Champions League live kijken online in NL en buitenland

Voor de voetballiefhebbers onder ons is de mooiste tijd van het jaar weer aangebroken. De 67e editie van de UEFA Champions League (afgekort: UCL) houdt voetbalfans namelijk maandenlang in zijn greep. Al sinds 22 juni kan weer genoten worden van voetbal op topniveau. Tegen de tijd dat de finale in het Russische Sint-Petersburg wordt gespeeld, zijn we heel wat doelpunten verder. Uiteraard wil je zo min mogelijk wedstrijden van de Champions League missen. Maar waar kun je de UCL precies volgen? En hoe doe je dit eigenlijk als je naar het buitenland gaat? Wij informeren je over de verschillende manieren om de Champions League te kijken en hoe je een VPN kunt inzetten om écht niets te missen.

Hoe kun jij de Champions League live kijken?

Uitzendrechten bepalen wie de Champions League op tv en online mag uitzenden. Zo zijn er in Nederland, in de rest van Europa en buiten de Europese grenzen verschillende manieren om het voetbaltoernooi te volgen.

RTL 7

De uitzendrechten van de Champions League op Nederlandse televisie waren jarenlang in handen van Talpa. Afgelopen jaren kon je de wedstrijden daarom volgen via SBS6 en Veronica. Vanaf 2021 staan de rechten echter drie jaar lang op naam van RTL. Dit geldt dus voor de Champions League finales van 2022, 2023 en 2024. RTL zendt de belangrijkste wedstrijden van de Champions League live uit via RTL 7.

Ziggo Sport

Naast RTL mag ook Ziggo Sport de Champions League uitzenden. RTL heeft echter wel de open uitzendrechten, wat betekent dat Ziggo Sport op speeldagen telkens een andere wedstrijd dan RTL 7 uitzendt. Ook alle hoogtepunten van de wedstrijden kun je terugkijken via Ziggo Sport. Wil je echt alle wedstrijden kijken én terugkijken, kies dan voor Ziggo Sport Totaal. Met dit abonnement kun je de wedstrijden bovendien live kijken via de Ziggo Go app.

Online Champions League streamen in Nederland

Liever online de Champions League volgen? Dan zijn er ook tal van mogelijkheden. Er zijn namelijk diverse platformen waarop je de wedstrijden kunt streamen. Streamen houdt in dat je media online bekijkt en/of beluistert zonder deze eerste te downloaden. De Champions League wordt aangeboden door verschillende Nederlandse streamingdiensten:

 • NLZiet streamt online de wedstrijden die op RTL 7 worden uitgezonden. De eerste maand is gratis, daarna betaal je €7,95 per maand.
 • Videoland zendt ook online de live wedstrijden van RTL 7 uit. Deze dienst is de eerste 14 dagen gratis, daarna heb je keuze uit verschillende abonnementen vanaf €4,99 per maand.
 • RTL XL streamt gratis wedstrijden die tot 7 dagen geleden zijn uitgezonden op de televisiezenders van RTL. Wil je de programma’s live online kijken, sluit dan een abonnement af voor €7,95 per maand met een gratis proefperiode van één maand.
 • Ziggo GO hebben we hierboven al even besproken. Wanneer je een abonnement hebt bij Ziggo kun je deze app gratis downloaden en gebruiken. Welke zenders (en welke wedstrijden) je via Ziggo GO kunt streamen is afhankelijk van het soort abonnement dat je bij Ziggo hebt.

Champions League op RTL XL streamen

Buiten Nederland Champions League online kijken

Ook als je in het buitenland zit – of liever voor een andere optie kiest – zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om de Champions League te volgen. Let wel: gratis opties bestaan bijna niet. Via platformen zoals Reddit werden wel eens gratis streams aangeboden, maar deze werden vanwege de illegale aard snel offline gehaald. Kies daarom liever voor een andere mogelijkheid, zoals:

 • Buitenlandse zenders met uitzendrechten, zoals het Belgische VTM.
 • Ook het Poolse TVP zendt wedstrijden live uit. Het voordeel is dat je hiervoor niet hoeft in te loggen. Het nadeel? Alle wedstrijden zijn uiteraard voorzien van Pools commentaar.
 • Het Amerikaanse Paramount+ streamt ook alle wedstrijden van de UCL. De proefperiode duurt zeven dagen, waarna je $5,99 per maand betaalt. Deze oplossing is iets omslachtiger, aangezien je creditcardgegevens en een Amerikaanse postcode moet invullen om een account aan te maken.

Direct Champions League kijken vanuit het buitenland? Je kunt een VPN gebruiken om gewoon via Nederlandse streamingsites de wedstrijden te volgen. Wij raden NordVPN aan, met voldoende snelle Nederlandse servers. Je kunt deze top-VPN 30 dagen zonder risico uitproberen. Dat zijn heel wat Champions League-wedstrijden! Ben je niet tevreden of heb je genoeg gezien, kun je binnen die maand heel makkelijk je abonnement opzeggen en je geld terugkrijgen.

Probeer NordVPN en kijk Champions League


Champions League 2021/2022 speelschema

Voordat je enthousiast afstemt naar de zender of dienst van jouw keuze, is het natuurlijk handig om te weten wanneer welke wedstrijden worden gespeeld. Het speelschema ziet er de komende tijd zo uit:

Wedstrijdfase Periode
Groepsfase 14 september t/m 8 december 2021
Achtste finales 15 februari t/m 16 maart 2022
Kwartfinales 5 april t/m 13 april 2022
Halve finales 26 april t/m 4 mei 2022
Finale 28 mei 2022

Overal de Champions League live kijken met een VPN

Wil je geen wedstrijd missen, dan zijn bovenstaande oplossingen misschien niet voldoende. De uitzendrechten van de UCL zijn namelijk alleen geldig binnen een bepaald gebied. Dit worden ook wel geografische blokkades genoemd. Sinds 1 april 2018 is het voor betaalde streamingservices uit EU-landen verplicht om binnen alle EU-landen beschikbaar te zijn. Maar begeef je je buiten de EU, dan heb je helaas pech. De streamingdienst die je normaal gebruikt wordt dan namelijk geblokkeerd op basis van je IP-adres, zelfs als je een geldig abonnement hebt.

Uiteraard kun je buiten Nederland wel wedstrijden kijken. Daar hebben namelijk weer andere zenders en streamingdiensten de uitzendrechten van de Champions League. Maar het is goed mogelijk dat de wedstrijden die jij zo graag wil zien via deze diensten niet worden uitgezonden. En als dit wel zo is, zijn ze waarschijnlijk voorzien van commentaar in een (voor jou) vreemde taal. Gelukkig is een oplossing. Met een VPN laat je de streamingdiensten namelijk denken dat je gewoon in Nederland op de bank zit.

Wat is een VPN?

Maar laten we even bij het begin beginnen. Want wat is een VPN eigenlijk? De afkorting ‘VPN’ staat voor Virtual Private Network. Van oorsprong werd een VPN dan ook ontwikkeld om veiliger te kunnen internetten. Tijdens het browsen en streamen wisselt jouw apparaat namelijk constant informatie uit met derde partijen. Via een VPN is dit niet meer mogelijk. Het beschermen van jouw internetdata gebeurt dan zo:

 1. Alle data die vanaf jouw apparaat het web op wordt gestuurd, wordt eerst versleuteld. Dit zorgt ervoor dat niemand kan meekijken met jouw internetverkeer.
 2. Je internetverkeer wordt naar een VPN-server gestuurd, waar het wordt ontsleuteld.
 3. Vervolgens stuurt de VPN-server je ontsleutelde internetverkeer naar de eindbestemming.
 4. Wanneer internetverkeer jouw kant opkomt, wordt deze ook weer eerst versleuteld door de VPN-server en via een veilige verbinding naar jouw apparaat gestuurd.

Wat is VPN schematisch uitgelegd

Een VPN zorgt dus voor beveiliging van jouw online activiteit. Maar dit is niet het enige wat het doet. Doordat jouw internetverkeer wordt verstuurd door de VPN-server, wordt dit ook gekoppeld aan het IP-adres van de VPN-server. Een IP-adres is een locatiegebonden code die aangeeft wie en waar je bent. Via een VPN wordt je data omgeleid via een ander IP-adres, waardoor derden jouw identiteit en locatie niet kunnen achterhalen.

Dit is heel handig als je online wilt streamen. Stel: je bent in Amerika en probeert in te loggen bij Ziggo GO. De streamingsdienst ziet jouw Amerikaanse IP-adres en kan daaruit opmaken dat je niet in Nederland bent. In Amerika heeft Ziggo geen uitzendrechten, waardoor je hier geen wedstrijden mag streamen via Ziggo. Maar maak je verbinding met een Nederlandse VPN-server, dan maak je contact met Ziggo via een Nederlands IP-adres. Zo omzeil je de geografische blokkade en kun je de Ziggo GO app gewoon gebruiken.

Gebruik een VPN om de Champions League te kijken

Dit seizoen moedig jij jouw team overal ter wereld aan! Dit doe je zo:

 1. Sluit een abonnement aan via een VPN-provider. Hoe je de meest geschikte provider kiest, lees je verderop in dit artikel.
 2. Installeer de VPN-applicatie op het apparaat dat je wil gebruiken om de UCL te volgen. Dit is bijvoorbeeld je laptop, telefoon of tablet.
 3. Open de VPN-applicatie en maak contact met een Nederlandse VPN-server.
 4. Zolang jouw apparaat verbonden is met deze server, zijn alle Nederlandse streamingdiensten voor jou toegankelijk!

Andersom werkt dit ook. Ben je in Nederland, maar wil je een Champions League livestream in een ander land volgen? Verbind je apparaat dan simpelweg met een VPN-server in dat land.

Wat kun je nog meer met een VPN?

Wanneer je een VPN hebt, kun je nog veel meer dan alleen de Champions League kijken. Ben je een echte sportfanaat? Geniet dan ook de rest van het jaar van toegang tot Nederlandse streamingdiensten tijdens sportevenementen zoals het EK, WK en de Olympische spelen. Of kijk buitenlandse wedstrijden die niet of nauwelijks in Nederland worden uitgezonden, zoals American football, ijshockey en basketbal. Maar een VPN biedt nog veel meer mogelijkheden

Veilig openbaar internetten

Wanneer je een publiek wifinetwerk gebruikt, kan iemand anders je privégegevens onderscheppen. Met een VPN is internetten een stuk veiliger. Zoals hierboven al uitgelegd, wordt je internetverbinding met een VPN versleuteld. Dit gebeurt ook wanneer je gebruikmaakt van een publiek wifinetwerk, waardoor gegevens zoals je wachtwoorden goed beveiligd worden. Zorg voor beveiliging op alle fronten door hier een sterke adblocker en antivirus-oplossing aan toe te voegen.

Je privacy bewaken

Met behulp van een VPN kunnen derden je internetgebruik minder goed volgen. Dit zijn partijen zoals internetproviders, overheidsdiensten en reclamebureaus, maar ook cybercriminelen. Je begeeft je anoniem online en verbergt je identiteit beter voor de buitenwereld. Omdat je VPN je IP-adres en locatie verbergt, kunnen anderen namelijk niet zien wie jij bent en waar je je precies bevindt. Hierdoor kan je internetgedrag niet terug worden herleid naar jou als persoon.

Streamen, streamen en nog meer streamen

Niet alleen sportwedstrijden kun je makkelijk online volgen met een VPN, ook andere buitenlandse streamingsdiensten worden toegankelijk. Een voorbeeld hiervan is het Amerikaanse Hulu. Maar dat niet alleen. Heb je bijvoorbeeld een Netflix abonnement? Dan heb je toegang tot een hoop films en series die in Nederland op de streamingsdienst staan. Maar Netflix heeft in andere landen een heel ander aanbod. Verbind je laptop met een VPN-server in een ander land en krijg toegang tot films en series die daar op Netflix staan.

Een laptop met VPN om te streamen

Overheidscensuur omzeilen

In verschillende landen wordt het internet gecensureerd. Dit houdt in dat de overheid in deze landen toegang tot bepaalde diensten en websites blokkeert. Een extreem voorbeeld hiervan is China, waar inwoners websites zoals Google en Wikipedia niet kunnen bezoeken. Maar ook in Nederland worden bepaalde websites geblokkeerd. Denk hierbij aan torrent sites zoals Popcorn Time en The Pirate Bay. Een VPN leidt jouw internetverkeer om via de VPN-server in het land dat jij kiest. Hierdoor kun je de blokkades omzeilen en toegang krijgen tot websites die in dat land niet geblokkeerd zijn. Let wel: het gebruik van deze geblokkeerde websites blijft natuurlijk illegaal.

Bedrijfsnetwerken veilig houden

Thuis werken: tegenwoordig zijn de meeste mensen er wel bekend mee. Steeds meer bedrijven zorgen ervoor dat dit mogelijk is. Hiervoor moeten werknemers vaak vanuit hun thuis gebruik kunnen maken van het bedrijfsnetwerk. Een VPN-verbinding maakt het makkelijk en veilig om op afstand in te loggen op dit netwerk.

Tips bij het kiezen van een VPN-provider

Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van een VPN. Het aanbod blijft dan ook stijgen. Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN-provider?

 • Kies voor een betaalde provider

Gratis VPN-diensten zijn bijna altijd heel beperkt. Je mag hiermee bijvoorbeeld maar een kleine hoeveelheid GB’s gebruiken en de snelheden zijn zeer matig. Als je de Champions League wil volgen via zo’n VPN, ben je zo door je data heen. De meeste VPN-providers zijn heel betaalbaar en bieden een gratis proefperiode aan waardoor je de dienst eerst rustig kunt uitproberen.

 • Kies voor zoveel mogelijk servers

Niet alle VPN-providers bieden hetzelfde aantal landen en servers aan. Verdiep je daarom eerst in het aanbod en wat je precies met je VPN wil doen. Kies je voor een provider met veel verschillende landen, dan kun je je VPN nog beter inzetten en heb je keuze uit veel verschillende servers. NordVPN en ExpressVPN zijn voorbeelden van VPN-providers met een groot aanbod aan servers. 

VPN servers wereldwijd

 • Kies voor een snelle en stabiele verbinding

Natuurlijk wil je niet dat ene beslissende doelpunt missen omdat je verbinding niet optimaal is. Daarom is dit ook zeker iets waar je op moet letten. Een veilige versleutelde VPN-verbinding kan namelijk voor trager internet zorgen. VPN-providers zoals Surfshark en NordVPN staan bekend om hun snelheid. Zo kun je direct streamen zonder minutenlang te moeten bufferen.

 • Kies voor privacy

Hoewel een VPN-verbinding kan zorgen voor meer privacy, is het ook mogelijk dat je gegevens toch worden opgeslagen. Je versleutelt jouw internetgebruik namelijk voor derden, maar vertrouwt ze toe aan je VPN-provider. Deze kan je gegevens nog steeds inzien en mogelijk opslaan. En opgeslagen data kan uiteindelijk nog steeds met andere instanties worden gedeeld. Wil je dit niet, dan is het goed om na te gaan wat het logbeleid van de VPN-operator is.

Categorieën: Sport kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *