HesGoal (gratis F1) streamen gevaarlijk & illegaal: veilige opties in kaart gebracht

In dit artikel lees je wat HesGoal precies is, waarom het zo onveilig is, welke alternatieven er zijn en hoe een van de VPN providers die wij aanraden op onze website jou kan beschermen tegen online dreigingen.

Er bestaan tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden om online live Formule 1 te volgen. Voor veel van deze opties moet je een betaald abonnement aanschaffen, maar er zijn ook gratis diensten zoals de website HesGoal. Hierop vind je gratis F1-livestreams naast andere sportevenementen zoals voetbalwedstrijden. Weet wel dat HesGoal illegaal en hartstikke onveilig is! Gelukkig zijn er genoeg alternatieve diensten die je kunt gebruiken in plaats van HesGoal.

Update: Inmiddels bestaat de website Hesgoal niet meer. Amerikaanse autoriteiten hebben de site vanwege het illegale karakter uit de lucht gehaald. Wees extra voorzichtig met websites die pretenderen een HesGoal-opvolger te zijn. De kans dat deze ook onveilig zijn, is levensgroot.

Inhoudsopgave

Wil je HesGoal veilig gebruiken? Doe dit dan altijd in combinatie met een van deze VPN’s

 • NordVPN Beste all-round VPN met ijzersterke beveiliging van je gegevens en snelle servers voor streaming
 • Surfshark – VPN met de beste prijs-kwaliteitsverhouding die op al je apparaten te installeren is
 • Atlas VPN – Iets minder uitgebreide maar zeer betaalbare VPN met meer dan voldoende servers

NordVPN

NordVPN Nederland verbinding

NordVPN is betrouwbaar, veilig en zeer innovatief. De dienst heeft meer dan 6.500 fysieke servers in 59 verschillende landen. Je kunt NordVPN gebruiken op veel verschillende apparaten met besturingssystemen Windows, MacOS, Android en iOS. Zelfs op Android TV kun je gebruikmaken van deze sterke VPN-dienst. In onze ervaring werkt streamen met NordVPN altijd behoorlijk soepel, zonder merkbare vertraging.

Lees onze NordVPN recensie voor meer informatie.


Surfshark

Surfshark Chrome

Surfshark is ook een goede VPN-dienst: erg gebruiksvriendelijk vanwege de relatief lage prijs en het feit dat je deze op een onbeperkt aantal apparaten tegelijk kunt gebruiken. Met een abonnement op Surfshark kun je je apparaat verbinden met 3.200+ servers in 63 verschillende landen. En de apparaten waarop je de VPN-dienst kunt gebruiken zijn er meer dan genoeg: Surfshark werkt op Windows, OS X, Linux, iOS, Android, Apple TV, PlayStation en Xbox.

Lees onze Surshark recensie als je meer wilt weten over deze provider.


Atlas VPN

AtlasVPN op Windows

Net als Surfshark kun je Atlas VPN op zoveel apparaten installeren als je wil. De dienst is iets minder uitgebreid maar doorgaans ook een stukje goedkoper dan bovenstaande opties. De gratis versie van Atlas VPN is minder geschikt voor streaming vanwege de datalimiet.

De dienst biedt een aantal gespecialiseerde servers voor extra privacy (Privacy Pro en Multihop+) en ook het ingebouwde SafeBrowse is heel handig in dit kader. Deze functie beschermt je tegen het betreden van onveilige websites.

Lees onze Atlas VPN recensie voor ons volledige oordeel.


Gebruik (altijd) een VPN-verbinding voor het streamen van onveilige sites zoals HesGoal

Voor je digitale veiligheid en privacy is het aan te raden een VPN te gebruiken. Zeker als je besluit gebruik te maken van onveilige websites zoals (in het verleden) HesGoal.

Een VPN beschermt alle data die jij verzendt en ontvangt. Je hebt dan een beveiligde verbinding, zodat het bezoek aan een onveilige website zoals HesGoal, dan worden jouw gegevens en locaties verborgen gehouden zodat hackers deze niet kunnen stelen.

Gebruik naast een VPN ook een goede antivirus en firewall, om je apparaat en gegevens te beschermen tegen malware die mogelijk op de website voorkomt. 

HesGoal was een onofficiële streamingsdienst

HesGoal was een onofficiële streamingdienst die online sportwedstrijden uitzond, waaronder Formule 1, voetbal, tennis, basketbal en baseball. Naast de livestreams las je op HesGoal nieuwsartikelen over sport en kon je live chatten met andere gebruikers. Ook bood de dienst een 24/7-sportkanaal aan, waarop je terecht kon voor streams, interviews en oude wedstrijden.

De streamingdienst bestond sinds 2016 en was behoorlijk populair onder sportliefhebbers. Dat het helemaal gratis was, zal hierin zeker meespelen. Bovendien hoefde je geen account aan te maken om de streams te kunnen volgen. Om deze sportcontent te laten zien maakte HesGoal gebruik van andere onofficiële streams, waarvan de video’s op de website werden weergeven.

HesGoal was dan ook geen officiële streamingsite, want het had niet de uitzendrechten van de sportwedstrijden die het liet zien. In december van 2022 grepen de Amerikaanse autoriteiten in. Zij dwongen de website offline, die sindsdien niet meer te bezoeken is.

HesGoal was gevaarlijk tenzij je een VPN gebruikte

HesGoal was niet veilig. Door gebruik te maken van de streamingdienst, liep je een hoop risico’s, waaronder:

 • Het gevaar van virussen op je systeem
 • Hackers die je gegevens konden stelen of computer over konden nemen
 • Spam en adware risico’s
 • Je computer traag werd door ongewenste adware installaties

HesGoal had een onveilige verbinding!

De website van HesGoal maakte gebruik van een onveilige verbinding. Dit herken je aan de URL, die begint met ‘http’. URL’s van websites die wel een veilige verbinding hebben, beginnen met ‘https’ en hebben een geldig SSL-certificaat (vaak aangeduid door een slotje in de adresbalk). Zonder dit certificaat ben jij als gebruiker van de website kwetsbaar voor bijvoorbeeld hackers.

Reclame lijkt ongevaarlijk… maar niets is minder waar

Een ongevaarlijk risico (maar wel behoorlijk vervelend) is dat de streams op de website van HesGoal van mindere kwaliteit waren. Dit zag je terug in vastlopende video’s en slecht beeld. Wat het streamen via HesGoal ook minder leuk maakte, waren de reclames die je vaak zag.

En deze reclames maakte het wel weer gevaarlijk. De advertenties en pop-ups op HesGoal konden namelijk adware bevatten. Dit is een soort malware die je apparaat kan infecteren. Ook andere soorten virussen konden zich op de website bevinden. 

TotalAV

HesGoal bood illegale streams aan, bescherm je privacy daarom met een VPN

Naast voorgaande veiligheidsrisico’s, is het ook belangrijk om de legaliteit van HesGoal aan te kaarten. De streamingsdienst was namelijk onofficieel en daardoor niet legaal. De livestreams die werden uitgezonden via HesGoal, waren auteursrechtelijk beschermd. De uitzendrechten ervan zijn in handen van officiële zenders zoals Fox Sports en Ziggo. De rechten van Formule 1 zijn momenteel in handen van Viaplay. Het is illegaal om deze wedstrijden via een kanaal uit te zenden dat hier geen officiële toestemming voor heeft.

Zelfs al was HesGoal niet de eigenaar van de streams en gebruikt het enkel links van andere pagina’s, toch was de dienst verantwoordelijk voor het uitzenden ervan. En dat maakt de website illegaal. Maar ook jij als bezoeker van de website maakt je schuldig aan illegale praktijken. Het is in Nederland namelijk verboden om media te streamen die afkomstig is van een illegale bron.

De organisatie die zich in Nederland inzet tegen zulke inbreuken op auteursrechten heet Stichting Brein. Deze stichting kan je zelfs een boete geven voor illegaal streamen. Tot nu toe is dit nog niet gebeurd, aangezien de stichting zich voornamelijk richt op de organisaties achter de illegale streams. In de toekomst kan dit nog veranderen, dus blijf opletten!

Score9.759.318.638.818.68
Prijs premiumversieVanaf €2.99 per maandVanaf €1.99 per maandVanaf €1.59 per maandVanaf €2.03 per maandVanaf $6.67 per maand
Korting63% 84% 85% 82% 35%
WebsiteBezoekBezoekBezoekBezoekBezoek

HesGoal live streams: andere opties?

De veiligheidsrisico’s, gebrekkige kwaliteit en illegaliteit van HesGoal kunnen je aansporen om op zoek te gaan naar een betere opties om de Formule 1 online te volgen. Te meer nu Hesgoal niet meer bestaat.

Gelukkig zijn er verschillende alternatieven die legaal en veilig zijn, en een betere kwaliteit bieden.

ViaPlay

Natuurlijk kun je Formule 1 gewoon via de officiële kanalen volgen. In Nederland zijn de uitzendrechten van dit F1-seizoen in handen van ViaPlay. Dit betekent dat deze dienst alleenrecht heeft op het uitzenden van de F1-races in Nederland. Naast Formule 1 vind je op Viaplay nog meer sporten en entertainment. Om dit allemaal te kijken heb je wel een abonnement nodig. Viaplay kost €13,99 per maand.

Lees hier meer over F1 kijken bij Viaplay.

Gratis legale streams

In sommige landen wordt Formule 1 nog gratis uitgezonden door de publieke omroep. Dit scheelt wanneer je toevallig in een van deze landen bent op het moment dat een Grand Prix wordt gereden. Voorbeelden van zulke landen zijn:

Via bovenstaande links kun je F1-races live, gratis én legaal streamen. Maar dit kan alleen als je in deze landen bent. De uitzendrechten van deze zenders zijn namelijk beperkt tot de landsgrenzen. Gelukkig kun je dit met een VPN eenvoudig omzeilen. Verderop lees je hoe je dit doet.

Lees ook ons uitbreide artikel hierover: Formule 1 in 2023: Grand Prix stream gratis kijken (ook in het buitenland!)

Formula 1 TV Pro

Via Formule 1 TV Pro deze website kun je alle trainingen, kwalificaties en races van het Formule 1 seizoen 2022 volgen. Daarnaast bevat de site ook een hoop statistieken en kun je zelfs meeluisteren en -kijken met de boardradio’s en onboard-camera’s van de coureurs en hun team. De streams van deze dienst zijn enkel te bekijken via de online website. Voor een abonnement betaal je €64,99 per jaar.

Grand Prix Radio

Vind je het voldoende om alleen maar naar de races te luisteren? Dan kun je ook kiezen voor Grand Prix Radio, die in de hele wereld gratis is te beluisteren. Maar je kunt de zender ook inzetten wanneer je gebruikmaakt van een buitenlandse stream en toch Nederlands commentaar wilt horen. Kijk bijvoorbeeld de livestream van RTL Duitsland en zet Grand Prix Radio op om de wedstrijd live te kijken terwijl je Nederlands commentaar hoort.


F1 kijken met HesGoal (gratis, maar risicovol)

Wanneer je online F1-races wilt volgen, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Een gratis optie was de website HesGoal, die wedstrijden uitzond van Formule 1, voetbal, tennis en meer. HesGoal was een onofficiële streamingdienst, wat inhoudt dat het geen toestemming heeft om deze wedstrijden uit te zenden. In Nederland is het illegaal om deze onofficiële media te verspreiden én te kijken. Als bezoeker van HesGoal liep je dus risico op een boete.

Maar dat is niet het enige risico. HesGoal was ook onveilig omdat:

 • De site maakte gebruik van een onveilige verbinding, waardoor hackers vrij spel hadden.
 • De streams waren vaak traag en hebben slecht beeld.
 • HesGoal kon adware en andere malware bevatten.

HesGoal Risico’s uitsluiten met ViaPlay of VPN verbinding

Om geen risico te lopen, kun je Formule 1 ook kijken via een legaal en veilig alternatief zoals ViaPlay en Formula 1 TV Pro. Maak je toch gebruik van websites als HesGoal, doe dit dan altijd via een VPN-verbinding die ervoor zorgt dat alles wat je online doet privé blijft. VPN-diensten die wij aanraden voor online streamen zijn o.a. NordVPN, Surfshark en Atlas VPN.


Veelgestelde vragen over Hesgoal

HesGoal was een onofficiële streamingsdienst die online sportwedstrijden streamt, zoals Formule 1, voetbal, tennis en basketbal. Amerikaanse autoriteiten hebben de site inmiddels uit de lucht gehaald.

HesGoal is niet veilig, vanwege de onveilige verbinding en veel onbetrouwbare reclames.

HesGoal was een onofficiële streamingsdienst en daarom illegaal. De dienst integreerde video’s van illegale websites die sportwedstrijden streamen waarvan de uitzendrechten tot een andere dienst toebehoren. Hierdoor maakte HesGoal inbreuk op het auteursrecht van deze legale diensten.

Er zijn verschillende legale en veilige alternatieven voor HesGoal:

 • Officiële Nederlandse kanalen die de uitzendrechten van bepaalde landen hebben, zoals Viaplay.
 • Gratis legale streams in andere landen, waar je toegang tot krijgt met een VPN.
 • Radio-uitzendingen van de sportwedstrijden.
 • Legale streamingsdiensten, zoals de Ziggo GO app en Formula 1 TV Pro.

Dat kon in het verleden, omdat HesGoal niet alleen maar F1-wedstrijden uitzond maar ook andere sportcompetities.

De F1 livestreams van HesGoal waren logischerwijs niet zo goed als die van de legale kanalen, dat is ook een reden om ervoor te betalen. Bovendien was de site best wel gevaarlijk om zonder VPN te bezoeken. De streams zijn namelijk niet legaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *