Chromecast VPN instellen, duidelijke uitleg & beste keuze

Met een VPN verbinding voor je Chromecast heb je het grote voordeel dat je geografisch geblokkeerde content kunt bekijken via de Chromecast. Met een Chromecast verbinding maken met een VPN server werkt echter wel anders dan bij andere apparaten zoals smartphones en laptops. Het is namelijk niet mogelijk om VPN client software direct op een Chromecast te installeren.

Om toch gebruik te kunnen maken van een VPN verbinding zul je ervoor moeten zorgen dat je Chromecast gebruik maakt van een netwerk dat al via een VPN server, verbinding met het internet maakt. Bijvoorbeeld een router of virtuele router die verbinding heeft met een VPN server. Deze pagina lees je hoe je dat gemakkelijk voor elkaar kunt krijgen. Ook zie je welke VPN’s volgens ons het meest geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met je Chromecast.

Op deze pagina vind je de volgende informatie:

Inhoudsopgave

Beste VPN’s voor Chromecast

Bij het kiezen van de juiste VPN voor je Google Chromecast is het zaak dat je op een aantal zaken let. Omdat je voornamelijk video’s zult casten via de Chromecast is het van groot belang dat de verbindingen snel zijn. Er is namelijk bijna niets zo irritant als het wachten totdat je video goed geladen is en/of het wachten op tussentijds bufferen. Daarnaast zul je moeten nagaan of de VPN service die je uitkiest servers heeft staan in de landen waar jij geografisch geblokkeerde content van wilt bekijken.

Wanneer je ook via Popcorn Time video’s wilt casten naar je Chromecast zul je een VPN aanbieder moeten uitkiezen waar torrent verkeer is toegestaan. Sommige VPN providers blokkeren namelijk (op sommige servers) torrent verkeer. Wanneer dit het geval is zul je Popcorn Time niet kunnen casten.

Wij hebben hieronder alvast de volgens ons meest geschikte VPN services voor het gebruik in combinatie met Chromecast. De diensten hieronder hebben dus snelle en stabiele verbindingen, veel servers over de gehele wereld staan en laten torrent verkeer toe.

NordVPN

NordVPNOnze favoriete VPN service voor Chromecast is NordVPN. Deze service is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld ExpressVPN maar biedt ook een zeer goede service. Zij hebben tal van servers over de gehele wereld en de verbindingen daarmee zijn ook echt goed te noemen. Daarnaast komt NordVPN sowieso als beste keuze uit de VPN tests.

De snelheden van VPN verbindingen van NordVPN zijn ook prima. Het streamen van video’s via een VPN server van NordVPN is dus ook geen enkel probleem. Wij hebben geen enkele keer meegemaakt dat er gebuffered moest worden tijdens het casten van content naar de Chromecast via een VPN verbinding.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNSurfshark heeft over de gehele wereld veel serverlocaties. Dit heeft als voordeel dat je content uit veel verschillende landen kunt unlocken. Daarnaast zijn de verbindingen erg snel en stabiel, dat is natuurlijk van groot belang als je video’s wilt gaan streamen via de Chromecast. Surfshark is ook zeer betaalbaar in vergelijking met andere VPN-providers.

Surfshark heeft een duidelijke uitleg op de website over hoe een router ingesteld kan worden als VPN client. Dit is 1 van de methodes om je Chromecast over een VPN verbinding het internet te laten gebruiken, daarover vind je hieronder meer.
Bezoek Surfshark


Er zijn nog veel meer aanbieders beschikbaar die geschikt zijn om te gebruiken voor het gebruik in combinatie met een Chromecast. Voor een overzicht van de verschillende diensten verwijzen we je graag naar onze pagina met alle VPN aanbieders die we getest hebben.

Waarom een Chromecast over VPN

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je je Chromecast met een VPN verbinding wilt laten verbinden. De 2 belangrijkste redenen vind je hieronder.

Geografische blokkades omzeilen

Zo is het met een VPN verbinding mogelijk om via je Chromecast geografische blokkades te omzeilen. Je geeft de dienst waar je content van wilt bekijken de indruk dat je in een ander land bent zodat je de content uit dat land kunt bekijken op je Chromecast.

Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om Nederlandse tv in het buitenland te kijken, de Amerikaanse Netflix in Nederland te ontvangen, uitzending gemist in het buitenland bekijken, BBC iPlayer via de Chromecast te casten en andere diensten te unlocken.

Vooral het kijken naar buitenlandse versies van Netflix is een veel voorkomende reden voor het gebruik van een VPN met Chromecast. Let er wel op dat Netflix probeert om VPN services te blokkeren. Het kan dus voorkomen dat je geen toegang krijgt tot Netflix met een VPN. Dit is vaak wel binnen de korste keren opgelost door de VPN door het inzette van een nieuw ip adres.

Downloadboetes Popcorn Time voorkomen

Popcorn Time Chromecast VPNPopcorn Time wordt veel gebruikt om video’s en series te streamen via de Chromecast. Sinds kort is het enkel zo dat Dutch Filmworks en Brein boetes willen gaan uitdelen aan mensen die kijken via Popcorn Time.

Wanneer je je Chromecast over een VPN verbinding content laat casten met Popcorn Time wordt je IP adres verborgen. Dan is het dus onmogelijk om een boete te ontvangen van bovengenoemde partijen.

Methodes VPN verbinding opzetten naar Chromecast

Zoals gezegd is het onmogelijk om een VPN verbinding direct op te zetten in de Chromecast. Het apparaat heeft geen mogelijkheid om direct verbinding te maken met een VPN server. Het is daarom nodig om via een andere manier verbinding te maken met een VPN server.

Dit kun je doen door jouw Chromecast verbinding te laten maken met een router die een VPN verbinding heeft. Wanneer jouw router een VPN verbinding opgezet heeft gebruiken namelijk alle apparaten die verbinding hebben met je router vanzelfsprekend het de VPN verbinding.

Router instellen als VPN client

De meest gebruikelijke manier is om de router in je thuisnetwerk in te stellen als VPN client. Let op dat niet elke router daartoe in staat is. De router die je van jouw internetprovider gekregen hebt is waarschijnlijk niet in staat om dit te doen.

DrayTek Vigor 2925ACJe zult een router moeten aanschaffen die in staat is om te functioneren als VPN client. Er zijn tegenwoordig routers te verkrijgen die deze optie standaard ondersteunen, we hebben de beste keuzes op de pagina VPN routers vermeld. Daarnaast is het mogelijk om verschillende types modems om de firmware te flashen naar DD-WRT. Dit is een besturingssysteem voor routers die standaard een VPN client ingebouwd heeft. Hierover vind je meer informatie op de pagina DD-WRT router als VPN client instellen.

Virtuele router van PC of Mac maken

Een andere optie is om je computer of laptop in te stellen als router. Je maakt dan van je computer of laptop een wifi hotspot. Vervolgens zul je je Chromecast en telefoon connectie moet laten maken met die specifieke wifi hotspot. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat betreffende computer of laptop een VPN verbinding heeft met 1 van de vele VPN aanbieders.

Vanaf dat moment deelt de computer namelijk de internetverbinding, die via een VPN server gaat, met de apparaten die verbonden zijn met de computer of laptop. Dit betekent dus dat al je verkeer via de Chromecast ook over de VPN verbinding gaat.

Als je dit wilt doen is het wel zaak dat je Chromecast laat verbinden met het nieuwe netwerk dat aangemaakt wordt door je pc of laptop. Dit doe je door in de Google Home app op je iPhone of Android telefoon te kiezen voor een ander netwerk. Daar kies je dus het nieuwe netwerk dat je aangemaakt hebt op je pc of laptop. Eenmaal verbonden gaat de Chromecast over de VPN verbinding.

Geografische blokkades omzeilen met Smart DNS en Chromecast

Wanneer je enige doel is om geografische blokkades te omzeilen kun je naast VPN ook kiezen voor een Smart DNS oplossing. Dit zijn services die middels een DNS server de locatie van de gebruiker (van jou dus) faken. Met een Smart DNS kun je er dus voor zorgen dat het lijkt alsof je op een andere locatie bent dan dat je daadwerkelijk bent.

Het instellen van een andere DNS server kan in de meeste modems gemakkelijk gedaan worden in de configuratie interface van de router. Dit is de gemakkelijkste oplossing wanneer je alleen een VPN zoekt om geografisch geblokkeerde content toegankelijk te maken op jouw Chromecast.

Categorieën: Apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties op “Chromecast VPN instellen, duidelijke uitleg & beste keuze

 1. Djarno

  Naar aanleiding van jullie uitleg over VPN servers en VPN clients heb ik een asus router aangeschaft waarop ik momenteel mijn VPN server draaiend heb. Dit werkt overigens precies zoals ik had verwacht en gebruik ik voornamelijk als ik in het buitenland zit en toch gebruik wil maken van de diensten in Nederland (Zoals tv providers).
  Echter krijg ik het niet voor elkaar om in het buitenland vanaf mijn android toestel (waarop vpn dus connected is) te streamen naar een chromecast welke is aangesloten op een televisie. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de ip-adressen van de router in het buitenland waarop dus mijn chromecast verbonden is niet matcht met het ip-adress wat ik op mijn VPN-server thuis heb draaien. Wel heb ik gevonden hoe ik google dns moet blocken, dit zou moeten kunnen door een DNS- server met een ip-adress 8.8.8.8 aan te maken. Dit heb ik geprobeerd maar lijkt niet te werken.

  Ben er al een hele poos mee bezig en krijg het niet voor elkaar. Hebben jullie misschien nog tips en tricks om mij hiermee verder te helpen?

  1. VPN diensten

   Het klopt dat het niet werkt omdat je Chromecast verbonden is via een router met een buitenlands IP adres. Je kunt een virtuele router gebruiken die verbinding maakt met je VPN server thuis. Zo een virtuele router kun je bijvoorbeeld maken met een Windows of Mac laptop/computer. Ook kun je er voor kiezen om op de plek waar je nu bent een router met VPN client mogelijkheid te gebruiken. Deze router maakt dan verbinding via een VPN verbinding met jouw router thuis (in Nederland). Zo gaat al het data verkeer op de plek waar je nu bent via de VPN verbinding, dus ook het dataverkeer van de Chromecast.

   1. Djarno

    Hartelijk dank voor jullie reactie. Het werkt inderdaad om een virtuele router aan te maken met de laptop welke verbonden is met mijn VPN netwerk thuis.

 2. Frank

  Het is mij ook niet helemaal duidelijk, misschien als leek is dat begrijpelijk. Mijn situatie. Ik woon in Spanje. Mijn einddoel is de NLse Netflix op mijn tv te gebruiken. Op mijn tv heb ik nu een Chromecast aangesloten omdat ik geen smarttv heb. Nu is mij gezegd geworden via mijn smartphone eerst een VPN abonnement afsluiten en vervolgens het abonnement van Netflix NL afsluiten. Uit jullie verhaal begrijp ik dat dit alleen kan met een aangepaste VPN router. Wat is juist?

  1. VPN diensten

   Het maakt niet uit in welk land je een Netflix abonnement afsluit, het aanbod is afhankelijk van de plek waar je op dat moment bent. Met een abonnement dat je afsluit in Spanje zul je in Nederland gewoon het Nederlandse aanbod van Netflix ontvangen. Je zult voor het kijken naar de Nederlandse Netflix in Spanje dus verbonden moeten zijn met een Nederlandse VPN server. Voor de Chromecast is het dan inderdaad noodzakelijk om een VPN router te gebruiken die kan verbinden met een Nederlandse VPN server.

 3. Marloes

  Hoi,

  Ik vroeg me het vlg af. Je schrijft dat de Chromecast niet automatisch op VPN wordt aangesloten. Maar in principe is een chromecast toch alleen een ontvanger waardoor je programma’s kan bekijken op je tv-scherm? De zender/ afstandsbediening als het ware, is nl bij mij mijn iPod waar ik ook de NPO app op heb staan en die is al verbonden met internet met VPN net als alle andere apparaten in mijn netwerk waaronder de pc. Hoe zie jij dit dan? En zie ik dan iets over het hoofd? Bvd

  1. VPN diensten

   Je afstandsbediening (iPod in dit geval) geeft je Chromecast de opdracht om een bepaalde stream af te spelen. De stream gaat dus niet via je ipod maar komt direct van het internet af.