Goedkope VPN, de beste betaalbare VPN providers

Er zijn momenteel zoveel VPN services dat het lastig is een keuze te maken welke VPN je nu moet kiezen. Als je op zoek bent een goede goedkope VPN service ben je op deze pagina op de juiste plaats. Goedkope VPN services hebben vaak de naam onbetrouwbaar en slecht te zijn, daar zijn we het niet helemaal niet eens. Er zijn wel goedkope VPN providers die een slechte service bieden, maar er zijn wel degelijk goede en goedkope VPN services beschikbaar.

Beste goedkope VPN-diensten

 1. NordVPN beste goedkope VPN met sterke beveiliging
 2. Surfsharkgoedkoopste VPN-dienst met veel privacy functies
 3. AtlasVPNEen goedkoper alternatief met een gratis variant
 4. CyberGhostgoedkope VPN-provider met veel server locaties
 5. PIAbetaalbare VPN-dienst voor online privacy

Hoe kies je de beste goedkope VPN-dienst

Bij het kiezen van een VPN is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften en budget. Enkele factoren om te overwegen zijn:

Abonnement:  Pakket met prijs onder de $3,00 per maand
Aantal connecties: Onbeperkt
Software: Tenminste voor Windows, Mac OS X, Android en iOS
Verbindingen: Snel en stabiel
Streamingdiensten: Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video 

Beste goedkope VPN services

Bij de volgende VPN aanbieders vind je allemaal stabiele en relatief snelle VPN verbindingen. Ook is de privacy en de software van de onderstaande VPN services prima in orde. In dit overzicht is een goedkope VPN een VPN provider met een abonnement van minder dan €3 per maand.


1. NordVPN

NordVPN staat momenteel bovenaan als de ultieme keuze voor voordelige VPN-diensten. Met een huidige korting van 69% op het tweejarige abonnement, betaal je nu slechts 2,99 euro per maand.

Een essentieel aspect van NordVPN is het no log-beleid, wat betekent dat er geen gegevens van jouw online activiteiten worden bewaard. Dit omvat geen registratie van je serververbindingen, IP-adressen, bezochte websites of gebruikte servers.

NordVPN gebruikt het OpenVPN-protocol, een zeer betrouwbaar en open source protocol, maar biedt ook het alternatieve IKEv2/IPsec-protocol aan. Daarnaast biedt NordVPN een eigen protocol, namelijk NordLynx wat gebaseerd is op het WireGuard-protocol, voor snellere en efficiëntere verbindingen met extra privacybescherming.

Naast het versleutelen van verkeer met het AES-256-GCM-encryptie, biedt NordVPN extra beveiligingsfuncties zoals CyberSec voor advertentie- en malware-blokkering, een kill switch om internetverbindingen te verbreken als de VPN-verbinding wegvalt, en split tunneling, dit stelt je in staat om selectief te bepalen welk verkeer door de VPN moet gaan en welk verkeer rechtstreeks via je reguliere internetverbinding loopt

Andere opvallende functies zijn onder meer dedicated IP-adressen, dubbele VPN en Onion Over VPN voor extra privacy, P2P-servers voor veilig torrenten, autoconnect voor openbare wifi-netwerken, en custom DNS-switching. NordVPN biedt tevens Threat Protection, waarmee het antivirusbescherming en trackerblokkering biedt. En dat allemaal, tegen een mooie prijs. 


2. Surfshark

Surfshark is op dit moment de goedkoopste VPN die echt heel fijn en goed werkt. Wanneer je een abonnement van 2 jaar afsluit, betaal je maar €2,09 per maand. Dit is echt heel goedkoop. In de review van Surfshark kun je ontdekken wat onze ervaringen met deze VPN zijn.

De software die Surkshark levert is op alle platformen gemakkelijk en duidelijk in het gebruik. De verschillende platformen die ondersteund worden zijn: Windows, Android, MacOS en iOS (iPhone en iPad).

Ook qua privacy zit je bij Surfshark goed. Er is een no logging policy wat inhoudt dat er geen data over jouw gebruik wordt bijgehouden. Daarnaast is er in de software een killswitch aanwezig die ervoor zorgt dat er niet onverhoopt data buiten de VPN verbinding wordt verstuurd en ontvangen.

9.31 /10
Vanaf
€1.99
/maand
Lees Surfshark review

Surfshark is een zeer betaalbare VPN die ideaal is voor wie veel apparaten heeft die vaak gelijktijdig VPN willen gebruiken.

 • Goedkoop en betrouwbaar
 • Supersnelle servers
 • Onbeperkt aantal apparaten
Lees Surfshark review


3. AtlasVPN

AtlasVPN, een relatief nieuwe VPN op het gebied van VPN-diensten, is sinds 2020 actief en heeft sindsdien een aanzienlijke groei doorgemaakt. Met een focus op privacy en beveiliging biedt AtlasVPN zowel een gratis als een premium abonnement aan, waarbij het allerlei privacy functies biedt om je online veiligheid te waarborgen. Momenteel wordt 85% korting aangeboden op het 3-jarige abonnement, slechts voor 1,59 euro per maand.

De AtlasVPN freemium variant biedt een gratis basisversie met beperkingen, waaronder een maandelijkse datalimiet van 5GB en maar 3 server locaties. De premium versie heeft 45 server locaties en extra functies zoals Safe-Swap voor extra beveiliging. De service heeft ook geen limiet voor aantal apparaten, opties voor adblockers en databescherming, en een no-log-beleid.

De gebruiksvriendelijke software van AtlasVPN is eenvoudig te installeren. De snelle prestaties maken het een aantrekkelijke keuze voor dagelijks gebruik.


4. CyberGhost

CyberGhost is een VPN service die al een aantal jaren bestaat. Voorheen was de service van CyberGhost niet om over naar huis te schrijven, maar dit hebben ze het laatste jaar meer dan goed gemaakt. Inmiddels zijn er meer dan voldoende servers om de gebruikers een snelle en stabiele verbinding aan te bieden.

Ook de software voor alle apparaten die ondersteund worden zijn prima voor elkaar. Er zijn zelfs unieke functies toegevoegd die je bij premium VPN diensten nog niet terugvindt. Zo kun je gemakkelijk kiezen voor een streamprofiel waarbij automatisch gekozen wordt voor een goede VPN server om bijvoorbeeld Netflix vanaf te streamen via de VPN server. Ook wordt er dan gekozen voor een VPN profiel dat een zo snel mogelijke verbinding mogelijk maakt.

Als je een goedkope maar goede all-round VPN service zoekt ben je CyberGhost goed. De service is prima, de software spreekt voor zich en de prijs is laag.

8.81 /10
Vanaf
€2.03
/maand
Lees CyberGhost review

CyberGhost is een zeer gebruiksvriendelijke VPN, die zijn geschiedenis als langzamere VPN achter zich heeft gelaten. Makkelijk te installeren en te gebruiken apps maken het plaatje compleet.

 • veel serverlocaties
 • gebruiksvriendelijke software en apps
 • 45 dagen niet-goed-geld-teruggarantie
Lees CyberGhost review


5. Private Internet Access:

Private Internet Access is een goede VPN die basisbeveiliging biedt voor een lage prijs. Momenteel profiteer je van 85% korting op het abonnement van 3 jaar. Je krijgt daarbij nog gratis 4 maanden extra gebruik van de dienst, en dat allemaal voor maar 1,75 euro per maand.

De service heeft een no-log-beleid, waarbij je ware IP-adres en bezochte websites niet worden bewaard of getraceerd. PIA maakt gebruik van verschillende verbindingsprotocollen, waarbij OpenVPN als standaard wordt ingeschakeld, en biedt WireGuard als veelbelovende optie. De service biedt ook nog een kill switch, PIA MACE (tracker-blokker), split tunneling en tweestapsverificatie biedt PIA extra bescherming. Identiteitsbescherming en dedicated IP-adressen behoren ook tot de aangeboden diensten, terwijl de mogelijkheid om gegevenslekken te monitoren extra veiligheid biedt.

Met PIA geniet je van razendsnelle verbindingssnelheden en het biedt ook NextGen-servers in 91 landen, inclusief alle 50 staten van de VS, via het wereldwijde server netwerk. Bovendien biedt PIA bescherming voor een onbeperkt aantal apparaten met hun gebruiksvriendelijke apps die compatibel zijn met alle belangrijke besturingssystemen en apparaten.


Voordelen van een VPN

Het gebruik van een VPN biedt verschillende voordelen, waaronder: 

 • Privacy en anonimiteit: Een VPN verbergt je werkelijke locatie en IP-adres, waardoor het moeilijker wordt voor derden om je online activiteiten te volgen.
 • Beveiliging: De versleutelde verbinding zorgt ervoor dat je gegevens beschermd zijn tegen hackers, cybercriminelen en nieuwsgierige partijen die mogelijk proberen je internetverkeer te onderscheppen.
 • Toegang tot geblokkeerde content: Door verbinding te maken met servers in andere landen, omzeil je beperkingen en krijg je toegang tot geo-beperkte content, zoals Netflix of websites die anders niet beschikbaar zijn in je regio.

De werking van een VPN draait om het creëren van een versleutelde tunnel tussen jouw apparaat en de internetpagina’s of diensten die je wilt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat al je dataverkeer niet zichtbaar is voor anderen en dat jouw locatie niet te traceren is.

Technisch gezien legt een VPN een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en de gewenste internet bestemming. Dit maakt jouw data onzichtbaar voor nieuwsgierige ogen en verbergt je IP-adres, waardoor het lijkt alsof jouw verzoeken uit een ander land komen. Dit mechanisme is handig om geoblokkades te omzeilen, bijvoorbeeld wanneer je toegang wilt tot content die normaal gesproken niet beschikbaar is in jouw land.

De keuze van het VPN-protocol is ook van belang, aangezien verschillende protocollen verschillende beveiligingsniveaus bieden. Van IPsec / L2TP tot OpenVPN en WireGuard, elk protocol heeft zijn eigen sterke en zwakke punten op het gebied van encryptie en veiligheid. Je kan hier alles over lezen in ons handige artikel over protocollen.

Een VPN biedt dus twee belangrijke voordelen: het vergroot je privacy door al je dataverkeer te versleutelen en geeft toegang om geoblokkades te omzeilen. Het is echter goed om te weten dat het gebruik van een VPN je internetsnelheid negatief kan beïnvloeden, vooral bij gratis diensten. Doorgaans leveren betaalde diensten een ruimere bandbreedte (maximum hoeveelheid gegevens die tegelijkertijd via een netwerkverbinding kan versturen), waardoor je minder snelheidsverlies ondervindt tijdens het gebruik van de VPN. Het vinden van de snelste VPN is daarom cruciaal, afhankelijk van jouw behoeften en internetgebruik.

Hieronder vind je verschillende goedkope VPN services die in onze ogen een zeer hoge kwaliteit bieden, zo vind je de goedkoopste VPN die toch aan de belangrijkste eisen voldoet. Er zijn voldoende VPN services die voor een relatief scherpe prijs een goede VPN service aanbieden. Om de kwaliteit te bepalen kijken we altijd naar de software, de privacy en de stabiliteit en snelheid van de VPN verbindingen.

Inhoudsopgave


Waar we op gelet hebben

Net als onze lijst met beste VPN’s hebben we ook voor deze lijst met beste goedkope VPN’s punten waar we op gelet hebben. We hebben de volgende criteria aangehouden aangaande de beoordeling om de beste goedkope VPN te vinden.

 • Pakket met prijs onder de €3,00 per maand.
 • De beschikbare software moet naar behoren werken. Er moet tenminste software zijn voor Windows, Mac OS X, Android en iOS.
 • De verbindingen moeten snel en stabiel zijn. Sneller en stabieler is beter.
 • De privacy policy moet ons aanspreken; meer privacy is beter.

Waar je zelf op moet letten bij een goedkope VPN

Het is vanzelfsprekend aantrekkelijk om simpelweg een goedkope VPN te kiezen van het aanbod van alle VPN aanbieders. Maar dit is erg af te raden, het is vaak simpelweg zo dat je de lage prijs ergens anders terug ziet, namelijk in een slechtere kwaliteit product dan de meer premium VPN services zoals ExpressVPN.

Heb daarom voor jezelf duidelijk wat je precies van een VPN service verwacht. Is het bijvoorbeeld belangrijk om de Amerikaanse Netflix te kunnen kijken? Dan zal je een VPN service moeten uitkiezen die bewezen heeft dat ze al langere tijd met succes de VPN blokkade van Netflix weten te omzeilen.

Of zoek je vooral een dienst die erg veel respect voor je privacy heeft zodat je anoniem kunt internetten. Dan is het van belang dat je een VPN dienst uitzoekt die geen gebruikerslogs bijhoudt en bovendien een sterke encryptie gebruikt voor de goedkope VPN verbindingen die ze aanbieden.

Zorg dat je alles duidelijk hebt en check de reviews van de goedkope VPN providers die jou aanspreken om te checken of de mogelijkheden aansluiten op jouw wensen en eisen voor een VPN service.

Gratis is ook goedkoop

Wanneer je echt zo min mogelijk wilt uitgeven heb je ook nog de optie om te kiezen voor een gratis VPN service. Er zijn, zoals je op de pagina kunt lezen achter de vorige link, een aantal goede gratis VPN services. Toch zijn de gratis VPN services vaak niet afdoende voor de mensen die serieus op zoek zijn naar een VPN.

Een gratis VPN kent namelijk altijd zijn beperkingen. Vaak zit er een datalimiet aan het gebruik van zo een gratis VPN. Daarnaast is er de keuze uit een beperkt aantal VPN servers vaak ook standaard bij de gratis VPN’s. En omdat er veel mensen met een gratis abonnement tegelijk op zo een gratis server zitten is de snelheid vaak ook aan de lage kant.

Wanneer je met regelmaat dus een VPN wilt gebruiken maar niet veel wilt betalen raden we je aan een goedkope VPN in plaatst van een gratis VPN te kiezen. Maar zo een gratis abonnement is natuurlijk wel de uitgelezen kans om te testen hoe een VPN programma werkt en of het goed werkt.

Onveilige VPN’s

Niet alle VPN’s bieden dezelfde mate van veiligheid en privacybescherming. Hier zijn enkele voorbeelden van VPN’s die in het verleden als onveilig werden beschouwd:

 1. Betternet: Betternet stond bekend om zijn gratis diensten, maar er waren zorgen over de manier waarop ze met gebruikersgegevens omgingen. Rapporten suggereerden dat Betternet trackingcodes en advertenties in hun service hadden geïntegreerd, wat de privacy van gebruikers in gevaar bracht.
 2. TouchVPN: TouchVPN werd bekritiseerd vanwege gebrek aan transparantie over de encryptie protocollen en het privacybeleid. Er ontstond ophef over het bijhouden van gebruikersactiviteiten en het delen van gegevens met derden.
 3. Hola VPN: Hola VPN gebruikte een technologie waarbij jouw apparaat werd gebruikt als een soort tussenstation voor het internetverkeer van andere mensen. Dit betekende dat anderen jouw internetverbinding konden gebruiken, wat risico’s met zich meebracht zoals ongewenst deel uitmaken van een groter netwerk (botnetwerk) en je eigen online veiligheid in gevaar brengen.

Deze VPN’s stonden negatief in het daglicht vanwege het gebrek aan transparantie over het privacybeleid, bijhouden van gebruikersgegevens of zelfs het misbruik maken van gebruikersapparaten voor andere doeleinden. Je moet altijd waakzaam zijn en VPN-diensten grondig onderzoeken voordat je ze gebruikt, vooral als het gaat om het waarborgen van je privacy en beveiliging online. Overweeg daarom altijd een betrouwbare betaalde premium VPN. In onze artikelen lees je welke het beste scoren op veiligheid, privacy, beveiliging en de voor- en nadelen van elke VPN. Zo neem je altijd een weloverwogen besluit.


Conclusie goedkope VPN

Alhoewel veel mensen zullen denken dat het een slecht idee is om een goedkope VPN service te gebruiken, is dat dus niet per definitie waar. De VPN services die hierboven genoemd zijn hebben beide een goede VPN service waarvan de kwaliteit gewoon goed is. Bij de aanschaf van 1 van deze 2 VPN services heb je gewoonweg een hele goede prijs/kwaliteit verhouding.

Let er wel op dat de goedkope VPN aanbieder die je wilt gaan gebruiken jouw eisen voldoet. Omdat iedereen andere wensen heeft is het lastig om de 2 beste goedkope VPN’s zomaar aan te wijzen voor iedereen.


Veelgestelde vragen over goedkope VPN

Surfshark is een budgetvriendelijke VPN die uitstekend werkt met Netflix. Hiermee omzeil je de geo-beperkingen, zodat je toegang hebt tot verschillende Netflix-bibliotheken wereldwijd, ongeacht waar je bent. Met sterke beveiliging en snelheid is Surfshark een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare optie om onbeperkt te genieten van Netflix.

De kosten van een VPN variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de provider, abonnementsduur en de aangeboden functionaliteiten. Over het algemeen ligt de prijs van een VPN, bijvoorbeeld NordVPN, tussen de €3 tot €7 per maand, met kortingen voor langere abonnementen. Op jaarbasis kan een VPN dus ongeveer €30 tot €80 kosten, afhankelijk van het gekozen abonnement en de provider.

Gratis VPN’s hebben beperkingen zoals datalimieten, lagere snelheden en minder server keuzes. Premium VPN’s, zoals AtlasVPN, bieden onbeperkte data, hogere snelheden, uitgebreide server opties en verbeterde beveiliging tegen een abonnementsprijs.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Goedkope VPN, de beste betaalbare VPN providers