AVG Secure VPN

6.75 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
6/10
Prijs
5/10
Betrouwbaarheid
8/10

AVG Secure VPN

In deze review van AVG Secure VPN delen we onze ervaringen met de service en beschrijven we wat de mogelijkheden, pluspunten en minpunten zijn van deze VPN service. Ontdek of de VPN van AVG bij jouw wensen past.

Servers

Op het moment van schrijven staan er servers verdeeld in meer dan 50 landen. In deze landen zijn er meerdere locaties waar de servers over verdeeld zijn. Het aantal servers is klein in vergelijking met sommige andere VPN services. De toekomst moet uitwijzen of er meer servers toegevoegd worden aan het VPN netwerk van AVG Secure VPN. Als je een VPN zoekt met veel meer servers in veel meer landen kunnen we je bijvoorbeeld ExpressVPN of CyberGhost aanbevelen.

Serverlijst AVG SecureHet geringe aantal servers kan een probleem vormen voor bepaalde doelen. Wanneer je bijvoorbeeld geografisch geblokkeerde content wilt bekijken vanuit landen waar AVG Secure VPN geen server heeft staan. Om bijvoorbeeld geblokkeerde video’s vanuit België te zien is het zaak dat er verbonden wordt met een VPN server in België. Tijdens deze review van AVG secure VPN was dit bijvoorbeeld niet mogelijk.

Gebruik van AVG Secure VPN

AVG staat bekend om het gebruikersgemak waar de software mee te gebruiken is. Dit is niet anders bij Secure VPN; het is gemakkelijk in gebruik en werkt intuïtief op de verschillende besturingssystemen waar software of apps voor gemaakt zijn. Er is software beschikbaar voor Windows, MacOS, Android en iOS (iPhone en iPad). De Windows software werkt op Windows 10, Windows 8 en Windows XP.

Het installeren van AVG Secure VPN gaat op de mobiele apparaten via de app store. Voor computers en laptops kun je de software gemakkelijk downloaden vanaf de website van AVG. De installatie gaat gemakkelijk en je kunt direct gebruik maken van de gratis proeflicentie die 30 dagen geldig is. Als je vervolgens de VPN verbindingen van AVG wilt blijven gebruiken is het zaak om de software te activeren. Dit kun je doen door een betaal abonnement te nemen en vervolgens de VPN service met een product sleutel te activeren.

Op Windows en MacOS computers en laptops

Voor Windows en Mac computers is er een installatiebestand van de AVG Secure VPN website te downloaden. Het installeren is een fluitje van een cent, je download AVG Secure VPN en daarna dubbelklik je op het gedownloade bestand. Je hoeft daarna alleen maar de gebruikersovereenkomst te accepteren en vervolgens op volgende te klikken. Nadat AVG Secure VPN geïnstalleerd is kan je het opstarten op de manier waarop je gewend bent software te gebruiken op de beide systemen.

AVG Secure VPN

Het gebruik van de VPN software op Windows en MacOS is gemakkelijk. De software is overzichtelijk en werkt intiutief. Er zijn niet veel opties tot instellen: je kunt kiezen met welke server in welk land je verbinding wilt maken en kunt vervolgens op “verbinden” klikken. Ook kun je de verbinding weer verbreken door op dezelfde knop te klikken.

AVG VPN app voor Android en iOS

De apps voor zowel de iPhone, iPad en Android tablets en telefoons is te downloaden uit de app stores van Android en Apple. Het downloaden in de app store is gratis en vervolgens kan de VPN service voor 7 dagen gratis uit geprobeerd worden. Na deze 7 dagen proefperiode zal je een betaalde licentie moeten aanschaffen als je AVG Secure VPN wilt blijven gebruiken.

AVG Secure VPN Android
AVG Secure VPN op een Android telefoon

De app werkt goed maar het ontbreekt ons wel aan een aantal opties. Wanneer je niet zoveel wilt instellen zou de app van AVG Secure VPN kunnen voldoen. Wij hebben echter een andere lijstje met beste VPN apps voor iPhone en Android.

Privacy en beveiliging

Over de exacte technische werking van de VPN verbindingen van AVG Secure is wat onduidelijkheid. Ook in de instellingen van het programma is weinig terug te vinden over de gebruikte protocollen en encryptie die gebruikt wordt. Op de website kunnen we wel het 1 en ander terug vinden. Zo is duidelijk geworden dat OpenVPN in combinatie met UDP gebruikt wordt voor alle VPN verbindingen. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt dat 256-bit AES encryptie gebruikt wordt. Dit is een zeer veilige en sterke encryptie combinatie. Je kunt met een gerust hart gebruikt maken van de AVG Secure VPN om verbindingen met openbare wifi netwerken te beveiligen.

Ook de manier waarop een VPN service met jouw gegevens omgaat is van belang als het aankomt op privacy. Op de website is terug te vinden dat AVG geen gegevens over je gebruik opslaat als je verbonden bent met een server van AVG Secure VPN. Wel vinden we op de website terug dat er een aantal gegevens opgeslagen worden voor analyse, met als doel de werking van de VPN verbindingen te verbeteren. Deze 2 berichten spreken elkaar een klein beetje tegen. We hebben liever dat een VPN service in zijn geheel geen logbestanden bi

Het feit dat het bedrijf in Tsjechië zit geeft wel weer wat vertrouwen, de privacy regelgeving is daar beter geregeld als bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Al met al zijn we niet heel positief over het log beleid dat naar onze mening te onduidelijk is.

Snelheid en stabiliteit van VPN verbinding

Snelheid en stabiliteit van een VPN verbinding is voor ons van groot belang. Je wilt immers niet dat je internet trager wordt of steeds uitvalt tijdens het gebruik van een VPN verbinding. Voor deze review hebben we de snelheid en stabiliteit van de VPN verbindingen van AVG Secure VPN uitgebreid getest. We kunnen direct verklappen dat onze ervaring met de verbindingen van AVG Secure VPN niet bijzonder goed zijn.

De snelheidsdaling was nog wel acceptabel, deze ging van 35 Mbp/s naar 27 Mbp/s. Maar de stabiliteit liet te wensen over. Zo haperde onze verbinding tijdens de review van AVG secure VPN. Dit merk je bijvoorbeeld bij het laden van internpagina’s, het duurde gewoon te lang voordat er begonnen werd met laden. Ook met een film kijken hebben we het gemerkt: er werd tussendoor een paar keer gebufferd. Dit is allemaal erg onwenselijk als je een VPN gebruikt. Wanneer je dus bijvoorbeeld AVG Secure VPN wilt gebruiken voor het streamen van video’s met bijvoorbeeld Kodi, kunnen we je aanraden om toch echt een andere VPN dienst te kiezen.

Kosten van AVG Secure VPN kopen

De prijs voor het gebruik van AVG Secure VPN is anders opgezet dan bij de meeste andere VPN aanbieders. Zo betaal je momenteel bij AVG Secure VPN je abonnement per apparaat. Als je bijvoorbeeld op je Windows computer en op je Android telefoon een VPN verbinding wilt gebruiken zul je 2 verschillende licenties moeten aanschaffen. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Iets wat wij echt een minpunt vinden, bij de meeste VPN aanbieders kun je met 1 abonnement met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik van een VPN verbinding.

De prijs voor een Windows of Mac licentie kost op het moment van schrijven als je in Euro’s afrekent €79,99 per jaar. Als je er voor kiest om direct voor 3 jaar een abonnement af te sluiten betaal je omgerekend €6,11 per maand.

Bovenstaande prijs is dus voor 1 computer. Mocht je een VPN verbinding zoeken voor meerdere apparaten kun je uitgaan voor een meervoud van deze prijs. Vergeleken met kosten van andere VPN’s zijn deze prijzen echt hoog, zeker voor de relatief slechte kwaliteit van de AVG Secure VPN.

Gratis proefperiode

AVG Secure VPN heeft sowieso een gratis proefperiode die je kunt gebruiken om de VPN service goed te testen. Deze 7 dagen proefperiode is in onze ogen een mooi aanbod, je krijgt toch een goed beeld van de service. Hierbij moet wel vermeld worden dat er meerdere VPN providers dit aanbieden. Zo biedt ExpressVPN bijvoorbeeld zelfs een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Conclusie AVG Secure VPN

In deze review is duidelijk geworden dat onze ervaring met AVG Secure VPN als VPN service niet perfect was. De software werkt gemakkelijk en ziet er goed uit. De verbindingen met de VPN servers waren aan de andere kant niet helemaal stabiel. Ook de privacywaarborg is wat ons betreft iets te onduidelijk, iets waar we toch veel waarde aan hechten als we een VPN service willen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 reacties op “AVG Secure VPN

 1. Peter Rood

  Is er een verklaring voor dat als zowel ik als mijn huisgenoot een mail verstuur met VPN aan dat de mail in de spambox terecht komt? Wanneer we hem uitzetten dan komt de mail goed aan! Zou toch andersom moeten zijn.

 2. Theo Bouman

  Ik heb AVG VPN een jaar gebruikt maar het werkt inderdaad erg vertragend en moest VPN steeds uitschakelen wanneer ik mijn e-mail wilde binnenhalen.
  Dan vind ik het ook nog een tamelijk duur, zeker in combinatie met andere AVG pakketten.
  Ik heb het abonnement opgezegd en ben momenteel op zoek naar een betere oplossing.

 3. Th.F. Scheepers

  Ik heb op 27 juli 69,36 euro overgemaakt voor AVH secure voor twee jaren.
  Nu krijg ik bericht dat mijn abonnement is afgelopen. Hoe kan dat?

 4. Theo Hamakers

  Ik heb twee jaar AVG VPN gebruikt. Werkte prima behalve 1 aspect: wanneer ingeschakeld kon ik op mijn PC geen documenten meer printen. Hetzelfde document printen via mijn GSM lukte wel! Schakelde ik VPN uit dan kon ik weer printen!!
  Toen ik onlangs AVG VPN abonnement niet meer verlengde trad plots hetzelfde probleem op. Ik kon AVG VPN niet meer terug laden en ben nu verstoken van de printerfunctie op mijn PC. Via mijn GSM gelukkig nog wel.
  Ik verzoek u mijn de mogelijkheid te geven VPN weer te laden om mijn printer te kunnen gebruiken. Ik diverse AVG geinstalleerd op mijn PC.

 5. Wonny

  Ik heb al een account voor AVG Secure VPN en die is verlopen. Hoe kan ik mijn betaalmethode kiezen? Het staat nu automatisch op “Paypal” ingesteld maar ik wil via Ideal mijn betaling kunnen doen en mijn abonnement verlengen. Hoe kan ik dat regelen?
  Bij voorbaat dank voor de reactie.

 6. P.K.Niezing

  De laatste dagen krijg ik bij het opstarten van mijn laptop van Goose VPN de mededeling: “Er is geen werkende internet connectie”, terwijl ik wel een werkende internetverbinding heb.
  Hoe los ik dit probleem op?

  1. VPN diensten

   GOOSE VPN even afsluiten en dan verbinding weer verbinding maken met het gewenste netwerk. Let op dat je GOOSE echt afsluit, rechts onder in het systeemvak de applicatie echt afsluiten.