Wachtwoord generator

Met de onderstaande wachtwoord generator genereer je gemakkelijk en snel een sterk wachtwoord dat voldoet aan jouw eisen. Stel simpelweg de opties in waaraan je wachtwoord moet voldoen en gebruik het wachtwoord die de wachtwoord generator voor je maakt. Bescherm je gegevens en je internet privacy goed met een sterk wachtwoord.


Wachtwoord lengte: 8
Inhoudsopgave

Waar moet een veilig wachtwoord aan voldoen?

Een sterk veilig wachtwoord heeft meerdere vereisten. De belangrijkste eisen vind je hieronder:

  • Gebruik wachtwoorden van minstens 8 tekens (standaard ingesteld op onze generator). Het liefst eigenlijk 14 of nog meer tekens.
  • Gebruik kleine en hoofdletters in je wachtwoord
  • Gebruik cijfers in je wachtwoord
  • Gebruik symbolen in je wachtwoord
  • Zorg dat je per dienst een apart wachtwoord gebruikt, dit voorkomt dat bij een eventueel lek de hacker al je accounts in kan.

Wachtwoord generatorAl deze opties zijn te gebruiken in onze wachtwoord generator en staan standaard aangevinkt.

Wat maakt een wachtwoord onveilig?

Er zijn eigenlijk 3 aspecten die een wachtwoord veilig of onveilig maken. De volgende 2 zaken moeten vermeden worden:

  1. Een wachtwoord met persoonlijke informatie erin. Bijvoorbeeld je geboortedatum, naam van je huisdier, naam van je kinderen, je pincode, een combinatie van persoonlijke eigenschappen en alles wat aan jou verbonden kan worden.
  2. Een wachtwoord dat gemakkelijk door de computer te bruteforcen is. Bruteforcen is techniek waarmee een computer heel veel verschillende combinaties snel achter elkaar probeert tijdens het inloggen op een bepaalde dienst.
  3. Voorkom het gebruik van veelgebruikte wachtwoorden zoals: “wachtwoord”, “123456”, Wachtwoord1234″, “qwerty” enzovoort.

Een wachtwoordmanager om je wachtwoorden te onthouden

Het is natuurlijk niet te doen om al de wachtwoorden te onthouden. Gelukkig is daar een oplossing voor: wachtwoordmanagers. Dit zijn programma’s die je wachtwoorden opslaan zodat je ze niet hoeft te onthouden. Het gebruiken van een wachtwoordmanager is in de meeste gevallen erg gemakkelijk om te doen.

Sommige VPN providers bieden tegenwoordig overigens tegenwoordig ook een wachtwoordmanager aan.

Waarom een wachtwoord generator op deze website?

Deze website gaat voornamelijk over het gebruik van een VPN en de ervaringen met de verschillende VPN providers. Omdat het voor het beschermen van je digitale privacy en online security het van belang is een sterk wachtwoord te hebben, hebben wij besloten ook deze wachtwoord generator te ontwikkelen. Met deze wachtwoord generator kan men een echt willekeurig en veilig wachtwoord maken.

Wanneer je zelf een wachtwoord verzint zal dat nooit helemaal willekeurig zijn, dat kunnen wij mensen simpelweg niet. Bovenstaande sterke wachtwoord generator genereert echt willekeurige wachtwoorden, tekenreeksen die nergens verband mee houden.

Categorieën: Wachtwoordmanagers