Chrome VPN, beste providers met goede extensies

Veel bekende VPN providers bieden tegenwoordig een Chrome extensie aan die je in staat stelt om vanuit de Chrome browser gemakkelijk verbinding te maken met een VPN server naar keuze. Eenzelfde mogelijkheid hebben veel VPN services ook ontwikkeld voor de Firefox browser.

Het probleem met de VPN extensies, of plugins zoals sommige mensen het noemen, is dat ze niet allemaal even goed werken, zoals ook duidelijk te lezen is in de verschillende recensies die je kunt vinden van de VPN Chrome extensies. Hieronder vind je dan ook een overzicht met extensies die wel werken. Lees verder om uit te vinden welke dat zijn.

Chrome VPN

Inhoudsopgave

Beste VPN extensies

Als je in de Chrome Web Store zoekt naar een VPN extensie zie je er werkelijk tientallen. Dit maakt het natuurlijk niet gemakkelijker om de juiste extensie te kiezen. Hieronder zie je daarom simpelweg een overzicht van de VPN services die een goede Chrome extensie hebben ontwikkeld. We hebben een groot aantal VPN extensies getest met Chrome en hebben in het bijzonder gelet op de werking, stabiliteit van de verbinding, snelheid van de VPN verbinding en de gebruiksvriendelijkheid van de extensies.

Uit die tests en ervaring is het onderstaand lijstje naar voren gekomen. Onderstaande VPN providers hebben dus allemaal een goed werkbare en veilige VPN extensie voor Chrome uitgebracht.

NordVPN

NordVPN chrome extensieNordVPN heeft werkelijk waar een fantastische extensie voor Chrome ontwikkeld. Zoals je kunt zien bij ons overzicht van beste VPN providers is NordVPN onze nummer 2 keuze als we alles wat wij belangrijk vinden in een VPN provider met elkaar afwegen. Maar de Chrome extensie van NordVPN vinden wij beter dan de Chrome extensies van andere VPN providers.

Dit heeft er mede mee te maken dat de extensie van NordVPN een stand alone extensie is. Dit wil zeggen dat het niet nodig is om de software van NordVPN op je besturingssysteem te installeren. Het is dus bijvoorbeeld niet nodig om de NordVPN client op je Windows of Mac te installeren. De extensie kan verbinding maken met een VPN server va NordVPN als deze simpelweg zonder extra software of instellingen. Dit maakt dat de NordVPN Chrome extensie ook geschikt is voor Chromebooks.

Ook heeft de NordVPN Chrome extensie allerhande handige en belangrijke opties. Zo is er in de extensie een ad blocker ingebouwd die de naam CyberSec draagt, die overigens goed werkt. Ook is er een beveiliging tegen WebRTC lekken. WebRTC is een protocol waarmee men een webcam en microfoon kan gebruiken in de browser. Een nadeel van WebRTC is enkel dat het je echte IP adres kan lekken terwijl je verbonden bent met een VPN server. Deze beveiliging zorgt er dus voor dat dit niet kan gebeuren.

Daarnaast vinden we de kwaliteit van de VPN verbindingen van NordVPN simpelweg prima in orde. De snelheden zijn prima en de verbindingen zijn hartstikke stabiel. Daarnaast is de privacy policy prima op orde en horen we van iedereen dat ze zeer tevreden zijn met NordVPN.

Bezoek Chrome extensie pagina van NordVPN


Surfshark

surfshark browser vpnSurfshark is een prettige VPN service door de goed te gebruiken software op alle verschillende apparatuur. Daarnaast zijn de verbindingen ook prima op orde, ze zijn snel genoeg om te surfen en stabiel bovendien. De Chrome extensie werkt prima en is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Er zijn ook nog wat extra opties terug te vinden in de extensie. Zo vind je in de Chrome extensie ook een ad blocker, een optie die al je cookies verwijderd zodra je je tabblad sluit en nog wat andere privacy opties. Erg goed gedaan ons inziens.

Bezoek Surfshark


ExpressVPN

ExpressVPN crhome extensieDe Chrome extensie of plugin voor VPN provider ExpressVPN werkt iets anders dan de 2 eerder genoemde extensies van de bijbehorende VPN providers. De extensie in Chrome is namelijk meer een soort van afstandsbediening voor de volledige client. Een nadeel hiervan is dat de extensie dus niet zal werken op een systemen waar geen software voor beschikbaar is zoals Chromebook of Linux computers.

Los van dat feit werkt de VPN Chrome extensie van ExpressVPN goed. Je kunt gemakkelijk kiezen met welke locatie je wilt verbinden en vervolgens gemakkelijk verbinden. Eenmaal verbonden ervaar je simpelweg de kwaliteit die je gewend bent van ExpressVPN. De verbindingen zijn snel en stabiel en je hebt eigenlijk niet door dat je via een VPN het internet gebruikt. Daarnaast heeft extensie een paar belangrijke privacy opties. Zo is er een WebRTC lek blokkeer functie. Ook is er een HTTPS everywhere functionaliteit die ervoor zorgt dat verbindingen met een website altijd via HTTPS verlopen en is er een optie die ervoor zorgt dat HTML 5 niet jouw locatie kan verraden.

Bezoek ExpressVPN

Waarom een Chrome VPN extensie

Er zijn een aantal redenen om een VPN extensie in je browser te gebruiken. Hieronder noemen we de meest voorkomende en in onze ogen belangrijkste aanleidingen:

  • Met een VPN extensie versleutel je gemakkelijk al je internetverkeer dat je verstuurt en ontvangt. Dit betekent dat het voor kwaadwillende nagenoeg onmogelijk is om jouw internetverkeer af te luisteren. Dit is van name van belang wanneer je vaak werkzaam bent op plekken met openbare wifi hotspots. Denk aan café’s, hotels, co-working kantoren, in het openbaar vervoer enzovoort. Veel menesn denken dat wanneer ze met een wachtwoord moeten inloggen op een hotspot dat het dan veilig is, maar dat is een fabel. Een VPN geeft je die extra veiligheid.
  • Geografische blokkades omzeilen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk met een VPN extensie in Chrome de Amerikaanse Netflix te bekijken vanuit andere landen dan Amerika. Het is dan wel van belang dat je een VPN service kiest die daadwerkelijk werkt met Netflix. Op de pagina waar voorgaande link naar verwijst kun je vinden welke dat zijn. Maar ook kun je met zo een VPN extensie Nederlandse series en tv series bekijken die normaal gesproken geblokkeerd zijn wanneer je in het buitenland bent. Met een VPN verbinding is het bijvoorbeeld wel mogelijk op NPO gemist te kijken terwijl je in het buitenland bent.
  • Internet blokkades en censuur omzeilen. In een (steeds groter wordend) aantal landen heerst er in meer of mindere mate een vorm van internetcensuur. Zo is het voor mensen in China bijvoorbeeld niet mogelijk Facebook, Gmail, Twitter, Youtube en andere online diensten te gebruiken. Zo zijn er meer landen op de wereld te vinden waar bepaalde sites en/of online diensten niet toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan Turkije, Rusland, Iran enzovoort. Met een VPN verbinding kun je deze censuur gemakkelijk omzeilen. Omdat je gebruik maakt van een VPN server kan de overheid van het land waar je je in bevindt helemaal niet zien welke websites je bezoekt en welke online diensten je gebruikt. Zodoende kan het ook niet geblokkeerd worden.
  • Tussen jouw computer en de VPN server kan niemand inzien en afluisteren welke data je verstuurt en ontvangt, dit is vanwege de versleuteling tussen jouw apparaat en de VPN server. Omdat veel mensen gebruik maken van dezelfde VPN server is het onmogelijk om interactiviteit van een bepaalde VPN server te koppelen aan 1 persoon. Hiermee kun je dus anoniem internetten.
  • Eenmaal verbonden met een VPN server neem je voor de buitenwereld het IP-adres aan van de VPN server. Als je een website bezoekt terwijl je verbonden bent met een VPN server met je VPN Chrome extensie ziet de website die je bezoekt het IP-adres van de VPN server in plaats van jouw eigen IP. Zo kun je blokkades op basis van jouw IP-adres omzeilen.

Hoe werkt het?

Met een VPN extensie in je Chrome browser kun je gemakkelijk vanuit de browser een verbinding maken met een VPN server. Eenmaal verbonden met de VPN server zal al het internet verkeer via deze VPN server gaan. Al het verkeer tussen de VPN server en jouw apparaat wordt versleuteld ten einde je privacy en anonimiteit op het internet beter te waarborgen.

De verbinding kan worden opgezet omdat degene met een VPN abonnement de juiste login gegevens heeft. Deze login gegevens zijn gekoppeld aan het abonnement van een klant, jouw bijvoorbeeld, wat je het recht geeft te verbinden met een VPN server en gebruik te maken van de internetverbinding van deze VPN server. Tijdens het inloggen op zo een server wordt ook bepaald met welke encryptie sleutels gewerkt gaat worden tussen jouw apparaat en de VPN server.

Bovenstaande uitleg over de werking van een VPN en VPN extensie in Chrome is redelijk beknopt. Als je een meer uitgebreide uitleg zoekt over hoe een VPN precies werkt kun je dat ook vinden op onze website. We hebben namelijk speciaal een pagina geschreven om uit te leggen wat een VPN precies is.

Pas op voor gratis Chrome extensie Hola

Hola slechte keuze

Hola is een bekende gratis VPN extensie voor Google Chrome. We willen je bij deze echter waarschuwen voor deze extensie. Hola is een extensie die de interentverbindingen van haar gebruikers gebruikt om andere gebruikers een VPN verbinding aan te bieden. Andere gebruikers van de dienst gebruiken dus jouw internetverbinding om anoniem te internetten. Op deze manier is het mogelijk dat jouw internet wordt gebruikt voor zaken die helemaal niet wilt.

We raden zodoende krachtig af om gebruik te maken van de gratis Hola extensie die beschikbaar is. Als je liever niet betalen voor een VPN verbinding in Chrome kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld Windscribe.

Conclusie Chrome VPN extensie

Het istalleren van een VPN extensie in je Chrome browser is in erg veel gevallen erg handig. Zeker wanneer je veel buiten de deur werkt en je voorkomen wilt dat mensen in het kantoor of cafe waar je werkt mee kunnen kijken naar de data die jij verstuurt en ontvangt. Ook voor iedereen die veel in het buitenland is, is een VPN extensie zeer aangenaam. Met een VPN verbinding in Chrome kun je namelijk kijken naar video streams die normaal geblokkeerd zijn in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan Ziggo Go dat normaal niet in het buitenland te zien is. Ook zijn er een aantal landen in de wereld waar het internet gecensureerd is. Met een VPN verbinding kunnen deze censuur maatregelen omzeilt worden.

Ook voor mensen die simpelweg meer privacy willen tijdens het surfen met hun Chrome browser. Met een actieve VPN verbinding is voor de buitenwereld jouw echte IP-adres veranderd voor het IP-adres van de VPN server. Die betekent dat je advertentienetwerken je veel moeilijker kunnen volgen en dus lastiger een profiel van je kunnen maken.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Chrome VPN, beste providers met goede extensies