BBC iPlayer live stream in Nederland kijken

Niet alleen doorwinterde Anglofielen zijn gek op de BBC, ook wie gewoon van goede televisie houdt, weet dat de Britse staatszender een huis van vertrouwen is. Voor mensen in Groot-Brittannië biedt de BBC een heel handige onlinedienst aan om programma’s te herbekijken wanneer je dat wilt: BBC iPlayer. Met een VPN kun je ook in Nederland echter probleemloos gebruik van maken.

Zoals ongeveer alle grote tv-zenders tegenwoordig heeft ook de BBC natuurlijk een platform ontwikkeld waarop programma’s online kunnen herbekeken worden: BBC iPlayer. Ook daarmee waren de Britten er vroeg bij, want de eerste versie daarvan (onder de naam BBC Redux) werd al eind 2007 uitgebracht. En net zoals bij de meeste andere zenders is het niet de bedoeling dat mensen buiten het thuisland er naar kunnen kijken. 

Wie dus vanuit Nederland of België naar de iPlayer-website surft, wordt al snel geconfronteerd met de melding dat enkel inwoners van Groot-Brittannië programma’s kunnen opvragen. Gelukkig kan je dat probleem vrij gemakkelijk omzeilen, met een VPN of Virtual Private Network. Alles wat je hoeft te doen is verbinding maken met een server in het VK en zo krijg je toegang tot BBC iPlayer. 


Hoe BBC iPlayer live stream in Nederland kijken met een VPN

 1. Kies en abonneer op een VPN-dienst. Onze aanbeveling is NordVPN, momenteel met 66% korting
 2. Download de VPN-app op jouw apparaat 
 3. Maak verbinding met een server in Groot Brittannië
 4. Veel plezier met het kijken van de BBC iPlayer live stream in Nederland! 

De beste VPN’s voor BBC iPlayer in 2023

 1. NordVPN de beste VPN voor streamen
 2. SurfsharkVPN met de beste prijs-kwaliteitverhouding
 3. Atlas VPNbeste betaalbare VPN-provider met een gratis versie

Inhoudsopgave

Wat is de beste VPN voor BBC iPlayer? 

Wie al zijn eerste stapjes heeft gezet in de zoektocht naar de beste VPN-provider weet dat die keuze niet eenvoudig is. Een verhaal van de bos en de bomen: er zijn zo veel providers en allemaal beloven ze de hemel op aarde. Volgens ons zijn er zeker drie die op je shortlist mogen staan: NordVPN, Surfshark en Atlas VPN. Er zijn absoluut nog deugdelijke VPN-bedrijven, maar met dit trio zit je zeker goed.


1. NordVPN – de beste VPN voor streamen

NordVPN is onze eeste keuze als het gaat om streamen. Het heeft meer dan 5.700 servers staan in zowat 60 landen. En natuurlijk is Groot-Brittannië daarbij, met meer dan 440 servers die op Britse bodem staan. 

Komt daarbij de verbindingssnelheden met NordVPN doorgaans uitstekend zijn. Het hangt natuurlijk ook van je eigen internetverbinding af, maar video streamen is in regel dus geen enkel probleem. 

Bovendien staat NordVPN ook toe dat er via eenzelfde abonnement zes verbindingen tegelijk van haar diensten gebruikmaken. Terwijl papa naar iPlayer kijkt, kan mama dus naar de Amerikaanse Hulu kijken, zoonlief naar een Japanse mangazender en dochter naar de Franse Netflix. En dan zijn er nog twee connecties mogelijk. Heb je problemen met NordVPN kan je ook dag en nacht iemand op de helpdesk bereiken. 

Voor security-nerds biedt NordVPN natuurlijk volledig versleutelde verbindingen aan, maar ook zaken als Anti-DDoS-features, een kill switch en de mogelijkheid om je verbinding langs twee VPN-servers te laten lopen (de zogenaamde MultiHop).

Voordelen:

 • Snelste VPN in de industrie
 • Werkt goed voor het omzeilen van geoblokkades
 • 440 servers in Verenigd Koninkrijk

Nadelen:

 • Geen router-app

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie


2. Surfshark – VPN met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Surfshark is ook zeer deugdelijke keuze als VPN. Dit bedrijf houdt zowat 3.200 servers in de lucht en ook hier ontbreekt Engeland natuurlijk niet en dat in meerdere steden. Mochten dus voor een of andere reden de servers in Londen vol zitten, kan je gewoon overschakelen naar die in Manchester of Glasgow. 

Ook de verbindingssnelheden met Surfshark laten toe om probleemloos video te streamen in de beste kwaliteit. Wat het aantal apparaten betreft, doet Surfshark het zelfs nog beter dan NordVPN: je mag zoveel connecties maken via hetzelfde abonnement als je wilt

Uiteraard versleutelt Surfshark alle verbindingen (dat is trouwens een van de grote privacy- en security-voordelen van het werken met een VPN) en biedt het MultiHop, een kill switch en een absolute no log-beleid. Dat laatste hanteert NordVPN trouwens ook.

Voordelen:

 • Zeer snel dankzij WireGuard
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Meerdere servers in Engeland

Nadelen:

 • Sommige functies kosten extra

Lees onze Surshark recensie voor meer diepgaande informatie


3. Atlas VPN – beste betaalbare VPN-provider met een gratis versie

Atlas VPN

Als laatste VPN-provider willen we ook Atlas VPN aanstippen. Dit bedrijf heeft zo’n meer dan 1.000 servers geïnstalleerd overal ter wereld. Er zijn ook genoeg servers in het Verenigd Koninkrijk. Desalniettemin is de kans dat je tegen het bordje “volzet” lopen bijzonder klein, vooral omdat je uit meerdere servers kan kiezen. 

Atlas VPN heeft ook een gratis versie, maar die is wel beperkt. Je krijgt een datalimiet en er zijn maar 3 serverlocaties, waaronder geen servers in Engeland. Dus als je BBC iPlayer wilt bekijken, moet je wel de premium versie aansluiten. 

Een van de grootste voordelen die door Atlas VPN zijn aageboden is het onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen

Ook de dienst besteedt natuurlijk ruim aandacht aan de security-aspecten van je verbinding, met onder meer een kill switch in de software en een strikte no log-beleid. Multihop+ wordt ook aangeboden.

Voordelen:

 • Snel voor een betaalbare prijs
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
 • Gratis versie die wel beperkt is

Nadelen:

 • Geen firmware voor router 

Lees onze Atlas VPN recensie voor meer informatie 


Waarom kan je buiten de UK geen iPlayer bekijken? 

Dat is simpelweg een kwestie van rechten. De BBC schermt haar eigen programma’s op iPlayer af omdat ze die vaak ook al verkocht heeft aan andere, buitenlandse tv-stations. Als pakweg BNN/VARA de rechten heeft om ‘Allo ‘Allo uit te zenden, vindt die zender het natuurlijk niet fijn als alle afleveringen ook op iPlayer kunnen bekeken worden.

 Omgekeerd geldt dit principe ook: als de BBC een buitenlands programma heeft aangekocht, moet ze dat van de rechtenhouders zoveel binnen Britse grenzen houden. Die rechtenhouder wil datzelfde programma immers graag ook nog aan zenders in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en ga zo maar door, verkopen.

Hoe kijk je naar BBC iPlayer?

OK, je hebt een abonnement afgesloten bij een VPN-provider, je hebt de juiste apps gedownload, nu is eindelijk het moment gekomen om te gaan genieten, want daar doen we het toch allemaal voor. 

 • Zodra je VPN actief is en je naar de iPlayer-website surft, kan je een account aanmaken. Dat is verplicht.
 • Je geeft aan dat je ouder bent dan 16 jaar (om toegang te krijgen tot alle programma’s op de site), vult je geboortedatum in en geeft een emailadres op. Daarna kies je een wachtwoord.
 • Bij “Country” vul je best gewoon “United Kingdom” in.
 • Wanneer je daarna een programma wil bekijken, vraagt de site of u een “TV Licence” heeft. Hier geef je gewoon aan dat dat zo is.
 • Daarna kan je dan ook nog de “Parental Guidance Lock” inschakelen, waarmee je kunt voorkomen dat kinderen naar materiaal kijken dat niet voor hen geschikt is.

Wanneer je heel dat stappenplan hebt doorploegd, komt alle content op de site (eindelijk) beschikbaar. 

Extra bonus: iPlayer is volledig gratis en bevat ook geen reclame. Dank je wel, Britse belastingbetaler! Het enige nadeel (voor sommigen onder ons) is natuurlijk wel dat geen enkel programma Nederland ondertiteld is. Engelse ondertitels voor doven en slechthorenden zijn er vaak wel. 

Hoe speelt een VPN het klaar om iPlayer bij ons beschikbaar te maken? 

Hoe weet een platform als iPlayer nu eigenlijk waar je bent? En of je je nu in Bristol, Leeds of Ipswich bevindt, dan wel in Groningen, Doetinchem of Heist-op-den-Berg? Die controle gebeurt aan de hand van je IP-adres. Heb jij een Brits IP-adres, dan mag je kijken. Is dat niet zo, dan blijft het scherm helaas zwart (of eigenlijk: krijg je een foutmelding). 

Met een VPN kan je dat oplossen. Een VPN moet je zien als een soort “tussenstation” tussen jouw smartphone (of tablet, of PC,…) en de iPlayer-website. In plaats van dat je telefoon direct verbinding maakt met iPlayer, maak je eerst verbinding met je VPN (die in dit geval dus in Groot-Brittannië staat) en van daaruit ga je naar iPlayer. Het interessante is dat op die manier ook je originele, Belgische of Nederlandse IP-adres omgeruild wordt voor het Britse IP-adres van de VPN-server. Voor iPlayer lijkt het dus alsof je een perfect legitiem, Brits IP-adres hebt, ook al zit je gewoon in België of Nederland op de bank. 

Wat is belangrijk in de keuze voor een VPN?

Als je een VPN wil gebruiken om de BBC iPlayer te kunnen bekijken, zijn er natuurlijk wel een paar parameters die belangrijk zijn. De voornaamste is allicht de verbindingssnelheid. Het streamen van videobeelden vereist immers een boel bandbreedte. Hoe beter de snelheid, hoe hoger de beeldkwaliteit die kan doorgestuurd worden en hoe beter de kijkervaring (minder onderbrekingen, minder stotterend beeld, beter geluid,…et cetera). Bij alle drie onze favoriete providers halen we verbindingssnelheden tussen de 80 en 125 Mbps, ruim voldoende om er zelfs verschillende videostreams overheen te jagen. 

Een tweede belangrijk keuze-element vinden wij een adequate helpdesk. Geen enkele technologie blijft eeuwig gespaard van problemen, dus als er onverhoopt eens iets misgaat, is het wel zo fijn dat je snel iemand kunt contacteren die jou kan helpen. Ook dat zit snor bij zowel NordVPN, Surfshark als Atlas VPN. Hun helpdesks werken snel, zijn dag en nacht bereikbaar en worden bevolkt door mensen met kennis van zaken. 

De derde keuzeparameter lijkt ons gemakkelijke software te zijn. Het heeft geen zin om een snelle dienst te kiezen, als de software zo ingewikkeld is dat je er een IT-diploma voor nodig hebt. Alweer: in de drie bovenstaande gevallen houdt het connecteren met een server vaak niet meer in dan het indrukken van twee of drie knoppen. 

Tot slot wil je natuurlijk ook dat die software op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar is. Minstens op je PC en je smartphone, maar liefst ook nog op je tablet, je favoriete spelconsole (de Xbox of PlayStation bijvoorbeeld) en, als het even kan, zelfs op je televisietoestel

Kan je niet meteen je keuze maken qua VPN-provider? Probeer ze dan eerst even uit. Allemaal hebben ze een “niet-goed-geld-terug”-garantie in de eerste dertig dagen nadat je je abonnement afsloot. Je kunt ze dus rustig testen en als iets je niet bevalt, krijg je gewoon je centen terug. 

Installeer je je VPN-software op je apparaten of je router? 

Zoals we hierboven al aangaven, is het wel zo handig als je VPN-software op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar is. Zo kan je dan voor elk apparaat waarop je iPlayer wilt kijken, de VPN-app installeren. 

Er is echter nog een andere mogelijkheid, eentje die wel een tikje meer technische kennis vraagt. Je kunt namelijk de VPN-verbinding ook via je router instellen. Waarom zou je dat doen? Simpel: omdat zo meteen al het internetverkeer dat uit jouw huis vertrekt langs de VPN geleid wordt. En dus niet enkel dat van je PC, je tablet of je gameconsole. Het grote voordeel van die methode is dat je ook apparaten kunt verbinden waarvoor helemaal geen VPN-app is. Dat is bijvoorbeeld nog al eens het geval voor smart TV’s. Het grote nadeel: niet elke router ondersteunt dit. Je zult dus eerst even moeten uitvissen of dit op jouw router lukt. Bekijk onze VPN router uitleg.

Wat valt er zoal te bekijken op BBC iPlayer? 

Eerst en vooral kan je natuurlijk gewoon live kijken naar alle mogelijke BBC-kanalen: BBC One, Two, Three, Four, CBeebies, BBC Parliament en ga zo maar door. Ook fijn: de programma’s die al bezig zijn, kunt u terug vanaf het begin opvragen. Het is daarnaast ook perfect mogelijk om het tv-schema op te vragen en gelijk wel programma opnieuw op te vragen, tot een week in het verleden. Wie zijn dagelijkse portie Eastenders heeft gemist, kan die aflevering dus inhalen.

Daarnaast kan je natuurlijk ook tv-programma’s opvragen op naam (van A tot Z) of per categorie (Comedy, Drama, Lifestyle, Music,…). Wie voor Drama kiest kan bijvoorbeeld naar Bloodlands kijken (een nieuwe reeks met James Nesbitt), de volledige reeks van Line of Duty (1 tot 5) of The Terror opvragen (een reeks die ook op Amazon Prime beschikbaar is). Niet alleen Brits drama krijgt hier een plaatsje, ook Scandinavische reeksen als The Bridge vonden we terug of het Franse Spiral.

BBC iPlayer drama

Ook handig is dat de verschillende genres ook nog eens in subgenres zijn onderverdeeld. Voor Drama is dat dan bijvoorbeeld Crime Drama (met natuurlijk de onvermijdelijke Sherlock), Teen Drama (Clique), SciFi & Fantasy (Doctor Who) en Soaps (Doctors, Eastenders en nog meer). 

De categorie Entertainment is dan bijvoorbeeld weer gelardeerd met programma’s als Top Gear (zonder Jeremy Clarkson), Masterchef en The Graham Norton Show. 

BBC iPlayer entertainment

Wie nu als een bezetene naar zijn tv-toestel holt, in de veronderstelling dat iPlayer een soort verlengde is van het BBC-archief, moeten wel een beetje teleurstellen. Dat is het namelijk niet. Lang, lang niet alle legendarische BBC-reeksen zijn op iPlayer beschikbaar. Yes, Prime Minister, Broadchurch, The Shadow Line, DCI Banks…allemaal schitteren ze door afwezigheid. Om de pijn te verzachten, is er wel een aparte categorie ‘Archive’ waar programma’s gesorteerd staan naargelang het decennium waarin ze werden uitgezonden. Bij “The 1980’s” (verder dan dan gaat het niet) staat bijvoorbeeld de volledige Blackadder en French & Saunders. De jaren negentig worden vertegenwoordigd door onder meer The Vicar Dibley en Jonathan Creek. 

Tot slot willen we nog aanstippen dat iPlayer ook een vrij goede selectie van recente (en veel minder recente) films bevat. Klassiekers als Apocalypse Now, Singin’ in the Rain, Highlander, Brideshead Revisited en zelfs Citizen Kane zijn met een druk op de knop te roepen, net als nieuwe prenten als Whiplash of Clouds of Sils Maria.

BBC iPlayer films

Video uitleg: BBC iPlayer kijken

Hieronder zie je een Youtube filmpje dat we zelf opgenomen hebben om te laten zien hoe het precies werkt. In het filmpje krijg je een duidelijke uitleg en een duidelijk beeld van hoe het in de praktijk werkt. In dit filmpje gebruiken we Safari om iPlayer te kijken, maar in principe werkt dit met elke browser precies hetzelfde. Deze methode kun je dus prima toepassen in Chrome, Microsoft Edge of Firefox.

Aandachtspunt: open je browser opnieuw

Wanneer je al een browser venster open hebt staan en daarna verbinding maakt met een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk is het van belang dat je browser sluit en opnieuw opent. Anders krijg je alsnog de melding dat de content niet op jouw locatie beschikbaar is. Het makkelijkst is om een incognito venster in Chrome of privé venster van Firefox te openen, dan moet het ook gewoon werken. We denken dat dit met de cache te maken heeft van je browser en/of een eventueel geplaatste cookie door de BBC.

VPN ook voor andere streamingplatformen

Het is overigens zo dat mensen in het buitenland ook niet zomaar programma’s op onze Uitzending Gemist kunnen zien, ook dat is op te lossen met een VPN service, net zoals het mogelijk is om de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken wanneer je verbonden bent met een Amerikaanse VPN server. Met een VPN is het dus mogelijk om geografische blokkades te omzeilen. Inmiddels zijn er een enorm aantal streamingdiensten, deze hebben allemaal profijt van een VPN omdat je toegang kan krijgen vanuit Nederland of België terwijl dat normaal onmogelijk is, óf omdat het films en series deblokkeert die alleen in andere landen te zien zijn.

BBC iPlayer op verschillende devices

Een ander aandachtspunt is de ondersteuning die beschikbaar is voor verschillende apparaten. Bedenk bij jezelf op welke verschillende apparaten je BBC iPlayer wilt kijken in ons landje (of elk ander land) en zoek een VPN service die software biedt voor al deze apparaten.

BBC iPlayer in Nederland voor iPad, iPhone en Android

Voor zowel iOS en Android heeft de BBC een app ontwikkeld voor iPlayer. Het afspelen van iPlayer op de iPhone en iPad of Android smartphone of Android tablet is dus mogelijk.  Wanneer je dat in Nederland wilt doen is het dus wel zaak dat je een VPN service installeert op je mobiele apparaat waar je de BBC iPlayer op wilt gebruiken.

Zorg er dus voor dat de VPN service van jouw keuze ondersteuning biedt voor besturingssystemen die jij gebruikt. Gelukkig bieden alle bekende VPN services, en zeker de eerder genoemde, prima ondersteuning voor zowel iOS als voor Android.

Laptop en desktop computer

Ook het kijken van de programma’s op BBC iPlayer is op een laptop of computer in Nederland gewoon mogelijk. Bijna alle VPN providers hebben namelijk zowel een Windows als MacOS VPN client gemaakt.

Zodra je met die client verbonden bent kun je simpelweg in Chrome, Firefox, Edge of een andere willekeurige browser naar BBC iPlayer kijken terwijl je in Nederland bent.

Verbinding maken via een VPN-server in Groot-Brittannië

Het daadwerkelijk verbinding maken met een server die in het Verenigd Koninkrijk staat is heel simpel. Alle VPN diensten komen met gemakkelijk te gebruiken software waarmee je gemakkelijk kunt selecteren via welke server je verbinding wilt maken. 

Hieronder zie je een screenshot van NordVPN waar je je server en dus locatie kan selecteren. Het screenshot dat je ziet is overigens genomen op een Windows computer, maar de selectie van je locatie ziet er op een Mac en smartphone net zo simpel uit.

NordVPN locations

Gemakkelijk kiezen voor een server in het Verenigd Koninkrijk met NordVPN

Zoals je kunt zien is het werkelijk waar een fluitje van een cent om met de juiste server verbinding te maken.

Gratis methode voor het omzeilen van BBC iPlayer-blokkade?

Vaak krijgen we de vraag of er geen gratis VPN aanbieders zijn. Met een gratis VPN-verbinding zou je immers zonder geld uit te geven kunnen kijken naar de programma’s die beschikbaar zijn op BBC iPlayer.

Er zijn wel een een gratis VPN abonnementen. Maar deze hebben allemaal een datalimiet. Deze datalimiet maakt deze verbindingen eigenlijk geheel ongeschikt om te gebruiken om naar BBC iPlayer te kijken in Nederland. Je kunt waarschijnlijk net 1 aflevering van een serie zien en dan is de data op. Een veel beter idee is dan om een proefabonnement te nemen bij een betaalde VPN-provider. Dan kun je 30 dagen zonder risico uittesten of een VPN wat voor je is. De trial van NordVPN bijvoorbeeld is hiervoor zeer geschikt.


Veelgestelde vragen over BBC iPlayer in Nederland

Ja, dat kan. BBC iPlayer is een gratis streaming platform. Maar het is alleen beschikbaar in Engeland dus je hebt wel een VPN ervoor nodig. Wij raden NordVPN aan om BBC iPlayer van overal te kunnen bekijken.

BBC iPlayer is alleen toegankelijk als je een Britse IP-adres hebt. Alles wat je hoeft te doen om het streaming platform te bekijken is verbinding maken met een Britse server. Zo wordt je IP-adres veranderd en het streaming platform denkt dat je echt in Engeland bent.

De beste VPN voor BBC iPlayer en voor streamen is NordVPN. Andere prima providers zijn Surfshark en Atlas VPN.

Ja, het is legaal. Het platform is echter actief bezig met het opsporen en verbieden van VPN-poorten. Het ergst mogelijke scenario is dat je account geblokkeerd wordt als je bent betrapt. En zelfs dan kan je een nieuw account aanmaken en nog steeds VPN gebruiken om alle content van BBC iPlayer te bekijken.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “BBC iPlayer live stream in Nederland kijken

 1. Mila

  hoi,
  kun je ook je eigen mail gebruiken bijvoorbeeld je Gmail in plaats van een verzonnen mail bij het aanmaken van een BBC iplayer account of zien ze dan dat je in Nederland woont?
  alvast bedankt voor jullie reactie.

 2. rudivanmeeteren

  beste, ik gebruik cyberghost als VPN, echter als ik probeer om BBC iplayer te kijken of naar een amerikaanse zender als ABC wil kijken krijg ik onmiddelijk een foutmelding, men ziet onmiddelijk dat ik met een vpn inlog, terwijl ik natuurlijk voor bbc een verbinding in de Uk kies en vooor de U.S. eentje in new york!

  wat doe ik niet goed? graag advies, ik snap er niets van!

 3. Henk

  Geachte hr/mw,
  Tot mijn grote teleurstelling lukt het mij niet om programma’s terug te kijken via BBC iplayer.
  Ik heb de instructie gevolgd echter zonder succes.
  De “bug” is de check voor een “TV licence” die ca £175,- per jaar kost.
  De vraag; “heeft u een TV licence”, daar kom je niet doorheen.
  De gevraagde uitzending wordt niet weergegeven.
  Mocht u hier een omweg voor weten dan houd ik mij van harte aanbevolen.
  m.vr.grt,
  Henk

  1. VPN diensten

   Je kunt simpelweg aangeven dat je een tv licentie hebt. Als er om een postcode gevraagd wordt kun je een bestaand uit de UK invullen.

  1. VPN diensten

   Nee dat klopt niet. BBC iPlayer kun je gewoon gratis kijken, check ons filmpje op onze pagina waarop je kunt zien hoe het proces precies in zijn werk gaat. Het klopt dat GOOSE (momenteel) niet werkt, daarom staat deze ook niet meer in het lijstje.

  2. Rudy

   @Sil, Die 150 pond is de TV Licence. Een heffing die iedereen in de UK die tv programma’s wil bekijken moet betalen. Dit is te vergelijken met onze voormalige omroepbijdrage (ook wel bekend als kijk-en luistergeld). Jij hoeft je daar niks van aan te trekken. 😉

 4. Chanel

  Hoi! Het lukt mij niet op via Goose VPN op BBC Iplayer te kijken terwijl ik wel alle stappen heb gevolgd en mijn IP-adres ook aangeeft dat ik in London ben. Weten jullie zeker dat Goose nog werkt?

  MVG
  Chanel

  1. VPN diensten

   Wij hebben het zojuist ook even gecontroleerd en hier werkte BBC iPlayer ook niet meer in combinatie met de UK server van GOOSE VPN. We hebben het direct met ExpressVPN getest en dit werkt nog wel!

 5. Michel F. van den Brun

  Geachte heer/mevrouw,

  Hoe ziet een fictief Engels mailadres eruit?
  En levert dat geen probleem op, als de BBC de mailadressen gaat koppelen aan hun mail bestanden van betalende Britse ‘leden’?

  Ik beschouw de vraag naar een mailadres nu als een onoverkomelijke hindernis, zodat ik met tegenzin met BBC kijken gestopt ben.

  Dus een praktisch advies in dezen is bijzonder welkom.

  Met vriendelijke groet,
  Michel

  1. VPN diensten

   Een mail adres is het probleem niet, deze kun je gewoon aanmaken bij 1 van de vele e-mail aanbieders (gmail, hotmail etc). Het gaat om het fictieve Engelse adres dat misschien wat lastig is. Maar je kunt simpelweg een willekeurige weg in Groot-Britannië kiezen en een niet bestaand huisnummer. Op deze manier hebben andere “betalende” leden geen last van je.

 6. Jan reuvers

  Tot vorige week keek ik heel tevreden via pure VPN vanuit Frankrijk bbc i player
  BBC heeft nu iets nieuws om content te kunnen zien moet je je eerst aanmelden en inloggen met je naam en e mail en een Engels adres .
  Hoe los ik dat op iemand enig idee ?
  Groet
  Jan

 7. paul

  cyber ghost geïnstalleerd. gratis versie. servers in uk. vpn mee opgezet. maaarrrr de bbc iplayer doet het niet.

  heeft u dit al vaker gehoord

  1. VPN diensten

   We hebben het zojuist zelf even getest en we zien inderdaad dat BBC vpn services probeert te blokkeren. Het kan helpen om verschillende servers van Cyberghost in de UK te proberen, ze hebben 18 free servers in de uk zover wij kunnen zien. Ik heb het zojuist zelf met Private Internet Access geprobeerd en daar werkte de ene server niet maar de andere weer wel.

    1. VPN diensten

     Inderdaad, het specifiek selecteren van een server vereist een betaald lidmaatschap. Wanneer je liever niet betaald voor een goede service is het wellicht de moeite waard om de gratis service van TunnelBear of Zenmate te proberen.