Bitdefender VPN

6.5 /10
Snelheid
9/10
Gebruiksvriendelijkheid
7/10
Prijs
6/10
Betrouwbaarheid
4/10

Bitdefender VPN

De VPN mogelijkheid is dan ook een toevoeging aan de bestaande pakketten, te weten: Antivirus Plus,  Total Security multi-device en Internet Security multi-device.

Lees snel deze Bitdefender VPN review door om te ontdekken wat onze ervaring met deze VPN is. Ook zul je ontdekken of dit de VPN service is die bij jou wensen en eisen past.

Als je wilt lezen wat een VPN precies doet en hoe het werkt raden we je aan onze pagina hoe werkt een VPN te lezen.

Servers

Het serveraantal is nog wat beperkt bij Bitdefender VPN. Dit is logisch omdat de VPN service nog in de kinderschoenen staat. Dit is in zekere zin een nadeel. Afhankelijk van waar je bent zijn de servers ver weg en dit kan de snelheid van de VPN verbinding veel lager maken. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat de beschikbare servers hartstikke druk zijn en daardoor niet optimaal te gebruiken zijn.

Gebruik van Bitdefender VPN

Bitdefender is beschikbaar voor alle veel gebruikte besturingssystemen: namelijk Android, iOS, MacOS en Windows. Wanneer je Bitdefender VPN ook op andere apparaten wilt gebruiken, zoals een router, is dat ondanks het OpenVPN protocol dat gebruikt wordt niet mogelijk. De benodigde gegevens om zelf een verbinding met de OpenVPN servers van Bitdefender op te zetten ontbreekt.

Het is op het moment van schrijven dus alleen mogelijk om de VPN verbinding met Android. iOS, MacOS en Windows te gebruiken. De instelmogelijkheden zijn bij al de software wel zeer beperkt. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook niet de zeer belangrijke optie voor een kill switch terug vinden in de software tijdens deze review. Iets wat we erg teleurstellend vinden voor een bedrijf als Bitdefender.

Het installeren van Bitdefender VPN is eenvoudig. Wanneer je Bitdefender installeert of geïnstalleerd hebt wordt VPN functionaliteit automatisch bijgevoegd wanneer je deze optie koopt op de website.

Windows

Als je een bestaande klant van Bitdefender bent zal de het uiterlijk van de software je niet onbekend zijn. In het hoofdscherm kun je aan de linker zijkant kiezen voor privacy. In dat overzicht is er vervolgens de optie om voor VPN te kiezen. Wanneer je op de VPN optie klikt zul je een lijst met beschikbare servers zien waartussen je kunt kiezen. In de gratis versie heb je alleen de mogelijkheid om op “verbinden” te klikken, dan kiest de software zelf 1 van de gratis servers uit.

Hieronder een screenshot van het privacy scherm in de Windows software:

privacy scherm bitdefender

In het instellingenscherm van Bitdefender heb je ook de mogelijkheid om automatisch de VPN verbinding te starten wanneer Windows opstart. Dit is een leuke en handige optie.

Al met al vinden wij de Windows VPN software aardig. Er zijn providers die veel betere software hebben en dit bovendien ook nog aanbieden voor een veel lagere prijs.

Android

Bij Android vind je de VPN optie ook terug in de app van Bitdefender zelf. Het inschakelen van de VPN verbinding gaat eenvoudig maar ook hier zijn er geen extra opties terug te vinden. Al met al werkt de Bitdefender Android app prima maar zijn de mogelijkheden voor de VPN verbinding zeer beperkt.

Bitdefender VPN op MacOS en iOS

Voor MacOS (macbooks en iMacs) en iOS (iPhones en iPads) heeft Bitdefender sinds kort ook software ontwikkeld waar je de VPN verbindingen van Bitdefender mee kunt gebruiken. Voorheen was er geen mogelijkheid om de VPN verbinding te gebruiken op Apple apparatuur, maar dat is inmiddels opgelost.

Net als over  de software voor Windows en Android zijn we niet heel enthousiast over Bitdefender VPN voor de Mac. De mogelijkheden zijn zeer beperkt en je hebt weinig invloed op de instellingen van de VPN verbinding. Hierdoor vertrouwen we de verbindingen niet echt en raden we je eigenlijk aan een andere VPN voor je Mac. Gelukkig zijn er voor MacOS voldoende goede VPN’s te vinden en hetzelfde geldt voor iOS.

Privacy en beveiliging

Het is (te) onduidelijk wat de privacy en beveiligingsmaatregelen zijn van de Bitdefender VPN service. Het is bijvoorbeeld onduidelijk wat voor encryptie er gebruikt wordt en ook is het onduidelijk wat de privacy policy van Bitdefender VPN precies inhoudt.

In de algemene voorwaarden kan je terug vinden dat ze geen contact gegevens of internet gegevens van gebruikers doorsturen naar derde partijen. Maar het is ons onduidelijk of er logs worden bijgehouden van het internetgebruik van haar gebruikers. Wij gaan er voor het gemak dan ook van uit dat Bitdefender VPN wel logs bijhoudt.

Als een service die de privacy moet waarborgen van haar gebruikers vinden wij dat deze informatie transparant moet zijn. Dit geldt zowel voor openheid in de encryptie die gebruikt wordt als openheid in het log beleid dat gehanteerd wordt. Dat Bitdefender dit niet doet zorgt ervoor dat er punten afgaan in deze review. Voor een VPN service met duidelijke en goede privacy en beveiligingsmaatregelen kun je beter naar bijvoorbeeld ExpressVPN of het goedkopere NordVPN kijken.

Powered by Hotspot Shield

Het viel ons op dat de VPN service tegenwoordig aangeeft dat de VPN verbindingen mogelijk worden gemaakt door Hotspot Shield. Het is onduidelijk op welke manier Hotspot Shield Bitdefender VPN steunt. Het is goed mogelijk dat Hotspot Shield de VPN servers te beschikking stelt aan Bitdefender VPN.

Als dit zo is, is dit aangaande de privacy een slecht teken. Het is bekend dat Hotspot Shield logs bijhoudt van haar gebruikers en als je als Bitdefender VPN gebruiker de VPN verbinding gebruikt is het goed mogelijk en zeer waarschijnlijk dat Hotspot Shield jouw gegevens kan inzien.

Bitdefender VPN prijs voor de premium service

Wanneer je Bitdefender gebruikt als antivirus product heb je dus al een abonnement. Dan kun je met een datalimiet en andere beperkingen al gebruik maken van Bitdefender VPN.

Om gebruik te maken van het zogenaamde Bitdefender premium VPN pakket zul je dit extra pakket moeten kopen. De prijs voor het gebruik van de VPN servers is an sich zeer redelijk vinden. Wel is het zo dat je ook al betaald voor andere het hoofdpakket van Bitdefender, deze totale kosten zijn wel weer erg hoog als je enkel een VPN oplossing zoekt.

Op het moment van schrijven zijn de extra kosten voor het Premium VPN pakket €24,99 per jaar. Maar door de kosten van het Bitdefender pakket betaal je minimaal €79,98. Dit is voor een totaal beveiligingspakket redelijk, maar als je alleen interesse in de VPN functionaliteit van Bitdefender hebt vinden we de prijs voor Bitdefender VPN veel te hoog. Als je het beveiligingspakket al hebt en je vult deze alleen aan met de VPN functionaliteit, kost deze VPN functionaliteit je €2,50 per maand.

Gratis versie

De gratis versie van Bitdefender VPN is dus te gebruiken als je een abonnement op een softwarepakket van Bitdefender hebt. Zoals gezegd zijn er wel beperkingen van toepassing op deze gratis VPN. Zo heb je geen vrije serverkeuze in de gratis versie. Daarnaast is er ook nog een datalimiet van 200mb. Deze datalimiet is nagenoeg onwerkbaar, 200mb heb je zo verbruikt.

De gratis versie van Bitdefender VPN is wel voldoende als je het bijvoorbeeld wilt gebruiken om even je mail te checken op het vliegveld of veilig internetbankieren wilt gebruiken.

Bitdefender VPN Netflix

Veel mensen gebruiken een VPN om geografisch geblokkeerde content te bekijken. Op deze manier is het ook mogelijk om een andere versie, bijvoorbeeld de Amerikaanse versie van Netflix te kijken in Nederland. Omdat Netflix VPN verbindingen probeert te blokkeren is het altijd maar de vraag of jou gekozen VPN provider inderdaad de Amerikaanse Netflix kan “unlocken”.

Onze ervaring met Bitdefender als Netflix VPN is dat Netflix je blokkeert als je via een Bitdefender VPN verbinding gebruik probeert te maken van de streamingdienst. Bij ons was het dan ook niet mogelijk om te kijken naar de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland met Bitdefender.

Conclusie Bitdefender VPN

De VPN service van Bitdefender staat nog in de kinderschoenen. Dit merk je in het aanbod van het aantal servers en het feit dat de verbinding nog niet helemaal super zijn. Daarnaast vinden we de kosten erg hoog voor wat er geboden wordt. Je bent immers verplicht om ook een andere product van Bitdefender af te nemen alvorens je de VPN oplossing kunt gebruiken.

Los van dat zijn we er in deze review van Bitdefender VPN achter gekomen dat de VPN service op wel meer punten te kort schiet. Er is teveel onduidelijk over de service en de achterliggende techniek. We hebben een pagina waar je ontdekt welke VPN het best is volgens onze experts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties op “Bitdefender VPN

 1. Rick

  Bitdefender vpn Is een hopeloos product met klantonvriendelijke service erachter. Ik heb een family pack totaal security en opeens kan ik de gratis vpn but meer gebruiken omdat ze de licentie rechten daarvan eenzijdig extra omlaag hebben gebracht zonder aan te geven hoe je het kan uitzetten op apparaten wat je het niet op wilt gebruiken. Nieuwe pc waarop ik juist wel VPN wil gebruiken kan dus niet. Kreeg steeds uitermate ondoorzichtige foutmeldingen en pas na 2 maanden (!) Werd duidelijk dat bitdefender zijn gratis VPN rechten geknepen had van 15 naar 10, zonder dat je als gebruiker kan bepalen op welke apparaten je het wilt gebruiken. Per definitie heeft een meerjarenplan contract dan geen zin meer, oude overbodige apparaten hebben vpn rechten, de nieuwe die je koopt niet. Wat een klantonvriendelijke aanpak. Bitdefender dar er per volgende licentie afloop datum integraal uit, inclusief antivirus. Na 12 jaar en meer dan 1000 euro voel ik me teveel in de zeik genomen

  1. VPNdiensten

   Onze ervaringen met Bitdefender zijn ook negatief, zoals je op deze pagina kan lezen. Er zijn echt veel betere VPN’s op de markt voor een veel betere prijs.

  1. VPNdiensten

   De prijs en het precieze aantal toestellen ligt aan het abonnement dat u voor de niet-VPN-software van BitDefender heeft afgesloten. Wij vermoeden dat de prijs voor 10 toestellen hoger is, als we de website mogen geloven. De klantenservice van BitDefender kan precies zien wat u wel en niet heeft.

 2. Roland

  Dank je wel voor deze review. Als bitdefender total security multi-device gebruik ik ook de premium vpn. Ben niet zo tevreden met deze vpn en denk er aan bij de eerstvolgende vervaldag je raadgevingen te volgen.Dank je wel. Roland

 3. Lazy_Dog

  De VPN dienst van Bitdefender schiet ernstig tekort. De verbinding tot stand brengen met een van de beschikbare servers is bijna niet mogelijk. Heel sporadisch krijg ik verbinding (<5% van de pogingen). De snelheid is over het algemeen goed, maar ook af en toe ook zeer wisselend.

 4. R. Verhoeven

  Ik heb een Bitdefender VPN premium, maar deze werkt niet. Na installatie werkt internet niet meer. Dus lijkt voor niets te zijn betaald. Weet iemand een oplossing??

  1. VPN diensten

   Dat is vervelend, je kunt proberen contact op te nemen met de klantenservice van Bitdefender. Maar zoals in onze review te lezen zijn we geen fan Bitdefender. Mocht je graag een VPN willen gebruiken kun je ervoor kiezen om een andere VPN provider uit te kiezen. Bij Bitdefender kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen als je niet tevreden bent over het product.

 5. Piet

  Wat is de toegevoegde waarde, als alles nu nog zo beperkt is.
  Voegt het een extra beveiliging toe als je de uitgebreidste versie van Bitdefender al jaren naar tevredenheid gebruikt ?