VPN iOS: Ontdek de beste VPN voor iPhone

Extra privacy, je data beschermen op publieke wifi netwerken en geografische blokkades omzeilen met je iPhone. Zomaar een paar voorbeelden van handigheden waar je gebruik van kunt maken als je een VPN voor je iPhone hebt. Lees snel verder om te lezen hoe je een VPN op je iPhone kunt gebruiken en welke providers volgens ons het best geschikt zijn voor iOS.

Top 5 VPN’s voor Iphone

 1. NordVPN: de beste all-round VPN voor Iphone
 2. Surfshark: gebruiksvriendelijke VPN-dienst voor IPad en Iphone
 3. CyberGhost: betrouwbare iOS VPN-provider

Inhoudsopgave

VPN voor iPhone en iPad instellen

Het instellen van een VPN op je iPad kost slechts een paar minuten, hierna ben je helemaal klaar voor het zorgeloos browsen, streamen of simpelweg je iPad beveiligen. Zo doe je het:

 1. Open de App Store op je iPhone en download een betrouwbare VPN-provider. We raden NordVPN aan. 
 2. Maak een account aan of log in als je er al een hebt. 
 3. Druk op de “Snel Verbinden” knop
 4. Sta configuraties toe door op de “Toestaan” knop te tikken en dit te bevestigen met Touch ID
 5. Dat is alles – je iPad is nu beveiligd!

Beste VPN’s voor iOS

We bekijken dan ook eerst de verschillen apps die de VPN providers zelf hebben ontwikkeld. We kijken naar welke VPN services de beste app hebben voor de iPad. We letten bijvoorbeeld op design van de app, de kwaliteit van de VPN verbindingen en de prijs kwaliteit verhouding. Daarbij optellend hebben we ook rekening gehouden met het feit dat veel mensen die een iPad hebben, ook een iMac of Macbook hebben. Alle onderstaande VPN services hebben dus ook software voor Mac computers en laptops.In feite is dit overigens de app voor iOS, deze werkt dus altijd hetzelfde op de Apple iPhone.


1. NordVPN: de beste all-round VPN voor Iphone

Voorheen had NordVPN een app voor de de iPad en iPhone die niet zo goed was. Gelukkig is de app in de tussentijd dusdanig verbeterd dat de app veel beter gewaardeerd wordt, dit kun je zien in de Play store. De app is gemakkelijk en duidelijk in gebruik. De app ziet er strak uit en is in onze ogen fraai vorm gegeven.

Daarnaast is de service zelf zeer goed. Er zijn meer dan voldoende servers om uit te kiezen en de verbinding is eigenlijk altijd stabiel. NordVPN staat ook al tijden hoog op de verschillende lijstjes van beste VPN voor verschillende doeleinden.

Ook de VPN servers van NordVPN zijn erg snel te noemen en tijdens onze langdurige testes altijd bereikbaar geweest. De technische staat van deze VPN service is uitmuntend. Dit is dan de reden dat NordVPN op nummer 1 staat in deze lijst en overigens ook in onze lijst met beste VPN’s.


2. Surfshark: gebruiksvriendelijke VPN-dienst voor IPad en Iphone

Surfshark heeft een gemakkelijk te gebruiken app voor iOS. Het design ziet er naar onze mening goed uit en het gebruik van de app werkt erg intuïtief. Zo kun je simpelweg een VPN verbinding opzetten met 1 druk op de knop.

Je kunt eenvoudig je favoriete server selecteren uit een lijst. In die lijst zie je de verschillende locaties van de VPN Servers van Surfshark.

Daarnaast is er voor de liefhebber ook nog voldoende in te stellen. De standaard instellingen zullen echter toereikend zijn voor de meeste mensen. Maar voor de liefhebber is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen welk VPN protocol je het liefst wilt gebruiken. Ook kun je instellen dat de VPN automatisch weer verbinding maakt als de verbinding om wat voor reden dan ook verbroken wordt en zo zijn er nog een aantal instellingen die je kunt aanpassen.


3. Cyberghost: betrouwbare iOS VPN-provider

Cyberghost

Cyberghost is een kwalitatief goede VPN service. Ze hebben veel en snelle servers over de wereld. Daarnaast bieden ze ook de nodige protocollen waaronder OpenVPN waaruit je kunt kiezen.

Maar de app is echt helemaal perfect te gebruiken. De interface ziet er heel simpel en duidelijk uit, en het gebruik is dat ook nog. Je kiest gemakkelijk uit met welke server je in welk land connectie wilt maken. Je kan dus gemakkelijk beslissen in welk land je bijvoorbeeld geblokkeerde videos wilt zien op je iPad.


Verder kun je op onze pagina met alle uitgebreide VPN reviews onze ervaringen lezen met zeer veel verschillende VPN services. In deze reviews vind je ook terug of hoe de app voor iOS is, het besturingssysteem waar de iPad op draait.

Voor iPhone

Hieronder vind je een lijstje met VPN providers die een goede app hebben ontwikkeld voor de iPhone. Ook scoren deze VPN services ook op het gebied van verbindingskwaliteit en privacy erg goed. Hieronder vind je dus simpelweg de volgens ons beste VPN’s voor de iPhone.


NordVPN

NordVPN komt in veel van onze lijstjes als de beste VPN provider naar boven. Dit komt door de zeer goede service en de stabiliteit van het netwerk. Ook is de prijs voor veel mensen een factor om te kiezen voor NordVPN. Met een abonnement voor NordVPN heb je een premium VPN service met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding

De app voor de iPhone is bij NordVPN prima op orde. Dit was overigens vroeger wel anders, maar ze hebben zich prima verbeterd. De app is strak en duidelijk vorm gegeven en is stabiel. Het wisselen van locatie is via de mooi vormgegeven kaart in de app is gemakkelijk te doen. Ook het aanpassen van de instellingen is voor diegene die dat willen eenvoudig en duidelijk om te doen.

Daarnaast blijkt dat NordVPN op heel veel plekken perfect werkt. Ook in landen zoals China en Iran waar de overheid VPN verbindingen actief probeert te blokkeren. Wanneer je dus naar landen gaat met een strenge censuur is NordVPN waarschijnlijk de beste keuze die je kunt maken.


Surfshark

Surfshark is een premium service met een hele goede prijs. De kosten voor een abonnement zijn relatief laag. Je krijgt voor deze lagere prijs wel een service die prima werkt. Dit is ook de reden dat Surfshark bij ons overzicht van beste VPN services op nummer 2 staat.

Ook de iOS app voor iPhone en iPad is echt heel goed. De app ziet er strak uit en werkt intuïtief. Daarnaast zijn ervoor de mensen die meer willen instellen dan de standaardinstellingen genoeg opties. En wat misschien nog wel het belangrijkst is, is dat de verbindingen snel, stabiel en veilig zijn.


Wat is een VPN?

Een VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een technologie die een veilige en versleutelde verbinding creëert tussen een apparaat (zoals een computer, smartphone of tablet) en een ander netwerk via internet. Het versleutelt je internetverkeer en stuurt het via een beveiligde tunnel naar een server, waardoor het lijkt alsof je apparaat zich op een andere locatie bevindt.

Hierdoor biedt een VPN verschillende voordelen, zoals het beschermen van je online privacy en het verbeteren van de veiligheid doordat het je gegevens beschermt tegen hackers en mogelijke cyberaanvallen. Ook helpt een VPN om geografische beperkingen te omzeilen, waardoor je toegang krijgt tot content die anders mogelijk niet beschikbaar is in je regio.

Waarom VPN op een iPhone en iPad

Het gebruik van een VPN op een iPhone en iPad is belangrijk, hieronder benoemen we een aantal belangrijke redenen:

Versterking van online privacy: Een VPN verbergt je echte locatie en versleutelt al je internetactiviteiten, waardoor anderen niet zien wat je online doet. Hierdoor behoud je meer privacy en blijft je informatie veilig. 

Beveiliging op openbare netwerken: Wanneer je op openbare wifi-netwerken zoals in de trein of in cafés of op luchthavens surft, zijn je gegevens kwetsbaar voor hackers. Een VPN versleutelt je gegevens, waardoor je veiliger browst en communiceert, zelfs op onbeveiligde netwerken.

Toegang tot geo-beperkte content: Soms zijn bepaalde websites of streamingdiensten alleen beschikbaar in specifieke regio’s. Met een VPN maskeer je je locatie en lijkt het alsof je je ergens anders bevindt, waardoor je toegang krijgt tot geo-beperkte content, zoals films, series of websites.

Veilig internetgebruik op mobiele apparaten: Voor mobiele apparaten zoals iPhones biedt een VPN extra bescherming tijdens het gebruik van apps of surfen op internet, vooral wanneer je verbinding maakt via openbare wifi of onderweg bent. Dit helpt om je persoonlijke gegevens en online activiteiten te beschermen, waar je ook bent.

Al met al biedt een VPN voor een iPhone een extra laag van beveiliging en privacy, waardoor je veiliger en anoniemer browst, vooral op openbare netwerken en wanneer je toegang wilt tot bepaalde online content.

Boost je privacy en ontwijk geografische beperkingen

Extra privacy, je data beschermen op publieke wifi netwerken en geografische blokkades omzeilen met je iPhone. Zomaar een paar voorbeelden van handigheden waar je gebruik van kunt maken als je een VPN voor je iPhone hebt. Lees snel verder om te lezen hoe je een VPN op je iPhone kunt gebruiken en welke providers volgens ons het best geschikt zijn voor iOS.

Het gebruiken van een VPN verbinding op je iPhone lijkt voor sommige mensen misschien lastig, maar in de praktijk is dit echt heel eenvoudig. Elke VPN service heeft namelijk wel een app uitgebracht voor iOS, het besturingssysteem van de iPhone en iPad. Met deze apps kun je gemakkelijk verbinding maken met een VPN server van de VPN provider die jij gebruikt. Op deze pagina lees je hoe zo een app kunt installeren en gebruiken. Ook ontdek je welke VPN services volgens onze experts het beste zijn voor je iPhone.

Naast het gebruiken van een iPhone app van een VPN provider is er ook nog een andere mogelijkheid om een VPN verbinding te maken met je iPhone. Het besturingssysteem van de iPhone ondersteunt uit zichzelf al VPN verbindingen. Om dit in te stellen dient de gebruiker enkele stappen te doorlopen. Een uitleg over hoe je dit kunt instellen vind je ook terug op deze pagina.

Deze pagina behandelt de volgende onderwerpen:

Inhoudsopgave

Met een VPN app

Zoals gezegd is veruit de makkelijkste manier om een VPN verbinding te maken is een iPhone VPN app gebruiken. Deze apps zijn in grote hoeveelheden aanwezig in de app store van Apple. Er zijn zoveel verschillende VPN providers en deze hebben eigenlijk allemaal een app ontwikkeld voor iPhone zodat je deze gemakkelijk kunt gebruiken. Je gebruikt dus de app van de VPN provider waar jij een abonnement bij hebt.

De ene app is echter de andere niet. Sommige providers hebben echt veel betere apps ontwikkeld voor de iPhone dan andere aanbieders. Voornamelijk op het gebied van gebruiksvriendelijk, design, opties en stabiliteit verschillen de apps enorm.

Zo hebben sommige apps bijvoorbeeld veel meer instellingen die je zelf kunt aanpassen dan andere. Ook de ondersteuning voor verschillende VPN-protocollen kan onderling ook wel eens afwijken.

Zelf instellen of VPN app gebruiken?

Je kunt in principe op twee manieren een VPN verbinding maken met de iPad. De eerste is om de VPN verbinding zelf in te stellen via de standaardinstellingen van iOS (het besturingssysteem van de iPad en iOS). iOS heeft namelijk standaard ondersteuning voor een aantal VPN protocollen. Het zelf instellen van een VPN verbinding is dan ook vrij goed te doen, maar is wel wat beperkt in mogelijkheden en kost bovendien veel tijd. Deze methode wordt bovendien vooral gebruikt door mensen die een VPN verbinding moeten opzetten naar het netwerk van de organisatie waar zij werken.

Degene die een VPN provider zoeken voor meer anonimiteit, privacy en het omzeilen van geografische blokkades is een VPN app eigenlijk altijd een beter alternatief. Deze heeft meer mogelijkheden en is veel makkelijker in het gebruik dan de standaard VPN mogelijkheden op je iPad. Hieronder vind je een lijstje met VPN providers die een zeer goede service bieden en een goede VPN app voor de iPad hebben ontwikkeld.

VPN tarieven voor iPhone en iPad

VPN’s bieden vaak verschillende abonnementopties, bijvoorbeeld maandelijkse, 1 jarig en soms zelfs 2 en 3 jarig abonnementen. Ook zijn er gratis varianten op de markt. Echter hebben gratis VPN’s vaak beperkingen of zelfs beveiligingsproblemen, daarom adviseren wij dan ook altijd om een betrouwbare en betaalde premium VPN te kiezen, zoals NordVPN.

NordVPN biedt verschillende abonnementopties met uiteenlopende tarieven. Deze variëren tussen de 2 euro per maand en 6 euro per maand. Voor deze kosten, krijg je zowel toegang op iPad, iPhone als op een desktop, laptop en andere apparaten.

Op de iPhone ziet het er als volgt uit:

NordVPN pricelist

En op de iPad zo:

NordVPN subscription

Een VPN voor iPhone of iPad is niet meer weg te denken in de hedendaagse digitale wereld, schaf daarom een VPN aan.

Gratis VPN voor iPhone en iPad

In de iTunes store vind je ook verschillende zogenoemde gratis VPN apps. We willen je er wel op wijzen dat met veel “gratis” services op internet je betaalt op een andere manier. Meestal in de vorm van je eigen data en privacy.

Er zijn ook VPN services die een gratis VPN abonnement aanbieden met een bepaalde beperking of voor een beperkte tijd. Deze bedrijven proberen je op deze manier over te halen om een betaald abonnement te nemen. Deze gratis VPN apps zijn ons inziens wel te vertrouwen, meer informatie daarover vind je op onze pagina met gratis VPN services.

Gratis VPN voor iPad

Als je op zoek bent naar een gratis VPN om te gebruiken op je iPad zul je in de apple store ongetwijfeld veel aanbod vinden. We willen je bij deze waarschuwen dat je bij gratis VPN services vaak op een andere manier betaalt oor het gebruik van de service. Dit gebeurt vaak in de vorm van persoonlijke gegevens die verkocht worden door de ontwikkelaar van de gratis VPN service.

Toch zijn er een aantal goede gratis VPN services beschikbaar die goed werken op de iPad. Op onze pagina met gratis VPN’s vind je een aantal VPN services die volgens ons betrouwbaar zijn en die je zeker kunt proberen op de iPad. Deze services hebben wel bepaalde beperkingen, maar in principe zijn ze prima te gebruiken voor bepaald gebruik. De beperkingen die je vindt bij de gratis VPN services zijn meestal een data limiet, toegang tot een beperkt aantal servers en opdringerige reclame waarmee de VPN service probeert je te laten overstappen naar een betaald abonnement.

Voorbeeld VPN service app installeren

Hieronder vindt je een voorbeeld installatie van de app van NordVPN. De meeste andere aanbieders met een iPhone app hebben een vergelijkbare app.

 1. Download de app van desbetreffende aanbieder uit de app store van Apple. In dit geval “NordVPN”.
 2. Omdat iOS niet toestaat dat andere software de VPN instellingen van het apparaat beheert zul je in de instellingen van je mobiel VPN aan moeten zetten.
 3. Open de app van de VPN service die jij graag wilt gebruiken. Daar zul je je account gegevens moeten invullen. Daarna zullen alle beschikbare servers automatisch geladen worden.Voorbeeld: NordVPN iPhone app
 4. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in op de app, nu zal je ingelogd worden.
 5. Nadat je eenmaal ingelogd bent krijg je toegang tot alle mogelijkheden en opties van de VPN service.
 6. In de app zelf kan je bepalen via welk land (welke server) je connectie wilt maken. Als je bijvoorbeeld in het buitenland Uitzending Gemist wilt kijken zul je kunnen kiezen voor een Nederlandse server.
 7. Wanneer je op “verbinden” of iets gelijk klikt zal de app verbinding maken met de VPN server die jij gekozen hebt.
 8. Vanaf nu kun je veilig wifi hotspots gebruiken, anoniem surfen en andere voordelen van de VPN gebruiken. Het maken van een VPN verbinding met je iPhone is op deze manier heel makkelijk te doen.

VPN zelf instellen op iPhone of iPad

Op iPhone

Dit zal vooral gedaan worden door mensen die beroeps technisch connectie moeten maken met bijvoorbeeld het bedrijfsnetwerk. Maar je kunt op deze manier ook een commerciële VPN verbinding instellen.

Hieronder het stappenplan voor het handmatig instellen van een VPN verbinding op de iPhone:

 1. Instellingen -> Algemeen -> VPN
 2. Kies voor de optie: “voeg VPN-configuratie toe”

De gegevens die je nodig hebt zullen verstrekt worden door de VPN provider waar jij een abonnement of van bijvoorbeeld de universiteit waar je een studie volgt of het bedrijf waar je voor werkt. Deze gegevens bestaan in de meeste gevallen uit een serveradres, een gebruikersnaam en wachtwoord, het protocol (type) en in sommige gevallen een certificaat.

iOS ondersteunt standaard de volgende protocollen, of types zoals het in iOS genoemd wordt:

 • IKEv2
 • IPSec
 • L2TP

Een certificaat is een extra veiligheid die bij bepaalde VPN protocollen gebruikt kunnen worden. Een certificaat zorgt er in principe voor dat de server zeker weet dat je recht hebt op gebruik van de VPN verbinding. Als er een certificaat nodig is voor de verbinding kunnen de volgende types certificaat worden gebruikt:

 • PKCS#1
 • PKCS#2

In het VPN instellingen menu kun je vervolgens de verbinding opzetten met de VPN configuratie die je toegevoegd hebt. Dit is een schuifknopje op je scherm, erg gemakkelijk in het gebruik. Wanneer de verbinding actief is zie je in de statusbalk aan de bovenkant van je scherm “VPN” staan. Het uitschakelen van de VPN gaat op dezelfde manier, je moet dan simpelweg de VPN verbinding op je iPhone uit zetten met hetzelfde knopje.

Als je je afvraagt wat VPN betekent op je iPhone ben je waarschijnlijk in bovenstaand menu terecht gekomen. In dit menu kun je dus een VPN verbinding maken met je iPhone.

VPN verbinding altijd aan laten op iPhone

Sommige mensen willen de VPN op hun iPhone altijd aan hebben staan. Dit is mogelijk op een iPhone maar niet zo gemakkelijk als je zou verwachten. Om de altijd aan instelling te gebruiken heb je namelijk een iPhone nodig die beheerd wordt. Dit kan alleen als je een Mac computer hebt. Je hebt namelijk het programma “Apple configurator” nodig om dit in te stellen op een iOS apparaat.

In dit programma kun je vervolgens jouw iOS apparaten toevoegen. Eenmaal toegevoegd heb je de mogelijkheid om een nieuw profiel per apparaat in te stellen. In deze profielen kun je bepalen dat de VPN altijd aan staat.

Het uitzetten van de VPN op iPhone

Het uitzetten van een VPN werkt niet altijd even perfect. Wanneer het uitzetten van de VPN verbinding niet werkt via het instellingen menu is het zeer waarschijnlijk nodig om het bestaande VPN profiel in z’n geheel te verwijderen. Dit kan gedaan worden door het hele VPN profiel te verwijderen.

Een andere optie is om de “altijd aan” of  “always on” optie binnen een VPN app uit te zetten. Bij Hotspot Shield is bijvoorbeeld een bekende reden die het onmogelijk maakt om de VPN uit zetten. We krijgen vaak de melding dat de VPN op de iPhone niet uit wilt gaan.

OpenVPN voor iPhone

OpenVPN is het meest gebruikte protocol om een VPN tunnel op te zetten. Jammer genoeg wordt dit protocol standaard niet ondersteund op iPhones. Gelukkig is er een gratis app in de store van Apple te vinden waar je OpenVPN tunnels kunt maken. De app heet in de app store “OpenVPN Connect”. Dit is een app die door OpenVPN zelf wordt uitgebracht en uitstekend werkt.

Op iPad

Naast het gebruik van een app van een VPN service is het ook mogelijk om handmatig een VPN verbinding in te stellen. De mogelijkheid om in iOS een VPN verbinding in te stellen is uitgebreid en goed. De enige beperking van de standaard mogelijkheid is dat er enkel connectie gemaakt kan worden met de volgende protocollen:

 • IKEv2
 • IPSec
 • L2TP

Als je gebruik wilt maken van OpenVPN, dan zul je een app moeten downloaden die dat ondersteund. De bekendste is de OpenVPN connect app. Het beste protocol dat standaard ondersteund wordt in iOS is IKEv2. Als het mogelijk is bij de VPN server waar jij verbinding mee wilt maken kunnen we je daarom ook aanraden om gebruik te maken van IKEv2.

Hieronder vind je een stappenplan over hoe je de VPN verbinding op je iPad kunt opzetten.

 • Ga naar instellingen
 • Ga naar Algemeen -> VPN
 • Daarna kies je voor je “Voeg VPN-configuratie toe”
 • VPN op iPad instellen
 • In de daarvoor bestemde velden vul je de gegevens in die je hebt van de VPN service die jij gekozen hebt. Let er met name op dat je het juiste type/protocol gekozen hebt.

Let er op dat er bij sommige services een certificaat nodig is om connectie te maken. Deze certificaten kan je in de VPN instellingen binnen iOS ook selecteren.

OpenVPN bij iOS en iPad

OpenVPN is het open source protocol dat erg veilig blijkt te zijn. Wij raden dan ook aan om waar mogelijk gebruik te maken van dit protocol. Standaard heeft iOS, dus de iPad, geen ondersteuning voor OpenVPN. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen.

Ten eerste kan je gemakkelijk de app van de VPN service die je aangeschaft hebt installeren. Deze zal ondersteuning voor OpenVPN mee-installeren. Daarnaast kan je ook de open-source cliënt app voor OpenVPN in de app store downloaden. Deze app heet “OpenVPN Connect”.

Kill switch en automatisch verbinden met VPN server

Vaak krijgen we de vraag of het binnen iOS en dus op de iPhone mogelijk is om automatisch te verbinden met een VPN server wanneer het apparaat connectie met het internet heeft. Ook wordt er vaak gevraagd of er iPhone VPN apps die een kill switch functie hebben.

Het antwoord op beide vragen is beide ontkennend. iOS blokkeert deze mogelijkheden allebei voor VPN apps. Dit betekent in de praktijk dat wanneer een VPN verbinding wegvalt, het apparaat simpelweg de date blijft versturen over de normale internetverbinding. Wanneer je dus een VPN op je iPhone gebruikt voor privacy en veiligheid kan je bedrogen uitkomen.

Ook is de iPad van Apple natuurlijk perfect om naar de NPO app of RTL XL app te kijken. Dit werkt alleen niet wanneer je in het buitenland bent. In verband met uitzendrechten mogen de omroepen hun uitzendingen niet beschikbaar maken in het buitenland. Dit doen ze door middel van geografische IP blokkades.

Deze blokkades werken op basis van je IP adres. De videodienst herkent aan het ip adres in welk land je je bevindt. Als dit niet in Nederland blijkt te zijn wordt de mogelijkheid om te kijken je ontzegt. Met een VPN kun je ervoor zorgen dat je een Nederlands IP adres krijgt. Dan kun je dus bijvoorbeeld wel de programma’s op de RTL XL iPad app in het buitenland kijken. Ook is het mogelijk om met een VPN op de iPad om programma’s terug te kijken van BBC iPlayer.

Ook voor Netflix

Deze methode werkt ook voor Netflix. Met de juiste VPN iPad app is het mogelijk om naar buitenlandse versies van Netflix te kijken. Dit is interessant om het aanbod in de verschillende landen verschillend is. Zo is het aanbod van de Amerikaanse Netflix vele malen groter dan het aanbod in Nederland.

Anoniem surfen in browser met VPN voor iPhone of iPad

Zodra je een VPN-service hebt geïnstalleerd op je iPhone of iPad, surf je volledig anoniem, ongeacht welke browser je gebruikt op je apparaat. Of je nu de standaard Safari-browser of een andere browser zoals Chrome of Firefox gebruikt, met een VPN worden al je gegevens versleuteld en krijg je een ander IP-adres voor de buitenwereld.

Deze aanpak zorgt voor anoniem surfen en anonimiseert je andere online activiteiten op je iPhone of iPad. Wat je online doet en welke websites je bezoekt, blijft voor anderen verborgen.

VPN voor iOs van groot belang in buitenland

Vooral wanneer je in het buitenland op vakantie of zakenreis bent, is het enorm verstandig dat je een VPN service op je iPhone geïnstalleerd hebt. Ook voor andere telefoons is het natuurlijk belangrijk dat je een VPN op je mobiel hebt. Het gebruik van openbare wifi netwerken brengt namelijk allerhande gevaren met zich mee. Kwaadwillende hackers kunnen namelijk gemakkelijk je dataverkeer afluisteren wanneer je je op zo een netwerk bevindt. Dit kan natuurlijk zeer vervelende gevolgen hebben, zeker wanneer je gevoelige data bekijkt en/of verstuurt via deze netwerken.

Door juist een VPN in de trein te gebruiken, blijven je persoonlijke informatie en je online activiteiten veilig en beschermd. Zo voorkom je dat anderen op hetzelfde wifi-netwerk je gegevens kunnen zien of onderscheppen. 

Een ander voordeel van een VPN app op je iPhone wanneer je in het buitenland bent is dat het dan mogelijk is om Nederlandse TV vanuit het buitenland gewoonweg te kunnen bekijken. Met een VPN kun je namelijk de geografische blokkades die streaming diensten en omroepen opwerken gemakkelijk omzeilen.

Veilig openbaar wifi gebruiken

Wanneer je op vakantie bent, of dat nu in het buitenland of Nederland is, maak je hoogstwaarschijnlijk gebruik van een publiek wifi netwerk. Hetzelfde geldt voor mensen die hun iPad  gebruiken voor zakelijke doeleinden, bijvoorbeeld in co-working ruimtes of voor presentaties bij bedrijven. Deze wifi-netwerken zijn erg gevoelig voor hacks, het is relatief eenvoudig voor kwaadwillende hackers om de data die verstuurd wordt via wifi-netwerken af te luisteren en in te zien.

Met een VPN verbinding haal je dit risico weg. Omdat alle data versleuteld wordt tussen de iPad en de VPN server kunnen eventuele hackers je data niet afluisteren of inzien. Met een VPN verbinding op je iPad ben je verzekerd dat je in het buitenland of op andere plekken waar je een wifi netwerk gebruikt beveiligd bent tegen hackers.


Conclusie

Een VPN voor je iPhone biedt aanzienlijke voordelen, zoals het omzeilen van geo-beperkingen, verbeterde online privacy en veiligheid, vooral op openbare wifi-netwerken. Zo surf je veiliger en anoniemer terwijl je ook toegang hebt tot content die anders niet beschikbaar is in Nederland.

Om deze voordelen te maximaliseren, is NordVPN een uitstekende keuze en de best geteste VPN voor iPhone. Het biedt een combinatie van geavanceerde beveiligingsfuncties, betrouwbare prestaties en toegang tot een uitgebreid netwerk van servers wereldwijd.

Bescherm je online privacy en geniet van een veiligere internetervaring op je iPhone door NordVPN vandaag nog aan te schaffen met 69% korting op een tweejarig abonnement.


Veelgestelde vragen over VPN voor iPhone en iPad

Een VPN (Virtual Private Network) is een beveiligde verbinding die je online activiteiten versleutelt en je IP-adres verbergt. Hierdoor blijf je anoniem en beschermd online. Op iPhone en iPad biedt een VPN extra beveiliging bij het gebruik van openbare wifi-netwerken en zorgt het voor toegang tot geblokkeerde inhoud.

Ja, de meeste VPN-apps die beschikbaar zijn in de App Store zijn zowel geschikt voor iPhone als iPad. Ze zijn geoptimaliseerd voor iOS en bieden dezelfde functies op beide apparaten.

Ja, het gebruik van een VPN kan leiden tot enige vertraging in de internetverbinding omdat de gegevens worden versleuteld en via externe servers worden geleid. De snelheidsvermindering kan variëren, afhankelijk van de VPN-service en de afstand tot de server.

Ja, iOS heeft ingebouwde ondersteuning voor VPN-configuraties. Je kunt handmatig een VPN-verbinding configureren zonder een specifieke app te downloaden. Ga naar Instellingen > VPN > Voeg VPN-configuratie toe en voer de benodigde gegevens in.

Bij het kiezen van een VPN-service voor iOS is het belangrijk om te letten op factoren zoals privacybeleid, snelheid, server locaties en gebruiksvriendelijkheid van de app. Lees recensies, vergelijk verschillende diensten en kies een betrouwbare VPN-provider die aan je behoeften voldoet.

Categorieën: Apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “VPN iOS: Ontdek de beste VPN voor iPhone

 1. John

  Hallo,

  Even een vraag over VPN in combinatie met hotspot op een Iphone.

  Als de VPN aan staat, lopen apparaten aangesloten op de hotspot van de telefoon ook via de VPN of loopt dit via een ander kanaal?

  Mvg, John

  1. VPN diensten

   De apparaten die dan verbonden zijn met de hotspot van je iPhone sturen en ontvangen hun data dan niet via een VPN verbinding. De tethering (hotspot) functionaliteit van iPhone is zo opgebouwd dat dit niet werkt. Je kunt controleren of een VPN verbinding wel of niet acties is op onze pagina wat is mijn ip. Controleer je ip adres voor en na het verbinding maken met een VPN server. Als het ip adres veranderd is, ben je verbonden met een VPN server.