Trust Zone

6.63 /10
Snelheid
8.5/10
Gebruiksvriendelijkheid
5/10
Prijs
6/10
Betrouwbaarheid
7/10

Trust Zone

Zo zijn er aanzienlijk minder VPN servers beschikbaar dan bij de top VPN services het geval is. Ook is er (nog)  geen software beschikbaar voor alle bekende besturingssystemen.

Zoals je kunt zien aan de naam is privacy voor Trust.Zone een belangrijk speerpunt. Dit bevestigen ze ook door als jurisdictie gekozen te hebben voor de Seychellen. Daarnaast geeft Trust.Zone zelf aan de ze er no-log belied op nahouden, dat ze dus niks bijhouden van wat hun gebruikers doen via het VPN netwerk.

Servers Trust Zone

Op het moment van schrijven heeft Trust Zone 170 servers verdeeld over 96 locaties. Deze locaties bevinden zich vooral in Noord-Amerika en Europa. Toch vind je op elk continent minimaal 1 locatie met 1 of meerdere servers, dit is een bijzondere eigenschap voor een VPN provider die er nog niet zo lang is.

Software van Trust Zone

Trust Zone heeft nog geen software ontwikkeld voor alle bekende besturingssystemen. Zo zijn er op dit moment geen apps van Trust Zone VPN beschikbaar voor MacOS en iOS. Wel vind je op de website van Trust Zone een duidelijke handleidingen om toch de VPN verbindingen van Trust Zone te kunnen gebruiken. Dit werkt wel, maar is verre van ideaal, zeker gezien het feit dat er andere VPN providers zijn die een applicatie aanbieden voor alle bekende besturingssystemen.

Wel heeft Trust Zone applicaties gemaakt voor Android en Windows.

Windows

De Windows Trust Zone VPN applicatie is net als de hele service gewoon erg basis. De software is gemakkelijk in het gebruik. Maar er valt weinig in te stellen binnen de instellingen. Wanneer je simpelweg een VPN zoekt kan het juist misschien wel fijn zijn dat de software gemakkelijk in het gebruik is.

Hieronder zie je 4 screenshots van de Windows VPN software van Trust Zone. Hier zie je van links naar rechts hoe de software eruit ziet als je verbonden bent. Daarnaast zie je de instellingen die dus wat beperkt zijn. Wel kun je nog een kill switch aanzetten en er voor kiezen om Trust Zone VPN automatisch te laten opstarten en verbinden. Daarnaast zie je weer een screenshot van het statusscherm dat Trust zone in de software heeft gebouwd en daarnaast zie je een serverlijst waarmee je kunt kiezen met welke locatie je wilt verbinden.

Trustzone Windows

Android

Voor Android heeft Trust Zone een app ontwikkeld die simpelweg te downloaden is in de Play Store van Google. Als je een abonnement hebt bij Trust Zone kun je inloggen op de app en gebruik maken van de VPN servers van Trust Zone VPN. Deze Android VPN app heeft eigenlijk precies hetzelfde uiterlijk als de Windows app. Je kunt hierboven dus zien hoe de app eruit ziet op een Android apparaat.

De app is net als de Windows app vrij beperkt maar werkt simpelweg naar behoren. Je kunt gemakkelijk kiezen met welke locatie je verbinding wilt maken en ook kun je gemakkelijk zien of de VPN verbinding actief is of nog gemaakt moet worden.

Na onze ervaringen na al die reviews valt de software in de Trust Zone VPN review eigenlijk best wel tegen. Er zijn heel veel VPN aanbieders met veel betere apps.

Privacy en beveiliging

Als beveiliging in de vorm van het versleutelen maakt Trust Zone VPN gebruik van 256-bit AES encryptie. Dit is een erg sterke versleuteling en je kunt er vanuit gaan dat deze encryptie niet gebroken wordt. Op dit vlak zit de privacy en beveiliging goed bij Trust Zone VPN.

Ook is het van belang dat in de software gedacht is aan de veiligheid van de VPN verbindingen. Zo is er een kill switch aanwezig in de hosting net zoals een DNS lek protectie optie. Deze 2 opties zorgen ervoor dat er niet per ongeluk buiten de VPN verbinding om informatie over jouw internetgedrag gelekt wordt.

Op Android is de kill switch optie of de DNS lek protectie niet aanwezig. Dit is weer jammer voor de mensen die grote waarde hechten aan veiligheid en privacy op een Android telefoon. Op onze pagina VPN test kun je kijken of of jouw verbinding veilig is, zo kun je ook zien of  de Trust Zone VPN informatie lekt.

Op de website wordt aangegeven dat er een no log policy is. Dit betekent dat Trust Zone VPN volgens eigen zeggen geen gegevens bijhoudt van wat gebruikers online doen. Dit lijkt volgens verschillende verhalen op het internet wel te kloppen.

Stabiliteit en snelheid

Tijdens onze tests voor deze review was de snelheid van Trust Zone prima. De snelheid was tijdens het testen ongeveer even goed als die van CyberGhost tijdens die review. Zo haalden we met een VPN verbinding met een server in Amsterdam van Trust Zone en snelheid van 135 Mbps en een upload van 31 Mbps. De maximale download en upload snelheid van onze internetverbinding zonder VPN is respectievelijk 251 Mbps en 37.2 Mbps

De stabiliteit van de VPN verbindingen was tijdens onze review periode ook prima te noemen. De verbinding is niet weg gevallen tijdens onze tests en dat is een goed teken. De snelheid leek wel eens te verschillen tijdens het gebruik.

Netflix en Trust Zone

Trust Zone is niet de beste keuze om te gebruiken als Netflix VPN. Tijdens onze test bleek dat de meeste servers niet werken in combinatie met Netflix.

We hebben een speciale pagina met VPN services die wel werken met Netflix. Als je een VPN provider zoekt  voor het kijken naar bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix dan raden we je aan op die pagina te kijken.

Torrents downloaden met Trust Zone VPN

Omdat Trust Zone helemaal geen logs bijhoudt van wat gebruikers doen is het veilig om je torrents te downloaden via een VPN verbinding van Trust Zone. Op de site geeft de VPN provider zelf ook aan dat ze vanwege deze reden nooit jouw gegevens kan overleggen met partijen die daar eventueel om zouden vragen.

De snelheid tijdens het downloaden viel bij ons echter tegen. Waar de snelheid in de test voor simpelweg browsen op orde was, blijkt het bij het downloaden vaak het geval dat de snelheid even weg valt. Dit resulteert in een lagere download snelheid, eenzelfde bestand downloaden gaat dus langzamer bij Trust Zone dan bij bijvoorbeeld NordVPN.

Kosten Trust Zone VPN

De prijs om abonnee te worden bij Trust Zone is gemiddeld te noemen. Net als bij de meeste andere VPN providers is het zo dat de omgerekende maandprijs lager wordt naarmate je het abonnement vooraf voor een langere periode afsluit. Trust Zone heeft nog een ander verschil tussen de verschillende pakketten: alleen bij het 2 jarige contract kun je met 5 apparaten tegelijkertijd gebruik maken van VPN verbindingen met 1 VPN account. Elk ander abonnement geeft je het recht slecht met 3 apparaten tegelijkertijd verbinding te maken. Dit vinden we eigenlijk aan de lage kant voor deze prijs, dit is een nadeel dat we tegenkomen in de review van Trust Zone.

Trust Zone kosten

Gratis testaccount

Bij Trust Zone is het mogelijk een test account af te sluiten. Hiervoor is het nodig om vooraf te betalen, dat is wel een goede actie. Dit gratis test account is 3 dagen te gebruiken en bovendien heb je een datalimiet van een gigabyte.

Conclusie: onze ervaring met Trust Zone

De ervaringen met Trust Zone zijn op zich aardig tot goed te noemen. De kwaliteit en stabiliteit van de verbindingen is in orde. Daarnaast is de encryptie die ze gebruiken geschikt voor het beveiligen van jouw privacy. Ook het feit dat ze geen logs bijhouden draagt natuurlijk bij aan een hoge mate van privacy.

De nadelen die we tegen kwamen in deze Trust Zone review zijn onder andere de software. Zo zijn er bijvoorbeeld geen apps beschikbaar voor iOS en MacOS, 2 veel gebruikte besturingssystemen. Daarnaast is de software voor Windows en de app voor Android die wel beschikbaar zijn wat beperkt. Er valt weinig in te stellen en het design is ook wat oud. Twee andere nadelen zijn is dat deze service niet goed geschikt is voor Netflix en dat de snelheden tijdens het downloaden wat tegen vielen.

Wij denken dat je voor hetzelfde geld en zelfs goedkoper een veel betere VPN kunt kiezen zoals bijvoorbeeld Surfshark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *