VPN Nederland

8.5 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
9/10
Prijs
9/10
Betrouwbaarheid
8/10

VPN Nederland

VPN Nederland overzicht

? Beoordeling: ⭐8.5/10
?️ Servers: Onbekend aantal servers in 23 landen
?️ Logs: No-logs beleid
? Gelijktijdige verbindingen Onbeperkt 
? Protocollen WireGuard, IKEv2, OpenVPN met AES-256-encryptie
? Streamen:  Netflix, NLZiet, Streamz, Videoland, Hulu
❔ Ondersteuning: Contactformulier en email
? Prijs: Vanaf 3,99/maand
? Gratis of proefversie: Ja, 7 dagen gratis proefperiode

Tijdelijk een jaar abonnement voor slechts 3,99 euro per maand!

Voordelen

 • Nederlandstalige software, apps en klantenservice
 • Betaalbaar
 • Geen limiet op aantal apparaten
 • Sterk no-logbeleid
 • Werkt goed met Netflix

Nadelen

 • Beperkte functionaliteit
 • Relatief klein serveraanbod
 • Wisselvallige snelheden
 • Livechat slecht bereikbaar
 • Prijs onlangs iets gestegen

Servers en locaties

– Servers in 23 locaties, waarvan de meeste in Nederland gevestigd

Simultane connecties en ondersteunde platforms

– Op onbeperkt aantal apparaten te installeren
– Ondersteuning voor Windows, macOS, Android en iOS

Prijs en geld-terug-beleid

– Laagste prijs: € 3,99 per maand voor een jaar
– € 5,99 voor 6 maanden
– € 9,95 voor een maand
– Niet-goed-geld-terug garantie van 7 dagen
– Gratis versie met datalimiet van 2 GB per maand

Ondersteunde protocollen en log-beleid

– WireGuard, IKEv2, OpenVPN met AES-256-encryptie
– Houdt geen logs bij

Klantenservice

– Via contactformulier en email

Streamingdiensten

– O.a. Netflix, NLZiet, Streamz, Videoland, Hulu

Inhoudsopgave

VPN Nederland aanbieding: hoge herfstkorting

Net zoals bij vrijwel elke VPN biedt VPN Nederland verschillende abonnementen aan die verschillen in prijs. Momenteel ben je het goedkoopste uit als je de tijdelijke zomerdeal pakt. Je krijgt dan maar liefst 60 procent korting op een jaarabonnement!


VPN Nederland ervaringen: recensie oktober 2023

VPN Nederland bestaat nog niet zo lang, zeker niet in vergelijking met grote namen als NordVPN en CyberGhost. Eind 2020 ging deze VPN-provider van start en tot voor kort enkel als betaalde VPN-dienst. Inmiddels is VPN Nederland ook als gratis VPN te downloaden. Voordat we verder testen, gaan we daar eerst even op in. Wat zijn de verschillen met de premium-versie van VPN Nederland en welke beperkingen zijn er?

VPN Nederland gratis of voor betalen?

Over het algemeen raden we het gebruik van gratis VPN’s af. Vaak zijn deze diensten erg traag en is onduidelijk hoe de bedrijven hierachter geld verdienen om hun diensten te kunnen leveren. Lees hier meer over de voor- en nadelen van  gratis VPN’s.

Een heel ander verhaal is het wanneer premium VPN’s ook een gratis alternatief aanbieden. Het heeft dan meer weg van een gratis proefperiode, waar bepaalde beperkingen aan zitten. Maar waarvan de dienstverlening verder overeenkomt met die van de betaalde versie.

Dit laatste scenario is dus het geval bij VPN Nederland. Omdat deze VPN de diensten kan bekostigen uit de betaalde abonnementen, kan men een gratis variant aanbieden zonder dat je bang hoeft te zijn voor geniepige praktijken zoals het doorverkopen van jouw data. 

De gratis variant van VPN Nederland kent slechts één beperking, en dat is een datalimiet van 2 GB per maand. Hoeveel data je hebt verbruikt, is te zien in het hoofdvenster van de software en/of de mobiele app.

vpn nederland met datalimiet

Of je aan maandelijks 2 GB genoeg hebt, hangt erg af van je internetgebruik. Bezoek je vooral nieuwssites en check je af en toe je mail, dan duurt het wel even voor je aan die limiet zit. Maar ga je video’s streamen of heb je de hele dag Spotify aan staan, dan tikt het snel aan.

Probeer het gewoon eens uit, want je zit nergens aan vast. Als je merkt dat je vaak snel de datalimiet bereikt, dan kun je altijd nog een betaald VPN-abonnement overwegen. 

Privacy: Houdt VPN Nederland je anoniem?

VPN Nederland adverteert met een no-log-beleid en gaat daarover in detail in de uitgebreide, Nederlandstalige privacyverklaring op de bijbehorende website. Die overigens netjes opgebouwd is en een laagdrempelig karakter heeft. 

Geen logs betekent bij VPN Nederland daadwerkelijk geen logs. Het bedrijf ziet bijvoorbeeld niet welke websites je bezoekt (of wanneer) en slaat je ware IP-adres niet op. Het enige wat van jou als klant wordt bewaard, is het e-mailadres waarmee je een account aanmaakt. Al met al zeer netjes.

IP adres verbergen

Overigens zou je verwachten dat VPN Nederland ook Nederland als vestigingsland heeft. Toch is dat niet zo, het hoofdkantoor bevindt zich namelijk in Curaçao. Maar omdat dit eiland onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden, is Nederlandse wetgeving met bijvoorbeeld betrekking tot bewaarplicht alsnog op VPN Nederland van toepassing. 

Nu lijkt dit ons niet zo zorgelijk, omdat deze provider zo weinig informatie van individuele gebruikers opslaat. Heb je liever een VPN die onder veiligere jurisdictie valt, dan kom je uit bij buitenlandse concurrenten.

Er is nog geen security-audit gedaan die de privacyclaims van VPN Nederland op een onafhankelijke wijze toetst. Dat is voorlopig door de vingers te zien omdat deze dienst nog erg jong is: VPN Nederland zag in oktober 2020 het levenslicht.

Security: Hoe veilig is VPN Nederland?

Bij VPN Nederland heb je de keuze uit verschillende verbindingsprotocollen, met WireGuard als de automatische (en ook aanbevolen) optie. Dit moderne protocol zien we ook telkens vaker bij concurrerende diensten. Daarnaast worden OpenVPN (UDP en TCP) en IKEv2 aangeboden. De industriële encryptiestandaard AES-256 wordt toegepast om al je internetverkeer te versleutelen

De servers waarmee je verbinding maakt, zijn overigens altijd in Nederland gevestigd. Ook als je een buitenlandse server uitkiest, bijvoorbeeld een Amerikaanse. Op de achtergrond zorgt het geïntegreerde Smart DNS-systeem van VPN Nederland ervoor dat jouw online identiteit overeenkomt met de server die je hebt gekozen, terwijl je de voordelen (met name met betrekking tot snelheid) houdt van een server dichtbij huis. 

Verder biedt de software van VPN Nederland een killswitch-optie aan. Dit zorgt ervoor dat je niet meer met je normale IP-adres online kan. Wel staat deze functie standaard uit, dus schakel de killswitch even in via de instellingen.

vpn nederland protocollen

We voeren meerdere leak tests uit om te controleren of VPN Nederland onze ware identiteit verborgen houdt en dat blijkt iedere keer het geval. Mooi zo!

Snelheid/performance: Hoe snel is VPN Nederland?

VPN Nederland biedt momenteel servers aan op 23 locaties, waaronder Nederland, België, Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan. De exacte hoeveelheid servers is op de site van VPN Nederland niet terug te vinden, volgens de klantenservice omdat er ‘dagelijks nieuwe servers bijkomen’. Wel stelt men dat de meeste servers in Nederland staan en dat dit er meer dan 40 zijn. 

Dan de snelheidstest. Daarvoor doen we eerst een basismeting zonder VPN. Onze internetsnelheid komt uit op een downloadsnelheid van zo’n 199 Mbps, met een uploadsnelheid van 61 Mbps en een ping van 10 ms.

Verbinden we met de Nederlandse servers, dan treedt er nauwelijks snelheidsverlies op. Een keurig resultaat, veel beter dan dit verwachten we eigenlijk niet. 

Verhuizen we naar Duitsland, waar we de keuze hebben uit vijf servers. De meter slaat uit op een downloadsnelheid van 129 Mbps en de ping is met 21 ms ook wat hoger. Een duidelijk verschil dus al, maar zeker geen slechte waarden.

Bij het Verenigd Koninkrijk bestaat de selectie uit twee servers. Hier halen we een soortgelijke snelheid, namelijk wederom zo’n 129 Mbps, met een ping van 17.

Tot slot de Verenigde Staten met zeven servers. Hier blijkt het bijzonder lastig om een gemiddelde snelheid te vinden. Een uitschieter haalt een downloadsnelheid van 159 Mbps, maar dit bleek wel een unicum. Vaker schommelt het rond de 50 Mbps, of zelfs maar 30 Mbps. Bij Amerikaanse servers zien we altijd de grootste dalingen, sommige VPN’s scoren hier veel beter en anderen ongeveer gelijk. 

Valt de snelheid bij jou tegen, probeer dan eens een andere server of wissel van protocol. Dat kan zomaar eens een flink verschil maken.

Prijs: Wat kost VPN Nederland?

VPN Nederland is geen dure, maar ook niet de goedkoopste VPN. Fijn is dat er geen limiet zit op het aantal apparaten waarop je de VPN mag gebruiken. 

Voor een los maandje betaal je 9,95 euro. Voor een half jaar betaal je momenteel 5,99 euro per maand en het jaarabonnement kost met de huidige kortingsactie 3,99 euro per maand.

VPN nederland prijzen juni

Betalen kan onder meer met iDEAL en Bancontact – één van de voordelen van een Nederlandse VPN, omdat je bij sommige buitenlandse aanbieders enkel met creditcards kunt afrekenen. Betalen met PayPal of cryptovaluta kan (nog) niet. Het niet-geld-terug-beleid beperkt zich tot 7 dagen, korter dan we bij de concurrentie gewend zijn. Die hanteren vaak een geld-terug-periode van 30 dagen.

VPN Nederland en entertainment 

VPN Nederland wil zich graag met de grote jongens in het VPN-landschap meten en dan zijn de prestaties bij het streamen van media voor veel mensen een belangrijk punt. De dienst scoort op dit vlak bij ons zowel goede als slechte punten, waar we hieronder dieper op ingaan.

Werkt VPN Nederland met Netflix?

We beginnen bij Netflix. Wat de Amerikaanse Netflix betreft, laat VPN Nederland zeer goede resultaten zien. De dienst komt bijzonder snel binnen, in uitstekende beeldkwaliteit en films en series die je opstart worden in minder dan vijf seconden afgespeeld. Van bufferproblemen hebben ze hier nog duidelijk nooit gehoord. 

Ook bijvoorbeeld de afspeelknop een uur naar voren schuiven verloopt vlekkeloos, alweer loopt de content na maximaal een seconde binnen. Je kunt naar films als Inception, Blade Runner en Cliffhanger kijken alsof je op de vaderlandse Netflix streamt.

Een grotendeels zelfde verhaal met de Britse Netflix: de Big Friendly Giant of The Guns of Navarone (kijkvoer dat bij ons niet in de bibliotheek staat) vliegt de huiskamer binnen, zonder enige vertraging en meteen in de beste beeldkwaliteit

Om het wat moeilijker te maken, probeerden we ook nog even de Japanse Netflix uit en dat loopt inderdaad wat stroever dan bij de Amerikaanse versie. Het duurt een half minuutje of zo eer The Master (van P.T. Anderson) begint te spelen, maar eenmaal de film bezig is, ben je dat zo vergeten. 

VPN Nederland en andere streamingdiensten

We zijn aanvankelijk enthousiast over VPN Nederland, tot we Amazon Prime Video proberen. Dat gaat mis bij ongeveer elk land waar we de VPN-verbindingen naar toe sturen. Telkens detecteert Amazon het als je via een VPN probeert te verbinden en weigert de dienst om de gekozen film of serie af te spelen. Het lijkt er op dat Amazon zijn anti-VPN-strategie flink heeft aangescherpt, want ook bij andere VPN-providers lopen we geregeld tegen dit probleem aan. 

Helaas raken we ook bij HBO Max niet binnen met VPN Nederland, alweer detecteert de dienst dat er een VPN in het spel is en wordt onze connectie geweigerd. Hulu werkt dan weer zonder probleem. 

Voor Belgen of Nederlanders die buiten Europa naar NLZiet, Streamz of Videoland willen kijken, is er wel goed nieuws. Met een merknaam als VPN Nederland is het natuurlijk wiedes dat het bedrijf daar servers ter beschikking voor heeft. Die kunnen dus perfect ingezet worden als je vanuit Argentinië, Laos of Canada je favoriete programma’s uit de Lage Landen wil bekijken. 

Apps en interface: Hoe gebruiksvriendelijk is VPN Nederland?

VPN Nederland is te installeren op Windows, macOS, Android en iOS. Er bestaat nog geen browserextensie van. Handmatig instellen op bijvoorbeeld een router of NAS is ook een mogelijkheid, maar voor de juiste instellingen dien je dan een mailtje naar de klantenservice te sturen. Een handleiding op de site zou handig zijn geweest. Dat gezegd hebbende, laten we de software en apps eens nader bekijken.

Windows en macOS

De software van VPN Nederland ziet er verzorgd en overzichtelijk uit. Zoals je verwacht, zijn alle menu’s en instellingen in het Nederlands. Bij de meeste concurrenten is Engels de voertaal. 

vpn nederland servers

Servers die je bevallen, zijn als favoriet te markeren zodat je ze snel terug kunt vinden. Per server zie je ook de bezetting, aangeduid met het loadpercentage. De Nederlandse servers zien duidelijk het meeste verkeer langskomen, maar komen zelden boven de 20 procent uit. Dat is goed nieuws. Want hoe voller een server, hoe trager de verbinding. Bij andere landen is de bezetting vaak nog geen 5 procent.

Bij de instellingen schakel je eventueel de killswitch in of kies je een ander verbindingsprotocol. Verder zijn de opties spaarzaam, zeker vergeleken met programma’s van andere VPN-aanbieders. We missen met name split-tunneling. Tegelijkertijd heeft deze jonge VPN nog alle kans om te groeien, dus geef het tijd.

Android en iOS

VPN Nederland is ook voor smartphones beschikbaar. Over de app voor Android en iOS zijn we alleen snel uitgesproken, omdat deze ook erg basic zijn. Dat wil zeggen, veel meer dan enkel het opzetten van een VPN-verbinding zit er niet in. Op Android vind je een killswitch-optie terug die op iOS ontbreekt. Verder zijn de apps gelijk.

Wat wel handig is, is dat de app een notificatie geeft zodra je onbeveiligd het internet opgaat en dat je vanuit deze melding meteen met een optimale server verbindt, zonder dat je de app hoeft te openen.

vpn nederland voor smartphones

We missen onder meer nog de optie om vertrouwde wifi-netwerken aan te duiden en ook split-tunneling is hier afwezig. We zijn zeker uitgebreidere VPN’s voor smartphones gewend. Tegelijkertijd doet de app van VPN Nederland simpelweg wat ‘ie moet doen: je mobiele internet versleutelen.

Support: Hoe bereikbaar is de klantenservice?

Eén van de speerpunten van VPN Nederland is de Nederlandse klantenservice. Die heb je simpelweg niet bij de internationale, grote namen zoals NordVPN of ExpressVPN. Gaat er iets mis of heb je een andere vraag, dan verloopt de communicatie in het Engels en niet iedereen spreekt dat goed (genoeg). Toch hebben we wel wat kanttekeningen.

Zo valt ons op dat de livechat op de website vrijwel altijd offline is. De klantenservice laat ons ironisch genoeg via e-mail weten dat chatten alleen op kantooruren kan, maar dit lijkt niet te gelden voor onze Nederlandse werktijden. We hebben tijdens onze testperiode nooit iemand live gesproken. Dit terwijl we van concurrenten gewend zijn dat de livechats (mits beschikbaar) vaak altijd paraat staan, ook al zijn die dan Engels.

Gelukkig hebben we betere ervaring per mail. Op de vragen die we inzenden, krijgen we doorgaans snel netjes en vriendelijk antwoord terug. Hiermee bewijst VPN Nederland alleszins zijn meerwaarde, vooral voor gebruikers met een beperkte Engelse woordenschat. Nu alleen de livechat nog even op orde brengen.

Conclusie

VPN Nederland is een van de meest laagdrempelige VPN’s die we hebben getest, zeker als je niet zo bekwaam bent in de Engelse taal. De informatie op de website is eenvoudig te begrijpen en dat geldt evenzeer voor het gebruik van de software en apps, die beide in het Nederlands beschikbaar zijn. En in principe hoef je er niks voor te betalen, zolang je binnen de datalimiet van 2 GB per maand blijft. Dat is wat krap, maar probeer het eens uit. 

Wil je VPN Nederland ook voor streaming gebruiken? Buitenlandse Netflix-varianten werken zonder het minste probleem en laten zich net zo comfortabel bekijken als de Nederlandse en Belgische versies. Bij Amazon Prime Video (en ook HBO Max) gaat het dan weer fout. Het lijkt er op dat dit meer ligt aan de hardnekkigheid waarmee Amazon VPN-kijkers wil buitenhouden dan aan een technische achterstand bij VPN Nederland, want we merken dit ook bij andere VPN’s.

Vergeleken met andere VPN’s die al langer bestaan, is de functionaliteit van VPN Nederland wel wat beperkter. Bovendien hadden we meer van de Nederlandse ondersteuning verwacht, vooral omdat de livechat moeilijk bereikbaar is. Men adverteert met ‘24/7-support, elk moment van de dag’, maar neem dit met een korreltje zout. Verder is de snelheid van de buitenlandse servers wisselvallig, met name die van de Amerikaanse.

Prettig is wel dat je VPN Nederland op zoveel apparaten mag installeren als je wilt. Ook voor het doortastende en heldere no-log-beleid verdient het bedrijf een pluim. Zoek je een goede VPN die je online privacy goed garandeert en die ook zijn mannetje staat bij het streamen van buitenlandse Netflix-series, dan is VPN Nederland helemaal geen gekke keus.


Veelgestelde vragen over VPN Nederland

VPN staat voor “Virtual Private Network” (Virtueel Particulier Netwerk) en is een technologie die een veilige en versleutelde verbinding tot stand te brengt tussen een apparaat (zoals een computer, smartphone of tablet) en een privénetwerk via het internet. Het doel van een VPN is om je privacy, beveiliging en anonimiteit van te verbeteren, evenals om bepaalde online beperkingen te omzeilen. 

Om een VPN op Nederland te zetten, volg je deze stappen:

 1. Kies een VPN-provider: Ga naar de website van een VPN-provider naar keuze, zoals VPN Nederland, en meld je aan voor een abonnement.
 2. Download de VPN-app: Download de VPN-software van de website van de provider en installeer deze op je apparaat (bijv. computer, smartphone, tablet).
 3. Start de VPN-app: Open de geïnstalleerde VPN-app en log in met de gegevens die je tijdens de registratie hebt aangemaakt.
 4. Kies een server locatie: Als je een Nederlandse VPN-verbinding wilt, selecteer je simpelweg een server in Nederland. Als je toegang wilt tot content die alleen beschikbaar is in een ander land, kies je een server in dat specifieke land, vaak buiten Nederland.
 5. Verbind met de VPN: Bij het kiezen van een locatie wordt de verbinding meestal automatisch tot stand gebracht.  Hierna wordt je internetverkeer via de VPN-server geleid en is je IP-adres gewijzigd naar het IP-adres van de VPN-server. Bezoek eventueel een website zoals “https://whatismyipaddress.com/” om te controleren of je IP-adres daadwerkelijk is veranderd. Als dat het geval is, ben je via de VPN verbonden en kun je veilig en anoniem internetten.

Nu heb je succesvol een VPN opgezet in Nederland. Geniet van je veilige en anonieme online surfervaring!

Of een VPN-dienst betrouwbaar is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de reputatie van de provider, de technische mogelijkheden, de beveiligingsmaatregelen en de naleving van het no-logbeleid. Er zijn veel VPN-diensten beschikbaar, en hun betrouwbaarheid kan variëren. Wij zien momenteel geen reden om VPN Nederland niet te vertrouwen, mede omdat deze VPN zo weinig gebruiksgegevens van je vraagt. Je kunt dus zorgeloos VPN Nederland gebruiken om anoniem online te surfen.

VPN Nederland is de VPN provider als je op zoek bent naar een VPN van Nederlandse bodem en graag een VPN dienst wil die volledig in het Nederlands beschikbaar is. Het praktische nut van deze VPN is dat je jouw online privacy vergroot doordat al je internetverkeerd wordt versleuteld. En door je IP-adres te veranderen naar dat van een ander land, krijg je ook toegang tot bijvoorbeeld films en series die alleen daar te zien zijn. 

VPN Nederland biedt een groot Nederlands servernetwerk en maakt daardoor Nederlandse streamingdiensten overal ter wereld toegankelijk. Ook buitenlandse streamingdiensten naar Nederland halen is een optie door de ruime keuze aan servers wereldwijd, hoewel de resultaten per dienst wel kunnen verschillen.  Een ander voordeel is dat VPN Nederland op een onbeperkt aantal apparaten te installeren is. Je hebt maar één VPN Nederland-account nodig om al je apparaten te beschermen. Ben je niet zo bekwaam in de Engelse taal, dan is het ook fijn dat de websites en apps van deze VPN volledig in het Nederlands zijn. Tot slot is de gratis versie mooi meegenomen als je eens een VPN wil uitproberen, maar de datalimiet is wel krap.

VPN Nederland heeft lang niet zo’n breed serveraanbod als veel andere VPN’s. De focus van VPN Nederland ligt vooral op het server aanbod in Nederland en de hoeveelheid servers in het buitenland zijn dan ook beperkt. VPN Nederland is ook één van de duurdere VPN providers, wat een belangrijke overweging kan zijn bij het kiezen van een VPN. Ook omdat concurrerende VPN’s vaak zowel goedkoper zijn áls meer functies en servers aanbieden. 

Hoewel VPN Nederland maar een beperkt server aanbod heeft in het buitenland, biedt deze wel het grootste server netwerk aan voor Nederland van vrijwel alle VPN providers. Het is dus de ideale keuze als je wilt kijken naar Nederlandse streaming platforms vanuit het buitenland. Ook is deze VPN een aanrader als je geen Engelse VPN wil of kan gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *