Anonymous VPN

4 /10
Snelheid
3/10
Gebruiksvriendelijkheid
5/10
Prijs
5/10
Betrouwbaarheid
3/10

Anonymous VPN

Anonymous VPN is met name erg bekend worden door de samenwerking met Popcorn Time. Deze illegale streamingdienst promoot Anonymous VPN in de software die zij uitbrengen, ook om daar zelf het nodige aan te verdienen.

Kenmerken Anonymous VPN

In deze Anonymous VPN review testen we de service op verschillende belangrijke eigenschappen. Aan de hand van onze ervaring met Anonymous VPN kun jij beslissen of deze VPN bij jou past.

Servers AnonymousVPN

Anonymous VPN heeft servers verdeeld over 25 landen. Dit is in vergelijking met sommige andere VPN aanbieders niet bijster veel. Dit is niet perse heel erg maar wanneer je veel reist adviseren we een VPN te kiezen met meer serverlocaties zodat je overal een snelle VPN verbinding tot je beschikking hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan ExpressVPN.

De servers staan voornamelijk verdeeld over Europa, Azië en Noord Amerika.Wanneer je je in 1 van deze werelddelen bevindt is er dus altijd wel een server vlakbij voor een zo optimaal mogelijke snelheid.

Anonymous VPN heeft de afgelopen tijd ook geen update meer gedaan aan serverpark dat ze hebben. Dit betekent dat er geen groei meer inzit, dit geeft ons de indruk dat de partij niet meer aan innovatie doet en zodoende wat achterloopt op andere VPN aanbieders.

Software van Anonymous VPN

Anonymous VPN heeft tot dusver niet voor alle besturingssystemen software of een app ontwikkeld. Momenteel zijn client applicaties voor de volgende besturingssystemen: Windows, OS X (mac computers) en voor Android. Dit betekent dat er geen app is voor je iPhone of iPad.

De software die beschikbaar is goed te gebruiken. Het is een standaard stukje software dat nergens in uitblinkt maar doet wat het moet doen. Dit geldt eigenlijk voor alle besturingssystemen.

Tijdens deze review van Anonymous VPN is onze ervaring dat de software simpelweg werkt. We hebben hier geen op of aanmerkingen over.

Popcorn Time en Anonymous VPN

De VPN service is met name zo bekend vanwege de samenwerking met Popcorn Time. In de software van Popcorn Time wordt namelijk vaak vermeld dat je een VPN moet gebruiken als je Popcorn Time gebruikt. Tegelijkertijd wordt Anonymous VPN aangeraden om te gebruiken.

Wij vinden echter dat er betere VPN services zijn dan Anonymous VPN voor het gebruik met Popcorn Time. Dit vanwege de relatief lage snelheden die je krijgt met een VPN verbinding via een Anonymous VPN verbinding. Daarover later meer in deze review.

Privacy en beveiliging

Normaal gesproken zijn privacy en beveiliging al van het grootste belang bij een VPN service. Maar bij een service die de naam “Anonymous” draagt zou dit extra belangrijk moeten zijn.

AnonymousVPN draagt deze kernwaarde op verschillende manieren uit. Zo zijn ze bijvoorbeeld op de Seychellen gevestigd. Een land waar de privacy wetgeving belangrijk is en waar de overheid niet meekijkt naar het internetgedrag van inwoners of mensen die internetdiensten aanbieden.

Kill switch

Ook heeft de software van Anonymous VPN een kill switch. Dit zorgt ervoor dat het internetverkeer wordt gestopt wanneer de VPN verbinding weg valt. Deze optie zorgt ervoor dat er niet per ongeluk privacy gevoelige informatie buiten de VPN tunnel wordt verzonden.

Log beleid

Anonymous VPN zegt geen logs bij te houden van het internetgedrag van haar abonnees. Dit betekent in de praktijk dat zij geen informatie kunnen overleggen met wie dan ook als er om gevraagd wordt.

Anonymous VPN en downloaden

Zoals gezegd wil deze VPN service en VPN zijn die de anonimiteit van haar gebruikers kan garanderen. Dit is extra interessant voor mensen die downloaden en een boete willen voorkomen.

Anonymous VPN weet dit natuurlijk en laat het downloaden van torrent en nieuwsgroepen toe via haar servers. De snelheid is jammer genoeg niet zo hoog, dit betekent dat downloaden langer duurt. En dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Wat voor sommige torrent downloaders interessant kan zijn is dat Anonymous VPN socks5 verbindingen beschikbaar stelt voor haar gebruikers.

Snelheid en stabiliteit Anonymous VPN

Dit is slecht nieuws. Onze ervaringen met de verbindingen met de servers van Anonymous VPN zijn ronduit slecht te noemen. Er bleef maar een derde van onze originele internetsnelheid over.

Daarnaast bleken de verbindingen ook helemaal niet stabiel het laden van een webpagina leek nooit te worden afgemaakt. Daarnaast ging het streamen van video’s gepaard met erf veel buffertijd en dus schokkerig beeld.

Misschien hadden we pecht tijdens deze Anonymous VPN review. Maar onze ervaring met de snelheid van Anonymous is slecht te noemen.

Kosten Anonymous VPN

De kosten voor een Anonymous VPN abonnement zijn prettig eenvoudig opgezet. Zo zijn er in feite 3 smaken waaruit je kunt kiezen. Je kunt een abonnement voor 3 dagen, 1 maand of 1 jaar afsluiten.

Een jaarlijks abonnement is omgerekend naar een maandbedrag de goedkoopste optie. Dan betaal je namelijk $5,75 per mand. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende abonnementen inclusief prijzen.

De prijzen zin vergeleken met andere VPN Providers gemiddeld te noemen. We vinden de prijs-kwaliteit verhouding slecht. Voor een lager bedrag heb je ons inziens een veel betere VPN service. Bijvoorbeeld bij NordVPN.

Conclusie Anonymous VPN

Anonymous VPN heeft grote bekendheid vanwege de samenwerking met Popcorn Time. Zij promoten deze VPN service in hun illegale streaming programma. Deze bekendheid is volgens ons onterecht. De VPN service is namelijk helemaal niet indrukwekkend en doen ze weinig tot niets aan vernieuwing.

De service presteert zeer matig op verschillende vlakken. Zo is de snelheid slecht en heeft de software weinig handige functies. Onze ervaring is dat de verbindingen met de VPN servers ook niet bepaald stabiel zijn. Wanneer je een goede VPN service zoekt raden we je dan ook aan om even verder te kijken dan Anonymous VPN. Bekijk onze lijst met alle VPN aanbieders voor een overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Anonymous VPN