Feyenoord live kijken: stream elke wedstrijd (ook in het buitenland!)

De wedstrijden van Feyenoord volg je natuurlijk op de voet. Maar waar worden al die verschillende toernooien uitgezonden? In dit artikel vind je een duidelijk overzicht van waar je de wedstrijden van je favoriete club kunt volgen. En niet alleen in Nederland - ook in het buitenland met behulp van een VPN. Hoe dit werkt? Lees verder om dat te ontdekken!

Is het je wel eens opgevallen dat het veel lastiger is om Feyenoord-wedstrijden te kijken wanneer je in het buitenland bent? Dit komt door de begrenzingen van de uitzendrechten. Gelukkig helpt een VPN met het omzeilen van deze grenzen. En dat niet alleen, met een sterke dienst zoals NordVPN wordt online streamen meteen een stuk veiliger. Voordat we daar verder op in gaan, behandelen we eerst het kijken van Feyenoord-wedstrijden binnen onze eigen landsgrenzen.

Inhoudsopgave

Tv-zenders voor Feyenoord kijken

Er zijn verschillende tv-zenders die wedstrijden van Feyenoord uitzenden. Welke zenders dit zijn wordt bepaald door de uitzendrechten van de diverse voetbalcompetities. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

ESPN

De uitzendrechten van de Eredivisie, KNVB Beker, Conference League en Europa League zijn momenteel in handen van ESPN. Deze dienst heeft vier eigen tv-zenders: ESPN1 (of kortweg ESPN), ESPN2, ESPN3 en ESPN4.

De eerste zender zit in de meeste basispakketten van Nederlandse tv-providers en zendt een gedeelte van de live wedstrijden uit. Wil je geen enkele wedstrijd missen, dan heb je de andere drie zenders ook nodig.

Hiervoor moet je vaak ESPN Compleet aanschaffen. De kosten hiervoor verschillen per tv-provider:

Provider ESPN1 ESPN Compleet Kanaal
KPN Gratis €12,99 p/maand 221 – 224
Ziggo Gratis €17,95 p/maand 421 – 425
T-Mobile Gratis €10 p/maand 150 – 153
Online.nl Niet apart aangeboden Gratis 401 – 404
Canal Digital Niet apart aangeboden €14,95 p/maand 401 – 404
Caiway Niet apart aangeboden Gratis 318 – 323
YouFone Niet apart aangeboden Gratis 21, 410 – 412

Naast de bovengenoemde competities kijk je met ESPN Compleet ook naar andere voetbalcompetities zoals de Bundesliga, maar ook andere sporten zoals tennis, American Football, ijshockey en honkbal.

RTL7

Wanneer Feyenoord zich plaatst voor de Champions League, dan vind je deze wedstrijden terug op RTL7. RTL is namelijk in het bezit van deze uitzendrechten. Uiteraard hoort RTL7 standaard bij ieder basispakket van een Nederlandse tv-provider. Het is echter pas bekendgemaakt dat RTL de uitzendrechten van de Champions League waarschijnlijk gaat verliezen. Aan wie, dat is nog niet duidelijk. Hou dit dus in de gaten als je geen wedstrijd wilt missen!

Ziggo Sport

De Champions League vind je niet alleen op RTL, maar ook bij Ziggo. RTL heeft momenteel wel de open uitzendrechten, wat inhoudt dat RTL de ‘eerste keuze’ heeft welke Champions League wedstrijden door RTL7 worden uitgezonden. Mis je op RTL wedstrijden die je graag wilt kijken? Dan moet je zeker kijken naar Ziggo Sport.

Dit kanaal is gratis voor Ziggo-klanten en zendt verschillende voetbalwedstrijden en samenvattingen van Europese competities uit. Wil je nog meer voetbal volgen? Schaf dan het sportpakket Ziggo Sport Totaal aan. Dit pakket bevat zes kanalen waarop je onder andere live wedstrijden vindt uit de Champions League, La Liga, internationale bekercompetities en kwalificaties van het EK en WK.

Talpa

Naast ESPN, vind je ook een deel van de Europa League en KNVB Beker wedstrijden op Veronica, een zender van mediabedrijf Talpa Network. Ook de Conference League vind je terug bij Talpa op de zenders Veronica, SBS6 en Net5. Zowel voor de Europa League en de Conference League heeft Talpa de eerste uitzendkeuze van wedstrijden.


Feyenoord live streams

Natuurlijk hoef je de wedstrijden van Feyenoord niet via je tv te volgen. Je kunt ze ook kijken op je telefoon, tablet of computer. De wedstrijden van veel voetbalcompetities worden uitgezonden via livestreams. Er zijn betaalde versies, maar ook genoeg gratis livestreams te vinden op het internet. Helaas zijn deze niet altijd even veilig, waarover verderop meer.

Betaalde livestreams

De meest bekende betaalde livestreams zijn:

 • De streamingsdienst van je tv-provider. Dit zit inbegrepen bij je tv-abonnement, waardoor je enkel voor je abonnement betaalt en niet extra voor de dienst. Zo heeft Ziggo de app Ziggo GO, stream je als KPN-klant via KPN iTV en download je bij Canaal Digitaal de Canal Digitaal app. Al deze diensten zenden dezelfde wedstrijden uit die je ook op tv via je abonnement krijgt te zien.
 • NLZIET zendt alle wedstrijden uit die je ook via SBS6 en RTL7 kunt kijken. De eerste 14 dagen zijn gratis, waarna je voor een abonnement €7,95 per maand betaalt.
 • Videoland zendt alle wedstrijden uit die via RTL7 worden uitgezonden. Deze dienst heeft verschillende abonnementen beschikbaar waarvoor de maandelijkse kosten beginnen vanaf €4,99. Wel kun je profiteren van de eerste 14 dagen gratis streamen.
 • Ook via RTL XL vind je alle wedstrijden terug die RTL7 uitzendt. Deze wedstrijden kun je tot 7 dagen terugkrijgen. Mocht je dus eens geen tijd hebben om de wedstrijd live te volgen, dan is dat geen probleem. RTL XL heeft een gratis proefperiode van één maand, waarna je €7,95 per maand betaalt.

sport streaming websites

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

Het leven wordt steeds duurder, dus we begrijpen dat je voor het livestreamen van de Feyenoord wedstrijden niet extra wilt betalen. Daarom bestaan er ook genoeg gratis livestreams. Deze zijn meestal echter illegaal, omdat ze geen uitzendrechten hebben, en behoorlijk onveilig. We raden daarom aan om een VPN te gebruiken voor meer online bescherming.

In het volgende gedeelte gaan we dieper in op de risico’s van deze livestreams en het gebruik van een VPN. Eerst benoemen we de bekendste illegale livestreams:

 • HesGoal: een behoorlijke populaire website onder sportliefhebbers, waarop je veel voetbalwedstrijden gratis kunt streamen. Daarnaast vind je op HesGoal nieuwsartikels, een 24/7 sportkanaal en een livechat.
 • Live Soccer TV: zoals al uit de naam blijkt, is deze dienst volledig gericht op het streamen van voetbalcontent. Je vindt hier informatie over verschillende competities, teams en hoe je de laatste wedstrijden kunt kijken.
 • Eleven Sports: deze dienst is wereldwijd beschikbaar en biedt enorm veel voetbal livestreams aan. Naast het kijken van deze streams kun je chatten met voetbalfans van over de hele wereld.
 • Hahasport: streamt veel sporten online, waaronder voetbal. Op de site kies je in het menu voor ‘Football’, waarna je naar de wedstrijd kunt zoeken die je wilt kijken.
 • LiveTV: in het menu onder ‘Broadcasts’ vind je een overzicht van alle voetbalwedstrijden die je gratis kunt streamen. Ook wedstrijden van andere sporten vind je op deze website.

popcorn time vpn watching

Gratis live Feyenoord kijken en een goed alternatief

Hoewel de illegale livestreams gratis zijn, raden we het niet aan hier gebruik van te maken. Deze diensten gaan namelijk gepaard met de volgende risico’s:

 • De verbinding is vaak niet beveiligd, waardoor cybercriminelen zoals hackers makkelijker toegang hebben tot jouw apparaat.
 • De illegale websites bevatten vaak enorm veel virussen, adware en andere soorten malware. Hierdoor kan je apparaat beschadigd raken en zelfs je gegevens worden gestolen.
 • De gebruikservaring van gratis livestreams kan tegenvallen, door langzame streams van slechte kwaliteit en een overvloed aan advertenties.

Wil je toch per se gebruikmaken van zulke illegale livestreams? Zorg dan dat je beschermd bent met een VPN. Dit Virtuele Privé Netwerk zet een beveiligde verbinding op tussen jouw apparaat en een VPN-server. Alle internetdata die jouw apparaat uitzendt en ontvangt wordt versleuteld. Hierdoor kunnen andere partijen geen toegang krijgen tot jouw gegevens.

Dit zijn onze favoriete VPN-diensten:

Score9.759.318.638.818.68
Prijs premiumversieVanaf €2.99 per maandVanaf €1.99 per maandVanaf €1.59 per maandVanaf €2.03 per maandVanaf $6.67 per maand
Korting63% 84% 85% 82% 35%
WebsiteBezoekBezoekBezoekBezoekBezoek

Je hebt al een abonnement bij een betrouwbare VPN-dienst voor een paar euro per maand. Wil je eerst uittesten of dit iets voor jou is? De meeste VPN’s bieden een gratis proefperiode aan. Ben je na deze periode niet tevreden, dan zit je nergens aan vast.

Zo kun je ook de andere voordelen van een VPN ontdekken: extra features zoals een wachtwoordmanager en virusscanner, goedkopere vakanties en Feyenoord wedstrijden streamen in het buitenland.

Naast de illegale livestreams, zijn er ook gratis legale mogelijkheden. Een goed alternatief is bijvoorbeeld de website Kijk.nl. Deze zendt gratis alle programma’s van onder andere SBS6 en Veronica uit. Hier vind je dus ook livestreams van de Europa League en Conference League.


Naar Feyenoord wedstrijden kijken in het buitenland of op vakantie met een VPN

Vanuit het buitenland naar Feyenoord kijken? Dat kan lastig zijn. De uitzendrechten van de streamingdiensten zijn namelijk beperkt tot een specifiek land, waardoor je in andere landen geen toegang krijgt. Dit worden ook wel geografische blokkades genoemd. Heb je een abonnement bij een Nederlandse streamingsdienst, of wil je de app van je tv-provider gebruiken? Buiten de Europese Unie zal dit vaak niet lukken.

De dienst kan namelijk aan je IP-adres zien waar jij op dat moment bent. Is dat in een gebied waar de uitzendrechten van de dienst niet gelden? Dan wordt je toegang geweigerd.


9.75 /10
Vanaf
€2.99
/maand
Lees NordVPN review

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

 • Snelle servers
 • Uitstekende software en apps
 • Erg goede prijs
 • Betrouwbare en snelle klantenservice
 • ❌   Geen router-app

Lees NordVPN review

Maar kun je je Nederlandse abonnement dan helemaal niet gebruiken in het buitenland? Gelukkig wel. Met een VPN kun je deze geografische blokkades namelijk omzeilen. Dit doe je zo:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-dienst zoals NordVPN, Surfshark of CyberGhost.
 2. Download de bijbehorende software of app op jouw apparaat en log in met de gegevens die je hebt aangemaakt bij stap 1.
 3. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server.
 4. Open de app of website van de streamingsdienst die de Feyenoord wedstrijd uitzendt en geniet van je favoriete voetbalclub!

Hoe werkt dit nu precies? Door verbinding met een VPN-server te maken, gaat al jouw internetdata via die server naar de eindbestemming. Dat is in dit geval de website of app van de streamingdienst. Aan deze data wordt niet langer jouw echte IP-adres gekoppeld, maar het IP-adres van de VPN-server. Staat deze server op Nederlandse bodem, dan krijg je een Nederlands IP-adres waardoor het lijkt alsof je je in Nederland bevindt!

Feyenoord live kijken op elk apparaat, dit moet je weten

Afhankelijk van welke voetbalcompetitie je wilt kijken, zijn er per apparaat verschillende mogelijkheden.

Op je tv

Heb je een abonnement bij een Nederlandse tv-provider? Dan heb je automatisch toegang tot verschillende wedstrijden van Feyenoord. Zenders zoals RTL7, Veronica, SBS6 en ESPN1 zenden een groot gedeelte van de belangrijke voetbalcompetities uit. Mocht je nog meer willen kijken, dan heb je vaak een extra abonnement nodig, bijvoorbeeld op ESPN Compleet of Ziggo Sport Totaal. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van je tv-provider.

Op je smartphone of tablet

VPN voor smartphone

Veel Nederlandse tv-providers hebben een app die dezelfde programma’s uitzendt als op tv. Via bijvoorbeeld Ziggo GO, KPN iTV en de Canal Digitaal app kun je op je smartphone of tablet live kijken naar Feyenoord wedstrijden die ook op de eerdergenoemde zenders worden uitgezonden. Welke zenders dit zijn, is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Verder zijn er nog een aantal apps die voetbalwedstrijden streamen, zoals:

 • Fox Sports Go: een abonnement op deze app boordevol voetbalcontent kost €17,25 per maand.
 • ESPN app: deze zit gratis inbegrepen bij een abonnement op ESPN Compleet en zendt alle wedstrijden uit die je ook via de ESPN zenders kijkt.

Let wel op bij het gebruiken van je mobiele data als je een wedstrijd via een app kijkt. Volg je de hele wedstrijd inclusief het commentaar tijdens de rust, dan ben je al snel 2.2 GB kwijt.

Op je computer of laptop

Ook de website van je tv-provider zendt livestreams uit van de Feyenoord wedstrijden die je op tv vindt. Maar er zijn meer mogelijkheden om Feyenoord op je computer of laptop te kijken:

 • NLZIET: voetbalcompetities die SBS6 en RTL7 uitzenden.
 • Videoland: voetbalcompetities die RTL7 uitzendt.
 • RTL XL: voetbalcompetities die RTL7 uitzendt.
 • Gratis (en vaak illegale) livestreams die niet altijd even veilig zijn. Gebruik daarom tegelijkertijd altijd een goede VPN en virusscanner.

Speelschema Feyenoord

De komende maanden kijk je deze Feyenoord wedstrijden:

Datum Competitie Wedstrijd Tijdstip
Zaterdag 8 januari 2023 Eredivisie Utrecht – Feyenoord 12:15:00
Woensdag 12 januari 2023 Eredivisie Feyenoord – Zwolle 21:00:00
Zaterdag 15 januari 2023 Eredivisie FC Groningen – Feyenoord 16:45:00
Zaterdag 22 januari 2023 Eredivisie Feyenoord – Ajax 14:30:00
Dinsdag 25 januari 2023 Eredivisie Feyenoord – NEC 21:00:00
Zaterdag 29 januari 2023 Eredivisie FC Twente – Feyenoord 12:15:00
Zaterdag 5 februari 2023 Eredivisie Feyenoord – PSV 14:30:00
Zaterdag 12 februari 2023 Eredivisie Heerenveen – Feyenoord 20:00:00
Zaterdag 19 februari 2023 Eredivisie Feyenoord – AZ Alkmaar 20:00:00
Zaterdag 26 februari 2023 Eredivisie Fortuna Sittard – Feyenoord 20:00:00
Zaterdag 5 maart 2023 Eredivisie Feyenoord – FC Groningen 20:00:00
Zaterdag 12 maart 2023 Eredivisie Feyenoord – FC Volendam 20:00:00
Zaterdag 19 maart 2023 Eredivisie Ajax – Feyenoord 20:00:00
Zaterdag 2 april 2023 Eredivisie Sparta Rotterdam – Feyenoord 20:00:00
Zaterdag 9 april 2023 Eredivisie Feyenoord – RKC 20:00:00
Zaterdag 16 april 2023 Eredivisie Cambuur – Feyenoord 20:00:00
Zaterdag 23 april 2023 Eredivisie Feyenoord – Utrecht 20:00:00
Zaterdag 7 mei 2023 Eredivisie Excelsior – Feyenoord 20:00:00
Zaterdag 14 mei 2023 Eredivisie Feyenoord – Go Ahead Eagles 20:00:00
Zaterdag 21 mei 2023 Eredivisie Emmen – Feyenoord 14:30:00
Zaterdag 28 mei 2023 Eredivisie Feyenoord – Vitesse 14:30:00

Spelers van Feyenoord in seizoen 2022/2023

De selectie van Feyenoord wordt gevormd door sterke spelers. In de aanval staan:

 • Alireza Jahanbakhsh
 • Danilo
 • Javairô Dilrosun
 • Igor Paixão
 • Patrik Wålemark
 • Oussama Idrissi
 • Santiago Giménez

Het middenveld wordt gevormd door:

 • Quinten Timber
 • Orkun Kökçu
 • Sebastian Szymański
 • Mats Wieffer
 • Mohamed Taabouni
 • Noah Naujoks
 • Ezequil Bullaude

In de verdediging vind je:

 • Marcus Pedersen
 • Lutsharel Geertruida
 • Fredrik Bjørkan
 • Jacob Rasmussen
 • Marcos Lopez
 • Gernot Trauner
 • Quilindschy Hartman
 • Mimeirhel Benita
 • Dávid Hancko

De keepers zijn:

 • Justin Bijlow
 • Ofir Marciano
 • Timon Wellenreuther
 • Tein Troost

Basisopstelling Feyenoord

De laatst gespeelde wedstrijd van Feyenoord werd gestart met de volgende basisopstelling:

 1. Bijlow
 2. Geertruida
 3. Trauner
 4. Hancko
 5. Hartman
 6. Timber
 7. Kökçu
 8. Szymański
 9. Dilrosun
 10. Danilo
 11. Paixão

Geschiedenis van Feyenoord

Al ruim een eeuw behoort Feyenoord tot de beste voetbalclubs van Nederland. In 1921 werd de club namelijk gepromoveerd naar de voetbaltop. Een greep uit de belangrijkste momenten van de Rotterdammers op een rijtje:

19 juli 1908: De voetbalclub werd opgericht in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord – de duidelijke inspiratie voor de naam.

13 maart 1921: Feyenoord wordt kampioen in de Overgangsklasse met als direct gevolg een promotie naar de Eerste Klasse.

Seizoen 1923/1924: Feyenoord behaalt zijn eerste Nederlandse kampioenschap. In 1928 lukte dit voor de tweede keer.

27 maart 1937: De eerste wedstrijd vindt plaats in de Kuip, een voetbalstadion dat gebouwd moest wordt vanwege de indrukwekkende groei van het aantal Feyenoordsupporters.

September 1954: Onder grote invloed van Feyenoord wordt het betaald voetbal in Nederland geïntroduceerd.

1955: Voor het eerst vindt de Eredivisie plaats, waar Feyenoord direct aan meedoet. Hierdoor is de club, naast Ajax en PSV, een van de enige drie voetbalclubs die elke jaargang van de Eredivisie heeft meegemaakt.

1961: Vanwege het behaald landskampioenschap speelt Feyenoord zijn allereerste Europacupwedstrijd.

1965: Feyenoord wordt voor het eerst sinds het ontstaan zowel landskampioen als bekerwinnaar.

1970: Als eerste Nederlandse voetbalclub wint Feyenoord de Europacup I. Enkele jaren later, in het seizoen 1973/74, is Feyenoord tevens de eerste Nederlandse club die de UEFA Cup wint.

1991: Na enkele tegenvallende jaren lukt het Feyenoord om de Amstel Cup van PSV te winnen.

1994: Voor het eerst neemt de club deel aan de UEFA Champions League.

8 mei 2002: Het is de tweede keer in de geschiedenis van Feyenoord dat de voetbalclub de UEFA Cup wint.

2022: Voor het eerst sinds 2002 plaatst Feyenoord zich voor de achtste finales op het secundaire niveau van Europa.

Conclusie

Als echte Feyenoord-fan wil je natuurlijk geen enkele wedstrijd missen. In dit artikel heb je gelezen hoe je op ieder apparaat elke wedstrijd live kunt volgen en waarom een VPN daarbij eigenlijk onmisbaar is. Met name als je ook vanuit het buitenland alles van Feyenoord wil zien. Wees voorzichtig met gratis livestreams, want die zijn lang niet altijd veilig. Los daarvan wensen we je veel kijkplezier!


Een livestream is een rechtstreekse uitzending van een bepaalde gebeurtenis via het internet, die je vanaf jouw apparaat kunt kijken zonder iets te hoeven downloaden.

Afhankelijk van de voetbalcompetities die je wilt volgen, kijk je Feyenoord live via de tv-zenders ESPN, RTL7, Ziggo Sport, Veronica en SBS6. Je kunt Feyenoord ook livestreamen via de app van je tv-provider, streamingdiensten zoals Videoland, NLZIET en RTL XL, en illegale streamingdiensten.

Het meest complete aanbod van voetbalwedstrijden vind je momenteel bij ESPN. ESPN1 zit meestal in het basispakket van iedere Nederlandse tv-provider, voor ESPN 2 t/m 4 heb je een aanvullend abonnement op ESPN Compleet nodig.

Feyenoord – Ajax wordt uitgezonden via ESPN 1.

Categorieën: Sport kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *