Ironsocket

7.25 /10
Snelheid
8/10
Gebruiksvriendelijkheid
5/10
Prijs
7/10
Betrouwbaarheid
9/10

Ironsocket

Het gevolg hiervan is dat ze extra tijd en geld kunnen investeren in een goed netwerk van servers en snelle verbindingen.

Servers

Ironsocket heeft servers verdeeld over 40 landen. In elk continent met uitzondering van Afrika vind je meerdere VPN servers. Dit betekent in de praktijk dat er eigenlijk altijd wel een VPN server beschikbaar is in de buurt. Door dit geografische voordeel is een optimale snelheid vaak mogelijk, of dit in de praktijk ook zo werkt vind je verderop in deze review van Ironsocket.

Gebruik van Ironsocket

Het meest opvallende aan deze service is toch wel dat ze zelf alleen voor Windows software hebben ontwikkeld. Voor de andere besturingssystemen ben je afhankelijk van een applicatie over standaard ondersteuning voor VPN. Het meest toegankelijk zal zijn om een OpenVPN applicatie te installeren. Dit is namelijk een open source protocol, dit betekent in de praktijk dat er voor OpenVPN verschillende software en apps beschikbaar zijn die het mogelijk maken met een OpenVPN server verbinding te maken. Al met al is het een minpunt in deze Ironsocket review dat er beperkt software beschikbaar is.

Windows

Ironsocket heeft op het moment van schrijven alleen een software client voor Windows. Deze client draagt de naam “EasyVPNConnect”. De software client is wat basic maar er zijn een aantal belangrijke en fijne opties te vinden in de client. Zo is er er DNS lek protectie, kun je instellen dat de app automatisch opstart bij het starten van Windows, kun je kiezen tussen het OpenVPN, L2TP en PPTP protocol en is er een “drop protection” die ervoor zorgt dat apps worden afgesloten in het geval de VPN verbinding wegvalt.

Andere besturingssystemen

OpenVPNZo kun je voor Windows en MacOS  bijvoorbeeld de client software eenvoudig downloaden via de officiele website van OpenVPN. En in de app store van Android als iOS (iPad en iPhone) is de app “OpenVPN Connect” voorhanden. Met deze app is het eenvoudig om verbinding te maken met een OpenVPN server waar je de inloggegevens voor hebt.

Wanneer je een abonnement afsluit bij Ironsocket krijg je vanzelfsprekend de nodige gegevens om gebruik te maken van de VPN server waar je verbinding mee wilt maken. Dit is niet de meest gebruiksvriendelijke methode om gebruik te maken van een VPN service en is misschien niet weg gelegd voor de gemiddelde computergebruiker die een VPN wilt gaan gebruiken. Toch moet er gezegd worden dat onze ervaring is dat het tijdens onze review allemaal prima werkte. De software van OpenVPN is licht en daarmee snel in gebruik en omdat we de officiële software gebruikte hebben we er ook al het vertrouwen in dat het, net als tijdens onze test, prima stabiel blijft draaien en niet snel zal vastlopen.

Router instellen als VPN client van Ironsocket

Omdat Ironsocket gebruik maakt van het OpenVPN protocol is het mogelijk om VPN router te gebruiken om connectie te maken met een VPN server van Ironsocket. Op deze manier zijn alle apparaten in je netwerkt automatisch via een VPN verbinding verbonden met het internet.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook je Chromecast en Smart TV gebruiken via een VPN verbinding en zo geografische blokkades omzeilen. Omdat de verbindingen van Ironsocket snel en goed zijn is het ook zeer geschikt om video’s te streamen met Ironsocket.

Privacy en beveiling

Ironsocket is een bedrijf dat in Hong Kong geregistreerd staat. Zodoende valt het onder de jurisdictie van Hong Kong. Dit land staat bekend om de aantrekkelijke  en goede privacy bescherming. VPN services die vanuit een privacy respecterend land opereren hebben bij ons altijd een streepje voor.

Omdat Ironsocket dus voornamelijk focust op goede techniek is ook de encryptie van de verbindingen dik in orde. Zo wordt er bij zowel de OpenVPN verbdingen als L2TP/IPSec gebruik gemaakt van 256 bit AES versleuteling gebruikt die als onbreekbaar bekend staat.

Een klein nadeel van de privacy policy van Ironsocket is dat er een beperkte logging policy bestaat. Er wordt geen data bewaard van de welke websites je bezoekt. Maar wel wordt data bijgehouden met als doel de verbindingen te verbeteren. We zien liever dat een VPN service helemaal geen logs bijhoudt.

Snelheid en stabiliteit van de Ironsocket verbinding

De OpenVPN verbindingen gebruiken standaard UDP in plaats van TCP, dit is in de regel sneller. Aan de andere kant gebruikt Ironsocket erg sterke encryptie die meer vergt van computers en zodoende de VPN verbinding kan vertragen.

Voor de review hebben de download en upload snelheid van Ironsocket getest. Hieruit is gebleken dat de verschillende servers snel genoeg zijn om te browsen, films te streamen en ook downloaden is prima mogelijk. Als je echt voor snelheid gaat zijn er echter snellere VPN services zoals bijvoorbeeld ExpressVPN en NordVPN.

De verbindingen waren tijdens ons test wel uiterst stabiel. We hebben geen enkele keer een verbinding verloren. Dit is bij andere VPN services wel eens anders.

Downloaden met Ironsocket

Veel mensen die deze Ironsocket review leest wil een VPN gebruiken om Torrents te downloaden. Ironsocket heeft verschillende servers waarop het downloaden van torrents en andere p2p download methodes is toegestaan. Op de website van Ironsocket kan gemakkelijk gevonden worden op welke servers torrent downloads toegestaan zijn.

Zoals gezegd is Ironsocket niet de snelste VPN provider. Wanneer je een VPN service zoekt voor het downloaden kun je misschien beter verder kijken naar een echte torrent VPN.

Kosten van Ironsocket

De prijs om Ironsocket te gebruiken is, net als bij veel andere VPN aanbieders afhankelijk voor hoe lang je het abonnement afsluit. Hoe langer het abonnement dat je in 1 keer betaalt, des te lager de prijs per maand zal zijn.

De afbeelding hieronder is een screenshot van de website van Ironsocket. Hierin kun je zien dat de goedkoopste optie is om een abonnement van een jaar af te sluiten en direct te betalen. Dan betaal je omgerekend $4,16 per maand. Ook kun je het per maand betalen, bijvoorbeeld om het goedkoop te testen. In dat geval betaal je dus $6,99 per maand.

kosten Ironsocket

Conclusie

Ironsocket is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt enige affiniteit met software nodig, er is namelijk geen kant en klare software voor smartphones of computers beschikbaar. Je zult verbinding moeten maken met de OpenVPN software of OpenVPN Connect app op iOS en Android.

Eenmaal de verbindingen ingesteld is het een zeer betrouwbare VPN service met goede snelheden. De prijs is gemiddeld te noemen, we vinden wel dat de prijs/kwaliteit verhouding dik op orde is. Al met al is onze ervaring met Ironsocket oké te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *