VPN Chrome, beste providers met goede extensies

Grote kans dat ook jij de Chrome browser dagelijks gebruikt. En dan wil je natuurlijk graag veilig online gaan en je IP-adres verbergen. Daar zijn diverse opties voor, waaronder speciale VPN Chrome extensies. Te vinden bij VPN providers en in de Chrome Web Store. In dit artikel leggen we je uit wat deze VPN extensies doen en hoe veilig ze zijn.

Het grote voordeel van Chrome is dat je er zoveel extra functies aan toe kan voegen, via zogenaamde ‘extensies’. Google heeft er zelfs een eigen online platform voor, de Chrome Web Store, waar je er honderdduizenden kan vinden. Ook VPN extensies. Hierbij kun je en onderscheid maken tussen gratis VPN extensies en betaalde. Er is (behalve de prijs) een groot verschil tussen die twee categorieën, waarover verderop meer.

Eerst stellen we een aantal van de beste VPN Chrome extensies aan je voor, zodat je direct aan de slag kan. Daarna leggen we uit wat ze precies doen en waar je op moet letten.

Inhoudsopgave

De beste VPN Chrome extensies

Welke VPN extensies zijn voor Chrome de beste? Dit is onze top 3:

1. NordVPN

De Chrome extensie van NordVPN is een waar plezier om te gebruiken. Na installeren is het heel makkelijk om in je browser een VPN locatie te kiezen, en surf je dus meteen volledig veilig. Maar de extensie doet net even wat meer, namelijk:

 • Reclame blokkeren (ingebouwde adblocker!)
 • Schadelijke websites blokkeren
 • Automatisch verbinden zodra je de browser opent
 • Verbinding pauzeren
 • Waarschuwen bij onbeveiligde connecties
 • Split tunneling (kies handmatig voor welke websites je de VPN wil inzetten)

Een heel complete extensie dus die heel eenvoudig werkt. Niet voor niets staat NordVPN op nummer 1 in ons overzicht van beste VPN providers.

9.75 /10
Vanaf
€2.99
/maand
Lees NordVPN review

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

 • Snelle servers
 • Uitstekende software en apps
 • Erg goede prijs
 • Betrouwbare en snelle klantenservice
 • ❌   Geen router-app

Lees NordVPN review

2. Surfshark

De Chrome extension van Surfshark kreeg onlangs een complete make-over. De interface komt nu vrijwel overeen met die van de app en is net zo makkelijk in het gebruik. Ook Surfshark biedt hele complete bescherming in zijn Chrome VPN extensie, dankzij onder meer:

 • Reclame blokkeren (ingebouwde adblocker!)
 • Schadelijke websites blokkeren
 • Cookie-pop-ups blokkeren
 • Melding zodra jouw gegevens opduiken in datalek
 • Split tunneling (kies handmatig voor welke websites je de VPN wil inzetten)
 • Snelkoppeling naar privacyvriendelijke zoekmachine Surfshark Search

Kortom, deze extensie kan zich zeker meten met die van NordVPN. Want ook de Surfshark Chrome VPN extensie heeft tal van extra beveiligingsfuncties aan boord.

9.31 /10
Vanaf
€1.99
/maand
Lees Surfshark review

Surfshark is een zeer betaalbare VPN die ideaal is voor wie veel apparaten heeft die vaak gelijktijdig VPN willen gebruiken.

 • Goedkoop en betrouwbaar
 • Supersnelle servers
 • Onbeperkt aantal apparaten
Lees Surfshark review

3. CyberGhost

De browser extensie van CyberGhost is een uitzondering tussen de VPN-extensies: hij is goed én gratis. De extensie is lang niet zo uitgebreid als die van NordVPN en Surfshark, maar je hoeft er niet voor te betalen. Om die reden eindigt CyberGhost op de derde plek.

Veel gratis VPN browser extensies zijn niet te vertrouwen, maar CyberGhost wel. Waarom dat zo is, lees je ook in onze review van de betaalde versie terug.

De belangrijkste beperking vis in dit geval dat je maar vier serverlocaties kan kiezen: Nederland, Duitsland, Roemenië en de VS. De volledige toegang, die je krijgt bij een betaald CyberGhost-abonnement, laat je kiezen uit 6900 servers in 90 landen. De gratis versie bezuinigt overigens niet op veiligheid, dankzij de enorm sterke 256 bit encryptie. 

8.81 /10
Vanaf
€2.03
/maand
Lees CyberGhost review

CyberGhost is een zeer gebruiksvriendelijke VPN, die zijn geschiedenis als langzamere VPN achter zich heeft gelaten. Makkelijk te installeren en te gebruiken apps maken het plaatje compleet.

 • veel serverlocaties
 • gebruiksvriendelijke software en apps
 • 45 dagen niet-goed-geld-teruggarantie
Lees CyberGhost review

Hoe gebruik je een VPN Chrome extensie?

De makkelijkste manier om de browser-extensie van je VPN-dienst te vinden is ofwel via de site van de provider (die plaatsen altijd een link met instructies) of rechtstreeks via de Chrome Web Store. Daar zijn alle extensies voor Chrome meteen te downloaden en met een enkele klik te installeren.

Als je een extensie van een betaalde provider gebruikt, moet je na het installeren nog wel even je inloggegevens invoeren. Daarna kun je meteen aan de slag.

Let er op dat standaard je geïnstalleerd extensies naast het browserveld te vinden zijn (het veld waar je webadressen intikt) maar dat een nieuw geïnstalleerde extensie misschien nog niet zichtbaar is. Klik daarvoor op het kleine puzzelstukje. Je krijgt nu een lijst te zien van alle extensies op je browser met daarnaast een punaise-icoon.

Als de punaise blauw is, is de extensie altijd zichtbaar naast het browserveld. Klik op de punaise om de extensie altijd zichtbaar te maken of juist niet. 

Je kunt overigens ook al je Chrome-extensies beheren door chrome://extensions/ in de adresbalk in te voeren en op Enter te drukken.

Wat zijn de beperkingen van een VPN Chrome extensie?

De meeste betaalde VPN diensten bieden ook een browser-extensie aan voor Chrome en vaak ook voor andere browsers. Het is goed om het verschil te weten tussen het gebruik van de browser-extensie en de volledige app die een VPN-dienst aanbiedt.

Als je een abonnement afsluit bij een VPN-dienst wordt je meestal gewezen op de speciale VPN-app die je op je pc, Mac of smart device installeert. Deze app zorgt verder voor het tot stand brengen van de VPN verbinding en vanaf dat moment is al je dataverkeer beveiligd.

Je hoeft dus verder nergens meer op te letten en alle programma’s die online gaan (of dat nu je browser is, je e-mail app of een online game) maken gebruik van de beveiligde VPN-verbinding. 

Een browser-extensie heeft alleen invloed op de data die wordt verstuurd via de webbrowser zelf. Als je dus de Chrome extensie activeert, is al je surfgedrag afgeschermd maar als je daarnaast Apple Mail gebruikt om je e-mail binnen te halen, is die verbinding dus niet beschermd.

Zelfde geldt als je naast Chrome een andere browser gebruikt. Alle Chrome-data is dan afgeschermd, alle andere data niet.

Waarom zou je een VPN extensie in Chrome gebruiken?

De belangrijkste reden om een browser-extensie te gebruiken is gebruiksgemak. Je kan vanuit Chrome je verbinding snel beveiligen. Lang niet alle websites gebruiken het versleutelde https-protocol. Als jij op een openbare wifi-plek surft, kunnen kwaadwillenden heel makkelijk meekijken met wat je doet.

Door je VPN via de extensie te activeren, kan dat niet meer. Ook is het handig om snel geoblokkades te omzeilen. Bijvoorbeeld om nieuws te lezen op een website die geen verbindingen vanuit jouw locatie toestaat. Of om in je browser de Netflix-bibliotheek te bekijken van een ander land. Je hoeft er dan ook geen rekening mee te houden dat andere delen van je computergebruik beïnvloed worden door het aanzetten van de extensie.

Simpel voorbeeld: als je via je browser toegang wil tot een afgeschermde website, kan je dat even snel regelen, zonder dat de VPN invloed heeft op andere apps. 

Bovenstaande uitleg over de werking van een VPN extensie in Chrome is redelijk beknopt. Als je een meer uitgebreide uitleg zoekt over hoe een VPN precies werkt kun je dat ook vinden op onze website. We hebben namelijk speciaal een pagina geschreven om uit te leggen wat een VPN precies is.

Gratis VPN of betaald?

Er zijn een heleboel gratis VPN extensies verkrijgbaar voor Chrome. De meesten raden we eigenlijk af, om twee redenen. De eerste is de belangrijkste: ze bieden meestal geen echte veiligheid. Een echt VPN account zorgt voor het versleutelen van je data en voor het verbergen van je IP adres. De meeste gratis VPN diensten (en gratis Chrome browser extensies) doen slechts één van deze twee dingen: het maskeren van jouw eigen IP adres. 

Deze gratis VPN extensies zijn in feite niet meer dan proxies, die je surfgedrag maar een klein beetje beschermen. Ze doen dus wel iets: al je webverkeer wordt via de server van de extensie geleid, waardoor je locatie en eigen IP adres niet te traceren zijn. Dit kan in sommige gevallen helpen om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix via Chrome. Maar lang niet altijd. 

De tweede reden waarom we gratis browser extensies afraden is omdat je niet weet wat er met je data gebeurt. De aanbieder moet om zijn dienst te kunnen leveren een server draaien. Dat kost geld. Doet hij dat uit pure liefdadigheid? Dat is maar zeer de vraag. Grote kans dat er op andere manieren geld wordt verdiend. Via advertenties of via het doorverkopen van je data. Je hebt vooral geen poot om op te staan als er iets fout gaat.

De beste gratis Chrome VPN extensies

Wil je toch echt een gratis Chrome VPN extensie gebruiken? Eerder op deze pagina las je al waarom de gratis CyberGhost-extensie in de eerste plaats onze aanrader is. Je kunt ook de volgende alternatieven overwegen:

hide.me Proxy

Dit is de Chrome-extensie van de VPN Hide.me, die ook op onze lijst met beste gratis VPN’s staat. Je hebt er geen account voor nodig: installeer de extensie en klik op de Verbinden-knop, zo simpel is het!

Een nadeel is dat je met deze extensie maar toegang hebt tot slechts drie serverlocaties: Canada, Duitsland en Nederland. De Amerikaanse Netflix ermee streamen is dus bijvoorbeeld niet nodig. Je gebruikt deze extensie puur om een ander IP-adres aan te nemen.

TunnelBear

Ook TunnelBear komt in ons lijstje met beste gratis VPN’s naar voren, en ook hiervan bestaat een browser-extensie die met slechts twee klikken je internetverkeer beveiligd. Een account aanmaken hoeft niet eens.

Een voordeel ten opzichte van de Hide.me- en CyberGhost-extensies is dat je vele tientallen servers hebt om uit te kiezen, die over de hele wereld verspreid zijn. Een behoorlijk nadeel is dat je te maken hebt met een krappe datalimiet.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goede VPN extensie voor Chrome? Met dit artikel hebben we je hopelijk in de goede richting geholpen. Ook heb je kunnen lezen hoe je de extensies installeert vanuit de Chrome Web Store en waar je op moet letten als je een VPN extensie kiest. Wees met name voorzichtig bij gratis extensies; maak liever gebruik van de extensies die bij je betaalde VPN-aanbieder horen. Je weet dan zeker dat je data veilig is.


Veelgestelde vragen

Zonder VPN laat je op internet allerlei sporen na. Zo kunnen websites aan de hand van je IP-adres je locatie inzien en ook adverteerders gebruiken deze info om een profiel van je op te bouwen. Chrome is voor velen dé browser die dagelijks wordt gebruikt. Zorg ervoor dat al je internetverkeer beschermd wordt door een VPN, zodat je anoniemer kunt surfen.

De beste VPN Chrome-extensie is wat ons betreft die van NordVPN, omdat deze zeer compleet is. Want naast dat je een ander IP-adres krijgt, maken ook een ingebouwde adblocker en andere onmisbare veiligheidsfuncties er deel van uit. Ook de extensies van Surfshark en CyberGhost zijn aanraders.

Dat kan, maar je moet dan wel heel goed opletten dat je een gratis VPN kiest die écht te vertrouwen is en niet je gegevens doorverkoopt. Er zijn online veel gratis VPN Chrome extensies te vinden, maar die zijn lang niet allemaal even veilig. Doorgaans raden we  de extensies aan die deel uitmaken van betaalde VPN-abonnementen, omdat die veel betrouwbaarder zijn.

Het belangrijkste advies dat we je kunnen geven, is om een extensie te kiezen van een betrouwbare VPN-aanbieder. Doe goed onderzoek naar de beste VPN’s en gebruik de extensies die daarbij horen. Het kan verleidelijk zijn om de eerste de beste gratis Chrome VPN extensie te installeren, maar doe dit liever niet!

EenVPN extensie beschermt alléén de data die binnen de browser wordt uitgewisseld, in dit geval dus Chrome. Al het internetverkeer daarbuiten is niet beschermd. Vaak zijn extensies een soort uitgeklede versies van de volledige VPN-app. Wil je complete bescherming voor al je browsers en apparaten, dan is het aan te raden om niet alleen maar de extensie te gebruiken.

Categorieën: VPN providers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “VPN Chrome, beste providers met goede extensies