VPN AC

6.63 /10
Snelheid
7/10
Gebruiksvriendelijkheid
7/10
Prijs
6.5/10
Betrouwbaarheid
6/10

VPN AC

Het hoofdkantoor van de service staat in Roemenië en dit betekent dat ze geen verplichting hebben om logs bij te houden. En ook hoeven ze zich niet verantwoorden wanneer de autoriteiten van Europa of de Verenigde staten aankloppen wanneer die om gegevens van klanten vragen.

Kenmerken VPN AC

In de review testen we VPN AC en delen we onze ervaringen met deze dienst.

Servers

Wat opvalt voor deze relatief kleine provider is dat ze toch in veel landen een server hebben staan, welgeteld hebben ze servers in 12 landen. Dit zijn de meest voorkomende landen waar je gebruik zal van willen maken.  In totaal zijn het 60 servers, in de meeste landen hebben ze dus meerdere servers waardoor er altijd wel een werkende server in elk land staat. Voor deze review hebben we de meeste servers getest.

Speciale Torrent servers

Voor het downloaden van torrents heeft VPN AC servers in Roemenië en in Nederland staan. Dit hebben ze gedaan omdat deze overheden momenteel geen maatregelen nemen tegen mensen die torrent gebruiken om te downloaden.

Software van VPN AC

VPN AC maakt gebruik van de OpenVPN software, deze is overigens gemakkelijk in het gebruik. Als je de vpn dienst op een ander besturingssysteem wilt gebruiken zul je een third party software moeten gebruiken. Gelukkig hebben ze uitgebreide tutorials als je bijvoorbeeld de open source software van OpenVPN wilt gebruiken.

Voor de volledigheid vind je hieronder een aantal screenshots van de Windows software van VPN AC, deze hebben we gebruikt voor deze review.

Software voor Windows en Mac

De software voor windows en de Mac (OS X) is gemakkelijk in gebruik en heeft eigenlijk alle opties die je van een VPN client kunt verwachten.

vpn.ac op windows
Windows client
vpn.ac op OS X
Op Mac computers

Geen automatische verbinding

De windows en OS X software van VPN AC heeft niet de optie om automatisch verbinding te maken wanneer de computer opstart. Dit is in onze ogen erg jammer en zien we als een minpunt in deze review.

Wel ben je in staat om met de software van OpenVPN gemakkelijk automatisch verbinding te maken wanneer de computer opstart. Omdat je in plaatst van de standaard software ook de OpenVPN software kunt gebruiken op de Mac en Windows computers kan je met deze software wel regelen dat de software automatisch opstart en automatisch connectie maakt. Voor Android en ios is dit niet mogelijk, maar omdat je mobiel device toch altijd aanstaat is dit ook minder noodzakelijk. Je kan simpelweg 1 keer connectie maken.

Een nadeel in onze ogen dat er standaard geen killswitch aanwezig in de software van VPN AC of in de OpenVPN software. Dit is wel vrij eenvoudig te scripten maar voor de iets minder technische personen kan dit lastig zijn.

Privacy en beveiliging

De service beweerd zelf dat ze veiligheid en en privacy erg belangrijk vinden en dat gegevens van klanten veilig zijn bij dit bedrijf. De feiten die daartoe wijzen zijn duidelijk. Zo staat het hoofdkantoor in Roemenië, dit betekent dat ze geen data log verplichting hebben. Ze geven dan zelf ook aan geen enkele log bij te houden, enkel 1 daagse logs om de service te kunnen verbeteren en terug te kunnen zien wat er eventueel fout gegaan is.

Ook technisch gezien klopt de beveiliging, zoals je mag verwachten van een vpn service. Ze bieden standaard het OpenVPN protocol met een 256-bit versleuteling. Dit is een zeer sterke encryptie die als zeer veilig bekend staat. Ook heb je als gebruiker de keuze om gebruik te maken van een L2TP/IPSec vpn verbinding, met name voor Mac gebruikers kan dit interessant zijn omdat Apple dit standaard in haar besturingssystemen ondersteund.

Snelheid

De snelheid van de servers van VPN AC laat iets te wensen over. Sommige servers zijn redelijk snel terwijl andere servers weer stukken trager zijn. Mocht je VPN AC gebruiken en traag internet ervaren kan het de moeite lonen om een andere server te kiezen.

De speciale torrent servers lijken nog het traagst op dit moment. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er veel mensen gebruik maken van deze servers om heel veel data te down- en uploaden.

Torrent met VPN AC

VPN AC laat gebruikers van bittorrent en andere P2P protocollen expliciet toe. Er zijn zelfs gebruiksaanwijzingen op de website beschikbaar die je leren hoe je ervoor zorgt dat je bittorrent client automatisch stopt als de vpn connectie verloren gaat. Dit is een handige optie op de website maar er zijn ook aanbieders die deze mogelijkheid in hun VPN software inbouwen.

Het downloaden via Bitorrent is toegestaan over de servers in Nederland en Roemenië. Dit is allemaal duidelijk aangegeven in de software van de dienst.

Conclusie VPN AC

VPN AC lijkt ons een zeer betrouwbare VPN provider met een goede privacy policy en alle standaard vereisten die je kan hebben voor een VPN dienst. De software laat voor sommige mensen te wensen over, maar als je enigszins handig bent kan je alles instellen wat je wilt instellen met betrekking tot een VPN verbinding.

De snelheid lijkt te verschillen per gebruiker maar wij kregen niet de maximale snelheid uit onze verbinding tijdens onze review, de snelheid was wel meer dan genoeg om lekker te surfen en online filmpjes te kijken. Voor de echte power user kan dit wellicht niet toereikend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *