ZenMate Premium

7.88 /10
Snelheid
7/10
Gebruiksvriendelijkheid
8.5/10
Prijs
8/10
Betrouwbaarheid
8/10

ZenMate Premium

Omdat VPNdiensten.nl eigenlijk alleen VPN diensten bespreekt die al het verkeer versleutelen en via de VPN server versturen beperken wij in deze review tot ZenMate Premium, we laten de gratis browser addons en extensies buiten beschouwing.

Kenmerken ZenMate Premium

ZenMate Premium is de volwaardige vpn variant van het bedrijf, al het internetverkeer verloopt over de versleutelde verbinding over een VPN server van ZenMate. Er is een app voor de Iphone en Android smartphones en er is ook software voor Mac en Windows computers. De dienst heeft servers in 12 verschillende landen staan waar je uit kunt kiezen om connectie mee te maken.

In de ZenMate review hieronder worden de eigenschappen uitgebreider besproken. Ook delen we onze ervaringen met de VPN service.

Servers

Er zijn in totaal 20 landen met in totaal 30 locaties waar er servers staan van Zenmate. Als je gebruik wilt maken van al deze servers zul je wel een Zenmate Premium abonnement moeten nemen. Met het gratis abonnement is het aantal servers waar je connectie mee kunt maken namelijk beperkt. Met de gratis service heb je alleen toegang tot de servers in Duitsland, Hong Kong, Roemenië en de Verenigde Staten.

Daarnaast heb je met het premium abonnement toegang tot de overige 16 locaties die verdeeld zijn over de wereld. Wel missen er servers in de continenten Zuid-Amerika en Afrika, een gemiste kans. We hadden graag gezien dat er meer locaties verdeeld over de wereld beschikbaar waren. Wellicht verandert dat in de toekomst nog wanneer ze verder gaan uitbreiden.

Software voor ZenMate Premium

ZenMate heeft het qua gebruiksvriendelijkheid erg goed voor elkaar, de software is gemaakt voor een groot publiek en gemakkelijk en intuïtief te gebruiken. Hetzelfde geldt overigens voor de gratis VPN variant, de browser extensie en smartphone app, van het bedrijf.

Er moet wel eerlijk vermeld worden dat vergeleken met software van andere services het aantal opties dat in te stellen is, beperkt is. Dit is ideaal voor mensen die gewoon simpelweg de VPN verbinding willen gebruiken. Mensen die willen instellen wat voor encryptie er gebruikt wordt hebben die mogelijkheid bij Zenmate bijvoorbeeld niet. Daarnaast zijn andere geavanceerde instellingen ook niet instelbaar bij de software van Zenmate.

Hieronder zie je een aantal screenshots van hoe Zenmate VPN eruit ziet wanneer je het gebruikt op verschillende apparaten.

Zenmate op windows
Geïnstalleerd op windows
iOS app zenmate
Zenmate app op iPhone en iPad
OSX Zenmate
Ook voor OSX voor Mac computers en laptops

Privacy en beveiliging

Het bedrijf geeft zelf aan dat er geen persoonlijke data worden opgeslagen van gebruikers, dit houdt in dat er niet wordt bijgehouden welke websites je bezoekt of elke andere vorm van data die je verstuurt over een VPN verbinding van ZenMate.

Ook wordt er duidelijk aangegeven dat je privacy beschermt is onder de Duitse wetgeving, wij vragen ons natuurlijk wel af welke verplichtingen dit met zich meebrengt wanneer de overheid vraagt om een gebruiker te volgen. Om bijvoorbeeld echt anoniem te surfen kan je beter kiezen voor een service die in een ander land gevestigd zijn met regels waar privacy beter gewaarborgd is. Denk bijvoorbeeld aan ExpressVPN.

Kill switch

Voor echte veiligheid is het natuurlijk belangrijk dat je er van uit kunt gaan dat er altijd connectie met de VPN server is wanneer je data verstuurt. Van zichzelf kiezen computers en andere devices namelijk gewoon een actieve werkende verbinding wanneer een andere verbinding faalt. Als je bijvoorbeeld een VPN verbinding gebruikt maar die valt even weg dan zal je device automatisch proberen om het verkeer over de reguliere verbinding te sturen. Op deze manier ben je er dus niet zeker van dat al je verkeer versleutelt verstuurd en ontvangen wordt.

De oplossing voor dit probleem is de zogenoemde kill switch optie. Die zorgt ervoor dat zodra de vpn verbinding om wat voor reden dan ook wegvalt dat er geen dataverkeer meer verstuurd wordt over het netwerk. ZenMate heeft zo een optie en die noemen zij zelf de “Ever Secure” optie, deze vindt je zowel op de smartphone apps op Iphone en Android als op de Mac en Windows clients.

Snelheid

Zoals bekend heeft Zenmate 2 diensten die aangeboden worden, de gratis versie en betaalde versie. Dit zijn respectievelijk de free en premium versie. Zenmate geeft zelf aan de snelheid van Zenmate Free beperkt kan worden en dat je bij Zenmate Premium geen last van snelheidsbeperkingen hebt. Voor deze review hebben wij tijdens onze test met de gratis versie echter weinig gemerkt van de snelheidsbeperking.

De verbindingen met de servers waren erg snel. We hebben de server in Duitsland gebruikt en we haalden 45Mbit/s download op onze 60Mbit/s. Dit is gewoon goed te noemen, deze ervaring met Zenmate Premium is dus goed te noemen.

Een kanttekening die wel gemaakt moet worden is dat we tijdens onze testperiode wat onstabiliteit merkte tijdens het gebruik van ZenMate, snelheden kunnen een x aantal seconden enorm omlaag vallen om vervolgens weer opgepakt te worden.

Zenmate en torrent downloaden

Wanneer je een Zenmate Premium account afsluit is het toegestaan om via Torrent te downloaden. Samen met de ever secure optie (de kill switch) die de software van Zenmate heeft en de goede snelheden die wij behaalden met Zenmate maakt dit het een veilige en goede service om anoniem te downloaden.

Als je een VPN zoekt om torrents te downloaden kunnen we je Zenmate Premium dus aanbevelen. Een andere goede optie zou bijvoorbeeld Private Internet Access kunnen zijn.

Kosten Zenmate Premium

De prijs voor Zenmate Premium is redelijk te noemen. Net zoals bij veel andere diensten is het goedkoopste abonnement het abonnement dat je neemt wanneer je het voor langere tijd afsluit. Zo kost Zenmate Premium $2,05 wanneer je de dienst direct voor 2 jaar afsluit. Dit is een zeer acceptable prijs voor een VPN service van deze kwaliteit.

Voor een duidelijker beeld van de prijs van Zenmate hebben we hieronder een screenshot welke we op de site genomen hebben.

Kosten Zenmate

Zenmate free

Daarnaast heeft de VPN service ook nog de mogelijkheid om de service gratis te gebruiken. Dit is erg aantrekkelijk voor mensen die simpelweg via een VPN willen kunnen en eventueel zichzelf willen beveiligen op openbare wifi netwerken.

Net zoals bij alle gratis VPN’s is er ook bij de Zenmate Free versie het nodige aan restricties terug te vinden. Zo heb je maar toegang tot 4 serverlocaties. Daarnaast is er nog een snelheidsrestrictie, je haalt maximaal 2 MB/s. Deze snelheid wordt vervelend als je video’s wilt streamen en echt snel het internet wilt gebruiken.

Al met al is de gratis mogelijkheid van Zenmate aardig goed te gebruiken.

Conclusie

Zenmate is een service die gemakkelijk te gebruiken is. De software is prima in orde en de connecties zijn snel. Het is jammer dat er een beperkt aantal servers beschikbaar is. De prijs van Zenmate Premium is redelijk te noemen, je betaalt simpelweg voor hetgeen je krijgt.

Na deze Zenmate review kunnen we zeggen dat de dienst gemiddeld is. Er zijn betere alternatieven voor een aantrekkelijkere prijs. Mocht je een gemakkelijk te gebruiken VPN zoeken dan kan Zenmate Premium wel een goede keuze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *