VyprVPN

7 /10
Snelheid
7/10
Gebruiksvriendelijkheid
8/10
Prijs
5/10
Betrouwbaarheid
8/10

VyprVPN

In de VyprVPN review lees je wat onze ervaringen zijn met deze service. Daarnaast vind je ook de praktische eigenschappen van deze provider. Op basis van deze gegevens kun je kiezen of deze VPN service bij je past.

Kenmerken VyprVPN

Het feit dat VyprVPN verdeeld is over 6 continenten en 700 servers verdeeld heeft over 43 landen is indrukwekkend. Dit betekent dat geoblokkades gemakkelijk te omzeilen zijn. Je hebt dus geen last van censuur door bedrijven en overheden. Er zijn ook servers in Nederland aanwezig, met deze VPN service kan je dus uitzending gemist vanuit het buitenland bekijken.

De meeste standaard protocollen worden ondersteund bij deze aanbieder: IPSec, OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP en Chameleon. Het laatst genoemde protocol is een protocol dat door Golden Frog zelf is geschreven. Dit betekent dat er met verschillende devices en besturingssystemen gemakkelijk verbinding gemaakt kan worden met de VPN servers van VyprVPN.

In deze review van VyprVPN hieronder lees je over de belangrijkste eigenschappen en voor en nadelen van deze provider. Ook ontdek je wat onze ervaring is met deze service, ook als is het een goede service, deze provider staat niet in ons lijstje van top VPN aanbieders. Na het lezen van deze review en onze ervaringen hopen we dat je kunt beslissen of VyprVPN bij je past of dat je meer vergelijkingen van VPN aanbieders moet maken.

Servers

Er zijn meer dan 700 VyprVPN servers die verdeeld zijn over 70 locaties. De locaties zijn over de hele wereld verdeeld, er is dus eigenlijk altijd een server in de buurt te vinden voor een snelle VPN  ervaring.

De servers verdelen automatisch de gebruikers over de verschillende servers binnen 1 locatie om de snelheid optimaal te houden voor de gebruikers. Op alle servers van VyprVPN kun je elk beschikbaar protocol gebruiken dat aangeboden wordt door deze VPN provider. Al met al lijkt VyprVPN de serverindeling en bijbehorende techniek goed voor elkaar te hebben.

Gebruik van de VPN dienst

Het gebruik van VyprVPN is gemakkelijk te noemen. Ze hebben voor de volgende besturingssystemen een client of gemakkelijke installatiehandleiding:

 • Windows
 • MacOS (mac computers)
 • iOS door middel van een app
 • Android door middel van een app
 • Sommige smart tv’s
 • Linux
 • Voor routers op Tomato MIPS/ARM framework en DD-WRT routers.

Na het aanmaken van een account op de website van VyprVPN krijg je de mogelijkheid om VyprVPN echt te downloaden en te installeren op de apparaten waar je een VPN verbinding voor wilt gebruiken. Het downloaden van VyprVPN is vanzelfsprekend gratis zodra je een abonnement bij de VPN service afgesloten hebt.

Zodra je de cliënt opstart kan je met je login gegevens inloggen. Vervolgens kan je kiezen met welke server je connectie wilt maken en gebruik maken van de VPN service zodat je anoniem surft en veilig bent voor kwaadwillende hackers.

Hieronder een tweetal screenshots van respectievelijk een Windows installatie en een iPhone app.

Vypr VPN op Windows en MacOS

Het valt in zowel de Windows als de MacOS software app op dat alles er uitermate simpel en strak uitziet. De software werkt uiterst intuïtief en het ook instellen van de mogelijke instelmogelijkheden spreekt voor zich. De software is een prima Mac & Windows VPN optie.

Over de instellingen gesproken: deze zijn vrij uitgebreid en er zitten echt nuttige functies tussen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat VyprVPN automatisch verbinding maakt met een VPN server wanneer er verbonden wordt met een onbekend wifi netwerk. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om per programma te bepalen of deze wel of niet via de VPN verbinding gaat.

VyprVPN Windows
2 schermen in Windows

In het screenshot zie je ook een tandwiel. Door te klikken op dat tandwiel kom je uit bij de overige instellingen. Hier kun je bijvoorbeeld de kill switch instellen zoals jij het wilt.

iPhone en Android apps van VyprVPN

Iphone vyprvpn
3 verschillende schermen van de Iphone app

Omdat VyprVPN de meest gebruikelijke protocollen ondersteunt is het ook makkelijk mogelijk om de VPN connectie op andere besturingssystemen te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan Linux. Hier zijn alleen geen gemakkelijk one-click install oplossingen voor. Je zult dan zelf de connectie moeten instellen met bijvoorbeeld OpenVPN.

Een ander voordeel is dat VyprVPN het IKEv2 protocol ondersteunt. Dit betekent dat het de VPN verbindingen op Apple apparatuur zoals iPad en iPhone goed en gemakkelijk werken.

Je router laten verbinden met een VyprVPN server

Een voordeel van het van je router een VPN client te maken is dat je elk apparaat binnen jouw lokale netwerk zonder extra software te installeren kan laten werken via een VPN verbinding. Dit kan omdat je router dan een beveiligde VPN verbinding, hetgeen betekent dat alle appparaten achter die router ook via data via de VPN verbinding versturen en ontvangen.

Het is niet mogelijk om alle routers dit installeren. Momenteel biedt VyprVPN ondersteuning voor de routers met de volgende firmware:

 • OpenWRT
 • DD-WRT
 • Tomato

Op de website van VyperVPN kun je de nodige bestanden downloaden om je router in te stellen als VyprVPN client. Let er op dat niet alle routers geschikt zijn om deze mogelijkheid op te installeren. Je router moet op 1 van bovenstaande besturingssystemen draaien. Het is natuurlijk atlijd mogelijk een geschikte VPN router aan te schaffen.

Privacy en beveiliging VyprVPN

Over de privacy en beveiliging zijn we iets minder tevreden. Zeker voor mensen die bijvoorbeeld Popcorn Time en/of torrent gebruiken om films te kijken of te downloaden komt deze service niet zo goed uit de bus. VyprVPN bewaart namelijk de datalogs voor 30 dagen, dit betekent in de praktijk dat ze gemakkelijk kunnen inzien wie er bijvoorbeeld bepaalde bestanden heeft gedownload via het bittorrent protocol (of elke andere manier). Er zijn ook gevallen bekend waarbij de VyprVPN klanten afsloot van hun netwerk omdat die illegale content zouden hebben gedownload. Voor een no-log vpn service kan je bijvoorbeeld Private Internet Access gebruiken.

Qua technische veiligheid zit het wel goed bij VyprVPN. De Pro en Premium account bieden beide 256bit versleuteling voor al het verkeer. Dit verkeer gaat zoals gezegd over de L2TP/IPSec, OpenVPN en Chameleon. Daarnaast hebben ze ook nog de VyperDNS service (daar wordt niet gelogd).

Kill switch functie

Gelukkig heeft VyprVPN een kill switch functie voor hun Windows en Mac OS X software geïntrigeerd. Met deze functie is het mogelijk om al het internetverkeer te blokkeren wanneer de VPN verbinding wegvalt. Met deze functie ben je er dus van verzekert dat er niet ongewenst data onversleuteld worden verzonden en niet direct vanaf jouw IP adres.

Split tunneling

Daarnaast is er nog handige functie die officieel split tunneling wordt genoemd. Hiermee kun je instellen welke programma’s wel enniet gebruik moeten en mogen maken van de VPN verbinding die door de VyprVPN software wordt opgezet. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om al het downloaden via een VPN verbinding te laten verlopen terwijl je voor het normaal surfen en kijken naar bijvoorbeeld Netflix via de standaard verbinding blijft doen.

Automatisch met VPN verbinden

VyprVPN heeft een aantal, in onze ogen, goeie opties om de software betrouwbaar te maken. Dit las je al in het stuk over de VyprVPN windows software. Op een Windows en Mac computer kun je namelijk instellen dat de software automatisch verbinding met een VPN server maakt wanneer het systeem opstart. Je kan er zelfs voor kiezen om dat alleen te doen wanneer je een onbekend wifi netwerk gaat gebruiken. Mocht de verbinding wegvallen zal er automatisch geprobeerd worden om een nieuwe verbinding met de VPN server te maken. Daarnaast is er voor deze systemen een kill switch, die blokkeert al het internetverkeer zolang er geen verbinding met de VPN is.

Op de Android en iPhone apps werkt het iets anders. Wanneer je telefoon overnieuw moet opstarten zul je handmatig VyprVPN moeten starten. Bij de Android VPN app kan je dan wel instellen dat die automatisch verbinding maakt een VPN als je op een wifi netwerk gaat, bij de Iphone is dit niet het geval. Bij de Iphone zal je altijd handmatig verbinding moeten maken als je de VPN verbinding wilt gebruiken. Tevens hebben de apps voor beide smartphone besturingssystemen geen kill switch.

Snelheid en stabiliteit

VyprVPN claimt dat ze 1 van de snelste VPN servers hebben. Deze claim wilden we graag verifiëren en hebben de snelheden dus van de verbindingen via VYPRvpn getest. Ook delen we in onze ervaring met de stabiliteit van de service.

Om de snelheid te testen hebben we een VYPRvpn server in de buurt gekozen. Dit om de snelheid niet negatief te laten beïnvloeden vanwege een fysieke afstand tot de VPN server. De snelheid blijft inderdaad erg goed zijn. Op onze verbinding van 60 Mbit/s hielden we uiteindelijk 55 Mbit/s over voor het downloaden. Dit maakt niet hun claim waar dat ze de snelste zijn, maar het is zeker een zeer acceptabele snelheid.

De verbindingen met de verschillende servers die we getest hebben waren ook zeer stabiel. Wij hebben niet mee gemaakt dat er een VPN verbinding zomaar verloren ging.

Torrents downloaden met VyprVPN

VyprVPN claimt netwerkverkeer niet te controleren noch te filteren op bepaalde toepassingen. In de praktijk betekent dit dat je via alle servers van VyprVPN in staat bent om torrents te downloaden. Anoniem downloaden is dan ook een belangrijke functie voor veel gebruikers van de VyprVPN services.

Een VPN gebruiken om anoniem te downloaden is zeer raadzaam. Zeker met het oog op eventuele boetes die er komen voor mensen die via torrent downloaden.

Kosten voor VyprVPN

Net zoals de meeste VPN services heeft VyprVPN een keuze in wat voor VPN account en dus bijbehorend abonnement je af wilt sluiten. Er is een basis abonnement en het premium abonnement.

Het basis pakket heeft minder uitgebreide opties dan het premium abonnement. Veel mensen zullen voldoende hebben aan de functionaliteit in die je krijgt bij het basis abonnement, de opties worden hieronder verder toegelicht. Hieronder vind je een afbeelding met de beschikbare pakketten:

Kostenn VyprVPN

Zoals je kunt zien biedt VyprVPN 2 verschillende pakketten aan. Afhankelijk van het abonnement zijn er verschillende eigenschappen en limieten aan de mogelijkheden.

 • VyprVPN: Bij het basis abonnement kun je met 3 apparaten tegelijk verbinden met een VPN server van VyprVPN. Dit is in de meeste gevallen meer dan genoeg, je kunt bijvoorbeeld met je computer, je telefoon en je tablet tegelijk met een VPN verbonden zijn. Er is geen datalimiet voor dit abonnement, het is dus ook geschikt voor de intensieve gebruiker. Ook heb je toegang tot voldoende veilige protocollen. Alleen het door VyprVPN zelf ontwikkelde Chameleon protocol is niet te gebruiken bij VyprVPN basis.
 • VyprVPN premium: Het grootste voordeel van het premium abonnement is dat je 5 gelijktijdige VPN verbindingen mag opzetten. En ook mag je gebruik maken van Chameleon protocol. Dit protocol zou moeilijker te detecteren zijn zodat VPN blokkades geen zin meer hebben. Zo zou je bijvoorbeeld in China alsnog een VPN kunnen gebruiken en detecteert Netflix dit ook niet. In de praktijk blijkt echter dat Netflix het Chameleon protocol wel herkent en dus ook kan blokkeren.

Beide pakketten kunnen per maand of per jaar afgesloten worden. De prijs van beide abonnementen is lager per maand wanneer je kiest om het abonnement direct voor een jaar af te sluiten.

Voor een vergelijkbare dienst waar je minder voor betaalt zou je ook nog kunnen kiezen voor Surfshark. De prijs van VyperVPN is als je kijkt naar andere VPN aanbieders van dezelfde kwaliteit vrij hoog te noemen. De prijzen van andere aanbieders zijn afgelopen jaren gezakt terwijl VyprVPN niet veel aan de prijs heeft gedaan.

Netflix unblocked met VyprVPN

VyprVPN geeft zelf aan dat Netflix het gebruik van het VyprVPN Chameleon protocol niet herkend en dus niet kan blokkeren. Dit betekent dat je ook naar de Amerikaanse Netflix zou moeten kunnen kijken. Tijdens deze reviewperiode bleek dat dit toch wel tegenviel. Het werkte een paar keer maar later bleek dat het VyprVPN Chameleon protocol niet altijd de Netflix blokkade kan omzeilen. Ook met andere protocollen lukte dit niet.

VyprVPN is wat ons betreft dus zeker niet de beste VPN provider voor het kijken naar Netflix. Er zijn simpelweg andere VPN services die de blokkades van Netflix wel kunnen omzeilen.

Conclusie, onze ervaring met VyprVPN

Zoals je hebt kunnen lezen in deze review is VyprVPN voor snelheid een hele goede keuze. Qua veiligheid en privacy is er nog wel af te dingen, zo is de log policy in onze ogen veel te losjes. VyprVPN is wel prima geschikt als je bijvoorbeeld alleen op een veilige manier openbare wifi netwerken wilt gebruiken of geografische geblokkeerde content wilt bekijken. Wanneer je de VPN dienst wilt gebruiken om anoniem Torrents te downloaden wil je waarschijnlijk nog even verder kijken. Er zijn dan goedkope en betere opties beschiktbaar zoals CyberGhost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties op “VyprVPN

 1. Martin

  Heb alles geinstaleerd en eindig met het scherm Verbinding verbreken met Spanje als land. Laatste klopt ik woon in Spanje.
  Dan weet ik niet wat ik verder moet. Dus NPO-online opgestart maar die weigert me omdat ik in Spanje woon.
  Heb ik iets gemist???

  1. VPN diensten

   Het is van belang dat je een Nederlandse server kiest om verbinding mee te maken. Vervolgens ga je naar de NPO app of website en zal deze werken.

 2. Groeneveld

  Ik ben al jaren een gebruiker van vypr en zeer Tevreden! Maar nu kan ik Netflix en vypr niet samen meer gebruiken. Hebben jullie een oplossing?

  1. VPN diensten

   Torguard staat zeer goed bekend als vpn oplossing die wel werkt om Netflix te bekijken. Je kunt daar namelijk een dedicated ip aanvragen dat er voor zorgt dat Netlix je niet kan blokkeren van hun dienst.