Bullguard VPN

6.35 /10
Snelheid
5/10
Gebruiksvriendelijkheid
9.6/10
Prijs
7/10
Betrouwbaarheid
3.8/10

Bullguard VPN

Bullguard is niet eerste antivirus bedrijf dat een VPN service heeft ontwikkeld, Avast en AVG hebben dit bijvoorbeeld ook al gedaan. Onze verwachting is dan ook dat Bullguard hun VPN product gaat aanprijzen in de al bestaande antivirus aan hun bestaande klanten zoals de eerder genoemde bedrijven ook gedaan hebben.

Kenmerken Bullguard VPN

Bullguard VPN is een service die zich richt op de gemiddelde computer gebruiker. Er is niet heel veel in te stellen en de software is gemakkelijk en intuitief te gebruiken. Op een gemakkelijke manier een veilige VPN verbinding opzetten is wat Bullguard te realiseren voor haar gebruikers.

Servers

Omdat de VPN service van Bullguard relatief nieuw is hebben ze nog geen groot servernetwerk. Op het momenten van schrijven zijn er servers beschikbaar in 16 landen. Dit is in vergelijking met andere VPN aanbieders nog wat aan de lage kant. Wanneer je een VPN service zoekt met een heel groot servernetwerk raden we je aan om even door te kijken, bijvoorbeeld naar ExpressVPN.

De servers die Bullguard VPN heeft vind je terug in gangbare landen. Dit betekent dat de servers voornamelijk in Europa en Noord-Amerika staan. Voor een VPN service met meer exotische locaties ben je beter af bij het eerder genoemde ExpressVPN of NordVPN.

Windows en MacOS

Zoals gezegd is de software op de computer en laptop gemakkelijk te gebruiken. In onze ervaring werkt het eenvoudig en kun je gemakkelijk een locatie kiezen en verbinding met de geselecteerde locatie. Hieronder zie je een screenshot om je een indruk te geven van de software in Windows. Op Mac computers en laptops ziet dit er overigens hetzelfde uit en is de werking hetzelfde.

Bullguard VPN Windows
Bullguard VPN Windows, locatie selecteren en verbinden

Android en iOS

Ook voor mobiele apparaten heeft Bullguard VPN gemakkelijk te gebruiken apps ontwikkeld. Net als bij de laptop en desktop varianten is de software overzichtelijk en zijn de instelmogelijkheden nog beperkt. Wel is er op de apps een optie beschikbaar die er voor zorgt dat er automatisch een VPN verbinding wordt opgezet wanneer de app wordt gestart. Dit kun je gemakkelijk aanzetten.

Hieronder vind je een aantal screenshots van Bullguard VPN op een Android telefoon. De app voor iOS (iPhone en iPad) ziet er gelijk uit en werkt ook hetzelfde.

Instellingen Bullguard VPN Android Locatie selecteren Bullguard VPN Android verbonden

Al met al is de software gemakkelijk en duidelijk in het gebruikt. Je kunt duidelijk zien dat er bij Bullguard VPN al wat ervaring is met het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke software.

Snelheid en stabiliteit

We hebben maar kort de tijd genomen om Bullguard VPN te testen op stabiliteit en snelheid van de VPN verbindingen. De stabiliteit was goed te noemen, het is niet voorgekomen dat er een VPN verbinding weg is gevallen. Wel viel de snelheid behoorlijk tegen. Dit kan nog te maken hebben met de opstartfase van deze VPN en hopelijk wordt dat snel beter.

Bullguard VPN gebruiken

Bullguard heeft veel ervaring met het ontwikkelen van de antivirus software die erg succesvol is en dat zie je terug in de VPN software die ontwikkeld is. De software is gemakkelijk en intuïtief in het gebruik. Ook de weinige instellingen die er zijn spreken voor zich.

Ook heeft Bullguard VPN direct software ontwikkeld voor Windows, MacOS, Android en iOS. Waar andere VPN providers vaak beginnen met software voor 1 of 2 besturingssystemen heeft Bullguard direct een VPN cliënt ontwikkeld voor genoemde besturingssystemen.

Torrent en Bullguard VPN

Na een mail van ons aan Bullguard VPN met de vraag of het mogelijk is om torrent of andere p2p netwerken te gebruiken kregen we het volgende antwoord: “Het downloaden is toegestaan via P2P maar het uploaden is niet mogelijk.”. Dit houdt dus in dat het in principe niet mogelijk is om efficiënt torrents te downloaden. Elke zichzelf serieus nemend torrentnetwerk vereist namelijk ook een bepaalde upload ratio.

Als je een VPN zoekt omdat je anoniem wilt downloaden raden we je dan ook aan om even verder te kijken. Op onze pagina torrent VPN ontdek je welke VPN providers het best geschikt zijn om torrent mee te gebruiken.

Veiligheid en privacy Bullguard VPN

Volgens eigen zeggen heeft Bullguard VPN een no log policy. Dit houdt in dat er geen logs bijgehouden worden over wat gebruikers van de VPN service online doen en welke website zij bezoeken. Hoe er precies omgegaan wordt met gegevens van klanten of eventuele vragen van instanties staat niks publiekelijk op de website. Het is ons al met al wat onduidelijk hoe er met de privacy omgegaan wordt.

Voor protocollen is gekozen voor OpenVPN en IKEv2. OpenVPN wordt gebruikt op Android apparaten en Windows computers terwijl IKEv2 wordt gebruikt voor iOS en MacOS. Beide protocollen staan bekend als zeer veilig. Hier scoort Bullguard VPN dan ook er goed.

Kosten Bullguard VPN

De prijs voor Bullguard VPN was vroeger aan de hoge kant voor wat de service te bieden heeft. Maar tegenwoordig is de prijs kwaliteit verhouding veel beter op orde.  Zo betaal je voor een abonnement tegenwoordig €2,96 per maand als je kiest voor een abonnement van 3 jaar. Je kunt ook kiezen voor een abonnement van 2 jaar of 1 jaar. Dan worden de kosten respectievelijk €3,50 en €6,25 per maand. De prijs voor het abonnement dient wel vooraf betaald te worden.

Kosten Bullguard VPN

Mensen die overwegen om Bullguard VPN af te sluiten omdat ze de antivirus software ook al hebben raden we dan ook aan een andere VPN te kiezen. Er zijn tal van goedkope VPN’s die veel minder kosten en beter presteren op verschillende onderdelen.

Conclusie Bullguard VPN

Al met al zijn wij geen groot fan van Bullguard VPN. De kwaliteit is ok maar ook niet mee dan dat. De prijzen voor de verschillende abonnementen zijn redelijk te noemen, de prijs kwaliteit is voldoende te noemen. Daarnaast zijn er weinig server locaties beschikbaar waaruit je kunt kiezen De software is wel goed te noemen, het ziet er goed uit en werkt erg gemakkelijk. Het privacybeleid ons te onduidelijk waardoor niet duidelijk of en wat er gelogd wordt bij Bullguard VPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties op “Bullguard VPN

  1. VPN diensten

   Dat kan, maar Bullguard heeft maar weinig locaties (16 op het moment van schrijven), dus als u een VPN nodig heeft voor het omzeilen van geografische blokkades zouden we een van onze top 5 VPN’s aanraden. Voor hetzelfde geld (of minder) heeft u dan een VPN met veel meer mogelijkheden en locaties om films te kijken.

 1. eneugebauer

  bullguard vpn is geinstalleerd en laat mij een server te kiezen in een te kiezen land meer gebeurt er verder niets. ik kan het verder niet volgen . hoe kan ik zien tijdens surfen op het net of ik verbonden ben met vpn.
  edge is mijn browser b.v

  1. VPN diensten

   Het programma geeft zelf aan of er een actieve VPN verbinding is. Daarnaast kun je op de wat is mijn IP pagina zien of je IP adres veranderd is. Je zult dus eerst even moeten kijken wat je IP adres is zonder VPN verbinding. Daarna zul je even moeten kijken wat je IP-adres is na het inschakelen van je VPN verbinding. Als deze verschillen is de VPN verbinding waarschijnlijk actief.