Buffered VPN

7.38 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
7.5/10
Prijs
6/10
Betrouwbaarheid
8/10

Buffered VPN

Een ander opvallende eigenschap van Buffered VPN is dat ze enkel het OpenVPN protocol gebruiken, hierover later meer.

Kenmerken Buffered VPN

We schrijven deze Buffered VPN review omdat we vaak vragen krijgen over deze VPN service. Op deze pagina vind je dan ook alle belangrijke informatie aangaande Buffered VPN en ontdek je onze ervaringen zijn met deze aanbieder van VPN verbindingen. Je ontdekt op deze manier gemakkelijk of dit de VPN is die je wilt kopen of dat je voor een andere kiest.

Servers

Buffered VPN heeft op het moment van schrijven in meer dan 37 landen VPN servers staan. Het valt op dat het aantal servers over deze verschillende landen beperkt is. Hoewel we normaal gesproken voorstander zijn van meerdere servers per locatie lijkt het bij Buffered VPN geen probleem te zijn dat ze een beperkt aantal servers hebben.

Buffered VPN heeft de laatste jaren op servers ingeleverd. Dit is in onze ogen een slecht teken. Er zijn dus minder locaties beschikbaar, iets dat erop duidt dat het bedrijf niet verder investeert in een uitgebreidere service.

Gebruik van Buffered VPN

Buffered heeft voor MacOS en Windows een cliënt ontwikkeld om connectie te kunnen maken met de VPN servers van Buffered VPN. Deze ziet er goed uit en is gemakkelijk in het gebruik.

Inmiddels heeft Buffered VPN oo een app ontwikkeld voor zowel Android als voor iOS. Dit betekent dat je nu op tablets en smartphones ook gemakkelijk gebruik kunt maken van de VPN verbindingen die Buffered VPN aanbiedt.

Op Windows en MacOS

De cliënt software gemaakt voor Windows en MacOS ziet er gemakkelijk en recht door zee uit. Na het inloggen met de gegevens die je van Buffered VPN ontvangen hebt tijdens het afsluiten van een abonnement krijg je een overzicht van de verschillende locaties waar je verbinding mee kunt maken.

Buffered VPN server selecteren
Locatie selecteren

Verder kan je nog wat instellingen aangaande de connecties zelf instellen. Voor de meeste mensen zal dit waarschijnlijk hartstikke onnodig zijn, maar voor de gebruiker die iets meer eist van de mogelijkheden van de VPN service kan dit een welkome mogelijkheid zijn.

Buffered VPN instellingen
Instellingen kiezen

De software voor Windows en MacOS heeft al lange tijd geen grote updates meer ontvangen. Dit is zonde want op deze manier lopen ze inmiddels erg achter op de ontwikkelingen in de markt. Dit is een groot minpunt in deze Bufered VPN review.

Android

Buffered VPN heeft inmiddels een app uitgebracht voor Android. Waar je vroeger aan de gang moest met de OpenVPN Connect app is er nu een app ontwikkeld door Buffered. De Android applicatie ziet er goed uit, maar lijkt in de praktijk niet goed te werken.

Tijdens onze test hadden we vaak wat connectie problemen; verbindingen vielen vaak weg en waren niet stabiel. Ook lezen we in andere gebruikerservaringen dat zij last hebben van deze instabiliteit.

VPN voor iOS

De iOS app werk net als de Android app niet heel goed. We kregen tijdens het gebruik best wel regelmatig een grote vertraging. Verder is er ook geen kill switch in de app aanwezig, iets dat toch wel erg jammer is.

De app ziet er wel goed uit maar de functionaliteit blijft een groot stuk achter. Dat is echt zonde en een groot nadeel in onze ervaring met het testen van Buffered VPN.

Als alternatief kun je er voor kiezen om de app OpenVPN connect te gebruiken. Omdat Buffered VPN gebruik maakt van het OpenVPN protocol lijkt dit ook een goede oplossing. De app OpenVPN Connect is zeer stabiel en daarom een goede keuze om te gebruiken als VPN cliënt. Het instellen ervan is wel iets lastiger en kost ongeveer 10 minuten van je tijd.

Andere apparaten

Op de website van Buffered vind je ook uitgebreide handleidingen om een VPN verbinding op te zetten op tal van andere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan DD-WRT routers en Linux computers. De handleidingen zijn echt gemakkelijk te volgen en je kunt dus gemakkelijk Buffered VPN werkend krijgen op een groot aantal verschillende apparaten.

Privacy en beveiliging

De technische veiligheid van Buffered VPN is ruim voldoende te noemen. Er wordt zoals eerder gezegd alleen gebruik gemaakt van het OpenVPN protocol. Het open-source protocol dat volgens ons en vele andere en van de beste keuzes is als je een veilig VPN protocol zoekt.

In combinatie met het OpenVPN protocol wordt er gebruik gemaakt van AES256 versleuteling van de te verzenden en ontvangen data. Er wordt naar verluid gebruik gemaakt van 128 bit versleuteling. Dit is sterk genoeg maar kan beter, vandaar dat we de technische veiligheid een voldoende geven.

Qua privacy is Buffered VPN ook een aardige keuze. Zo opereert het bedrijf vanuit Hongarije, een land dat niet bij de zogenaamde Five Eyes Countries hoort. Dit betekent dat de overheid niet zomaar kan eisen dat er gegevens van gebruikers overlegd moeten worden met overheidsinstellingen.

Daarnaast wordt er aangegeven dat er beperkte logs worden bijgehouden. Deze logs zullen er voor zijn om de gebruikerservaring te verbeteren als dit nodig is. Zo wordt er bijvoorbeeld in de gaten gehouden wat de kwaliteit van de connecties is in zogenoemde connectie logs. Buffered VPN geeft zelf aan niks op te slaan over wat jij op internet doet via hun VPN servers.

Bittorrent en Buffered VPN

Het downloaden via Bittorrent protocol is via de servers van Buffered PVN toegestaan. Hetzelfde geldt voor het streamen via Popcorn Time dat in principe ook het Bittorrent protocol gebruikt.

De snelheden zijn ons inziens ook voldoende voor downloaden. Downloaden moet natuurlijk het liefst zo snel mogelijk gaan, daarom is de snelheid ook belangrijk wanneer we een VPN service beoordelen op downloaden gebied.

Netflix met Buffered VPN

Voorheen werkte het kijken naar Netflix via een Buffered VPN verbinding, je kon op die manier naar de Amerikaanse Netflix kijken. Inmiddels lijkt het erop dat Netflix de VPN verbindingen die vanaf Buffered VPN komen blokkeert en dat het Buffered VPN niet lukt om deze blokkades te omzeilen. Voor een VPN die dat wel kan kunnen we je aanraden om Surfshark te gebruiken.

Zoals we uitleggen op onze pagina VPN voor Netflix moet je er altijd rekening mee houden dat Netflix ook deze VPN service ontdekt en dus zal blokkeren. Dit is in de meeste gevallen een kat en muis spel. Andere VPN providers proberen snel een nieuw IP adres te regelen om zo de blokkades te omzeilen, Buffered VPN lijkt dit niet (meer) te doen.

Snelheid en stabiliteit

Over de snelheid zijn we echt positief verrast tijdens deze review over Buffered VPN. We hebben net als met de andere VPN services de snelheid getest terwijl we verbonden waren met een VPN server in Nederland. Op deze manier kan de optimale snelheid gegarandeerd worden.

Onze ervaring is gebaseerd op onze eigen ADSL verbinding van 60 mbit. Tijdens het testen hebben we eerst de snelheid getest zonder VPN verbinding, we haalden toen de volle snelheid. Terwijl we verbonden waren met de Nederlandse VPN server van Buffered VPN hadden we slechts een snelheidsverlies van 5%. Dit is echt zeer acceptabel en zul je tijdens dagelijks gebruik niet merken.

Kosten Buffered VPN

De prijs van Buffered VPN is aan de hoge kant,  je betaalt namelijk minimaal $4,12 per maand. Dit is wanneer je een abonnement direct voor 2 jaar afsluit. Wanneer je er voor kiest om abonnement voor 1 maand af te sluiten ben je veel meer kwijt, namelijk $12,99. Hieronder zie je de verschillende prijzen en bijbehorende voorwaarden.

Buffered VPN kosten

Dit is aanzienlijk hoger dan andere VPN services. De vraag is natuurlijk of het dit geld waard is. De service en mogelijkheden die Buffered VPN biedt zijn heel goed, maar volgens ons niet zoveel geld waard. Er zijn namelijk net zulke goede VPN services of zelfs betere die goedkoper zijn. Denk bijvoorbeeld aan CyberGhost en NordVPN.

30 Dagen gratis proberen

Omdat de prijs redelijk hoog is, is het fijn dat je Buffered VPN 30 dagen geheel gratis gebruikt kan worden. Wanneer je binnen 30 dagen aangeeft dat je je geld terug wilt is dit mogelijk. Wij vinden 30 dagen een meer dan redelijke termijn om de dienst uit te proberen. We raden je dan ook zeker aan dit te doen.

Conclusie

Buffered VPN is een service die haar zaken goed op orde heeft. De servers zijn snel en de verbindingen zijn stabiel en betrouwbaar. Een minpunt van Buffered VPN is de in onze ogen erg hoge kosten.

De software is gemakkelijk in gebruik en de handleidingen voor de verschillende devices zijn zeer goed te noemen. Onze conclusie na deze Buffered VPN review is dat je de service prima kunt gebruiken als je het geld er voor over hebt. Wel denken we dat er nog minstens net zulke goede VPN services zijn waar je minder voor betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *