Amerikaanse Netflix aanbod kijken in 2022

Het ene Netflixabonnement is het andere niet. Het Amerikaanse Netflix aanbod is veel uitgebreider dan de Nederlandse versie. Maar er zijn meer verschillen. Hier lees je hoe je toegang krijgt tot duizenden extra films en series door een VPN te gebruiken om Amerikaanse, Britse, Duitse (en wereldwijde) Netflix in Nederland, België en daarbuiten te kijken.

Amerikaanse netflix kijken met vpnMisschien weet je al dat US Netflix de heilige graal voor streaming is. Op de Nederlandse en Belgische Netflix staan al heel veel series en films, maar op Amerikaanse Netflix staan er nog véél meer. Hoeveel meer?

De VPN-provider Surfshark heeft er onlangs een onderzoek naar gedaan. De Amerikanen kunnen kiezen uit 4.035 films en 1.844 series Canada staat op de tweede plaats, met 4.043 films en 1.687 series

In de Lage Landen moeten we met heel wat minder tevreden zijn: Nederlanders kunnen kiezen uit 2.550 films en 1.105 series. Voor Belgen is het aanbod iets groter, met 2.777 films en 1.344 series.

Let wel: dit is een momentopname ten tijde van het onderzoek, er komen elke dag films bij én er verdwijnen er weer. Maar het geeft toch aan dat de Benelux niet bepaald op de eerste rij stond. Wat nu als je al die andere films en series ook wilt kijken?

Inhoudsopgave

Hoe kan je het Amerikaanse en buitenlandse Netflix aanbod kijken?

Veruit de eenvoudigste manier om het buitenlandse aanbod van Netflix te bekijken is door gebruik te maken van een VPN-dienst, of Virtual Private Network. Via zo’n VPN wordt je dataverkeer “omgeleid” via een ander land (dat je zelf kunt instellen). Je Belgische of Nederlandse IP-adres (waarmee Netflix kan controleren of jij wel degelijk vanuit Nederland of België kijkt) wordt dan vervangen door een IP-adres uit het land waar de VPN-server staat.

Op die manier lijkt het dus alsof je je in Amerika, Groot-Brittannië, Duitsland of waar dan ook bevindt. En krijg je dan ook toegang tot de Netflix-bibliotheek van die landen. 

Wat is de beste VPN voor Amerikaanse Netflix? 

Bij VPNdiensten.nl leggen we het aanbod van VPN-providers voortdurend op het rooster. Momenteel ziet onze top-3 van favoriete providers voor Amerikaanse Netflix er zo uit: het goud gaat naar NordVPN, op de tweede plaats komt Surfshark en Cyberghost is een goede derde keuze. 


NordVPN: beste keuze voor US Netflix en meer

Een van de opvallendste features van NordVPN is dat ze bijna 6600 servers hebben staan in bijna zestig landen. Specifiek Netflix wordt ondersteund in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, Spanje, Australië, Japan en Nederland.

Ook met de snelheid zit het snor: connecties van 150 à 160 Mbps (waar we zonder VPN 190 Mbps halen) met de V.S. en Engeland zijn geen probleem, dat is véél meer dan het minimum wat nodig is om Netflix binnen te halen.

NordVPN is beschikbaar voor Windows en macOS, Linux, Android en iOS en Android TV. De dienst kan ook routerniveau geïnstalleerd worden (zie hieronder) en als extensie voor Chrome en Firefox.

Bezoek NordVPN


Surfshark: de meeste Netflix bibliotheken voor een voordelige prijs

Surfshark is aanwezig in 61 landen en heeft een ruim 3000 servers ter beschikking gesteld. Qua snelheid doet deze provider het zelfs nog wat beter dan NordVPN, je zult dus geen enkel probleem hebben om Netflix te kijken.

Surfshark blinkt uit in het Netflixaanbod, met maar liefst 15 nationale Netflixbibliotheken die je anders niet zou kunnen gebruiken. Die Netflix kan onder andere uit Amerika, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, India, Japan, Noorwegen, Australië, Singapore en Zuid-Korea komen. 

Bezoek Surfshark


CyberGhost: steeds beter voor internationale Netflix

CyberGhost, ten slotte, heeft liefst 6300 servers in meer dan 90 landen en 112 locaties. Dat is erg veel, al worden sommige regio’s (Europa en de V.S.) wel veel beter bediend dan andere (Afrika en Azië).

Gebruik je een regio waar veel servers staan, dan is de snelheid gelukkig wel meestal prima. Cyberghost heeft, net zoals veel andere VPN-diensten, ook servers speciaal gereserveerd voor het doorsturen van Netflix en andere streamingdiensten.

Bezoek CyberGhost


Waarop letten als je een VPN-provider voor US Netflix kiest?

Er zijn tientallen VPN-providers actief tegenwoordig en allemaal beloven ze de hemel op aarde. Maar hoe maak je nu de juiste keuze voor een VPN download uit dat aanbod? Er zijn wel een aantal criteria die je in de gaten moet houden als je buitenlandse Netflix via VPN wil gaan streamen.

De eerste is natuurlijk: heeft de VPN-dienst in veel landen servers staan en welke daarvan zijn specifiek voor Netflix geschikt? Voor de belangrijkste landen (de V.S. en het V.K., Frankrijk en Italië) is dat meestal wel het geval bij de meeste grote providers. Wil je echter specifiek bijvoorbeeld het Japanse of Indiase Netflix-aanbod krijgen, moet je dat wel even nakijken. 

Je wilt natuurlijk ook een zo snel mogelijke verbinding met je VPN-provider. Hoe beter de snelheid, hoe vlotter je verbinding en hoe hoger de beeldkwaliteit van Netflix. 

Een derde punt is natuurlijk een goed aanbod van apps om de VPN-verbinding op te zetten, dus minsten Windows en OS X, bij voorkeur ook Android en iOS en liefst ook je gameconsole, streaming box of smart tv. 

Daarnaast zijn er nog wel een aantal features die handig kunnen zijn. Split Tunneling is daar bijvoorbeeld eentje van. Daarmee kan je zelf aangeven welke apps gebruik moeten maken van de VPN (Netflix natuurlijk) en welke de “gewone” verbinding moeten aanspreken.

Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een printer wilt gebruiken in een lokaal netwerk of wanneer u programma’s hebt die een lokaal IP-adres eisen om correct te werken. 

Stap voor stap aan de slag met Amerikaanse Netflix 

OK, je hebt een VPN-provider gekozen en een abonnement afgesloten en je wilt zo snel mogelijk een buitenlandse Netflix bekijken. Hoe pak je dat aan? 

Er zijn in grote lijnen twee manieren om met je VPN-provider verbinding te maken.

De eerste is door al je apparaten (laptop, pc, tablet, smartphone,…) apart te configureren. Je kunt dat doen door in de instellingen van het apparaat te duiken, maar nog makkelijker is het om de app je provider te gebruiken. Ongeveer elke grote VPN-provider heeft tegenwoordig immers eigen software om jou het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Al wat er in die software moet gebeuren is het ingeven van je login en wachtwoord en het aanduiden van het land waar je een VPN-server wilt gebruiken.

Daarna klik je ‘Verbind’ en…voila, je surft via een VPN. Start daarna Netflix op en de buitenlandse bibliotheek staat ter beschikking. Een kind kan de was doen. 

Een tweede manier is door de VPN in te stellen op je router. Dat wil zeggen dat je niet elk apparaat apart gaat configureren, maar dat al je netwerkverkeer in een keer langs de VPN wordt geleid.

Dat heeft een geweldig voordeel: ook apparaten waarop je normaliter geen VPN-verbinding kunt configureren (je smart TV bijvoorbeeld) zullen dan tòch met de VPN verbonden worden. Op die manier kan je dus ook op dat soort toestellen je buitenlandse Netflix mee pikken.

Er is ook wel een omweg op dit probleem op te lossen: door je smartphone voor de VPN geschikt te maken en dan Netflix te casten naar je televisie. Maar de oplossing via je router is natuurlijk net een stukje eleganter en sneller.

Wil je met je router aan de slag gaan? Je VPN-provider zal daar geen probleem mee hebben, ongeveer allemaal ondersteunen ze dit. Het probleem is echter dat die mogelijkheid niet in elke router ingebakken zit.

Je zult dus even moeten uitzoeken of jouw router dit ondersteunt. Google is hier je vriend (of anders de support-afdeling van je router-fabrikant). 

Netflix errors en blokkades omzeilen

Het zal je niet verbazen: Netflix vindt het eigenlijk maar niks dat mensen met een VPN aan de slag gaan om buitenlandse bibliotheken te ontgrendelen. Het bedrijf heeft immers afspraken gemaakt met de grote tv- en film-studio’s dat ze er alles aan zullen doen om die rechtenkwesties (waar we het hierboven al over hadden) te respecteren. 

Netflix zit dan ook in een soort constant kat-en-muis-spelletje met de VPN-providers. De streamingdienst probeert daarbij zoveel mogelijk IP-adressen waarvan ze weet dat ze van VPN-diensten zijn, te blokkeren. Als dat gebeurt, zie je op jouw scherm een foutmelding (“Proxy Detected”) en kan je dus niks meer bekijken. 

Veruit de simpelste manier om dit te voorkomen, is door met een VPN-provider in zee te gaan die over een voldoende grote voorraad IP-adressen beschikt. Bij de meeste grote providers (die uit onze top-3 bijvoorbeeld) zal dat het geval zijn en zal je waarschijnlijk niet zo snel hiermee geconfronteerd worden. Maar helemaal uitgesloten is het dus nooit. 

Zit je op een avond plotseling toch naar een zwart scherm te turen, dan zijn er meestal wel een paar zaken die je kunt proberen. De eerste is het wissen van je cache en je cookies in je browser. Daarna start je hem terug op en met wat geluk kan het streamen opnieuw beginnen. Als dat niet werkt, kan je in de VPN-app een andere server proberen te selecteren.

De meeste VPN-providers hebben heel wat verschillende servers in hetzelfde land staan, daar tussen switchen kan een oplossing zijn. Als het nog niet lukt, neem je best even contact op met de helpdesk van je provider. Meestal kunnen zij nieuwe IP-adressen opsnorren, zodat je snel weer verder kunt kijken.

Waarom niet via een proxy naar Amerikaanse en buitenlandse Netflix kijken? 

Hier en daar lees je op internet wel eens dat je helemaal geen VPN nodig hebt om naar buitenlandse Netflixen te kijken, via een zogenaamde “Proxy Server” zou dat ook lukken. Of zelfs via de dienst Tor. 

Een Proxy is een soort van “vereenvoudigde” VPN die de verbindingen niet versleuteld of encrypteert. Voor Netflix is het meestal een koud kunstje om die soort diensten te detecteren en te blokkeren. Soms werken ze misschien enkele dagen of zelfs weken, maar even goed houden ze er na een paar uur weer mee op. Zodat jij dus naar een zwart scherm zit te turen.

Een VPN gebruiker gaat op onderzoek uit om erachter te komen wat proxies zijn en een proxyserver is

Het enige voordeel dat Proxy-servers hebben, is dat ze wat goedkoper zijn dan VPN’s, maar dat is het dan ook zowat. 

Tor is dan weer een dienst die oorspronkelijk opgezet is om mensen anoniem op het internet te laten surfen. Dat gebeurt door hun netwerkverkeer willekeurig langs een hoop speciale Tor-servers te leiden. Om deze methode te gebruiken, moet je de speciale Tor-browser installeren, of toch ten minsten een extensie voor je bestaande webbrowser.

Dat is niet bepaald onoverkomelijk, maar een groter probleem is dat je niet weet langs welke servers je verkeer omgeleid wordt. De kans is dus groot dat je nog steeds niet de juiste Netflix-bibliotheek te pakken krijgt.

Bovendien: de datatrafiek langs Tor is vaak zo langzaam als een slak. De snelheid is meestal absoluut niet voldoende om fatsoenlijk video te kunnen bekijken. 

Vanwaar de verschillen in internationale Netflix? 

Hoe komt het eigenlijk dat het aanbod zo verschilt van land tot land? Wel, van de producties die Netflix zelf maakt (zoals House of Cards, Orange is the New Black, Stranger Things,,…) is het bedrijf meteen ook eigenaar van de wereldwijde rechten. Die kan Netflix dus laten zien in elk land waar het actief is. 

Voor aangekochte producties (Breaking Bad bijvoorbeeld of Friends) is dat niét zo. Daar moet Netflix telkens met de makers onderhandelen over de landen waar de serie of film mag uitgezonden worden. Het is immers perfect mogelijk dat in bepaalde landen de rechten al door andere streamingdiensten of tv-zenders zijn weggekaapt.

Breaking Bad is zo’n notoir voorbeeld: in quasi alle landen waar Netflix actief is, is de reeks over de chemieleraar-die-drugdealer-wordt te bekijken. Behalve… in Australië en Nieuw-Zeeland, want daar zijn de uitzendrechten in handen van de kabelmaatschappij Foxtel.

Omgekeerd kan ook: Doctor Who is geen enkel land ter wereld bij Netflix beschikbaar, behalve in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Niet alleen kwantiteit, ook kwaliteit

Overigens zijn er niet alleen verschillen in hoeveel films er in de verschillende Netflix-landen te zien zijn. Ook het soort films verschilt nogal. Netflix zal kijkers bijvoorbeeld proberen zoveel mogelijk lokale content voor te schotelen, want dat is iets wat abonnees lokt.

Daarom dat je bijvoorbeeld in België wel wat Belgische series als Bevergem of Beau Séjour kunt bekijken. Ben je echter een fan van pakweg Bollywood-films dan zou het natuurlijk wel heel handig zijn mocht je het aanbod van Netflix India kunnen bekijken.

Landen met de Meeste Prijzenwinnende Films en TV-programma’s (totaal):

Zo zijn er nog wel wat verschillen. Zuid-Korea is bijvoorbeeld het land waar de meeste films te bekijken zijn die een Oscar hebben gewonnen. Zo zitten er 109 in het Zuid-Koreaanse aanbod.

Ter vergelijking: de Amerikanen moeten het met 60 Oscar-films stellen. Idem voor tv-series die een Emmy gewonnen hebben. In de USA staan er zo 32 op het programma. De nummer één is echter Zuid-Korea (zij weer!) met 35. 

Je ziet: het is meer dan de moeite waard om een VPN te gebruiken en je Netflix aanbod verder uit te breiden. Probeer bijvoorbeeld NordVPN 30 dagen zonder risico en ervaar het zelf!

Categorieën: Geografische blokkades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *