Android TV VPN, beste keuze en mogelijkheden

Een VPN verbinding op de Android TV box of Smart TV met Android als besturingssysteem is ideaal wanneer je je privacy wilt beschermen, geografisch geblokkeerde content wilt bekijken en eventueel het één en ander wilt streamen via bijvoorbeeld Kodi op je Android TV. In dit artikel kijken we wat je kunt met een VPN op je Android TV en wat de beste keuze is.

Het gebruiken van een VPN op Android TV is gelukkig eenvoudig te doen. Dit is bij de gemiddelde Smart TV wel anders. Je hebt immers toegang tot de Android play store waar de verschillende VPN apps van de verschillende VPN services gedownload kunnen worden. Dit houdt indirect in dat de betere Android VPN’s ook de betere Android TV VPN apps zijn.

Inhoudsopgave

Beste VPN app voor Android TV

Bij het kiezen van de beste VPN voor Android TV zijn er verschillende zaken waar op gelet moet worden. Wanneer je een VPN gebruikt om video’s te streamen (en dat doe je uiteindelijk met een Android TV) is het van groot belang dat de snelheid goed is. Je wilt immers kijken zonder dat er veel haperingen en vertragingen voorkomen in de stream. Een snelle VPN is dus van groot belang.

Daarnaast is het belangrijk dat de VPN voor je Android TV een goede app heeft voor Android. Het besturingssysteem van de Android TV box of smart TV is immers Android. De app dient stabiel te draaien en gemakkelijk te zijn in het gebruik.

En daarnaast is het van belang dat er servers staan in de landen waar jij vandaan geografisch geblokkeerde content wilt bekijken. Als je bijvoorbeeld video’s wilt kijken die alleen in Amerika te zien zijn, bijvoorbeeld van Hulu of de Amerikaanse Netflix, dan heb je een VPN service nodig met servers in Amerika. Ook is het van belang dat de betreffende VPN service erin slaagt om eventuele blokkades van VPN verbindingen te omzeilen.

NordVPN

NordVPNNordVPN is een VPN service die hoog scoort op veel van onze lijstjes, onder andere op ons overzicht van beste VPN’s. Ook op de punten die specifiek belangrijk zijn voor een VPN service voor de Android TV scoort NordVPN voor bovengemiddeld goed. De app die ontwikkeld is voor Android werkt echt prima en gemakkelijk. Daarnaast ziet de app er ook nog goed uit.

Het serveraantal van NordVPN is echt heel groot. Bovendien zijn al deze servers over de gehele wereld verdeeld zodat het omzeilen van geografische blokkades van over de hele wereld mogelijk is.
Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPNAls je zoekt naar een iets goedkopere optie dan NordVPN, dan is Surfshark een zeer goed alternatief. Deze VPN service is ook een service die zeer betrouwbaar is en ook erg veel servers over de gehele wereld heeft staan. De snelheden van de VPN verbindingen met de verschillende servers van Surfshark zijn zeer goed te noemen. Tijdens het streamen van verschillende content op onze Android TV hebben we bijvoorbeeld geen enkele hapering gezien of ondervonden.

De app van Surfshark is zo mogelijk nog gemakkelijker in gebruik en mooier (kwestie van smaak) dan de Android app van NordVPN.

Bezoek Surfshark


Geografische geblokkeerde streams toch kijken

Geografische blokkadeVeel aanbieders van online video content zoals Netflix, Hulu, Fox Sports, Youtube, NPO en nog veel meer partijen maken de video streams alleen beschikbaar voor mensen in bepaalde landen. Dit doen ze door op basis van je ip adres te bepalen waar je je bevindt. Dit kan omdat elk land haar eigen reeksen met ip adressen heeft, er kan dus gemakkelijk herkend worden in welk land je je bevindt als je bijvoorbeeld de Netflix of Hulu app op je Android TV wilt gaan gebruiken.

Wanneer je ook een VPN app op je Android TV installeert krijg je de mogelijkheid om je IP te veranderen naar elk gewenst land waar de VPN service die je gebruikt een server heeft staan. Op die manier krijgt de streamingdienst die jij gebruikt het idee dat je in het land bent waar de VPN server staat waar je verbinding mee hebt gemaakt. Als je dus bijvoorbeeld verbonden bent met een server in de Verenigde Staten is het bijvoorbeeld mogelijk om Hulu in Nederland te kijken. En wanneer je in het buitenland bent en je bent verbonden met een VPN server in Nederland kun je op je Android TV kijken naar Nederlandse televisie in het buitenland. Dit is dan via de apps die beschikbaar zijn van bijvoorbeeld NPO en RTL XL.

Privacy waarborgen met je Android TV

Een andere overweging is dat veel mensen hun privacy willen waarborgen. Wanneer je een Android TV (box) hebt zullen de bedrijven en aangesloten advertentiebedrijven achter de apps die je gebruikt op de Android TV kunnen zien wat je kijkt. Op basis van onder andere je ip adres kunnen ze een profiel van je maken en weten ze stiekem veel meer over je dan dat je wilt.

Als je een VPN gebruikt op je Android TV zijn deze bedrijven veel minder goed in staat om een compleet profiel van je te maken. Ten eerste omdat je ip adres steeds anders is. Bovendien zijn er VPN diensten met een ingebouwde ad blocker, deze voorkomen dat advertentie netwerken kunnen zien wat je online kijkt. Dit zorgt er voor dat de advertentiebedrijven in staat zijn een profiel van je te maken en je privacy schenden.

Download boetes voorkomen

torrent boeteOok zijn er veel mensen die op de Android TV box of smart TV gebruiken maken van Kodi, Popcorn Time of andere niet toegestane streaming services. We willen op VPNdiensten.nl niet gaan oordelen of onze mening geven over downloaders en de wetgeving daaromtrent. Het feit is dat je het risico loopt een download boete te ontvangen als je streamt via met name Popcorn Time.

Met een VPN verbinding wordt dit gevaar ontweken omdat je je eigen IP verbergt zodra je verbonden met een VPN. Aangezien de instanties die boetes uitdelen gebruik maken van je ip adres om je te achterhalen is een VPN voor je Android TV en Android box de ideale oplossing om boetes te voorkomen.

Categorieën: Apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties op “Android TV VPN, beste keuze en mogelijkheden

 1. Wim Oskam

  Ik begrijp nog steeds niet, ondanks alle uitleg, hoe ik b.v. een film van Popcorn Time, via VPN kan downloaden.
  Ik heb mij op IPVanish geabonneerd en klik op de Popcorn Time app en kies een film.
  Dan krijg ik de mededeling op get scherm:Enjoy Popcorn Time Safely Activate VPN (of Voortzetten – zonder VPN te activeren.) Daarna kan ik slechts een andere VPN dan IPVanish activeren.
  Hoe te werken? Ik werk met Android gestuurd tablet en Windows Laptop.
  Vriendelijke groet. Wim

  1. VPNdiensten

   Als u voor het starten van Popcorn Time IPVanish heeft geactiveerd, kunt u Voortzetten klikken. Deze melding gaat over de ingebouwde (gesponsorde) VPN van Popcorn Time. U heeft naast IPVanish geen extra VPN-verbinding nodig.

 2. Bart W

  Ik heb een vraag.

  Kan je ook zelf een VPN verbinding opzetten op een Android TV Box? Zonder gebruik te hoeven maken van VPN apps zoals Express VPN, Nord, etc. Kortom, kan ik ook een VPN verbinding instellen naar mijn eigen NAS thuis?