SaferVPN

7.5 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
8/10
Prijs
8/10
Betrouwbaarheid
6/10

SaferVPN

De provider staat bekend om om het feit dat ze op plekken over de hele wereld een VPN server hebben staan. Dit zijn vaak locaties waar andere VPN services geen servers hebben staan. Dit maakt de VPN service voor een specifiek publiek aantrekkelijk, mensen die niet een server kunnen vinden op de juiste locatie bij een andere VPN aanbieder vinden deze misschien wel bij SaferVPN.

Servers en locaties

Zoals gezegd heeft SaferVPN een mooie en unieke verdeling van VPN servers over de gehele wereld. Ze hebben ook VPN servers staan op locaties staan die andere VPN services vaak niet aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Zuid Afrika, Brazilië, India, Nieuw Zeeland en Australië. Wanneer je bijvoorbeeld geografische geblokkeerde content uit die regio’s wilt bekijken is dat mooi meegenomen.

Ook wanneer je zelf in 1 van deze landen bent is het fijn om een VPN server in de buurt te hebben, dit vanwege de betere snelheid die dan te behalen is. Hoe dichter een server geografisch in de buurt staat des te hoger de snelheden van je VPN verbinding zullen zijn.

Toch is het totale serveraantal en het aantal locaties die beschikbaar zijn wat beperkt. Zo zijn er maar 34 landen waar je een server vindt. In deze landen staat dan weer een totaal van meer dan 700 servers.

Software en apps

SaferVPN heeft voor de meest gebruikte apparaten en besturingssystemen een cliënt ontwikkeld. Al deze software en apps zien er gelikt uit en werken goed, er is veel tijd en moeite gestoken in de ontwikkeling van de software voor de verschillende platformen. De interface ziet er simpel uit terwijl er voldoende opties zijn om de software in te stellen op een manier die jij graag wilt.

Mac computers

Bij sommige VPN providers laat de VPN software voor MacOS computers te wensen over. Bij SaferVPN is dit niet het geval. De Mac software werkt perfect bleek uit onze tests tijdens de SaferVPN review periode. Bovendien heeft de Mac cliënt ook de mogelijkheid om automatisch op te starten bij het starten van je Macbook of iMac, iets dat we bij andere VPN service ook wel eens missen.

Windows

De Windows software ziet er ook prima uit zoals je kunt in de screenshots hieronder. Je kunt eenvoudig de locatie van een VPN server kiezen en vervolgens op verbinden klikken. Dit alles werkt gemakkelijk en goed.

SaferVPN windows client
Gemakkelijk locatie kiezen en verbinden

De meer geavanceerde instellingen kun je in het menu terugvinden. Tijdens al onze reviews bekijken we wat er in te stellen valt en bij SaferVPN is dit goed voor elkaar. Je kunt niet zoveel instellen als bijvoorbeeld bij AirVPN maar voor veruit de meeste gebruikers zijn de standaard instellingen goed. Maar mocht je toch een ander protocol willen gebruiken kun je dit gemakkelijk aanpassen bij SaferVPN. Hieronder zie je een screenshot die we gemaakt hebben tijdens onze SaferVPN review van het instellingen menu.

SaferVPN instellingen Windows

Ook het instellingen menu is netjes en overzichtelijk gemaakt. Iedereen die wat wilt aanpassen kan dit gemakkelijk doen in dit instellingen menu. Al met al is de VPN software voor Windows van SaferVPN prima in orde.

Android

Ook voor diegene die onderweg veilig wifi wilt gebruiken op zijn of haar Android telefoon of tablet is een app gemaakt. De Android app van SaferVPN werkt eenvoudig en goed en ziet er bovendien gelikt uit. Ze hebben het design van hun software in alle verschillende apps doorgevoerd. Dit is wel zo prettig werken als je verschillende apparaten hebt waar je SaferVPN op wilt gebruiken. Hieronder zie 3 verschillende screenshot van SaferVPN op een Android telefoon.

Android app SaferVPN

Een grote plus die we tegenkwamen tijdens deze SaferVPN review is dat de Android cliënt ook een kill switch heeft. Dit is iets waar het bij de mobiele apps van andere VPN services weleens aan ontbreekt.

iPhone & iPad

De app voor iOS SaferVPN heeft ook weer dezelfde look & feel als de rest van de software. De app werkt precies zoals de app van Android werkt. Het gebruiken van een VPN op je iPad of iPhone maakt SaferVPN dus een fluitje van een cent. Ook de iOS app heeft een kill switch functie.

Chrome en Firefox extensie voor SaferVPN

Wanneer je alleen een VPN wilt gebruiken tijdens het surfen is er de handige Chrome en/of Firefox extensie. Dit is een extensie die je kunt installeren in de browser die jij gebruikt. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld anoniem wilt surfen of op een veilige manier je bankzaken wilt regelen. Ook kan deze extensie handig zijn als je even snel van locatie wilt veranderen, bijvoorbeeld om in je browser naar je de Amerikaanse Netflix wilt kijken.

Als je echte complete veiligheid wilt raden we je aan om de volledige cliënt voor jouw besturingssysteem te gebruiken. Dit zorgt er simpelweg voor dat al je internetverkeer via een server van SaferVPN verloopt. Bovendien is het gebruik van de cliënt op Windows of Mac computers ook zeer eenvoudig en goed.

Uitleg voor router

Op de website van SaferVPN staat een duidelijke uitleg over hoe je een router kunt instellen als VPN client. Met deze uitleg kan je dus je router verbinding laten maken met een VPn server van SaferVPN. Hiermee zorg je dat al het internetverkeer dat via de router verloopt via een VPN server gaat. Op deze manier is dus al je internerverkeer vanuit huis versleuteld en beveiligd.

Het instellen van een router als VPN client kan overigens niet op alle routers. Bekende firmware die dit wel mogelijk maakt is bijvoorbeeld DD-WRT en Tomato.

Snelheid en stabiliteit SaferVPN

Voor deze review hebben we ook de snelheid van SaferVPN uitgebreid getest. Omdat al het internetverkeer via een VPN server verloopt kan de server een negatieve invloed hebben op jouw internetsnelheid. Als de server minder snelheid kan leveren dan dat jouw internetverbinding aankan zal je dit merken tijdens het surfen. Het is dan ook van belang dat een VPN provider hier voldoende aandacht aan besteedt, bijvoorbeeld door een server te gebruiken met veel bandbreedte en niet teveel gebruikers 1 VPN server laten gebruiken.

We testen in al onze VPN reviews de snelheid met onze internetverbinding van 60 Mbit/s. Door te controleren welke snelheid er over blijft wanneer we verbonden zijn met een server van SaferVPN kunnen we bepalen of de snelheid voldoende is. We hebben gekozen voor een server die in de buurt staat om de maximale snelheid te kunnen halen. Met onze verbinding met de VPN server in Amsterdam van SaferVPN haalden we een snelheid van 35 Mbit/s. Dit resultaat vinden w wat teleurstellend, maar de snelheid is in principe prima als je gewoon wilt surfen. Voor een snelle VPN service kun je het beste ons lijstje met de snelste VPN providers kijken.

De stabiliteit van de verbinding is wel goed gebleken. Tijdens onze test periode is de verbinding niet weg gevallen, dit is dus een goede ervaring.

Privacy en veiligheid

Voordat we begonnen met het testen van SaferVPN hadden we onze vraagtekens bij de privacy waarborging omdat het bedrijf onder de jurisdictie van Israël valt. Maar nadat we ons iets verder verdiept hadden in de privacy wetgeving van Israël kwamen we erachter dat de privacy in Israël erg goed beschermd wordt.

SaferVPN geeft zelf aan geen logs bij te houden over het browsegedrag of internetgedrag van de abonneemees. De enige logs die worden bijgehouden volgens SaferVPN zelf zijn logs over de duur van verbindingen, hoeveel data er verzonden worden per sessie en welke servers het meest gebruikt worden. Met deze informatie kan SaferVPN de kwaliteit van hun service steeds weer verbeteren.

Qua technische veiligheid zit je bij SaferVPN ook goed. Je kunt kiezen voor verschillende VPN protocollen en standaard wordt het veilige OpenVPN protocol gebruikt voor de VPN verbinding. Hiermee ben je zeker je data goed versleuteld en beveiligd is.

Kosten

De prijs voor het gebruik van SaferVPN is hoog in vergelijking met andere VPN services. Je kunt een abonnement afsluiten voor verschillende periodes. Hoe langer het abonnement is dat je afsluit, des te goedkoper de prijs per maand wordt. Hieronder zie je de prijzen per maand bij de verschillende abonnementen.

  • 1 maand abonnement kost $12,95 per maand
  • 12 maanden kost je omgerekend $5,49 per maand
  • 24 maanden kost je omgerekend $3,29 per maand
  • 36 maanden kost je omgerekend $2,50 per maand

We vinden deze prijzen als je die vergelijkt met kwalitatief gelijkwaardige services niet terecht. Voor een ongeveer gelijkwaardige prijzen kan je in onze ogen een betere service krijgen zoals bijvoorbeeld NordVPN.

30 dagen niet goed geld terug periode

SaferVPN heeft gelukkig wel een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat je binnen 30 dagen na het afsluiten van een abonnement je geld kunt terugvragen In theorie is het dus mogelijk om de SaferVPN 30 dagen gratis uit te proberen voordat je de keuze maakt om het definitief te gebruiken of niet.

Downloaden met SaferVPN

Veel mensen gebruiken een VPN om anoniem te downloaden. Dit gebeurt in de meeste gevallen via torrent of Usenet. Bij SaferVPN mag dit allemaal en is dit dus mogelijk. Een nadeel in onze ervaring met SaferVPN is dat de snelheid tegenvalt tijdens het downloaden. Zeker met het downloaden van grote bestanden wil je natuurlijk dat je een goede snelheid haalt om een bestand zo snel mogelijk binnen te halen.

Torrent

Als je wilt voorkomen dat je boetes voor het downloaden ontvangt is het downloaden via een VPN server de oplossing. De instanties die een eventuele boete voor het torrent downloaden uitdelen, kunnen niet zien dat jouw ip adres een bepaald bestand heeft gedownload. Zodra je verbonden bent met een server van SaferVPN is je IP adres verborgen voor de buitenwereld en kun je je programma’s als uTorrent of een andere torrent downloaden veilig gebruiken.

Wat wel opgemerkt dient te worden is dat torrents downloaden alleen via de Nederlandse, Spaanse en Canadese servers kan. Wanneer je niet in de buurt bent van 1 van deze landen kan het zo zijn dat je niet de optimale snelheid behaalt, dat is jammer.

Popcorn Time

De populaire illegale service om films en series te kijken Popcorn Time werkt via het bitcoin protocol. Je IP verbergen met deze service is dus een goede manier om veilig popcorn time te kunnen kijken. Ook hier geldt dat het alleen zal werken via een server in Nederland, alleen via de servers in Nederland is torrent verkeer toegestaan.

Conclusie, ervaring met SaferVPN

Het netwerk van servers van SaferVPN is zeer uitgebreid, ze hebben servers staan waar andere VPN services dat niet hebben. Voor sommige mensen kan dit echt een groot pluspunt zijn. De software van SaferVPN ziet er op alle devices gelijk uit en werkt op alle devices goed.

Een nadeel van SaferVPN is de snelheid van de verbindingen die gehaald werd tijdens onze review periode, deze was laag . Wat sommige mensen ook jammer zullen vinden is dat je alleen via Nederlandse servers torrents kunt downloaden. Een ander nadeel is dat de prijs volgens ons erg hoog is, zeker vergeleken met andere VPN providers die voor een lager bedrag beter scoren.

Al met al is onze ervaring met SaferVPN positief, maar voor lagere prijzen zijn er zat andere VPN services die een gelijkwaardige of betere VPN service aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *