Hide.me VPN

8 /10
Snelheid
9/10
Gebruiksvriendelijkheid
9/10
Prijs
6/10
Betrouwbaarheid
8/10

Hide.me VPN

Dit is onder andere te merken aan het feit dat ze geen logs bijhouden. Ook gebruiksgemak is belangrijk voor de service, hetgeen duidelijk in de software terug te zien is.

Kenmerken

Iets dat ook opvallend is aan Hide.me VPN is dat ze een zeer uitgebreide en zeer goede gratis variant van hun dienst beschikbaar is. De gratis variant staat ook al jaren in ons lijstje met beste gratis VPN’s.

Wij hebben alle kenmerken en eigenschappen van Hide.me VPN getest en in deze review lees je wat onze ervaringen met Hide.me VPN zijn. Aan de hand van deze test kun je beslissen of dit de juiste VPN service voor jou is, lees snel verder!

Servers Hide.me

De VPN service heeft inmiddels op 70 locaties verdeeld over 46 landen een server staan. Op de meer populaire locaties van deze dienst staan meerdere servers zodat het geen probleem moet geven wanneer meerdere mensen deze locaties willen gebruiken, op het moment van schrijven zijn er 18o0 VPN servers beschikbaar via Hide.me VPN. Deze locaties zijn weer verdeeld over 46 landen. Deze landen bevinden zich inmiddels in alle continenten. Wel moet vermeld worden dat het overgrote deel van deze servers in Noord-Amerika en Europa staan. Zo vind je in zowel Afrika als in Zuid-Amerika slechts 1 locatie.

Wanneer je echt heel veel locaties en servers tot je beschikking wilt hebben via een VPN verbinding is Hide.me niet de beste keuze. Er zijn zat VPN services die veel meer locaties bieden, denk bijvoorbeeld aan NordVPN.

Software Hide.me VPN

Hide me heeft software uitgebracht voor de meest gebruikte online platformen, namelijk Windows, iOS , MacOS en Android. Daarnaast is er een uitgebreide handleiding hoe je Hide me kunt instellen op het Windows Phone besturingssysteem. Ook zijn er instructies om Hide.me te gebruiken op Linux en hoe je een VPN verbinding kunt opzetten vanaf een router die dat ondersteunt.

Windows

Wanneer je de Windows VPN software van Hide.me VPN op je computer geïnstalleerd hebt en voor de eerste keer opent zie je een duidelijke minimalistische cliënt. Je kunt direct gemakkelijk kiezen met welk land je verbinding wilt maken nadat je ingelogd bent. Vervolgens maak je met 1 druk op de knop verbinding.

In de instellingen kan je gemakkelijk een aantal opties aanpassen. Zo kan je kiezen voor het protocol naar keuze en bepalen in welke taal de software is. Wat wel opvalt is dat de standaard cliënt geen optie heeft om OpenVPN te gebruiken. Dit is erg jammer maar er is een duidelijke beschrijving hoe dit alsnog gedaan kan worden middels de officiële OpenVPN client.

Hoe dat er in de praktijk uitziet zie je in het screenshot hieronder. Je ziet een screenshot waar waar het startscherm en het instellingenscherm worden weer gegeven.

Hide.me VPN verbonden
Hide.me VPN met actieve VPN verbinding

Gemakkelijk verbinding maken of de verbinding verbreken in het startscherm van Hide.me VPN.

Hide.me VPN locatie kiezen
Een locatie kiezen in de Hide.me VPN Windows software

In dit scherm is het gemakkelijk om te kiezen tussen de verschillende locaties die Hide.me VPN beschikbaar heeft.

Hide.me instellingen Windows
De instelmogelijkheden zijn wat beperkt bij Hide.me VPN

Sinds kort heeft de Windows app van Hide.me de mogelijkheid om split tunneling te gebruiken. Hier kun je instellen welke programma’s op je computer de VPN verbinding gebruiken en welke apps je reguliere internetverbinding blijven gebruiken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld instellen dat uTorrent de VPN verbinding gebruikt maar dat je Netflix gewoon over de reguliere internetverbinding gaat.

Android app

De app voor Android ziet er net als de Windows client overzichtelijk uit. Het installeren kan simpelweg via de play store of via de website van Hide.me VPN. Je kan gemakkelijk kiezen met welk land je connectie wilt maken.

De Android app gebruikt standaard het IKEV2 protocol dat veilig te noemen is, je kunt met een gerust hart anoniem surfen. Al met al hebben ze een zeer goede app voor Android ontwikkelt, we hebben dit ervaren als 1 van de gemakkelijkere te gebruiken apps vergeleken met andere VPN providers.

Hide,me VPN Android
Links: Android app zonder verbinding. Rechts: screenshot van app met actieve VPN verbinding

Verder kun je de instellingen nog enigszins aanpassen naar je eigen wensen. Een nadeel is wel dat er op de Android app geen kill switch aanwezig is. Dat is ons inziens wel een gemiste kans.

iOS voor iPhone an iPad

Voor de iPad en iPhone is een goede en gemakkelijk app te downloaden vanuit Apple App store. Ook hiervan is het uiterlijk prima en gemakkelijk te gebruiken te noemen.

MacOS

Ook voor MacOS heeft Hide.me VPN inmiddels een app ontwikkeld. Voorheen was dat een beetje vijfde wiel aan de wagen, maar inmiddels is deze software ook dik op orde. De MacOS VPN software heeft het hetzelfde uiterlijk gekregen als de Windows software van Hide.me VPN en ook de opties komen voor een groot deel overeen.

Hieronder

Beveiliging en privacy

Hide.me VPN geeft zelf aan dat ze privacy en anonimiteit erg belangrijk vinden. Dit uit zich in het feit dat ze naar eigen zeggen totaal geen logs bijhouden. Of dit daadwerkelijk het geval is is natuurlijk altijd lastig te achterhalen. Maar op het internet is in ieder geval niks gevonden over het eventueel verzamelen van gegevens van gebruikers. Bovendien is het bedrijf Hide.me VPN in Maleisië gevestigd. Ze hebben dus geen druk van de overheid om op verzoek gegevens van gebruikers op te slaan.

De technische kant van de service is ook prima op orde. Er worden veel VPN protocollen aangeboden waaronder onze favoriet OpenVPN. Ook het veelbelovende Softether wordt ondersteund. De versleuteling is via de meeste protocollen AES 256 bit wat prima te noemen is. Het nieuwste VPN-protocol WireGuard is inmiddels ook te vinden.

DNS lek beveiliging

Bovendien heeft de software voor Windows en MacOS DNS lek beveiliging. Als je dat aanzet weet je zeker dat de DNS server van Hide.me VPN gebruikt wordt. Anders loop je een gevaar dat je automatisch de DNS server van je internetprovider gebruikt en zodoende potentieel privacy belangrijke informatie lekt.

Kill switch

Op de Windows en MacOS software van Hide.me is tegenwoordig een ingebouwde kill switch aanwezig. Dit betekent dat de hele internetverbinding verbroken wordt wanneer de VPN verbinding om wat voor reden dan ook niet meer werkt. Op deze manier weet je zeker dat er geen informatie onversleutelt via je internet provider verstuurd wordt. Het is jammer dat deze optie niet terug te vinden is op de apps voor iOS en Android.

Snelheid Hide.me VPN

Voor een goede ervaring is de snelheid van een VPN belangrijk. Bij een goede snelheid merk je er zelfs niks van wanneer je het over internet surft. Tijdens deze review hebben we tijdens het gebruik van Hide.me geen opmerkelijke vertraging opgemerkt. We hebben natuurlijk ook de snelheid echt getest en daar zagen we toch een grotere daling in de snelheid dan bij de snelste VPN’s. En voor de hoge prijs die je betaald voor Hide.me VPN hadden we om eerlijk te zijn toch wat betere prestaties verwacht.

We hebben als andere snelheidstest Ubuntu gedownload via Bitorrent via een Hide.me server. We zagen toen dat we een lichte snelheidsvermindering hebben ten opzichte van hetzelfde bestand downloaden zonder VPN verbinding. Deze vertraging zie je echter ook bij andere aanbieders en dus kunnen we de snelheid download en upload snelheid goed noemen.

Netflix en Hide.me

We hebben voor deze review ook uitvoerig getest of Netflix in combinatie met de VPN service goed werkt. Zo hebben we bijvoorbeeld getest of het kijken naar de Amerikaanse Netflix met deze VPN mogelijk is vanuit Nederland.

Tijdens onze tests werkte het vaker niet dan wel. Een paar keer is het gelukt, waarschijnlijk omdat ze dan net de IP-adressen hebben verwisseld. We hebben nagevraagd bij de klantenservice van Hide.me of het klopt dat Netflix niet te zien is via hun VPN servers. Het antwoord van de klantenservice medewerker is dat ze niet kunnen beloven dat het wel werkt. Dit geeft al aan dat, als je Netflix via een VPN wilt kijken beter voor een andere partij dan Hide.me kan kiezen.

Downloaden bij Hide.me VPN

Het gebruiken van een VPN stelt je ook in staat om torrents te downloaden. Het is logisch dat mensen dat willen, het downloaden van torrents wordt steeds strenger in de gaten gehouden door overheden wereldwijd. Een VPN verbinding is gelukkig een goede oplossing om anoniem te downloaden.

Gelukkig is het zo dat bij Hide.me het is toegestaan om p2p diensten te gebruiken via het grootste aantal van hun serves. Omdat sommige landen streng controleren op torrent verkeer is het op servers in bepaalde landen niet toegestaan om via Bittorrent te downloaden met Hide.me VPN. Het staat duidelijk aangegeven in de cliënt software op welke servers het wel en niet is toegestaan.

Het is maar op 4 van de 70 locaties niet toegestaan om te downloaden via Bittorrent. Dit betekent dat het op 66 locaties wel toegestaan is om te downloaden. Hier scoort Hide.me dus een ruime voldoende.

Kosten Hide.me VPN


Hide.me is nu goedkoper dan ooit. Sluit een abonnement voor 24 maanden af via onze site, en krijg 2 maanden gratis! Je betaalt € 90,49, dus omgerekend slechts € 3,48 per maand. Maak nu gebruik van dit aanbod!


De prijs van het betaalde abonnement bij Hide.me VPN is vrij hoog vergeleken met andere VPN providers. De opbouw is inmiddels zoals het bij veel andere VPN providers geregeld is, hoe langer je het abonnement afsluit, des te goedkoper worden de abonnementskosten per maand. Als je een abonnement afluist voor 2 jaar ben je dus momenteel het goedkoopst uit. De kosten zijn dan omgerekend $3.84 per maand. Wanneer je kiest voor een jaar betaal je al $6,66 per maand en wil je een abonnement dat je per maand kunt opzeggen betaal je $9,95 per maand.

Al deze abonnementen hebben verder dezelfde opties. Het maakt dus niet welk abonnement je kiest met betrekking tot de opties en eigenschappen. Voorheen was het bij Hide.me VPN zo dat je bij de goedkopere VPN abonnementen een datalimiet en andere opties niet kon gebruiken. Dat is helemaal niet meer het geval.

Als het abonnement dat je gekozen hebt om wat voor reden dan ook niet bevalt heb je de optie om je geld terug te vragen binnen 30 dagen. Dit kun je gemakkelijk doen via de website van Hide.me VPN.

Gratis Hide.Me VPN abonnement is prima

Ook heeft Hide.me VPN een echt perfecte gratis mogelijkheid om de dienst te gebruiken. Dit is echt 1 van de beste gratis mogelijkheden die we tot nu toe zijn tegen gekomen. Je krijgt namelijk maar liefst 10 gigabyte gratis data per maand. Een nadeel is dat de bandbreedte die je tot beschikking krijgt lager is dan bij het premium en plus pakket, het is dus trager. Tijdens onze review was de gratis dienst echter snel genoeg om te surfen en ook om video content te streamen, dit hebben we getest met RTL XL. Je gaat natuurlijk wel snel door de data heen als je het gebruikt om video’s te streamen.

Een andere beperking van de gratis variant is dat je maar toegang hebt tot 5 locaties. Een voordeel is wel dat Nederland tot deze locaties behoort en je dus met een snelle verbinding de VPN gratis kunt gebruiken. Nog een andere beperking is dat je met 1 abonnement maar met 1 apparaat tegelijkertijd de VPN servers kunt gebruiken.

Conclusie, onze ervaring met Hide.me VPN

De VPN aanbieder is een goede service met gemakkelijk te gebruiken software. De privacy en beveiliging, het grote speerpunt, is volgens ons goed voor elkaar.

Ook de de snelheid van de servers is echt een pluspunt van deze service. Bovendien zijn er voldoende servers zodat je altijd makkelijk connectie kunt maken met een VPN server. De stabiliteit is ook prima en Hide.me VPN kan prima als proxy gebruikt worden om het internet te gebruiken.

Een minpunt van deze service is de prijs, het is erg duur vergeleken met andere VPN aanbieders. Er is wel een zeer goede en uitgebreide mogelijkheid om Hide.me gratis te gebruiken. Op die manier zijn de kosten natuurlijk wel aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties op “Hide.me VPN

    1. VPN diensten

      Als je Hide.me gebruikt via het internet van je mobiele provider worden daar de standaard mb’s van je tegoed voor gebruikt. Er worden geen extra MB’s gebruikt door Hide.me.

    1. VPN diensten

      Ja dat is mogelijk. Naast de VPN app is er nog wel een “fake gps” app nodig. De Ziggo app checkt namemlijk tegenwoordig ook nog via GPS op welke locatie je je bevindt. Zo een fake gps locatie app is overigens ook gratis.