Torguard

6.88 /10
Snelheid
8.5/10
Gebruiksvriendelijkheid
6/10
Prijs
6/10
Betrouwbaarheid
7/10

Torguard

Dit doen ze door onder andere door het aanbieden van Socks5 proxies en op alle servers Torrent downloads toe te staan. Ook hebben ze bijvoorbeeld een tool op de website die controleert of je ip adres echt verborgen is, dit kan je dan checken door een torrent van hen te downloaden.

Kenmerken

De VPN verbindingen met Torguard kunnen met verschillende protocollen tot stand gebracht worden. OpenVPN, L2TP, PPTP en IPsec worden ondersteund door deze VPN service.

Verder geeft de dienst zelf aan dat ze helemaal geen logs bijhouden van hun gebruikers. Ideaal voor mensen die een VPN dienst willen gebruiken voor de privacy, hetgeen torrent downloaders sowieso willen natuurlijk.

Lees hieronder verder voor een uitgebreide review van Torguard. Je ontdekt wat onze ervaringen met deze VPN is tijdens onze uitgebreide testen.

Servers

Torguard heeft meer dan 3000 verdeeld over 55 landen. Dit is een flink aantal servers verdeeld over aardig wat landen vergeleken met andere VPN services. Wat ons positief verraste tijdens deze review is dat de service ook servers heeft staan in landen waar je bij andere aanbieders geen servers kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Saudi Arabië, Egypte, Vietnam en een aantal andere landen.

Dedicated IP adres

Het is mogelijk om bij Torguard een dedicated IP adres af te nemen. Dit is interessant voor mensen die hun IP-adressen moeten whitelisten om toegang te krijgen tot bepaalde services online. Ook wanneer je jouw thuisnetwerk wilt alleen wilt openstellen voor bepaalde IP-adressen is dit een zeer interessante optie.

Gebruik van Torguard

Sinds 2018 heeft Torguard software voor alle bekende besturingssystemen. Voorheen was er alleen een VPN software client voorhanden voor Windows. Inmiddels hebben ze dat verbeterd en kun je voor zowel iPhone (iOS), Android, Linux en Windows apparaat een software client downloaden. Met zo een VPN client kun je gemakkelijk de instellingen omtrent de VPN instellen en kun je gemakkelijk verbinding maken met Jouw VPN server naar keuze.

Windows

De software voor Windows van Torguard is simpel maar doeltreffend. Het design is simpel en misschien wat ouderets, maar alle nodige functies vind je terug in de software. Je kunt gemakkelijk kiezen welk van de beschikbare protocollen je wilt gebruiken. En bovendien kun je gemakkelijk kiezen met welke VPN server je wilt verbinden.

Hieronder zie je de Windows software die te downloaden is van de Torguard website en wij gebruikt hebben deze review.

Torguard op windows
Torguard op windows

Voor MacOS is er ook software ontwikkeld die erg lijkt op de Windows variant. Simpel maar de functies die je er op ziet werken allemaal prima en eenvoudig. Een groot gemis in MacOS applicatie is het gebrek aan een kill switch. Op de Torguard website is wel een uitleg terug te vinden hoe je een script kunt installeren dat functioneert als kill switch, maar dat is natuurlijk verre van ideala.

Torguard op je mobiel

Zoals gezegd: Torguard heeft sinds kort ook applicaties voor iPhones, iPads en Android apparatuur. Deze apps zijn net als de Windows client erg basix maar werken simpelweg naar behoren. Het is al een flinke vooruitgang van Torguard dat er applicaties voor de mobiele besturingssystemen zijn.

Android

iOS

Torguard in de browser

Voor Firefox en Chrome heeft Torguard een uitbreiding van de browser gemaakt. Met deze extensie voor Chrome en add-on voor Firefox is het mogelijk VPN verbindingen vanuit de browser te gebruiken of te beheersen. Je kunt met deze browser uitbreidingen een locatie kiezen en gemakkelijk verbinden met een VPN server van Torguard en de verbinding verbreken.

Privacy en beveiliging Torguard

Zoals de naam al doet vermoeden is TorGuard gemaakt met de bittorrent downloaders in het achterhoofd, het is een echte torrent VPN. Dit houdt direct in dat er goed rekening gehouden moet worden met bijbehorende privacy en beveiliging. Je wilt immers niet dat partijen kunnen zien dat er vanaf jouw ip adres torrent content wordt gedownload of geüpload. We hebben speciaal een pagina gemaakt die uitlegt wat een VPN precies is en hoe deze werkt.

De privacy maatregelen zijn dan ook goed te noemen. Er worden geen logs bijgehouden, niet van regulier internet verkeer en ook niet van download verkeer. De betaalgegevens worden wel bijgehouden, maar omdat er de mogelijkheid is om met Bitcoin te betalen kan dit ook relatief anoniem en moeilijk aan de klant te koppelen.

Ook het technische aspect van de beveiliging zit goed in elkaar. Er wordt gebruik gemaakt van de 256-AES of 128 bits. Er zijn sterkere encrypties maar voor de downloader of internetgebruiker is dit meer dan voldoende. Sterkere encryptie kan tevens de snelheid negatief beïnvloeden.

Speciale VPN dienst voor Torrent gebruikers

Laten we eerlijk zijn, er is een grote groep mensen die gebruik maakt van het Bittorrent protocol om content te downloaden. Dit kan zowel legaal als illegaal zijn. Het is hoe dan ook niemand anders zijn of haar zaak om inzicht te krijgen in hetgeen jij downloadt, anoniem downloaden is in onze ogen een recht. Ook is deze service dan ook perfect geschikt voor het kijken naar Popcorn Time dat ook gebruikt maakt van het Torrent protocol.

Torguard biedt naast de standaard VPN verbinding bij sommige pakketten ook speciale anonieme BitTorrent proxy. In de bekende Torrent client’s (uTorrent, Vuze enz) kan je instellen dat je gebruikt wilt maken van deze proxys. Je verkeer zal dan over 40 verschillende servers worden verstuurd en zo goed als onmogelijk naar jou te herleiden zijn. Voor deze review hebben met Torguard via torrent een Ubuntu installatie iso gedownloaden en dit ging erg snel en gemakkelijk.

Hieronder zie je hoe je Torguard bittorrent proxy instelt bij de verschillende client’s.

Snelheid Torguard VPN

De snelheid van het Torguard netwerk is erg goed te noemen. We hebben verschillende test uitgevoerd vanaf verschillende landen. Dat de snelheid goed is is natuurlijk belangrijk voor diegene die de connectie met name willen gebruiken voor downloads en uploads.

Je kunt zelf de snelste connectie vinden door te verbinden met de verschillende servers en dan een speedtest te doen.

Bittorrent en Torguard

Zoals de naam al doet vermoeden is Torguard zeer goed geschikt om te downloaden via Bittorrent. De dienst houdt zoals gezegd geen logs bij en het torrent protocol over de servers is vanzelfsprekend toegestaan. De snelheid is ook prima te noemen, iets wat natuurlijk erg belangrijk is bij het downloaden en uploaden.

Socks5

Ook heeft Torguard de mogelijkheid om je torrent verkeer via een Socks5 proxy te laten verlopen. Met de Socks5 proxies van Torguard wordt je download over tot wel 200 ip’s geregeld verdeeld over 6 verschillende landen.

Netflix en Torguard

Torguard probeert op haar eigen manier de VPN blokkades te omzeilen. Enige tijd terug heeft Torguard besloten dat ze niet constant de gedeelde IP-adressen gaan aanpassen. Ze hebben er voor gekozen om dedicated IP adressen uit te geven aan hun gebruikers. Hier betaal je extra voor maar is wel 1 van de meest duurzame methodes om Amerikaanse Netflix te kijken zonder dat je keer op keer geblokkeerd worden. Althans dat is de theorie.

Onze ervaring met Torguard in combinatie met Netflix is namelijk dat het lang niet altijd werkt, ook niet met een dedicated IP adres. De klanten service van Torguard kon ons daar ook niet verder mee helpen. Dit is eigenlijk erg kwalijk, zeker wanneer je bedenkt dat we betaald hebben voor dat extra IP adres.

Met Torguard de Netflix VPN blokkade omzeilen werkt dus niet (goed). Als je een VPN service zoekt waarmee je de Amerikaanse Netflix wel in Nederland kunt kijken denk dan bijvoorbeeld aan ExpressVPN.

Torguard kosten

De prijzen zijn zeer vergelijkbaar met de prijzen dan andere VPN aanbieders. Ook de opbouw in prijzen is ongeveer gelijk: voor hoe langer je een abonnement direct afneemt, des te lager de prijs van het abonnement wordt. Zo is het mogelijk dat wanneer je een abonnement van 1 jaar neemt omgerekend een bedrag van $4,99 per maand betaald. Dit vinden wij een hoge prijs voor een gemiddelde VPN service zoals Torguard dat is.

Hieronder zie je een screenshot van de website van Torguard met een overzicht van de prijzen inclusief de bijbehorende prijzen.

Torguard kosten

Naast de VPN service die aangeboden wordt zijn er ook nog andere diensten die aangeboden worden. Zo zijn er voor bijvoorbeeld een anonieme proxy service en een anonieme mailservice die ook aangeboden worden door hetzelfde bedrijf. Hier worden aparte kosten voor berekend.

Je kunt voor een flinke meerprijs een dedicated IP aanvragen, dan zul je dus altijd met hetzelfde IP adres van een VPN server connectie kunnen maken. Op deze manier kan je bijvoorbeeld een IP adres van de service whitelisten zodat je toegang via een VPN verbinding kunt hebben in bijvoorbeeld een server.

Conclusie, onze Torguard ervaring

Torguard lijkt na grote aanpassingen afgelopen maanden een echte serieuze VPN service te bieden. Zo hebben ze een groot aantal extra servers aangeschaft. Ook zijn er software en apps beschikbaar voor de meest voorkomende besturingssystemen. En dit alles kan extra beveiligd gebeuren door een firewall en/of SSH tunnels. Tijdens onze review hebben we dit allemaal getest en het werkte allemaal goed.

Daarnaast geldt dat er no-log beleid bestaat bij de server. Dit verklaard mede de naam tor in de naam van de dienst. Ze willen namelijke maximale bescherming voor diegene die bijvoorbeeld het Bittorrent protocol content downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Torguard

 1. Stevie Soegito

  Geachte heer/mevrouw,

  Een vraagje, wanneer je een maandabonnement afsluit zit je dan vast aan elke maand of is dit opzegbaar na die maand?

  Kan de betaling ook via IDeal?
  Wat kost een maandabonnement?

  Met vriendelijke groet,

  1. VPN diensten

   Je kunt het abonnement dan inderdaad elke maand opzeggen. Het betalen is inderdaad mogelijk via iDeal. De prijs van een maandabonnement ligt momenteel op $9,99 per maand. Wanneer je een abonnement voor langer afsluit, bijvoorbeeld een jaar, dan zijn de kosten per maand lager.