Windscribe

7.75 /10
Snelheid
9/10
Gebruiksvriendelijkheid
7/10
Prijs
7/10
Betrouwbaarheid
8/10

Windscribe

Met de wind in de zeilen veilig over het web surfen? Dan heb je een VPN nodig. Misschien heb je Windscribe wel op het oog, omdat die zichzelf als gratis VPN in de markt zet. Er is ook een betaalde versie van. Hoe verhoudt deze VPN zich tot de concurrentie? Dat lees je in deze Windscribe review.


Inhoudsopgave

Windscribe review in het kort

Voordelen

  • Op onbeperkt aantal apparaten te installeren
  • Gratis versie zonder snelheidsbeperking
  • Houdt geen logs bij
  • Snelle servers
  • Veelzijdige apps
  • Werkt uitstekend voor streaming

Nadelen

  • Karige geld-terug-garantie
  • Gevestigd in Canada
  • Geen livechat

Servers en locaties

– Onbekend aantal servers in 63 landen

Simultane connecties en ondersteunde platforms

– Ongelimiteerd aantal simultane connecties
– Geschikt voor Windows, macOS, Linux, Android, iOS en routers

Prijs en geld-terug-beleid

– Goedkoopste optie: $ 5,75 per maand voor 1 jaar
– $ 9,00 voor één maand
– Ook gratis versie met datalimiet
– Geld-terug-garantie van (slechts) 3 dagen

Ondersteunde protocollen en log-beleid

– OpenVPN, IKEv2, WireGuard
 AES-256-GCM-encryptie
– Houdt geen logs bij

Klantenservice

– Via mail

Streamingdiensten

O.a. Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video



Windscribe recensie augustus 2023

Gratis VPN’s, te mooi om waar te zijn? Vaak wel. Voor niets gaat de zon op en ook de bedrijven achter gratis VPN’s willen uiteindelijk geld verdienen, bijvoorbeeld door jouw gegevens stiekem door te verkopen aan adverteerders. Dat wil je nu juist niet! Ook is de dienstverlening vaak niet je-van-het, servers zijn geregeld overbelast waardoor je internet een stuk trager wordt.

Maar er is ook een categorie gratis VPN’s die wel betrouwbaar zijn. Dit zijn namelijk de VPN’s die een afgeslankte versie aanbieden waar je niets voor hoeft te betalen, terwijl de volledige versie wel geld kost. Die voldoen aan dezelfde hoge (veiligheids)eisen als het betaalde product, waar de makers al hun brood mee verdienen. Windscribe valt in deze laatste categorie.

Windscribe gratis of betalen?

Laten we eerst eens kijken naar wat de gratis versie van Windscribe te bieden heeft. Het grootste verschil met een betaald Windscribe-abonnement is een datalimiet. Opvallend is dat je niet eens met een e-mailadres hoeft in te loggen. Enkel een gebruikersnaam en wachtwoord volstaan. Maar: de datalimiet is dan wel een hele schamele 2 GB. Maak je toch een account aan, dan wordt deze verhoogd naar 10 GB.

Het gratis Windscribe laat je verbinden met 11 van de in totaal 63 locaties wereldwijd. Dat zijn dus lang niet alle servers, maar je hebt wel de keuze uit onder meer drie verschillende Amerikaanse servers, een Nederlandse server en een Britse server. De zogeheten ‘Windflix’ servers zitten niet bij de gratis versie inbegrepen. Deze zijn geoptimaliseerd voor Netflix-streaming.

Maar goed, streamen met een gratis VPN is sowieso geen goed idee. Je zit dan heel snel over je datalimiet. Niet zo gek dus dat je voor een optimale stream-ervaring het beste toch de portemonnee kunt trekken. Wel prettig is dat de snelheid van de gratis servers niet wordt beperkt. Je haalt dus dezelfde snelheden als bij een betaald abonnement.  

De keuze waar je voor staat: neem je genoegen met een datalimiet van 10 GB en een beperkter serveraanbod? Of zoek je een VPN waarmee je zoveel kunt internetten als je wil, en waar je ook mee kunt streamen? De gratis versie is hoe dan ook het proberen waard. Als de dienst bevalt, kun je later altijd nog upgraden.

Wat kost Windscribe?

Kies je ervoor te betalen, dan kom je uit bij een Windscribe Pro-abonnement. Dat kost 5,75 dollar per maand voor een jaar, of 9 dollar per maand voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Prijzen in euro’s worden niet getoond, ook niet op de Nederlandstalige website. Een jaarabonnement kost omgerekend iets meer dan 5 euro per maand. Dat is niet heel duur, maar er zijn wel ook goedkopere alternatieven.

Een bijzondere optie bij Windscribe is het Build A Plan-abonnement. Hierbij kies je zelf je VPN-servers uit. Het idee daarachter: je betaalt alleen voor de servers die je gaat gebruiken, wat onnodige kosten voorkomt. 

In theorie is dat best slim bedacht. Stel dat je voldoende hebt aan een Nederlandse server voor de veiligheid en af en toe een uitstapje maakt naar een server in de Verenigde Staten voor het Amerikaanse Netflix-aanbod, waarom zou je dan betalen voor alle 63 serverlocaties?

Toch pakt de rekensom niet helemaal positief uit. Er is namelijk een minimaal bestelbedrag van drie dollar. Onbeperkte data kost ook een dollar. Zet je die optie niet aan, dan heb je een datalimiet van 10 GB per locatie (plus de 10 GB die bij de gratis versie zit). 

Twee voorbeelden:

  • Drie servers met een datalimiet van 40 GB in de maand kost maandelijks 3 dollar. 
  • Twee servers zónder datalimiet kost ook 3 dollar. 

Elke extra serverlocatie kost een dollar meer.

Hoewel deze optie goedkoper is dan het standaard abonnement, zouden we het toch niet snel aanraden. Want voor dat bedrag van minstens 3 dollar (omgerekend zo’n 2,70 euro) zijn er ook andere VPN’s te vinden met een volledig serveraanbod en zonder datalimiet. Soms zelfs nog goedkoper. Bijvoorbeeld Surfshark, dat op het moment van schrijven 2,49 euro in de maand kost. Dat is dan toch echt meer waar voor je geld.

Privacy: hoe houdt Windscribe je anoniem?

Tijd om Windscribe verder te ontleden, te beginnen bij het privacy-gedeelte. Windscribe heeft een no-log-beleid, wat inhoudt dat deze VPN jouw gebruiksgegevens niet bewaard. De basis van iedere goede VPN die ervoor bedoeld is om jouw online privacy te beschermen. 

In het overzichtelijke privacybeleid wordt uiteengezet om welke data het precies gaat. Zo wordt je eigenlijke IP-adres niet opgeslagen en wordt ook niet bijgehouden welke websites je bezoekt.

Toch zijn er wel een aantal gegevens die worden bijgehouden. Zo ziet Windscribe wanneer je met de servers verbinding maakt en hoeveel bandbreedte je maandelijks verbruikt. Dit is nodig zodat gratis klanten niet over de datalimiet kunnen gaan, en gebruikelijk voor VPN’s die ook een gratis variant aanbieden. Toch zijn er ook VPN’s die nóg minder gegevens bijhouden.

Of VPN’s hun privacy-beloftes nakomen, is het van belang dat zij een recente security-audit hebben ondergaan. Dit houdt in dat onafhankelijke experts toetsen of de systemen inderdaad veilig zijn. Hoewel Windscribe zegt dat er meerdere audits zijn geweest, zijn deze niet openbaar. Het blijft dus gissen wat daar precies uit is gekomen.

Goed is wel dat de Windscribe-software opensource is. Dat houdt in dat de broncode voor iedereen inzichtelijk is. Een groot nadeel is alleen dat Windscribe Canada als vestigingsland heeft. Dit is één van de Five Eyes-landen; waar bedrijven een bewaarplicht hebben zodat autoriteiten dit eenvoudig op kunnen vragen. En afgesproken hebben dat ze deze informatie onderling mogen uitwisselen.

Hoe vaak dit gebeurt, wordt op de site van Windscribe gedeeld aan de hand van transparantierapporten. En dat is maandelijks wel een aantal keer. Maar volgens Windscribe heeft dit er nog nooit toe geleid dat er daadwerkelijk data is overhandigd. Het weinige dat wordt bijgehouden, is namelijk niet relevant genoeg om in beslag te nemen. 

Security: hoe veilig is Windscribe?

Windscribe ondersteunt de meest gangbare VPN-protocollen, waaronder de industriestandaarden WireGuard (het standaard gekozen protocol), OpenVPN en IKEv2. Deze verbinding is versleuteld met AES-256-encryptie, wat momenteel de sterkste vorm van versleuteling is. We kunnen gerust stellen dat de achterliggende technologie van Windscribe hartstikke veilig is, overeenkomstig met andere beste VPN’s van het moment.

Daar komt bij dat Windscribe kortgeleden zijn volledige serverinfrastructuur heeft overgezet naar RAM-geheugen. Zodra de stekker er uit wordt getrokken, is alle informatie verloren. Dit in tegenstelling tot servers die vanaf harde schijven draaien, die in theorie gestolen kunnen worden, met alle data er nog op.

Hoewel, in theorie… Windscribe had nog niet zo heel lang geleden een behoorlijk beveiligingslek. Oekraïnse autoriteiten kregen toegang tot twee servers die niet versleuteld bleken te zijn. Zo konden ze bij alle gegegens die daar op stonden. Windscribe beloofde verbetering, en servers op RAM-geheugen zijn zeker een stap in de goede richting. 

Winscribe heeft nog een aantal extra beveiligingsfuncties aan boord. We behandelen de belangrijkste:

Kill Switch

Een Kill Switch zorgt ervoor dat je niet meer het internet op kunt zodra de VPN-verbinding om wat voor reden dan ook wegvalt. Je kunt dan niet meer per ongeluk met je openbare IP-adres online. Met andere woorden: je kunt pas websites bezoeken als de verbinding echt veilig is.

Deze optie zit alleen wel goed verstopt. Dat komt omdat Windscribe het beestje een andere naam heeft gegeven: Firewall Mode

R.O.B.E.R.T. – Blokkeert advertenties en meer

Windscribe adverteert zichzelf als een ‘gratis VPN met ad block‘, en dat laatste is te danken aan de R.O.B.E.R.T.-functie. De afkorting staat voor Remote Omnidirectional Badware Eliminating Robotic Tool, wat maar aangeeft hoe veelomvattend deze functie is. Hier vind je de ingebouwde adblocker + tracker blocker in terug, als ook een optie om websites te blokkeren die malware bevatten.

Opvallend is verder de optie om onder meer ook sociale netwerken, pornosites, goksites of sites die je zelf uitkiest, volledig te blokkeren. staat Windscribe aan, dan laden dergelijke sites niet meer. Dat maakt deze VPN ook een interessante tool voor ouders die de toegang tot bepaalde sites voor hun kinderen willen blokkeren. 

Split Tunneling

Hiermee bepaal je zelf welke programma’s en/of browsers gebruikmaken van de VPN-verbinding, en welke juist niet. Dit kan van pas komen als websites niet goed werken als je een VPN aan hebt staan, bijvoorbeeld. 

2FA 

Tot slot nog het vermelden waard: je Windscribe-account is te beveiligen met 2FA. Log je in, dan vraagt de tweestapsverificatie om een extra code. Altijd mooi meegenomen, want hierdoor hebben cybercriminelen aan alleen een wachtwoord niet genoeg om in te kunnen breken.

Snelheid en performance: hoe snel is Windscribe?

Bij veel gratis VPN’s loop je het risico dat ze je internetverbinding flink vertragen. Bij Windscribe merken we hier gelukkig niets van, de servers zijn juist hartstikke snel. Daar is ook wel een verklaring voor; in veel landen zijn 10 Gbps-servers te selecteren. Die zijn ideaal voor het verwerken van veel data tegelijk. Een fijne verrassing is dat deze snelle servers ook voor gratis gebruikers beschikbaar zijn. 

In onze snelheidstest scoort Windscribe heel netjes:

VPN-server Downloadsnelheid Uploadsnelheid Ping
Geen (standaard) 915,45 MB/s 905,17 MB/s 6
Nederland 889,05 MB/s 787,53 MB/s 7
Duitsland 866,23 MB/s 355,23 MB/s 11
Verenigd Koninkrijk 904,56 MB/s 151,65 MB/s 12
Verenigde Staten 855,02 MB/s 65,85 MB/s 70

Logischerwijs halen de servers die het dichtst bij huis zijn, de hoogste cijfers. De Britse server schiet zelfs de Nederlandse server voorbij. Wat wel erg verschilt, zijn de gemeten uploadsnelheden. Die zijn consistent behoorlijk laag. Los daarvan zijn we zeer tevreden over de resultaten, die meer dan voldoende zijn voor een vlotte internet- en stream-ervaring. Winscribe is een van de snelste VPN’s van het moment.

Entertainment: is Windscribe geschikt voor streaming?

Wat videostreaming betreft heeft Windscribe ons bijzonder aangenaam verrast. De laatste tijd spannen streamingdiensten zich telkens meer in om VPN-verbindingen te blokkeren. Voor veel VPN’s wordt het steeds lastiger om hen te verschalken en buitenlandse content binnen te halen. Van dat alles is bij Windscribe echter niks te merken.

Windscribe en Netflix

We wijzen de VPN in de richting van een server in New Jersey en halen probleemloos de Amerikaanse Netflix binnen. We streamen aldaar zonder enige moeite The Thing (de remake van de geweldige John Carpenter-film), The Road to Perdition en Skyfall.

Netflix UK werkt eveneens perfect. De prima Channel 4-reeks Catastrophy, het knokfestijn Nobody (met Bob “Better Call Saul” Odenkirk) en de mokerslag 12 Years A Slave rollen allemaal netjes binnen.

Ook al onze andere pogingen (waaronder Netflix Frankrijk en Duitsland), werken zonder noemenswaardige problemen. We surfen ook nog even langs bij Netflix Japan, die Top Gun: Maverick in de aanbieding hebben. De film knalde in glorieuze 4K van ons scherm.

Windscribe en Amazon Prime Video + BBC iPlayer

De Amerikaanse Amazon Prime Video (een notoir lastige klant voor VPN-providers) blijkt evenzeer niet niet tegen Windscribe opgewassen. Top Gun: Maverick en Good Will Hunting laten zich probleemloos bekijken, net zoals het geweldige The Northman van Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse).

Op de Britse Amazon Prime Video bekijken we de diabolische komedie Triangle of Sadness, Ruben Ostlünds geweldige opvolger van het al even geweldige The Square en pikken we een stukje mee van Operation Fortune, de nieuwe film van Guy Ritchie (o.a. ook Lock, Stock and two Smoking Barrels).

We schakelen nog even over op BBC iPlayer, waar we live een stukje snooker meepikken (go, Luca Brecel!) en waar ook Killing Eve en Line of Duty perfect te streamen zijn.

streamen

Windscribe voor streaming: top!

Het enige wat opvalt, is dat de verbindingssnelheid een beetje lager lijkt te liggen dan bij sommige concurrerende VPN’s. Het duurt even voor de films in optimale beeldkwaliteit binnenrollen, al is dat na pakweg een minuutje wel opgelost.

Los daarvan slaagt Windscribe met vlag en wimpel voor onze streaming-tests. Ben je op zoek naar een VPN om videocontent mee te streamen, dan heb je aan Windscribe een goede vriend.

Apps en interface: hoe gebruiksvriendelijk is Windscribe?

Windscribe biedt apps aan voor ieder gangbaar platform, waaronder:

  • Windows
  • macOS
  • Linux
  • Als browser-extensie (Chrome, Firefox, Edge)
  • Als smartphone-app (Android, iOS)
  • Voor routers

Fijn voor Linux-gebruikers is dat er een Windscribe-app te downloaden is, zodat je niet met terminal-commando’s hoeft te werken. Op Linux werkt Windscribe dus even eenvoudig als op andere besturingssystemen.

Windscribe voor Windows en macOS

Hoewel, even eenvoudig… eigenlijk zijn we niet zo dol op de interface van Windscribe’s desktop-applicatie. De ‘stoere’ look heeft wat weg van een Winamp-skin uit de jaren ’90, terwijl er op het eerste gezicht veel informatie icoontjes, knoppen en opties door elkaar staan. Even zoeken dus, wat alles betekent.

In feite werkt Windscribe even eenvoudig als de meeste andere VPN’s. Je drukt op de grote Verbinden-knop, en je wordt verbonden met de snelste server in jouw buurt. De geavanceerdere instellingen zitten enigszins verstopt. Het mag wat wel wat moderner en overzichtelijker.

Bij de instellingen vind je onder meer de optie voor split tunneling. Dit houdt in dat je zelf kiest welke applicaties op je pc van de VPN-verbinding gebruikmaken, en welke juist niet. 

Ook vind je hier de kill switch-functie, maar Windscribe noemt deze optie ‘Firewall Mode’. Desgewenst schakel je deze in zodat je alleen nog maar mét VPN het internet op kunt. Wordt de VPN-verbinding verbroken, dan kun je niet per ongeluk met je openbare IP-adres het web op.

Windscribe voor Android en iOS

De Windscribe-app voor smartphones is zeer compleet en lijkt qua werking en interface sprekend op de pc-versie. Ook R.O.B.E.R.T. maakt er deel vanuit, zodat je ook mobiel beschermd bent tegen schimmige websites en de toegang tot bepaalde websites (porno, gokken, etc) kunt blokkeren.

Een verschil tussen de Android- en iOS-versie van Windscribe is dat split tunneling alleen in de Android-app zit. Dit is ook bij andere VPN’s het geval, omdat Apple een dergelijke functie niet toestaat. Op Android kun je dus zelf bepalen welke apps via de VPN moeten verbinden.

Verder werken de apps naar behoren. 

Windscribe als browser-extensie voor Chrome/Firefox/Edge

Windscribe is ook als browser-extensie te installeren, maar let op: alleen het verkeer binnen die browser wordt dan geanonimiseerd versleuteld. Alle overige connecties vanaf je pc niet. 

Waar veel VPN-extensies een soort uitgeklede variant van de desktop-apps betreffen, valt bij Windscribe in positieve zin op hoe compleet ze zijn. Sterker nog, in de extenties vinden we een paar handige privacy-functies die in de overige Windscribe-programma’s en apps ontbreken.

Zo is er een optie die like-knoppen op websites verbergt. Daarin zitten namelijk trackers van de bijbehorende sociale media verstopt. Ook cookie-popus zijn te blokkeren, naast andere storende notificaties van websites. 

Mogelijk schadelijke websites worden geweerd en een adblocker maakt er ook deel vanuit. Veelomvattende extensies dus!

 

Support – Hoe bevalt de klantenservice?

De klantenservice van Windscribe is alleen te benaderen via de mail, met de belofte dat er binnen 24 uur antwoord komt. De enige andere optie is de chatbot Garry, die je kan doorverwijzen naar antwoorden op veelgestelde vragen. 

Uit ervaring weten we dat chatbots bij specifieke vragen vaak weinig nut hebben. Daarom hechten we veel belang aan de mogelijkheid om met een menselijke medewerker te chatten.

Zeker voor betalende klanten zou die optie er moeten zijn, net als bij menig concurrerende VPN. Minpuntje dus.

Conclusie

Windscribe is zeker een van de betere gratis VPN’s die we hebben getest. Je kunt de VPN op zoveel apparaten installeren als je wil en de servers zijn razendsnel. Ook is het een van de beste VPN’s voor streaming; hoewel je door de datalimiet dan wel gauw naar een betaald abonnement moet overstappen.

Vanuit privacy-opzicht heeft Windscribe alles aan boord om jouw online doen en laten goed geheim te houden, mede dankzij servers op RAM-geheugen. Daarentegen blijft men vaag over security-audits en bovendien is Windscribe gevestigd in Canada, één van de ‘Five Eyes’ landen.

Windscribe is relatief duur, waar iets voor valt te zeggen omdat het zo’n complete VPN is. Met robuuste extra tools om je online veiligheid op te krikken. Maar het ontbreken van een livechat-optie en een wel heel schamele geld-terug-garantie zijn dan weer tegenvallers.

Of Windscribe dé VPN voor jou is, hangt dus van die facetten af. Maar gratis proberen kan zeker geen kwaad!


Veelgestelde vragen over Windscribe

Ja, er bestaat een gratis versie van Windscribe met een datalimiet van 10 GB per maand. Wil je daar vanaf, dan heb je een betaald abonnement nodig.

Omdat Windscribe geen logs bijhoudt en gangbare, veilige encryptie-technieken toepast, kun je inderdaad stellen dat Windscribe betrouwbaar is. Servers op RAM-geheugen dragen daar ook aan bij. Maar er zijn ook een aantal zaken die op dit vlak tegen Windscribe spreken: het opereert vanuit een Five Eyes-land (Canada), is niet transparant over security-audits en er is in het verleden een beveiligingslek geweest.

Zoek je de beste gratis VPN, dan is Windscibe een goede kandidaat. Andere goede VPN’s met een gratis versie zijn o.a. Proton VPN, Atlas VPN en Hide.me. NordVPN en Surfshark bieden ook free trials aan.

Ja, in onze ervaring werkt Windscribe zeer goed met Netflix wereldwijd. Zo ook met andere streamingdiensten, waaronder Amazon Prime Video en BBC iPlayer. Met de gratis versie zit je alleen wel snel over de datalimiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 reacties op “Windscribe

  1. Ed

    Ik ben gek op deze vpn, alleen is er het probleem dat Windscribe mijn bankapp blokkeerd. Ik moet windscribe uitzetten im via mijn bankapp te kunnen bankieren. Wanneer wordt dit opgelost? M.v.g. Ed Meijer.

    1. VPN diensten

      Dit kan met een zogenaamde Whitelister-functie, je kunt bij Windscribe navragen of ze deze in ontwikkeling hebben. Op dit moment is bijvoorbeeld Surfshark een VPN met een goed werkende Whitelister-functie waarmee je dit kan instellen.

  2. Ed Meijer

    Ik gebruik Eset op mijn android smartphone. Ik ben nu benieuwd, omdat Eset een uitstekende beveiliging heeft, of windscribe uberhoubt wel nodig is en niet de updates van Eset gaat blokkeren.

    1. VPN diensten

      Als het gaat om antivirus, antimalware etc. is ESET een goede optie. Het biedt echter geen online privacy en geen beveiligde internetverbinding, daarvoor zul je een VPN moeten installeren. Deze kunnen naast elkaar bestaan.

    1. VPN diensten

      Het programma zal altijd een beetje data verbruiken om de verbinding met de VPN server te waarborgen. Maar je telefoon gebruikt ook constant data, al is het maar om bijvoorbeeld je mail te controleren en nieuw whatsapp berichtjes te ontvangen.

    2. Herman

      Hoe je het ook draait of keert er zal altijd data verkeer plaats vinden of wel niet erg veel of juist wel veel. Daar kan je niet onderuit maw onvermijdelijk. Vergelijk het met een auto die verbruikt ook kilometers als die rijd op de weg das net het zelfde.

  3. henk

    ik stream regelmatig sportwedstrijden via mijn streambox,is een vpn dan nuttig,behalve de privacy,geeft een vpn meer voordelen bij streamen,zo ja welke?

    1. VPN diensten

      Wij zien niet bekend met streambox, dus we weten niet precies welke voor of nadelen dat in combinatie met een VPN zou hebben.

  4. Gregor Bekker

    Windscribe op aanraden en ter vervanging van Bitdefender geïnstalleerd. Werk erg intuïtief en heeft een lage footprint op mijn systeem (Lenovo X1 Yoga). De gratis versie heeft 10gb aan dataverkeer. Wat veel lijkt veel maar het gaat toch harder dan je denkt. Vooral als je, net als ik, bij klanten op een niet gecontroleerd gasten netwerk zit. Daarnaast ook de Android variant op mijn Pocophone geïnstalleerd, ook daar BF vervangen.

    Op dit moment nog de gratis versie, maar enk er over na om de betaalde versie te nemen. di met name dor het verstoken van de nodige GB’s

  5. Albert

    Hoeveel servers mag ik gebruiken met windschcrible met een free abbonent
    En hoe zit het er dan mee als ik de film heb gedownload mag die dan nog uploaden hij bleef bij namelijk gewoon groen aanstaan
    Hij bleef groen uitslaan.

    1. VPN diensten

      Alle servers mogen gewoon gebruikt met het gratis account van Windscribe. Er is wel een restrictie bij het gratis abonnement, namelijk dat er een datalimiet van 10 GB geldt bij het gratis abonnement.

  6. Christine van de Logt

    Goedendag,

    Ik heb een vraag mbt de betaalmogelijkheden voor een abonnement
    Zie hier de prijs in dollars. Ik beschik niet over een creditcard of Paypal.
    Is het dan toch mogelijk om het abonnement op een andere manier te betalen?

    Met vriendelijke groet,
    Christine van de Logt

    1. VPN diensten

      Het is simpelweg mogelijk om te bepalen met iDeal. De prijzen worden dan automatisch omgerekend naar Euro’s. Het maakt dan ook niet uit dat de prijzen in Dollars getoond worden.

      1. Vroem

        Er staat een foutje in het artikel:

        Ook hebben we gemerkt dat Windscribe niet heel snel en stabiel is, iets dat erg belangrijk is bij het gebruik van een VPN verbinding.

        De niet moet er van tussen.
        Want windscribe is wel (vrij) stabiel en snel ook. Gebeurt het toch eens dat je je normalere snelheid niet behaald dan moede eens ander ip nemen, dat lost het meestal wel op. En is het na meerdere keren nog dezelfde snelheid dan ligt het aan je internet provider die de boel wat toe knijpt of het mss te druk is.

        Ik heb al jaren windscribe, geen klagen hier. Wat wel eens kan gebeuren dat is dat mijn download snelheid opeens ermee stopt, hoe dat komt weet ik niet en beetje nadien schiet het er opnieuw door, beetje raar ;).
        Ben er nog niet achter gekomen hoe dat komt, mss ligt het aan mijne betaalserver.

        Maar windscribe is een dikke aanrader hoor.
        Ik betaal ervoor.
        Heb wel via via er goedkoper kunnen aan raken.

        1. VPN diensten

          Dank voor je reactie en goed te horen dat jouw ervaring met Windscribe prettig is! Wij zijn wel van mening dat er betere VPN-opties zijn.