GB per maand gratis aan, en de gratis versie van Proton VPN heeft zelfs helemaal geen datalimiet (maar beperkt wel het serveraanbod).

Je kunt TunnelBear Free beter benaderen als een free trial. Je kunt kosteloos kennismaken met de dienst, maar niet veel meer dan dat.

Stel dat je heel sporadisch een VPN nodig hebt, bijvoorbeeld om eerlijk prijzen te vergelijken bij het boeken van een aankomende vakantie. Dan is de gratis variant van TunnelBear wel geschikt.

Wil je continue je internetverbinding afschermen, dan is de datalimiet veel te krap. Je kunt dan een Unlimited-abonnement overwegen. 

Wat kost TunnelBear?

Zo’n Unlimited-abonnement kost op z’n goedkoopst 3,33 dollar per maand voor drie jaar. Voor een jaarabonnement betaal je 4,99 dollar in de maand. Daarnaast kost een maandelijks opzegbaar lidmaatschap 9,99 dollar. Europrijzen worden niet vermeld.

TunnelBear is competitief geprijsd; er zijn goedkopere en duurdere concurrenten. Maar over het algemeen is TunnelBear niet duur, te meer omdat er geen limiet zit op het aantal installaties. Voor het maandbedrag mag je TunnelBear installeren op zoveel apparaten als je wil. 

Waar TunnelBear wel afwijkt, is dat er geen geld-terug-garantie is. Vrijwel alle andere VPN’s die we hebben getest, bieden dit wel aan. Vaak kun je binnen een maand je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent, bij TunnelBear is hier geen sprake van.

Een ander nadeel is dat alleen creditcards en crypto als betalingsmethode worden geaccepteerd, tenzij je een abonnement afsluit via de smartphone-apps. Dan werkt het namelijk via de betalingsmethode die gekoppeld is aan je app store.

Via deze omweg kun je wel degelijk voor TunnelBear betalen met bijvoorbeeld iDeal. Maar omslachtig is het wel.

Privacy: hoe houdt TunnelBear je anoniem?

Een goede VPN staat of valt bij een doortastend no-log-beleid en TunnelBear slaat inderdaad geen informatie over het internetgebruik van klanten op. Data die wel wordt bewaard is strikt noodzakelijk om de dienst te laten functioneren, namelijk het e-mailadres waarmee je inlogt en een deel van je creditcardinformatie ter fraudepreventie en om lidmaatschapskosten mee af te schrijven.

Ook wordt bewaard hoeveel data je verbruikt. Dit is nodig zodat gratis gebruikers niet over de maandelijkse datalimiet heengaan. 

Bijzonder aan TunnelBear is dat de dienst maar liefst vijf security-audits heeft doorstaan. Onafhankelijke beveiligingsexperts toetsen dan de infrasctructuur van een VPN op kwetsbaarheden. De beste VPN’s laten zo’n onderzoek uitvoeren omdat daarmee de beloftes van een veilige verbinding nogmaals worden onderstreept. Het feit dat TunnelBear zo’n audit jaarlijks laat uitvoeren en het er nu al vijf zijn geweest, geeft zeker vertrouwen in de betrouwbaarheid van de dienst.  

Een nadeel in dit verband is dat TunnelBear gevestigd is in Canada, één van de Five Eyes-landen. Deze alliantie (bestaande daarnaast uit Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) werkt nauw samen om op grote schaal internetverkeer te analyseren en met elkaar te delen.

In het geval van TunnelBear is er zeer weinig data om te overhandigen, mocht daarom door authoriteiten gevraagd worden. Maar er zijn genoeg VPN’s te noemen die vanuit veiligere landen opereren, wat betreft de regels rond databewaring- en uitwisseling.

Security: hoe veilig is TunnelBear?

TunnelBear biedt de keuze uit drie bewezen veilige protocollen: OpenVPN, IKEv2 en het nieuwste VPN-protocol WireGuard. De meeste andere VPN’s ondersteunen deze protocollen ook. Daarnaast wordt de data versleuteld door AES-256-GCM-encryptie, een industriële standaard vanwege het feit dat deze tot op heden onkraakbaar is gebleken. Verder vind je in de software en apps de volgende security-functies:

VigilantBear (kill switch)

Een kill switch zorgt ervoor dat je niet meer het internet op kunt zodra de verbinding met de VPN-server (al dan niet door jezelf) wordt verbroken. Zo voorkom je dat je per ongeluk met je onbeschermde IP-adres online gaat. Bij TunnelBear heet deze optie VigilantBear. Standaard staat ‘ie uit, dus vergeet ‘m niet in te schakelen.

GhostBear

Deze optie zorgt ervoor dat de verbinding zich voordoet als ‘normaal’ internetverkeer, om eventuele VPN-blokkades te ontwijken. Bij andere VPN’s vind je deze functionaliteit vaak in de vorm van zogeheten obfuscated servers. Aangezien GhostBear je internetsnelheid kan vertragen, kun je het uitgeschakeld laten tenzij je het een keertje echt nodig hebt. 

SplitBear (split tunneling)

Split tunneling heet in TunnelBear SplitBear, en je vindt deze functie vooralsnog alleen in de smartphone-apps. En dus niet in de Windows- en macOS-versie. Met SplitBear sluit je bepaalde apps buiten, zodat die via je onbeschermde verbinding werken. Dit kan handig zijn voor apps die niet goed werken als je telkens vanaf een ander IP-adres inlogt, bijvoorbeeld. 

Daarmee zijn de alle security-opties van TunnelBear wel benoemd. Verwacht geen compleet security-pakket met antivirus, bescherming tegen trackers en dark web monitoring. Dat split tunneling niet werkt op Windows, is ook onhandig. Al met al zijn de basisfuncties van een VPN (over het algemeen) aanwezig, maar daar blijft het wel zo’n beetje bij.

Snelheid en performance: hoe snel is TunnelBear?

Vooropgesteld is er geen snelheidsverschil tussen de TunnelBear Free en het Unlimited-abonnement. In beide gevallen surf je dus op maximale snelheid. Op de site van TunnelBear wordt nergens vermeld hoeveel servers er precies zijn, maar wel dat ze zich in 47 landen bevinden.

Een heel behoorlijk aantal, maar er zijn ook VPN’s die in meer landen actief zijn. Alleen in de Verenigde Staten en Canada heb je de keuze uit meerdere servers: 13 in Amerika, en 3 in Canada (waar TunnelBear gevestigd is). 

Hieronder zie je de score die er uit onze snelheidstests is gekomen.

VPN-server Downloadsnelheid Uploadsnelheid Ping
Geen (standaard) 198,67 MB/s 60,67 MB/s 9
Nederland 177,28 MB/s 53,72 MB/s 33
Duitsland 157,18 MB/s 55,79 MB/s 21
Verenigd Koninkrijk 151,85 MB/s 56,61 MB/s 28
Verenigde Staten 138,28 MB/s 26,09 MB/s 89

Uit bovenstaande concluderen we dat de snelheden van TunnelBear best goed zijn, maar niet helemaal optimaal. Idealiter is het verschil bij een Nederlandse server zo klein mogelijk, terwijl TunnelBear er al aardig wat vanaf snoept. Dat geldt ook voor servers in andere landen die relatief dichtbij zijn. 

De Amerikaanse snelheden komen beter uit de verf. We kennen namelijk zeker VPN’s die op deze afstand onder de 100 Mbps scoren. Daarentegen kan ook deze score wel hoger uitpakken, zoals we onder meer zien bij NordVPN en Surfshark.

In het dagelijks gebruik merk je overigens weinig van deze snelheidsverschillen. De verbinding is stabiel en er is geen sprake van video’s of afbeeldingen die duidelijk merkbaar langer laden. Maar dat er andere VPN-aanbieders met betere cijfers bestaan, staat ook buiten kijf.

Entertainment: is TunnelBear geschikt voor streaming?

We hebben Tunnelbear ook getest in combinatie met verschillende videostreamingdiensten. Voor veel mensen is dat een van de belangrijkste redenen om een VPN in huis te halen. Doordat je een buitenlands IP-adres krijgt (namelijk dat van de VPN-server), kun je ineens films en series streamen die alleen in die landen beschikbaar zijn.

In onder meer de Amerikaanse, Britse en Canadese versies van Netflix zitten een heleboel films en series die bij ons niet beschikbaar zijn en die je dus met een VPN-verbinding toch zou kunnen kijken.

De gratis versie van TunnelBear is even snel als de betaalde variant, dus op papier zijn beide even goed voor vlot streamen. Maar de datalimiet van 500 MB is voor videotoepassingen veel te weinig. In HD (1080p) verbruikt Netflix al 3 GB per uur. Kijk je in 4K, dan gaat dat al naar ongeveer 7 GB.

In de instellingen van Netflix is het wel mogelijk om in stapjes de resolutie in te perken en zo minder data te verbruiken (tot “slechts” 300 megabyte per uur), maar dan gaat de beeldkwaliteit er natuurlijk wel stevig op achteruit.

Netflix en Amazon Prime Video

Wil je streamen met TunnelBear, dan kom je dus al heel snel uit bij de betaalde abonnementen. Zou je denken. Maar ook dan kom je van een koude kermis thuis. Met Tunnelbear lukte het ons niet om de verschillende buitenlandse Netflixen binnen te halen. Idem bij Amazon Prime Video. Amazon pikt meteen op dat we via een VPN surfen en weigert om films of series op te starten. Bij zowel de Amerikaanse als bij de Britse Prime Video is er geen mogelijkheid om iets te bekijken.

BBC iPlayer en HBO Max

Ook bij BBC iPlayer lopen we tegen hetzelfde fenomeen aan: we starten via Tunnelbear netjes een verbinding naar de UK op, maar toch laat de videosite ons weten dat hun ‘content enkel in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar is’. En ook de verbinding naar de Amerikaanse HBO Max verloopt lang niet vlekkeloos. Hier krijgen we de melding dat ‘HBO Max niet in dit land beschikbaar is’.

Hier is dus eigenlijk maar één conclusie aan te verbinden: zoek je een VPN-service om buitenlandse streamers binnen te halen, dan is Tunnelbear geen goede keuze. Wij kregen geen enkele buitenlandse videosite aan de praat. Een lichtpuntje: NPO Start werkt wel. Je kunt ermee dus vanuit het buitenland Nederlandse content kijken als je een Nederlandse VPN-server kiest.

Apps en interface: hoe gebruiksvriendelijk is TunnelBear?

TunnelBear biedt ondersteuning voor de volgende platformen:

 • Windows
 • macOS
 • Android
 • iOS
 • Chrome (extensie)
 • Firefox (extensie)
 • Edge (extensie)

Opvallend hierbij is dat TunnelBear niet op routerniveau te installeren is. Dat zou handig zijn geweest voor apparaten waarop een VPN niet zomaar te installeren is, zoals spelcomputers en de meeste smart-tv’s. Verder is de installatie voor Linux dusdanig omslachtig, dat je voor dit besturingssysteem beter naar VPN’s kunt kijken met eenvoudigere Linux-ondersteuning.

De meeste mensen installeren een VPN echter op hun Windows-pc, Mac of smartphone, en daarin voorziet TunnelBear wel gewoon. 

TunnelBear installeren

TunnelBear laat zich heel eenvoudig installeren. We nemen de Windows-versie als voorbeeld. In slechts een paar stappen is je internetconnectie beveiligd.

 1. Ga naar de site van TunnelBear
 2. Klik bovenin op Download
 3. Voer het installatiebestand uit
 4. Maak een account aan en log daarmee in
 5. Klik bovenin op de schuifknop

Je bent nu verbonden met de snelste server in jouw buurt. Uiteraard kun je zelf ook een server selecteren. Die doe je door op een van de landen op de kaart te klikken, of de server bovenin uit het dropdown-menu te selecteren.

TunnelBear voor Windows en macOS

De pc-apps van TunnelBear hebben een vriendelijke uitstraling en zijn zeer eenvoudig in gebruik. Je moet wel de Engelse taal beheersen, want de taal van de menu’s is niet aan te passen. Het instellingenmenu is overzichtelijk en omvat niet onnodig veel settings die VPN-leken zouden afschrikken. We raden wel aan om Launch TunnelBear on startup aan te zetten, zodat je de VPN niet telkens handmatig hoeft te starten. 

Eenvoud is de grote kracht van TunnelBear, dat blijkt ook hier weer. Andere VPN’s bieden vaak meer opties, functies en instellingen, maar voor deze laagdrempelige aanpak valt ook iets te zeggen. 

TunnelBear voor Android en iOS

De mobiele apps van TunnelBear lijken als twee druppels water op de pc-versies, dus daar kun je gelijk mee uit de voeten. Ook hier zie je een kaartje met serverlocaties, waarmee je met een enkele tik verbonden bent. Onder Opties vind je hier de SplitBear-functie terug. Daarmee kies je of bepaalde apps wilt buitensluiten van de VPN-verbinding. Eerder in deze review las je al wanneer dat handig kan zijn.

TunnelBear als browser-extensie voor Chrome/Firefox/Edge

De TunnelBear-extensie is eenvoudig toe te voegen aan Chrome, Edge en Firefox, respectievelijk via de Chrome Web Store en de Add-ons-pagina van Mozilla. De extensie nestelt zich bovenin beeld en na het inloggen kun je snel verbinding met een VPN-server maken. Heel makkelijk, zonder poespas. Houd er rekening mee dat op deze manier alleen het internetverkeer binnen je browser wordt beschermd, en alle overige verbindingen niet.

Support – Hoe bevalt de klantenservice?

Heb je vragen over TunnelBear of werkt iets niet naar behoren, dan kun je de klantenservice een berichtje sturen. Een livechat ontbreekt helaas. De enige manier om in contact te komen met het team van TunnelBear, is door een mailtje te sturen. Daar hebben we goeie ervaring mee, want binnen een uurtje krijgen we al vriendelijk antwoord terug. Een livechat-optie heeft wat ons betreft altijd de voorkeur, maar bij TunnelBear hoef je in ieder geval niet lang op antwoord te wachten.

Conclusie

TunnelBear is zonder meer een uitnodigende VPN, dankzij de lieflijke uitstraling en het feit dat je de VPN gratis kunt proberen. Dankzij de krappe datalimiet van 500 MB blijft het daar ook wel bij. Want wil je een VPN die continu je online privacy in stand houdt, dan loop je binnen een uur al tegen de grenzen aan. Dus ben je al snel geneigd de portemonnee te trekken voor een betaald abonnement.

Op dit vlak laat TunnelBear aardig wat steken vallen ten opzichte van de concurrentie. Er zijn aantrekkelijker geprijsde VPN’s met een uitgebreidere functionaliteit, en die ook veel beter werken in combinatie met streamingdiensten. Dat TunnelBeat geen geld-terug-garantie heeft, is ook niet erg klantvriendelijk. Te meer omdat andere VPN’s dit meestal wel aanbieden.

TunnelBear is wel een redelijk vlotte VPN, die het beveiligingsaspect goed op orde heeft. Zo stellen we het op prijs dat TunnelBear zo vaak een security-audit laat uitvoeren. Maar overweeg je een TunnelBear-abonnement, dan zijn er simpelweg betere alternatieven voor je geld denkbaar.


Veelgestelde vragen

TunnelBear is een VPN-dienst die er voor zorgt dat je veiliger het internet op kunt. Doordat je verbinding maakt met de beveiligde servers van TunnelBear, wordt jouw internetverkeer afgeschermd van pottenkijkers. Websites en adverteerders zien jouw ware IP-adres niet meer; wat één van de kenmerken is waarop zij jouw surfgedrag kunnen volgen.

Tunnelbear is een goede VPN als je vooral een VPN zoekt voor het veiligheidsaspect. Maar als je een VPN ook wilt voor het streamen van buitenlandse diensten (zoals de Amerikaanse Netflix), dan kun je beter verder kijken. Veel streamingdiensten blokkeren TunnelBear.

Er is een gratis versie van TunnelBear, maar de mogelijkheden zijn zeer beperkt omdat je vast zit aan een datalimiet van slechts 500 MB per maand. Dat is heel karig, dus je kunt dit beter als een free trial beschouwen. Voldoende om te checken of de dienst voor jou fijn werkt, maar voor een continue bescherming moet je al snel overstappen op een betaald abonnement.

TunnelBear is behoorlijk veilig, te meer omdat onafhankelijke security-experts jaarlijks controleren of de VPN zijn werk nog goed doet. Zo’n security-audit is inmiddels al vijf keer uitgevoerd, veel vaker dan bij de meeste andere VPN’s het geval is. Een nadeel is dat TunnelBear in Canada gevestigd is, één van de Five Eyes-landen. Geheime diensten in deze landen surveilleren online op grote schaal en wisselen informatie met elkaar uit.

Nee, TunnelBear houdt geen logs bij. Deze VPN heeft dus een no-log-beleid. Mocht eender welke partij informatie opvragen over jouw surfgedrag, dan heeft TunnelbBear niets om te overhandigen.

TunnelBear is competitief geprijsd. Niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste VPN. Vanwege kortingsacties kunnen de prijzen nog wel eens verschillen. In deze review vind je de meest actuele prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

62 reacties op “TunnelBear

 1. Bruno Garain

  Hallo,

  Wanneer ik Tunnel Bear activeer hoe weet ik dan dat die bij gebruik van een web browser wel zijn werk doet? Met andere woorden, hoe weet mijn browser dat die via Tunnel Bear moet gaan?
  Ik surf naar een bepaalde website maat met of zonder Tunnel Bear krijg ik een foutmelding:” This domain is not allowed for your country”.
  Met dank!
  Bruno

  1. VPN diensten

   Als TunnelBear ingeschakeld is, verandert deze je IP. Je browser neemt simpelweg die informatie over. Geoblokkades kun je oplossen door een VPN-server in een land te kiezen waar de website wél werkt (bijvoorbeeld de VS).

 2. Ed Meijet

  I tunnelbear because it is a very good vpn. My question is, does tunnel bear also work if I disconnect wifi and switch to my providers 4g +? M.v.g. Ed.

 3. Annemieke

  Het lukt me niet om BBC iPlayer te kijken met de gratis versie van Tunnelbear. Heb op mijn iPhone ingelogd via de UK-server van Tunnelbear, maar krijg op de BBC-site een melding dat ik niet in de UK woon en dus geen toegang krijg. Is de BBC slimmer can Tubbelbear?

  Heeft iemand misschien een tip om wel gratis toegang te krijgen?

  1. VPN diensten

   We hebben het getest en het viel ons op dat het inderdaad niet meer werkte. Met ExpressVPN werkt het nog wel prima. Mocht je geen geld willen uitgeven kunnen we je adviseren om onze pagina met gratis VPN”S te raadplegen. Daar kun je een VPN uitkiezen en het daarmee testen zonder kosten te maken.

 4. Alfred

  Ik woon in Spanje en heb een Samsung Qled smart tv. Kan ik Tunnelbear op mijn router installeren en zodoende de nederlandse apps van de Smarthub gebruiken (Netflix, NLZiet, Videoland etc.)? Ik heb internet (Fibra Optica 300Mb) en een router van MasMovil.

  Of moet ik een andere gebruiken (ExpressVpn of zo?)

  1. VPN diensten

   Voor het kijken van Netflix en andere videostreamingdiensten raden wij inderdaad ExpressVPN aan. Zij zijn actief bezig met het steeds weer omzeilen van Netflix blokkades. Tijdens onze laatste test werkte Tunnelbear niet in combinatie met Netflix. Voor meer informatie over Netflix in combinatie met een VPN raden we je aan onze speciale pagina over Netflix met VPN te lezen.
   Of je een VPN op je router kunt instellen is afhankelijk van je router. Ook daar hebben we een speciale pagina voor geschreven: de pagina VPN router.

 5. Steef

  Hoi, wij gaan 7 weken op reis naar Sri Lanka en zullen daar best veel gebruik maken van lokale wifinetwerken met onze laptop (en mobiel). Om te voorkomen dat iemand aan de wandel gaat met persoonlijke gegevens, is ons aangeraden een VPN te installeren. Is dan de grizzly versie de beste optie? Zijn er ook nadelen aan verbonden eigenlijk?

  1. VPN diensten

   Tunnelbear voldoet aan je eis om je persoonlijke persoonlijke gegevens veilig te houden. Maar omdat je Grizzly direct voor een jaar moet afsluiten is het misschien verstandiger om het Giant abonnement af te sluiten, deze kun je eenvoudig stoppen nadat je terug bent van je reis.

 6. astrid

  ik heb tunnelbear speciaal gekocht om Italiaanse tv te kunnen kijken maar misschien 2 keer verbinding kunnen krijgen. voor de rest krijg ik altijd de tekst dat ik niet in italie zit en dus niet kan streamen.

  wat doe ik fout?

  1. VPN diensten

   Heb je goed gekozen voor een locatie in Italië? Daarnaast kan het zijn dat je in browser cache nog je originele locatie staat opgeslagen. Nadat je bent verbonden met een Italiaanse VPN server van Tunnelbear is het raadzaam je browser (Chrome, Firefox, Microsoft Edge of andere) even te sluiten en daarna weer te starten. Dit moet de moeilijkheden oplossen met het kijken van Italiaanse televisie. In die link vind je meer informatie over het kijken van Italiaanse TV via internet in Nederland.

 7. MSipma

  Als ik Tunnel Bear gebruikt heb, krijg ik altijd een email van microsoft.
  Er wordt mij gevraagd of ik de juiste persoon ben van het account.
  Hiervoor moet ik inloggen etc etc.Ontvang code.

  Ik vind dit vervelend. Is dit echt nodig?

  1. VPN diensten

   Dit heeft er te mee te maken dat Microsoft ziet dat je een nieuw ip adres hebt. In de ogen van het beveiligingssysteem van Microsoft kan dit erop duiden dat iemand probeert in te breken in jouw account. Ter controle sturen ze daarom een mail met de vraag of het klopt dat je inlogt vanaf een andere locatie.

   In feit betekent dit dat de service van Tunnelbear goed werkt, Microsoft herkent namelijk dat je vanaf een andere locatie inlogt. Om dit te voorkomen terwijl je Tunnelbear gebruikt kun je ervoor kiezen om elke keer dezelfde locatie van Tunnelbear te kiezen. In dat geval ziet Microsoft elke keer hetzelfde ip adres en zal dusdanig niet verwachten dat je jezelf verifieert via een e-mail bericht.

   1. M.Sipma

    Hartelijk dank voor het snelle en begrijpelijke antwoord! Ik zal er rekening meehouden en telkens vanaf dezelfde locatie Tunnel Bear gebruiken. U heeft me erg geholpen! Dank dank!

 8. Locus

  Ik lees allerlei reacties van personen, die vanuit een Europees land TunnelBear gebruiken.
  Is TunnelBear ook te gebruiken in Spaanstalige landen in Midden en Zuid-Amerika?
  Tweede vraag: Is TunnelBear uitsluitend Engelstalig of ook Spaanstalig?

  1. VPN diensten

   Tunnelbear is wereldwijd te gebruiken en dus ook in Spaanstalige landen in Midden- en Zuid-Amerika. De software van Tunnelbear is in het Engels.

 9. Sabrina

  Als de tunnelbear app aan staat zodat ik het buitenland van videoland gebruik kan maken, lukt het niet meer om te casten (met chromecast) vanaf mijn telefoon naar de tv. Ik kan dus via tunnelbear wel de videoland app openen en series etc bekijken via mijn telefoon. Heeft iemand een oplossing? Bedankt! Sabrina

  1. VPN diensten

   Dit komt omdat de stream naar je chromecast niet een stream vanaf je telefoon is. Als je iets cast naar je Chromecast geef je de Chromecast alleen de opdracht om een bepaalde stream vanaf het internet te spelen. Omdat je Chromecast niet verbonden is via een VPN verbinding kun je geen Videoland content afspelen op je Chromecast. Daarnaast is het zo dat wanneer je telefoon verbonden is met een VPN dat deze het eigen netwerk niet meer ziet, je ziet waarschijnlijk ook je Chromecast niet staan als je op het Chromecast icoon in de Videoland app klikt. Er is een oplossing: je router instellen als VPN client. Hierover kun je meer lezen op de pagina Chromecast met VPN.

 10. Huub

  Zit in Frankrijk en kan niet meer gebruik maken van Ziggo. Want die zegt dat ik niet in Nederland ben, en dat klopt. Maar daarom heb ik juist Tunnelbear aangeschaft. Een paar weken geleden werkte de verbinding nog wel?? Wat is hier aan de hand?

 11. Anna

  Ik wilde even delen: ik gebruik al tijden tunnelbear en ik ben er ontzettend tevreden mee. Ik kijk rtl xl, npo, ziggo go, en meer, allemaal vanuit engeland (ben op uitwisseling). Persoonlijk vind ik de toevoeging van de beer erg leuk en het maakt mij altijd vrolijk als ik de verbinding aanzet. Ik vind dat het elke cent waard is geweest en ben vast van plan om volgend jaar het te verlengen zodat ik de engelse tv zorgeloos zal kunnen kijken. Misschien is het wat aan de prijs maar ik vind de service erg fijn, het programma werkt erg makkelijk en heb er nog nooit problemen mee gehad. Het beertje maakt het af.

 12. Leni

  Wij zitten nu in Oostenrijk en gebruiken voor het eerst Tunnelbear.
  Geweldig we kunnen gewoon het nieuws kijken en af en toe een filmpje. Wij zijn fan???

 13. Ans

  Als ik op mijn bankrekening wil kijken en ik schakel Tunnelbear in dan zie ik dat er een tunnel wordt gemaakt naar het geselecteerde land. Kijk ik dan via de server van het geselecteerde land op mijn bankrekening?

 14. Rob Zwagerman

  Ik woon in NL in het verre buitengebied en heb daarom internet via de Astra2 satelliet.
  Dit geeft een Luxemburgs IP adres en derhalve heb ik geen toegang tot NPO TV uitzendingen waarvoor exclusieve NL uitzendrechten gelden zoals b.v. bepaalde sport livestreams.
  Deze blokkade is te omzeilen door een VPN server te kiezen met locatie in NL want dan denkt de NPO dat ik toch vanuit NL kijk.
  Heb de gratis trial version van 500 Mb geprobeerd en dit werkt goed maar is een beetje traag. Als het bevalt dan koop ik de upgrade

 15. paul

  Is het mogelijk om op een bepaald moment Tunnelbear te gebruiken (buitenland) en een paar uur later instellen dat dit niet meer hoeft (ben terug thuis)

 16. Robin

  Ik wil Netflix gaan aanschaffen en gaan bekijken in Zweden. Ik heb al TunnelBear. Als ik een proefmaand Netflix neem gaat het dan automatisch via tunnelbear?

 17. Jacques Berben

  Ik heb juist de gratis versie van TunnelBear gedownload en die blijkt prima te werken. Ik denk zelfs beter dan de andere VPN providers die ik eerder had. Waarom zou ik dan een betalende versie nemen ?
  Alvast bedankt.

 18. J

  Wij willen volgende week graag ziggo go kijken op Ibiza. Heb TunnelBear geinstalleerd en kan dan de app openen en Nederland kiezen. Daarna de Ziggo go-app openen. Moet ik ook nog een fake Gps – app installeren? Of kan ik Gps “uit” zettten op mijn tablet, is dat voldoende?

  1. VPN diensten

   Waarschijnlijk heb je wel een fake gps app nodig. Maar voor de zekerheid kun je het even testen bij je thuis :). Gebruik Tunnelbear met een Nederlandse server, zet de gps uit en check je of Ziggo kunt kijken :).

  1. VPN diensten

   Ideal was al niet mogelijk en Paypal is inmiddels geschrapt als betaalmethode. Er kan alleen met credit card of Bitcoin betaald worden. In de Play store van Google en App store van iOS kan betaald worden met de daarvoor gebruikte betaalmethode.

 19. g.dekker

  Heb TunnelBear geïnstalleerd en aan gezet, icoon staat op bureaublad, als ik nu de browser(firefox) open brows ik dan automatisch via de VPN?
  bvd

  1. VPN diensten

   Je moet Tunnelbear eerst openen en in dat programma verbinding maken met een VPN server. Daarna browse je via een VPN verbinding in de verschillende browsers.

 20. Helen

  Als je de tunnelbear gedownload hebt hoe kom je dan op de nederlandse tv? Ik zie de beer in nederland uit de tunnel komen, maar dan houdt het op

 21. m

  Ik ga op vakantie naar Oostenrijk en wil daar graag gebruik maken van VPN om live Nederlandse televisie te kijken maar Oostenrijk staat niet aangeduid op de kaart. Misschien een voor de hand liggende vraag maar…..Niet mogelijk om daar te gebruiken?

  1. VPN diensten

   De landen die je op de kaart ziet zijn de landen waar een server staat. Je kunt de dienst dus wel in Oostenrijk gebruiken. Voor het kijken naar Nederlandse televisie zit je dus bij Tunnelbear wel goed, ze hebben servers in Nederland staan.

 22. Christine

  Ik net een abonnement afgsoten met de Grizzly tunnelbear maar ik kan dus niet bv een film downloaden van videoland. Ik kan wel direkt kijken maar dan verbruikt de grizzly wel meer dan 10 mb snelheid terwijl ik hier niet meer heb dan 15 mb en dan gaat het zien van de films heel wazig.
  Ik woon in frankrijk op het platteland en dan is er s’nachts een snelheid van 21 mb en dan zou ik ze mooi kunnen downloaden.
  Nu heb ik gelezen dat dat niet mogelijke zou zijn omdat ze geen torrent hebben en open vpn? Dus wil ik grizzle opzeggen. Krijg ik dan het restant geld terug of ben ik het gewoon kwijt?

  1. VPN diensten

   Zover bekend is het niet mogelijk om Tunnelbear geld terug te krijgen. Dit is omdat ze een gratis proefaccount hebben waar je de dienst mee kunt uitproberen.

 23. L.Loekemeijer

  Ik ben Nederlands en woon in Spanje. Graag zou ik de nederlandse Netflix via TunnelBear in Spanje ontvangen. Is het waar dar dit niet meer mogelijk is?

  1. VPN diensten

   Je kunt controleren wat jouw ip is op verschillende websites. Dat zou moeten veranderen wanneer je je vpn verbinding activeert. Zoek op Google eens naar “wat is mijn ip”.

  1. VPN diensten

   Ja, je kunt je abonnement ten alle tijde opzeggen. Op de website van Tunnelbear vindt je uitgebreide informatie over hoe je dat kunt doen.

 24. Edward

  Wordt het maandabonnement iedere maand automatisch verlengd? Is het een kalendermaand, of gaat de maand in na het moment van betalen?

  1. VPN diensten

   De maand gaat in na het moment van betalen. En het abonnement wordt inderdaad automatisch verlengd, maar je zult nog wel handmatig moeten betalen. Wanneer je niet betaalt zal je abonnement simpelweg ontbonden worden.

 25. Wendy

  Ik ben nu op vakantie in Frankrijk en tunnelen naar nederland werkt echt voor geen meter. Had een jaar abonnement gekocht… Echt fijn dit.. Werkte wel in Spanje maar nu nada. Al hun adviezen opgevolgd en nog niks. Zit ook niet op een hotel adres oid. Doodzonde. Het enige wat werkt is het leuke beertje maar daar blijft het bij…

  1. VPN diensten

   Dat is vervelend, maar dit hoeft niet direct door TunnelBear te komen. Het kan zo zijn dat het netwerk, of eigenlijk de router, geen vpn verkeer toestaat. Dit kan je wellicht testen door de app of software te gebruiken op een ander netwerk, misschien in een Frans cafe of een andere plek met openbare wifi.