Apple TV VPN instellen, mogelijkheden en beste keus

Het gebruiken van een VPN verbinding op de Apple TV heeft verschillende voordelen; voornamelijk het omzeilen van geografische blokkades. Met een VPN verbinding kun je bijvoorbeeld het uitgebreidere aanbod van Netflix USA in Nederland kijken. Als je nog niet weet wat VPN is, dan klik je hier voor een uitleg over wat een VPN is.

Alleen het instellen van een VPN verbinding gaat niet zo gemakkelijk op een Apple TV als dat het gaat op een smartphone of computer. Gelukkig is het met de hulp van de handleiding op deze pagina relatief eenvoudig een VPN verbinding werkend te krijgen op jouw Apple TV.

Apple tv VPN

Inhoudsopgave

Beste VPN’s voor Apple TV

Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben we een lijst gemaakt met best geschikte VPN services voor de Apple TV. Bij het selecteren van de juiste VPN providers voor een Apple TV hebben we op de volgende punten gelet:

 • Kan deze VPN service de VPN blokkade van Netflix omzeilen? We gaan er vanuit dat veel mensen een VPN voor hun Apple TV zoeken om  het aanbod van de Amerikaanse Netflix en eventueel het aanbod van Netflix uit andere landen te kunnen ontvangen. Omdat Netflix actief bezig is met VPN verbindingen weren is het belangrijk dat hier op gelet wordt.
 • Is er een duidelijk uitleg op de website aanwezig van de VPN provider over hoe je een Apple TV verbinding kunt laten maken via een VPN server.
 • Zijn de VPN verbindingen goed, stabiel en snel. Dit is van groot belang bij het gebruik van een VPN verbinding voor het streamen van video’s. En dat is waarschijnlijk wat je wilt doen met de VPN verbinding op jouw Apple TV.

Met deze eisen zijn we tot de volgende geschikte VPN services gekomen. Met onderstaande diensten weet je dus zeker dat je een goede VPN service voor je Apple TV in huis haalt.

NordVPNNordVPN

 • Snelle verbindingen
 • Duidelijk stappenplan voor instellen router met NordVPN
 • Aantrekkelijke prijs

NordVPN vind je ook al heel lang terug in ons lijstje met beste VPN’s. De software en de hoeveelheid servers die je bij NordVPN vindt is echt heel erg goed. De prijs is ook nog eens een stuk lager dan die van bijvoorbeeld ExpressVPN wat NordVPN tot een erg aantrekkelijke VPN service maakt.

De website mist een duidelijk uitleg over hoe je de NordVPN kunt gebruiken via je Apple TV. Maar er is wel een goede uitleg over hoe je NordVPN op je router kunt installeren. Wanneer je dat doet en je laat jouw Apple TV via de router het internet gebruiken, dan heb je alsnog jouw Apple TV over een VPN verbinding.

Bezoek NordVPN


Surfshark

Surfshark VPN

 • Perfect geschikt voor Netflix
 • Duidelijk stappenplan voor Apple TV
 • Snelste en stabielste verbindingen

Surfshark is niet voor niets 1 van onze favoriete VPN services in zijn algemeenheid. De service ontwikkelt erg goede software en de verbindingen zijn van erg goede kwaliteit. Daarnaast is het 1 van de weinige services die altijd werken met Netflix, andere providers worden vaker geblokkeerd door Netflix. Bovendien is er een duidelijk stappenplan beschikbaar voor de mensen die Surfshark op hun Apple TV willen laten werken.

Bezoek Surfshark


Via een (virtuele) router

Dit is de oplossing voor de mensen die via een echte VPN verbinding met hun Apple TV het internet willen gebruiken. Met deze oplossing laat je namelijk de router verbinding maken met een VPN server. Dit zorgt ervoor dat al het internetverkeer van de Apple TV die verbonden is met de VPN router via de VPN verbinding gaat. Er zijn grofweg 2 manieren waarop je dit kunt bewerkstelligen.

Hardware router als VPN client

Er zijn routers die in staat zijn om te fungeren als VPN client. Met deze zogenaamde VPN routers is het mogelijk een VPN verbinding te maken met een VPN server waarvan je de gegevens hebt. Wanneer deze verbinding eenmaal gemaakt is zullen alle apparaten die verbinding maken met het internet via deze router de VPN verbinding gebruiken. Op deze manier is het dus mogelijk om met een Apple TV het internet te gebruiken over een VPN verbinding. Wanneer de VPN server naar keuze in Amerika staat is het ook nog gemakellijk mogelijk om geografische geblokkeerde content uit Amerika zoals Netflix en Hulu alsnog in Nederland te ontvangen.

Virtuele router op laptop of computer

Ditzelfde kun je ook doen door je laptop of pc in te richten als router en VPN client. Er is software beschikbaar die van jouw Windows of Mac OS X computer of laptop een router kan maken. Wanneer deze ingeschakeld is kun je met je Apple TV verbinding maken met het netwerk dat je zojuist hebt opgezet met jouw computer of laptop. Wanneer deze laatst genoemde computer of laptop een VPN client installeert en vervolgens verbinding maakt met een VPN server, dan is de Apple TV verbonden met het internet via de VPN verbinding die de Virtuele router heeft opgezet.

Op de computer of laptop die dienst doet als virtuele router heb je dan de kans om de VPN client te laten verbinden met een VPN server naar keuze. De server die je kiest zal vanzelfsprekend ook gebruikt worden door de apparaten die de laptop of computer als router gebruiken. Wanneer er op de virtuele router dus gekozen wordt voor een verbinding met een Amerikaanse VPN server, dan is het mogelijk om met je Apple TV de Amerikaanse Netflix te ontvangen.

Via Smart DNS van VPN provider

Met de juiste DNS instellingen via de juiste aanbieder is het op de Apple TV mogelijk geografische blokkades te omzeilen. Dit wordt vaak ook wel een “smart DNS” oplossing genoemd. Met name NordVPN is hier een actief koploper in en geeft op de website een hele duidelijke uitleg hoe je de Media streamer dienst kunt instellen op je Apple TV. Het instellen van de Smart DNS dienst op een Apple TV is in de meeste gevallen gemakkelijker dan het beschikbaar maken van een VPN verbinding voor de Apple TV zoals hierboven beschreven.

Stappenplan NordVPN mediastreamer op Apple TV

Het komt er in feite op neer dat je jouw Apple TV gebruik laat maken van een alternatieve DNS server die NordVPN verzorgt. Dit klinkt heel lastig maar is in de praktijk hartstikke eenvoudig. In de praktijk worden de volgende stappen doorlopen:

 1. Maak gratis een DDNS adres aan bij een DDNS provider. Dit is gemakkelijk binnen 3 minuten te doen. Zorg ervoor dat je bij het aanmaken van je DDNS adres alleen kiest voor een IPv4 adres.
 2. Log in bij NordVPN en zorg dat je DDNS hostname goed wordt toegevoegd aan het Dynamic DNS menu. Op deze manier weet NordVPN dat jouw internetverbinding gebruik mag maken van de Mediastreamer dienst.
 3. Zoek nadat je ingelogd bent bij NordVPN het DNS adres voor de mediastreamer dienst op. Deze kun je vinden door te klikken op “Set up on More Devices > Apple TV”. Dan zul je aan de rechterkant van het scherm het IP adres van de juiste DNS server zien.
 4. Ga op je Apple TV naar het instellingen menu. Kies daar voor “General > Network > Wifi of Ethernet (afhankelijk wat je gebruikt) > Configure DNS > Manual en vul daar het DNS adres in dat je hebt gevonden op de website van NordVPN.
 5. Herstart de Apple TV om de DNS wijzigingen echt door te voeren.

Na het opstarten kun je er nog voor kiezen om je iTunes locaties aan te passen naar de Verenigde Staten. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om apps te installeren die normaal gesproken alleen te vinden zijn in de Amerikaanse iTunes store.

LET OP: Bovenstaande mediastreamer oplossing is geen VPN verbinding. Je bent dus niet beveiligd zoals je normaal gesproken beveiligd zou zijn met een VPN verbinding. De data die je verstuurt en ontvangt is niet versleuteld. Deze oplossing is er enkel op geënt om geografische blokkades op je Apple TV te omzeilen. Deze oplossing maakt het dan ook mogelijk om bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken.

Waarom een VPN verbinding op Apple TV

Veruit de meeste mensen gebruiken een VPN verbinding bij hun Apple TV opdat ze geografisch geblokkeerde content kunnen bekijken. Met een VPN verbinding is het namelijk mogelijk om je locatie te faken door het veranderen van je IP adres. Door het wisselen van IP-adres kan het opeens lijken alsof je je bevindt op een andere locatie. Aan de hand van jouw IP adres kun je namelijk zien in welk iemand zich bevindt.

Al met al heb je de volgende voordelen bij het gebruiken van een VPN verbinding voor je Apple TV:

 • De iTunes store regio veranderen zodat je de mogelijkheid alle Amerikaanse apps te downloaden en installeren.
 • Geografische blokkades omzeilen zodat je de Amerikaanse Netflix, Hulu, BBC iPlayer en andere geblokkeerde services kunt gebruiken terwijl je buiten Amerika bent.
 • Versleutelen van jouw dataverkeer omdat je waarde hecht aan jouw privacy (werkt alleen bij de router oplossing).

Conclusie VPN op Apple TV

Het lijkt een grote klus om een VPN verbinding werkbaar te krijgen op een Apple TV. De praktijk leert echter de bovengenoemde oplossingen binnen 5 minuten te realiseren zijn. Met een VPN verbinding heb je daadwerkelijk meer mogelijkheden met je Apple TV dan zonder VPN verbinding. Er is simpelweg meer content te streamen, denk bijvoorbeeld aan het aanbod van de buitenlandse Netflix versies. En ook kun je gebruik maken van meer apps vanwege het feit dat je toegang hebt tot buitenlandse iTunes stores.

Categorieën: Apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties op “Apple TV VPN instellen, mogelijkheden en beste keus

 1. DirkJan Ranzijn

  Beste heer/mevrouw:
  Wij zijn van plan een wat oudere Apple TV aan te schaffen voor onze smart TV. We willen graag d.m.v. apps naar de Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse zenders kijken. Ik ben er alleen achtergekomen dat de apps niet werken omdat we vanuit Nederland kijken. Ik ben nu net achter het fenomeen VPN Nord gekomen. Het is dus mogelijk om VPN te gebruiken via Apple tv? De Duitse apps kan ik dan via de VPN app afspelen op tv? Het is me nog niet helemaal duidelijk. Alvast hartelijk dank voor uw antwoord. Vriendelijke groet: D.J. Ranzijn

  1. VPNdiensten

   Dit is inderdaad mogelijk, op deze manier kunt u de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse publieke omroepen kijken. En met een technische vraag kunt u altijd terecht bij de klantendesk van de VPN’s, zij kennen alle details en helpen graag.

 2. Stijn

  Het lukt niet om de aangemaakte DDSN hostname toe te voegen in het NordVPN dashboard. Er lijkt geen mogelijkheid te zijn voor het invoeren van de hostname?

  1. VPN diensten

   Het is nodig om Apple TV via een VPN te laten verbinden met het internet, dit doe je het makkelijkst door je router verbinding te laten maken met een VPN server zodat al het internetverkeer via een VPN verloopt.