SkyShowtime: Alles over deze streamingdienst en zijn aanbod (+ must-watch series!)

Wat is SkyShowtime en welke films en series vind je op deze gloednieuwe streamingdienst? Hoeveel kost een abonnement en welke exclusieve series zijn een must-watch? We hebben alle informatie voor je op een rij gezet.

Het is druk op de streamingmarkt. Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video zijn slechts enkele diensten die momenteel allemaal vechten om de aandacht van filmliefhebbers en bingewatchers.  Nu is SkyShowtime daar bij gekomen. Wat moet je er over weten?

Inhoudsopgave

Wat is SkyShowtime?

Sinds 20 september is er in Scandinavië een nieuwe online streamer actief die nu ook naar Nederland is afgezakt (en later misschien nog naar België). SkyShowtime is een samenwerking tussen de Amerikaanse kabelboer Comcast en filmstudio Paramount. Klinken die namen je bekend in de oren? Dat kan, want zowel Comcast als Paramount hébben in de V.S. al eigen streamingdiensten: respectievelijk Peacock en Paramount+.

Om daar toegang tot te krijgen vanuit de Benelux, is nu nog een VPN nodig. SkyShowtime is specifiek bedoeld voor landen waar die twee diensten (zonder VPN) niet toegankelijk zijn. De nieuwe streamer moet volgens de eerste plannen in twintig landen beschikbaar komen en in achttien verschillende talen. In Scandinavië is Paramount+ trouwens ook een tijdje in een lokale versie beschikbaar geweest, maar deze moet nu baan ruimen voor SkyShowtime.

SkyShowtime is hét platform waarop de films van Paramount en Universal hun tv-premières beleven. Dat is trouwens geen onaardige combinatie, want die twee studio’s zijn momenteel goed voor ongeveer de helft van de bioscoopinkomsten die in Hollywood gegeneerd worden. Daarnaast biedt SkyShowtime ook eigengemaakte series, kinder- en familiecontent en een selectie “golden oldies” van studio’s en productiehuizen als Nickelodeon, DreamWorks Animation, Showtime en Sky Studios.

Uiteraard worden er ook series geprogrammeerd die eerder in de V.S. via Paramount+ en Peacock werden uitgezonden. Op termijn is het zelfs de bedoeling om lokale programma’s, documentaires en specials te gaan maken, specifiek gericht op de landen waar de dienst beschikbaar is.

Wanneer komt SkyShowtime naar Nederland?

SkyShowtime ging op 20 september live in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden op. Inmiddels is de dienst ook in Nederland en Portugal beschikbaar, SkyShowtime lanceerde hier op 25 oktober. In Spanje, Andorra en verschillende landen in Oost- en Centraal-Europa is de lancering gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar.

Voor Belgen is er minder goed nieuws: SkyShowtime heeft voorlopig nog met geen woord gerept over een Belgische lancering.

Wat is er te zien op SkyShowtime?

Op SkyShowtime stream je een mix van films en series. We noemen enkele interessante titels.

Films op SkyShowtime

Met studio’s als Paramount en Universal die SkyShowtime van content gaan voorzien, hoeft het niet te verbazen dat een paar van de grootste blockbusters van dit jaar binnenkort op het platform zullen verschijnen. Drie absolute kassakleppers die alvast gepland staan, zijn:

 • Top Gun: Maverick
 • Jurassic World Domination
 • Minions: The Rise of Gru

Daarnaast komen ook heel wat andere recente toppers beschikbaar, zoals The Northman (de helaas geflopte, maar uitstekende nieuwste prent van Robert “The Witch” Eggers), Sonic the Hedgehog 2, Downton Abbey: A New Era en Belfast, het ontroerende coming-of-age-drama van Kenneth Branagh dat twee Oscar-nominaties in de wacht sleepte.

Naast recente films grossiert SkyShowtime natuurlijk ook oudere pareltjes, zoals:

 • The Godfather
 • Shutter Island
 • The Wolf of Wall Street
 • Minority Report
 • Gladiator

Series op SkyShowtime

Naast films maken uiteraard ook heel wat series hun opwachting op SkyShowtime. Verwacht je bijvoorbeeld aan:

 • Yellowstone, het onverwacht goed onthaalde neo-Western drama met Kevin Costner
 • Halo, een bewerking van het gelijknamige science fiction-videospel
 • Dexter: New Blood, de sequel op de gelijknamige serie van vijftien jaar geleden
 • Rivièra, met Julia Stiles als Amerikaanse kunstdealer die in het zuiden van Frankrijk in duistere avonturen terechtkomt
 • Yellowjackets, een soort Lord of the Flies-meets-Lost in de Canadese wildernis

Ook bijvoorbeeld Law & Order, FBI en American Gigolo (het vervolg op de gelijknamige film uit 1980 die een ster maakte van Richard Gere) zijn te streamen.

Wat kost SkyShowtime per maand?

Het lijkt er op dat SkyShowtime de kostprijs bewust democratisch wil houden, wat in deze tijden van hyperinflatie natuurlijk mooi meegenomen is. De maandelijkse abonnementsprijs betreft in Nederland 6,99 euro. Maar sluit je een abonnement af vóór 6 december 2022, dan krijg je 50 procent korting. Zodoende betaal je slechts 3,49 euro in de maand, voor zolang je lid blijft.

Voor de prijs kan je alle content in high definition bekijken (niet in 4K!) en mag je onbeperkt streamen en downloaden op de app. Streamen gaat ook naar drie apparaten tegelijk (zodat mama, papa en zoon of dochter allemaal wat anders kunnen bekijken) en je mag per abonnement vijf profielen aanmaken.

SkyShowtime is beschikbaar op de volgende besturingssystemen en platformen:

 • Edge
 • Chrome
 • Firefox
 • Safari
 • Android
 • iOS
 • Apple TV
 • Chromecast
 • WebOS (LG-tv’s)

Tizen, het concurrerende platform van Samsung, ontbreekt voorlopig nog in dat lijstje.

Beste VPN voor buitenlandse streamingdiensten?

Waarom een VPN voor SkyShowtime gebruiken als de dienst in Nederland ‘gewoon’ werkt? Daar zijn een aantal redenen voor:

 • Streamen vanuit het buitenland

Wil je vanaf je vakantieadres uit het buitenland streamen, dan werkt dat mogelijk niet met je Nederlandse account. Met een VPN neem je een Nederlands IP-adres aan, waardoor het lijkt alsof je vanuit thuis streamt. Plots werkt streamen dan weer wel.

 • Aanbod verschilt per land

Het aanbod van streamingdiensten verschilt per land, omdat de uitzendrechten per land verkocht worden. Zo komt het geregeld voor dat je een film niet kunt vinden omdat die niet op de Nederlandse versie van de streamer staat, maar wel op een buitenlandse. Kwestie van je VPN op het juiste land zetten, en kijken maar. Of dit ook geldt voor SkyShowtime, weten we binnenkort.

 • Toegang vanuit België

We weten nog niet wanneer SkyShowtime naar België komt. Wil je als inwoner van dit land toch toegang tot de dienst, dan heb je hiervoor een VPN nodig. Je kunt de dienst laten denken dat je uit Nederland komt door een Nederlandse VPN-server te kiezen.

Beste VPN voor SkyShowTime

Omdat SkyShowtime zo nieuw is, hebben we de dienst nog niet kunnen testen in combinatie met onze favoriete VPN’s. Toch verwachten we dat de volgende VPN’s geen enkele moeite hebben met het omzeilen van regioblokkades, omdat ze zichzelf al ruimschoots hebben bewezen met concurrerende diensten als Netflix en vele anderen.

Het uit enorme aanbod aan VPN-providers hebben wij er drie uitgekozen waarmee je (naar verwachting) zonder veel problemen SkyShowtime kan kijken waar je maar wil. Dit zijn namelijk allround ook de beste VPN’s voor streaming.

1. NordVPN

9.75 /10
Vanaf
€2.99
/maand
Lees NordVPN review

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

 • Snelle servers
 • Uitstekende software en apps
 • Erg goede prijs
 • Betrouwbare en snelle klantenservice
 • ❌   Geen router-app

Lees NordVPN review

De eerste is NordVPN. NordVPN heeft een ruim serveraanbod staan en biedt zijn klanten verbindingssnelheden die ruim voldoende zijn om video te streamen. De apps van NordVPN zijn ook op een hele reeks toestellen te installeren, zoals Linux-, Mac- en Windows-computers, iOS en Android en als browserextensie voor Firefox en Chrome.

2. Surfshark

9.31 /10
Vanaf
€1.99
/maand
Lees Surfshark review

Surfshark is een zeer betaalbare VPN die ideaal is voor wie veel apparaten heeft die vaak gelijktijdig VPN willen gebruiken.

 • Goedkoop en betrouwbaar
 • Supersnelle servers
 • Onbeperkt aantal apparaten
Lees Surfshark review

Surfshark is een andere goede keuze. Ook deze dienst biedt meer dan voldoende servers over de hele wereld en biedt zeer hoge verbindingssnelheden. Misschien zelfs nog een tikje hoger dan NordVPN, al merk je dat verschil in de praktijk eigenlijk niet. Surfshark is te installeren op onder meer je Windows- en Linux-pc, Mac, Android-smartphone, Android TV-apparaat, iPhone, Chrome- en Firefox-browser.

3. CyberGhost

8.81 /10
Vanaf
€2.03
/maand
Lees CyberGhost review

CyberGhost is een zeer gebruiksvriendelijke VPN, die zijn geschiedenis als langzamere VPN achter zich heeft gelaten. Makkelijk te installeren en te gebruiken apps maken het plaatje compleet.

 • veel serverlocaties
 • gebruiksvriendelijke software en apps
 • 45 dagen niet-goed-geld-teruggarantie
Lees CyberGhost review

Tot slot vermelden we ook nog Cyberghost, een VPN-provider die veel waar voor het geld biedt. Hier krijg je misschien niet de absolute topsnelheden zoals NordVPN en Surfshark die bieden, maar het blijft allemaal ruim voldoende om probleemloos video’s te streamen, tegenover een spotprijsje. Cyberghost is beschikbaar op Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome en Firefox. Ook op Android TV en Chromecast valt de bijhorende app te installeren.

Overigens: zowat alle VPN-providers bieden een niet-goed-geld-teruggarantie van een maand of zelfs langer. Maak daar zeker gebruik van. Zo kan je zelf op je gemakje uitvissen welke dienst voor jou het beste werkt.

Conclusie

SkyShowtime lanceert op een moment dat de streamingmarkt al aardig volstroomt, maar toch lijkt de kans ons niet gering dat dit een succes wordt. Het aanbod op het platform zit meer dan goed dankzij de constante aanvoer van Hollywood-blockbusters door Paramount en Universal, en ook op het gebied van tv-series is er heel wat interessants te ontdekken. We zijn zeer benieuwd hoe deze dienst zich de komende tijd staande houdt tussen de stevige concurrentie!


Veelgestelde vragen

SkyShowtime is inmiddels in Nederland beschikbaar. De dienst lanceerde hier op 25 oktober 2022.

Het online streamingplatform SkyShowtime is een samenwerking tussen de kabelboer Comcast en filmstudio Paramount en bundelt de beste content van hun Amerikaanse streamingdiensten Peacock en Paramount+. Verwacht je dus aan een lange reeks blockbusters en toptelevisie van Paramount, Universal, Paramount+, Showtime, Dreamworks, Sky Studios en Peacock.

Je sluit een abonnement voor SkyShowTime af voor 6,99 euro per maand. Er geldt momenteel ook een tijdelijke kortingsactie: 3,49 euro in de maand, zo lang je lid blijft.

Jazeker, de app is zowel voor Android als iPhone beschikbaar zodra de dienst officieel in Nederland is gelanceerd.

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *