StrongVPN

5.75 /10
Snelheid
5/10
Gebruiksvriendelijkheid
5/10
Prijs
7/10
Betrouwbaarheid
6/10

StrongVPN

Kenmerken

Ook gebruikt deze groep de service massaal om content uit het eigen land te kunnen kijken. Daarnaast staat StrongVPN bekend om haar goede klantenservice die 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar. Op de support desk zitten kundige mensen die je snel en adequaat kunnen helpen met een eventueel probleem waar je tegen aan loopt.

Servers

De dienst heeft meer dan 650 servers verdeeld in meer dan 20 landen. Dit is een indrukwekkend aantal. Echter; wanneer je op de kaart kijkt op de website van Strong VPN zie je direct dat de wereldwijde dekking nogal tegenvalt. Zo vind je in Afrika geen enkele server, in Australië maar 1 locatie met servers en in Zuid-Amerika maar 2 locaties met servers. De protocollen zijn overigens erg beperkt. Je kunt alleen gebruik maken van OpenVPN en PPTP. IPSec IKEv2 L2TP en SSTP. OpenVPN is altijd een zeer goede en veilige keuze. Ook het feit dat er een shared ip adres gebruikt wordt voor de VPN cliënts betekent dat je privacy goed gewaarborgd is bij StronVPN.

StrongVPN gebruiken

StrongVPN heeft voor de veel gebruikte devices en besturingssystemen een applicatie of programma ontwikkeld om het zo gemakkelijk mogelijk te kunnen gebruiken. Als 1 van de weinige heeft StrongVPN ook een app gemaakt voor het Windows Phone besturingssysteem. Een smartphone die op Windows werkt kan dus ook gebruikt worden om gemakkelijk een VPN  te verbinden. Het gebruikersgemak zien wij als een voordeel in deze review. Hieronder zie je een aantal screenshots van de StrongVPN software op de verschillende devices en besturingssystemen zodat je een idee krijgt hoe je de service zou kunnen gebruiken. Als je graag een foto ziet van een specifiek besturingssysteem of device dan horen we dat graag in de opmerkingen onderaan deze pagina.

Iphone

De app van StrongVPN voor de Iphone is gemakkelijk te gebruiken. Hieronder zie je een afbeelding die duidelijk maakt hoe de interface eruit ziet.

StrongVPN Iphone app interface
StrongVPN Iphone app interface

Vanuit de app kan je gemakkelijk de verschillende functies gebruiken. Zo kan je gemakkelijk een verbinding maken en de server gebruiken die je graag wilt. Een andere handige optie is dat je in de app zelf ondersteuning kunt krijgen van medewerkers van Strong VPN. Deze ondersteuning is 24 uur per dag, elke dag van het jaar in te schakelen. De applicatie voor de Android telefoon ziet er ongeveer gelijk uit. Deze is net zo gemakkelijk in gebruik en scoort net als de Iphone app hoge ogen bij ons.

Windows  software

Ook de computer software voor Mac en Windows computers steekt goed in elkaar. Je merkt echt dat StrongVPN een oplossing probeert te bieden die voor eenieder werkbaar is. Hieronder zie je enkele screenshots van de software zoals deze op de computer of laptop eruit ziet. De interface is zeer eenvoudig en geeft weinig opties weer. Toch is het mogelijk om vanuit dat ene schermpje alle instellingen te gebruiken die je zou willen gebruiken. Zie gemakkelijk of je verbonden bent de keuze voor de server en het protocol dat je wilt geruiken zijn allemaal beschikbaar. Daarnaast heb je, net als bij de apps, de mogelijkheid om direct contact op te nemen met de ondersteuning afdeling van StrongVPN.

Windows software voor StrongVPN
Windows software voor StrongVPN

Automatisch connectie maken niet mogelijk

De StrongVPN software heeft van zichzelf geen mogelijkheid om automatisch verbinding te maken bij bijvoorbeeld het opstarten van je pc. Wel is er een Kill switch mogelijkheid die, wanneer je de VPN verbinding verliest, er voor zorgt dat al het internetverkeer geblokkeerd wordt.

De privacy en beveiliging van StrongVPN

Over de privacy kunnen we vrij kort zijn, deze is niet zo goed als bij partijen als bijvoorbeeld IPVanish of Private Internet Access. StrongVPN geeft aan dat ze de volgende zaken standaard loggen:

  1. Tijd, datum en locatie en verbinding
  2. Duur van de verbinding
  3. Hoeveel data die verstuurd en ontvangen worden tijdens een connectie

Daarnaast staat er in de privacy policy dat ze ook data van gebruikers aan geaffilieerde bedrijven mogen geven/verkopen. Wij zijn hier vanzelfsprekend geen voorstander zijn. Daarnaast zijn er situaties bekend waarin gebruikers van de service werden afgesloten omdat betreffende gebruikers Torrent bestanden aan het downloaden waren. Ze geven overigens zelf ook aan dat wanneer er een klacht van DMCA komt dat ze uitzoeken wie deze gebruiker is en deze vervolgens afsluiten van de service. Daarnaast zijn er maar 2 protocollen te kiezen waarvan er 1 PPTP is. PPTP wordt gezien als een zeer onveilig en gemakkelijk te kraken protocol. Gelukkig is er wel OpenVPN beschikbaar dat wordt gezien als een zeer veilig protocol. De conclusie is dat we StrongVPN niet zullen aanraden als je je surfgedrag anoniem wilt maken. We vinden het privacybeleid eigenlijk een groot minpunt van de service.

Snelheid van de servers

De snelheid van de StrongVPN is in Nederland prima te noemen. Zeker omdat er in Nederland en de rest van Europa voldoende servers te zijn behaal je in Europa altijd wel een goede snelheid zover wij kunnen zien. Wij hebben echter ook een test laten uitvoeren door iemand in Afrika en in Azië. Hierbij moet worden opgemerkt dat de snelheden een stuk trager waren. Dit heeft er mee te maken dat er op die plekken veel minder servers in de buurt zijn geografisch gezien. Daar verloren onze testers tot wel 50% van de originele snelheid.

Netflix met StrongVPN

De dienst is zoals gezegd voornamelijk gericht op expats. Er zijn veel mensen die vanuit Azie en voornamelijk China een VPN nodig hebben. Één van de redenen dat veel expats een VPN dienst gebruiken is omdat ze graag willen genieten van de Netflix versie uit hun thuisland. Een andere populaire Netflix is de Amerikaanse Netflix vanwege het simpele feit dat die de meeste videocontent te bieden heeft. Netflix probeert echter verbindingen die VPN servers binnen te komen te blokkeren. Er zijn maar enkele VPN services die deze pogingen van Netflix kunnen omzeilen; deze kun je vinden op onze Netflix VPN pagina. StrongVPN blijkt in ieder geval niet in staat om de VPN blokkade van Netflix te omzeilen. Als je een VPN zoekt om Netflix te kunnen kijken zul je nog even verder moeten kijken een andere VPN dienst die wel werkt met Netflix.

Kosten StrongVPN

StrongVPN is vergeleken bij andere VPN diensten gemiddeld geprijsd, daar kunnen we kort over zin. Ze hebben de prijsstelling recent aangepast en zeer simpel gemaakt. Zo is er de keuze tussen 2 pakketten. Je kunt kiezen voor een maandabonnement of een jaarabonnement. Het enige verschil in de 2 pakketten is de prijs: het jaarabonnement is een stuk goedkoper. Je betaalt dan namelijk maar  $4,85 per maand. Terwijl een abonnement dat elke maand verlengd moet worden wel $10 per maand kost.

Conclusie

De VPN dienst wordt voornamelijk gebruikt door expats die in landen aan het werk zijn waar internet niet zo vrij is. Zo zijn er bijvoorbeeld veel Amerikanen die in China werkzaam zijn die kiezen voor StrongVPN. Ook kan de service prima gebruikt worden wanneer je wilt dat je internet verkeer versleuteld verstuurd wordt, ideaal als je bijvoorbeeld vaak op publieke netwerken aan het werk bent. De prijs vinden wij wel erg hoog, vergeleken met andere aanbieders in waar we een review van hebben kost StrongVPN in onze ogen te veel. In ruil daarvoor krijg je wel een hele goede klantenservice en software die erg gemakkelijk werkt. Als je veel waarde hecht aan je privacy kan je waarschijnlijk ook beter kijken naar een andere VPN dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *