Ivacy VPN

7 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
7/10
Prijs
9/10
Betrouwbaarheid
4/10

Ivacy VPN

Iets wat misschien wel onterecht is gezien de service die het bedrijf belooft te leveren. Zo claimen ze dat hun service altijd werk met Netflix en hebben ze een speciale addon voor Kodi ontwikkeld.

Kenmerken Ivacy

In deze Ivacy VPN review hebben we dit allemaal getest. Hieronder kom je te weten of ze al hun beloftes waarmaken en wat onze ervaring is met het gebruik van de VPN verbindingen van Ivacy VPN.

Servers

Ivacy heeft meer dan 450 servers verdeeld over meer dan 50 landen. Deze servers staan verdeeld over de gehele wereld en in elk continent vind je wel meerdere servers die je kunt gebruiken met een abonnement op Ivacy VPN. Dit betekent in de praktijk dat je overal ter wereld een relatief snelle VPN verbinding tot je beschikking hebt. Dit omdat er geografisch gezien altijd wel een VPN server in de buurt is.

Het aantal servers is vergeleken met andere VPN providers wat laag te noemen. Dit komt simpelweg omdat dit een wat kleinere VPN aanbieder is. Dit hoeft niet perse slecht zijn, maar het is wel opvallend dat Ivacy VPN al zo lang bestaat maar nog steeds niet echt groot geworden is, in tegenstelling tot andere VPN providers die al zo lang meegaan.

Het opvallende is dat Ivacy ook in exotische oorden een server heeft staan. Denk bijvoorbeeld aan landen als Ghana, Brunei, Colombia, Koeweit en nog meer. Dit is een duidelijk verschil met veel andere VPN aanbieders die doorgaans alleen servers hebben in gangbare landen. Mensen die om wat voor reden dan ook een VPN server in één van deze landen willen gebruiken komen dus al snel uit bij Ivacy VPN.

Software Ivacy VPN gebruiken

Voor de meest gebruikte apparatuur is er software ontwikkeld door Ivacy VPN. Elke VPN service maakt eigenlijk wel software voor verschillende apparaten maar de kwaliteit kan erg verschillen. Daarom testen we in onze reviews altijd de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van een VPN service.

Een leuke optie bij Ivacy VPN is dat ze een split tunneling functie aan de software hebben toegevoegd. Met deze functie is het mogelijk om te kiezen welke software gebruik maakt van de VPN verbinding en welke software gebruikt maakt van de reguliere internetverbinding. Dit is bij alle besturingssystemen mogelijk, dit is wat ons betreft echt een pluspunt.

Het design van Ivacy is wat verouder naar onze smaak. Standaard staan de popups aan en dat vinden wij iets dat echt niet nodig is, zo komen er zelf pop ups naar boven met nieuwtjes. Dit kun je gelukkig wel gemakkelijk uitzetten in het instellingenmenu.

Hieronder lees je wat onze ervaring is met de software van Ivacy VPN op de verschillende systemen. De mogelijkheden zijn per systeem anders, daarom bespreken we deze verschillende besturingssystemen apart in deze Ivacy VPN review.

Windows

De Windows VPN software van Ivacy werkt erg heel gemakkelijk. Wij hebben het getest in combinatie met Windows 10. Het installeren ervan gaat met een aantal klikken op de knop. Nadat de software is geïnstalleerd hoef je alleen nog maar je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Hierna heb je toegang tot alle opties van de VPN software.

Het valt direct op dat je in het dashboard een bepaalde eenvoud heerst. Je kunt gemakkelijk een land selecteren en vervolgens op de verbindingsknop klikken. Na het verbinden geeft de knop duidelijk aan of je verbonden bent, op dat moment weet je dus zeker dat je veilig via een VPN verbinding het internet gebruikt.

Ivacy Windows software
Windows software van Ivacy VPN

Windows is overigens het enige besturingssysteem waar Ivacy een kill switch voor heeft gemaakt. Dat Ivacy VPN een kill switch in de Windows software heeft gemaakt is dus een positief punt. Het is alleen jammer dat dit voor andere besturingssystemen niet beschikbaar is. Tijdens onze test is de VPN verbinding niet weg gevallen dus we weten niet hoe goed de kill switch functie werkt maar we gaan ervan uit dat dit naar behoren werkt.

Al met al zijn we erg te spreken over de software van Ivacy. Het werkt intiutief en het heeft een aantal leuke en belangrijke opties. Iedereen kan deze software gebruiken, maar ook wanneer je wat extra eisen aan je VPN software stelt ben je bij Ivacy VPN aan het goede adres.

MacOS

Ook op de Mac is de software ook goed te gebruiken. Het design is hetzelfde op MacOS als de software voor op Windows computers. Je vult dus simpelweg je gebruikersnaam en wachtwoord in en kan vervolgens gebruik maken van de service van Ivacy VPN. Ook deze software werkte tijdens onze review periode prima en gemakkelijk.

Nadat je verbonden bent staat er duidelijk aangegeven dat je beveiligd bent. Zo weet je op een gemakkelijke manier dat je VPN verbinding actief is en dat je internetverkeer dus via een VPN server verloopt.

Smartphones

Ook aan de mensen die een VPN verbinding op hun smartphone willen gebruiken heeft Ivacy VPN gedacht. Er is zowel een VPN app voor Android als een app voor iOS (iPhone en iPad).  De apps voor iOS en Android zien er gelijk uit en werken eigenlijk ook exact hetzelfde. Het uiterlijk van de app vinden wij mooi, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Het werkt in ieder geval gemakkelijk en alle opties zitten op de plek waar je ze verwacht.

Ivacy Android app
Het standaard scherm van de Ivacy app op Android en iOS.

Zoals je in het screenshot hierboven kunt zien zijn de apps gemakkelijk te gebruiken. Wanneer je op het vlaggetje klikt kun je je locatie wijzigen. En door op het schuifknopje te drukken kun je verbinden of de verbinding verbreken.

Verder heb je in het menu nog een aantal opties die je kunt aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het protocol als je dat wilt veranderen.

In Firefox en Chrome

Ivacy VPN is ook te gebruiken als browser software met Android en Firefox. Voor Chrome is er een Ivacy extensie te krijgen en voor Firefox een een Ivacy add-on. Dit zijn stukjes software die je kunt installeren in jouw browser. Met deze software kun je gemakkelijk een VPN verbinding maken met een VPN server van Ivacy.

Voor deze review hebben we beide browsertoevoegingen getest. De browser toevoegingen werken goed, snel en zijn gemakkelijk te gebruiken. Onze ervaring met deze functionaliteit van Ivacy is dus echt goed te noemen.

Ivacy en Kodi

Veel mensen willen een VPN gebruiken voor Kodi. Dit kan bijvoorbeeld zijn om geografische blokkades te omzeilen of het feit dat ze hun ip verborgen willen houden tijdens het gebruik van Kodi. Wanneer je dit wilt moet je of de software van jouw VPN provider op je apparaat opstarten en vervolgens kodi starten.

Of je moet de OpenVPN add-on van Kodi installeren en vervolgens alles met de hand invullen om verbinding te maken via de add-on. Deze laatste optie is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer je een Kodi gebruikt op een apparaat waar geen software van Ivacy voor is. Denk bijvoorbeeld aan aan Raspberry Pi. Ivacy heeft een uitgebreid en gemakkelijk te gebruiken stappenplan voor het instellen van deze OpenVPN add-on met de juiste gegevens voor Ivacy VPN. We hebben dat in deze review getest en dat werkte prima.

Ivacy Netflix

We hebben geprobeerd te kijken naar de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland met een VPN verbinding met een Amerikaanse server. Ivacy claimt namelijk zelf dat zij de blokkade die Netflix opzet kunnen omzeilen met hun VPN service. In de software vind je een streaming knop waarmee je gemakkelijk een server kunt selecteren om  een bepaalde streaming dienst mee te ontvangen. Dit zie je in het screenshot hieronder.

Amerikaanse netflix Ivacy

Tijdens onze test werkte het kijken naar de Amerikaanse Netflix via deze methode goed. We beseffen ons dat het spel tussen de VPN providers en Netflix een kat en muis spel is. Netflix blokkeert weer een bepaalde VPN server en de VPN services zoeken een nieuwe VPN server met een nieuw IP adres en dat is dan weer te gebruiken zolang het goed gaat. Het is goed om te zien dat het Ivacy blijkbaar lukt om de VPN blokkade van Netflix te omzeilen.

Privacy en beveiliging

De naam Ivacy doet vermoeden dat privacy hoog in het vaandel staat bij deze VPN service. En dit blijkt ook wel het geval. Ze geven aan geen logs bij te houden, dit houdt in dat wanneer iemand of een overheid informatie komt vragen over een bepaalde gebruiker, deze informatie simpelweg niet voorhanden is.

Daarnaast opereert het bedrijf onder jurisdictie van Singapore. Een land dat respect heeft voor privacy en bedrijven niet kan dwingen informatie af te staan of te verzamelen.

Qua technische veiligheid klopt het ook aardig bij Ivacy VPN. Alle gangbare protocollen worden ondersteund. Waaronder ons favoriete open source protocol OpenVPN. Een minpuntje als het aankomt op technische beveiliging is dat er niet op elk besturingssysteem een kill switch aanwezig is. Dit is potentieel gevaarlijk, wanneer je VPN verbinding dan wegvalt gaan je data namelijk gewoon door via je normale internetverbinding.

Snelheid en stabiliteit

Tijdens deze Ivacy VPN review hebben we natuurlijk ook de snelheid gemeten. De snelheid van een VPN verbinding moet dusdanig snel zijn zodat je er amper erg in hebt dat je een VPN verbinding gebruikt. We kunnen direct duidelijk zijn over de snelheid die wij ervaren hebben met Ivacy VPN, deze was erg goed. Voorheen was dit echt heel anders, toen waren de snelhede dusdanig slecht dat we niet eens op een normale snelheid een Youtube filmpje konden streamen.

Gelukkig lijken de snelheidsproblemen inmiddels dus te zijn opgelost. We hebben het getest met 3 verschillende servers; Nederland, België en Duitsland. Dit hebben we vanuit Nederland gedaan en het snelheidsverlies ten opzichte van de normale internetsnelheid zonder VPN verbinding was erg minimaal. Ivacy VPN is niet de snelste VPN service die we tot nog toe getest hebben maar de snelheid is prima in orde voor mensen die simpelweg willen surfen en een filmpje willen streamen.

De stabiliteit van de verbinding is ook erg ok. De verbinding is geen enkele keer weg gevallen, dit is een vereiste waar ze gelukkig goed op scoorde. Mocht de verbinding in een onverhoopt toch wel wegvallen is het fijn om te weten dat de VPN service een kill switch optie heeft waarmee al het internetverkeer wordt geblokkeerd wanneer de VPN verbinding wegvalt.

Kosten Ivacy VPN

Net zoals bij veel VPN services zijn de maandkosten bij Ivacy VPN afhankelijk van de lengte van het abonnement dat je afsluit. Zo is de prijs per maand lager wanneer je voor 2 jaar een abonnement afsluit dan wanneer je het abonnement per maand wilt verlengen. Zo kost een jaarabonnement $3,50 per maand en een abonnement dat je per maand kan verlengen $9,95 per maand. Er is ook een abonnement voor maar liefst 5 jaar beschikbaar. In dat geval betaal je de gunstigste prijs: $1,16 per maand.

In het screenshot hieronder zie je exact wat de prijzen zijn bij Ivacy. Het is duidelijk dat hoe langer het abonnement is dat je kiest des te lager de prijs per maand wordt.

Vergeleken met andere VPN services zijn deze prijzen gemiddeld. In deze review van Ivacy VPN is naar voren gekomen dat de prijs die je betaalt voor een abonnement prima is. Je kunt wel een betere VPN service krijgen voor dezelfde prijs, denk bijvoorbeeld aan Surfshark of NordVPN.

Conclusie, onze ervaring met Ivacy VPN

Ivacy VPN heeft software die er mooi uitziet en goed werkt. Ook is de prijsstelling aantrekkelijk en hebben ze servers verdeeld over de gehele wereld. Je privacy lijkt goed gewaarborgd bij deze VPN service, iets dat belangrijk is voor veel mensen. Ook het feit dat Netflix USA goed werkte tijdens onze test stemt ons positief over deze VPN service.

De vorige keer dat we Ivacy VPN getest hebben en een review erover geschreven hebben viel de snelheid erg tegen. Gelukkig lijkt dit inmiddels goed opgelost te zijn. De snelheid is inmiddels ook op orde en we kunnen eigenlijk geen reden meer bedenken om Ivacy VPN af te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén gedachte over “Ivacy VPN