Het gebruik van VPN voor IPTV: veilig en onbeperkt streamen

Het gebruik van een VPN voor IPTV biedt niet alleen nieuwe streamingmogelijkheden, maar beschermt ook je online privacy. Bekijk content die normaal niet beschikbaar is, omzeil bandbreedtebeperkingen en geef je online veiligheid een boost. Hoe? Met een VPN natuurlijk!

IPTV (Internet Protocol Television) is een manier om live tv-kanalen te bekijken zonder kabel- of satellietverbinding. Je hoeft geen extra kosten te betalen aan kabel- of satellietproviders, want je maakt verbinding met je favoriete tv-zender via het internet.

De content van IPTV is echter geografisch beperkt. Dat betekent dat niet alle kanalen even toegankelijk zijn vanuit verschillende landen. Dat komt door auteursrechten en verschillende wetten die het aanbod van IPTV per land zeer beperken. 

Je internetprovider speelt ook een belangrijke rol. Als het ziet dat je veel bandbreedte gebruikt door te streamen, kan het je verbinding beperken zodat je internet trager wordt . Uiteraard is dit niet ideaal voor streaming!

Gelukkig is er een manier om geografische beperkingen te omzeilen om IPTV te bekijken van overal ter wereld. Namelijk een VPN. Je internetprovider ziet ook niet van wat je online doet, dus je IPTV streamingervaring wordt beter dan ooit.

Inhoudsopgave

Top 3 beste IPTV VPN’s

 1. NordVPN – Beste VPN voor het streamen van IPTV
 2. Surfshark – IPTV VPN met onbeperkte gelijktijdige verbindingen 
 3. Atlas VPN – Beste IPTV VPN met een gratis versie

Stapsgewijze handleiding voor het instellen van een VPN voor IPTV

Het installatieproces van een VPN is heel eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Neem een abonnement op een van de beste VPN’s voor IPTV. Onze favoriet is NordVPN, nu met 68% korting! 
 2. Installeer de VPN-app op het apparaat waarop je IPTV wil kijken.
 3. Maak verbinding met een server in het land waar je toegang wilt krijgen tot het gewenste IPTV-kanaal.
 4. Start je IPTV-kanaal op en geniet van alle beschikbare content!

Waarom een VPN gebruiken voor IPTV?

Een VPN gebruiken voor IPTV heeft veel voordelen. Dit omvat bescherming van privacy en online veiligheid, het omzeilen van geografische beperkingen en blokkades en voorkomen van data throttling en buffering. 

Beschermen van online privacy

Een VPN creëert een versleutelde tunnel tussen jouw apparaat en het internet. Zo wordt al je verkeer beveiligd, waardoor je online activiteiten onleesbaar worden voor je internetprovider en andere partijen die mee willen kijken met wat je online doet. 

Daarnaast wordt je werkelijke IP-adres verborgen achter de VPN-server. Je echte identiteit wordt gemaskeerd voor websites die je persoonlijke informatie willen stelen. Een VPN gebruiken is dus een hele goede manier om je online privacy te beschermen en je online veiligheid een boost te geven. 

IP adres verbergen

Geografische blokkades omzeilen

Als je een specifiek kanaal wilt bekijken, zoals bijvoorbeeld CBS of ESPN, is de kans groot dat je er geen toegang toe krijgt. Dat heeft te maken met geografische beperkingen. De beslissing welke content waar mag worden uitgezonden, wordt genomen op basis van de auteursrechtwetten en licentieovereenkomsten. 

Diensten zoals IPTV bepalen je locatie aan de hand van je IP-adres. Een Internet Protocol (IP)-adres is een uniek identificatienummer dat wordt toegewezen aan elk apparaat dat verbonden is met het internet. Het bevat informatie over je locatie en maakt communicatie tussen apparaten mogelijk.

Als je bijvoorbeeld een Amerikaanse kanaal wilt bekijken vanuit Nederland, dan ziet IPTV je Nederlandse IP-adres en blokkeert het de toegang tot de gewenste uitzender. Die is namelijk alleen voor Amerikanen beschikbaar.

Met een VPN verberg je je IP-adres en je echte locatie. Wanneer je verbinding maakt met een VPN server, krijg je een nieuw IP-adres toegewezen. Als je de Amerikaanse ESPN wilt bekijken, dan moet je verbinden met een Amerikaanse server. Hierdoor lijkt het alsof je je echt in de Verenigde Staten bevindt. 

Zo krijg je onbeperkt toegang tot alle zenders die alleen in de VS beschikbaar zijn! Dit geldt overigens ook voor alle andere landen. Als je bijvoorbeeld Koreaanse drama’s wilt streamen, moet je verbinden met een server in Korea. Heel simpel! 

Data throttling & trage buffering voorkomen

Bandbreedtebeperking ontstaat wanneer je internetprovider je internet expres vertraagt. Dat kan om vele redenen gebeuren, maar hoe drukker de verbinding, hoe langzamer het verloopt. Streaming verbruikt veel bandbreedte. Internetproviders willen natuurlijk dat alle gebruikers toegang hebben tot het internet, dus ze kunnen jouw verbinding beperken als je veel bandbreedte verbruikt. 

Maar hoe weet je internetprovider of dit het geval is? Simpel, je internetprovider ziet alles van wat je online doet. Men kan zien of je aan het streamen of aan het gamen bent, wat veel bandbreedte gebruikt. Zo beslissen ze om je data te throttlen, je verbinding te beperken of te vertragen. 

Een VPN kan data throttling voorkomen en buffering versnellen bij het streamen van IPTV. Zo’n dienst versleutelt alle informatie die tussen de server en de website gaat. En het verbergt jouw online doen en laten  voor je internetprovider.

Je provider kan wettelijk niet al je verkeer naar alle sites vertragen. Als het niet weet waar je verkeer naartoe gaat, kan het ook niets vertragen.

Als je een VPN gebruikt, kan de internetprovider geen onderscheid maken tussen HD-streaming en gewoon surfen op het web. Dat betekent dat je geen last hebt van throttling en dat je op elke site goede verbindingen hebt, waaronder ook IPTV.

3 Beste VPN-providers voor IPTV

Wij hebben de beste VPN’s voor IPTV geselecteerd op basis van hun functies, prestaties en prijzen zodat je de juiste keuze kan maken. Alle onderstaande providers zijn snel, betrouwbaar en veilig.

Lees de individuele beoordelingen om de VPN te vinden die het beste bij jouw behoeftes past. 


1. NordVPN – Beste VPN voor het streamen van IPTV

NordVPN Nederland verbinding

NordVPN is onze eerste keuze als het gaat om streamen van IPTV. Deze provider heeft 5.800+ servers in 60+ landen, waardoor je verzekerd bent van toegang tot al je gewenste zenders. NordVPN heeft ook meerdere servers in vrijwel alle landen. Als een server overbezet is, switch je eenvoudig naar een andere om snellere verbindingen te krijgen. 

NordVPN is ook een van de snelste VPN providers. De dienst wordt aangedreven door hun eigen ontwikkelde NordLynx-tunneling protocol, dat bekend staat om snelle verbindingen, betrouwbaarheid en veiligheid.

Daarnaast heeft NordVPN industriële standaard encryptie (AES-256), een kill switch, DNS-lekbescherming en een onafhankelijk gecontroleerd no-logs-beleid, zodat je zeker weet dat je data alleen van jou blijft. 

Verder biedt de provider 6 gelijktijdige verbindingen. Je kunt NordVPN gebruiken voor het beveiligen van een breed aantal verschillende apparaten, waaronder Windows, Android TV, Mac, Linux, Android, iOS en meer.

VPN voor smartphone

Ook zijn er browserextensies voor Chrome en Firefox. Er is verder de mogelijkheid om de VPN te configureren op je router om je thuisnetwerk te beschermen en een onbeperkt aantal apparaten te beveiligen. 

NordVPN is wat ons betreft ook de beste VPN voor streamen, omdat de provider elk gewenst streamingplatform kan deblokkeren. Waaronder buitenlandse Netflix, BBC iPlayer, HBO Max, Disney+ en veel meer. 

De prijzen van NordVPN beginnen bij € 3,29 per maand. Deze VPN heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen (alleen voor Android) en een geld-terug-garantie van 30 dagen als je de dienst eerst wilt uitproberen. 

Voordelen:

 • Snelste VPN dankzij NordLynx
 • DNS-lekbescherming
 • Werkt op alle grote streamingplatforms

Nadelen:

 • Maar 6 gelijktijdige verbindingen

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie.


2. Surfshark – IPTV VPN met onbeperkte gelijktijdige verbindingen 

Surfshark Chrome

De tweede beste VPN voor IPTV op onze lijst is Surfshark. De dienst heeft 3.200+ servers in 100+ landen, waarvan 600+ servers in de Verenigde Staten. Dus je hebt altijd een snelle server bij de hand om de buitenlandse HBO, Cinemax, ESPN, NBA TV en meer te ontgrendelen. 

Surfshark is een van de beste en goedkoopste VPN-providers, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding en veel extra functies. De dienst maakt gebruik van het WireGuard-tunneling protocol, dat snelle verbindingen en goede veiligheid biedt.

Deze VPN heeft ook AES-256-encryptie, een onafhankelijk gecontroleerd no-logs-beleid en een kill switch, wat automatisch je internetverbinding uitschakelt wanneer je VPN-verbinding wegvalt.

Een groot voordeel aan  Surfshark is het onbeperkte aantal gelijktijdige verbindingen. Dat betekent dat je al je apparaten kan beveiligen en ook die van je familie of vrienden. 

Wat betreft extra functies biedt Surfshark onder andere Multihop (dubbele VPN-verbinding), CleanWeb (blokkeert advertenties) en Smart DNS (VPN-bescherming voor apparaten die geen VPN’s ondersteunen zoals smart tv’s).

Het biedt ook ID-bescherming (Alert), GPS-spoofing en incognito-zoekfunctie (Search). Hou er wel rekening mee dat sommige functies extra kosten. 

surfshark antivirus overzicht

De provider heeft mobiele apps voor Android– en iOS-apparaten. Surfshark ondersteunt daarnaast ook Windows, macOS, Linux, routers en smart-tv’s. Handmatige VPN-configuratie op je router is ook mogelijk. 

Surfshark is heel goed voor streaming. Je streamt ermee niet alleen alle populaire kanalen en tv-uitzenders op verschillende apparaten, maar de video’s zijn ook in full HD. Net als zijn concurrent NordVPN kan Surfshark geografische beperkingen van andere streamingplatforms betrouwbaar omzeilen. Dat zijn onder andere Netflix, BBC iPlayer en Disney+

De prijzen van Surfshark beginnen bij € 2,49 per maand. Deze VPN heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen als de provider niet voldoet aan je verwachtingen. 

Voordelen:

 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Veel extra functies
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Sommige functies kosten extra

Lees onze Surshark recensie voor meer informatie.


3. Atlas VPN – Beste IPTV VPN met een gratis versie

AtlasVPN op Windows

De laatste provider op onze lijst met beste VPN’s voor IPTV is Atlas VPN. Deze provider staat bekend als een van de goedkoopste diensten en biedt ook een gratis versie aan. Atlas VPN biedt 1000+ servers in 42+ landen en is erg goed in het omzeilen van geografische beperkingen.

Deze VPN heeft ook geen apparaat limiet, wat betekent dat je er zoveel apparaten mee kunt beschermen als je wil. 

De provider maakt gebruik van het WireGuard-protocol en dankzij de goede verbindingssnelheden is je streamingervaring met Atlas VPN naadloos en zonder lag. Zeker op de voor  streaming geoptimaliseerde servers.

De dienst biedt AES-256 encryptie, een betrouwbare kill switch, een streng no-logs-beleid en sterke lekbescherming

Atlas VPN heeft ook veel handige extra functies. Dat omvat o.a. SafeBrowse, wat je online activiteiten beschermt door hackers te blokkeren, MultiHop+ (Double VPN), wat je verkeer via twee servers leidt en Data Breach Monitor, wat je beschermt tegen datalekken.

Verder ondersteunt de provider Windows, macOS, Android, iOS, Android TV en Amazon Fire TV apparaten. 

Er is ook een gratis versie van Atlas VPN beschikbaar. Deze is echter veel beperkter dan de betaalde versie. Het heeft een datalimiet van 5 GB per maand en maar 3 server locaties (Nederland, Singapore en Amerika). Hoewel deze versie servers in de Verenigde Staten heeft, is het niet gegarandeerd dat het ook IPTV succesvol deblokkeert.

Om deze redenen raden wij toch aan om de betaalde versie van Atlas VPN te nemen. Met het premium abonnement heb je geen datalimieten en weet je zeker dat je overal IPTV-kanalen kunt streamen. 

De prijzen van Atlas VPN beginnen bij € 1,71 per maand. Je kunt de service zonder risico’s uitproberen dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie.

Voordelen:

 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Voor streaming geoptimaliseerde servers
 • Gratis versie

Nadelen:

 • Geen firmware voor router 

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie. 


Wat is IPTV?

Internet Protocol Television (IPTV) is een systeem waarbij televisie wordt geleverd via het Internet Protocol in plaats van de klassieke kabel of satelliet. Een veilige en betrouwbare levering van entertainmentvideo, livestreams en bijbehorende diensten via een IP-datanetwerk.

Deze diensten omvatten bijvoorbeeld gecodeerde streams (versleuteld en geleverd als IP multicast streams), televisie-uitzendingen, Video On Demand (VOD) en interactieve televisie. Je kunt IPTV streamen op onder meer televisie, mobiele telefoon, tablet, laptop of pc.

VOD is een IPTV-indeling waarmee kijkers tv-programma’s en films op aanvraag kunnen bekijken. VOD content is meestal op servers opgeslagen en is altijd beschikbaar.

Er zijn meer voordelen van IPTV, die we op een rijtje hebben gezet: 

 • Interactieve TV-ervaring. Pauzeer live-tv, en kijk terug/vooruit, waardoor je meer controle hebt over wat je kijkt. IPTV-diensten bieden ook VOD, waarmee je jouw favoriete tv-programma’s en films on demand terugkijkt.
 • Meer media-entertainmentopties. Met IPTV kies wat je wilt kijken zonder afhankelijk te zijn van live-uitzendingen. Een van de IPTV-opties is dat je zelf je media-aanbod bepaalt, waarbij je content binnenhaalt van live televisie, on-demand films, televisieafleveringen, radio, podcasts, apps en websites.
 • Goedkoper in vergelijking met kabel-tv. Als je dure kabelabonnementen van serviceproviders koopt, betaal je waarschijnlijk voor kanalen die je niet eens bekijkt. Zonde van je geld! Met IPTV betaal je alleen voor de kanalen die je zelf uitkiest. Je kunt ook specifieke programma’s of kanalen bijkopen. En er bestaan ook veel gratis IPTV-kanalen.

streamen

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network en is een online dienst die via versleutelde servers  een beveiligde verbinding met  het internet tot stand brengt. Een VPN verbergt je IP-adres en versleutelt je internetverkeer, waardoor je privacy effectief wordt beschermd tegen iedereen die mee wil kijken van wat je online doet. 

Dat niet alleen, een VPN omzeilt ook geo-beperkingen en deblokkeert buitenlandse content op al je favoriete streamingplatforms. De dienst beschermt je verder bij het torrenten, stelt je in staat om firewalls (bijvoorbeeld van de regering of geo-beperkingen) te omzeilen en beschermt je verbinding wanneer je openbare wifi-netwerken gebruikt. 

Voordelen van VPN IPTV-streaming

Het streamen van IPTV met een VPN biedt veel voordelen. Hieronder hebben wij de belangrijkste uitgelicht: 

 • Anoniem en veilig streamen van content: Een VPN verbergt je internetverkeer, je IP-adres en je echte identiteit tijdens het streamen. Je internetprovider en anderen kunnen je online activiteiten niet meer volgen en niet meer zien wat je online doet. Het gebruik van een VPN is een goede manier om je online veiligheid te verbeteren en anoniem te browsen of IPTV te streamen. 
 • Toegang tot geografisch beperkte zenders en programma’s: Veel kanalen, films of programma’s zijn geografisch beperkt vanwege auteursrechten. Met een VPN verander je jouw locatie  door verbinding te maken met een server in het buitenland. Op die manier wordt je echte IP-adres verborgen en krijg je een nieuw IP toegewezen, zodat het lijkt alsof je echt streamt vanuit het land van je keuze. Zo krijg je toegang tot vrijwel alle zenders en programma’s die online te vinden zijn. 
 • Verbeterde streamingkwaliteit en verminderde buffering: Omdat een VPN je activiteiten verbergt voor je internetprovider, kan deze je internetverkeer niet beperken, bijvoorbeeld als je veel bandbreedte gebruikt voor streamen of gamen. Als je internetprovider niet weet wat je online doet, kan het ook je bandbreedte niet beperken. Zo krijg je minder buffering en een vlottere streamingkwaliteit. 

VPN en IPTV: Hoe je jouw online identiteit beschermt tijdens het streamen

Een VPN helpt bij het voorkomen van identiteitsdiefstal en gegevenslekken. De technologie beschermt je gegevens tegen hackers door ze te versleutelen voordat ze je apparaat verlaten. Als hackers je internetactiviteit onderscheppen terwijl je een VPN gebruikt, ontvangen ze alleen een nutteloze stroom cijfers en letters. Niets dat ze kunnen gebruiken om je accounts te hacken of je identiteit te stelen.

Verder behoud je je anonimiteit tijdens IPTV-streaming met een VPN. Omdat een VPN al je internetverkeer, je activiteiten, je IP-adres en je echte locatie verbergt, ben je een stap dichter bij anoniem streamen. Niemand anders kan dan nog je streaming activiteiten zien of volgen. 

Daarnaast heeft een VPN ook een positieve impact op online tracking en gepersonaliseerde advertenties. Een goede VPN blokkeert de trackers die reclameplatforms gebruiken om je online activiteiten te volgen en je gerichte advertenties te tonen.

Kies hiervoor een VPN met adblocking. NordVPN biedt bijvoorbeeld Threat Protection, dat niet alleen advertenties blokkeert, maar ook trackers tegenhoudt en je beschermt tegen onbedoeld downloaden van malware

NordVPN Threat Protection banner

VPN en IPTV voor reizigers: Geniet overal van je favoriete content

Zelfs als je aan het reizen bent, kan je overal je favoriete IPTV-kanalen ontgrendelen. Als je bijvoorbeeld Sling TV of Xumo wilt streamen, maar geen toegang krijgt in het land waar je bent, dan hoef je alleen maar een verbinding te maken met een server in de Verenigde Staten. Op die manier wordt je locatie veranderd en krijg je toegang tot al je favoriete kanalen. 

Hetzelfde geldt voor landen met beperkingen voor IPTV. Als je in zo’n land bevindt, dan hoef je alleen maar een verbinding te maken met een server waar je gewenste IPTV-kanaal of programma wél beschikbaar is. 

Tips voor het kiezen van de juiste VPN voor IPTV

De juiste VPN kiezen kan ingewikkeld zijn. Iedereen heeft verschillende behoeften en redenen om een VPN te overwegen. Er zijn echter een aantal basisfuncties die elke VPN moet hebben, ongeacht waarom je ervoor kiest.

Dit zijn onder andere de volgende:

 • Snelheid en betrouwbaarheid. Het laatste wat je wilt is dat je online tv vertraagt door slechte connectiviteit. Om dit te voorkomen, kies je een VPN die bekend staat om zijn snelheid en de beste tunneling protocollen, zoals NordLynx of WireGuard. Vergeet niet om ook te controleren hoe betrouwbaar de VPN-provider van je keuze is. Dit kun je doen door recensies en vergelijkingen van de verschillende aanbieders te lezen. 
 • Serverlocaties en geografische dekking. Het is erg belangrijk om een VPN te kiezen met veel servers over de hele wereld. Veel serverlocaties bieden je overal toegang tot vrijwel alle content. Als je bijvoorbeeld een tv-kanaal in Italië wil streamen, maar een VPN-provider heeft geen servers in Italië, dan kun je de gewenste content alsnog niet deblokkeren.
 • Compatibiliteit met streamingapparaten en -platforms. Afhankelijk van met welk apparaat je van plan bent om IPTV te bekijken, heb je een VPN nodig die daarmee compatibel is. Je kunt dit probleem omzeilen door de VPN op je router te installeren of Smart DNS te gebruiken. Niet elke VPN is echter voorzien van dergelijke opties. Maar veel VPN’s ondersteunen wel de meest gangbare platformen zoals  Android, iOS, Windows, MacOS, Chrome, Linux, Android TV en Firefox.


Conclusie

Het gebruik van een VPN tijdens het streamen van IPTV is heel belangrijk. Niet alleen om je online veiligheid en anonimiteit te beschermen, maar ook om geografische beperkingen te omzeilen.

Vrijwel alle streamingdiensten zijn voorzien van auteursrechten en distributiewetten in verschillende landen, waardoor je in Nederland bijvoorbeeld geen Amerikaanse of Koreaanse content kunt bekijken. Maar een VPN maakt dit wel mogelijk! 

Wanneer je een VPN gebruikt, wordt je echte locatie verborgen. Dus als je verbinding maakt met een Amerikaanse server, dan denkt IPTV dat je echt in de VS bent en geeft je toegang tot de content uit dit land. Een VPN verbergt ook je online activiteiten voor je internetprovider, waardoor je streaming niet vertraagd wordt.

Met een VPN kan de internet provider geen onderscheid maken tussen HD-streaming en gewoon surfen op het web. Dat betekent dat je geen last hebt van throttling en dat je op elke site kunt genieten van goede verbindingen. Met een van onze favoriete VPN’s uit dit artikel moet dat helemaal goedkomen!


Veelgestelde vragen over VPN en IPTV

Een VPN omzeilt eenvoudig geoblokkades en geeft toegang tot content die normaal gesproken niet beschikbaar is in je regio. Zo krijg je een groter aanbod op IPTV.

Ja, VPN’s zijn legaal en veilig zolang je het gebruikt in een land waar VPN’s legaal zijn. In Nederland is dit gelukkig het geval, en overigens in de meeste andere landen ook. Alle VPN’s die wij in dit artikel hebben genoemd zijn veilig te gebruiken, maar je moet wel opletten: niet elke VPN die je online tegenkomt is even betrouwbaar, zeker gratis VPN’s niet.

Ja, onze beste VPN’s werken met alle IPTV-services. Begin vandaag met het streamen van IPTV met NordVPN.

De beste VPN-diensten hebben nauwelijks merkbare invloed op de internetsnelheid. Als je internetsnelheid echter al traag is of als je een onbetrouwbare VPN kiest, kan dat je internet wel duidelijk vertragen.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *