AirVPN

7.13 /10
Snelheid
7.5/10
Gebruiksvriendelijkheid
5/10
Prijs
8/10
Betrouwbaarheid
8/10

AirVPN

Dit is gedaan door de mensen door het gebrek aan echt veilige manieren om internetverkeer te versleutelen. Zo ondersteunen ze bijvoorbeeld VPN over TOR en VPN over SSL verbindingen.

Kenmerken AirVPN

AirVPN valt onder de jurisdictie van Italië. Dit land is niet ideaal qua privacy, de overheid mag immers gegevens opvragen en AirVPN vragen bepaalde zaken te loggen. AirVPN geeft zelf aan niks te loggen over hun gebruikers en dat wanneer de overheid dit zal vragen ze dit laten voorkomen bij het Europees hof.

Hieronder vind je de uitgebreide review over AirVPN en zul je ontdekken wat onze ervaringen zijn met deze VPN dienst.

Servers AirVPN

De service heeft meer dan 226 servers verdeeld over 19 landen. De capaciteit is ruim voldoende om alle actieve gebruikers een zeer snelle verbinding aan te bieden. De servers staan in de meest belangrijke landen als het gaat om het omzeilen van geografische blokkades. Op de website van AirVPN vind je ook een pagina waarop duidelijk te zien welke servers er allemaal zijn en hoe druk die servers zijn.

Doordat de dienst is opgezet door mensen uit het hack milieu zijn de verbindingen echt super stabiel. We hebben nooit een onstabiele ervaring gehad tijdens de intensieve tests die nodig waren om deze AirVPN review te schrijven. De servers hebben ook voldoende capaciteit wat inhoudt dat je op elke locatie een snelle server tot je beschikking hebt, ideaal als je gegrafisch geblokkeerde videostreams wilt bekijken. Bijvoorbeeld om Ziggo GO vanuit het buitenland te kunnen bekijken.

Veiligheid en privacy

Zoals aangegeven heeft AirVPN de privacy en de veiligheid van de dienst zeer hoog in het vaandel staan. Ze geven zelf aan dat ze geen logs bijhouden and dat er gedeelde IP-adressen worden gebruikt. Het is dus bijna onmogelijk voor websites een profiel van jou aan te maken.

Daarnaast hebben ze een zeer sterke encryptie ingebouwd. Het is een 4096-bit encryptie die elke 60 minuten ververst. Je kunt overigens zelf instellen hoe vaak die encryptiesleutel ververst wordt.

VPN over TOR en SSH

Je kunt er ook voor kiezen om de VPN verbinding over tor te laten verlopen. Dit betekent in de praktijk dat je je computer met het TOR netwerk kan laten verbinden en vervolgens verbinding maakt met een server van AirVPN. In de praktijk betekent dit dat je echt heel anoniem kan surfen en gebruik van het internet kunt maken. AirVPN ziet namelijk niet jou echte ip adres, je maakt immers gebruik van het Tor netwerk. Daarnaast kan je anoniem betalen met bijvoorbeeld Bitcoin of andere cryptocurrencies.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je verbinding door een SSL of SSH verbinding te laten lopen. Je data worden dan in principe dubbel encrypted. Eerst door de VPN encryptie en vervolgens door de SSH of SSL tunnel. Het plaatje hieronder geeft visueel weer hoe dat werkt.

VPN ssh tunnel

Killswitch

De AirVPN desktop cliënt heeft de mogelijkheid om een killswitch button aan te zetten. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer de VPN verbinding om wat voor reden dan ook verbroken wordt dat er geen gebruik gemaakt wordt van je eigen verbinding, de hele datastroom met internet wordt afgesloten.

Op deze manier weet je zeker dat er alleen data verstuurd wordt over de beveiligde vpn verbinding die gemaakt is.

Alleen OpenVPN

AirVPN heeft er voor gekozen om alleen gebruik te maken van het OpenVPN protocol. Dit vinden wij een verstandige keuze omdat dit de veiligste optie is. OpenVPN is open source protocol en wordt op een breed scala van besturingssystemen ondersteund.

Dit betekent overigens ook automatisch dat overal waar je openvpn kunt gebruiken je gebruik kunt maken van deze service. Ook als er geen officiële cliënt van AirVPN voor jouw besturingssysteem is. Bijvoorbeeld bij Linux, iOS en Android.

Eigen DNS met leak protection

De server van AirVPN hebben een eigen DNS draaien. Je gebruikt dus de DNS server van de dienst zelf zodat ook via dat kanaal niemand kan zien wat je doet. Voor de zekerheid is er in de cliënt een leak protection ingebouwd. Deze veiligheidsmaatregel zorgt ervoor dat er geen dns informatie lekt. Tijden onze review van AirVPN is er dan ook geen DNS data gelekt.

Snelheid AirVPN

De snelheid van de servers van AirVPN is echt prima te noemen. Je voelt bijna dat het is opgezet door mensen met kennis van zaken. We leverden maar 1 Mbit/s in op onze originele snelheid toen we via een verbinding met een AirVPN server een bestand van 750mb downloadden.

De ervaring met de snelheid van AirVPN is dus erg goed. Als je een snelle service zoekt ben je bij AirVPN aan het goede adres.

Software van AirVPN

AirVPN heeft een cliënt voor Windows en Mac computers om connectie maken met een VPN server binnen het AirVPN netwerk. Deze cliënt wordt door AirVPN zelf Eddie genoemd. Deze software is volledig open-source en zo weet je dus zeker dat er niks raars op je computer geïnstalleerd wordt, met technische kennis kun je het immers zelf checken.

De instellingen voor de Mac en Windows cliënt zijn zeer uitgebreid. En als je de dienst wilt gebruiken op je Android of Iphone zul je zelf met een OpenVPN de instellingen moeten invoeren voordat je de VPN verbinding van AirVPN kunt gebruiken. Hetzelfde geldt voor mensen die de dienst via Linux willen gebruiken.

Wat opvalt aan de cliënts die beschikbaar zijn voor jouw computer is dat er erg veel zelf in te stellen valt. Zo kan je bijvoorbeeld zelf kiezen via welk netwerkprotocol, udp of tcp/ip, verbinding wilt maken. Daarnaast kan je ook nog bepalen welke poort je daarvoor wilt gebruiken. Omdat sommige providers of andere wifi aanbieders bepaalde veel gebruikte VPN poorten geblokkeerd hebben kan dit nog wel eens handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de wifi van treinen van de NS, die hebben bepaalde poorten geblokt.

Hieronder zie je enkele screenshots van hoe de software, Eddie genaamd, eruit ziet. Het uiterlijk van de software ziet er iets spartaans uit, maar deze werkt echt uitsteken. Ons spreekt het uiterlijk erg aan.

Inlogscherm airvpn
Inlogscherm airvpn
Server selecteren
Servers selecteren, blacklisten en whitelisten

Android

Er is tegenwoordig ook een Android applicatie beschikbaar. Ook deze applicatie wordt Eddie genoemd, net zoals de software op MacOS en Windows. De Android app werkt aan het begin wel iets moeilijker dan dat dat het geval is bij andere VPN apps voor Android. Je moet namelijk een configuratiebestand downloaden dat je vervolgens moet laden in de Android app.

Het downloaden van het configuratiebestand en dit bestand importeren wordt gelukkig wel duidelijk uitgelegd op de website van AirVPN. Door deze uitleg is het eigenlijk heel gemakkelijk om dit te doen. Bovendien hoef je het ook alleen maar de eerste keer te doen. Ook is het fijn om te weten dat dit misschien wel de meest veilige manier is om de app zo in te stellen.

iPhone

Voor het gebruik van AirVPN op je iPhone of iPad zul je een algemene openvpn cliënt moeten installeren. AirVPN heeft geen app voor iOS ontwikkeld. Er is wel een manier om gebruik te maken van de VPN servers van AirVPN als je iOS apparaat wilt gebruiken.

Voor de iPad en iPhone kun je de app OpenVPN Connect gebruiken. Voor deze app is een eenvoudig te volgen uitleg voor het instellen van AirVPN via OpenVPN Connect op iOS. Je kunt AirVPN dus relatief eenvoudig gebruiken op iOS apparaten door deze uitleg te volgen.

Wanneer je een nog simpelere oplossing wilt kan je eens kijken naar een VPN service die voor alle devices een gemakkelijk te gebruiken heeft ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan CyberGhost of ExpressVPN.

AirVPN op Synology

Het is voor veel mensen interessant om een VPN verbinding te activeren op een NAS. Zeker wanneer mensen de NAS en in het bijzonder de Synology Downlaod Station software gebruiken om te downloaden is een VPN connectie belangrijk. Met een VPN verbinding kun je anoniem torrents downloaden om zo een download boete te voorkomen.

Op het forum van AirVPN staat een duidelijke uitleg hoe je een AirVPN VPN tunnel instelt op je Synology. Het is een simpel stappenplan, het is dus zeker mogelijk AirVPN te gebruiken op je Synology.

Kosten AirVPN

AirVPN heeft een breed aanbod van verschillende lengtes abonnementen. Daar onderscheiden ze zich echt in vergeleken met andere VPN providers. Je kunt veel verschillende abonnementslengtes kiezen, zo kun je zelfs een VPN voor 3 dagen kopen. De prijzen zijn als volgt opgebouwd:

kosten AirVPN

De prijs van deze VPN provider is goed te noemen. Je kunt de service voor verschillende termijnen aanschaffen. Naarmate de termijn langer de te minder je per bepaalde tijdseenheid betaalt. Je kunt bijvoorbeeld 3 dagen de service gebruiken voor €2, dit zou omgerekend €20 per maand kosten. Maar wanneer je direct voor 3 jaar betaalt betaal je maar €2,75 per maand. Dit is een goede prijs voor een VPN service zoals AirVPN.

De prijs is vergeleken met de andere VPN services dus aan de lage kant. Er zijn nog goedkopere oplossingen maar dit ontloopt elkaar niet heel veel. Wij denken ook dat deze prijs perfect bij AirVPN past. De VPN verbindingen zijn net zoals de privacyvoorwaarden hartstikke goed. Je krijgt simpelweg echt waar voor je geld.

Torrent filesharing met AirVPN

De VPN provider geeft zelf heel duidelijk aan file sharing over het netwerk van AirVPN is toegestaan. Het gebruik van Bittorrent of andere filesharing services is dus toegestaan en is niet verboden op de servers.

Als extra kan je in de client area van de website aangeven dat je ports wilt voorwaarden om zo de maximale snelheid te halen met je torrents. Ook staan er op de website uitgebreide instructies hoe je de verschillende bittorrent of andere filesharing software moet instellen om zo snel mogelijk en zeker anoniem te downloaden. Zo vind je bijvoorbeeld informatie over het instellen van uTorrent en Qbittorrent.

Port forwarding

Zoals hierboven aangegeven is bij het AirVPN als 1 van de weinige services mogelijk om zonder extra kosten porten te forwarden.  Dit is met name handig wanneer je diensten of servers wilt kunnen benaderen vanuit buiten je eigen netwerk. Bijvoorbeeld als je je lokale nas wilt kunnen gebruiken wanneer je het huis uit bent, of als je een webserver online hebt staan, ip camera wilt kunnen bekijken enzovoort.

Netflix met AirVPN niet mogelijk

Waar sommige VPN services het voor elkaar krijgen om de Netflix blokkade te omzeilen lukt dat AirVPN niet. Op dit moment worden alle servers van AirVPN geblokkeerd door Netflix. Je kunt dus niet je favoriete series bekijken via deze VPN dienst. AirVPN concentreert zich ook niet op om het omzeilen van Netflix VPN blokkade. Ze geven aan dat ze liever bezig zijn met het verbeteren van de VPN service.

Mocht je toch graag video’s zien van de Amerikaanse content kun je het beste onze pagina Amerikaanse Netflix in Nederland kijken goed doorlezen. Hier vind je verschillende diensten waarbij je wel via een VPN verbinding Netflix kunt streamen.

Kodi in combinatie met AirVPN

Met de hulp van de OpenVPN addon voor Kodi kun je gemakkelijk verbinding maken met een AirVPN server naar keuze. Dit maakt het ook geschikt voor bijvoorbeeld Openelec op een Raspberry Pi.

Met deze OpenVPN addon en een VPN verbinding met een server van AirVPN is het gemakkelijk mogelijk om alle streams op Kodi via een VPN verbinding te kijken. Op deze manier kun je de streams anoniem kijken. Voor meer informatie over Kodi gebruiken in combinatie met een VPN bekijk je onze speciale pagina over Kodi met een VPN.

Conclusie AirVPN

AirVPN is een zeer veilige VPN provider die veel oog heeft voor privacy en technisch zeer betrouwbaar in elkaar steekt. Zeker voor de iets meer technische mensen is dit een perfecte VPN service. Onze ervaringen met een VPN account van AirVPN zijn dan ook erg positief.

De software is iets minder gemakkelijk in gebruik dan de software van andere VPN aanbieders, maar dit heeft er mede mee te maken dat er gewoon heel veel instellingen zijn die je zelf kunt aanpassen. Het is wel jammer dat er geen apps zijn ontwikkeld voor Android en de iPhone.

Wanneer je op zoekt bent naar een zeer stabiele VPN service die jouwe privacy respecteert is AirVPN een perfecte keuze. Als je echt puur gemak zoekt zal je wellicht iets verder moeten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *